Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

5.362 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 269 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Freemoneyforever 8 november 2023 19:40
    quote:

    midjj schreef op 8 november 2023 19:28:

    [...]

    Het CIDI propaganda noemen en dan zelf continu Aljazera als bron gebruiken...
    De link van het CIDI komt met aantoonbare, meetbare bewijzen, waarom Israël op geen enkele manier een apartheidsstaat is. Dat is geen propaganda.
    Zoek verder de betekenis van het woord genocide eens op en je zal vrijwel direct zien, dat daar geen enkele sprake van is in Gaza. Daar is geen 15 jaar onderzoek voor nodig. Nogmaals, als Israel Gaza had willen wegvagen, hadden ze dat al lang gedaan. Waarom hun eigen mensen Gaza in laten gaan, als je dat hele gebied met een druk op de knop kunt wegvagen?
    Kletspraat

    Als Israël zo zuiver was, had het alle internationale humanitaire verdragen wel getekend.

    Als ik een uitspraak van Gerard Spong meld, (die procedures duren nu eenmaal zo lang) is daar niets mis mee.
  2. forum rang 8 Freemoneyforever 8 november 2023 19:42
    quote:

    midjj schreef op 8 november 2023 19:31:

    [...]

    Wat een kolder. Als er iemand in dat draadje blijk geeft van een complete afwezigheid van historisch besef, dan ben jij dat wel.
    Is 7 oktober je niet opgevallen? Jarenlange raketbeschietingen vanuit Gaza nooit opgemerkt? Onderdrukking van de eigen bevolking door Hamas...??? Je eigen burgers als schild gebruiken?
    Het probleem is eenvoudig.

    Als één partij geen bezittingen had afgepakt van Arabieren, was er geen conflict geweest.
  3. forum rang 5 seance 8 november 2023 19:44
    quote:

    midjj schreef op 8 november 2023 19:31:

    [...]

    Wat een kolder. Als er iemand in dat draadje blijk geeft van een complete afwezigheid van historisch besef, dan ben jij dat wel.
    Is 7 oktober je niet opgevallen? Jarenlange raketbeschietingen vanuit Gaza nooit opgemerkt? Onderdrukking van de eigen bevolking door Hamas...??? Je eigen burgers als schild gebruiken?
    ik stelde gewoon een vraag
  4. forum rang 6 benbelegger 8 november 2023 20:05
    quote:

    luchtschip schreef op 8 november 2023 01:25:

    Een gruwelijke video toont naar verluidt een straat in Gaza bezaaid met minstens een dozijn lichamen die door Hamas zijn neergeschoten
    .......
    .......

    nypost.com/2023/11/03/news/video-repo...
    Ter aanvulling:

    Knessetleden vielen flauw of holden huilend de zaal uit, journalisten zitten als verdoofd na de orgie van geweld die de rauwe video van de Hamasaanval een maand geleden laat zien. Maar de in besloten bijeenkomsten getoonde video is de sleutel tot het Israëlische denken over de strijd tegen Hamas.

    De weg die voor veel festivalgangers een dodelijke val werd. Hamas-terroristen verbrandden veel van hun lichamen in de berm.

    Iedereen kijkt doodstil voor zich uit. We hebben net 43 minuten aan ruw beeldmateriaal gezien van de terreuraanval van Hamas, precies een maand eerder. De wreedheid ervan tart iedere beschrijving. Het is wat anders om te schrijven dat baby’s in hun bed zijn vermoord, dan op de opnames van de Hamasterroristen te zien hoe ze de woningen van gezinnen aanvallen en daar iedereen vermoorden die ze kunnen vinden. Ook voor journalisten die terreurbewegingen als ISIS hebben gevolgd en hun video’s en foto’s heeft gezien, is de manier waarop Hamas tekeer is gegaan niet te bevatten. Dit, zo wil Israël laten zien zoals hier op de Israëlische ambassade in Den Haag, is de vijand waarmee we te maken hebben.

    De beelden van de terreurorgie van Hamas moeten duidelijk maken waarom de oorlog tegen Hamas in Gaza zo totaal is. Hamas is een vijand die Joden zó haat dat vermoorden niet genoeg is. Veel slachtoffers zijn in brand gestoken, op een manier waarbij vooral het hoofd onherkenbaar is vervormd.

    Op sommige plaatsen zijn alleen nog wat verkoolde botresten terug te vinden, zodat de archeologische dienst die ervaring heeft met het identificeren van verkoolde resten te hulp is geroepen. Een van de leidende archeologen in Israël, Aren Maeir, beschreef zijn ervaringen. Hij haalde psalm 23 aan: hij zag daar ‘werkelijk de vallei van de schaduw van de dood’.

    voor en na de beelden
    Ook de leden van het Israëlische parlement, de Knesset, hebben de film gezien. Ten minste, wie dat kon. Zeker één Knessetlid viel flauw, anderen vluchtten huilend de zaal uit toen de video afgelopen woensdag in de Knesset werd vertoond. Het zijn hun mensen, hun familie, hun vrienden die daar werden vermoord. En, wat net zo hard aankomt als de gruwelbeelden, in de straten van Gaza werd gejuicht als er gegijzelde of gedode Israëli’s werden binnengereden. De beelden zijn ruwe opnames, van bewakingscamera’s, van hulpdiensten, van telefoons van overlevenden en slachtoffers of van Hamas zoals dat ze op de eigen sociale media heeft verspreid. Het is een brokje, nog geen tien procent, van wat er gebeurde die zevende oktober. ‘Israëli’s vragen niet meer hoe het met je gaat, ze vragen nu of je het gezien hebt’, kopte Ynet News zondag erover.

    Israëlische burgers kunnen de video niet zien. Die wordt alleen vertoond in besloten sessies of zoals in Den Haag, via een tijdelijke verbinding met Jeruzalem. Ook voor de Israëlische ambassadeur Modi Ephraim en zijn team is het de eerste keer dat ze de beelden zien en het raakt ze hard. Opnames zijn verboden, ook omdat nabestaanden niet willen dat de beelden van hun vermoorde en vaak verminkte geliefden publiek worden verspreid.

    Maar hierom voert Israël de oorlog tegen Hamas zoals het die voert.

    In de Israëlische politiek geldt wat Ynet News schrijft: er is een voor en een na de video. Zondag werd dat heel concreet. Een van de Arabisch-Israëlische Knessetleden, Iman Khatib-Yassin van Raam (Verenigde Arabische Lijst) stelde dat de Hamas-terroristen geen baby’s hadden vermoord of vrouwen hadden verkracht. Zij had de video niet gezien, haar partijgenoten en ook partijleider Mansour Abbas wel. Die waren duidelijk: ze eisten dat Khatib-Yassin haar zetel zou opgeven.

    Dinsdag uitte Abbas, een overtuigd en conservatief moslim, op de Arabischtalige radio opnieuw zijn afschuw. Geëmotioneerd zei hij dat wat Hamas heeft gedaan, ‘ingaat tegen alles waarin we geloven, in onze religie, in onze islam, in onze menselijkheid’.

    wapenstilstand ondenkbaar
    De video laat ook zien waarom voor de Israëlische premier Netanyahu en de leden van zijn oorlogskabinet een wapenstilstand met Hamas ondenkbaar is. Dat geeft Hamas de kans alsnog terug te keren en dan komt er vroeger of later opnieuw zo’n aanval – iets wat Ghazi Hamad, lid van de politieke leiding van Hamas op 24 oktober ook verzekerde in een interview met de Libanese televisiezender LBC.

    Toch begint er iets te veranderen, ook bij Netanyahu. Want Hamas mag bereid zijn, de burgers in de Gazastrook op te offeren zoals Hamad zei, op Israël ligt grote en terechte druk om die burgers wel te ontzien. Maandagavond zei Netanyahu dat er korte tactische gevechtspauzes mogelijk zijn, waarin humanitaire goederen kunnen worden binnengebracht. Ook opende Israël dinsdag een corridor voor burgers om alsnog uit Gaza-Stad te vluchten.

    Het zijn kleine tekenen van wat ambassadeur Ephraim ziet als een proportioneel antwoord: ‘door zelf wel het leven van anderen te respecteren en proberen te sparen’. Maar eenvoudig is dat niet, evenmin als het spreken erover. Daarvoor moet eerst de pijn echt worden erkend - om samen verder te zoeken naar een weg richting vrede, hoe ver die nu ook weg lijkt.
    www.nd.nl/nieuws/buitenland/1199354/i...
    .
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 november 2023 20:08
    Hamasleiders geven voor het eerst verklaring over aanval op Israël: ’Wereld wakker geschud’
    Aangepast: 1 min geleden20 min geledenin Buitenland

    De terroristische Palestijnse organisatie Hamas heeft met de bloedige terreuraanval op Israël op 7 oktober bewust een escalatie van het conflict gezocht, schrijft The New York Times, na gesproken te hebben met verschillende Hamasleiders die verantwoordelijk waren voor de terreuraanval. Het doel zou zijn geweest om de Palestijnse zaak met geweld in leven te houden.

    De duizenden doden, de platgebombardeerde wijken en al het bijkomende menselijke leed in de Gazastrook is niet het betreurenswaardige resultaat van een grote miscalculatie, maar het tegenovergestelde, schrijft de krant. „Het is de noodzakelijke prijs voor een grote prestatie - het verbrijzelen van de status quo en het openen van een nieuw, kortstondiger hoofdstuk in hun strijd tegen Israël”, klinkt het.

    Volgens Chalil al-Haja van de Hamas-leiding was het noodzakelijk om het „volledige speelveld te veranderen en niet enkel een confrontatie te hebben.” Al-Haja zegt vanuit Doha tegen de krant: „Het is ons gelukt het Palestijnse vraagstuk opnieuw op tafel te leggen en nu kan niemand in de regio nog rusten.”

    Hoop op aanhoudend conflict

    De Hamas-leiders hebben niets anders gedaan dan hun aanval van 7 oktober op Israël, waarbij 1400 mensen om het leven kwamen, te prijzen. De hoop bestaat dat de terreuraanval een aanhoudend conflict zal ontketenen dat een einde maakt aan elke schijn van een vreedzaam naast elkaar bestaan van Israël, Gaza en de landen eromheen.

    „Ik hoop dat de staat van oorlog met Israël aan alle grenzen permanent zal worden en dat de Arabische wereld aan onze zijde staat”, citeerde de krant Taher al-Nunu, die als mediaraadgever van Hamas wordt beschreven.
    Succesvoller dan gepland

    Uit de vele interviews die journalisten van The New York Times deden in de afgelopen weken blijkt dat de aanval van 7 oktober succesvoller was dan gepland. Omliggende bondgenoten en groeperingen werden bewust niet betrokken om het verrassingseffect des te groter te maken. De aanval was daardoor groter en dodelijker dan de organisatie geanticipeerd had. Ze konden meer soldaten doden en meer mensen gevangennemen dan verwacht.

    Met die aanval, schrijft de Amerikaanse krant, gaf Hamas ook een duidelijk antwoord op de vraag rond de identiteit van de terroristische beweging. Zijn ze vooral een bestuursorgaan - verantwoordelijk voor het beheer van het dagelijkse leven in de geblokkeerde Gazastrook - of zijn ze nog steeds fundamenteel een gewapende macht, onvermoeibaar toegewijd aan de vernietiging van Israël en de vervanging ervan door een islamitische Palestijnse staat?

    „Wat het verhaal kon veranderen, was een grote actie en het was zonder twijfel duidelijk dat de reactie op die grote actie ook groot zou zijn”, zei Chalil al-Haja. „We moesten de mensen laten weten dat de Palestijnse zaak niet zal sterven.”
    Besturen

    Het doel van de Palestijnse organisatie is niet om de Gazastrook te besturen en die van water en stroom te voorzien. „Hamas, de Qassam en het verzet hebben de wereld wakker geschud uit zijn diepe slaap en laten zien dat deze kwestie op tafel moet blijven liggen”, zei hij. „Deze strijd vond niet plaats omdat we brandstof of arbeidskrachten wilden.” Volgens hem ging het er niet om de situatie in de Gazastrook te verbeteren, maar om het volledig veranderen van de situatie.
  6. forum rang 4 midjj 8 november 2023 20:20
    quote:

    keljans 123 schreef op 8 november 2023 19:44:

    [...]

    ik stelde gewoon een vraag
    En ik gaf antwoord met een wedervraag
  7. forum rang 4 midjj 8 november 2023 20:21
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 8 november 2023 19:40:

    [...]
    Kletspraat

    Als Israël zo zuiver was, had het alle internationale humanitaire verdragen wel getekend.

    Als ik een uitspraak van Gerard Spong meld, (die procedures duren nu eenmaal zo lang) is daar niets mis mee.
    Kolder. Inhoudelijk ingaan op die 75 punten van het CIDI is je niet gegeven. Uit die link blijkt heel duidelijk dat Israël geen apartheidsstaat is.

    Prima wat Spong van Genocide vindt, maar ook dat bewijst niet dat Israël het pleegt en als zodanig overal geframed mag worden.
  8. forum rang 8 Freemoneyforever 8 november 2023 20:23
    Het hoofd van de VN-rechten zegt dat zowel Israël als Hamas oorlogsmisdaden hebben begaan

    Het hoofd van de mensenrechten van de VN, Volker Türk, heeft de oproep herhaald tot een dringend staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas en zei dat beide partijen verantwoordelijk zijn voor oorlogsmisdaden.

    Türk, de Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de VN, sprak woensdag tijdens een bezoek aan de grensovergang bij Rafah en het El Arish-ziekenhuis in Egypte.

    Hij beschreef de grensovergang naar Gaza als “de poorten naar een levende nachtmerrie” waar Palestijnse burgers “stikken, onder aanhoudende bombardementen, rouwend om hun families, strijdend om water, voedsel, elektriciteit en brandstof.”

    In #Rafah stond ik aan de poort van wat een levende nachtmerrie is in #Gaza. Ik voel in mijn kern de pijn en het immense lijden van iedereen wiens dierbare is vermoord. We moeten allemaal deze gedeelde pijn voelen en een einde maken aan deze nachtmerrie.https://t.co/g7Te1sWfZT twitter.com/volker_turk/status/172230...
    — Volker Türk (@volker_turk) 8 november 2023


    Türk is de laatste hoge VN-functionaris die naar de regio reist sinds de Hamas-aanvallen op Israël op 7 oktober, waarbij 1.400 mensen omkwamen en meer dan 200 anderen werden gegijzeld.

    De rechtenchef zei dat de wreedheden begaan door Palestijnse gewapende groepen, en de voortdurende gijzelingen, gruwelijk zijn en oorlogsmisdaden vormen. Hij voegde toe:

    Ook de collectieve bestraffing door Israël van Palestijnse burgers is een oorlogsmisdaad, evenals de onwettige gedwongen evacuatie van burgers.

    Hij waarschuwde dat “we van een afgrond zijn gevallen” en dat “zelfs in de context van een 56-jarige bezetting de situatie de gevaarlijkste is waarmee we ooit te maken hebben gehad voor mensen in Gaza, in Israël, op de Westelijke Jordaanoever maar ook regionaal. ”
    www.theguardian.com/world/live/2023/n...
  9. forum rang 6 benbelegger 8 november 2023 20:24
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 8 november 2023 11:26:

    [...]
    De “Generation Islam” registreerde de anti-Israël demonstratie onder het motto “Gaza aangevallen”. Radicale salafisten kwamen uit heel Noordrijn-Westfalen. Ongeveer 3.000 demonstranten marcheerden door het centrum van Essen onder luide kreten van “Allahu Akbar”.

    Te erg voor woorden.

    Anderzijds zijn de uitspraken van Netanyahu, die spreekt over beesten, geen haar beter, wat mij betreft.

    Beiden zijn onnodig kwetsend, en leveren de oplossing niet.
    Wat voor beesten bedoeld hij dan?

    Varkens en ezels zijn ook beesten..
  10. forum rang 8 Freemoneyforever 8 november 2023 20:32
    quote:

    benbelegger schreef op 8 november 2023 20:24:

    [...]

    Wat voor beesten bedoeld hij dan?

    Varkens en ezels zijn ook beesten..
    Ik zal je vast een stuk uit 2015 (na Christus) plaatsen, waar al sprake is van de Palestijnen beesten noemen geven. Meer (ook recent, na de verschrikkelijke aanslagen van 7 okt.) documentatie kan ik op verzoek plaatsen.

    De nieuwe ultra-rechtse Israëlische regering brengt vrede dichterbij

    De opvattingen van de ministers van deze nieuwe regering zijn zo openlijk racistisch en antidemocratisch dat Netanyahu zijn eigen graf graaft

    Op 14 mei is de nieuwe regering van Israël, Netanyahu IV, beëdigd. Ze bestaat uit het rechtse Likud, centrumpartij Kulanu, de rechts-nationalistische kolonistenpartij Het Joodse Huis en de ultra-orthodoxe partijen Shas en Verenigd Torah-Jodendom.

    Het zal een grote teleurstelling zijn voor westerse politici, maar het ‘vredesproces’ en de tweestatenoplossing staan in Israël niet op de politieke agenda. Sterker nog, “het is dood, een farce”, schrijft journalist Asher Schechter in de Israëlische krant Haaretz. Netanyahu, die weet dat hij dat niet recht in het gezicht van de VS kan zeggen, kwam afgelopen week weer met een meesterlijke zet: hij wees Silvan Shalom aan om de gesprekken met de Palestijnse Autoriteit te hervatten.

    Shalom, minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier, staat bekend om de uitspraak: “We zijn allemaal tegen een Palestijnse staat, daar bestaat geen twijfel over”. Het is de ideale manier om de wereld te doen geloven dat Israël ‘in gesprek’ is met de Palestijnen, zonder dat daar ooit consequenties aan verbonden hoeven worden. Het is alleen de vraag of Netanyahu er ook nu weer mee wegkomt.

    Ayelet Shaked, de nieuwe minister van Justitie, plaatste vorig jaar een citaat van een voormalig adviseur van Netanyahu op haar Facebook, waarin het volledige Palestijnse volk tot vijand wordt verklaard en Palestijnse moeders worden dood gewenst, omdat zij slechts ‘kleine slangen’ zouden voortbrengen. Het leverde haar de bijnaam ‘minister van Genocide’ op. Gevreesd wordt dat zij de bevoegdheden van het Hooggerechtshof aan banden legt: Shaked wil het mogelijk maken dat de Knesset onwelgevallige uitspraken van het Hooggerechtshof naast zich neer legt.

    En zij is niet de enige bewindspersoon die blijk geeft van extremistische ideeën. Eli Ben-Dahan, staatssecretaris van Defensie en verantwoordelijk voor het militaire bestuur op de Westelijke Jordaanoever, liet weten de inwoners van dit gebied, Palestijnen, ‘beesten’ te vinden. Tzipi Hotovely, de nieuwe plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken, gaf enkele dagen geleden een speech aan Israëlische diplomaten waarin ze zei te streven naar internationale erkenning van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. “Dit land is van ons. Het hele land. En daar hoeven we ons niet voor te verontschuldigen.” En aan het plan van de minister van Defensie, Ya’alon, om Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever toegang tot openbare bussen te ontzeggen, wordt nog gesleuteld.

    De opvattingen van de ministers van deze nieuwe regering zijn zo openlijk racistisch en antidemocratisch dat Netanyahu zijn eigen graf graaft. Tot nu toe zeggen Europa en de VS dat ze het Israëlische beleid, bijvoorbeeld het uitbreiden van illegale nederzettingen, ‘betreuren’ – maar tot actie leidt dat nooit. Deze keer zal de EU daarentegen niet meer berustend kunnen toekijken wanneer er in Israël apartheidswetten worden ingevoerd en de democratie verder wordt ondermijnd. En omdat, zoals gezegd, het vredesproces in Israël zelf volledig fictief is, zullen diplomatieke druk en economische sancties van buitenaf hier een beslissende rol in moeten spelen.

    Het is de enige manier om de Israëlische regering de mensenrechten van de Palestijnen te laten respecteren en uiteindelijk geloofwaardige gesprekken met de Palestijnse Autoriteit in gang te zetten. Het etiketteringsbeleid voor producten uit illegale nederzettingen dat al langer op de Europese agenda stond, is een goed begin.

    Met het vormen van dit ultrarechtse en extremistische kabinet heeft Netanyahu onbedoeld de eerste stap naar vrede gezet. En dat is het beste wat de Palestijnen én Israël in lange tijd is overkomen.
    www.bnnvara.nl/joop/artikelen/de-nieu...
  11. forum rang 4 midjj 8 november 2023 20:32
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 8 november 2023 19:42:

    [...]
    Het probleem is eenvoudig.

    Als één partij geen bezittingen had afgepakt van Arabieren, was er geen conflict geweest.
    Wie pakte bezittingen af van wie, dat is nu juist de vraag.
    Zo simpel als jij het stelt is het absoluut niet. Joden woonden er continu sinds 1000de jaren, ook in Oostelijk Jeruzalem en in Judea. Daar woonden ze naast en tussen Arabieren, bedoeïenen en de vele gastarbeiders uit de regio. O.a. Jordanie viel dat gebied in 1948 binnen en joeg de Joden eruit. Israël pakte dat in 1967 weer terug, maar liet de Arabieren die er al woonden zitten. Wel zijn er sinds die tijd zich weer vele Joden gaan vestigen en dat zorgde en zorgt voor veel spanningen. Maar om dan rucksichtslos te zeggen, dat dat gebied altijd Arabisch is geweest en afgepakt is, is aantoonbaar niet waar.. Deze info is overal nog prima terug te vinden. Wikipedia o.a. Het ligt dus nogal genuanceerder dan zoals jij het stelt.
  12. forum rang 8 Freemoneyforever 8 november 2023 20:42
    quote:

    midjj schreef op 8 november 2023 20:32:

    [...]

    Wie pakte bezittingen af van wie, dat is nu juist de vraag.
    Zo simpel als jij het stelt is het absoluut niet. Joden woonden er continu sinds 1000de jaren, ook in Oostelijk Jeruzalem en in Judea. Daar woonden ze naast en tussen Arabieren, bedoeïenen en de vele gastarbeiders uit de regio. O.a. Jordanie viel dat gebied in 1948 binnen en joeg de Joden eruit. Israël pakte dat in 1967 weer terug, maar liet de Arabieren die er al woonden zitten. Wel zijn er sinds die tijd zich weer vele Joden gaan vestigen en dat zorgde en zorgt voor veel spanningen. Maar om dan rucksichtslos te zeggen, dat dat gebied altijd Arabisch is geweest en afgepakt is, is aantoonbaar niet waar.. Deze info is overal nog prima terug te vinden. Wikipedia o.a. Het ligt dus nogal genuanceerder dan zoals jij het stelt.
    Het gaat om het afpakken van bezittingen, zoals nu op de Westelijke Jordaanoever. Hele dorpen worden weggejaagd, mensen worden gevangengezet, doodgeschoten, land en huizen worden afgepakt. En dat is veel meer gebeurd, kijk alleen al naar de docu van Andere Tijden van juni j.l., die ik hier onlangs geplaatst heb.

    Waar de Israëliërs land hebben gekocht van Arabieren (in de veertiger jaren), en daar Kibboetsen hebben gesticht, daar heb ik uiteraard geen enkele moeite mee.

    Het is mij te doen om schending van rechten en het plegen van geweld.
  13. forum rang 8 Freemoneyforever 8 november 2023 20:44
    quote:

    benbelegger schreef op 8 november 2023 20:24:

    [...]
    Wat voor beesten bedoeld hij dan?

    Varkens en ezels zijn ook beesten..
    Waar heb jij die info vandaan, dat varkens en ezels beesten zijn?
  14. forum rang 8 Freemoneyforever 8 november 2023 21:12
    quote:

    benbelegger schreef op 8 november 2023 21:08:

    [...]

    Beestenboel ???

    Of anders: www.om.nl/actueel/nieuws/2021/03/16/o...
    .
    .
    Tja, erg netjes vind ik het niet andere mensen varkens of het eerder genoemde beesten te noemen. Netanyahu komt daar vooralsnog mee weg. In Nederland leven we in een rechtsstaat.
    Als Netanyahu die uitspraken in Nederland gedaan had, zou hij ook voor groepsbelediging veroordeeld kunnen worden.
  15. forum rang 6 benbelegger 8 november 2023 21:34
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 8 november 2023 21:12:

    [...]
    Tja, erg netjes vind ik het niet andere mensen varkens of het eerder genoemde beesten te noemen. Netanyahu komt daar vooralsnog mee weg. In Nederland leven we in een rechtsstaat.
    Netanyahu zegt dit voor het eerst, de Koran vermeldt dit al 1400 jaar. En dat is door imams en anderen al 1400 jaar nagezegd/ gebruikt.

    Wat ik al eerder heb gezegd: laten wereldse, onafhankelijke rechters zich eens buigen over het feit of de Koran aanleiding geeft tot het aanzetten en distribueren van haat.

    Het is maar hoe je de Koran leest: ben je een mens van goede wil of een mens van kwade wil?

    Ik zie voor dit hele conflict maar één oplossing:

    - De ayatollah gaat aan tafel met een rabbijn;
    - De patriarch van Moskou gaat aan tafel met Rob Jetten;
    - En Eus vervangt Erdogan.
    .
  16. forum rang 5 seance 8 november 2023 22:03
    quote:

    benbelegger schreef op 8 november 2023 20:24:

    [...]

    Wat voor beesten bedoeld hij dan?

    Varkens en ezels zijn ook beesten..
    zelfs dat die gast mensen beesten noemt wordt ontkend.
    hoe erg kan je afgezakt zijn.
  17. forum rang 8 Freemoneyforever 8 november 2023 22:06
    quote:

    benbelegger schreef op 8 november 2023 21:34:

    [...]

    Netanyahu zegt dit voor het eerst, de Koran vermeldt dit al 1400 jaar. En dat is door imams en anderen al 1400 jaar nagezegd/ gebruikt.

    Wat ik al eerder heb gezegd: laten wereldse, onafhankelijke rechters zich eens buigen over het feit of de Koran aanleiding geeft tot het aanzetten en distribueren van haat.

    Het is maar hoe je de Koran leest: ben je een mens van goede wil of een mens van kwade wil?

    Ik zie voor dit hele conflict maar één oplossing:

    - De ayatollah gaat aan tafel met een rabbijn;
    - De patriarch van Moskou gaat aan tafel met Rob Jetten;
    - En Eus vervangt Erdogan.
    .
    Knap hoor, dat Netanyahu 1400 jaar zich in heeft weten te houden!
  18. forum rang 6 benbelegger 8 november 2023 23:06
    quote:

    keljans 123 schreef op 8 november 2023 22:03:

    [...]

    zelfs dat die gast mensen beesten noemt wordt ontkend.
    hoe erg kan je afgezakt zijn.
    Hoe blind kun je zijn.
    .
  19. forum rang 10 luchtschip 8 november 2023 23:37
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 8 november 2023 20:44:

    [...]
    Waar heb jij die info vandaan, dat varkens en ezels beesten zijn?
    Heb jij soms info dat varkens en ezels geen beesten zijn ?

    Heeft jouw biologie leraar verteld dat het planten zijn ?
5.362 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 269 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.276
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.055
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.717
Aedifica 2 844
Aegon 3.257 320.413
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.802
ageas 5.843 109.787
Agfa-Gevaert 13 1.900
Ahold 3.536 74.034
Air France - KLM 1.024 34.396
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.526
Allfunds Group 3 1.239
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 342
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.566
AMG 965 126.748
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.205
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.788
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.195
Aroundtown SA 1 189
Arrowhead Research 5 9.316
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.789
ASML 1.762 77.884
ASR Nederland 18 4.165
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.818
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.683

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 mei

    1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
    2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    3. ASR jaarvergadering
    4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Inflatie mei, vlpg (Dld)
    6. OCI jaarvergadering
    7. Federal Reserve - Beige Book (VS)
    8. HP Q2-cijfers (VS)
    9. Salesforce Q1-cijfers (VS)
  2. 30 mei

    1. Azerion Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht