Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.690 Posts
Pagina: «« 1 ... 2668 2669 2670 2671 2672 ... 3185 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 14 september 2023 17:54
    quote:

    Paul1111 schreef op 12 september 2023 16:55:

    Totale onzin. Laatst verscheen ook hier een bericht over alle mogelijke vliegtuig onderdelen die via Turkije gewoon naar Rusland worden geëxporteerd.

    Net als jij wil ik niets liever dat deze verschrikkelijke oorlog gestopt wordt.
    Maar houd toch eens op steeds sprookjesverhalen hier te plaatsen van het aankomende ineenstorting van de Russische agressie.
    De feiten liggen helaas toch echt anders, helaas....

    [...]
    Bedrijven die vanuit Turkije onderdelen leveren lopen risico te worden gesanctioneerd door de Amerikanen

    >>Naast directe sancties tegen Rusland heeft de VS twee Turkse bedrijven gesanctioneerd voor het verzenden van gereedschappen en componenten die kunnen worden gebruikt in Russische drones + Franse en Estse staatsburgers en hun in Finland gevestigde bedrijven Siberica & Luminor voor het exporteren van elektronica die wordt gebruikt door het Russische leger.

    pbs.twimg.com/media/F5_wC7vWwAABp2V?f...
  2. forum rang 10 luchtschip 14 september 2023 18:14
    quote:

    luchtschip schreef op 14 september 2023 17:54:

    [...]

    Bedrijven die vanuit Turkije onderdelen leveren lopen risico te worden gesanctioneerd door de Amerikanen

    >>Naast directe sancties tegen Rusland heeft de VS twee Turkse bedrijven gesanctioneerd voor het verzenden van gereedschappen en componenten die kunnen worden gebruikt in Russische drones + Franse en Estse staatsburgers en hun in Finland gevestigde bedrijven Siberica & Luminor voor het exporteren van elektronica die wordt gebruikt door het Russische leger.

    pbs.twimg.com/media/F5_wC7vWwAABp2V?f...
    En hier de directe sancties tegen Rusland :

    Vandaag legt het Amerikaanse ministerie van Financiën bijna honderd sancties op aan de Russische elites en de Russische industriële basis, financiële instellingen en technologieleveranciers. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ook meer dan 70 personen aangewezen.

    Mededeling met de namen en toelichting op hun funktie :
    home.treasury.gov/news/press-releases...

    twitter.com/anders_aslund/status/1702...
  3. forum rang 10 luchtschip 14 september 2023 19:12
    quote:

    het zwaard schreef op 14 september 2023 11:12:

    'Russisch luchtafweersysteem uitgeschakeld op de Krim'
    Volgens Oekraïense media gaat het om een "unieke speciale operatie" waarbij met drones en twee Neptunus-kruisraketten een geavanceerd Russisch S-400-luchtdoelraketsysteem werd uitgeschakeld. Daarbij zouden drones eerst de radars en antennes van het complex hebben geviseerd, waarna de Oekraïense marine de lanceerstation uitschakelden met kruisraketten.
    De S-400 - codenaam Triomf - is het meest moderne luchtafweersysteem in Russische dienst en heeft een bereik van liefst 400 kilometer. De kostprijs van de Russische tegenhanger van de Amerikaanse Patriots ligt naar schatting op 1,1 miljard euro per systeem, dat bestaat uit meerdere componenten.
    Ook enkele weken geleden kon Oekraïne al een dergelijk systeem in het westen van de Krim uitschakelen. Gisteren legden de Oekraïners daarop een Russisch schip en een onderzeeër in de as in Sebastopol, de thuishaven van de Russische Zwarte Zeevloot. Mogelijk lukte die aanval door het ontbreken van de Russische luchtafweer.

    Rusland geeft voorlopig geen commentaar op de aanval van vanmorgen, en zegt enkel dat het elf Oekraïense drones heeft neergehaald.
    Anton Gerashchenko

    De Oekraïense veiligheidsdienst en de Oekraïense marine hebben een succesvolle operatie uitgevoerd op de tijdelijk bezette Krim: het Russische luchtverdedigingscomplex "Triumph" ter waarde van 1,2 miljard dollar werd vernietigd - Ukrainska Pravda, daarbij verwijzend naar bronnen in SSU.

    Volgens de bronnen raakten SSU-drones eerst de ‘ogen’ van het complex: radars en antennes. Na het uitschakelen van de radarstations viel de marine-eenheid de S300/400 Triumph-lanceersystemen aan met twee Neptunus-kruisraketten.

    Simpel gezegd: er is weinig tot geen luchtverdediging in Rusland. En wat ervan overblijft, is ontdekt en zal worden vernietigd

    foto van de radar wagen en de lanceerinstallatie

    pbs.twimg.com/media/F5-QCQ4X0AA9JcN?f...

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...

    de explosie nabij Yevpatoria, de Krim, Oekraïne gisteravond. Het Russische luchtverdedigingscomplex S400 "Triumph" ter waarde van 1,2 miljard dollar werd vernietigd.

    Details: SBU en de marine voerden een unieke speciale operatie uit nabij Yevpatoria. SBU-drones raken de ‘ogen’ van het complex: radars en antennes. En nadat ze de radar hadden uitgeschakeld, raakten marine-eenheden de S300 - S400 "Triumph" -lanceersystemen met twee Neptunus-kruisraketten.

    video van het moment van raket inslag 5:53 minuut geluid aan Engels ondertiteld

    twitter.com/cldonline/status/17023129...
  4. forum rang 8 closer 14 september 2023 21:47
    Ilya (11) werd in opdracht van Poetin ontvoerd en moest Russisch leren: ‘Ik bleef Slava Ukraini roepen’

    Duizenden Oekraïense kinderen zijn sinds het uitbreken van de oorlog gedeporteerd naar pro-Russisch gebied. Sommigen wisten terug te keren, nu zijn ze in Nederland om hun verhaal te vertellen. ‘Ik probeer nu mijn moeder te vinden.’

    Hanneke Keultjes, 14 september 2023, 19:54

    Ze hebben allemaal traditionele blouses aan, met borduursel rond de halslijn. Zes Oekraïense kinderen zitten in het Haagse Kinderboekenmuseum achter glazen water en ranja. Sashko (12) steekt wat snoepjes uit een mini-zakje Haribo in zijn mond. Aan de overkant van de tafel kijken Veronika (14) en Ivan (17) op hun mobieltje. Heeft iemand de wifi-code?

    Het lijken normale tieners, tikje verveeld. Maar allemaal hebben ze één ding gemeen, vertellen ze even later aan minister Hanke Bruins Slot van Buitenlandse Zaken, ze werden door Russische militairen gedwongen naar Rusland of bezet gebied te gaan, en er te blijven.

    De 11-jarige Ilya bijvoorbeeld. Hij is klein, heeft bolle wangen en lijkt zo veel jonger dan hij is. Toen hij 9 was, woonde hij met zijn moeder in de belegerde stad Marioepol. Voortgestuwd door honger verlieten ze hun schuilplaats om naar de buurvrouw te gaan; die had wél eten. Juist op dat moment werden ze geraakt door Russische beschietingen.

    Kinderziekenhuis
    Ilya raakte gewond aan zijn been, zijn moeder aan haar hoofd. “De volgende dag was mijn moeder dood,” zegt Ilya. “En ik werd naar het Russische kinderziekenhuis in Donetsk gebracht.” Donetsk, in het oosten van Oekraïne, wordt door de Russen bezet. “Ik moest Russisch leren schrijven, maar bleef Slava Ukraini roepen.”

    Het was uiteindelijk Ilya’s oma die haar kleinzoon uit de handen van de Russen kreeg. Ze doorkruiste vier landen om hem terug te halen. Bruins Slot luistert aandachtig naar het verhaal. “Je bent heel dapper en sterk,” zegt ze tegen Ilya.

    De kinderen zijn niet toevallig in Nederland. Ze zijn door president Zelensky op tournee naar het Westen gestuurd, samen met zijn kinderrechtenadviseur en de Oekraïense ombudsman. Na Nederland volgt New York, waar ze naar de Algemene Vergadering van de VN zullen gaan. Daarna doet het gezelschap ook andere Europese landen aan.

    Ook Sashko wordt uiteindelijk door zijn oma teruggehaald. De jongen raakte gewond aan zijn oog door een raketaanval in Marioepol. Samen met zijn moeder werd hij in een Russisch kamp gevangengezet en uiteindelijk van haar gescheiden. In het kamp weet hij met de telefoon van iemand anders zijn oma te bellen, die hem komt halen. Zijn moeder is nog spoorloos. “Ik probeer nu mijn moeder te vinden. Ze heet Snizhana.” Die laatste drie woorden spreekt hij extra hard en duidelijk uit, alsof hij hoopt dat iemand in het kamertje van het Kinderboekenmuseum ‘ík weet waar ze is’ zal roepen.

    Dna-sneltests
    Nederland wil kinderen als Sashko helpen, maar vooral ouders die hun kinderen ‘kwijt’ zijn. Daarvoor stelt Nederland dna-sneltests beschikbaar die binnen twee uur dna van teruggekeerde kinderen kan matchen met dat van familieleden. Oekraïne gaat daarvoor een databank opzetten waar familieleden van vermiste kinderen zich kunnen registreren. Daarmee kan het land ook bewijsmateriaal verzamelen voor de kinderontvoeringen. Bruins Slot noemt het ‘belangrijk’ dat de Oekraïense kinderen in Den Haag hun verhaal doen. “We moeten dit stoppen.”

    Sinds Rusland in februari 2021 Oekraïne binnenviel, zijn duizenden kinderen ontvoerd naar Rusland of bezet gebied. Niemand weet precies hoeveel. De Oekraïense autoriteiten noemen een aantal van 20.000, Amerikaanse onderzoekers 6000. Het Internationaal Strafhof in Den Haag heeft de Russische president Poetin aangeklaagd voor deze oorlogsmisdaad.

    Gedwongen verhuizen
    Sommige kinderen praten makkelijk, andere met horten en stoten. Kira (12) bijvoorbeeld slaakt een diepe zucht voor ze haar verhaal begint. Ze is wees: verloor haar moeder toen ze nog een baby was, haar vader werd tijdens een zoektocht naar voedsel gedood door Russische soldaten. Zelf raakte ze gewond door een landmijn en belandde ze ook in het kinderziekenhuis in het door de Russen bezette gebied. Haar opa reisde via Polen, Turkije en Rusland naar Donetsk om Kira terug te halen.

    Veronika, die met haar tante gedwongen werd te verhuizen naar de Russische stad Lipetsk, komt als laatste aan het woord. “Maar nu ik de andere kinderen gehoord heb, realiseer ik me dat mijn verhaal niet zo erg is. Voor mij was het alleen een beangstigende tijd.” Bruins Slot vindt dat ze zichzelf niet tekort moet doen: “Vergeleken met kinderen in Nederland is jouw ervaring echt niet normaal.”

    www.parool.nl/cs-b5039310
  5. forum rang 5 theo1 14 september 2023 23:06
    quote:

    closer schreef op 14 september 2023 14:31:

    [...]
    Op de vlucht komen ze ook goed van pas...
    Ja, ze kunnen twee kanten op varen. Maar als het op de vlucht is, is de kans vrij groot dat ze tijdens het laden aan flarden worden geschoten.
  6. forum rang 5 theo1 14 september 2023 23:14
    quote:

    Succes schreef op 14 september 2023 16:53:

    Ukraine Liberates Key Village Near Bakhmut in Counteroffensive Milestone

    ...

    Andriivka een key village noemen lijkt me licht overdreven. Het is een gehucht van twee straten. Het was belangrijk omdat één van de twee wegen naar Klishiivka door Andriivka loopt. Maar nu is Klishiivka ook zo goed als bevrijd (Klishiivka heeft twee lange straten lintbebouwing waarvan het einde nog grijs is). De Russen gebruiken nu het talud van de spoorlijn als verdedigingslinie. De laatste huizen van Klishiivka en de twee straten van Andriivka liggen vlak langs de spoorlijn. Vandaar dat die grijs blijven: de Oekraïners blijven iets verder bij de spoorlijn vandaan omdat ze anders open en bloot onder schot zitten.
  7. forum rang 5 Mdv 15 september 2023 03:32
    Oekraine valt scheepswerf aan en blaast minstens twee Russische schepen op

     Jippie  14-09-2023 19:33 print

    Gisternacht zijn een landingsschip en een onderzeeër die in bezet Sebastopol in droogdokken lagen opgeblazen door Oekraïne. In de chaos die daarop in die stad ontstond schoot een Russische politieman ook nog eens drie Russische soldaten dood.

    Russische autoriteiten bevestigen aan Osint dat het Minsk landingsschip en de Rostov-on-Don onderzeeër "volledig zijn vernietigd" tijdens de aanval van woensdag op de RusNavy basis in het bezette Sevastopol, de Krim, Oekraïne. Bovendien veranderde de stad Sevastopol gisteravond in een complete chaos, wat resulteerde in een schietpartij op eigen mensen, politieagenten en militairen.

    Wat is er woensdag gebeurd in Sevastopol?
    Woensdag kwamen er berichten binnen over de gevolgen van een Oekraïnse aanval op de Sevmorzavod (droogdok/scheepswerf) in Sevastopol. Bronnen in de Zwarte Zee Vloot, de Generale Staf en de regering van Sevastopol vertelden dat er ten gevolge van de raketaanval 11 mensen werden gedood - fabrieksarbeiders en militairen. Ruim 31 mensen raakten gewond.

    De raketten hebben twee Russische schepen volledig vernietigd - het grote landingsschip Minsk en de onderzeeër Rostov-on-Don. Beide schepen, die daar lagen voor reparatie, kunnen niet meer worden hersteld. Daarnaast zijn er nog twee andere schepen beschadigd bij de Sevmorzavod, waarvan nog niet zeker is of ze kunnen worden gerepareerd. De Russen weigerden de namen van deze schepen te noemen, "zodat de vijand geen waardevolle informatie krijgt over het resultaat van zijn terroristische aanval".

    Er zouden acht Oekraiense raketten en twee marinedrones zijn afgevuurd op Sevastopol. De drones werden vernietigd en twee van de raketten werden uit de lucht geschoten. De schade door de aanval is zo ernstig dat de gouverneur van Sevastopol Mikhail Razvozhaev heeft geëist dat de luchtverdediging van de stad moet worden versterkt.

    Door de zware raketaanval ontstond er forse paniek in Sevastopol. De politie kreeg informatie dat er saboteurs actief zouden zijn in de stad en stuurde verschillende eenheden om hen te zoeken. Eén van hen zag een gewapende militaire patrouille aan voor saboteurs en hierop het vuur. Als gevolg van de schietpartij werden vier mensen gedood - drie soldaten en een politieagent.

    frontpage.fok.nl/nieuws/870081/1/1/50...
  8. forum rang 8 het zwaard 15 september 2023 08:01
    Verenigde Staten zetten nog meer Russische bedrijven op sanctielijst

    De Verenigde Staten hebben nog eens 150 personen en bedrijven die de Russische president Vladimir Poetin steunen toegevoegd aan hun sanctielijst. Dat melden de Amerikaanse ministeries van Buitenlandse Zaken en Financiën donderdag.

    Het doel is om "de militaire toeleveringsketens van Rusland aan te pakken en Poetin te beroven van de apparatuur, technologie en diensten die hij nodig heeft om zijn barbaarse oorlog tegen Oekraïne te voeren", zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

    Veel van de sancties zijn rechtstreeks gericht tegen de Russische industrie. Op de sanctielijst staan onder andere treinfabrikant Transmasj, de autofabrikanten Avtovaz en Moskvitsj en de vliegtuigmotorenfabrikant Sojoez in Moskou.

    Ook grote Russische ingenieursbedrijven, metallurgie- en mijnbouwgroepen werden gesanctioneerd. Gazpromstroj, de bouwgroep van de gasgigant Gazprom, is ook nieuw op de lijst, net als Ruslands op één na grootste diamantbedrijf AGD Diamonds.

    Er werden ook sancties opgelegd aan bedrijven in derde landen, zoals twee Turkse bedrijven die onderdelen zouden leveren voor de bouw van drones in Rusland.
  9. forum rang 8 het zwaard 15 september 2023 08:02
    Kim Jong-un bezoekt Russische ruimtevaartfabriek

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, die op bezoek is in Rusland, is vrijdagochtend aangekomen in Komsomolsk aan de Amoer in het Russische Verre Oosten voor een bezoek aan een lucht- en ruimtevaartfabriek. Dat meldden Russische persbureaus.

    "Kim Jong-un kwam per trein aan op het treinstation van Komsomolsk aan de Amoer", meldde het Russische staatspersbureau TASS. Het voegde eraan toe dat de Noord-Koreaanse leider op weg was naar een "lucht- en ruimtevaartfabriek". Volgens het agentschap Interfax produceert dit bedrijf "militaire en civiele uitrusting".

    Woensdag ontmoette Kim Jong-un de Russische president Vladimir Poetin voor een rondleiding en officiële gesprekken van meer dan twee uur. Bedoeling was de banden tussen hun twee landen te versterken, vooral op militair gebied.

    Het bezoek van Noord-Koreaanse leider aan Rusland, dat dinsdag begon, zal "nog een paar dagen" duren, kondigde Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov donderdag aan, zonder verdere details te geven.
  10. forum rang 8 het zwaard 15 september 2023 08:04
    Cubaanse ambassadeur: Havana heeft geen bezwaar als burgers op legale wijze mee willen vechten in Oekraïne

    Cuba is er niet op tegen als zijn ingezetenen willen meevechten met Rusland in Oekraïne, zolang dat maar op legale wijze gebeurt. Dat heeft de Cubaanse ambassadeur in Moskou volgens het Russische staatspersbureau Tass gezegd.

    De autoriteiten in Havana maakten vorige week bekend dat in Cuba zeventien arrestaties waren verricht in een onderzoek naar een smokkelnetwerk dat jonge mannen ronselt voor het Russische leger in Oekraïne. Daarop benadrukte de Cubaanse regering in stevige bewoordingen dat Cuba geen onderdeel is van de oorlog in Oekraïne.

    De Cubaanse ambassadeur in Moskou, Julio Antonio Garmendia Peña, verduidelijkte volgens Tass vandaag dat die mensen, allemaal Cubaanse staatsburgers, gearresteerd waren omdat zij de wet hadden overtreden. Niet per se omdat zij in Oekraïne wilden meevechten. ‘Wij hebben niets tegen Cubanen die alleen maar een contract willen tekenen en op legale wijze met het Russische leger aan deze operatie willen deelnemen. Maar wij zijn tegen illegaliteit.’

    De uitspraak is vermoedelijk bedoeld om de banden met Rusland goed te houden. Het communistische Cuba was traditiegetrouw een bondgenoot van de Sovjet-Unie, en ook tegenwoordig zijn er nauwe banden tussen Havana en Moskou. Juist daarom werden de harde woorden van Havana nog gezien als een opmerkelijke verandering van toon.

    Het is onduidelijk of het opgerolde netwerk van mensensmokkelaars in contact staat of stond met de Russische regering
  11. forum rang 8 het zwaard 15 september 2023 08:09
    NAVO-lid Turkije heeft sinds het begin van de Russische invasie in Oekraïne geprobeerd zowel vriendschappelijke banden met zowel Moskou als Kiev te onderhouden. Ankara levert wapens aan Oekraïne en zegt voor NAVO-lidmaatschap voor het land te zijn, maar heeft anders van de EU en de VS geen sancties tegen Rusland ingesteld – tot ergernis van Washington.

    De VS voerden de afgelopen maanden de druk op Turkije op om te voorkomen dat Turkse bedrijven Rusland zouden helpen. Dat is volgens de regering-Biden dus wel gebeurd.

    Drie Turkse bedrijven worden er door het Witte Huis van beschuldigd Rusland te hebben geholpen bij het verkrijgen van technologie die gebruikt kan worden voor militaire doeleinden, waaronder drone-onderdelen. De twee andere bedrijven worden ervan beschuldigd onderhoud te hebben gepleegd en gefaciliteerd aan schepen die in verband worden gebracht met het Russische leger. Ook tegen de eigenaar van een van die bedrijven zijn sancties aangekondigd, aldus persbureau Reuters.
  12. forum rang 8 het zwaard 15 september 2023 10:23
    Oekraïens leger zegt dorp nabij Bachmoet te hebben heroverd

    Het Oekraïense leger heeft vrijdagmorgen laten weten dat het Andriivka, een dorp aan het oostfront, ten zuiden van de verwoeste stad Bachmoet, heeft heroverd op de Russische troepen. De Oekraïense viceminister van Defensie Ganna Maliar had donderdag ook al een melding gedaan in die zin, maar ze werd snel tegengesproken door een Oekraïense aanvalseenheid op het terrein.

    De Oekraïense strijdkrachten hebben de vijand "aanzienlijke verliezen" toegediend op het vlak van manschappen en uitrusting, aldus de generale staf in haar dagelijkse stand van zaken op Facebook. De derde aanvalsbrigade, die ter plaatse is, was donderdag op Telegram nog scherp voor Maliar. "De verklaring over de inname van Andriivka is onjuist en voorbarig", luidde het. En voorts: "Dergelijke verklaringen zijn nadelig, brengen het leven van personeel in gevaar en belemmeren de uitvoering van gevechtsmissies."

    De strijd om Bachmoet, de langste en dodelijkste van de oorlog, duurt al meer dan een jaar. In mei claimde Moskou de stad, die door gevechten en bombardementen was verwoest, te hebben veroverd.

    Sinds begin juni voert het Oekraïense leger een langzaam tegenoffensief. Tot nu toe heeft de operatie slechts geresulteerd in de verovering van een handvol dorpen, maar de Oekraïense opmars is de afgelopen weken geïntensiveerd, met name aan het zuidelijke front, met de verovering van het dorp Robotyne, op weg naar de stad Tokmak, een belangrijk logistiek punt voor de Russische strijdkrachten.
  13. forum rang 6 Fender bass 15 september 2023 12:41
    De nationale voorlieger spreekt. Zoals gewoonlijk hoef je de bewering maar gewoon om te draaien.

    Kremlin: Putin, Kim did not sign any army deals
    september 15, 2023 11:49a.m. CEST
    Kremlin Press Secretary Dmitry Peskov revealed on Friday that Russian President Vladimir Putin and North Korean Supreme Leader Kim Jong-un did not sign any cooperation agreements, including one or more concerning defense and military, during their last meeting.

    Speaking to reporters at a press conference, Peskov stressed that meetings between Russia and North Korea, particularly their leaders, should not be seen as a "sensation" but a "tradition." He insisted that North Korea is Russia's "closest neighbor" and that "[n]aturally, we are interested in building and developing relations with our closest neighbors."

    The international community previously expressed its concern over potential military deals between Moscow and Pyongyang, with South Korea warning that such agreements with North Korea are against the United Nation's (UN) resolutions. Later, Putin himself said Russia does not intend to violate any international regulations in its cooperation with North Korea.

    www.breakingthenews.net/news/details/...
  14. forum rang 6 benbelegger 15 september 2023 12:42
    quote:

    het zwaard schreef op 14 september 2023 11:22:

    Poetin: “Sovjettanks naar Hongarije en Tsjecho-Slowakije sturen was een vergissing”
    Een opvallende verklaring van Vladimir Poetin dinsdag. Zo stelde de Russische president dat het destijds een vergissing was van de toenmalige Sovjet-Unie om tanks naar Hongarije en Tsjecho-Slowakije te sturen om massaprotesten tijdens de Koude Oorlog de kop in te drukken.
    “Het was een vergissing” zei Poetin als reactie op vragen over de perceptie van Rusland als een koloniale mogendheid wegens het besluit van Moskou om tanks naar Boedapest te sturen in 1956 en naar Praag in 1968.
    De Hongaarse opstand van 1956 werd meedogenloos neergeslagen door Sovjettroepen en -tanks. Bij de gevechten kwamen minstens 2.600 Hongaren en 600 Sovjetsoldaten om.

    De Praagse Lente van 1968 werd beëindigd toen troepen van het Warschaupact, onder leiding van de Sovjet-Unie, het land binnenvielen. “Het is niet juist om op het vlak van buitenlands beleid iets te doen dat de belangen van andere volkeren schaadt”, legde Poetin uit volgens ‘Reuters’. Nochtans heeft deze terechte bedenking de Russische president er niet van weerhouden om in februari 2022 buurland Oekraïne binnen te vallen.

    Poetin wees erop dat de Verenigde Staten dezelfde fouten maakten als de Sovjet-Unie destijds. Hij verklaarde dat Washington “geen vrienden heeft, alleen belangen”.

    Wanneer gaat Poetin eens beseffen dat de inval in Oekraïne verkeerd was ?Hij er geen " vrienden" heeft mee gemaakt, maar wel ZIJN belangen er probeerde er mee te verstevigen. Dwaze mentaal gestoorde idioot !!
    Deze week is Poetin's dikke vriend Kim Jong-un op visite en ik denk binnenkort ook Viktor Orbán een uitnodiging krijgt om naar het Kremlin te komen.

    En dit is dan alvast een voorzetje.
    .
  15. forum rang 6 benbelegger 15 september 2023 12:53
    quote:

    pakman schreef op 15 september 2023 11:09:

    Nou is/gaat die Gek (Musk) zich ook al met Taiwan bemoeien..

    www.aljazeera.com/economy/2023/9/14/t...
    De belangen van Elon Musk in China zijn groot, dus wat kan hem Taiwan nou schelen.
    En niet alleen de verkoop van zijn Tesla's, maar ook Tencent is van belang voor Musk:
    Tencent, bekend als een van ’s werelds grootste gaming- en socialemediabedrijven, investeerde in 2017 in Tesla en nam een ??belang van 5% voor ongeveer $ 1,78 miljard.
    www.cnbc.com/2023/01/20/tesla-shareho...

    De man heeft geen duidelijk moreel paspoort.
    .
  16. forum rang 10 luchtschip 15 september 2023 13:59
    quote:

    theo1 schreef op 14 september 2023 23:14:

    [...]

    Andriivka een key village noemen lijkt me licht overdreven. Het is een gehucht van twee straten. Het was belangrijk omdat één van de twee wegen naar Klishiivka door Andriivka loopt. Maar nu is Klishiivka ook zo goed als bevrijd (Klishiivka heeft twee lange straten lintbebouwing waarvan het einde nog grijs is). De Russen gebruiken nu het talud van de spoorlijn als verdedigingslinie. De laatste huizen van Klishiivka en de twee straten van Andriivka liggen vlak langs de spoorlijn. Vandaar dat die grijs blijven: de Oekraïners blijven iets verder bij de spoorlijn vandaan omdat ze anders open en bloot onder schot zitten.
    Dit was Andriivka voor de oorlogshandelingen

    pbs.twimg.com/media/F6DmEriXAAAH3kP?f...

    en zo hebben de Russen het achtergelaten

    pbs.twimg.com/media/F6DlIRAXIAAs5LN?f...

    pbs.twimg.com/media/F6DlGQ-WsAEYTxh?f...

    kaart geel omlijnd
    pbs.twimg.com/media/F6DlPkSWoAAET9B?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/17026...
63.690 Posts
Pagina: «« 1 ... 2668 2669 2670 2671 2672 ... 3185 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.454
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.944
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.479
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.535
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.367
AMG 965 125.855
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.666
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.702
ASML 1.762 77.058
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.668
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht