Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Exmar BE0003808251

Laatste koers (eur)

7,650
  • Verschill

    -0,060 -0,78%
  • Volume

    2.194 Gem. (3M) 13,8K
  • Bied

    7,650  
  • Laat

    7,700  
+ Toevoegen aan watchlist

Forum Exmar geopend

2.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 128 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 keffertje 11 september 2023 10:54
    quote:

    bootrham schreef op 11 september 2023 10:03:

    EIS JE AANGEBODEN AANDELEN TERUG WEGENS FOUTEN BIJ OVERNAMEPROCEDURE
    Er zou moeten een rechtzetting komen: iedereen die zijn aandelen aan saverx heeft verkocht, dient de mogelijkheied te krijgen die aan dezelfde prijs terug te kopen, of eventueel de (veel) hogere prijs die saverex dan moet bieden.
    Het aantal onregelmatigheden of de mogelijkheid tot is blijkbaar onbeperkt: vertek van de vorige voorstelling van de kwartaalresultaten: Shipping zou nu plots veel minder opbrengen, enorme voorraden bij bexco (aan kostprijs!). De waarde van de huurcontracten met eni en eemshaven valt nu dan wel uit te maken uit de halfjaarcontracten. Exmar is 20 euro waard, en iedereen die wil zijn aandelen terugeisen zou beter een (aangetekend eventueel) brief schrijven aan saverex, per adres exmar, dat hij zijn aandelen terugeist, wegens bedrieglijke communicatie die het overnamebod ongeldig maakt. de werkleijke winst kun je wel berekenen: bijna gans het zakencijfer is HUURINKOMSTEN, en dat moet je dan maar met 10 vermenigvuldigen om de ondernemingswaarde te bepalen. Goed, dan zullen de liquiditeiten van de tango wel op zijn: 600 miljoen te verdelen aan 30 miljoen aandelen...maar de huurinkomsten en de waarde blijft.
    brlachelijke en bedrieglijke communicatie, je komt in je blootje nicolas, ik zie als schaam(te)...
    Ik denk dat je je vraag om terug te eisen hunt sturen naar de initiatiefnemers van protesterenden.
    En effen rechtzetting vragen van test aankoop: ze hebben of toch een van hun medewerkers ook boter op het hoofd... te afhankelijk voor info van bedrijfscommunicatie? nee, dat moet beter!!

    Goed idee want terugkopen op de beurs aan dezelfde prijs lukt nu al niet meer (zelfs als je rekening houdt met het rentevoordeel dat mensen die in de eerste tranche hebben aangeboden behalen omdat ze al weer een kleine twee maanden over hun geld kunnen beschikken). Mensen die bij de nu nog lopende heropening hebben aangeboden - ik denk niet veel want iedereen heeft geadviseerd: 'wacht op de cijfers en doe het de laatste dag' - kunnen sowieso volgens mij de aanmelding ongedaan maken.

    Nicholas S en/of Exmar hangt - naar ik begrijp een strafrechtelijke of civiele procedure - boven het hoofd. Hij staat met zijn rug tegen de muur, maar zijn koppigheid kennende (van horen zeggen) moet hij eerst nog met zijn kop over het asfalt geschuurd worden, alvorens hij inziet dat hij België een nieuw dieptepunt heeft bezorgd op het gebied van corporate governance.
  2. Ortho2023 11 september 2023 11:53
    Nieuw artikel van Bart op Beurstips dat de gepubliceerde cijfers analyseert....het herhaalt wat al is waargenomen...niet-geauditeerde, vreemde bepalingen, die nergens in het overnameprospectus werden vermeld.. Onderhoudskosten Tango, waarschijnlijk niet toch gefactureerd aan ENI (waarschijnlijk vervallen), verschillende facturen uitgesteld tot later, de omzet van het scheepvaartsegment stijgt met 2% maar de ebitda daalt met....62%, ik slaag en het beste....kortom, laten we behoud onze acties! Al deze boekhoudkundige hacks en allerlei voorzieningen zullen na de Opa worden teruggevorderd....
  3. forum rang 4 boothram 11 september 2023 13:22
    Er is een fout geslopen in mijn vorige post qua omzet: die was dus 200 miljoen in eerste jaarhelft en helaas ik ik 400 miljoen gedacht...dat was voor gans het jaar,... en niet voor het halfjaar. Sorry daarvoor.
    nu blijkt dat het vooral huurinkomsten zijn.... van shipping en infrastructuur... De inkomsten van de nieuwe contracten eemshaven en excalibur staan wel in het kwartaalrapport. (niet in persmededeling).
    Indien jezelf vindt dat de voorstelling van de waarde niet juist is, beinvloed dat mijns inziens op de waarde van beide aanbiedingen, en kun je dan ook proberen die aandelen terug te vorderen: ook van het eerste bod. Immers, het bod zou door foute communicatie kunnen lager uitvallen dan bij juiste communicatie, er is dan voor iedereen schade. Ik heb er nu wel vertrouwen in dat dat tweede bod ook niet zal lukken , en beurstips rekent nog op uitleg over de kosten, het verschil in het zakencijfer en uiteindelijk ebitda: hopelijk brengt dat meer duidelijkheid. In afwachting kun je altijd proberen je aanbieding ongedaan te maken en annulering te vragen: je had recht op een supplement, bij een hoger bod die nu mogelijks minder kans heeft. Of er echt juridische fouten gebeurd zijn: dat is niet eens te bewijzen, vraag is of het beeld overeenstemt met de werkelijke waarde en winstcapaciteit.
  4. BeursBeer 11 september 2023 13:36
    www.fsma.be/en/manager-transaction/ex...

    Allez, onafhankelijke bestuurder Isabelle Vleurinck is ook zo vriendelijk geweest om op 6 september haar verplichte transactiemelding te doen over haar 50.524 aandelen die ze in de eerste ronde aan Saverex heeft aangeboden en waar ze op 27 juli haar centen voor heeft ontvangen.

    Bijna-perfect binnen de wettelijke termijn van 3 werkdagen na het uitvoeren van de transactie...

    Administratieve vergissing waarschijnlijk?

    Baron Philippe Vlerick ging ook zijn 27.416 euro aanbieden, had hij gezegd in de prospectus. Nog geen transactiemelding van verschenen, spijtig genoeg...

    Heb je toch niet aangeboden dan, Philippe? Zo ja, waarom niet? En zo nee, ook een administratieve vergissing?

    Hoeveel administratieve vergissingen, rectificaties, aanpassingen, verduidelijkingen, etc. dienen we als minderheidsaandeelhouder eigenlijk nog te tolereren??

  5. Toone 12 september 2023 16:51
    Waarom worden er nu geen aandelen massaal gekocht ( gezien de cijfers)? Mis ik iets?
  6. Ortho2023 12 september 2023 17:14
    nu...op weg naar Congo...in principe! Als de doelstellingen over circa 7/8 maanden worden behaald, terugdraaiing van voorzieningen en bonus van 44 miljoen voor de overige aandeelhouders!
  7. arconati 12 september 2023 22:14
    quote:

    docbert schreef op 10 september 2023 15:43:

    Misschien was mijn vraagstelling wat te algemeen?

    Maar als iemand geld leent bij een financiële instelling moeten daar zeker tegenover staan:
    - een sterk financieel plan
    - een haalbaar terugbetalingsplan
    - een waarborg, die evt snel opneembaar is en een veelvoud van het geleende bedrag bedraagt

    Bovendien leert mijn ervaring dat het vanuit Europa verboden is voor de financiële instellingen om geld uit te lenen om de aandelen van een bedrijf over te nemen. (mogelijk betreft het hier een uitzondering.)

    Alleszins dient er een strak draaiboek opgemaakt te worden.
    In dit geval met:
    - voorkennis van resultaten,
    - met medeweten van aandeelhouders (zie medeaandeelhouder met 3% aandelen) (niet bewezen)
    - mogelijk met medeweten van analisten
    - ...

    Dit draaiboek wordt voorgelegd aan de financiers. Zij geven op basis hiervan hun fiat of veto voor de financiering.
    Wie zouden de financiers zijn?

    Indien Saverex de kennis niet volledig in huis heeft voor de opmaak en uitvoering van dit plan worden er heel zeker knappe koppen bijgehaald ( bijv the big four).
    Wie zou dit kunnen geweest zijn?

    Benieuwd naar de reactie van de FMSA volgende week?
    Ik vind dit wat vreemd. Destijds wilde ik een parkeergarage kopen. De koper wilde dat ik de aandelenvennootschap kocht, waarin de parkeergarage zat. Ik kon hiervoor bij de bank geen hypothecair krediet krijgen, volgens hen kon je geen hypo sluiten op een gebouw uit een vennootschap om die vennootschap te kopen.
  8. BeursBeer 13 september 2023 09:29
    quote:

    arconati schreef op 12 september 2023 22:14:

    [...]

    Ik vind dit wat vreemd. Destijds wilde ik een parkeergarage kopen. De koper wilde dat ik de aandelenvennootschap kocht, waarin de parkeergarage zat. Ik kon hiervoor bij de bank geen hypothecair krediet krijgen, volgens hen kon je geen hypo sluiten op een gebouw uit een vennootschap om die vennootschap te kopen.

    Je hebt gelijk over die hypotheek. De lening die Saverys heeft afgesloten is inderdaad geen hpyothecaire lening, maar een lening met enkel de aandelen Exmar die Saverex bezit als onderpand.

    De bank staat dit soort leningen ook toe, maar zijn hier iets minder happig op, omdat een hypotheek nemen niet mogelijk is (en een hypotheek op goede active nemen is uiteindelijk toch het "beste" pand). De bank neemt hier dan enkel een aandelenpand. Voor de bank is dit type lening dus risicovoller dan een gewone propere hypothecaire lening (all other things equal).

    Typisch aan dit type leningen is dat ze redelijk duur zijn, net omdat ze niet hypothecair gewaarborgd zijn.

    Wat interessant is, is om eens in de jaarrekening van Saverex van 2021 te gaan kijken: ook toen had hij begin 2022 (na afsluitdatum in 2021aangegaan, maar wel al beschreven in de jaarrekening van 2021) al een weliswaar kleinere lening van dit type aangegaan, niet hypothecair gewaarborgd. Hij discloset daar wel hoeveel die lening kostte: Euribor + 3,50%, wat dus vandaag zou betekenen dat hij ongeveer in totaal 7,3% interest zou betalen op die lening op jaarbasis.

    Die lening waarvan sprake in het jeerverslag van 2021 heeft hij geherfinancierd met het huidige megakrediet dat hij nu in plaats heeft gesteld voor de uitkoop van de aandelen. Hij heeft niet gemeld hoeveel hij betaalt op die lening, maar ik denk dat je ervan mag uitgaan dat dit in lijn ligt met de interesten van het krediet van 2022, dus ongeveer 7,3% in totaal op jaarbasis.

    Dat is enorm duur, vandaar dat ik ervan uit ga dat hij zo snel mogelijk terug van die lening af gaat willen, door geld op te stromen uit Exmar om die lening terug te betalen.
  9. Ortho2023 13 september 2023 09:46
    quote:

    BeursBeer schreef op 13 september 2023 09:29:

    [...]Saverex zal dit kapitaal en de zeer hoge rente snel moeten terugbetalen....de beste manier om dit te doen is door de aandelenmarkt te verlaten, het initiële project....de enige andere optie voor Saverex is om Exmar heel aardig te laten betalen dividenden, snel... of om Exmar duurder te verkopen aan een andere speler!
    Plaats uw weddenschappen, ik blijf aan boord!

    Je hebt gelijk over die hypotheek. De lening die Saverys heeft afgesloten is inderdaad geen hpyothecaire lening, maar een lening met enkel de aandelen Exmar die Saverex bezit als onderpand.

    De bank staat dit soort leningen ook toe, maar zijn hier iets minder happig op, omdat een hypotheek nemen niet mogelijk is (en een hypotheek op goede active nemen is uiteindelijk toch het "beste" pand). De bank neemt hier dan enkel een aandelenpand. Voor de bank is dit type lening dus risicovoller dan een gewone propere hypothecaire lening (all other things equal).

    Typisch aan dit type leningen is dat ze redelijk duur zijn, net omdat ze niet hypothecair gewaarborgd zijn.

    Wat interessant is, is om eens in de jaarrekening van Saverex van 2021 te gaan kijken: ook toen had hij begin 2022 (na afsluitdatum in 2021aangegaan, maar wel al beschreven in de jaarrekening van 2021) al een weliswaar kleinere lening van dit type aangegaan, niet hypothecair gewaarborgd. Hij discloset daar wel hoeveel die lening kostte: Euribor + 3,50%, wat dus vandaag zou betekenen dat hij ongeveer in totaal 7,3% interest zou betalen op die lening op jaarbasis.

    Die lening waarvan sprake in het jeerverslag van 2021 heeft hij geherfinancierd met het huidige megakrediet dat hij nu in plaats heeft gesteld voor de uitkoop van de aandelen. Hij heeft niet gemeld hoeveel hij betaalt op die lening, maar ik denk dat je ervan mag uitgaan dat dit in lijn ligt met de interesten van het krediet van 2022, dus ongeveer 7,3% in totaal op jaarbasis.

    Dat is enorm duur, vandaar dat ik ervan uit ga dat hij zo snel mogelijk terug van die lening af gaat willen, door geld op te stromen uit Exmar om die lening terug te betalen.
  10. Ortho2023 13 september 2023 09:57
    Sorry, de eerste paragraaf is van mij... toetsaanslagfout!
    Saverex zal dit kapitaal en de zeer hoge rente snel moeten terugbetalen....de beste manier om dit te doen is door de aandelenmarkt te verlaten, het initiële project....de enige andere optie voor Saverex is om Exmar heel aardig te laten betalen dividenden, snel... of om Exmar duurder te verkopen aan een andere speler!
    Plaats uw weddenschappen, ik blijf aan boord!
  11. RoyS 13 september 2023 13:39
    Heeft Saverys nog altijd de mogelijkheid af te zien van de koop in de 2e biedronde als hij de drempel niet haalt?

    Of is hij verplicht te kopen omdat hij de 1e ronde ook heeft gekocht?

    Dat lijkt me een belangrijke overweging om nu nog bij te kopen...
  12. docbert 13 september 2023 13:40
    Beurs Beer

    bedankt voor de verduidelijking

    dat wil zeggen dat de bieder snel 7.x % vermeerderd met eigen admin kosten (y) zal/moet terugbetalen of 7,y %

    Als hij de aandelen zelf houdt is dit een uitkering van dividend met 7,y % vermeerderd met de roerende voorheffing
    Hij kan ook een combine hebben met een investeerder die een deel (tijdelijk) overneemt.
  13. forum rang 4 boothram 13 september 2023 13:59
    nu recordwinsten H1? niet voor lang...
    Ik vermoedt dat er een probleem was met de wakibo platformen wakibo and nunce.Wakibo torstte een shuld van 20milj, een bedrag maar 40% exmar...Mogelijks stelde exmar zich garant? Mogelijks hebben ze dat nu maar kwijtgescholden en geruild bij herindienstneming. Het wakibo platform is 15 jaar oud, het vroegere otto5 en is 100 m lang...De inrichtingskosten (herinrichtingskosten?) worden op 10 jaar afgeschreven. De 50% joint ventures genereerden normale winstcijfers: grootteorde op jaarbasis aan 100 % 80 miljoen. zie pagina 24 in verslag h1: vermenigvuldigen x2 voor jaarhelft en x2 voor jv-partners deel. Shipping heeft dus elders verlies 'geboekt' ik schrijf niet gemaakt en al zeker niet in H1 dan zouden we zeker moeten weten waar, en eigenlijk zouden we ook nu niet mogen moeten gissen. Q1 en Q2 heben naar mijn mening weldegelijk 2x 60 miljoen winst gemaakt, deel exmar. De contracten in joint ventures en daarbuiten zouden naar een op dite forum bestrouware geachte bron, en dus ook door mij, termijncontracten zijn op 1 jaar. Wie weet met een winstddelname. En wakibo-nunce zoudennu dus ook verhuurd zijn, en in q2 bijdragen tot een hogere winst. De spotprijs voor VLGC bereikt intussen historische records, en door de problemen, vertragingen, in het panamakanaal zijn die nog steeds stijgend....Kortom: een goudmijn. ...
    ik herzie lijn waardeoordeel van exmar wel naar boven: kwartaaldividenden naar 1.5 euro en koers naar 30 euro... 5% per kwartaal is toch niet slecht, in een explosief stijgende markt!
  14. BeursBeer 13 september 2023 14:09
    quote:

    RoyS schreef op 13 september 2023 13:39:

    Heeft Saverys nog altijd de mogelijkheid af te zien van de koop in de 2e biedronde als hij de drempel niet haalt?

    Of is hij verplicht te kopen omdat hij de 1e ronde ook heeft gekocht?

    Dat lijkt me een belangrijke overweging om nu nog bij te kopen...
    Hij heeft al zijn voorwaarden laten vallen, hij is dus verplicht om de aandelen die in de tweede ronde aan hem worden aangeboden, aan te kopen. Betaling volgt dan op 2 oktober.
  15. BeursBeer 13 september 2023 14:12
    quote:

    docbert schreef op 13 september 2023 13:40:

    Beurs Beer

    bedankt voor de verduidelijking

    dat wil zeggen dat de bieder snel 7.x % vermeerderd met eigen admin kosten (y) zal/moet terugbetalen of 7,y %

    Als hij de aandelen zelf houdt is dit een uitkering van dividend met 7,y % vermeerderd met de roerende voorheffing
    Hij kan ook een combine hebben met een investeerder die een deel (tijdelijk) overneemt.
    Ja, inderdaad, die >7% intresten tikken snel aan, bovenop de andere kosten die Saverex binnen zijn vennootschap heeft. Zoals je in de jaarrekening ziet, leent Saverex ook geregeld geld aan Saverys zelf uit. Dus deze bedragen tikken snel aan.

    Hij zal dan ofwel via een andere bron aan geld moeten komen om deze leningen af te lossen, of, en dat is dan de meest eenvoudige optie: geld opstromen uit Exmar NV.

    Omtrent dividend en bruto/netto: houd er rekening mee dat Saverex voor zijn aandelen Exmar NV zal kunnen genieten van de DBI-vrijstelling. Met andere woorden: Saverex NV betaalt geen roerende voorheffing van 30% en incasseert de bruto-dividenden (onder voorwaarden) volledig netto in de pocket...
  16. RoyS 13 september 2023 14:24
    quote:

    BeursBeer schreef op 13 september 2023 14:09:

    [...]

    Hij heeft al zijn voorwaarden laten vallen, hij is dus verplicht om de aandelen die in de tweede ronde aan hem worden aangeboden, aan te kopen. Betaling volgt dan op 2 oktober.
    Dan lijkt nu bijkopen en vervolgens aanbieden een no-brainer voor liquiditeit en die je de komende 3 weken niet nodig hebt...

    Het aandeel noteert 2 cent onder biedprijs waardoor je gegarandeerd 2 cent minus transactiekosten verdient en gratis kans maakt op een hogere prijs mocht er alsnog een hoger bod komen...
  17. BeursBeer 13 september 2023 15:28
    Allez, hebben we niet tot in de treurnis toe moeten aanhoren van onze vriend Saverys dat "de grotere beleggers wel mee waren in zijn bod". Alleen de kleintjes stribbelden zogezegd tegen. Want al die grote jongens hebben hem bedankt voor zijn hoge bod. Blablabla.

    Alvast dan toch een kerel met 550.000 aandelen die niet gaat meedoen aan zijn bod. :D

    www.hetbodopexmaristelaag.be/update-1...

    Dus weer een van de zovele halve waarheden en hele leugens van onze vriend Saverys...

    Allez, niet dat Saverys het natuurlijk niet wist waarschijnlijk, hij heeft de lijst van aandeelhouders toch voor hem liggen...

    Jullie ondertussen ook al brief nummer 2 ontvangen? Zat hier vandaag in de bus... Leuk te lezen dat brief 1 niet eens is voorgelegd geweest aan de Raad van Bestuur... Zucht.
  18. docbert 13 september 2023 16:25
    een 4-tal bestuurders zouden hun aandelen verkocht hebben bij het bod vlgs eerdere info.
    Dan zijn er zeker een paar die, zonder de familie Saverys, brief 2 toch privé zouden gehad hebben?
2.542 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 128 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht