Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Mithra Pharmaceuticals BE0974283153

Laatste koers (eur)

0,216
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    0
  • Bied

    0,170  
  • Laat

    0,170  
+ Toevoegen aan watchlist

Mithra 2023. The Rise of the Phoenix.

2.535 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 127 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. BullTrap 4 oktober 2023 11:20
    Voor de tijd dat het zal duren... Neem uw verlies en richt uw pijlen op andere en stabielere opportuniteiten!
  2. forum rang 7 JdeFL 4 oktober 2023 15:58
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 3 oktober 2023 20:22:

    [...]

    Op welke manier zit je short....???
    Hij heeft waarschijnlijk voor een paar honderd € puts gekocht. Door die enorme procentuele winsten, heeft ie nu geen tijd om te antwoorden. Het duizelt hem.
  3. Brugge4ever 4 oktober 2023 21:45
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 3 oktober 2023 20:22:

    [...]

    Op welke manier zit je short....???
    Zoek bij een broker als De Giro op Mithra en zie de enige turbo short.
  4. Brugge4ever 4 oktober 2023 21:46
    quote:

    JdeFL schreef op 4 oktober 2023 15:58:

    [...]

    Hij heeft waarschijnlijk voor een paar honderd € puts gekocht. Door die enorme procentuele winsten, heeft ie nu geen tijd om te antwoorden. Het duizelt hem.
    Veel denken te weten maar eigenijk maar heel weinig weten, ik heb medelijden.
  5. forum rang 8 lucas D 5 oktober 2023 09:40
    Luik, België, 05 oktober 2023 – 7:00 CEST –Mithra (Euronext Brussels: MITRA), een bedrijf dat zich toelegt op Women's Health, geeft vandaag een update in het kader van recente marktaankondigingen en ontwikkelingen.

    Recente ontwikkelingen in de Belgische biotechsector hebben bij beleggers enige bezorgdheid veroorzaakt over de financiële cijfers van Mithra, evenals de aankondiging op 29 september van de komende speciale en buitengewone aandeelhoudersvergaderingen op 30 oktober.

    Deze bijzondere en buitengewone vergaderingen van effectenhouders zijn bijeengeroepen om routinematige zaken te bespreken, in het bijzonder in verband met de eerder aangekondigde financiële regelingen met Armistice Capital en Highbridge Capital Management en Whitebox Advisors. De agendapunten, die openbaar beschikbaar zijn, laten zien dat er geen drastische financieringskwesties zijn om aan te pakken, en alle voorstellen hebben betrekking op bestaande, overeengekomen maatregelen om het bedrijf te financieren.

    Mithra is verplicht om haar financiën openbaar te maken en heeft dit gedaan op de 26Þ van september, waaruit blijkt dat het een sterke financiële basis heeft. Zoals gepubliceerd in het halfjaarverslag van 2023, hebben de auditors van Mithra geen nieuwe problemen aan de orde gesteld die het bedrijf zouden beletten zijn bedrijfsactiviteiten voort te zetten als een "going concern".

    Dr. David Horn Solomon, Chief Executive Officer van Mithra, merkte op: "Onze laatste financiële resultaten, die vorige maand zijn gepubliceerd, laten zien dat Mithra een solide financiële basis heeft, in die zin dat we meerdere opties blijven hebben om het bedrijf te financieren. We hebben de afgelopen maanden vooruitgang geboekt en die sterke onderliggende fundamenten laten zien, en we werken er hard aan om onze strategie verder te realiseren en de waarde in het bedrijf te ontsluiten. In het bijzonder hebben we EUR 20 miljoen opgehaald in een succesvolle aandelenfinanciering, met potentieel voor maximaal EUR 45 miljoen extra eigen vermogen, wat een belangrijk bewijs is van ons vermogen om financiering aan te trekken tijdens turbulente marktomstandigheden."

    Andere belangrijke stappen, die inkomsten hebben gegenereerd of naar verwachting zullen genereren, zijn onder meer:

    Canadese licentieovereenkomst voor DONESTA, ter waarde van maximaal EUR 17,05 miljoen aan licentie- en mijlpaalbetalingen plus gelaagde dubbelcijferige royalty's®
    Mijlpaalbetaling van EUR 1,25 miljoen van Fuji Pharma aan ESTELLE®
    Genereerde ongeveer EUR 10 miljoen in contanten voor operaties uit onze verkoop van ongeveer de helft van onze aandelen van Mayne Pharma
    Verzekerde toegang tot EUR 12,5 miljoen aan financiering van Highbridge en Whitebox in het kader van een leningsfaciliteit
    De verkoopvolumes van estelle-producten in de VS door partner Mayne Pharma stegen in H80 1 met 2023% in vergelijking met H2 2022. Het hogere nettoverlies van het bedrijf voor H1 2023 was voornamelijk te wijten aan de terugbetaling van bepaalde leningtranches.®
    Actief betrokken bij het veiligstellen van een Amerikaanse distributiepartner voor DONESTA®
    Actief evalueren van de beste strategische alternatieven voor twee niet-kernactiviteiten: de complexe therapeutische business Novalon en de contractontwikkelings- en productieorganisatie (CDMO)
  6. forum rang 7 JdeFL 5 oktober 2023 09:53
    quote:

    lucas D schreef op 5 oktober 2023 09:40:

    ...Highbridge Capital Management en Whitebox Advisors. ...
    Zijn wel dezelfde als bij biocartis. 't Is dus een risico, waar je zeker minstens rekening mee moet houden.
  7. forum rang 8 lucas D 5 oktober 2023 10:10
    quote:

    JdeFL schreef op 5 oktober 2023 09:53:

    [...]

    Zijn wel dezelfde als bij biocartis. 't Is dus een risico, waar je zeker minstens rekening mee moet houden.
    Zonder risico te lopen kan je niet beleggen.
    31 december 2022 was de slotkoers € 3,405.
    Wat is nog het risico?
  8. forum rang 7 JdeFL 5 oktober 2023 10:16
    quote:

    lucas D schreef op 5 oktober 2023 10:10:

    [...]
    Zonder risico te lopen kan je niet beleggen.
    Dat is zeker zo. Maar in het biocartis forum waren er heel wat die van hunne stoel vielen. 'Nog nooit van gehoord'. Het is gewoon informatie, een beetje zoals de kleine lettertjes op een bijsluiter.
  9. forum rang 7 JdeFL 5 oktober 2023 10:19
    Mithra: omdat de koers recent weer fors onder druk staat, werd een update uitgestuurd waarin gesteld
    werd dat de financiële resultaten op een solide financiële basis wijzen met meerdere financieringsopties.
    De aankomende aandeelhoudersvergaderingen van 30 oktober dienen om “routinezaken” te bespreken
    over eerdere financiële regelingen met Armistice Capital en Highbridge Capital Management en Whitebox
    Advisors. Mithra tankte recent 20 miljoen euro via een aandelenuitgifte en kan potentieel nog eens 45
    miljoen euro eigen vermogen aantrekken. De Canadese licentieovereenkomst voor Donesta is ook een
    feit, net zoals de mijlpaalbetaling van Fuji Pharma voor Estelle en 10 miljoen euro verse cash door de
    verkoop van aandelen in Mayne Pharma. Genoteerd! Net als het “Houden”-advies en koersdoel van 2,2
    euro. (Bolero)
  10. Zodiac 5 oktober 2023 15:31
    De kans dat Mithra financieel nog een succes wordt is in mijn ogen niet erg groot. Het eerste boekjaar waarin men eens winst zal realiseren (zonder éénmalige verkoopposten) lijkt nog ver weg. Hopelijk komt dit nog goed voor alle huidige aandeelhouders en omdat hun producten mogelijks veel kunnen betekenen voor vrouwen. Ik heb in ieder geval enkele maanden geleden alles met verlies verkocht aan € 3,13. Hetzelfde verhaal met Biocartis en Galapagos, beiden op tijd met verlies verkocht. Ondertussen investeer ik enkel nog in winstgevende bedrijven met jaarlijkse (stabiele) dividenduitkering.
  11. FarEnd 11 oktober 2023 08:45
    Oud-CEO Fornieri roert zich bij krasselend Mithra
    KURT VANSTEELAND
    Vandaag om 07:45

    Op drie weken van een buitengewone aandeelhoudersvergadering gaan oud-CEO François Fornieri en huidig CEO David Horn Solomon van het farmabedrijf publiek met elkaar in de clinch.

    Twee persberichten woensdagochtend bij Mithra. Een betreft oud-CEO François Fornieri, in een tandem met de bouwondernemer Bart Versluys en Stijn Van Rompay. Zij controleren samen 4,25 miljoen aandelen of 6,15 procent van het aandelenkapitaal. Ze laten een extra agendapunt op de agenda zetten van de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 30 oktober: het ontslag per direct van de vier in mei benoemde onafhankelijke bestuurders en de benoeming van oud-bestuurder Jacques Platieau.

    In een tweede persbericht reageert huidig CEO David Horn Solomon in een 'dear shareholders'-brief scherp. Volgens hem draait alles in essentie over de verplichtingen die het bedrijf heeft aan de oud-aandeelhouders van Uteron, het bedrijf waaruit Mithra is ontstaan. De Uteron-aandeelhouders hebben nog 185 miljoen euro vorderingen uitstaan, dat is dubbel zoveel als de geïmplodeerde beurswaarde van het bedrijf (zie grafiek).

    De vroegere en huidige bestuurders hebben geprekken gevoerd met de Uteron-verkopers, onder meer over de geldigheid en de wettelijkheid van de vorderingen, om die onredelijke last te verlichten.
    DAVID HORN SOLOMON
    CEO MITHRA
    Solomon betwist die vorderingen: 'De vroegere en huidige bestuurders hebben geprekken gevoerd met de Uteron-verkopers, onder meer over de geldigheid en de wettelijkheid van de vorderingen, om die onredelijke last te verlichten. Van de huidige zes bestuurders hebben er maar vier geen belangenconflict. Dat zijn de vier onafhankelijke bestuurders die in mei benoemd zijn'.

    De schulden aan Uteron, vooral Fornieri en de familie Van Rompay, vormen een belangrijk deel van de meer dan 300 miljoen zware schuldenlast die Mithra meesleurt en waar Solomon komaf mee wil maken. Die schuldenlast is extra toxisch voor een bedrijf dat zoals Mithra cash verbrandt, zeker nu de rente fors gestegen is.
  12. FarEnd 11 oktober 2023 08:51
    De huidige tv-series zijn hier klein bier naast.
    Wat een soap, benieuwd naar het vervolg.

    Dit is wel om van te huilen als je dit leest voor mensen met een belang hierin, het heeft zelf niets met hun producten te zien.
  13. forum rang 4 Kompas 11 oktober 2023 09:16
    François Fornieri en consorten hebben hierin slechts 1 belang en dat is van François Fornieri en consorten.

    Als het hen lukt om deze 4 onafhankelijke bestuursleden eruit te wippen, maak dan als kleine aandeelhouder je borst maar nat.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 oktober 2023 09:19
    quote:

    Kompas schreef op 11 oktober 2023 09:16:

    François Fornieri en consorten hebben hierin slechts 1 belang en dat is van François Fornieri en consorten.

    Als het hen lukt om deze 4 onafhankelijke bestuursleden eruit te wippen, maak dan als kleine aandeelhouder je borst maar nat.
    Dit is fase 1 van een Biocartis-scenario.
  15. forum rang 4 Kompas 11 oktober 2023 09:43
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 11 oktober 2023 09:19:

    [...]

    Dit is fase 1 van een Biocartis-scenario.
    Mijn vrees is dat er nog helemaal geen Amerikaanse partij is welke concrete interesse voor Donesta heeft ofwel in vergevorderde onderhandelingen met Mithra is. Een mogelijke partij hoeft ook alleen maar te wachten tot Mithra intern verder in elkaar dondert en zo haar onderhandelingspositie steeds verder ziet uithollen. Mithra zoekt daarbij nog naar mogelijke afstoot van onderdelen als het CDMO maar staat, vanuit haar huidige (financiële) positie (constructie), ook hierbij zwak bij eventuele onderhandelingen.
    "De bende van Fornieri" weet al het bovenstaande vanzelfsprekend ook en zet daarbij het eigenbelang voorop. Eerst de 4 onafhankelijke bestuursleden eruit en dan aansturen op bijvoorbeeld een scenario als Biocartis, waarbij de kleine aandeelhouders aan de kant worden gezet. Ik hoop het oprecht niet, maar de stront is nu echt aan de spreekwoordelijke knikker met deze "poging tot opstand" door Fornieri en consorten.
  16. forum rang 7 JdeFL 11 oktober 2023 09:49
    quote:

    Kompas schreef op 11 oktober 2023 09:16:

    François Fornieri en consorten hebben hierin slechts 1 belang en dat is van François Fornieri en consorten.

    Als het hen lukt om deze 4 onafhankelijke bestuursleden eruit te wippen, maak dan als kleine aandeelhouder je borst maar nat.
    Lijkt helemaal niet op biocartis.
    Fornieri & co hebben een uteron-vordering in € die veel groter is dan wat Mithra ooit nog waard wordt. Zij willen geen wispelturig Mithra in handen krijgen, zij willen die €'s te pakken krijgen. Of toch minstens hun rechten vrijwaren.
    Die 4% Mithra die ze aanhouden, die zijn mentaal al afgeschreven.

    Marktcap Mithra nu 83M... Vordering 185M€.
  17. forum rang 10 voda 12 oktober 2023 09:31
    KBC Securities herhaalt advies voor Mithra
    Gepubliceerd door Trivano.com op 11 oktober 2023 om 20:09

    De analisten van KBC Securities hebben zich woensdag opnieuw neutraal uitgelaten over Mithra. KBC Securities herhaalde het advies houden voor de aandelen van Mithra.

    Ook het koersdoel van 2,20 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Mithra met 83% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 1,20 EUR. Daarmee is KBC Securities heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Mithra met 514% ziet stijgen tot 7,38 EUR.
  18. [verwijderd] 12 oktober 2023 16:45
    Is Biocartis een alleenstaand geval?
    Neen. Begin dit jaar waarschuwde de beurswaakhond FSMA al voor de groeiende groep bedrijven die zich beroepen op dezelfde financieringsmethoden als Biocartis. Onder meer de usual suspects Oxurion - beurskoers: 0,0012 euro - en Mithra horen in die categorie. Ze krijgen alleen nog krediet van aasgierfondsen, die de kredieten omzetten in massa's aandelen die daarna op de beurs verkocht worden.

    Zo ontstaat een permanente druk op de beurskoers en verwatert het belang van bestaande aandeelhouders in ijltempo. Bij Oxurion zijn de vroege aandeelhouders nagenoeg volledig weggespoeld. Hoewel de 'onteigening' van de aandeelhouders op een minder brutale manier gebeurt, is het resultaat hetzelfde. Beide bedrijven maken deel uit van een grotere groep mislukkingen in de farma- en biotechsector op Euronext Brussel.
2.535 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 127 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def)
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht