Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

34,015
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    4.146.888 Gem. (3M) 7,4M
  • Bied

    34,030  
  • Laat

    34,030  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.624 Posts
Pagina: «« 1 ... 982 983 984 985 986 ... 1132 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Candelll 17 oktober 2023 11:45
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 17 oktober 2023 11:16:

    [...]
    En, wat ga je daar mee doen?
    Wat zegt dat?
    asl deze op 8 staat , heb je nog 1 trede te gaan om de ladder aan de top te bereiken, als je nu denkt tis wellkes geweest, kijken we natuurlijk naar de rente- olieprijs-$ en de oorlog, zoek een steunpunt of gebruik de fibo lijnen.

    wil je snel in-uit gebruik dan de stoch, deze kan je op 1 minuut zetten, maardan moet je snel zijn en dan ga je voor kleine winsten, beter die van 15 min nemen.

    nl.investing.com/equities/royal-dutch...
  2. GreenOil 17 oktober 2023 12:35
    quote:

    Ron-tron system schreef op 17 oktober 2023 11:38:

    Shell koopt nog flink in.
    Aex wel maar 600k st
    Dat zijn er meer dan 3 miljoen op een dag (bijna 100 miljoen euro)
    Ik dacht dat ze dit kwartaal voor 3 miljard zouden inkopen.
  3. Dividend-Shell 17 oktober 2023 16:58
    Toch wel benieuwd wanneer de stijgingen stoppen, het gaat bijna elke dag omhoog. Een flinke correctie zou welkom zijn. Ik had nog gehoopt dat mijn geschreven 29.5 puts zouden resulteren in aankoop tijdens Oktober expiratie, maar dat wordt dus alleen fee opstrijken.
  4. clubtratech 17 oktober 2023 17:00
    Na 3 jaar non stop koersstijging na de aankoop oktober 2020 [10.67] ... Vandaag 1/3 verkocht bij 32.4 . 2/3 gratis aandelen + divi
  5. forum rang 6 Candelll 17 oktober 2023 17:01
    Nieuwssprokkels

    De olieprijzen zijn licht gedaald na het nieuws dat de VS van plan zijn de sancties op de Venezolaanse olie-export te versoepelen, maar de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten zullen de oliemarkten gespannen houden.

    - Qatar heeft actief gebruik gemaakt van de zorgen over de energiezekerheid op de lange termijn, waarbij decennialange LNG-leveringsovereenkomsten nog steeds slechts een derde van de incrementele productie uit de uitbreidingen North Field East en North Field South dekken.

    - Zodra 's werelds grootste gasexporteur door de VS is onttroond, wordt verwacht dat Qatar die plek weer zal herwinnen door zijn LNG-productiecapaciteit met 64% op te voeren tot 126 miljoen ton per jaar in 2027.

    - Tot nu toe heeft Qatar echter slechts 15,3 miljoen ton toekomstige productie gecontracteerd van de totale capaciteit van 48 miljoen ton per jaar, terwijl Shell, ExxonMobil en ENI (alle minderheidsbelanghebbenden in het uitbreidingsproject) nog steeds wachten op hun respectievelijke aandelen.

    - Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is de gasvoorziening van het continent centraal komen te staan in het EU-beleid. Daarom heeft Qatar ook zijn intrede gedaan in de infrastructuur – het boekte tot 2050 hervergassingscapaciteit in Frankrijk, België en Groot-Brittannië, in een poging de gasvoorraden onder druk te krijgen. uit de Amerikaanse LNG-volumes die momenteel 43% van de Europese markt vertegenwoordigen.

    - De Canadese olieproducent Tourmaline Oil (TSE:TOU) heeft ermee ingestemd de rivaliserende firma Bonavista Energy te kopen voor 1,1 miljard dollar in contanten en aandelen, waardoor de totale productie op meer dan 600.000 vaten olie per dag komt.

    - 's Werelds grootste energiehandelaar Vitol zal ongeveer $1 miljard, de helft van zijn kapitaaluitgaven dit jaar, investeren in zijn snelgroeiende portefeuille van duurzame energie en elektriciteit.

    – De Italiaanse oliegigant ENI (BIT:ENI) is dit jaar begonnen met het boren van een van de meest verwachte exploratieputten, de Orion-1X wilde kat in het Egyptische deel van het oostelijke Middellandse Zeegebied, waarbij oorlogsrisico’s in het aangrenzende Gaza terzijde worden geschoven.

    Dinsdag 17 oktober 2023

    Terwijl de gerapporteerde overeenkomst tussen de Verenigde Staten en Venezuela over de versoepeling van de sancties Brent weer onder de drempel van $90 per vat heeft gebracht, blijven de spanningen in het Midden-Oosten de oliemarkt in spanning houden. Nu gaat de aandacht uit naar de Amerikaanse president Joe Biden die woensdag naar Israël reist, een stap die óf de lancering van een volwaardig offensief zou kunnen markeren óf, als alternatief, de spanningen in de regio zou kunnen doen afnemen en de olieprijzen omlaag zou kunnen duwen.

    VS kondigen sanctiedeal voor Venezuela aan. Het Witte Huis en het presidentiële bureau van Venezuela zullen naar verwachting dinsdag al een overeenkomst aankondigen, waarmee de Amerikaanse sancties tegen de oliesector van het omstreden Latijns-Amerikaanse land worden versoepeld in ruil voor vrijere presidentsverkiezingen in 2024.

    Saudi roept op tot meer aandacht voor emissies. Tijdens zijn toespraak op het Energy Intelligence Forum in Londen zei Amin Nasser, CEO van Saudi Aramco, dat de COP 28-klimaatconferentie zich moet concentreren op het terugdringen van de uitstoot van koolwaterstoffen in plaats van op het beperken van het aanbod van conventionele energiebronnen.

    Albemarle-Liontown Megadeal valt uit elkaar. De Amerikaanse lithiummijnbouwer Albemarle (NYSE:ALB) heeft zijn uitkoopbod van $4,2 miljard op het Australische Liontown Resources opgegeven nadat de rijkste persoon van Australië, Gina Rinehart, haar belang in Liontown had verhoogd tot 19,9%, in een poging de overname van A$3 per aandeel te blokkeren.

    Libanon Blok 9 ziet geen gasontdekkingen. De Libanese minister van Energie bevestigde dat proefboringen in het offshore blok 9 van het land geen koolwaterstofvondsten hebben opgeleverd, wat de plannen van TotalEnergies (NYSE:TTE) en ENI (BIT:ENI) in het oostelijke Middellandse Zeegebied koud water heeft gegeven.

    NY wijst het verzoek van majors om hogere prijzen af. De toezichthouder van de staat New York, NYPSC, heeft verzoeken afgewezen van de oliegiganten BP (NYSE:BP), Equinor (NYSE:EQNR) en Orsted om opnieuw te onderhandelen over energieleveringscontracten om rekening te houden met de inflatie en andere kostenstijgingen voor nieuwe windenergiecentrales.

    Kazachstan wil miljarden van olieproducenten. Na een mislukte poging om een internationaal consortium dat het Kashagan-olieveld beheert voor 5 miljard dollar aan te klagen wegens buitensporige zwavelafzettingen, heeft het Kazachse Ministerie van Ecologie tegen de beslissing in beroep gegaan en een nieuwe rechtszaak aangespannen.

    De schalieproductie in de VS blijft dalen. De Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) verwacht dat de Amerikaanse schalieproductie uit de belangrijkste productieregio's van het land in november voor de derde maand op rij zal dalen, van 9,604 miljoen b/d deze maand naar 9,533 miljoen b/d.

    Duitsland start kolenproductie voor de winter. Toen het stookseizoen in Duitsland begon, hebben de autoriteiten van het land besloten een kolencentrale van 500 MW in de deelstaat Brandenburg op te starten om de eerste koudegolf van dit winterseizoen in Noord-Europa het hoofd te bieden.

    VLCC-vrachttarieven stijgen naar kracht. De vrachttarieven voor VLCC-tankers van West-Afrika naar Europa stegen naar het hoogste punt in 16 weken, toen de markt begin november de laadtijden op w75 schatte dankzij de sterke vraag, een grote verandering vergeleken met het dieptepunt in 19 maanden w41 dat onlangs op 6 oktober werd gezien. .

    Brazilië bereidt grote offshore-veiling voor. De Braziliaanse olietoezichthouder ANP heeft 33 olie- en aardgasleaseovereenkomsten toegewezen tijdens de komende decemberveiling, de vierde leaseverkoop waarbij gebruik zou worden gemaakt van het concessiemodel
  6. raprijk 17 oktober 2023 18:42
    quote:

    Candelll schreef op 17 oktober 2023 17:01:

    Nieuwssprokkels

    De schalieproductie in de VS blijft dalen. De Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) verwacht dat de Amerikaanse schalieproductie uit de belangrijkste productieregio's van het land in november voor de derde maand op rij zal dalen, van 9,604 miljoen b/d deze maand naar 9,533 miljoen b/d.

    Met de huidige prijzen zijn ze echt wel bezig met opschalen
    Maar de boorcapaciteit zal er wel voor zorgen dat het niet te snel gaat
  7. joopaandelen 17 oktober 2023 19:42
    quote:

    Mr.Haas schreef op 13 oktober 2023 21:23:

    [...]laatste portie barrick ook weer eruit 80cent gepakt bij elkaar nu 1,3 dollar p/stuk in een week . Wacht wel weer op een daling
    Ik heb ze gehouden, erg vreemd vandaag 3% omhoog en goud bijna niet.
  8. Antonio V 18 oktober 2023 07:04
    quote:

    joopaandelen schreef op 17 oktober 2023 19:42:

    [...]

    Ik heb ze gehouden, erg vreemd vandaag 3% omhoog en goud bijna niet.
    volgens mij 2 oorzaken:

    dreiging escalatie conflicten Israel geeft verwachting dat goud echt wel gaat stijgen + dividend Barrick eerste week november

    Ik heb een portie goed verkocht, wacht even tot 1 november voor verdere verkoop en verwacht dan ook dat na enige tijd goud gewoon weer zakt samen met een sterkere dollar(rentes moeten nog even hoog blijven door de goed draaiende economie)

    Wat denk jij over het scenario?
  9. Hoppa 18 oktober 2023 07:38
    Sawan geeft in een interview aan dat hij verwacht dat het een saai jaar wordt voor Shell. Dit als antwoord op een vraag of Shell ook plannen heeft zoals Exxon. Met andere woorden: het blijft stil de komende tijd. Geen overnames, geen US verhuizing, geen fusie.
  10. forum rang 6 Candelll 18 oktober 2023 07:49
    Shell and Qatar Sign 27-Year LNG Supply Deal for Netherlands

    Have a confidential tip for our reporters? Get in Touch
    Before it’s here, it’s on the Bloomberg Terminal
    LEARN MORE
    By Adveith Nair
    October 18, 2023 at 7:27 AM GMT+2
    Shell Plc will buy more liquefied natural gas from Qatar and supply the commodity to the Netherlands under a long-term deal, marking the Gulf nation’s second major contract with a European oil firm this month.

    Starting in 2026, QatarEnergy will deliver as much as 3.5 million tons of LNG to the Netherlands annually for 27 years. That comes a week after Doha signed a similar deal with France’s TotalEnergies SE.
  11. forum rang 6 MIDAS 18 oktober 2023 07:53
    quote:

    Hoppa schreef op 18 oktober 2023 07:38:

    Sawan geeft in een interview aan dat hij verwacht dat het een saai jaar wordt voor Shell. Dit als antwoord op een vraag of Shell ook plannen heeft zoals Exxon. Met andere woorden: het blijft stil de komende tijd. Geen overnames, geen US verhuizing, geen fusie.
    Alsof hij ook maar iets info mag reppen met een beursgenoteerd bedrijf als Shell.
    Op zulk een vraag moet je wel diplomatisch antwoorden.
    Sawan is niet van gisteren en weet wel wat te wachten staat hoor-zien-zwijgen en cashen::)))
  12. forum rang 6 Candelll 18 oktober 2023 07:54
    De weg van Shell naar een netto nuluitstoot is veranderd, zegt CEO
    Laura Hurst
    dinsdag 17 oktober 2023 om 17:17 GMT+2·2 min leestijd

    (Bloomberg) -- Shell Plc is nog steeds van plan om tegen het midden van de eeuw een netto nuluitstoot te bereiken, maar de aanpak om dat doel te bereiken is veranderd, aldus de CEO.

    “Om twijfel te voorkomen: wat niet is veranderd, is de bestemming die we onszelf hebben gesteld”, zei CEO Wael Sawan dinsdag via een videoverbinding op het Energy Intelligence Forum in Londen. “Wat er veranderd is, is de weg die we daar naartoe gaan.”

    Sinds Sawan begin dit jaar het roer van Shell overnam, heeft hij een groter deel van de investeringen van het bedrijf in zijn kernactiviteiten op het gebied van olie en gas geïnvesteerd. De verandering maakt deel uit van een poging om investeerders voor zich te winnen met een ‘meedogenloze’ focus op prestaties en betere rendementen.

    De feedback van aandeelhouders op deze strategie was tot nu toe “zeer, zeer positief”, aldus Sawan. Ze “houden van de richting die we inslaan, ze houden van de balans.”

    Sawans aanpak markeerde een verandering ten opzichte van zijn voorganger Ben van Beurden, die in het publiek zat. Onder zijn leiding heeft hij activa in de koolstofarme activiteiten van Shell verkocht en evalueert hij de toekomst van verschillende delen van de duurzame energieportefeuille.

    De CEO van Shell sprak de conferentie toe via een videoverbinding omdat klimaatdemonstranten de toegang tot de locatie hadden geblokkeerd, waardoor de toegang voor een aantal leidinggevenden uit de sector werd verhinderd. Sawan erkende dat zijn strategiewijziging ook enkele vragen heeft opgeroepen binnen delen van zijn eigen bedrijf.

    “We hebben een aantal moeilijke keuzes moeten maken” die van invloed zijn op “welke duurzame projecten we zullen nastreven en welke niet”, aldus Sawan. Mensen die zwaar getroffen worden door sommige van deze keuzes ‘voelen zich gekwetst’, zei hij. Sommige werknemers hebben gevraagd of het bedrijf sneller vooruitgang moet boeken in de transitie naar schone energie, zei hij.
  13. forum rang 6 Candelll 18 oktober 2023 07:56
    Shell noemt Energy Transfer betrouwbaar, ondersteunt LNG-vergunningaanvraag
    4
    Curtis Williams
    wo 18 oktober 2023 om 00:28 GMT+2·2 min leestijd
    In dit artikel:

    HOUSTON, 17 oktober (Reuters) - Shell PLC heeft een brief ingediend bij het Amerikaanse ministerie van Energie ter ondersteuning van het verzoek van Energy Transfer voor een nieuwe vergunning voor de export van vloeibaar aardgas (LNG) naar landen zonder vrijhandelsovereenkomsten met de VS. exploitant is een betrouwbare gasleverancier.

    Shell behoort tot de energiebedrijven die arbitragezaken hebben aangespannen tegen Venture Global LNG vanwege het onvermogen om brandstof te leveren op basis van langetermijncontracten, ook al heeft het bedrijf minstens 200 ladingen verzonden naar niet-contractuele klanten.

    “Betrouwbaarheid van het aanbod is de laatste tijd een sleutelprobleem geworden onder niet-vrijhandelslanden die Amerikaans LNG kopen, en Shell hecht veel waarde aan de geloofwaardigheid van Energy Transfer om waar te maken wat het belooft”, zegt Jill Davies, president van Shell North America LNG Company, in de brief. gezien door Reuters.

    In augustus vroeg Energy Transfer een nieuwe en versnelde exportvergunning aan voor de voorgestelde LNG-fabriek in Lake Charles, Louisiana, volgens een DOE-aanvraag.

    De DOE had in mei een verlenging van drie jaar van de eerdere licentie van Energy Transfer geweigerd, omdat het verzoek niet voldeed aan de criteria voor een tweede verlenging. Verschillende andere bedrijven, waaronder Commonwealth LNG, wachten al jaren op de goedkeuring van hun niet-FTA-licentie.

    Het Zuid-Koreaanse SK Gas LLC en de Amerikaanse onafhankelijke gasproducent EQT Corporation stuurden ook brieven naar de DOE ter ondersteuning van de aanvraag van Energy Transfer.

    Energy Transfer is sinds 2012 bezig met het miljarden dollars kostende Lake Charles LNG-project. In een aanvraag van augustus zei het dat het de fabriek niet kon voltooien vóór de deadline van 2025 van de bestaande licentie, dus wil het vóór 19 februari een nieuwe licentie ontvangen. , 2024, wat het nog zeven jaar zou geven om het project te voltooien.

    De in Dallas gevestigde pijpleidingbeheerder zei dat hij de bouwdeadline niet kon halen, deels als gevolg van ongeplande vertragingen en een besluit om een component voor het afvangen en vastleggen van koolstof aan de fabriek toe te voegen.

    Het bedrijf, gecontroleerd door miljardair Kelcy Warren, is een van de grootste Amerikaanse aardgaspijpleidingexploitanten. Het heeft langetermijnovereenkomsten om 7,9 miljoen ton per jaar (MTPA) van de voorgestelde fabriekscapaciteit van 16,45 MTPA te leveren.
  14. Fred Vos 18 oktober 2023 08:17
    quote:

    Candelll schreef op 18 oktober 2023 07:51:

    Transaction in Own Shares
    Programma loopt t/m 27 oktober. Heeft iemand bijgehouden hoeveel procent van de totale inkoop nog moet plaatsvinden t/m 27 oktober ?
  15. forum rang 9 Ron-tron system 18 oktober 2023 08:21
    quote:

    Candelll schreef op 18 oktober 2023 07:51:

    Transaction in Own Shares
    1miljoen st minder dan maandag op de londense beurs.
    Is Shell aan het uitbollen;)
  16. forum rang 4 Mr.Haas 18 oktober 2023 08:30
    quote:

    joopaandelen schreef op 17 oktober 2023 19:42:

    [...]

    Ik heb ze gehouden, erg vreemd vandaag 3% omhoog en goud bijna niet.
    Netjes gedaan . Ik heb ze er te vroeg uit gedaan maar is niet erg winst is winst . Vandaag misschien ook wat extra Shell eruit als ik ze stijging van de olie zie .
22.624 Posts
Pagina: «« 1 ... 982 983 984 985 986 ... 1132 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht