Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2699 2700 2701 2702 2703 ... 3185 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Fender bass 27 september 2023 21:28
    Cadeautje voor Russische Twittertrollen voor de komende presidentsverkiezingen in de US. Of andere verkiezingen.
    Ook heel betrouwbaar van Musk, eerst vertellen dat het team wordt opgeschaald maar vervolgens halveren. Die man heeft erg veel macht.

    X to reportedly fire half of election integrity team
    september 27, 2023 08:45p.m. CEST
    Billionaire Elon Musk's X Corp., formerly known as Twitter Inc., will reportedly slash its election integrity team by half, sources told The Information on Wednesday.

    The reported layoffs would come less than a month after the company announced its intentions to enlarge the team.

    The news follows backlash the company received from the European Union, with European Commission Vice President Vera Jourova accusing X of having the "largest ratio of mis/disinformation posts" among other social media platforms that submitted reports to the EU.

    KEYWORDS:
    MUSK | TWITTER | X CORP

    Baha Breaking News (BBN) / AB

    www.breakingthenews.net/news/details/...
  2. forum rang 7 plusmin 27 september 2023 23:34
    quote:

    Fender bass schreef op 27 september 2023 21:28:

    [...]
    Die man heeft erg veel macht.
    [...]

    www.breakingthenews.net/news/details/...
    Die mafkees is echt niet dom en met zijn invloed een serieuze schakel in vele kettingen op deze wereld.
    Vrij zorgelijk als dat soort verknipte lui invloed kunnen hebben in zaken op zelfs globaal niveau!
    Liever schiet hij zichzelf de ruimte in, enkele reis.
  3. forum rang 7 plusmin 28 september 2023 00:20
    quote:

    keljans 123 schreef op 28 september 2023 00:05:

    je bent n rund als je op twitter zit.
    Onzin!
    Je bent een rund als je zo'n medium bewust misbruikt, meer niet.
  4. forum rang 5 DurianCS 28 september 2023 00:27
    quote:

    keljans 123 schreef op 28 september 2023 00:05:

    je bent n rund als je op twitter zit.
    Je loopt dan in ieder geval een paar weken achter.
  5. forum rang 8 het zwaard 28 september 2023 06:44
    Moskou blijft bereid tot gesprekken over Oekraïne, zegt Lavrov
    Rusland blijft bereid om onder bepaalde voorwaarden akkoorden te sluiten over Oekraïne. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov gezegd in een interview waar Russisch staatspersbureau TASS over bericht.

    "Ons standpunt blijft hetzelfde: we zijn bereid om overeenkomsten te sluiten op voorwaarde dat er rekening gehouden wordt met de huidige situatie ter plaatse", aldus Lavrov. Bovendien moet voorkomen worden "dat er een vijandig naziregime ontstaat aan de Russische grenzen".

    Lavrov had volgens TASS al gezegd dat "hoe langer Kiev de gesprekken met Moskou uitstelt, hoe moeilijker het wordt om tot een overeenkomst te komen". Voorafgaand aan mogelijke onderhandelingen staat Moskou er onder andere op dat Oekraïne afstand doet van de door Russische troepen bezette gebieden. Oekraïne wijst dit resoluut van de hand, aangezien Rusland het buurland zonder provocatie binnen is gevallen.
  6. forum rang 6 Fender bass 28 september 2023 07:43
    quote:

    keljans 123 schreef op 28 september 2023 00:05:

    je bent n rund als je op twitter zit.
    Dat kan wel zo zijn maar je zou ze de kost moeten geven, mensen die hun nieuws en duiding volledig van sociale media halen.
    Dan is Twitter/X een veel aangehaalde bron. Ik vind het vrij zorgelijk.

    Musk heeft het inmiddels ook bevestigd. Met de subtiele twee 'Yeah, they're gone'.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 september 2023 08:42
    34 minuten geleden
    Oekraïne zegt tientallen drones uit Rusland te hebben neergehaald

    Oekraïne zegt tientallen drones te hebben neergehaald tijdens nachtelijke aanvallen door Rusland. Dat zou 44 onbemande toestellen van het type Shahed hebben ingezet, waarvan er volgens Oekraïne 34 uitgeschakeld konden worden.

    De Oekraïense strijdkrachten zeggen op berichtenplatform Telegram dat gevechtsvliegtuigen en luchtafweerraketten zijn gebruikt om de aanval af te slaan. De gouverneur van Odesa liet weten dat zijn regio het voornaamste doelwit leek te zijn. Er zouden evenwel geen slachtoffers zijn gevallen. "Er waren alleen een paar kleine branden in droog gras omdat daar restanten van een Shahed waren neergekomen."
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 september 2023 08:43
    29 minuten geleden

    Zelenski: Oekraïne besteedt speciale aandacht aan Cherson na Russische beschietingen

    Oekraïne besteedt "speciale aandacht" aan de regio Cherson te midden van Russische beschietingen. Dat vertelde president Volodimir Zelenski in zijn nachtelijke toespraak.

    Het gebied is onder vuur komen te liggen door artillerie en geleide bommen, waarbij veel schade aan gebouwen en infrastructuur is aangericht.

    “Tegenwoordig beschiet Rusland Cherson, Beryslav en dorpen in de regio met bijzondere wreedheid", zei Zelenski in zijn toespraak. “Het is een opzettelijke terreur van de bezetter.”
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 september 2023 08:43
    ISW-president: Oekraïne boekt belangrijke vooruitgang in tegenoffensief

    Dr. Kimberly Kagan, president van het Institute for the Study of War (ISW), heeft in een interview met Sky News aangegeven dat Oekraïne belangrijke vooruitgang boekt in het tegenoffensief. Volgens haar wordt er terreinwinst geboekt, ondanks dat het offensief langzaam verliep. Dat heeft volgens Kagan alles te maken met het feit dat de Oekraïense soldaten de mijnenvelden moesten ontwijken.
    Dan nog zijn ze verder dan de Russen, meent het hoofd van de Amerikaanse denktank. “We moeten nog geen snelle bewegingen in de Russische verdediging verwachten”, zei ze. “Wat we zouden moeten verwachten en wat we kunnen zien als de Oekraïners in staat zijn hun succes voort te zetten en vast te houden, is dat naarmate ze winst boeken voorbij de Surovikin-linie, de Russen minder goed in staat zijn om de linies te verdedigen."
    Oekraïne boekt volgens de deskundige vooral winst rond de randen van Bachmoet, een stad in de oostelijke Donbas-regio. De Russen moeten ter verdediging veel mankracht inzetten. Omdat de Oekraïners volgens Kagan de druk op Bachmoet volgehouden hebben, is het voor de Russen onmogelijk gemaakt om hun troepen van Bachmoet naar andere gebeiden te verplaatsen.
  10. forum rang 6 benbelegger 28 september 2023 09:34
    Historisch bondgenootschap tussen Rusland en Armenië kalft snel af na overname van Nagorno-Karabach

    De regering van Armenië zegt het vertrouwen op in Rusland, zijn traditionele beschermheer in de Kaukasus. Armeniërs zijn furieus dat Rusland zijn vredestroepen in Nagorno-Karabach niet heeft ingezet om de enclave te verdedigen tegen Azerbeidzjan.

    Lees het hele artikel in de bijlage.
    .
  11. forum rang 5 theo1 28 september 2023 11:18
    De Russen hebben wel wat anders aan hun hoofd dan de Armeniërs uit de brand helpen. Hun eigen leger wordt in Oekraïne vernietigd, dat zal nu even wat meer prioriteit hebben.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 september 2023 12:26
    Kremlin zet veel op het spel
    Militaire experts verbazen zich over Russische defensiestrategie: ’Op lange termijn funest’

    Mischa van Diepen
    4 min geledenin Buitenland

    Amsterdam - Rusland heeft een kostbare verdedigingsstrategie gekozen door voor iedere bezette meter te vechten tijdens het Oekraïense tegenoffensief. Terugtrekken is geen optie. Zitten de Russen vast in hun eigen verdedigingsdoctrine? „Voor Poetin gaat het om terrein.”

    Frans Osinga, hoogleraar oorlogsstudies aan de Universiteit Leiden, ziet dat Oekraïne de afgelopen maand ogenschijnlijk weinig vooruitgang heeft geboekt. „Althans, als je kijkt naar het gebied dat wordt heroverd.” De Oekraïners proberen de wig uit te breiden die ze in augustus bij het plaatsje Robotyne in de provincie Zaporizja in de eerste Russische verdedigingslinie hebben gedreven, zodat daar zwaarder geschut in geplaatst kan worden.
    Tweede linie

    Militaire analisten meldden vorige week dat Oekraïne bij Robotyne voor het eerste met pantserwagens door de voorste Russische verdedigingslinie was gebroken. De voortgang sindsdien is ongewis, maar het is duidelijk dat Rusland geen enkel terrein wil prijsgeven. Tot de nodige verbazing van militair experts.

    Bekijk ook:
    Aanval op Zwarte Zeevloot is huzarenstukje dat Zelenski heel goed kan gebruiken na sombere geluiden

    „Als je merkt dat de eerste verdedigingslinie doorbroken wordt, verwacht je dat je zo veel mogelijk schade aanbrengt aan Oekraïne en met behoud van manschappen en materieel terugtrekt naar de tweede linie”, zegt Osinga. Maar, zo legt de voormalig F-16-piloot uit, dat vereist training en organisatie, om bijvoorbeeld te voorkomen dat terugtrekkende troepen vanuit de tweede linie onder vuur komen.

    In plaats daarvan blijven nieuwe eenheden aangevoerd worden om zwakke plekken in het front op te vullen. Dat past in de Russische verdedigingsstrategie, die op korte termijn wellicht tot terreinbehoud leidt maar op lange termijn gevaarlijk kan zijn.
    Dillema

    „Wat veel mensen heeft verbaasd, is dat Rusland wellicht iets te veel nadruk heeft gelegd op de verdediging van de eerste linie”, zegt Osinga. De hoogleraar schetst het dilemma waar de Russische legerleiding voor staat: het front strekt zich uit over meer dan 1.000 kilometer en daarachter zijn op afstanden van 10 tot 20 kilometer nog twee verdedigingslinies aangelegd. „Het is niet mogelijk om alle linies volledig bemand te hebben.”

    De Amerikaanse militair experts Michael Kofman en Rob Lee kwamen na veldwerk tijdens het zomeroffensief in Oekraïne tot de conclusie dat de Russische troepen niet optimaal gebruik maken van de defensieve stellingen die het in de winter en lente heeft aangelegd. „Rusland voert geen echte verdediging in de diepte uit”, schrijft het tweetal in een verslag.

    In lekentermen: Rusland zou Oekraïne door de eerste verdedigingslinies kunnen laten komen, om dan hun uitgestrekte aanvalslijnen aan te vallen: een ’elastische verdediging’. In plaats daarvan kiezen de Russen juist voor een ’statische verdediging’, waarbij vaak juist vóór de verstevigde verdedigingswerken uit wordt gevochten om maar geen terrein prijs te geven.

    Hoogleraar Osinga denkt dat de keuze voor een statische verdediging vooral is ingegeven door de mogelijkheden die Rusland heeft: het is de makkelijkere optie. „Dan laat je je troepen gewoon in de eerste linie staan tot ze door hun munitie heen zijn of dood zijn.” Een andere factor die een elastische verdediging moeilijk maakt, noemt Osinga de stelselmatige Oekraïense aanvallen op commandocentra en munitiedepots. „Daardoor wordt het Russische vermogen om terug te slaan uitgeschakeld.”
    Doctrinestrijd

    Militair experts Kofman en Lee zoeken de verklaring in een doctrinestrijd tussen de twee generaals die achtereenvolgens aan het hoofd van de Russische troepen in Oekraïne hebben gestaan: Sergej Soerovikin, ’Generaal Armageddon’, en Valeri Gerasimov, de hoogste militair van Rusland.

    Soerovikin kwam in oktober aan het roer te staan en nam de terugtrekking uit de havenstad Cherson voor zijn rekening, achter de natuurlijke barrière van de Dnipro-rivier. Daarna ontwierp hij de verdedigingslinies met daartussen mijnvelden en verstevigde posities die een Oekraïens offensief moeten verhinderen.

    Maar in januari moest Soerovikin een pas op de plaats maken en werd oppergeneraal Gerasimov direct aan het hoofd van de Russische troepen in Oekraïne gezet. Na de Wagneropstand is Soerovikin helemaal van het toneel verdwenen.

    Gerasimov lijkt weinig te hebben met tactische terugtrekkingen, waarbij grondgebied wordt opgegeven om manschappen te sparen en daarna mogelijk in de tegenaanval te gaan. Hoogleraar Osinga denkt dat Gerasimov inderdaad de opdracht heeft meegekregen om geen enkel terrein prijs te geven. „Poetin wil de volledige provincies in handen hebben die ze vorig jaar met dat referendum ’geannexeerd’ hebben.”
    Propagandaoorlog

    De Amerikaanse denktank Institute for the Study of War stelt dat de Russische verdedigingswijze ook een wapen kan zijn in de propagandaoorlog. Zo wil het Kremlin het beeld benadrukken dat Oekraïne geen vooruitgang boekt maar wel kostbaar materieel verspeelt. „Deze poging zijn er waarschijnlijk op gericht om de steun voor de Oekraïense troepen binnen Oekraïne en in het Westen uit te hollen”, aldus de denktank.

    Hoogleraar Osinga ziet dat Poetin hierbij vooral op de factor tijd gokt, maar enorm veel op het spel zet. „Een statische verdediging is voorspelbaarder, dus kan Oekraïne stelselmatig die linies bombarderen voordat ze er met hun eigen troepen heen gaan”, zegt hij. „Als er achter de eerste en tweede linies niets meer ligt en het echt zo dun is, kun je ook snel doorstoten als je daardoorheen bent. En dat is de hoop van de Oekraïners.”

    Een groot nadeel voor Oekraïne noemt Osina het wel dat verrassingselement er wel af is: de plek waar ze door de frontlinie heen willen breken is inmiddels wel duidelijk.
  13. forum rang 7 A3aan 28 september 2023 12:58
    Die heer Osinga ziet dus wat ik ook zie. De herovering van gebieden zijn maar een peanut. Dus helemaal niet hele grote delen zoals iemand hier verkondigd. Het stelt gewoon niets voor en is zeer teleurstellend. Mijn idee is nog steeds: "stoppen met dat bloedvergieten " en helaas maar accepteren dat Rusland die gebieden heeft ingenomen. Dat is niets nieuws in de geschiedenis van Europa. Dat gaat al honderden jaren zo.
  14. forum rang 7 plusmin 28 september 2023 13:21
    quote:

    A3aan schreef op 28 september 2023 12:58:

    Die heer Osinga ziet dus wat ik ook zie. De herovering van gebieden zijn maar een peanut. Dus helemaal niet hele grote delen zoals iemand hier verkondigd. Het stelt gewoon niets voor en is zeer teleurstellend. Mijn idee is nog steeds: "stoppen met dat bloedvergieten " en helaas maar accepteren dat Rusland die gebieden heeft ingenomen. Dat is niets nieuws in de geschiedenis van Europa. Dat gaat al honderden jaren zo.
    Kolder,
    Geef Taiwan dan ook gelijk maar aan China.
    Nu onderhandelen en gebieden opgeven (weggeven) betekent dat rusland over 5 á 10 jaar voor het volgende stukje land komt 'onderhandelen'.
    rusland doet aan bloedvergieten, Oekraïne verdedigd zichzelf alleen maar tegen de terroristische staat rusland.
    Ver weg van het geweld roepen dat er onderhandeld moet worden toont dat u geen enkel respect heeft voor de vrijheid van Oekraïne.
  15. forum rang 5 DurianCS 28 september 2023 13:32
    quote:

    plusmin schreef op 28 september 2023 13:21:

    [...]

    Kolder,
    Geef Taiwan dan ook gelijk maar aan China.
    Nu onderhandelen en gebieden opgeven (weggeven) betekent dat rusland over 5 á 10 jaar voor het volgende stukje land komt 'onderhandelen'.
    rusland doet aan bloedvergieten, Oekraïne verdedigd zichzelf alleen maar tegen de terroristische staat rusland.
    Ver weg van het geweld roepen dat er onderhandeld moet worden toont dat u geen enkel respect heb voor de vrijheid van Oekraïne.
    Klopt, het doel van Rusland is om Oekraine van de kaart te vegen. Het wordt een stukje Rusland, waarbij alles dat deed denken aan Oekraine geschrapt wordt.
  16. forum rang 7 A3aan 28 september 2023 13:34
    Zo, zon gaat hier schijnen. Ga weer een eindje fietsen. Eens kijken of die poster "Jezus leeft""er nog hangt.
63.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2699 2700 2701 2702 2703 ... 3185 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.453
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.476
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.534
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.364
AMG 965 125.849
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.664
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.702
ASML 1.762 77.053
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.667
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht