Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.681 Posts
Pagina: «« 1 ... 2713 2714 2715 2716 2717 ... 3185 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 oktober 2023 13:40
    "Triomfantelijke explosies": drones van de veiligheidsdienst van Oekraïne raken waardevol Russisch luchtverdedigingssysteem

    UAV's van de Veiligheidsdienst van Oekraïne (SSU) hebben het Russische Triumf ("Triumph") S-400 luchtverdedigingssysteem in de oblast Belgorod van de Russische Federatie getroffen.

    Bron: bron van Ukrainska Pravda in de SSU

    Details: In de nacht van 4 oktober vielen SSU-UAV's het strategische luchtafweersysteem S-400 Triumf aan nabij de Russische stad Belgorod. Zoals de UP-bron meldde, bedraagt ??de prijs van een dergelijk systeem $1,2 miljard.

    Er zijn ongeveer twintig explosies te horen in de video die de Russen op sociale media hebben geplaatst op de locatie van het Triumf en zijn radar. Op dat moment ging het licht uit in de naburige nederzettingen.

    www.pravda.com.ua/eng/news/2023/10/4/...
  2. forum rang 10 luchtschip 4 oktober 2023 13:55
    Beelden vrijgegeven van een Oekrainse operatie op de Krim van een aantal dagen geleden

    >>De GUR Oekrainse Inlichtingen en Veiligheidsdienst ) heeft beelden vrijgegeven van een landingsoperatie van Oekraïense SSO ( Special Operation Forces )-eenheden op de bezette Krim.

    “Speciale troepen van de Stugna- en Brotherhood-bataljons landden op het grondgebied van het Krim-schiereiland en brachten brandschade toe aan de bezetters”, merkt de GUR op.

    video 1:13 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/170952...
  3. forum rang 10 luchtschip 4 oktober 2023 14:04
    The Invisible Man --

    Onzichtbaar voor warmtebeeld camera's

    Vicepremier van Oekraïne Mychailo Fedorov toonde beelden van een nieuw ontworpen 'onzichtbaarheidsmantel' die Oekraïense sluipschutters/SSO ( Special Operation Forces ) -eenheden kunnen gebruiken om zich te verbergen voor warmtebeeldcamera's en drones met thermische camera's. Het weegt slechts 2,5 kg en is beschermd tegen regen en hoge temperaturen.

    video 0:35 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/170949...

    De linkse van de drie mannen is nauwelijks tot niet zichtbaar
  4. Bullwish 4 oktober 2023 14:18
    quote:

    luchtschip schreef op 4 oktober 2023 14:04:

    The Invisible Man --

    Onzichtbaar voor warmtebeeld camera's

    Vicepremier van Oekraïne Mychailo Fedorov toonde beelden van een nieuw ontworpen 'onzichtbaarheidsmantel' die Oekraïense sluipschutters/SSO ( Special Operation Forces ) -eenheden kunnen gebruiken om zich te verbergen voor warmtebeeldcamera's en drones met thermische camera's. Het weegt slechts 2,5 kg en is beschermd tegen regen en hoge temperaturen.

    video 0:35 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/170949...

    De linkse van de drie mannen is nauwelijks tot niet zichtbaar
    Ik begrijp nooit waarom ze dergelijke dingen bekendmaken.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 oktober 2023 14:27
    5 uur geleden
    Russische journaliste veroordeeld na protestacties tegen oorlog

    Een Russische journaliste heeft bij verstek een gevangenisstraf van ruim acht jaar opgelegd gekregen voor het verspreiden van nepnieuws. Marina Ovsjannikova kreeg internationale bekendheid door een geruchtmakend protest op de Russische staatstelevisie. Ze verstoorde een nieuwsuitzending en liet een bord zien met teksten als "ze liegen tegen jullie" en "stop de oorlog". Dat gebeurde enkele weken na het begin van de Russische invasie van Oekraïne.

    De journaliste heeft ook actie gevoerd in de buurt van het Kremlin. Daar liet ze in juli vorig jaar een poster zien met de mededeling dat president Vladimir Poetin een moordenaar is en zijn soldaten fascisten. Een Russische rechtbank oordeelde dat Ovsjannikova zich schuldig heeft gemaakt aan het "bewust verspreiden van onjuiste informatie over de Russische strijdkrachten". De straf valt iets lager uit dan de ruim negen jaar die aanklagers hadden geëist.

    Ovsjannikova bevindt zich voor zover bekend niet in Rusland. Ze had zich eerder al onttrokken aan haar huisarrest en vluchtte met haar dochter naar een land in Europa.
  6. forum rang 10 luchtschip 4 oktober 2023 14:52
    quote:

    Bullwish schreef op 4 oktober 2023 14:18:

    [...]
    Ik begrijp nooit waarom ze dergelijke dingen bekendmaken.
    Ik weet ook niet waarom ze dat doen

    Het kan zijn om de leugens van de Russische leiding te weerleggen
    Het toont aan dat de Russische kustverdediging niet in staat is enige bescherming te geven

    Het kan zijn om de landen die ondersteuning bieden te laten zien dat er wel degelijk resultaten zijn, om te voorkomen dat politieke krachten in de ondersteunende landen kunnen zeggen dat er geen resultaten worden bereikt

    Het kan zijn om de Russische bevolking en de soldaten op de Krim te laten zien dat ze op de Krim ver van het front ook niet veilig zijn

    Bij de voorbereiding raadden de Britse SAS specialisten af om deze onderneming uit te voeren omdat het te gevaarlijk was
    Het is natuurlijk een wereldprestatie, die. aantoont dat de Oekrainse Speciale eenheden gedurfde staaltjes succesvol kunnen uitvoeren, een onderneming waar zelfs SAS specialisten voor terugdeinzen

    En dat mag best de geschiedenisboeken ingaan, liefst met overtuigend bewijs -- een totale vernedering van het Russische leger en eclatant succes van het Oekrainse leger
  7. forum rang 5 Mdv 4 oktober 2023 14:59
    [quote alias=Bullwish id=15028650 date=202310041418]
    [...]
    Ik begrijp nooit waarom ze dergelijke dingen bekendmaken.

    Ze zijn toch onzichtbaar, nu weet iedereen dat ze er toch zijn...
  8. forum rang 8 closer 4 oktober 2023 15:07
    11:43
    Brits ministerie: Rusland schoot geavanceerd eigen gevechtsvliegtuig neer

    Hoogstwaarschijnlijk heeft de Russische luchtverdediging op 28 september per ongeluk een eigen Su-35S-gevechtsvliegtuig neergeschoten, het meest geavanceerde type gevechtsvliegtuig van Rusland. Dat schrijft het Britse ministerie van Defensie in zijn inlichtingenupdate. Kort na deze gebeurtenis gingen er op sociale media al beelden rond die het neerhalen van het vliegtuig zouden tonen.

    Volgens het ministerie heeft Rusland grofweg negentig vliegtuigen verloren sinds het begin van de invasie, waarvan waarschijnlijk vijf keer een Su-35S. Het ongeluk vond plaats nabij Tokmak, ongeveer 20 kilometer achter de frontlinie in het zuiden van Oekraïne. Relevant, volgens de Britten, omdat Russische legerleiders hier geregeld bijeenkomen. Naar alle waarschijnlijkheid staan de luchtverdedigingssystemen hier dan ook altijd in hoge staat van paraatheid.

    De frontlinie ten noorden van Tokmak, in de provincie Zaporizja, is een van de zwaarst bevochten plekken van Oekraïne. Het Oekraïense leger probeert er door te stoten tot aan Melitopol om zo het bezette gebied van Rusland in tweeën te splitsen.

    www.volkskrant.nl/cs-b1962b3c
  9. forum rang 8 closer 4 oktober 2023 15:27
    Aardig stuk over de "brain drain" na de overwinning van Fico in Slowakije.

    "It is clear that many young people in Poland are also considering their future, but only a negligible part of the Polish population sides with Russia over Ukraine. In Slovakia, in spite of our historical experience more than 50% of the population leans towards Russia."

    www.theguardian.com/commentisfree/202...
  10. forum rang 8 het zwaard 4 oktober 2023 15:39
    Poetin stelt zich “volgende maand” kandidaat voor verkiezingen, al is hij zo goed als zeker van zijn overwinning
    Het Russische staatshoofd Vladimir Poetin (70) zal zich volgende maand naar verluidt kandidaat stellen voor de presidentsverkiezingen. Dat schrijft de Russische krant ‘Kommersant’, die zich baseert op bronnen uit Poetins ‘inner circle’. Het nieuws komt niet als een grote verrassing. Zo is er voorlopig niemand die het tegen de Russische leider durft op te nemen.
    ‘Kommersant' beweert dat Poetin zich in november officieel kandidaat zal stellen voor de presidentsverkiezingen, die in maart 2024 plaatsvinden. Het Russische staatshoofd zal het nieuws naar verluidt bekendmaken bij de opening van de “Russische expo”, een internationaal forum dat georganiseerd wordt in het VDNKh-centrum in Moskou.

    De krant onthult ook details over Poetins verkiezingscampagne. Die zou meer bepaald focussen op het idee dat Rusland “een onafhankelijke beschaving is die vecht voor haar waarden en standhoudt ten opzichte van vijanden.” Ook de “speciale militaire operatie” – zoals Rusland de oorlog in Oekraïne noemt – zal “zoveel als nodig” aan bod komen, klinkt het.

    Geen tegenkandidaten
    Het Russische parlement houdt om de zes jaar verkiezingen. De tweede verkiezingsronde gaat van start als geen enkele kandidaat meer dan 50 procent van de stemmen haalt. Maar in de praktijk is dat nog nooit gebeurd. Zo loodste Poetin in het verleden telkens de overgrote meerderheid van de stemmen binnen.
  11. forum rang 5 theo1 4 oktober 2023 15:53
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 3 oktober 2023 16:08:

    Damen eist compensatie overheid om sancties tegen Rusland
    2 uur geledenin Financieel

    [...]
    Wat een eikels. Compensatie eisen omdat ze geen superjachten meer kunnen verkopen aan oligarchen. Verkoop maar een schuit aan Elon Musk. Dat is ook een schoft, maar nog niet gesanctioneerd. Ze zouden zich kapot moeten schamen.
  12. forum rang 10 luchtschip 4 oktober 2023 16:26
    quote:

    theo1 schreef op 4 oktober 2023 15:53:

    [...]

    Wat een eikels. Compensatie eisen omdat ze geen superjachten meer kunnen verkopen aan oligarchen. Verkoop maar een schuit aan Elon Musk. Dat is ook een schoft, maar nog niet gesanctioneerd. Ze zouden zich kapot moeten schamen.
    Niet helemaal waar wat je zegt

    Damen was schepen/jachten aan het bouwen die door de Russen besteld waren, toen er plots de sancties kwamen
    Voor de toen gemaakte kosten voor het bouwen van de schepen wil het bedrijf een tegemoetkoming

    >>Damen had voor het uitbreken van de oorlog contracten afgesloten met Russische klanten, maar kon de bestelde schepen door de sancties niet meer leveren. Dat kostte de scheepswerf geld en Damen wil daar compensatie voor. Daarvoor stapte het bedrijf al in mei naar de rechtbank in Rotterdam. Het duurt naar verwachting tot volgend jaar voordat er een uitspraak komt.

    Het komt erop neer dat Damen met toestemming van de Nederlandse Overheid schepen/jachten mocht leveren
    Diezelfde overheid heeft sancties ingevoerd en gezegd dat de bouw gestopt moest worden

    Moet Damen dan voor de kosten van de half gebouwde schepen/jachten opdraaien of de Overheid ?
    Dat moet nu de rechter beslissen
  13. forum rang 7 Succes 4 oktober 2023 16:41
    Rare access to a Ukraine drone unit piercing the Russian front line. CBS News saw drones drop bombs and soldiers innovate cheap consumer machines to kill. Most come from China. @RAROG24 says it destroyed $40M of Russian hardware in the past month.

    www.reddit.com/r/ukraine/comments/16z...
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 oktober 2023 16:44
    NAVO's wapen- en munitievoorraad raakt op, meldt topman Bauer

    De bodem van de wapen- en munitievoorraad van de NAVO is door de oorlog in Oekraïne in zicht volgens NAVO-topman Rob Bauer. De Nederlandse luitenant-admiraal Bauer vindt dat de defensie-industrie de productie van uitrusting en munitie flink moet opschroeven. Hij zei dit op een conferentie in Warschau, het Warschau Veiligheidsforum.

    Sinds februari 2022 hebben NAVO-landen heel veel uitrusting en munitie aan Oekraïne gegeven en is ook de vraag voor de aanvulling van de eigen voorraden toegenomen. Maar volgens Bauer is de defensie-industrie niet meer gaan produceren. De grote vraag leidt ook tot hogere prijzen en de gestegen defensieuitgaven geven niet aan dat er meer is gemaakt of verkocht, maar mogelijk minder voor meer geld.

    Volgens Bauer zijn NAVO-landen in 2022 wapens "uit hun half gevulde voorraadkamers gaan weggeven", waardoor er een moment aan komt dat die helemaal leeg zijn.

    Daarom moet er op grote schaal meer geproduceerd worden, aldus de luitenant-admiraal, die de hoogste militaire officier bij de NAVO-leiding is. Hij is als chef van het Militaire Comité onder meer adviseur van secretaris-generaal Jens Stoltenberg en van de Noord-Atlantische Raad.
  15. forum rang 10 luchtschip 4 oktober 2023 16:46
    quote:

    luchtschip schreef op 4 oktober 2023 13:55:

    Beelden vrijgegeven van een Oekrainse operatie op de Krim van een aantal dagen geleden

    >>De GUR Oekrainse Inlichtingen en Veiligheidsdienst ) heeft beelden vrijgegeven van een landingsoperatie van Oekraïense SSO ( Special Operation Forces )-eenheden op de bezette Krim.

    “Speciale troepen van de Stugna- en Brotherhood-bataljons landden op het grondgebied van het Krim-schiereiland en brachten brandschade toe aan de bezetters”, merkt de GUR op.

    video 1:13 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/170952...
    Ik krijg de indruk dat dit geen beelden zijn van de vorige invasie maar dat ze nu voor een tweede keer een gewaagde onderneming hebben uitgevoerd
    Helemaal duidelijk is het mij nog niet

    Dit is het bericht van de Oekrainse Inlichtingen Dienst op 4 oktober :

    De Krim zal Oekraïens zijn!

    Speciale troepen "Stugna" en "Brotherhood" als onderdeel van de speciale Timur-eenheid van de GUR( Oekrainse Inlichtingen en Veiligheidsdienst ) van het Ministerie van Defensie van Oekraïne landden op het grondgebied van het Krim-schiereiland en brachten brandschade toe aan de bezetters van Moskou!

    De Krim wordt Oekraïens!

    Glorie aan Oekraïne!

    video 1:13 minuut

    twitter.com/DI_Ukraine/status/1709524...

    Glasnost Gone ziet dit als een tweede landing aan de kust van de Krim :

    De Special Forces van Oekraïne melden dat ze opnieuw een inval hebben gedaan in de bezette Krim. Met behulp van kleine boten lijken ze voor nieuwe Russische loopgraven te zijn geland (orks dronken of slapend). Staande aan de kustlijn van de Zwarte Zee worden soldaten gezien die de Oekrainse vlag van de militaire inlichtingendienst vasthouden.

    twitter.com/GlasnostGone/status/17095...
  16. forum rang 7 Succes 4 oktober 2023 16:52
    Ukraine’s Counteroffensive — Lessons From 1940

    About 1,300 miles and 80 years separate Ukraine’s war from the Battle of France. Yet Germany’s blitzkrieg offers clues to how Russia might be defeated today.

    cepa.org/article/ukraines-counteroffe...

    Initial hopes that the Ukrainian assault would achieve a breakthrough have been dashed, as layers of Russian trenches and dense Russian minefields have inflicted heavy casualties and reduced the Ukrainian attack to a grind.

    But in 1940, who would have expected Germany to conquer France and the Low Countries, and evict the British army from the Continent, in just six weeks? Especially when the combined allied armies were superior in numbers of tanks, were roughly equal in manpower, and enjoyed the advantage of fortifications such as the Maginot Line.

    ...
  17. forum rang 7 A3aan 4 oktober 2023 16:59
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 oktober 2023 16:44:

    NAVO's wapen- en munitievoorraad raakt op, meldt topman Bauer

    De bodem van de wapen- en munitievoorraad van de NAVO is door de oorlog in Oekraïne in zicht volgens NAVO-topman Rob Bauer. De Nederlandse luitenant-admiraal Bauer vindt dat de defensie-industrie de productie van uitrusting en munitie flink moet opschroeven. Hij zei dit op een conferentie in Warschau, het Warschau Veiligheidsforum.

    Sinds februari 2022 hebben NAVO-landen heel veel uitrusting en munitie aan Oekraïne gegeven en is ook de vraag voor de aanvulling van de eigen voorraden toegenomen. Maar volgens Bauer is de defensie-industrie niet meer gaan produceren. De grote vraag leidt ook tot hogere prijzen en de gestegen defensieuitgaven geven niet aan dat er meer is gemaakt of verkocht, maar mogelijk minder voor meer geld.

    Volgens Bauer zijn NAVO-landen in 2022 wapens "uit hun half gevulde voorraadkamers gaan weggeven", waardoor er een moment aan komt dat die helemaal leeg zijn.

    Daarom moet er op grote schaal meer geproduceerd worden, aldus de luitenant-admiraal, die de hoogste militaire officier bij de NAVO-leiding is. Hij is als chef van het Militaire Comité onder meer adviseur van secretaris-generaal Jens Stoltenberg en van de Noord-Atlantische Raad.
    Dat is precies wat Putin na streeft. Om zijn soldaten geeft hij helemaal niets, of ze nu afgeknald worden of niet. Hij blijft aanvullen en die arme Russen kunnen geen kant op zolang dat onmens aan de macht is. Gezien de breuken in de NAV0 over de blijvende hulp aan de Oekraïne zal op termijn Putin toch de winnaar worden. Kijk even naar de ontwikkelingen in de USA. Veel gemopper over de dure hulp en de Amerikaan is dat zat. Het gaat echt de verkeerde kant op. Die Zelenski zal minder hoog van de toren moeten blazen en moeten accepteren dat de Dombas en Krim voorlopig in Russische handen zijn. De resultaten van heroveren door Oekraïne zijn helaas veel te pover om snel een beter resultaat te verwachten. Ik neem aan dat de NAVO niet zelf in zal grijpen. Anders is er een 3e wereldoorlog en dat wil men niet.
63.681 Posts
Pagina: «« 1 ... 2713 2714 2715 2716 2717 ... 3185 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.453
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.476
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.534
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.359
AMG 965 125.845
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.662
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.667
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def)
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht