Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

JUST EAT TAKEAWAY NL0012015705

Laatste koers (eur)

13,800
  • Verschill

    +0,120 +0,88%
  • Volume

    1.555.052 Gem. (3M) 2,4M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Just Eat Takeaway 2023

58.668 Posts
Pagina: «« 1 ... 2524 2525 2526 2527 2528 ... 2934 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 wiegveld 14 oktober 2023 09:27
    quote:

    SEVA_ schreef op 13 oktober 2023 22:25:

    [...]

    Ik heb ze voor 20 cent opgepikt vandaag. 18-10.
    mooie prijs! Mooie risk reward op basis koersverloop op de afgelopen publicaties van JET cijfers.
  2. forum rang 6 pakman 14 oktober 2023 10:32
    abc7.com/long-beach-grubhub-driver-at...

    ....In cases where the driver is caught on camera, it reflects poorly on Grubhub. But in cases where the driver isn't recorded, it's the restaurant that takes the hit.

    "Grubhub hits us back and says 'Hey, you know what, this customer didn't get enough shrimp, or this customer didn't get his fried rice, or this customer didn't get his garlic noodles - well, of course! Your drivers are buffeting on their food!" Luzanilla said. "So who pays for it? We do."

    bad bad maar het gebeurd overall wat denk je van Mc D
  3. forum rang 5 Gotcha70 14 oktober 2023 11:34
    quote:

    Amsterdammer schreef op 13 oktober 2023 21:02:

    Het jet aandeel is weer besproken bij de aandeelhouderTV (10 uur geleden) voor degene die het gemist hebben. Je kunt in de zoekbalk het stukje over jet meteen selecteren.

    Minus 6% orders is de verwachting en de GTV zal naar verwachting door de inflatie uitkomen op minus 2%. Ze maken geen winst. De cijfers zijn ruk maar het moet komen van de vooruitzichten. Een eigen aandeelinkoopprogramma moet voldoende zijn om de koers aan te wakkeren. Het aandeel is spotgoedkoop volgens Wierda.
    dus bijkopen onder de €10 per aandeel zou zomaar eens kunnen.
  4. forum rang 6 T. Edison 14 oktober 2023 12:29
    quote:

    Gotcha70 schreef op 14 oktober 2023 11:34:

    [...]

    dus bijkopen onder de €10 per aandeel zou zomaar eens kunnen.
    Anderzijds lijkt de koers los te komen van het dieptepunt. Is JET inmiddels genoeg afgestraft in een overdrijven markt en is de waardering voor deze wereldspeler significant onder de maat.
    Als de correctie doorzet is het ultieme bijkopen moment reeds geweest.
  5. Tarmac 14 oktober 2023 12:35
    quote:

    T. Edison schreef op 14 oktober 2023 12:29:

    [...]Anderzijds lijkt de koers los te komen van het dieptepunt. Is JET inmiddels genoeg afgestraft in een overdrijven markt en is de waardering voor deze wereldspeler significant onder de maat.
    Als de correctie doorzet is het ultieme bijkopen moment reeds geweest.
    Los te komen, correctie. Waar dan ? Ik zie nog steeds hetzelfde Jet wat ik al drie jaar zie. Elk piekje wordt lager en de afstraffing volgt binnen enkele dagen, ook deze week vertoonde het bekende patroon. Verassing in de cijfers zou een remedie kunnen zijn maar eigenlijk heb ik er een hard hoofd in voor de korte termijn.
  6. Amsterdammer 14 oktober 2023 12:40
    quote:

    Gotcha70 schreef op 14 oktober 2023 11:34:

    [...]

    dus bijkopen onder de €10 per aandeel zou zomaar eens kunnen.
    €10 lijkt me sterk met 2 werkdagen te gaan tot aan de trading update, huidige koers is €11,826. Na de publicatie zou €10 euro mooi zijn want dat betekent dat de cijfers slecht zijn en dat we niet naar €8 ofzo zakken als je begrijpt wat ik bedoel.
  7. forum rang 6 pakman 14 oktober 2023 12:59
    quote:

    Tarmac schreef op 14 oktober 2023 12:35:

    [...]

    Los te komen, correctie. Waar dan ? Ik zie nog steeds hetzelfde Jet wat ik al drie jaar zie. Elk piekje wordt lager en de afstraffing volgt binnen enkele dagen, ook deze week vertoonde het bekende patroon. Verassing in de cijfers zou een remedie kunnen zijn maar eigenlijk heb ik er een hard hoofd in voor de korte termijn.
    hoop niet dat ze het woordje "stagnerend" gaan gebruiken want dan zijn de rapen gaar..ik hou het op nog steeds 10eu vd Cijfers en onder de 10 erna . (shoot me)
  8. hardijs 14 oktober 2023 13:08
    [Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum, bericht is verwijderd. Laatste waarschuwing.]
  9. Amsterdammer 14 oktober 2023 13:13
    De afwijkende mening dat het aandeel naar €10 zou dalen is zo goed als uitgekomen. All time low van wat is het €10,43. Nog 2 slechte dagen voor de boeg en het eindigt onder de €11,-.

    Wat belangrijk nu is het vervolg. Zoals iemand al opperde zwart of rood? Er is geen logica maar meer hoop. Is het aandeel te zwaar afgestraft als JG met een positieve boodschap komt wat hoop geeft zoals het intervieuw? Ik denk van wel maar weet het niet zeker.
  10. Jetzt geht los 14 oktober 2023 13:14
    quote:

    hetisgebeurd schreef op 12 oktober 2023 23:35:

    Waarom ik long zit :

    Fundamenteel vanwege het feit dat de business nu aanzienlijk groter is dan drie jaar geleden.

    Als ondernemer heb ik ook ervaren dat je eerst de omzet aanjaagt maar dat een efficiëntere structuur pas later volgt.
    Dat werkt als een vliegwiel. Een structurele besparing hier, een kostenbesparing daar lijken misschien op zich niet zo spannend maar als deze blijvend zijn en zich opstapelen kan het een enorme aanjager zijn voor de winstgevendheid. Als in H1 van '23 de ebitda stijgt van -134M naar +143M zijn dat naar mijn inschatting de eerste tekenen van dit soort optimalisaties want globaal is de omzet gedaald in deze periode. Naar mijn verwachting is dat effect nog niet uitgespeeld en zal zich dat voortzetten. Het toont in ieder geval dat JET, naar mijn gevoel, de juiste focus legt.

    Eveneens fundamenteel is de keuze van de manier van vergoeding van de bezorgers door JET. Als Uber en Deliveroo markten opgeven wordt het bovenstaande enkel versterkt. Het is duidelijk iets waar de markt anders over denkt getuige het verschil in waardering.
    Iedere keer als iemand een markt opgeeft kan JET daar een stuk van de klanten gratis oppikken. Dat is dan een mini-overname voor niks maar helpt wel bij het behalen van de kritische massa in termen van rendabiliteit. Het duurt jammer genoeg allemaal wel heel lang.

    Macro economisch is er tegenwind door hogere rentes met twee effecten. Door de hogere rente is er ontegensprekelijk een minder aantrekkelijke waardering voor de toekomstige cash-flows. Anderzijds is er onzekerheid over het bestedingsgedrag van de klanten. Het eerste staat vast en dan is de vraag of de rentes zullen blijven stijgen. Het tweede zullen we zien op 18/10. Maar als het JET lukt, in de toekomst, de omzet verder te laten groeten en tegelijkertijd meer efficiëntie in de back-office te realiseren kan de impact op de resultaten enorm zijn. Dat is twee keer als !

    Daarbij lees ik hier dan vaak "ja maar er gaat veel failliet in de horeca". In Nederland zeker maar is dat ook zo in andere landen? Maar het doet er eigenlijk niet toe want JET is geen schuldeiser van deze partijen. Het toont enkel de noodzaak voor horeca om extra inkomsten te genereren want als jij met het zelfde personeel (lees vaste kost) nog 20 extra orders op een dag/week kunt doen is dat pure extra marge. En JET biedt je die mogelijkheid. En ja dat kost een percentage maar een klant die bedient moet worden en warm wilt zitten en een kaarsje op tafel wilt kost ook zoveel. Daar zie ik niet echt een probleem.

    Wat mij eveneens vertrouwen geeft is de Ifood deal. Ja, ze konden er eerder meer centen voor krijgen maar toen stonden de rentes nog onwaarschijnlijk laag. Op het moment dat JET concludeerde dat de converteerbare leningen wellicht niet geconverteerd zouden worden, hebben ze pro-actief de nodige stappen gezet om de balans te versterken. Kijkende naar de situatie vandaag was dit absoluut de beste keuze.
    Met betrekking tot die converteerbare leningen is er een Tranche A van 600M tegen 0,00% !!! rente met een uitoefenprijs van 135,575; dat wil dus zeggen dat in 2001 men nog bereid was 600M gratis en voor niks te lenen aan JET met de mogelijkheid daar dan 4M aandelen voor te krijgen en de hoop dat die dan veel hoger zouden staan op het moment van converteren. De Tranche B van 500M heeft wel een beperkte rente-kost met een uitoefenprijs die nog een stukje hoger ligt maar een langere looptijd. Dat is 1100M aan bijna gratis geld dat toch iemand geïnvesteerd heeft in JET met een verwachting die verbleekt bij de huidige koers. Het schets maar hoe ver we doorgeschoten zijn.
    Persoonlijk had ik liever gezien dat ze die converteerbare leningen hadden teruggekocht verdisconteerd met de huidige markt rente in plaats van de share buy back. Tegenpartij moet natuurlijk wel mee willen werken in zo'n verhaal maar dan had JET een heel groot stuk van hun schulden voordelig kunnen aflossen.

    Wat ik dan minder vind is de Grubhub deal. Niet zozeer dat deal op zich maar om dan redelijk snel te concluderen dat het te koop is is zo weinig consequent. Als JET dan toch vindt van zichzelf dat ze de beste leerling van de klas zijn in termen van bedrijfsvoering en rendabiliteit zou dat toch de weg zijn om te vervolgen.

    Korte termijn aanjagers voor de koers zoude kunnen zijn:
    - nabetaling IFood
    - fee caps NY
    - versneld vertrek van concurrenten uit JET markten door strengere handhaving inzake HR
    - hoog aantal shorts, want als 40% in vaste handen zit dan moeten er toch heel veel teruggekocht worden op kleinere float

    Het allerbelangrijkste is voor mij het doorzetten van de efficiëntie en dat is ook waar ik naar uitkijk per 18/10 omdat het een lange termijn impact heeft.

    Ten slotte.
    Tussen 10 en 20€ is de free float (aantal aandelen) al veel keer verhandeld. Iedere lange termijn belegger die er uit wilde is er ondertussen wel uit.
    In Juli Aug hadden we een eerste opgaande lijn maar ik onderschrijf wel het idee dat de eerste trenduitbraak vaak gevolgd wordt door een laatste extreme koers - dus in dit geval de laagste koers.
    Die extreme situatie viel ook samen met de aankondiging, zoals Sava goed aangaf, met de verwijdering van JET uit de MSCI world index. Niet toevallig dat sinds die aankondiging Millennium zwaar short ging en alles terugkocht bij de herweging.

    Ik ben dus van mening dat je een bal (JET) onder water kunt duwen en dan nog een stukje verder kunt duwen maar ik denk voldoende redenen te zien waarom die bal terug boven water zal poppen.
    Goed verhaal, ben erg benieuwd naar de cijfers volgende week woensdag. Bij een outlook verhoging en/of een aandeleninkoop programma gaan we knallen naar 18+ en daarna nog veel hoger volgens de meeste analisten. Van die paar scholieren met put opties moet je je niks aantrekken.
  11. Dutch trackers 14 oktober 2023 13:20
    Typo, je bent de 2 vergeten voor de komma.
    Voor of na de 4 zijn weer andere discussies.
    De spelletjes.maandag en dinsdag zijn niet zo belangrijk.
    Voorstellen voor nieuwe aandeleninkoop en afstoten onderdelen met onvoldoende marge zijn al voldoende. Er zijn partijen die daar goed in zijn, opkopen en uitponsen.
    Misschien weet BlackRock wel een kandidaat?
  12. Jetzt geht los 14 oktober 2023 13:29
    quote:

    Bullish schreef op 14 oktober 2023 12:40:

    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
    Huh dit was een verhaal over een aandeleninkoop… Waarom is dit verwijderd, en kunnen die eeuwig herhalende berichten van pakman en hardijs wel blijven staan?

    Als dit bericht niet wordt teruggezet zeg ik mijn abonnement op. Het was een neutraal bericht.
  13. forum rang 5 Gotcha70 14 oktober 2023 13:50
    quote:

    Amsterdammer schreef op 14 oktober 2023 12:40:

    [...]

    €10 lijkt me sterk met 2 werkdagen te gaan tot aan de trading update, huidige koers is €11,826. Na de publicatie zou €10 euro mooi zijn want dat betekent dat de cijfers slecht zijn en dat we niet naar €8 ofzo zakken als je begrijpt wat ik bedoel.
    Ik heb het over de periode NA de trading update. En wat bedoel je met "slecht". Is een bevestiging om winstgevend te zijn vanaf 2024Q2 goed of slecht. Ik denk dat het onvoldoende is om terug voor een stabiele stijgende trend te zorgen.

    En men maakt op de beurs blijkbaar meer drama over wat er in Israël gebeurt dan toen Rusland Oekraïne binnenviel.
  14. hardijs 14 oktober 2023 14:12
    quote:

    Als_je_wint_heb_je_vrienden schreef op 14 oktober 2023 14:07:

    [...]

    Ik zou graag een bronvermelding of een ip-ban zien.

    In het luchtledige leugens verspreiden, sinds wanneer is dat toegestaan?
    Volgens Hesselink van ING heeft JET een koersdoel van 20??? Te diep in het glaasje gekeken meneer Hesselink??
    Laten we niet vergeten dat de hoge rentes iedereen raakt en dat er duchtig beknibbeld word op de uitgaven.
    Zal dus ook JET aantasten. Supermarkten voelen het al goed en zal erger worden.
    Met de zware correctie of crash in aantocht zou ik het eerder downgraden naar 4,50 euro
    JET of beter gezegd JUST EAT YOUR MONEY!!! Menig belegger zal begrijpen wat ik bedoel.
    Zelf nooit JET gehad en maar goed ook.
    Als je het bijgevoegde plaatje ziet, zie je wat er aan de hand is in de aandelenmarkt.
    Succes iedereen.
  15. Amsterdammer 14 oktober 2023 14:14
    quote:

    Gotcha70 schreef op 14 oktober 2023 13:50:

    [...]

    Ik heb het over de periode NA de trading update. En wat bedoel je met "slecht". Is een bevestiging om winstgevend te zijn vanaf 2024Q2 goed of slecht. Ik denk dat het onvoldoende is om terug voor een stabiele stijgende trend te zorgen.

    En men maakt op de beurs blijkbaar meer drama over wat er in Israël gebeurt dan toen Rusland Oekraïne binnenviel.
    Ik denk dat de trading update meer een statement moet zijn van hoop dat het begin van 2024 positief gaat worden. Ik hoop op een koersstijging en dan neem ik een stoploss op 20% verlies. Hoop op goed nieuws, dat moet het verschil gaan maken. Winst in de nabije toekomst en aankoop eigen aandelen, fee caps eraf etc. Het is een volitiel aandeel dus het kan knallen.

    Een optie is om de cijfers af te wachten en dan kijken naar de koers om in te stappen en mee te liften als het omhoog gaat natuurlijk. Dat is de veilige route.

    Ja ik denk dat de komende dagen rood gaan worden en schat in dat we dinsdag eindigen onder de €11,-. Als de update een paar dagen later was dan hadden we zeker onder de €10 gegaan. Ik ben het met je eens maar ik hoop erop dat we een rit krijgen omhoog. Koers staat erg laag vergeleken met comcurrenten.
  16. forum rang 6 Ruval 14 oktober 2023 14:20
    quote:

    hardijs schreef op 14 oktober 2023 14:12:

    [...]

    Volgens Hesselink van ING heeft JET een koersdoel van 20??? Te diep in het glaasje gekeken meneer Hesselink??
    Laten we niet vergeten dat de hoge rentes iedereen raakt en dat er duchtig beknibbeld word op de uitgaven.
    Zal dus ook JET aantasten. Supermarkten voelen het al goed en zal erger worden.
    Met de zware correctie of crash in aantocht zou ik het eerder downgraden naar 4,50 euro
    JET of beter gezegd JUST EAT YOUR MONEY!!! Menig belegger zal begrijpen wat ik bedoel.
    Zelf nooit JET gehad en maar goed ook.
    Als je het bijgevoegde plaatje ziet, zie je wat er aan de hand is in de aandelenmarkt.
    Succes iedereen.
    Lachwekkend
  17. forum rang 6 Fender bass 14 oktober 2023 14:20
    quote:

    hardijs schreef op 14 oktober 2023 14:12:

    [...]

    Volgens Hesselink van ING heeft JET een koersdoel van 20??? Te diep in het glaasje gekeken meneer Hesselink??
    Laten we niet vergeten dat de hoge rentes iedereen raakt en dat er duchtig beknibbeld word op de uitgaven.
    Zal dus ook JET aantasten. Supermarkten voelen het al goed en zal erger worden.
    Met de zware correctie of crash in aantocht zou ik het eerder downgraden naar 4,50 euro
    JET of beter gezegd JUST EAT YOUR MONEY!!! Menig belegger zal begrijpen wat ik bedoel.
    Zelf nooit JET gehad en maar goed ook.
    Als je het bijgevoegde plaatje ziet, zie je wat er aan de hand is in de aandelenmarkt.
    Succes iedereen.
    Zeg Hardijs, dit is best wel grof. Je hebt hier weken aan een stuk beweerd aandeelhouder van JET te zijn.
    Je kunt hier veel beweringen doen maar iedereen wordt wel geacht zijn positie te noemen.
  18. hardijs 14 oktober 2023 14:23
    quote:

    Fender bass schreef op 14 oktober 2023 14:20:

    [...]

    Zeg Hardijs, dit is best wel grof. Je hebt hier weken aan een stuk beweerd aandeelhouder van JET te zijn.
    Je kunt hier veel beweringen doen maar iedereen wordt wel geacht zijn positie te noemen.
    Deze tekst is niet van mij maar van als-je-wint-hen-je=vrienden als reactie op:

    Als_je_wint_heb_je_vrienden schreef op 14 oktober 2023 14:07:

    [...]

    Ik zou graag een bronvermelding of een ip-ban zien.

    In het luchtledige leugens verspreiden, sinds wanneer is dat toegestaan?
58.668 Posts
Pagina: «« 1 ... 2524 2525 2526 2527 2528 ... 2934 »» | Laatste |Omhoog ↑

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht