Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AMG Critical Materials N.V. NL0000888691

Laatste koers (eur)

22,680
  • Verschill

    -0,740 -3,16%
  • Volume

    168.706
  • Bied

    22,600  
  • Laat

    23,100  
+ Toevoegen aan watchlist

AMG 2023

17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 675 676 677 678 679 ... 876 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Overname is E-Fiets 15 september 2023 17:25
    quote:

    christo1 schreef op 15 september 2023 17:16:

    Dit is toekomst muziek voor de middellange termijn, maar volgens dit artikel zou dit op termijn een groot stuk behoefte van lithium voor de EU voldoen.

    Geen ontginning meer van gesteente lijkt me ook milieu vriendelijker, de hydroxide zal nog steeds moeten gemaakt worden daar zit AMG goed.

    Toch weer wat onzekerheid omtrent de mijn ontginning op de langere termijn.

    www.tijd.be/ondernemen/grondstoffen/g...

    Mvg.
    Hallo Christo1,

    Heb je ook aandelen in tijdschrift Tijd? Je hebt een abonnement nodig om dit artikel te lezen ??
  2. forum rang 9 nine_inch_nerd 15 september 2023 17:28
    quote:

    Overname is E-Fiets schreef op 15 september 2023 17:25:

    [...]

    Hallo Christo1,

    Heb je ook aandelen in tijdschrift Tijd? Je hebt een abonnement nodig om dit artikel te lezen ??
    Da's wat ik ook al zei.
  3. forum rang 8 Calendar 15 september 2023 18:10
    quote:

    Overname is E-Fiets schreef op 15 september 2023 17:25:

    [...]

    Hallo Christo1,

    Heb je ook aandelen in tijdschrift Tijd? Je hebt een abonnement nodig om dit artikel te lezen ??
    Lijkt me niets bijzonders. Mrs. Smith heeft er al genoeg over gedeeld. Het is mogelijk om lithium uit grondwater te winnen. In Duitsland zijn ze er ook mee bezig.
  4. forum rang 6 am1993 15 september 2023 18:15
    quote:

    Niks is wat het lijkt schreef op 15 september 2023 14:47:

    [...]

    Short is 2,45% + nog 1,5% short in de oude stukken. Hoe dat precies zit weet ik niet, maar ik sluit niet uit dat ze bij elkaar opgeteld moeten worden en dan kom je op circa 4%. Zeker niet te onderschatten deze positie. Shorts hebben vaak goede computerprogramma’s en diepe zakken. Ze zitten er gelukkig ook wel eens helemaal naast ( Besi!!) , maar geruststellend is deze positie allerminst.
    Ik vermoed, dat e.e.a. inderdaad te maken heeft met de naamswijziging. Zagen we destijds bij de naamswijziging van Flow Traders ook.
    Maar toch: een short van 2,45% impliceert een short van circa 780.000 aandelen (circa 3 x de dagomzet) en ik vermoed dat dat niet voor niets is. En met Besi zitten ze er m.i. niet echt naast, want die zakt m.i. nog wel even door, maar die heb ik dus ook niet:). De scherpe daling van Lithium carbonaat prijzen e.d. bevalt me helemaal niets. Ik had inmiddels wel een bodempje verwacht, maar dat blijft blijkbaar uit. En laten we even ophouden om elkaar steeds op details of een andere mening de maat te nemen. Dat maakt dit forum van liefhebbers een stuk aangenamer. Prettig weekend. AM1993
  5. forum rang 5 christo1 15 september 2023 18:27
    Ik vind toch belangrijk nieuws en op te volgen :

    Het geothermiebedrijf Hita, een spin-off van de onderzoeksinstelling Vito, heeft het kostbare metaal lithium ontdekt in het warm water dat het uit de Kempische ondergrond oppompt. De batterijgrondstoffenproducent Umicore ziet brood in het project, dat tot 150 miljoen euro per jaar aan lithium kan opleveren.

    ‘Natrium, calcium, kalium, boor, strontium. De halve tabel van Mendeljev zit erin.’ Met enige zin voor overdrijving somt Geert De Meyer de elementen op die terug te vinden zijn in het zout water (pekel) dat wordt opgepompt in de geothermiecentrale op de Balmatsite in Mol.

    De Meyer is de CEO van Hita, een spin-off die in 2019 ontsproot aan de Vlaamse onderzoeksinstelling Vito en gespecialiseerd is in de ontwikkeling en exploitatie van centrales voor diepe geothermie. Dat zijn installaties die warm water uit de aardlagen op meer dan 1.000 meter diepte oppompen en doorsturen naar een lokaal netwerk van geïsoleerde buizen voor verwarming en het sanitair warm water van gebouwen. Het gaat om een duurzame energiebron. Bij de productie komt nauwelijks CO2 vrij en de energie kan geleverd worden tegen een stabiele prijs.

    ‘Maar we hebben ook ontdekt dat in de Antwerpse en Limburgse Kempen ook het gegeerde lithium in de diepe ondergrond zit’, zegt De Meyer enthousiast. ‘Het is niet de eerste keer dat lithium wordt gevonden in grondwaterlagen - in Duitsland en Frankrijk is het fenomeen al langer bekend - maar wel de eerste keer in België. En in een dusdanige concentratie dat het interessant wordt het uit de pekel te extraheren.’
  6. forum rang 5 christo1 15 september 2023 18:28
    Vervolg :

    Lithium is een metaal dat, samen met nikkel, mangaan en kobalt, onontbeerlijk is voor de productie van batterijen voor elektrische auto’s of smartphones. Het wordt traditioneel op twee manieren ontgonnen: uit gesteenten (pure mijnbouw zoals in Australië ) en uit zoutmeren, zoals in de Atacame-woestijn in Chili. In dat laatste lijkt het wat op de pekel van geothermie. Lithium is het geleidend materiaal in een kathode, het belangrijkst en duurste onderdeel van een batterij.

    Het project staat nog in de kinderschoenen, geeft De Meyer toe. Al was het maar omdat in Vlaanderen slechts twee installaties met diepe geothermie actief zijn: bij Janssen Pharma in Beerse en bij Vito in Mol (zie inzet).

    TIP
    Begin uw dag goed geïnformeerd.

    Ontvang nu De Tijd Vandaag.

    IK SCHRIJF ME IN
    Elke dag via e-mail - Uitschrijven in één klik

    Maar uit de eerste bevindingen van Hita in een haalbaarheidsstudie, ondersteund door het Vlaams Agentschap Innovatie en Ondernemen (Vlaio), blijkt dat er 100 mg lithium per liter in het water zit. ‘Dat is heel behoorlijk’, zegt Vito-onderzoeker Bart Michielsen. ‘Minder dan wat men in de Elzas (250 mg) of in Italië (350 mg) heeft gevonden, maar meer dan in Nederland (60mg).’

    150 miljoen
    LITHIUM
    Als Hita in zijn ambities slaagt, kan het vanaf 2030 elk jaar voor 150 miljoen euro aan lithium bovenhalen.
    De Meyer: ‘Het betekent dat een geothermiecentrale in Vlaanderen jaarlijks 500 ton lithiumhydroxide (de opgewerkte hoogzuivere stof die bruikbaar is voor batterijen, red.) kan produceren. Vermenigvuldig dat met de 30 centrales die tegen 2050 gebouwd moeten zijn, en je hebt 15.000 ton lithiumhydroxide. Met de eerste tien centrales die tegen 2030 klaar moeten zijn, is dat al 5.000 ton.’ Volgens ruwe schattingen is dat voldoende lithium voor de batterijen van 125.000 elektrische auto's per jaar.

    Umicore
    Die hoeveelheid voldoet aan de vereisten die Umicore, het Belgische beursgenoteerde bedrijf dat grondstoffen voor de batterijindustrie aanlevert, hanteert om in aanmerking te komen als potentiële leverancier. Umicore heeft lithium, samen met nikkel, kobalt en mangaan, nodig als geleidermateriaal in kathodes. Een kathode is het belangrijkste onderdeel van lithium-ionbatterijen voor elektrische auto’s, smartphones en laptops, en tekent voor de helft van de kostprijs van een batterij. Umicore levert die grondstoffen aan een aantal grote autoproducenten, zoals Volkswagen en een consortium rond Mercedes-Benz, TotalEnergies en Stellantis (Fiat, Peugeot, Citroën).

    'We volgen het onderzoek van Hita en Vito van heel nabij en met veel belangstelling. Het lijkt ons veelbelovend’, zegt Wim Geens, afdelingshoofd bij Umicore voor de aankoop van lithium en mangaan. Het bedrijf werkt al langer samen met het Duitse Vulcan Energy, dat 1,5 miljard euro gaat investeren in een geothermielithiumbedrijf in het Boven-Rijndal. Daar wil het vanaf 2026 24.000 ton emissieloze lithiumhydroxide produceren.
  7. forum rang 5 christo1 15 september 2023 18:28
    Vervolg :

    Dat is nog maar een fractie van de naar schatting 1 miljoen ton lithiumhydroxide die de Europese industrie tegen 2030 nodig heeft. Umicore alleen al verwacht dat tegen 2030 elk jaar voor 400 gigawattuur aan batterijen de kathodegrondstoffen moet leveren. Umicore geeft liever geen cijfers over de hoeveel lithiumhydroxide die daarvoor nodig is, maar experts stellen dat het om ongeveer 240.000 ton per jaar gaat.

    De Europese Commissie beschouwt lithium als een van de 30 kritische grondstoffen voor de omslag naar groene, elektrische energie. In haar Critical Raw Materials Act, die ze in maart presenteerde, staat dat tegen 2030 minstens 10 procent van de ontginning en 40 procent van de raffinage van die grondstoffen in Europa moet gebeuren. Daarmee wil Europa minder afhankelijk worden van omstreden regimes als China.

    Lokaal
    Logisch dus dat Umicore in geothermisch lithium toekomstmuziek ziet, ook omdat het voldoet aan enkele duurzaamheidsvereisten. ‘Het is lokaal en moet niet meer getransporteerd worden vanuit Chili of Australië’, zegt Geens. ‘Daar stuit ontginning vaak op bezwaren van milieuverontreiniging, waterverspilling en protesten van de lokale gemeenschappen, die hun leefgebied aangetast zien. De ontginning van elke ton lithiumhydroxide volgens de traditionele manier stoot tot 15 ton CO2 uit. Bij geothermie is dat 10 keer minder, al was het maar omdat het water sowieso wordt opgepompt voor warmtewinning. Bovendien lijkt geothermische lithiumwinning relatief snel van de grond te komen. Het is een kwestie van jaren. Een nieuwe mijn, zoals men er in Portugal, Slovenië of Tsjechië wil openen, stuit niet alleen op lokaal verzet, maar duurt ook zeven tot tien jaar.’

    Ook naar de schaal is geothermisch lithium veelbelovend. ‘In heel Europa staan al meer dan 350 geothermiecentrales’, zegt De Meyer. ‘Als nog maar de helft daarvan lithium als nevenproduct kan ontginnen, zou dat een groot deel van de behoefte dekken. Voor Hita kan lithium een extra inkomstenbron worden, waardoor geothermische energie nog een stukje goedkoper kan worden dan warmte uit fossiele bronnen.’ De prijs van lithiumhydroxide schommelt rond 30.000 euro per ton. Als Hita zijn ambities haalt, zou het vanaf 2030 elk jaar voor 150 miljoen euro aan lithium kunnen bovenhalen.

    Veel hangt af van de concentratie van andere stoffen in het water, waardoor de extractie, die gebeurt door de binding van de lithiumdeeltjes aan harsbolletjes, bemoeilijkt kan worden.
    BART MICHIELSEN
    ONDERZOEKER VITO
    Alles staat of valt met de kosten en de investeringen om het metaal voldoende zuiver uit het pekelwater te halen. ‘De samenstelling van pekel is overal in Europa anders’, zegt Michielsen. ‘Daardoor is het proces in Duitsland niet zomaar naar Vlaanderen te kopiëren. Veel hangt af van de concentratie van andere stoffen in het water, waardoor de extractie, die gebeurt door de binding van de lithiumdeeltjes aan harsbolletjes, bemoeilijkt kan worden. Om het ecologische evenwicht niet te veel te verstoren is het bovendien belangrijk dat je alleen het lithium eruit haalt en alle andere stoffen weer de bodem ingaan.’
  8. forum rang 6 am1993 15 september 2023 18:29
    quote:

    Calendar schreef op 15 september 2023 18:10:

    [...]

    Lijkt me niets bijzonders. Mrs. Smith heeft er al genoeg over gedeeld. Het is mogelijk om lithium uit grondwater te winnen. In Duitsland zijn ze er ook mee bezig.
    Maar ik neem aan dat u dat niet als erg realistisch ziet? Ik heb dat al eerder aangeduid als een leuk wetenschappelijk onderzoek en verder niets. Voordat dat überhaupt commercieel aantrekkelijk is zijn we (nog afhankelijk van de milieueffecten m.b.t. het grondwater) m.i. zowat 5 tot 10 jaar verder en dan zijn er wereldwijd intussen al zat (nieuwe) lithium mijnen exploitabel. Tegen die tijd (mogelijk wat later) denk ik dat zuiver (grond) water misschien een vermogen kost.
  9. forum rang 5 christo1 15 september 2023 18:29
    Vervolg :

    Een andere hinderpaal is de schaalbaarheid: wat op laboschaal of in een proefproject lukt, kan vaak niet meer als je het proces op commerciële schaal in de praktijk wil brengen. De cases van het Duitse Vulcan of het Franse Electricité de Strasbourg tonen aan dat dat probleem oplosbaar is. ‘Je hebt wel een kritische hoeveelheid opgepompt water nodig’, zegt De Meyer. ‘Vandaar dat we waarschijnlijk meerdere geothermie-installaties zullen groeperen in één lithiumextractie-installatie.’

    Hita ontwikkelt tien geothermiecentrales tegen 2030
    Centrales met diepe geothermie of aardwarmte zijn in Vlaanderen vooral een zaak voor de Antwerpse en Limburgse Kempen. ‘Hita ontwikkelt in die streek een 30-tal installaties, elk goed voor rond 15 megawatt thermisch vermogen’, zegt Geert De Meyer, ex-onderzoeker van Vito en medeoprichter (naast Stijn Bos) en CEO van Hita. ‘De ambitie is tien daarvan tegen eind 2030 operationeel te hebben. Het duurt vijf tot zeven jaar voor zo’n aardwarmtecentrale er staat, omdat veel onderzoek nodig is om de exacte bron te lokaliseren en de financiering rond te krijgen.’

    Eind volgend jaar begint Hita, dat behalve de oprichters de families Swerts (Soudal), Tormans (Tormans Engineering) en Lauwers (van de ramen- en deurenproducent Profel) als aandeelhouder heeft, met de bouw van een centrale in Turnhout. Die kan een groot deel van de stad voorzien van sanitair warm water en verwarming. In nieuwe verkavelingen, waar geen gasnet meer gelegd wordt, wordt een aansluiting op dat warmtenet verplicht. Na Turnhout volgen centrales in Herentals, Lommel en Merksplas.

    Nadat het pekelwater van ongeveer 70 tot 90 graden is opgepompt, wordt het via een warmtenet tot bij de individuele woningen van de eindklant gebracht. Veel steden in het zuiden van Duitsland, zoals München, en zelfs Parijs hebben zulke warmtenetten. Het water dat, na de warmteafgave in een warmtewisselaar, naar de centrale terugloopt, is 40 tot 50 graden. Voor het opnieuw in de aarde wordt gepompt, kan door middel van een bijkomende installatie het lithium eruit gehaald worden.
  10. forum rang 5 christo1 15 september 2023 18:30
    quote:

    christo1 schreef op 15 september 2023 18:28:

    Vervolg :

    Dat is nog maar een fractie van de naar schatting 1 miljoen ton lithiumhydroxide die de Europese industrie tegen 2030 nodig heeft. Umicore alleen al verwacht dat tegen 2030 elk jaar voor 400 gigawattuur aan batterijen de kathodegrondstoffen moet leveren. Umicore geeft liever geen cijfers over de hoeveel lithiumhydroxide die daarvoor nodig is, maar experts stellen dat het om ongeveer 240.000 ton per jaar gaat.

    De Europese Commissie beschouwt lithium als een van de 30 kritische grondstoffen voor de omslag naar groene, elektrische energie. In haar Critical Raw Materials Act, die ze in maart presenteerde, staat dat tegen 2030 minstens 10 procent van de ontginning en 40 procent van de raffinage van die grondstoffen in Europa moet gebeuren. Daarmee wil Europa minder afhankelijk worden van omstreden regimes als China.

    Lokaal
    Logisch dus dat Umicore in geothermisch lithium toekomstmuziek ziet, ook omdat het voldoet aan enkele duurzaamheidsvereisten. ‘Het is lokaal en moet niet meer getransporteerd worden vanuit Chili of Australië’, zegt Geens. ‘Daar stuit ontginning vaak op bezwaren van milieuverontreiniging, waterverspilling en protesten van de lokale gemeenschappen, die hun leefgebied aangetast zien. De ontginning van elke ton lithiumhydroxide volgens de traditionele manier stoot tot 15 ton CO2 uit. Bij geothermie is dat 10 keer minder, al was het maar omdat het water sowieso wordt opgepompt voor warmtewinning. Bovendien lijkt geothermische lithiumwinning relatief snel van de grond te komen. Het is een kwestie van jaren. Een nieuwe mijn, zoals men er in Portugal, Slovenië of Tsjechië wil openen, stuit niet alleen op lokaal verzet, maar duurt ook zeven tot tien jaar.’

    Ook naar de schaal is geothermisch lithium veelbelovend. ‘In heel Europa staan al meer dan 350 geothermiecentrales’, zegt De Meyer. ‘Als nog maar de helft daarvan lithium als nevenproduct kan ontginnen, zou dat een groot deel van de behoefte dekken. Voor Hita kan lithium een extra inkomstenbron worden, waardoor geothermische energie nog een stukje goedkoper kan worden dan warmte uit fossiele bronnen.’ De prijs van lithiumhydroxide schommelt rond 30.000 euro per ton. Als Hita zijn ambities haalt, zou het vanaf 2030 elk jaar voor 150 miljoen euro aan lithium kunnen bovenhalen.

    Veel hangt af van de concentratie van andere stoffen in het water, waardoor de extractie, die gebeurt door de binding van de lithiumdeeltjes aan harsbolletjes, bemoeilijkt kan worden.
    BART MICHIELSEN
    ONDERZOEKER VITO
    Alles staat of valt met de kosten en de investeringen om het metaal voldoende zuiver uit het pekelwater te halen. ‘De samenstelling van pekel is overal in Europa anders’, zegt Michielsen. ‘Daardoor is het proces in Duitsland niet zomaar naar Vlaanderen te kopiëren. Veel hangt af van de concentratie van andere stoffen in het water, waardoor de extractie, die gebeurt door de binding van de lithiumdeeltjes aan harsbolletjes, bemoeilijkt kan worden. Om het ecologische evenwicht niet te veel te verstoren is het bovendien belangrijk dat je alleen het lithium eruit haalt en alle andere stoffen weer de bodem ingaan.’
  11. forum rang 6 am1993 15 september 2023 18:48
    quote:

    christo1 schreef op 15 september 2023 18:27:

    Ik vind toch belangrijk nieuws en op te volgen :

    De Meyer is de CEO van Hita, een spin-off die in 2019 ontsproot aan de Vlaamse onderzoeksinstelling Vito en gespecialiseerd is in de ontwikkeling en exploitatie van centrales voor diepe geothermie. Dat zijn installaties die warm water uit de aardlagen op meer dan 1.000 meter diepte oppompen en doorsturen naar een lokaal netwerk van geïsoleerde buizen voor verwarming en het sanitair warm water van gebouwen. Het gaat om een duurzame energiebron. Bij de productie komt nauwelijks CO2 vrij en de energie kan geleverd worden tegen een stabiele prijs.

    En ik vind, dat als we nu ECHT zuinig met energie moeten leren omgaan, dat het DEZE methode is. Een kerncentrale duurt 7 tot 10 jaar om te bouwen en dit kan, met enige inspanning binnen één jaar en daar kan de stadsverwarming van de grote steden haar voordeel mee doen. Voordeel is ook, dat stadsverwarming momenteel gekoppeld is aan de gasprijs (=waanzin) en dus een vermogen kost. Het vastrecht is al circa € 700, zonder dat je 1Gj verbruikt, dus dat zou de mogelijkheid geven om heel veel huizen van het gas af te halen en bovendien energie op te wekken, want je kan op hoge(re) temperaturen boren en onze aarde heeft voorlopig vermogen zat. Alleen de lobbyisten en andere schrapers zien liever andere oplossingen die hun cliënten beter uitkomen. Lees: rijker maken. Zou de politiek eindelijk eens gaan nadenken? Ik hoop het.
    Diep in de aarde zit energie zat om hele generaties nog een goed leven te geven. Gaat dat gebeuren? Ben bang van niet.
    In de jaren 70 al een grote bedrijfshal uit laten rusten met/via aardwarmte. Vond men toen heel raar, maar achteraf wel heel erg goedkoop en dat is het nog steeds.
  12. forum rang 8 Calendar 15 september 2023 18:50
    quote:

    am1993 schreef op 15 september 2023 18:29:

    [...]
    Maar ik neem aan dat u dat niet als erg realistisch ziet? Ik heb dat al eerder aangeduid als een leuk wetenschappelijk onderzoek en verder niets. Voordat dat überhaupt commercieel aantrekkelijk is zijn we (nog afhankelijk van de milieueffecten m.b.t. het grondwater) m.i. zowat 5 tot 10 jaar verder en dan zijn er wereldwijd intussen al zat (nieuwe) lithium mijnen exploitabel. Tegen die tijd (mogelijk wat later) denk ik dat zuiver (grond) water misschien een vermogen kost.
    Voorlopig lijkt me het proces vooral interessant voor pekel met hoge concentraties lithium zoals dat in Chili voorkomt. Mogelijk kunnen ze daarmee de kostprijs verder verlagen, en of de snelheid van winning opvoeren. Verdamping is dan niet meer nodig, maar de energiekosten zullen wel stijgen.
  13. Niks is wat het lijkt 15 september 2023 19:13
    quote:

    am1993 schreef op 15 september 2023 18:15:

    [...]
    Ik vermoed, dat e.e.a. inderdaad te maken heeft met de naamswijziging. Zagen we destijds bij de naamswijziging van Flow Traders ook.
    Maar toch: een short van 2,45% impliceert een short van circa 780.000 aandelen (circa 3 x de dagomzet) en ik vermoed dat dat niet voor niets is. En met Besi zitten ze er m.i. niet echt naast, want die zakt m.i. nog wel even door, maar die heb ik dus ook niet:). De scherpe daling van Lithium carbonaat prijzen e.d. bevalt me helemaal niets. Ik had inmiddels wel een bodempje verwacht, maar dat blijft blijkbaar uit. En laten we even ophouden om elkaar steeds op details of een andere mening de maat te nemen. Dat maakt dit forum van liefhebbers een stuk aangenamer. Prettig weekend. AM1993
    Voordat Besi aan zijn duizelingwekkende stijging begon was er een grote shortpositie.
  14. forum rang 5 christo1 16 september 2023 09:50
    Ik heb de indruk dat na de nog steeds dalende lithium prijzen, nu ook de vanadium prijzen hun neerwaartse trend hebben hervat.

    Sommigen gaan me verwijten van een shorter te zijn, wat niet het geval is voor alle duidelijkheid.

    Mvg
  15. forum rang 8 aextracker 16 september 2023 11:13
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 15 september 2023 17:28:

    Is er een ommekeer cq een bodemvorming?
    Ook kijkend naar het draaipunt RSI (uit de oversold zone).
    Wordt vervolgd.
    Chart technisch rsi korte termijn zeg ik Ja,
    Vormt zich kansrijk een basis voor een trend omkeer.
    Anders sinds, zie ik ook LT steunzone rond euro 29,60 - 30.60 die de afgelopen 4 jaar zichtbaar werd.

    Houdt deze steunzone 29,60 - 30.60 geen stand komende 2-4 weken, dan is de kans groot , dat de AMG koers gaat overdrijven t.g.v. negatieve prikkels op de beurs (rente sentiment"(?) i.c.m. overmatige afkoeling korte termijn van industriele aktiviteit.
    In dat geval, zal\ kan de AMG koers corrigeren tot een niveau ergens rond \ kort boven de euro 24 -25\aandeel.

    Ik sluit af met een warren Buffet spreuk die mij bijblijft omdat het klopt;

    - The stockmarket is a market place where money flows from impatient to patient people :).

    Ik test mijn geduld en houdt vertrouwen, dat sommige parels niet perse op de bodem liggen, maar "free floaten"....waarop je kan bouwen.
  16. Er is meer dan de Beurs 16 september 2023 12:04
    quote:

    aextracker schreef op 16 september 2023 11:13:

    [...]

    Chart technisch rsi korte termijn zeg ik Ja,
    Vormt zich kansrijk een basis voor een trend omkeer.
    Anders sinds, zie ik ook LT steunzone rond euro 29,60 - 30.60 die de afgelopen 4 jaar zichtbaar werd.

    Houdt deze steunzone 29,60 - 30.60 geen stand komende 2-4 weken, dan is de kans groot , dat de AMG koers gaat overdrijven t.g.v. negatieve prikkels op de beurs (rente sentiment"(?) i.c.m. overmatige afkoeling korte termijn van industriele aktiviteit.
    In dat geval, zal\ kan de AMG koers corrigeren tot een niveau ergens rond \ kort boven de euro 24 -25\aandeel.

    Ik sluit af met een warren Buffet spreuk die mij bijblijft omdat het klopt;

    - The stockmarket is a market place where money flows from impatient to patient people :).

    Ik test mijn geduld en houdt vertrouwen, dat sommige parels niet perse op de bodem liggen, maar "free floaten"....waarop je kan bouwen.
    Zoals gewoonlijk veel gezever weinig wol. Bij trekker kan het altijd vriezen of dooien.
  17. forum rang 8 aextracker 16 september 2023 12:34
    quote:

    Er is meer dan de Beurs schreef op 16 september 2023 12:04:

    [...]
    Zoals gewoonlijk veel gezever weinig wol. Bij trekker kan het altijd vriezen of dooien.
    Zoek je iets, wat je thuis niet (meer) vind ?

    Lees svp aandachtig goed wat er staat en wat mijn standpunt is m.b.t. AMG;
    - AMG kopen boven 2e steun midden 20,- of haastig instappen a euro 30.80 bij opening maandag a.s.
    Laat het forum even weten of je de muntjes kon vinden om erin te stappen.

    Prettiger dag verder :) !
17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 675 676 677 678 679 ... 876 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht