Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Amerikaanse aandelen Terug naar discussie overzicht

Lightning Products

1.165 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 59 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Eddie Merksplas 19 oktober 2023 10:26
    Van zodra het bedrijf winstgevend is, is het normaal gezien 'game over' voor de shorters.
    Voorlopig blijft de koers gebaseerd op speculaties, een commerciële deal zal de lange termijnbelegger vertrouwen geven, maar de shorters zullen niet snel panikeren.. ook al willen we dit heel graag :-)
    Als lange termijn belegger heb je het voordeel dat je enkel moet afwachten.
    Of we met het volgende goed nieuws de shorters kunnen uitroken, is nog maar de vraag. Die zijn zeer goed in het spel dat ze spelen en indien ze in de problemen komen, kunnen de spelregels aangepast worden, zoals in het verleden reeds gebeurde.
  2. forum rang 4 Dragstar 19 oktober 2023 16:41
    Met shorters weet je nooit waar je aan toe bent.
    Momenteel bevinden we ons in een grijze zone waar alles mogelijk is.
    Shorters kunnen nog ernstig de koers drukken als ze hiervoor de opdracht krijgen.
    Verwacht wel dat ze niet onder de 4 dollar gaan.
    Ondertussen aanwerving van nieuwe medewerker: Ana Q
    Ervaren Public Company Controller, CPA; SEC-rapportage; beursintroductie; Technische boekhouding; Het bouwen van goed presterende teams

    www.linkedin.com/in/anaquan/
  3. forum rang 4 Dragstar 19 oktober 2023 23:10
    Vandaag schommelde de koers tussen 4,53 en 4,71 dollar om te eindigen op dezelfde koers als gisteren 4,61 dollar.
    Er werden 448.700 aandelen verhandeld waarvan 148.618, wat 32,49% is als DarkPool-volume.
    Morgen spelen we verder.
  4. freek7 20 oktober 2023 14:07
    Ws gaan er dus kasstromen en omzet komen. Met deze dame halen ze zwaar geschut binnen om dit te begeleiden.goed nieuws dus
  5. forum rang 4 Dragstar 21 oktober 2023 00:11
    Geen goede beursweek voor lightwavelogic.
    Min 5,86% na het verhandelen van 860.000 aandelen waarvan 278.806, wat 31,54% is als DarkPool-volume.
    Min 4,82% op weekbasis.
    4,34 euro voor 1 lightwavelogic-aandeel.
    Volgende week spelen we verder.
    Goed weekend.
  6. Eddie Merksplas 23 oktober 2023 20:33
    Uit De Standaard:

    Als het Nederlandse ASML straks nog chipmachines aan China wil verkopen, moet het daarvoor in veel gevallen eerst een vergunning vragen aan Washington. De Nederlandse overheid wordt buitenspel gezet. Hoe kan dat? En wat zijn de gevolgen?

    Het nieuws sloeg bij onze noorderburen in als een bom. De VS kunnen sinds kort de verkoop van grote aantallen chipmachines van ASML aan China eenzijdig tegenhouden. Vorige week hebben de Amerikanen hun exportregels opgerekt, waardoor producent ASML voor de verkoop van veel van zijn chipmachines eerst in Washington een exportvergunning moet aanvragen. Nederland verliest daardoor de controle op een van zijn meest prestigieuze exportproducten.

    1 Wat produceert het Nederlandse bedrijf ASML precies?
    ASML ontwerpt de complexe machines die onmisbaar zijn voor de productie van de geavanceerdste computerchips. Het bedrijf telt wereldwijd bijna 42.000 werknemers, heeft zijn hoofdzetel in het Nederlandse Veldhoven en is marktleider in zogeheten lithografiemachines. Dat zijn technologisch hoogwaardige, complexe apparaten van 180.000 kilo en 200 miljoen euro per stuk. Volgens experten zijn dat zowat de enige machines die met een speciaal soort licht de allerkleinste chippatronen kunnen afdrukken. Hoe fijnmaziger de lijntjes op een chip, hoe meer schakelingen erop passen en hoe krachtiger ze zijn. Met die chippatronen kunnen chipmakers als Intel of Samsung dan de geavanceerde chips maken.

    2 Waarom bemoeit de VS zich hiermee?
    Hoofdzakelijk om geopolitieke redenen. Washington wil kost wat kost vermijden dat Peking over zoveel rekenkracht kan beschikken dat het zijn militaire achterstand op de VS kan inhalen. Of nog erger, op het vlak van AI technologisch een voorsprong kan nemen. En China mag al zeker dit soort hoogwaardige computerchips niet zelf kunnen maken, vinden zowel Democraten als Republikeinen. Zo hopen de VS op het wereldtoneel zelf economisch en militair superieur te blijven, in naam van de nationale veiligheid.

    3 Hoe voerde Washington de voorbije jaren de druk op Nederland op?
    Of een lithografiemachine een vergunning krijgt, is zowel in Nederland als de VS afhankelijk van de kwaliteit van de machines: hoe preciezer, hoe sneller een vergunning nodig is.

    De meest geavanceerde apparaten van ASML, de extreme ultraviolet-machines (euv), staan al jaren op een internationaal onderhandelde lijst van producten die zowel voor burgerlijke als militaire doeleinden kunnen worden gebruikt. Voor de verkoop ervan is daarom altijd al een exportvergunning nodig geweest en – voor zover bekend – heeft ASML er daarom nooit een rechtstreeks aan China verkocht.

    De afgelopen jaren bleek het ook mogelijk om met oudere technologie van ASML, de deep uv-machines (duv), geavanceerde chips te maken. Ook al is dat een kostbaar en veel minder efficiënt proces. Uit noodzaak deed Peking dat de voorbije jaren zelfs op grote schaal. Onder druk van Washington besloot Nederland daarom afgelopen zomer ook de verkoop van die oudere chiptechnologie aan strengere regels te onderwerpen. Maar ook dat is volgens de VS dus nog niet streng genoeg.

    4 Hoe een Nederlands bedrijf zelfs in eigen land onder Amerikaanse regels vallen?
    De VS kennen sinds 1959 een regel waarmee de verkoop van gevoelige Amerikaanse technologie in het buitenland kan worden gecontroleerd. Die Foreign Direct Product Rule bepaalt dat als een product uit een bepaalde hoeveelheid Amerikaanse technologie en onderdelen bestaat, deze onder Amerikaanse wetgeving valt. Ook als dat product door een ander bedrijf en in een ander land wordt gemaakt.

    In de meeste gevallen was de ondergrens die daarbij werd gehanteerd 25 procent. Een grens waaraan heel wat ASML-machines tot niet aankwamen omdat slechts een heel beperkt deel van de chipmachines bestond uit Amerikaanse onderdelen of technologie. Tot Washington vorige week die ondergrens verlaagde tot nul. Waardoor heel wat ASML-machines nu plots wél binnen de Amerikaanse regels vallen. Ook al worden ze dus gemaakt door een Nederlands bedrijf in Veldhoven met hoofdzakelijk Europese technologie.

    5 Wat zijn de gevolgen voor ASML ?
    ASML mag bepaalde machines nu niet meer aan bepaalde Chinese fabrieken verkopen, waar het bedrijf dat volgens de Nederlandse regels nog wel mocht. Op overtredingen staan strenge straffen en boetes in de VS. Gaande van twintig jaar gevangenisstraf voor de betrokken personen tot miljoenenboetes per illegaal verkochte chipmachine.

    Voorlopig is de financiële impact beperkt, houdt ASML zich sterk. Want Washington verbiedt voorlopig nog niet alle export naar China. Wat er bijvoorbeeld al aan apparatuur in Chinese fabrieken staat, mag voorlopig volgens de bestaande contracten blijven draaien en onderhouden worden. De vraag naar ASML-apparatuur is bovendien zo groot dat het Nederlandse bedrijf naar eigen zeggen zijn chipmachines ook elders kwijt kan.

    Maar de onzekerheid over de toekomst van het bedrijf neemt wel toe, zowel bij de directie als bij veel beleggers. Want de chipoorlog dijt steeds verder uit en de VS hebben de macht om ASML nog verder van de lucratieve Chinese markt af te knijpen, zonder dat de Nederlandse overheid of de EU daar invloed op heeft.

    Relevantie voor Lightwave: we hebben de grootste militaire macht aan onze zijde ;-)
  7. forum rang 4 Dragstar 24 oktober 2023 00:20
    Inderdaad de technologie die lightwavelogic tot op heden als eigendom heeft zal zijn weg niet vinden naar het verre oosten.
    Uncle Sam wil nu eenmaal als wereldleider zijn rol verder spelen.
    Vandaag plus 3,92% na het verhandelen van 529.000 aandelen waarvan 238.241, wat 43,90% is als DarkPool-volume .
    4,51 dollar voor1 lightwavelogic-aandeel .
    Ook al komt er geen nieuws van de besloten meeting op 25 oktober toch liggen de verwachtingen hoog bij de langetermijnbeleggers.
    Morgen dinsdag zou mooi zijn om een tipje van de sluier op te lichten via een PB.
  8. WetNap 24 oktober 2023 18:18
    Vandaag lijkt de koers al in de goede richting te gaan. Morgen zetelt Lebby in het (gesloten)discussiepanel.
    Hopelijk zien we daarna wat er beweegt. Benieuwd.....
  9. Oome Cor 24 oktober 2023 21:09
    Heel eigenlijk verwacht ik er wel iets van, dus hogere koersen.
    Als Lebby daar aan de top zit zou dat nieuwe beleggers (instappers en bijkopers) moeten opleveren.
    Mogelijk in combinatie met een positief marktsegment. (lees rente ) en een mogelijke eindejaar rally .
    Dan komt het toch nog goed met de januari calls ;-)
  10. forum rang 4 Dragstar 25 oktober 2023 00:41
    Ook vandaag een positieve beursdag voor lightwavelogic.
    Plus 6,43% en we gaan weer richting 5 dollar
    Vandaag krijg je voor 4,8 dollar 1 lightwavelogic-aandeel.
    Er werden 513.000 aandelen verhandeld waarvan slechts 149.008, wat 28,69% is als DarkPool-volume.
    Morgen spelen we verder.
  11. Blessed123 25 oktober 2023 20:01
    Oeps .. ik ben bang dat mijn Jan. calls ‘24 het waarschijnlijk niet gaan redden, ben iets te enthousiast geweest met mijn verwachtingen. Het lijkt er op dat de markt eerst omzet cijfers wil zien voor het aandeel hoger koerst. En dat gaan we niet redden vóór Jan. ‘24. Tja .. opties blijven gokjes. Verkeerd gegokt, en dus eigen schuld dikke
    bult .. :-( Gelukkig heb ik nog wat aandeeltjes en die zullen mijn verlies meer dan goed maken. Keep up the faith :-)
  12. forum rang 4 Dragstar 26 oktober 2023 00:39
    Keep up the faith is momenteel het enige wat we kunnen doen ;-)
    Vandaag min 1,67% na het verhandelen van slechts 366.000 aandelen .
    4,72 dollar voor 1 lightwavelogic-aandeel .
    Nu is het afwachten welk effect lebby heeft op de beurskoers na zijn deelname aan deze specifieke conferentie.
    Morgen spelen we verder.
  13. forum rang 4 Dragstar 27 oktober 2023 01:16
    Windstil voorlopig bij lightwavelogic en dus controleren shorters de beurskoers.
    Min 1,27 % na het verhandelen van 548.000 aandelen waarvan 207.604, wat 37,86% is als DarkPool-volume.
    4,66 dollar voor 1 lightwavelogic-aandeel .
    Morgen spelen we verder.
  14. forum rang 4 Dragstar 28 oktober 2023 00:22
    4,78 dollar , plus 2,5 % daar eindigen we deze beursweek waar de Optica- meeting zich afspeelde.
    Er werden 438.000 aandelen verhandeld waarvan 178.827, wat 39,94% is als DarkPool-volume.
    Afwachten of volgende week de stijgende trend zich kan doorzetten.
    Goed weekend.
  15. forum rang 4 Dragstar 30 oktober 2023 23:50
    Er worden inderdaad nog maximaal 2 licentieovereenkomsten verwacht in 2023.
    En blijkbaar heeft het Vanguard fonds 1.500.000 aandelen toegevoegd.
    Dus werk voor de shorters die het aandeel 5,44% naar beneden duwen.
    Er werden 664.500 aandelen verhandeld waarvan 276,739 als DarkPool-volume
    4,52 dollar voor 1 lightwavelogic-aandeel .
    Het spel wordt hard gespeeld en morgen spelen we verder.
1.165 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 59 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.425
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.395
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.073
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.772
Alfen 12 16.419
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.326
AMG 965 125.764
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.134
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.619
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.992
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.653
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht