Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

6.461 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 324 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 8 november 2023 09:44
    quote:

    rene l schreef op 8 november 2023 09:32:

    [...]

    Waarom moet het eigenlijk steeds ingewikkelder worden.
    De mensheid is knettergek aan het worden en zal totaal doorslaan op termijn, out of control.

    De jeugd wil niet hetzelfde dan de vele bejaarden op dit forum; vroeger was er geen probleem dan stierf de man gemiddeld tussen de 65 en 70 jaar, maar nu moet je met behulp van rollator en scoot mobiel dan allemaal nog meemaken.
  2. forum rang 10 voda 8 november 2023 10:50
    Economische perspectief boeren op de tocht bij plannen D66, PvdA/GL en Volt
    ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE

    2 min geleden in BINNENLAND

    DEN HAAG - Vooral door de plannen van D66, PvdA/GL en Volt zal het economische perspectief van veel Nederlandse gangbare boeren en ook bedrijven in de voedselketen onder druk komen te staan. Als gevolg van hun voorgestelde maatregelen zal de veestapel tot 35 procent krimpen en dreigt verplaatsing van de zuivel- en vleesindustrie naar het buitenland. Als plannen van de VVD worden doorgevoerd zal de uitstoot vanuit het wegverkeer juist toenemen. Dat blijkt uit doorrekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) die gemaakt zijn op basis van verkiezingsprogramma’s.

    Alleen VVD, D66, PvdA/GL, CU en Volt hebben hun ruimtelijke plannen door laten rekenen. Daaruit volgt dat Nederland komende jaren sterk zal verduurzamen, maar hiervoor worden wel fundamenteel andere keuzes gemaakt: van het al dan niet invoeren van een kilometerheffing tot het radicaal inkrimpen van de veestapel en het terugdringen van CO2-uitstoot door het aan banden leggen van uitstoot uit de industrie. Hoewel D66, PvdA/GL en Volt een ’klimaatneutraal’ Nederland in 2040 beloven, lijkt het volgens de rekenmeesters ’niet waarschijnlijk’ dat dit wordt gerealiseerd.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/2077737634/ec...
  3. forum rang 10 voda 8 november 2023 10:52
    Nivelleren de norm in doorrekening verkiezingsprogramma's, bedrijven betalen
    ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE

    Aangepast: 1 min geleden 9 min geleden in BINNENLAND

    DEN HAAG - Nivelleren lijkt de nieuwe norm geworden in Den Haag. Uit de doorrekening van verkiezingsprogramma's door het Centraal Planbureau (CPB) blijkt dat vooral lage inkomens profiteren van de plannen die partijen hebben ingediend. Bedrijven zijn opnieuw de klos, vooral bij PvdA/GL dat de lasten voor hen met 25 miljard wil verhogen.

    In de CPB-doorrekeningen valt op dat een trend die het huidige demissionaire kabinet heeft ingezet, vooral aandacht voor de koopkracht van lage inkomens en armoedecijfers, zich doorzet in wat de partijen voor de komende jaren willen. Vooral de twee grootste partijen die meedoen (het NSC van Omtzigt laat het programma niet doorrekenen, net als PVV en BBB) leggen nivellerende koopkrachtplaatjes op de mat.

    Bij PvdA/GL springt dat het meest in het oog: als het aan die partij ligt gaan de laagste inkomens er de komende regeerperiode met bijna 5 procent op vooruit. Die koopkrachtplus wordt steeds kleiner voor hogere inkomensgroepen, eindigend in een plus van ruim 1 procent voor de hoogste inkomens. Het komt bijvoorbeeld door de flinke verhoging van het minimumloon (naar meer dan 18 euro bruto per uur) en bijbehorende stijging van uitkeringen dat de laagste inkomens het meest profiteren. Ook wil links een stevige renovatie van het belastingstelsel, waar maar liefst zes schijven in moeten komen met een hard oplopend tarief. Of zo'n ingrijpende verandering op korte termijn uitvoerbaar is voor de Belastingdienst, is overigens nog maar de vraag.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/1911333656/ni...
  4. forum rang 4 CIT 8 november 2023 13:29
    Ik moet de hele doorrekening nog tot mij nemen. Vraag me wel af hoe een lastenverzwaring voor het bedrijfsleven van 25mrd (GL-PVDA) tot een lagere werkloosheid kan leiden. Is de aanname dat bedrijven in dat geval niet vertrekken?
  5. forum rang 7 hirshi 8 november 2023 13:49
    De lastenverzwaring van 25 mrd voor het bedrijfsleven, die GL-PvdA zo graag wil zal ongetwijfeld doorberekend worden in de prijzen met als gevolg oplevende inflatie. Van de koopkrachtverbetering blijft dan niets over.

    Het CPB ziet het goed, een liberaal/rechts kabinet is het enige werkbare alternatief. De robot op hoge hakken moet dan wel haar angst voor de PVV beter leren beheersen.
  6. forum rang 4 Charlemagne 8 november 2023 13:51
    PVDA (GL mag er wel af, niet meer nodig) wil bedrijven voor 25 miljard belasten, dus hoge inflatie en die belasten dat door in de prijzen van consumptie en diensten dus die 25 milj. betaalt de burger gewoon zelf..... heeft nu geen enkele politicus dat door? Zinloos...............nog 14 nachtjes slapen en mogen we kiezen en wat zij Cruyff al? Kiezen is verliezen......
  7. forum rang 7 ffff 8 november 2023 13:59
    [quote alias=CIT id=15075665 date=202311071833]
    [...]

    2 ton was een rekenfoutje mijnerzijds, had ~1mio moeten zijn... .

    Tja,

    En die drukke waarschuwende moderator maar de rake posting weghalen, waarin ik op de nonsens wees. Die jij dan weer overgenomen hebt.

    Blijkbaar toch tot je doorgedrongen dat je een blunder maakte. Die 2 ton noem jij "een rekenfoutje", maar daar ging nu precies mijn reactie om, want het sloeg werkelijk nergens op. Precies zoals die opmerkingen van Graham over successierechten in Nederland. Ook dat stelde niks voor, terwijl ik het over 23 miljoen had.....

    D'r wordt wat afgeleuterd in de KK door mensen die geen vermogen beheren en vooral die zich niet laten adviseren door een accountantskantoor waar zeven accountants werken, ieder gespecialiseerd op een bepaald gebied.

    Wat ik ook zo opmerkelijk vind: CIT: Je komt voortdurend af met een verwijtend: : Peter je moet je "fair share" betalen, hetgeen ik dan weer maffiaanse aftroggelarij vind. Maar als ik dan gisteren vertel, dat er verdomme een na-aanslag van 192.000 Euro komt, dan kom je plots met de opmerking dat de accountant zijn werk niet goed gedaan heeft. JUIST bij jou zou je verwachten dat hij staat te glimmen van geluk dat een vermogende een extra-aanslag van 192.000 Euro krijgt.

    Overigens, wordt daaraan ook alweer sinds vanmorgen geknabbeld. Niet voor niets goed contact met Brederode.....

    En zo blijven we dagelijks uren bezig met vermogensbeheer. Ennuh de prachtige oranje stembrief naar Den Haag gestuurd..... Dilan Yesilgöz.

    Peter
  8. forum rang 4 CIT 8 november 2023 14:50
    C'est le ton qui fait la musique, Peter... Jij wilt je niet aan het forum-regelement houden. Daar is een oplossing voor: start je eigen beleggers-website waar je met al je gelijkgestemde vrienden een oorverdovende stilte kunt produceren...

    Je begrijpt overigens wel meer niet. Een navorderingsaanslag (jouw woorden) betekent grove schuld of opzet. In dat geval heb jij of heeft je accountant z'n werk inderdaad niet goed gedaan...

    Ten overvloede: aangezien je het niet tegenspreekt, neem ik aan dat je accountant / adviseur je er van doordrongen heeft dat een SPF geen toegang heeft tot belastingverdragen.
  9. forum rang 6 marique 8 november 2023 15:01
    Navordering grove schuld of opzet

    Bij mij is een navordering eerder regel dan uitzondering. Een van de redenen is dat ik bij de opgave IB niet weet of voor dat jaar het inkomen gunstiger zal zijn dan het voorbije jaar. Kun je zomaar hebben bij wisselende inkomsten.
    In ieder geval heeft de Belastingdienst mij nog nooit beschuldigd van boos opzet of fraude of kwade wil of grove schuld.
  10. forum rang 4 CIT 8 november 2023 15:06
    @Marique: dat is geen navordering. Een definitieve aanslag kan afwijken van een voorlopige aanslag. Een navorderingsaanslag wordt opgelegd als een belastingplichtige bewust (grove schuld of opzet) een verkeerde aangifte heeft ingediend.
  11. Dirk de Dijker 8 november 2023 15:28
    quote:

    CIT schreef op 8 november 2023 13:29:

    Ik moet de hele doorrekening nog tot mij nemen. Vraag me wel af hoe een lastenverzwaring voor het bedrijfsleven van 25mrd (GL-PVDA) tot een lagere werkloosheid kan leiden. Is de aanname dat bedrijven in dat geval niet vertrekken?
    Een kabinet met Timmermans erin zou de doodsteek van de NL economie betekenen. Ik snap niet dat hij niet snapt hoe oerstom hij is.

    Maar blijven denken dat de vele miljarden die aan het klimaat worden verbrast vanzelf wel weer komen aanwaaien of zo?

    Het nut van de vele miljarden is 0,000036 graden. Hoe hoog moet je IQ zijn om te becijferen dat dat geen zin heeft? 50? 60?
  12. Quote-lid 8 november 2023 15:31
    quote:

    Charlemagne schreef op 8 november 2023 13:51:

    PVDA (GL mag er wel af, niet meer nodig) wil bedrijven voor 25 miljard belasten, dus hoge inflatie en die belasten dat door in de prijzen van consumptie en diensten dus die 25 milj. betaalt de burger gewoon zelf..... heeft nu geen enkele politicus dat door? Zinloos...............nog 14 nachtjes slapen en mogen we kiezen en wat zij Cruyff al? Kiezen is verliezen......
    nee hebben ze niet door ...........het raakt ze niet ......en hebben totaal geen benul van marktwerking ............bij iedere paniiek-ingreep van die universitaire Amoeden verstoren ze de markt en wordt de puinzooi steeds groter .........ja, het kan nog erger ......
  13. Dirk de Dijker 8 november 2023 15:32
    quote:

    CIT schreef op 8 november 2023 14:50:

    C'est le ton qui fait la musique, Peter... Jij wilt je niet aan het forum-regelement houden. Daar is een oplossing voor: start je eigen beleggers-website waar je met al je gelijkgestemde vrienden een oorverdovende stilte kunt produceren...

    Je begrijpt overigens wel meer niet. Een navorderingsaanslag (jouw woorden) betekent grove schuld of opzet. In dat geval heb jij of heeft je accountant z'n werk inderdaad niet goed gedaan...

    Ten overvloede: aangezien je het niet tegenspreekt, neem ik aan dat je accountant / adviseur je er van doordrongen heeft dat een SPF geen toegang heeft tot belastingverdragen.
    Kan ook gewoon een nieuw feit zijn. In een navorderingsaanslag hoeft niet per se een boete in te zitten.
  14. forum rang 6 marique 8 november 2023 15:32
    @CIT,
    Je hebt gelijk, ik bedoelde in het algemeen het verschil tussen voorlopig en defintief.
    Heb navordering éénmaal gehad, overigens veroorzaakt door een feit buiten mijn weten.

    Wiki zegt er dit over:
    In het algemeen is een boven water komen van een nieuw feit vereist, waarvan de belastingplichtige wist of behoorde te weten dat dit tot een hogere belasting leidt. Dit is meestal het geval bij frauduleuze handelingen.

    Indien schuld of opzet in het spel is, kan de belastingdienst naast de naheffing of navordering een boete opleggen van maximaal 100% van de extra belasting.
  15. forum rang 4 CIT 8 november 2023 15:40
    quote:

    Dirk de Dijker schreef op 8 november 2023 15:32:

    [...]
    Kan ook gewoon een nieuw feit zijn. In een navorderingsaanslag hoeft niet per se een boete in te zitten.
    Ik heb het ook niet over boetes gehad of over de hoogte van de boete. Een nieuw feit betekent dat belastingplichtige iets niet gemeld had (of aangegeven had) maar wel had moeten doen.
  16. forum rang 7 JP Samosa 8 november 2023 15:54
    quote:

    Charlemagne schreef op 8 november 2023 13:51:

    PVDA (GL mag er wel af, niet meer nodig) wil bedrijven voor 25 miljard belasten, dus hoge inflatie en die belasten dat door in de prijzen van consumptie en diensten dus die 25 milj. betaalt de burger gewoon zelf..... heeft nu geen enkele politicus dat door? Zinloos...............nog 14 nachtjes slapen en mogen we kiezen en wat zij Cruyff al? Kiezen is verliezen......
    Ja, Frans bepaalt de koers. Niet GL.
    Frans had onlangs met n paar jonge boeren gesproken , en toen meteen besloten dat ipv 2030, nu 2035 ook wel redelijk is. ( doet n beetje denken aan Trump, die denkt dmv een praatje met Poetin alles ff te fixen…)
    2035…..daarmee komt hij Caroline wel wat tegemoet……
    Jesse hoopt ondertussen ongetwijfeld nog op n ministerspost.
    Maar Ik vermoed dat Pvda/GL vooral buiten de grote steden stemmen zullen verliezen aan Omtzigt,BBB en VVD en misschien zelfs aan Bontenbal.
    Bontenbal komt veel beter over dan in het begin. Heel relaxed bovendien.
  17. forum rang 7 JP Samosa 8 november 2023 16:13
    Nos.nl:

    Aantal mensen met laag inkomen op laagste niveau sinds 1977

    Het aantal Nederlanders met een laag inkomen is in een jaar tijd gedaald van 5 procent in 2021 naar 3,8 procent vorig jaar. De daling komt volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) door overheidsmaatregelen van vorig jaar die de inflatie moesten drukken, waaronder de energietoeslag.

    Als de overheid deze groep niet had ondersteund, zou het het aantal mensen dat een laag inkomen heeft uitkomen op 5,9 procent: dat zijn zo'n 989.000 mensen, zegt het CBS.

    Het overgrote deel van de mensen met een laag inkomen kreeg in 2022 een toeslag van maximaal 1300 euro om de sterk gestegen energierekening te kunnen betalen. Ook kregen alle huishoudens eind 2022 een korting van 380 euro op hun energierekening. Daardoor werd voorkomen dat ze onder de armoedegrens van 1200 euro kwamen, die het CBS hanteert.

    Het risico voor Nederlanders om in de armoede terecht te komen lag met 3,8 procent vorig jaar op het laagste niveau sinds de eerste inkomensmeting in 1977.

    Als de steunmaatregelen voor lage inkomens wegvallen, zal het percentage van mensen die in armoede leven weer oplopen, zegt het CBS. Door de hoge huren, mogelijke nieuwe prijsstijgingen van energie en de nog altijd hoge prijzen in de supermarkt, kunnen mensen met een laag inkomen verder in de problemen komen.
    ………….
    Kortom, als ik dat zo lees, minima komen zo’n 100 euro per maand tekort ( nog los van de subsidies/toeslagen)……….
  18. forum rang 9 objectief 8 november 2023 16:18
    Het is onnodig je druk te maken over de politieke partijen en de coalitie, die dat gaat opleveren.
    Voor de financien van de burger betekent elke coalitie: minder vrije ruimte.
    Oorzaak: geen gasinkomsten uit Groningen en enorme defensie/opvang uitgaven vanwege de Oekraine door Nederland en EU.
  19. forum rang 7 JP Samosa 8 november 2023 16:52
    quote:

    objectief schreef op 8 november 2023 16:18:

    Het is onnodig je druk te maken over de politieke partijen en de coalitie, die dat gaat opleveren.
    Voor de financien van de burger betekent elke coalitie: minder vrije ruimte.
    Oorzaak: geen gasinkomsten uit Groningen en enorme defensie/opvang uitgaven vanwege de Oekraine door Nederland en EU.
    Druk maken niet.
    Interessant vind ik het wel.
    Bijv. Dat Omtzigt geen doorrekening laat maken en ook nog steeds niet zegt wie eventueel minister president wordt,
    maar ondertussen toch serieus kans maakt om de grootste te worden
  20. forum rang 9 josti5 8 november 2023 17:22
    quote:

    JP Samosa schreef op 8 november 2023 16:52:

    [...]

    Druk maken niet.
    Interessant vind ik het wel.
    Bijv. Dat Omtzigt geen doorrekening laat maken en ook nog steeds niet zegt wie eventueel minister president wordt,
    maar ondertussen toch serieus kans maakt om de grootste te worden
    -----------------
    Ik verwacht, nu de massa (het programma van) Omtzigt en zijn anti-houding tov PVV en FvD enigszins (want hij is nogal vaag, typisch CDA) heeft leren kennen, dat een deel van de massa die van plan was op hem te gaan stemmen, zich nu toch minstens achter de oren begint te krabben, en wellicht toch maar naar BBB gaat.
6.461 Posts
Pagina: «« 1 ... 71 72 73 74 75 ... 324 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.322
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.350
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.769
Alfen 12 16.263
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.252
AMG 965 125.691
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.676
ASML 1.762 76.895
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht