Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.691 Posts
Pagina: «« 1 ... 2697 2698 2699 2700 2701 ... 3185 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Fender bass 27 september 2023 09:51
    Tuurlijk, journalisten weren. De andere mensen op de lijst zal het verder koud laten. Vooralsnog zitten Russen liever in Londen dan andersom.

    Russia adds 23 people to UK sanctions list
    september 27, 2023 09:38a.m. CEST
    Russia decided to further extend sanctions against the United Kingdom by adding 23 people to the list of sanctioned British citizens, the Russian Foreign Ministry said in a statement on Wednesday.

    "In connection with the implementation of London's anti-Russian course, within the framework of which the mechanism of personal sanctions is actively applied and comprehensive support is provided to the neo-Nazi regime in Kiev, it was decided to expand the Russian stop-list by including representatives of the military-political establishment, journalistic corps and scientific community of Great Britain (23 people in total)," the ministry stated.

    Among the persons sanctioned are the Chief of the Defence Staff Antony Radakin, the Chair of Joint Intelligence Committee Madeleine Alessandri, and the Chair of BAE Systems plc Cressida Hogg. The list also includes several employees of three British political science centers.

    KEYWORDS:
    SANCTIONS | UKRAINE CRISIS | UK-RUSSIA RELATIONS

    Baha Breaking News (BBN) / JJ

    www.breakingthenews.net/news/details/...
  2. forum rang 8 closer 27 september 2023 10:14
    13m ago 08.59 BST
    Germany has welcomed a decision by Switzerland to open the way to sell back some of its German-made Leopard II tanks to help rebuild stocks depleted by aid to Ukraine.

    Germany had asked Switzerland in February to sell back some of the 96 Leopard II tanks it has in storage to manufacturer Rheinmetall, Reuters reports.

    To comply with Swiss neutrality laws, Berlin has assured Berne the weapons would not go to Kyiv, but remain in Germany or with a Nato or EU ally.

    “We are very happy and grateful for this decision,” Michael Flügger, Germany’s ambassador to Switzerland told Swiss TV. “We need these tanks, they will fill gaps with us and our European partners.”

    He was speaking after the Swiss parliament on Tuesday approved the decommissioning of 25 Leopard II tanks, paving the way for them to be resold to Germany.

    Requests from Germany, Denmark and Spain to allow Swiss-made weaponry they have previously bought to go to Ukraine have been blocked by Berne citing Swiss neutrality, which prevents weapons being sent directly or indirectly to combatants in a war.

    www.theguardian.com/world/live/2023/s...
  3. forum rang 8 closer 27 september 2023 10:27
    Oekraïense luitenant-generaal Kyrylo Boedanov: militair gezicht van de oorlog, doelwit van het Kremlin

    Hij jaagt Moskou de stuipen op het lijf met zijn gewaagde drone-aanvallen. Reden waarom het Kremlin al een tijdje de jacht op hem heeft geopend. Toch is Kyrylo Boedanov, de jonge spionnenbaas van Oekraïne, nog altijd in leven.

    Stieven Ramdharie, 27 september 2023, 05:00

    Het is een wonder dat Kyrylo Oleksiovytsj Boedanov nog in leven is. Want als ze iemands bloed wel kunnen drinken in het Kremlin, dan is het wel van deze 37-jarige topman van de Oekraïense militaire inlichtingendienst GUR.

    Boedanov wordt beschouwd als dé architect van de geheimzinnige Oekraïense operaties op Russisch grondgebied die sinds mei fors zijn toegenomen: van de brutale droneaanval op het Kremlin tot de acties tegen belangrijke luchtmachtbases diep in Rusland. Ook is zijn dienst volgens Moskou verantwoordelijk voor een serie moordaanslagen, onder andere op Poetin-aanhangers die de Oekraïne-invasie fel steunden.

    Het leverde Boedanov eerder dit jaar een arrestatiebevel op, uitgevaardigd door een rechter in Moskou wegens ‘terrorisme’. Maar ondanks Ruslands militaire overmacht en de vele drone-en raketaanvallen op Kyiv, zit de luitenant-generaal nog altijd in zijn kantoor in de hoofdstad dat is omgebouwd tot bunker. ‘Wij zullen Russen waar dan ook ter wereld blijven doden tot de volledige overwinning van Oekraïne een feit is’, verklaarde hij.

    In mei, toen zijn hoofdkwartier het doelwit was van een raketaanval, doken in Russische media meteen berichten op dat hij gewond was geraakt en in een Duits ziekenhuis werd verpleegd. ‘Nepnieuws’, aldus de Oekraïense regering. ‘Dat was niet hun eerste poging’, zei Boedanov weken later tegen persbureau Reuters in zijn kantoor. ‘Maar zoals je kunt zien, wij zitten nu gewoon in dit gebouw. Buiten zie je mensen lopen en hun werk doen. Alles gaat gewoon zijn gang, precies zoals het hoort.’

    Geheime operaties
    Boedanov, immer gekleed in militair uniform, is niet de doorsnee directeur van een inlichtingendienst. Waar zijn buitenlandse collega’s zoveel mogelijk in het geniep hun heimelijke operaties aansturen en de publiciteit schuwen, treedt Boedanov opvallend veel op de voorgrond.

    Het heeft ervoor gezorgd dat de GUR-baas, samen met president Volodymyr Zelensky en legerleider Valerij Zaloezjnyj, is uitgegroeid tot het militaire gezicht van de oorlog. Met duidelijke instemming van Zelensky, die hem in 2020 benoemde en met wie hij naar verluidt goed kan opschieten.

    Boedanov slaagde er in slechts dertien jaar in om een van de machtigste militaire posities van het land te verwerven. Na zijn opleiding aan een militair instituut in Odesa in 2007, belandde hij bij de commando-eenheden van de GUR. Nadat Rusland de Krim in 2014 had geannexeerd, deed hij oorlogservaring op in Oost-Oekraïne in de strijd tegen pro-Russische separatisten.

    Bomaanslag
    Veel van de operaties van de special forces-eenheden waar hij deel van uitmaakte, zijn geheim. Maar de missies leverden hem een van de hoogste militaire onderscheidingen op. Een van de verhalen die over Boedanov de ronde doen, was dat hij in 2016 betrokken was bij een operatie in de Krim waarbij een hoge officier van de Russische inlichtingendienst FSB werd vermoord.

    Bij de strijd in de Donbas raakte hij zwaargewond door scherfresten van een ontplofte mijn. Een fragment kwam direct onder zijn hart terecht, waar het nog steeds zit omdat weghalen levensgevaarlijk is. In een interview met de Oekraïense krant New Voice zei Boedanov dat hij toen nog 5 kilometer bleef lopen, tot hij niet meer kon. ‘Mijn rug en nek waren doorzeefd’, vertelde de generaal majoor. ‘Het was een ernstige verwonding, maar ik kan er gewoon mee blijven leven.’

    In 2019 ontsprong hij weer de dans. Een aanslag mislukte omdat een bom onder zijn auto voortijdig ontplofte, de zoveelste poging om hem uit te schakelen. Moskou zou erachter hebben gezeten. Een jaar later verruilde Boedanov de geheime operaties, vaak achter de vijandelijke linies, voor het leiderschap van de spionagedienst. Hij moest toezien hoe de spanningen met Rusland toenamen, uitmondend in de invasie.

    Voorspelling invasie
    Boedanov was een van de weinige Oekraïense functionarissen die de regering waarschuwde dat de inval op handen was en dat de Russen zouden proberen Kyiv in te nemen. Uren voor de invasie keek hij met zijn vrouw naar de klok. ‘Wij hadden specifiek gezegd dat het om 04.00 uur zou beginnen’, zei hij tegen de Washington Post over de analyse van de GUR. ‘Het klinkt heel raar, maar ik was bang dat het niet zou gaan zoals wij dachten dat het zou verlopen.’

    De oorlog bood Boedanov de kans om de Oekraïners, en de wereld, te laten zien waartoe zijn GUR in staat is. Terwijl het leger erin slaagde om grote stukken bezet gebied te heroveren, brachten Boedanovs mensen de oorlog op de stoep van de Russen met hun aanvallen in Rusland.

    Het Kremlin ziet hem ook als de organisator van de vernederende aanslag vorig jaar op de Krimbrug. ‘Ik ben tevreden’, reageerde Boedanov luchtig op het Russische arrestatiebevel. ‘Het is een goede indicatie van ons werk en ik beloof dat ik mijn werk nog beter zal gaan doen.’

    Drie keer Kyrylo Boedanov
    - Boedanov claimt tot in het Kremlin bronnen te hebben, reden waarom de GUR de Russische invasie goed had voorspeld: ‘Wij hebben onze eigen bronnen, in de kantoren dichtbij Poetin. Daarom weten we meestal wat er aan de hand is.’
    - De GUR en Kyiv eisen nooit de verantwoordelijkheid op voor de aanvallen in Rusland, maar ze zinspelen er in cryptische bewoordingen wel op. Boedanov: ‘Totdat de territoriale integriteit van Oekraïne is hersteld, zullen er problemen zijn in Rusland.’
    - Boedanov hintte vorig jaar erop dat Kyiv voorgoed af wil van de brug die Rusland met de Krim verbindt: ‘De Krimbrug is een symbool dat vernietigd zal worden. Wanneer de Krim wordt heroverd, zal deze brug ophouden te bestaan.’

    www.volkskrant.nl/cs-b66040b3
  4. forum rang 8 closer 27 september 2023 10:28
    52s ago 09.26 BST
    Black Sea fleet commander seen on video again

    Russia’s military news outlet Zvezda on Wednesday published an interview with Black Sea fleet commander Viktor Sokolov, despite Ukraine claiming to have killed him in an attack on the fleet’s headquarters in Sevastopol.

    “The Black Sea Fleet carries out the tasks set by the command confidently and successfully,” Sokolov says in the short video, wearing a military uniform.

    On Tuesday, Russia’s defence ministry released footage showing Sokolov attending a defence board meeting via video call.

    In response to the Russian video, Ukraine’s special forces appeared to backtrack their earlier claims that Sokolov was killed, writing on Telegram: “Since the Russians were urgently forced to publish a response with Sokolov allegedly alive, our units are clarifying the information.”

    www.theguardian.com/world/live/2023/s...
  5. forum rang 10 luchtschip 27 september 2023 11:24
    De monumentale blunder van Poetin.

    Vóór de invasie van Oekraïne stuurde Rusland jaarlijks ongeveer 155 miljard kubieke meter (bcm) gas naar Europa, voornamelijk via pijpleidingen.

    In 2022 daalde de import van gas via pijpleidingen naar de EU tot 60 miljard kubieke meter.

    Dit jaar verwacht de EU dat deze zullen dalen tot 20 miljard kubieke meter.

    twitter.com/GlasnostGone/status/17069...
  6. forum rang 8 closer 27 september 2023 11:25
    Hier bovengenoemde video: tvzvezda.ru/news/2023927118-yFXNs.html

    Begeleidende tekst op het Russische kanaal:

    Commandant van de Zwarte Zeevloot Sokolov zei dat de vloot haar taken met succes en vol vertrouwen voltooit

    11:19 27-09-2023

    De commandant van de Zwarte Zeevloot zei dat de heldendaden van de mariniers de schermen van de centrale televisie niet verlaten.De commandant van de Zwarte Zeevloot, Viktor Sokolov, vertelde Zvezda dat de Zwarte Zeevloot met succes de taken vervult die door het commando zijn opgelegd.
    "De Zwarte Zeevloot vervult vol vertrouwen en met succes de taken die haar door het commando zijn toegewezen. De heldendaden van onze mariniers verlaten nooit de schermen van de centrale televisie”, zei Sokolov in het officiershuis tijdens de prijsuitreiking van het marinecommando voor het voetbalteam van de Tsjernomorets Zwarte Zeevloot.

    Eerder werd bekend dat schepen van de Zwarte Zeevloot drie boten van Oekraïense nationalisten hadden geliquideerd terwijl ze probeerden de Krimbrug aan te vallen. Officiële vertegenwoordiger van het Ministerie van Defensie Igor Konashenkov zei dat dit gebeurde in het zuidelijke deel van de Straat van Kertsj. Er waren maximaal 50 militanten aan boord.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 september 2023 11:26
    Rusland vertoont interview met volgens Oekraïne gedode commandant

    De commandant van de Russische Zwarte Zeevloot is opnieuw opgedoken in een filmpje. Oekraïne zegt dat Viktor Sokolov is gedood bij een raketaanval op het hoofdkwartier, maar het Russische ministerie van Defensie heeft hem nu voor de tweede keer laten zien in nieuwe beelden. Hoe recent die beelden zijn, is onduidelijk.

    Dinsdag dook Sokolov op in een filmpje van een vergadering onder leiding van de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe, waar hij op afstand aan deelgenomen zou hebben. De commandant beweegt daarin niet en spreekt ook niet. Woensdag was hij te zien in een interview met een televisiezender die in handen is van het Russische ministerie van Defensie. Hij zegt daarin dat de Zwarte Zeevloot goed functioneert. Uit zijn uitspraken is niet af te leiden of het interview is afgenomen na de aanval op het hoofdkwartier.

    Lees ook: Brisante theorie over vernietigende aanval op hoofdkwartier Zwarte Zeevloot Russen

    De Oekraïense krijgsmacht zei naar aanleiding van de beelden die dinsdag verschenen al te gaan checken of Sokolov inderdaad dood is. "Aangezien de Russen onder druk met een reactie moesten komen met Sokolov die schijnbaar in leven is, gaan onze eenheden de informatie na", aldus een Oekraïense speciale eenheid op berichtendienst Telegram.
  8. forum rang 10 luchtschip 27 september 2023 11:28
    Het Canadese Leger en infanterietroepen van de Litouwse landmacht werken samen bij het geven van training in loopgravenoorlog aan Oekraïense soldaten tijdens OPERATION UNIFIER in het zuidoosten van Engeland.

    video 0:57 minuut. geluid aan

    twitter.com/CAFwithUkraine/status/170...
  9. forum rang 10 luchtschip 27 september 2023 11:52
    quote:

    closer schreef op 27 september 2023 11:25:

    Hier bovengenoemde video: tvzvezda.ru/news/2023927118-yFXNs.html

    Begeleidende tekst op het Russische kanaal:

    Commandant van de Zwarte Zeevloot Sokolov zei dat de vloot haar taken met succes en vol vertrouwen voltooit

    11:19 27-09-2023

    De commandant van de Zwarte Zeevloot zei dat de heldendaden van de mariniers de schermen van de centrale televisie niet verlaten.De commandant van de Zwarte Zeevloot, Viktor Sokolov, vertelde Zvezda dat de Zwarte Zeevloot met succes de taken vervult die door het commando zijn opgelegd.
    "De Zwarte Zeevloot vervult vol vertrouwen en met succes de taken die haar door het commando zijn toegewezen. De heldendaden van onze mariniers verlaten nooit de schermen van de centrale televisie”, zei Sokolov in het officiershuis tijdens de prijsuitreiking van het marinecommando voor het voetbalteam van de Tsjernomorets Zwarte Zeevloot.

    Eerder werd bekend dat schepen van de Zwarte Zeevloot drie boten van Oekraïense nationalisten hadden geliquideerd terwijl ze probeerden de Krimbrug aan te vallen. Officiële vertegenwoordiger van het Ministerie van Defensie Igor Konashenkov zei dat dit gebeurde in het zuidelijke deel van de Straat van Kertsj. Er waren maximaal 50 militanten aan boord.

    In bovenstaande video reikt hij prijzen uit bij een voetbaltoernooi dat 18 september eindigde

    >>De propagandakanalen van Rusland zeggen dat de commandant van de Zwarte Zeevloot prijzen uitreikte aan de winnaars van een militair voetbalkampioenschap, dat pas op 18 september eindigde. De aanval waarbij Ukraine zegt dat hij stierf, vond plaats op 22 september.

    twitter.com/TWMCLtd/status/1706957991...
  10. forum rang 8 het zwaard 27 september 2023 12:00
    Poolse minister: gesprekken met Oekraïne over graanconflict verlopen goed

    De gesprekken met Kiev over de import van Oekraïense landbouwproducten gaan de goede kant op, zegt de Poolse minister van Landbouw, Robert Telus. De twee landen kwamen in conflict nadat Polen op eigen houtje een importban had ingevoerd.

    Polen is een van de landen die klaagt over de influx van goedkope Oekraïense landbouwproducten, sinds de export via de Zwarte Zee grotendeels onmogelijk is gemaakt door Rusland. De Poolse boeren zouden hier niet mee kunnen concurreren.

    De Europese Commissie stond het lidstaten toe om tot en met 15 september Oekraïens graan, maïs, zonnebloemolie en koolzaad te weren. Nadat deze importban was verlopen, voerde Polen, Slowakije en Hongarije op eigen houtje een importban in. Kiev stapte hierover naar de Wereldhandelsorganisatie.

    Vooral de twist met Polen krijgt veel aandacht, omdat Warschau juist een van de trouwste bondgenoten van Oekraïne is als het aankomt op militaire en humanitaire steun. De twee landen hebben hun felle toon sinds vorige week gematigd en pogen een oplossing te vinden voor het graanconflict.
  11. forum rang 8 het zwaard 27 september 2023 12:06
    Sinds de gedeeltelijke mobilisatie van de Russische bevolking zijn er minstens 3.721 doden gevallen onder deze groep. Vooral dertigers sneuvelen vaak en in werkelijkheid zal het dodental nog een stuk hoger liggen, blijkt uit cijfers van mediaorganisatie Mediazona.
    Onder gemobiliseerde Russen vallen momenteel meer doden op het slagveld dan in alle andere groepen aan Russische zijde. In de zomermaanden vonden wekelijks zeker circa 60 gemobiliseerde soldaten de dood. In totaal zijn onder de gemobiliseerde burgers minimaal 3.721 doden gevallen, zo blijkt uit de meest recente inventarisatie van mediaorganisatie Mediazona.
    Rusland besloot een jaar geleden tot een gedeeltelijke mobilisatie van de burgerbevolking, waarbij naar schatting 300.000 mannen zijn opgeroepen. Van hen is inmiddels dus 1,2 procent gesneuveld.
    In werkelijkheid zal het dodental nog een stuk hoger liggen, aangezien Mediazona alleen een sterfgeval registreert als er een overlijdensbericht is gevonden. Door op deze wijze te tellen, is bekend dat er in totaal 32.656 Russen zijn gestorven aan het front. Op basis van een analyse van oversterfte vermoedt Mediazona dat het daadwerkelijke aantal doden zo’n 47.000 bedraagt.

    In de eerste maanden van de oorlog zijn vooral beroepssoldaten gesneuveld, veelal afkomstig uit de arme Russische provincies in het zuiden en oosten van het land. In de maanden daarna vielen er veel slachtoffers onder het commerciële huurleger van Wagner. In die periode – augustus 2022 tot en met mei 2023 – zijn ook veel doden gevallen onder voormalige gevangenen, die onder het bewind van Wagner in onder meer het zwaarbevochten stadje Bachmoet de loopgraven werden ingestuurd. Na de mislukte mars op Moskou en de implosie van Wagner vallen er nog nauwelijks doden onder zowel gevangenen als Wagnertroepen.
    De gemobiliseerde soldaten vormen de laatste maanden de hoofdmoot onder de slachtoffers. De meeste gemobiliseerde soldaten zijn tussen de 25 en 35 jaar, blijkt uit een inventarisatie van het Russische Istories en het Conflict Intelligence Team (CIT). Ook onder gemobiliseerden zijn veel slachtoffers in arme regio’s als Boerjatië en Sverdlovsk.
  12. forum rang 10 luchtschip 27 september 2023 13:14
    Een IL-76 die naar verluidt toebehoort aan Wagner PMC stortte neer in Mali. Het aantal doden is momenteel onbekend.

    Het toestel landde, maar remde niet af waarna het aan het einde van de landingsbaan over hobbelig terrein reed

    video 0:46 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/170696...

    De Iljoesjin Il-76 is een Russisch strategisch transporttoestel. Het toestel wordt in grote aantallen gebruikt in Azië, Afrika en Oost-Europa.

    Of er vracht in zat of een groep soldaten is nog onduidelijk
  13. forum rang 5 Mdv 27 september 2023 13:37
    quote:

    luchtschip schreef op 27 september 2023 11:52:

    [...]

    In bovenstaande video reikt hij prijzen uit bij een voetbaltoernooi dat 18 september eindigde

    >>De propagandakanalen van Rusland zeggen dat de commandant van de Zwarte Zeevloot prijzen uitreikte aan de winnaars van een militair voetbalkampioenschap, dat pas op 18 september eindigde. De aanval waarbij Ukraine zegt dat hij stierf, vond plaats op 22 september.

    twitter.com/TWMCLtd/status/1706957991...
    Het is echt niet zo moeilijk om te laten zien dat hij de aanval overleeft heeft.
    Volgens mij ligt hij in de koeling met een kaartje aan zijn teen...
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 september 2023 13:37
    quote:

    het zwaard schreef op 27 september 2023 12:06:

    Sinds de gedeeltelijke mobilisatie van de Russische bevolking zijn er minstens 3.721 doden gevallen onder deze groep. Vooral dertigers sneuvelen vaak en in werkelijkheid zal het dodental nog een stuk hoger liggen, blijkt uit cijfers van mediaorganisatie Mediazona.
    Onder gemobiliseerde Russen vallen momenteel meer doden op het slagveld dan in alle andere groepen aan Russische zijde. In de zomermaanden vonden wekelijks zeker circa 60 gemobiliseerde soldaten de dood. In totaal zijn onder de gemobiliseerde burgers minimaal 3.721 doden gevallen, zo blijkt uit de meest recente inventarisatie van mediaorganisatie Mediazona.
    Rusland besloot een jaar geleden tot een gedeeltelijke mobilisatie van de burgerbevolking, waarbij naar schatting 300.000 mannen zijn opgeroepen. Van hen is inmiddels dus 1,2 procent gesneuveld.
    In werkelijkheid zal het dodental nog een stuk hoger liggen, aangezien Mediazona alleen een sterfgeval registreert als er een overlijdensbericht is gevonden. Door op deze wijze te tellen, is bekend dat er in totaal 32.656 Russen zijn gestorven aan het front. Op basis van een analyse van oversterfte vermoedt Mediazona dat het daadwerkelijke aantal doden zo’n 47.000 bedraagt.

    In de eerste maanden van de oorlog zijn vooral beroepssoldaten gesneuveld, veelal afkomstig uit de arme Russische provincies in het zuiden en oosten van het land. In de maanden daarna vielen er veel slachtoffers onder het commerciële huurleger van Wagner. In die periode – augustus 2022 tot en met mei 2023 – zijn ook veel doden gevallen onder voormalige gevangenen, die onder het bewind van Wagner in onder meer het zwaarbevochten stadje Bachmoet de loopgraven werden ingestuurd. Na de mislukte mars op Moskou en de implosie van Wagner vallen er nog nauwelijks doden onder zowel gevangenen als Wagnertroepen.
    De gemobiliseerde soldaten vormen de laatste maanden de hoofdmoot onder de slachtoffers. De meeste gemobiliseerde soldaten zijn tussen de 25 en 35 jaar, blijkt uit een inventarisatie van het Russische Istories en het Conflict Intelligence Team (CIT). Ook onder gemobiliseerden zijn veel slachtoffers in arme regio’s als Boerjatië en Sverdlovsk.
    Er klopt niks van bovenstaande getallen.
  15. forum rang 10 voda 27 september 2023 13:48
    Credit Suisse hielp Russische klanten mogelijk sancties ontduiken - media

    Eigenaar UBS onderuit na bericht over onderzoek Amerikaanse justitie.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse autoriteiten verdenken Credit Suisse van het helpen van Russische klanten bij het ontwijken van sancties. Dat schrijft persbureau Bloomberg woensdag op basis van bronnen.

    Volgens het persbureau heeft het Amerikaanse ministerie van justitie verschillende banken gedagvaard en de aandacht is nu gericht op de Zwitserse bank Credit Suisse, die dit jaar werd overgenomen door UBS, de andere grote bank uit Zürich. De Amerikanen zouden een volwaardig onderzoek zijn gestart, aldus Bloomberg.

    Justitie zou ook kijken naar mogelijk verzuim in het naleven van regelgeving door UBS, het nieuwe moederbedrijf van Credit Suisse. Beide banken wilden geen commentaar geven tegenover Bloomberg.

    Het aandeel UBS daalde woensdag 5 procent na het bericht van Bloomberg, maar zag daarna het verlies ook weer teruglopen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  16. forum rang 8 closer 27 september 2023 15:09
    12m ago 13.56 BST
    Russia has begun building direct railway links to the occupied Ukrainian cities Mariupol, Volnovakha, and Donetsk, said Petro Andriushchenko, an advisor to Melitopol’s exiled mayor – a move that could decrease Moscow’s logistical dependence on the Crimean bridge.

    “In practice, this is not only a global solution to the issue of military and civilian logistics, but also a drastic reduction in dependence on railway communication via the Crimean bridge,” Andriushchenko said on Telegram.

    www.theguardian.com/world/live/2023/s...
    Zie ook: twitter.com/KyivIndependent/status/17...
  17. forum rang 5 theo1 27 september 2023 15:11
    quote:

    luchtschip schreef op 27 september 2023 13:14:

    Een IL-76 die naar verluidt toebehoort aan Wagner PMC stortte neer in Mali. Het aantal doden is momenteel onbekend.

    Het toestel landde, maar remde niet af waarna het aan het einde van de landingsbaan over hobbelig terrein reed

    video 0:46 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/170696...

    De Iljoesjin Il-76 is een Russisch strategisch transporttoestel. Het toestel wordt in grote aantallen gebruikt in Azië, Afrika en Oost-Europa.

    Of er vracht in zat of een groep soldaten is nog onduidelijk
    Deze vloog zeker ook zonder remmen. Zo langzamerhand moet je wel behoorlijk levensmoe zijn om in een Russisch vliegtuig te stappen. Heel verstandig van Kim Jong Un om de trein te nemen.
    Er zullen in ieder geval 2 piloten dood zijn. Piloten zijn nog moeilijker te vervangen dan vliegtuigen.
  18. forum rang 5 theo1 27 september 2023 15:13
    quote:

    voda schreef op 27 september 2023 13:48:

    Credit Suisse hielp Russische klanten mogelijk sancties ontduiken - media

    Eigenaar UBS onderuit na bericht over onderzoek Amerikaanse justitie.

    [...]
    Credit Suisse maakt echt iedere denkbare blunder. Het is nog een wonder dat het zo lang duurde voordat die tent failliet ging.
63.691 Posts
Pagina: «« 1 ... 2697 2698 2699 2700 2701 ... 3185 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.454
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.944
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.479
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.092
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.536
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.367
AMG 965 125.858
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.667
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.702
ASML 1.762 77.058
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.668
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht