Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.710 Posts
Pagina: «« 1 ... 2768 2769 2770 2771 2772 ... 3186 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 plusmin 2 november 2023 11:09
    quote:

    Lu. schreef op 2 november 2023 00:58:

    [...]Ik denk dat je biljonair bedoelt i.p.v. bilineair.
    En ik denk dat je miljardair bedoelt i.p.v, biljonair.
    Scherp, thanks
  2. forum rang 6 Rowi62 2 november 2023 11:26
    Die rijke Russen hebben meerdere paspoorten waaronder Cyprus, Malta en .....Israel. Als er ook maar iemand een beetje Joods was konden ze een Israelisch paspoort krijgen. Verder geen issue maar ligt nu in Israel wel gevoelig.
    Daarnaast zijn er nog Europese landen waar ze meer dan welkom zijn met hun Russische paspoort zoals in Zwitserland.

    Uit Zwitserland is circa 100 miljard CHF weggeboekt sinds de oorlog begon. Waar slechts 8 miljard CHF onder sancties kwam van de overheid in werd later door de centrale bank bekendgemaakt dat er eigenlijk 100 miljard CHF gesanctioneerd had moeten worden. Dit stond op naam van allerlei stchtingen en familieleden en zelfs 1,6 miljard op naam van een hishoudster van een oligarch. (source Guardian)

    Saillant detail : Credit Suisse kreeg een kapitaal injectie van Saudis en daarna ging het leeghalen van de (russische ?) wealthfunds gewoon door en viel CS min of meer om (gedwongen overname UBS op bevel van de centrale bank)
  3. Lu. 2 november 2023 13:34
    quote:

    het zwaard schreef op 2 november 2023 07:46:

    lu schreef ,: Ik denk dat je biljonair bedoelt i.p.v. bilineair.
    En ik denk dat je miljardair bedoelt i.p.v, biljonair.

    En ik denk dat jullie beiden billionaire bedoelden i.p.v. bilineair of biljonair

    m.v.g. Pauper Seniorem
    Nee hoor; billionaire is Engels (of Frans).
  4. forum rang 8 closer 2 november 2023 13:52
    11:31
    Kremlin: er dreigt geen impasse in de strijd in Oekraïne

    Het Kremlin spreekt tegen dat er in Oekraïne een impasse dreigt te ontstaan, zoals de Oekraïense topmilitair Valeri Zaloezjny heeft gesteld. Volgens woordvoerder Dmitri Peskov probeert de generaal alleen maar het beeld in stand te houden dat er enig militair perspectief bestaat in Oekraïne.

    "Het moet al lange tijd doordringen tot het regime in Kyiv dat het absurd is om zelfs maar te spreken over een mogelijke overwinning op het slagveld. Hoe eerder het regime in Kyiv dat zelf inziet, hoe eerder er nieuwe mogelijkheden ontstaan", aldus Peskov.

    Generaal Zaloezjny zei in The Economist dat de oorlog een nieuwe fase ingaat waarbij geen van beide kanten een doorbraak kan bewerkstelligen. Het zou daardoor een uitputtingsoorlog worden. Hij waarschuwde dat gedurende de impasse het gevaar bestaat dat Rusland zijn militaire mogelijkheden uitbreidt.

    www.trouw.nl/cs-bb2bf40c
  5. forum rang 8 closer 2 november 2023 13:53
    12:04
    ‘Rusland bereidt nieuw zwaar offensief op Avdiivka voor’

    Het Russische leger zit waarschijnlijk in de voorbereidende fase van een nieuwe frontale aanval op Oekraïense stellingen bij Avdiivka. Dat schrijft de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War. De analisten maken uit verschillende Russische bronnen op dat het tempo van Russische grondaanvallen op Avdiivka is vertraagd en de lucht- en artilleriebeschietingen op Oekraïense posities zijn toegenomen. Het ISW noemt het ‘waarschijnlijk’ dat dit de aanloop is naar ‘een nieuwe golf van Russische aanvallen’.

    Het Russische leger, geleid door infanterie-eenheden, valt Avdiivka al weken aan. Dat leidt tot grote aantallen slachtoffers: in oktober verloor het Russische leger volgens de Oekraïners bijna 23 duizend man, het op een na hoogste maandtotaal sinds het begin van de oorlog. Bij Avdiivka zouden de Russen ook al bijna tweehonderd voertuigen hebben verloren. Desondanks hebben ze weinig terreinwinst geboekt.

    Het ISW noemt de huidige situatie bij Avdiivka ‘een microkosmos van het bredere falen van de Russische generale staf om de lessen die Russische troepen hebben geleerd tijdens eerdere mislukte offensieve pogingen in Oekraïne te internaliseren en te verspreiden’. Het Russische leger voerde eerder bij onder meer Voehledar al vergelijkbare aanvallen uit, met hetzelfde resultaat: veel slachtoffers en weinig terreinwinst.

    Daar heeft het Russische leger geen lessen uit getrokken Chef-staf generaal Valeri Gerasimov, tevens bevelhebber van alle troepen in Oekraïne, is volgens het ISW ‘uiteindelijk verantwoordelijk voor dit falen’. De denktank maakt een vergelijking met de Oekraïense chef-staf Valery Zaloezjny, die gisteren in The Economist ‘een doordachte en openbare evaluatie’ gaf van de uitdagingen voor de Oekraïners en mogelijke oplossingen.

    www.volkskrant.nl/cs-bf88f9f7
  6. forum rang 7 Succes 2 november 2023 19:25
    Ukraine has taken 17,000 Russians off the battlefield without firing a shot, US Army special-ops general says

    www.businessinsider.com/ukraine-infor...

    www.wired.com/story/ukraine-propagand...

    In the 20 months since Russia attacked Ukraine in the largest offensive military operation in Europe since World War II, hundreds of thousands of Russian troops have been killed or wounded.

    Since invading on February 24, 2022, Russian forces have lost ground in Ukraine and had thousands of pieces of artillery, armor, and other equipment destroyed. Defeat has followed defeat, and the outlook for President Vladimir Putin and for Russia doesn't look good.

    Ukraine isn't only using bullets and bombs against Russian forces. The head of US Army Special Operations Command said that thanks to its information operations, Kyiv had helped take 17,000 Russians off the battlefield without even firing a shot.

    ...
  7. forum rang 7 Succes 2 november 2023 19:25
    Ukrainian Defence Forces destroyed the Russian Leer-2 EW system

    The Armed Forces strike at the Russian Leer-2 electronic warfare system (EW) in the Donetsk region.

    The SOF press service announced the news.

    During reconnaissance actions in the Donetsk direction, the Medoyid tactical group of the 3rd regiment of the Special Operations Center “East” discovered an enemy Leer-2 electronic warfare system.

    ??Having tracked the movement of the vehicle and waited for it to stop, the operators of the Shark reconnaissance UAV pointed Ukrainian artillery at it.

    ...

    mil.in.ua/en/news/ukrainian-defence-f...

    www.youtube.com/watch?v=9jzwRbKJxwQ&a...
  8. forum rang 7 Succes 2 november 2023 19:29
    De Wagner Group is terug en wordt geleid door de 25-jarige zoon van Prigozjin, volgens Russische media

    Drie maanden nadat de bij het Kremlin in diskrediet gevallen Wagner-leider Jevgeni Prigozjin omkwam in een vliegtuigcrash, is het Russische huurlingenleger Wagner Group opnieuw begonnen met het rekruteren van soldaten. Dat melden twee Russische persbureaus.

    De groep valt momenteel onder de leiding van de zoon van wijlen Prigozjin zelf, Pavel Prigozjin, meldt 59.RU, een regionaal nieuwsbureau uit de Russische stad Perm.

    Persbureau NGS.RU uit Novosibirsk schreef woensdag ook dat Wagner is begonnen met het rekruteren van soldaten. Het bureau baseert zich op een bron van een lokale tak van het huurlingenbedrijf. Aan Pavel Prigozjin besteedde het persbureau overigens geen aandacht in zijn artikel.

    Accounts die Wagner promoten op de socialemediaplatformen VKontakte en Telegram kwamen dinsdag zelfs op de proppen met een lijst aan vereisten voor potentiële rekruten.

    In het bericht, dat de titel 'We komen terug' heeft, zeiden ze onder meer dat degenen die erop hopen een contract te tekenen een Russisch paspoort nodig hebben.

    In de wervingsdocumenten zou staan vermeld dat sollicitanten via documentatie moeten kunnen aantonen dat ze geen verleden als crimineel of drugsgebruiker hebben. Een kentering in het beleid, omdat de Wagner Group er juist bekend om stond de hengel uit te gooien naar Russische gedetineerden voor zijn troepen in Oekraïne.

    De werving werd desalniettemin opgeschort op woensdagavond, aldus de accounts - al zeiden die er niet bij waarom.

    Analisten plaatsen vraagtekens bij de toekomst van de Wagner Group, sinds zijn kortdurende muiterij tegen het Kremlin in juni. Jevgeni Prigozjin, die gedwongen in ballingschap moest leven vanwege de muiterij, overleed op 23 augustus in een vliegtuigcrash ten noorden van Moskou.

    De 25-jarige Pavel Prigozjin neemt nu naar verluidt het stokje van zijn vader over te nemen. Russische militaire bloggers verspreiden al maanden het gerucht dat hij de leiding van de Wagner Group overneemt.

    Ook een aan Wagner gelieerd Telegram-kanaal, Prigozhin 2023, prijst Pavel Prigozjin aan als de toekomstige Wagner-leider.
    Toekomst van Wagner Group is onzeker

    Al sinds de ondergang van Prigozjin-senior, verwachten analisten dat het Russische ministerie van Defensie de controle over de mannen en middelen van Wagner over zal nemen. Westerse inlichtingendiensten zeiden al in augustus tegen The New York Times dat het ministerie aan een herstructurering van het huurlingenleger werkt.

    Het ministerie van Defensie heeft ook andere private militaire bedrijven opgericht om de Wagnersoldaten te rekruteren. In het bijzonder in Afrika en het Midden-Oosten, volgens de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW).

    Het lijkt erop dat enkele van de voormalige troepen van het huurlingenleger al in Oekraïne hebben gevochten voor het 'gewone' Russische leger, aldus het ISW.

    De Russische nieuwsbureaus NGS.RU als 59.RU melden dat de Wagner Group is opgenomen in de Russische Nationale Garde. Een derde nieuwssite bericht hetzelfde. De accounts van Wagner in de stad Perm onderschreven dit ook in hun online vacatures.

    Russische militaire bloggers denken al maanden dat de restanten van de Wagner Group door de Russische Garde zullen worden ingelijfd, en niet door het ministerie van Defensie, aldus het ISW.

    www.businessinsider.nl/wagner-group-z...
  9. forum rang 8 het zwaard 2 november 2023 20:27
    Illegaal Moldavisch koppel kalkte davidsterren op gevels "in opdracht van iemand uit Rusland”
    De davidsterren die vorige week op Parijse gebouwen waren aangebracht, blijken het werk van een illegaal echtpaar uit Moldavië. Het koppel is vrijdag aangehouden. Volgens radiozender ‘Europe 1' handelden zij naar eigen zeggen “in opdracht van een persoon uit Rusland”. Deze week werden opnieuw davidsterren aangebracht op Parijse woningen, maar dat onderzoek loopt nog.
    De Moldaviërs werden op 27 oktober gearresteerd voor het tekenen van 15 davidsterren met behulp van blauwe inkt en sjablonen op gebouwen in het 10de arrondissement van Parijs. Een buurtbewoner zag hen in de nacht van 26 op 27 oktober vanuit het raam aan het werk en dat leidde tot hun arrestatie.

    “Ik zag dat ze zich een beetje vreemd gedroegen”, vertelde de getuige aan ‘BFMTV’. “Ze keken om zich heen en toen zag ik een jonge vrouw een soort papier tevoorschijn halen. Omdat het vanop een afstand was, zag ik niet wat het precies voorstelde, maar ik zag wel dat ze iets aan het aanbrengen was op de muur”, legde hij uit aan de Franse zender.
    “Beschamend, laf en onverdraaglijk”
    En toen zag hij wat ze had gedaan. “Ze had davidsterren gekalkt.” De bewoner verklaarde dat hij dat “echt beschamend, laf en onverdraaglijk” vond. Nadat hij een paar foto’s had gemaakt, belde hij de politie, die “zeer snel ingreep”.

    Het Moldavische echtpaar verklaarde toen “dat ze deze overtreding had begaan in opdracht van een derde partij”. Ze kregen daartoe de opdracht van “een persoon in Rusland”, zo heeft ‘Europe 1' vernomen.

    De twee daders bleken illegaal in Frankrijk en zijn inmiddels naar een detentiecentrum gebracht, in afwachting van hun uitzetting naar Moldavië.
    Bron: Europe 1, BFMTV
  10. forum rang 8 het zwaard 2 november 2023 20:32
    Medvedev waarschuwt 'vijand' Polen: 'Jullie dreigen jullie staat te verliezen'

    Dmitri Medvedev, ex-president van Rusland en huidig vicevoorzitter van de Nationale Veiligheidsraad, heeft Polen een 'gevaarlijke vijand' genoemd voor zijn land. In een artikel van 8.000 woorden pleit hij ervoor om Polen als een 'historische vijand' van Rusland te zien. 'Als er hoop is op verzoening met de vijand, moet Rusland zich erg hard gaan opstellen.'

    De vertrouweling van de Russische president Vladimir Poetin waarschuwt de Polen. 'De geschiedenis heeft meer dan eens een hard oordeel geveld over de aanmatigende Polen. Het land kan instorten en zo dreigen ze hun eigen staat kunnen verliezen.'
    Polen is een van de nauwste bondgenoten van Oekraïne en lid van de Navo. Het deelt een grens met zowel Rusland als Oekraïne.
  11. forum rang 10 luchtschip 2 november 2023 23:25
    De Russen zijn een aanval begonnen op Vuhledar bij het Oekrains zuidelijk front naar Mariopol

    Zelenskyi verklaarde vanochtend dat nabij Vuhledar een grote aanval was afgeslagen.

    Er kwamen beelden tevoorschijn van de 72e gemechaniseerde brigade die in het gebied opereerde en waarop delen van een verslagen colonne te zien zijn. Deepstate meldt dat Rusland 18 uitrustingsstukken heeft verloren, waaronder 8 tanks en 3 MT-LB's.

    De aanval vond naar verluidt plaats nabij net door de Russen bezette Mykil'ke, net ten zuidoosten van Vuhledar. Er kunnen ten minste één T-80BV en twee T-72B worden geïdentificeerd ( zie foto's in 2de tweet )

    video 0:23 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/172009...
  12. forum rang 10 luchtschip 2 november 2023 23:28
    quote:

    luchtschip schreef op 2 november 2023 23:25:

    De Russen zijn een aanval begonnen op Vuhledar bij het Oekrains zuidelijk front naar Mariopol

    Zelenskyi verklaarde vanochtend dat nabij Vuhledar een grote aanval was afgeslagen.

    Er kwamen beelden tevoorschijn van de 72e gemechaniseerde brigade die in het gebied opereerde en waarop delen van een verslagen colonne te zien zijn. Deepstate meldt dat Rusland 18 uitrustingsstukken heeft verloren, waaronder 8 tanks en 3 MT-LB's.

    De aanval vond naar verluidt plaats nabij net door de Russen bezette Mykil'ke, net ten zuidoosten van Vuhledar. Er kunnen ten minste één T-80BV en twee T-72B worden geïdentificeerd ( zie foto's in 2de tweet )

    video 0:23 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/172009...
    Meer van de Vuhledar-Mykil'ke-aanval. Er zouden ongeveer 18 Russische uitrustingsstukken bij betrokken zijn. De 72e monteur heeft hier fantastisch werk geleverd.

    Meer van de Vuhledar-Mykil'ke-aanval. Er zouden ongeveer 18 Russische uitrustingsstukken bij betrokken zijn. De Oekrainse 72e gemechaniseerde brigade heeft hier fantastisch werk geleverd.

    foto's in eerste en tweede tweet

    DeepState heeft zojuist ook een video uitgebracht.

    video in derde tweet 2:48 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/172010...
  13. forum rang 10 luchtschip 2 november 2023 23:43
    quote:

    luchtschip schreef op 2 november 2023 23:25:

    De Russen zijn een aanval begonnen op Vuhledar bij het Oekrains zuidelijk front naar Mariopol

    Zelenskyi verklaarde vanochtend dat nabij Vuhledar een grote aanval was afgeslagen.

    Er kwamen beelden tevoorschijn van de 72e gemechaniseerde brigade die in het gebied opereerde en waarop delen van een verslagen colonne te zien zijn. Deepstate meldt dat Rusland 18 uitrustingsstukken heeft verloren, waaronder 8 tanks en 3 MT-LB's.

    De aanval vond naar verluidt plaats nabij net door de Russen bezette Mykil'ke, net ten zuidoosten van Vuhledar. Er kunnen ten minste één T-80BV en twee T-72B worden geïdentificeerd ( zie foto's in 2de tweet )

    video 0:23 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/172009...
    Vuheldar bevindt zich bij het Oekrainse zuidelijk front richting Mariopol

    In Februari hadden de Russen hun voorjaarsoffensief grootschalig gestart met aanvallen op Vuhledar
    Grote Russische konvooien met tanks reden erheen en werden door het Oekrainse leger massaal vernietigd.
    Dit kostte een Russische Generaal zijn baan
    Sindsdien was het er rustig tot gisteren

    kaart zuidelijk front met rechts Vuhledar ( blauwe aanwijzers ) en daaronder Mykil'ke, waar de veldslag van gisteren plaats vond

    www.google.com/maps/d/edit?mid=1FL3i6...

    kaart met actieve fronten

    De onderste rode pijl is het nieuwe front van 1 november richting Vuhledar

    www.google.com/maps/d/edit?mid=1335om...
  14. forum rang 10 luchtschip 3 november 2023 00:12
    Bij Kherson hebben de Oekraïners drie bruggenhoofden op de oostzijde van de rivier de Dnjepr

    Een Oekraïense FPV ( kamikaze drone ) van de 11e Brigade van de Nationale Garde landt in een Russische boot die de Konka-rivier aan het verkennen was.

    video 0:36 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/172009...

    kaart de boot voer bij de rode aanwijzer

    Oekraine heeft 3 bruggenhoofden
    1 bij de Antonovskiy auto verkeersbrug bij wat op de kaart staat Dachi-- een klein moerasgebied aan de oostoever van de Dnjepr
    1 bij spoorbrug bij Prydiprovs'ke ( rechts midden kaart )
    1 bij Kozachi Laheri ( kaart iets uitzoomen aan de rechterzijde )

    kaart
    maps.app.goo.gl/wy51a99SFwxLEr4F6
  15. forum rang 10 luchtschip 3 november 2023 01:33
    Poetin heeft door de jaren heen gezworen dat hij de Russische grondwet niet zou veranderen om zichzelf zo lang te laten regeren als hij wil.

    Toen ging hij en deed precies dat.

    Het woord van Poetin is niets waard.

    video 1:19 engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
  16. forum rang 10 luchtschip 3 november 2023 10:20
    US Ministerie van Financien :

    Gisteren hebben de Verenigde Staten sancties uitgevaardigd om de netwerken en kanalen te ontwrichten die Rusland gebruikt om zijn leger in stand te houden, door zich te concentreren op entiteiten in derde landen die Rusland voorzien van technologie en uitrusting met hoge prioriteit voor zijn oorlogsmachine.

    Bijna 100 entiteiten zijn sancties opgelegd bovenop de al gesanctioneerde entiteiten

    twitter.com/USAmbKyiv/status/17201605...
  17. forum rang 8 het zwaard 3 november 2023 12:22
    Nederland zegt half miljard aan munitie voor Oekraïne toe
    De Nederlandse regering maakt 500 miljoen euro vrij om munitie aan te kopen voor Oekraïne. Dat heeft ontslagnemend minister van Defensie Kajsa Ollongren donderdag aangekondigd bij een bezoek aan het land.

    De munitie zou tussen nu en midden volgend jaar geleverd worden. Den Haag wil een "constante stroom aan bepaalde munitie" blijven leveren, want "je kunt het gevecht alleen maar volhouden als ze weten dat wij dit soort dingen door blijven sturen", aldus Ollongren.

    De Nederlandse defensieminister ontmoette donderdag in Oekraïne de president Volodymyr Zelensky in de hoofdstad Kiev. Nederland maakte in totaal al meer dan 2 miljard euro vrij voor militaire steun aan Oekraïne in de strijd tegen Rusland.
63.710 Posts
Pagina: «« 1 ... 2768 2769 2770 2771 2772 ... 3186 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.462
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.956
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.489
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.092
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.546
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.368
AMG 965 125.872
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.163
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.668
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.704
ASML 1.762 77.059
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.673
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht