Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

6.461 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 324 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 GakGak 8 november 2023 17:33
    quote:

    JP Samosa schreef op 8 november 2023 16:52:

    [...]
    Druk maken niet.
    Interessant vind ik het wel.
    Bijv. Dat Omtzigt geen doorrekening laat maken en ook nog steeds niet zegt wie eventueel minister president wordt,
    maar ondertussen toch serieus kans maakt om de grootste te worden
    .
    Natuurlijk is NSC een serieuze kandidaat voor de grootste partij en Omtzigt daarbij een grote factor
    in een coalitie vorming.

    Desnoods wijst hij de VVD kandidate aan voor de MP funktie, dat geneuzel interesseert mij niets.

    Als er maar flink afstand wordt genomen van het dramatische VVD beleid van de laatste kabinetten waar ze de grootste
    verantwoordelijke voor waren, eigenlijk op alle fronten.
    Heel veel slechte ministers hebben ze geleverd en op sommige items wanbeleid.

    Nog steeds wordt een deel van het overheidsbeleid en budget afgewenteld op bijvoorbeeld de boetes en
    de toeslagen op boetes want dat is lekker gemakkelijk innen.
    Ondanks dat het OM zegt dat dit uit de hand gelopen
    sanctiebeleid zo niet meer te verkopen is, want OM boetes zijn normaal verhoogd gedurende de jaren en de boetes
    waar de minister over gaat (juist die minister dus....) zijn torenhoog geworden om maar zoveel mogelijk binnen te schrapen.

    Logisch dat de belastingontwijkers die nu in Luxemburg bivakkeren vrolijk VVD blijven stemmen wat kan hun die
    boetes bommen en alle andere wanbeleidszaken uit de VVD koker...
  2. forum rang 8 GakGak 8 november 2023 17:37
    quote:

    josti5 schreef op 8 november 2023 17:22:

    [...]
    -----------------
    Ik verwacht, nu de massa (het programma van) Omtzigt en zijn anti-houding tov PVV en FvD enigszins (want hij is nogal vaag, typisch CDA) heeft leren kennen, dat een deel van de massa die van plan was op hem te gaan stemmen, zich nu toch minstens achter de oren begint te krabben, en wellicht toch maar naar BBB gaat.
    .
    Ik verwacht geen jeuk achter de oren.

    Krijg juist jeuk van al die andere deugprogramma´s van bepaalde partijen waar ik niks mee heb.
  3. forum rang 7 Succes 8 november 2023 17:51
    BBB verwerpt CPB-rekenmethodologie en laat verkiezingsprogramma onafhankelijk doorrekenen

    www.dagelijksestandaard.nl/politiek/b...

    Caroline van der Plas (BBB) heeft aangekondigd dat ze het verkiezingsprogramma van haar partij onafhankelijk laat doorrekenen. Hiermee wil ze de kiezers inzicht bieden in de financiële en beleidseffecten van de BBB-plannen, zonder de tussenkomst van het Centraal Planbureau (CPB). De keuze van BBB om niet op het CPB te vertrouwen voor de doorrekening van hun programma is opvallend. Van der Plas en BBB beweren dat de rekenmethodologie van het CPB te beperkt is en niet goed aansluit op hun langetermijnvisie.

    ...

    Voormalig CPB-hoofd Overheidsfinanciën, Wim Suyker, heeft kritiek geuit op het BBB-programma, waarbij hij het als "te mager en onvoldoende uitgewerkt" heeft bestempeld. Suyker heeft op eigen initiatief de plannen doorgerekend, waarbij hij aangaf dat de vaagheid van de BBB-plannen het hem onmogelijk maakte om een goede berekening te maken. De aangegeven gevolgen van het BBB-programma variëren sterk, met Suyker die waarschuwt voor een mogelijk overheidstekort van 7 miljard euro, terwijl Van der Plas dit als aanzienlijk lager beschouwt dan wat in de Tweede Kamer wordt beweerd.

    De beslissing van BBB om haar verkiezingsprogramma onafhankelijk door te rekenen tonen aan dat de partij erg haar best doet om serieus genomen te worden, zeker na eerdere teleurstellende mediaoptredens van Caroline van der Plas, die vanavond hiermee ongetwijfeld geconfronteerd zal worden wanneer ze aanschuift bij de heren van VI
  4. Quote-lid 8 november 2023 17:52
    www.telegraaf.nl/financieel/102013333...

    energielabel...klimaatlabel .....die dwangmatige bemoeizucht en regelzucht om alles te willen regelen ..........en continu de markt te verstoren en megaduur te maken op elk vlak ..........ze zijn echt knetter en knettergek in dit land .........................in het quadraat ........
  5. forum rang 7 Succes 8 november 2023 18:01
    Programma’s doorgerekend: dit zijn de grootste verschillen tussen de partijen

    Het CDA doet weinig extra om het minimumloon te verhogen, de VVD laat de plannen voor het bijna gratis maken van kinderopvang definitief varen en er wordt toch weer flink gesneden in de immigratiediensten IND en COA. GroenLinks-PvdA gaat bedrijven voor 25 miljard euro belasten.

    www.ad.nl/politiek/programmas-doorger...

    Dit jaar legden slechts acht partijen hun plannen voor, BBB, PVV en Pieter Omtzigts NSC weigerden bijvoorbeeld.

    Volt slaagt er met zijn programma in het begrotingstekort het verst omlaag te brengen, naar 2,2 procent. Ook VVD, D66 en ChristenUnie weten met 2,9 procent precies binnen de Europese grens van 3 procent te blijven. GroenLinks-PvdA komt precies op die grens uit, terwijl CDA (3,2 procent), SGP (3,6 procent) en Ja21 (3,8 procent) er overheen schieten.

    De manier waarop de meeste partijen het tekort terugdringen, verschilt wel. De VVD snijdt als enige partij fors in de overheidsuitgaven, met een bezuiniging van circa 10 miljard euro. Volt, D66 en GroenLinks-PvdA laten de uitgaven juist flink oplopen, maar aan de andere kant willen zij vele miljarden meer ophalen via de belastingen, met name op vermogens en bedrijfswinsten. GroenLinks-PvdA heeft in de plannen een verhoging van de lasten voor bedrijven met 25 miljard euro in petto.

    Alle acht partijen zorgen daarbij voor een stijgende koopkracht, waarbij GroenLinks-PvdA er met een plus van 3,3 procent uitschiet, vooral doordat de linkse combinatie het minimumloon en de uitkeringen het hardst van alle partijen wil laten stijgen. Op dat van Ja21 na, laten alle programma’s de armoede afnemen. De daling is het grootst bij ChristenUnie en Volt.

    Minimumloon
    De meeste partijen willen het minimumloon extra laten stijgen, maar er zijn wel verschillen. De VVD gaat voor een verhoging van 5 procent, zonder dat de uitkeringen meestijgen, al gaat de AOW wel iets omhoog (0,7 procent). D66 gaat voor 10 procent en houdt de koppeling aan de uitkeringen in stand. Kosten: 5,6 miljard euro. GroenLinks-PvdA gaat voor een verhoging met 13,3 procent. Met behoud van de koppeling kost dat 9,4 miljard euro. Het CDA verhoogt het minimumloon helemaal niet verder, ook al suggereerde het verkiezingsprogramma nog van wel.

    Migratie
    Hoewel VVD, CDA en Ja21 de asielinstroom willen beperken door snel te selecteren aan de deur (wie heeft recht om te blijven en wie niet?), gaan de partijen wel flink bezuinigen op de dienst die dat moet doen. Kennelijk denken de partijen de instroom zo te drukken dat daar minder mensen nodig zijn. Saillant: de asiellocaties stroomden de afgelopen jaren juist vol ómdat er zo weinig mensen bij IND en COA over waren na eerdere bezuinigingsrondes. Niettemin, de VVD bezuinigt voor 600 miljoen euro, Het CDA voor 500 miljoen en Ja21 voor 1,2 miljard. GroenLinks-PvdA, CDA, CU, Volt, SGP willen het ook onaantrekkelijker maken voor hoger opgeleiden om hier te komen werken. Zij versoberen of schaffen belastingvoordelen voor hen af.

    Wonen
    Op het gebied van wonen is er wel wat te kiezen, blijkt uit het werk van het CPB. D66, GroenLinks-PvdA, ChristenUnie en Volt beperken bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek verder. ChristenUnie en Volt willen aan de andere kant ook snoeien in het eigenwoningforfait (EWF), de belasting die huizenbezitters betalen. Volt voert daarnaast een belasting in op de winst bij verkoop van woningen en verhoogt de overdrachtsbelasting, terwijl Ja21 de overdrachtsbelasting juist af wil schaffen.


    GroenLinks-PvdA en de ChristenUnie willen dat woningcorporaties worden vrijgesteld van de vennootschapsbelasting, terwijl Ja21 juist weer een verhuurderheffing voor woningcorporaties wil invoeren. Die was nou juist recent afgeschaft om woningcorporaties te stimuleren om sociale huurwoningen te bouwen, maar dat draait Ja21 als het ware terug. Ja21 wil wel afspraken maken met woningcorporaties om de huren te verlagen, de VVD bevriest de huren van sociale huurwoningen. GroenLinks-PvdA maximeert de huurstijging voor alle huurwoningen, dus ook in de vrije sector.

    ...

    Verkeer
    Bijna alle partijen trekken de portemonnee voor het verkeer. D66, GroenLinks-PvdA en Volt willen zowel een kilometer- als een vrachtwagenheffing, ook de ChristenUnie en de SGP voeren zo’n vrachtwagenheffing in. Ter illustratie: D66 denkt dan aan 30 cent belasting voor iedere gereden kilometer.
    GroenLinks-PvdA, de ChristenUnie en Volt kiezen voor extra geld voor het openbaar vervoer, D66 en GroenLinks-PvdA willen bijvoorbeeld het openbaar vervoer goedkoper maken in de daluren. Opvallend: de VVD komt slechts met ‘beperkte’ extra uitgaven als het gaat om bereikbaarheid.

    Zorg
    De zorguitgaven (106,4 miljard euro in 2024) zouden de komende jaren sowieso blijven oplopen. GroenLinks-PvdA doet daar nog eens bijna 5 miljard euro bovenop, onder meer door het eigen risico te verlagen van 385 naar 285 euro en het pakket uit te breiden. Andere partijen bevriezen het eigen risico.
    VVD, Ja21 en SGP beknibbelen in totaal 200 miljoen euro op de zorg. De VVD doet dat onder meer door het basispakket niet langer automatisch mee te laten groeien met de stand van de wetenschap en de praktijk.

    Kinderopvang
    In het verkiezingsprogramma van de VVD staat te lezen dat de kinderopvang voor werkenden ‘bijna gratis’ wordt, maar uit de plannen die bij het CPB zijn ingeleverd, blijkt dat niet. Sterker nog: in het huidige kabinetsbeleid zouden alle ouders in 2027 96 procent van de kinderopvang vergoed krijgen, maar die maatregel draait de VVD helemaal terug, wat een bezuiniging van 2,3 miljard euro oplevert. Wel blijft een belastingvoordeel voor ouders (de inkomensafhankelijke combinatiekorting of IACK) in stand, goed voor 500 miljoen euro.

    GroenLinks-PvdA wil de opvang van 0- tot 4-jarigen voor vier dagen in de week helemaal gratis maken. Ook wordt de buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen helemaal gratis. Dit kost de schatkist 10,5 miljard euro. Ook zullen volgens het CPB de wachtlijsten toenemen, omdat de arbeidsmarkt krap is.

    Studiebeurs
    Een opvallend voorstel staat in de doorrekening van Volt: de dit jaar heringevoerde basisbeurs wordt als het aan die partij ligt meteen alweer beperkt tot studenten die op kamers wonen. Wel laat Volt de overheidsuitgaven het hardst stijgen, met 5,8 miljard euro. VVD en CDA bezuinigen beide circa een miljard euro op onderwijs.

    Vergelijken moeilijk
    Doordat onder meer BBB, PVV en Pieter Omtzigt hun plannen niet hebben laten doorrekenen, is een goede financiële vergelijking tussen de programma’s niet te maken. VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz sneerde al naar Pieter Omtzigt tijdens het RTL-debat dat zijn programma daardoor een ‘menukaart zonder prijzen’ is.

    Bij de vorige verkiezingen lieten nog tien partijen een doorrekening maken. Maar partijen klagen dat de modellen van het CPB niet alle effecten in ogenschouw zouden nemen, SP-leider Lilian Marijnissen weigerde omdat ze een ‘boekhoudersdebat’ vreest.

    Al rekenden de ‘weigeraars’ wel buiten een gepensioneerd medewerker van het CPB. Wim Suyker rekende namelijk op eigen houtje hun plannen door en ontdekte dat al die partijen het overheidstekort - dat in 2028 zonder ingrijpen uitkomt op 3,6 procent - flink laten oplopen. Het opvallende is: de partijen die hun plannen wél voorlegden aan het CPB komen bijna allemaal op een láger begrotingstekort uit. CPB-directeur Pieter Hasekamp noemt dat een 'voorzichtige koerscorrectie'.
  6. forum rang 7 JP Samosa 8 november 2023 18:17
    Nu.nl:
    Diverse kleinere partijen azen op een plek in het nieuwe kabinet. Ook de Partij voor de Dieren wil meeregeren. Maar wel zonder water bij de groene wijn te doen. "Want het moet radicaal anders", zegt lijsttrekker Esther Ouwehand tegen NU.nl.
    Het woord 'radicaal' komt dan ook elf keer terug in het partijprogramma. Zo moeten hele bedrijfstakken verdwijnen, zoals de kunstmestindustrie, de visserij en een groot deel van de sierteelt. Ook moet Nederland al over ruim zes jaar klimaatneutraal zijn, moeten de vliegvelden in Eindhoven, Groningen en Rotterdam dicht en moet de veeteelt over twee jaar 75 procent kleiner zijn.
    ……………
    Deze keer geen pvvd. Al was het maar omdat Eindhoven AirPort dicht zou moeten…..
  7. forum rang 8 GakGak 8 november 2023 18:56
    quote:

    JP Samosa schreef op 8 november 2023 18:19:

    Gratis kinderopvang ruim 10 miljard!
    Dus ook geen PvdA,GL, d66
    .
    Wat is ernstiger , geen doorrekening dus geen vinkje van het CPB (met al zijn beperkingen)
    of een onzinnige belofte van gratis kinderopvang, alleen al niet waar te maken door gebrek aan
    opvangkrachten en locaties links en rechts.
  8. forum rang 7 JP Samosa 8 november 2023 19:07
    quote:

    GakGak schreef op 8 november 2023 18:56:

    [...]
    .
    Wat is ernstiger , geen doorrekening dus geen vinkje van het CPB (met al zijn beperkingen)
    of een onzinnige belofte van gratis kinderopvang, alleen al niet waar te maken door gebrek aan
    opvangkrachten en locaties links en rechts.
    Een doorrekening van het CPB is niet heilig , maar geeft tenminste een indicatie.
    Een doorrekening van een andere instelling is ook goed, geeft ook tenminste een indicatie.
    Dus Pieter en BBB: schiet op!

    Je laat toch ook geen huis bouwen zonder een prijsopgaaf….

    Wel goed dat die meneer Suiker wat heeft zitten rekenen en dat ziet er bij BBB en Omtzigt alvast niet zo best uit…..
  9. forum rang 6 win some... 8 november 2023 19:24
    Grootste beperking is dat vnl gekeken wordt naar het effect na 4 jaar. Terwijl heel veel problemen die nu spelen juist veroorzaakt zijn door een korte termijn blik en gebrek aan toekomstplanning.

    Extra belastingen zorgen op korte termijn voor minder overheidstekorten, maar doen ook wat met investeringsruimte van burgers en bedrijven/organisaties en kunnen daarmee mogelijk de verdiencapaciteit van de economie op langere termijn schaden. En dat heeft weer negatieve gevolgen voor belastingopbrengsten en daarmee overhedstekorten.

    Ook extra bezuinigingen kunnen op korte termijn positief zijn voor begrotingstekorten, maar op langere termijn juist negatief uitpakken. Denk bijvoorbeeld aan onlogische bezuinigingen op onderwijs of geestelijke gezondheidszorg.

    Partijen gaan hun plannen ook 'tweaken' om maar zo positief mogelijk uit de CPB prognose voor over 4 jaar te komen. De doorrekening kan daarom wel een wat andere focus gebruiken. Niet alleen meer nadruk op kwantitatieve uitkomsten, maar ook op kwalitatieve. Niet alleen korte termijn gevolgen, maar ook lange termijn gevolgen
  10. Quote-lid 8 november 2023 20:41
    quote:

    JP Samosa schreef op 8 november 2023 18:19:

    Gratis kinderopvang ruim 10 miljard!
    Dus ook geen PvdA,GL, d66
    laat ieder lekker voor zijn eigen kinderen dokken, als je zo graag kinderen wil .............ipv het bij de belastingbetaler in zijn mik te schuiven ....nivelleren 1 groot feest ..............
  11. forum rang 7 hirshi 8 november 2023 21:10
    quote:

    JP Samosa schreef op 8 november 2023 19:07:

    [...]

    Een doorrekening van het CPB is niet heilig , maar geeft tenminste een indicatie.
    Een doorrekening van een andere instelling is ook goed, geeft ook tenminste een indicatie.
    Dus Pieter en BBB: schiet op!

    Je laat toch ook geen huis bouwen zonder een prijsopgaaf….

    Wel goed dat die meneer Suiker wat heeft zitten rekenen en dat ziet er bij BBB en Omtzigt alvast niet zo best uit…..
    Pieter ziet helemaal af van doorrekening.
    Afgelopen zondag beloofde Omtzigt nog met een eigen doorrekening van zijn plannen te komen, zodat voor de kiezer duidelijk is welke keuzes zijn partij maakt en welke consequenties dat heeft. Op Radio 1 liet hij woensdagavond echter weten die toezegging tòch niet na te komen.

    Wel hij kritisch op de uitkomst van het CPB op VVD en PvdA/GL., Het tekent Omtzigt. Kritiek op anderen maar zelf verstoppertje spelen.

    Op het debat van RTL4 aankomende zondag laat hij ook al verstek gaan.
  12. forum rang 8 Freemoneyforever 9 november 2023 04:13
    Van der Plas BBB vindt dat Omtzigt geen premier moet worden. Dat mag ze vinden, maar om dat nu in VI op de TV te zeggen....

    Waar bemoeit ze zich mee, het gaat nota bene om haar favoriet, om samen te gaan werken?
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 november 2023 08:55
    Balen van stekkerbus
    Grote zorgen bij vishandelaren om verbod op dieselbusjes: ’Einde verhaal als dit overal beleid wordt’

    Kleis Jager
    Aangepast: 20 min geleden1 uur geledenin Binnenland

    Met verkiezingen in aantocht gaan politici weer het land in, van Goes tot Delfzijl. Wat zou ú hun willen zeggen over een prangende kwestie uit uw regio? De Telegraaf gaat alvast in gesprek met gewone Nederlanders. Vandaag: de Volendamse vishandel en het verbod op dieselbusjes.

    Bij de koffieautomaat in de hal van P. Bond en Zonen, waar Volendamse vishandelaren zich verzamelen, gaat het onderwerp veel over de tong: het zogenoemde zero-emissiebeleid ofwel het verbod op dieselbusjes en -bestelwagens. Over anderhalf jaar zijn deze voertuigen niet meer welkom in tientallen Nederlandse gemeenten.

    „Een absurde maatregel”, zegt Jan Karregat, die met een viskar op de markt in Breukelen staat. Elektrische bussen zijn al gauw twee keer duurder en kunnen veel minder, weet hij. „Ik heb het laatst gevraagd bij de autodealer: hij had een Mercedes Sprinter in de aanbieding van 170.000 euro. Maar die trekt maar 1400 kilo. Wat moet je dan met een viskar die ruim 3000 kilo weegt?”

    Nu blijft Karregat voorlopig buiten schot. Want Breukelen, gemeente Stichtse Vecht, staat nog niet op de lijst van gebieden die op het punt staan dieselbussen in de ban te doen.

    Maar voor Jaap Bond die elke zaterdag zijn kar parkeert op de markt aan de Lindengracht in Amsterdam, ziet het er niet goed uit.
    ’Niet rendabel’

    Bond wijst op zijn kar met opschrift Bond Fish die hij met een IVECO-bestelbus uit 2010 op zijn bestemming brengt. Vanaf volgend jaar mag hij met deze wagen Amsterdam niet meer in, Bond heeft er een brief over gehad.

    Investeren dan maar in een elektrische wagen? „Voor een wagen die ik één dag in de week nodig heb, is dat niet rendabel”, zegt hij hoofdschuddend. „Ook al is er een beetje subsidie en zijn elektrische bussen goedkoper in het gebruik.”

    Als Bond Amsterdam verliest, houdt hij drie markten over: Schagen, Hilversum en Weesp. Jaaps broer Peter is twee dagen per week in Amsterdam en beschikt over een dieselvrachtwagen van een jaar oud die zijn viswagen – een gevaarte van 5000 kilo – aankan.

    Overgangsregeling

    Peter Bond komt in aanmerking voor een overgangsregeling omdat zijn vrachtwagen in een gunstiger emissieklasse valt: hij mag nog tot tot 1 januari 2028 op de Lindengracht staan.

    „Het is te hopen dat er snel elektrische alternatieven zijn waarmee wij uit de voeten kunnen”, zegt Jaap Bond. „Tot die tijd leven wij in onzekerheid en dat vreet aan je. Het is niet te hopen dat dit overal beleid wordt, want dan is het einde verhaal.”

    Het verbod op dieselbussen komt boven op een andere grote klacht: de schaarse vergunningen. Vergunningen voor standplaatsen zijn niet meer voor het leven, gemeenten kunnen ze na een paar jaar ook aan een ander geven. „Maar om te investeren moet je verder dan een paar jaar kunnen kijken”, zegt Jaap Bond.
    Ondernemers

    Volendam is een dorp van ondernemers, op weinig plaatsen in Nederland zal het aantal zelfstandigen zo hoog zijn. „Nergens worden zo veel bedrijven geraakt door dit wanbeleid”, zegt Karregat. „Er rijden hier ’s ochtends vroeg tweeduizend busjes het dorp uit, en dan hebben we het alleen over iedereen hier die in de bouw werkt.”

    Veel kleine bedrijven – schilders, loodgieters, stukadoors, tegelzetters et cetera – hebben laten weten dat ze niet meer zullen werken in Amsterdam, weet hij. „Ze hebben het druk genoeg, ze kunnen zonder de hoofdstad.”

    Karregat stelt voor langs te gaan bij bouwondernemer Martin Binken, om de hoek bij Bond op het bedrijventerrein. De VAB afbouwgroep van Binken is gespecialiseerd in plafonds, tussenwanden, stuk-, schilder- en tegelwerk.

    Martin Binken (VAB Afbouw) kan de zware gipsplaten en cementzakken beperkt vervoeren met elektrische bussen.
    Actieradius

    „Wij moeten mee met deze tijd”, zegt Binken in zijn directiekamer. „Maar wij wachten af, want dit is niet uitvoerbaar.”

    Binken heeft een vloot van vijftig bestelwagens. Die vervang je niet door elektrische exemplaren zonder brokken te maken, legt hij uit. „Elektrische busjes hebben in theorie een actieradius van 350 kilometer. Als het koud is, is dat 250 kilometer. Rij je met een pallet gips van 1000 tot 1500 kilo, dan is je batterij na 150 kilometer leeg. Daar heb je dus weinig aan als je bijvoorbeeld in Den Haag of Rotterdam werkt.”

    En dan is er nog het gebrek aan laadpalen en de problemen op het stroomnet. „Ik kan hier wel laadplekken maken, ik heb de ruimte. Maar als we hier in Volendam ’s avonds allemaal gaan laden, gaan de lichtmasten van de FC Volendam uit.”
    Huiverig

    Niet alleen Binken, heel ondernemend Nederland is huiverig voor de stekkerbestelbus. Van de bijna één miljoen bestelbusjes in Nederland is volgens ING Lease nog maar 1,4 procent elektrisch.

    Uiteindelijk, zegt Binken, zijn de plannen niet doordacht. „Het gaat steeds over de de noodzaak van minder uitstoot van broeikasgas. Maar je hoort zelden iemand die je kan uitleggen hoe dit allemaal moet in de praktijk.”

    De oplossing is simpel, meent Karregat. „Geef alle marktjongens en alle bouwjongens alsjeblieft een ontheffing. Anders gaan heel veel bedrijven eraan onderdoor.”

    www.telegraaf.nl/nieuws/1631230515/gr...
  14. forum rang 7 hirshi 9 november 2023 09:58
    Twee weken voor de verkiezingen staan NSC en VVD in de Peilingwijzer aan kop, met 25-31 respectievelijk 26-30 zetels.
    Er is een gaatje geslagen met GL-PvdA, dat op 21-25 staat. Tot nu toe gingen de drie vrijwel gelijk op.

    Pieter Omtzigt lijkt het in de debatten goed te doen. Bij bureau I&O vond 53% van de ondervraagden hem bij het RTL- debat de beste.
    36% vond Yesilgöz het best en slechts 14% Timmermans.

    De opmars van de PVV in de peilingen zet niet door. De partij blijft staan op 6-20 zetels.
    De BBB zakt steeds verder weg en staat nu op 7-11.
    D66 volgt met 6-10.De regeringspartijen CDA en CU staan beide op 3-5.

    Bron: teletext
  15. forum rang 7 rene l 9 november 2023 10:04
    quote:

    JP Samosa schreef op 8 november 2023 16:13:

    Als de steunmaatregelen voor lage inkomens wegvallen, zal het percentage van mensen die in armoede leven weer oplopen, zegt het CBS. Door de hoge huren, mogelijke nieuwe prijsstijgingen van energie en de nog altijd hoge prijzen in de supermarkt, kunnen mensen met een laag inkomen verder in de problemen komen.

    Tja, dit is nu precies de bedoeling, waar is het ooit misgegaan met het mooie Nederland waar het prettig wonen was.

    Ik kijk eens even terug naar de periode eind vorige eeuw.
    Als modaal verdienend gezin kon je prima rondkomen, met wat sparen kon je een eigen huis kopen, eens in de zoveel jaar kocht je een nieuwe auto, er bleef genoeg geld over voor leuke dingen, en bovendien had je wanneer je geen gekke dingen deed ook nog geld over die je op je spaarrekening kon zetten.

    Maar toen begon het gedonder, de EEG moest opgegeven worden, we moesten naar een EU, en we moesten naar een nieuwe munt, de Euro genaamd.
    We mochten hierover onze mening geven via een referendum, de meerderheid was tegen, toch werd het allemaal doorgevoerd.

    Het werd allemaal ook heel erg mooi gebracht, de EU zou alleen maar voordelen hebben, en het werd met droge ogen gezegd, de EU zal ons welvaart, voorspoed en vrede brengen.

    We hadden het in het begin niet echt door, onze economie floreerde nog, maar door de invoering van de Euro werd ons 10% waardevermindering van de Gulden door de strot geduwd i.v.m. de omwisselingsverhouding.
    Er werd gezegd, dit is logisch, maar dit zal snel inlopen en we zullen er als burgers zelf beter van worden en meer te besteden hebben.

    Verplichte afdrachten aan Brussel, we wisten het eigenlijk niet, het werd ons ook niet verteld, maar wij waren sinds het begin van de invoering van de Euro al netto betaler, er werd als het ware geld van ons gejat door Brussel en dat werd overgeheveld naar andere listaten die het niet zo breed hadden.

    Een paar keer hebben we een flinke recessie voor onze kiezen gehad, de ergste was rond 2009, vroeger herstelden we eigenlijk altijd snel, we hadden onze eigen veerkracht, maar sinds de invoering van de EU zijn we als burgers er na elke recessie financieel op achteruit gegaan.

    Zie ook de kwestie Griekenland, dat land moest ook binnengehaald worden als EU lid, in feite was het land failliet, maar onder valse voorwendselen werd er zodanig met het huishoudboekje gesjoemeld zodat het financieel net kon.
    Vraag het maar aan Goldman Sachs, hun hebben er de nodige miljarden aan verdiend, de normale Griek was de klos, en wij hebben het allemaal betaald.

    Net als al die zogenaamde Corona Bonds en andere projecten, éénrichtingsverkeer van ons geld, het verdween van Noord naar Zuid.

    Merkel zei het nog, wir schaffen das, en ze opende de poort van Europa in 2015 en we werden overlopen door mensen uit Afrika.
    Wat heeft ons dit gebracht, helemaal niks, juist het tegenovergestelde, vaak gezinnen met een grote kinderschare, en waar breng je ze onder.
    Kijk ook eens wat een deel van dit soort mensen op het gebied van veiligheid gebracht hebben, ik zeg niks.

    Nu ook met de Oekraieners, de oorlog daar, geen pretje, en waarvoor.
    Velen zijn daar gevlucht en ook naar ons land getrokken.
    Waar breng je ze allemaal onder.

    Uiteraard mag ik het niet zeggen, zowel de mensen uit Afrika die bij ons in het AZC zitten, of degenen die voorrang hebben gekregen op een huis, of de velen die ze in hotels ondergebracht hebben, de vele arbeidsmigranten, en ook de vele Oekraieners die ze bij ons in de regio ondergebracht hebben, het is er allemaal niet beter op geworden.

    De mensen zeggen het zelf, we zijn het helemaal beu, voor onze kinderen wordt er niks geregeld, geen betaalbaar huis.
    En moet je dit soort types zien, ze krijgen van alles, ze veroorzaken heel veel ellende, heel veel criminaliteit, ze gebruiken geweld, inbraken, winkeldiefstallen, autobranden en af en toe dan snijden ze elkaar de keel door.
    Het gaat niet goed met de veiligheid, we zijn gewoon bang op straat, Nederland is Nederland niet meer.
    Hoe hebben we het in vredesnaam zo ver laten komen.
    En pas maar op, ooit zal het moment komen dat wij door deze types uit onze eigen huizen verjaagd zullen worden.

    Het zijn de woorden die je van de gewone mensen hoort, en zeker niet alleen van de PVV stemmers.
    Uiteraard lees je dit niet zo in de krant, daar is het verboden om er over te schrijven, daar wordt alleen maar goed nieuws gebracht, net als in de media op tv.

    Tja, en straks nog meer milieu-driften, allemaal aan de stekkerauto, allemaal aan de warmtepomp, je huis verduurzamen tegen extreme kosten, en dat terwijl de winters steeds warmer worden en de kachel hooguit voor 4 maanden per jaar aan moet.
    Je ziet het nu al, leveranciers van zonnepanelen gaan massaal op de fles.
    Ooit hadden we betaalbaar gas, maar dat mocht om de éne of andere reden niet meer.

    Net als onze boeren, sloop ze maar, net als onze industrie die vervuilend is, sloop dit ook maar, de luchtvaart, nog minder vluchten.
    Sloop alles maar in Nederland en blijf maar doorgaan met het importeren van steeds meer ellende.
    Ik zeg het allemaal heel erg hard en zal wel weer de nodige bakken met ellende over mij heen krijgen.
    Laat maar komen, ik ben niet bang voor de waarheid en zeg het recht voor zijn raap.

    Nu weer de onderhandelingen over de toetreding van de Oekraine aan de EU, mooie praatjes over een in en in corrupt land, haal ze er maar bij, het zal ons nog meer geld kosten.

    Maar ja, waar maak ik mij eigenlijk druk over, Nederland zal op termijn toch grotendeels ten onder gaan in de Noordzee, daarna komt de zondvloed, en wat dan, ik heb geen idee.
    Maar een geluk bij een ongeluk, zelf zal ik dit gelukkig niet meer meemaken, want dit gaat nog honderden jaren duren.
  16. forum rang 9 objectief 9 november 2023 10:12
    quote:

    rene l schreef op 9 november 2023 10:04:

    [...]

    Maar ja, waar maak ik mij eigenlijk druk over, Nederland zal op termijn toch grotendeels ten onder gaan in de Noordzee, daarna komt de zondvloed, en wat dan, ik heb geen idee.

    Je hebt schijnbaar dag en nacht vreselijke dromen, uit je verhalen te lezen.
    Hopelijk helpen de slaappillen je de nacht door.
  17. Quote-lid 9 november 2023 10:15
    quote:

    rene l schreef op 9 november 2023 10:04:

    [...]

    Tja, dit is nu precies de bedoeling, waar is het ooit misgegaan met het mooie Nederland waar het prettig wonen was.

    Ik kijk eens even terug naar de periode eind vorige eeuw.
    Als modaal verdienend gezin kon je prima rondkomen, met wat sparen kon je een eigen huis kopen, eens in de zoveel jaar kocht je een nieuwe auto, er bleef genoeg geld over voor leuke dingen, en bovendien had je wanneer je geen gekke dingen deed ook nog geld over die je op je spaarrekening kon zetten.

    Maar toen begon het gedonder, de EEG moest opgegeven worden, we moesten naar een EU, en we moesten naar een nieuwe munt, de Euro genaamd.
    We mochten hierover onze mening geven via een referendum, de meerderheid was tegen, toch werd het allemaal doorgevoerd.

    Het werd allemaal ook heel erg mooi gebracht, de EU zou alleen maar voordelen hebben, en het werd met droge ogen gezegd, de EU zal ons welvaart, voorspoed en vrede brengen.

    We hadden het in het begin niet echt door, onze economie floreerde nog, maar door de invoering van de Euro werd ons 10% waardevermindering van de Gulden door de strot geduwd i.v.m. de omwisselingsverhouding.
    Er werd gezegd, dit is logisch, maar dit zal snel inlopen en we zullen er als burgers zelf beter van worden en meer te besteden hebben.

    Verplichte afdrachten aan Brussel, we wisten het eigenlijk niet, het werd ons ook niet verteld, maar wij waren sinds het begin van de invoering van de Euro al netto betaler, er werd als het ware geld van ons gejat door Brussel en dat werd overgeheveld naar andere listaten die het niet zo breed hadden.

    Een paar keer hebben we een flinke recessie voor onze kiezen gehad, de ergste was rond 2009, vroeger herstelden we eigenlijk altijd snel, we hadden onze eigen veerkracht, maar sinds de invoering van de EU zijn we als burgers er na elke recessie financieel op achteruit gegaan.

    Zie ook de kwestie Griekenland, dat land moest ook binnengehaald worden als EU lid, in feite was het land failliet, maar onder valse voorwendselen werd er zodanig met het huishoudboekje gesjoemeld zodat het financieel net kon.
    Vraag het maar aan Goldman Sachs, hun hebben er de nodige miljarden aan verdiend, de normale Griek was de klos, en wij hebben het allemaal betaald.

    Net als al die zogenaamde Corona Bonds en andere projecten, éénrichtingsverkeer van ons geld, het verdween van Noord naar Zuid.

    Merkel zei het nog, wir schaffen das, en ze opende de poort van Europa in 2015 en we werden overlopen door mensen uit Afrika.
    Wat heeft ons dit gebracht, helemaal niks, juist het tegenovergestelde, vaak gezinnen met een grote kinderschare, en waar breng je ze onder.
    Kijk ook eens wat een deel van dit soort mensen op het gebied van veiligheid gebracht hebben, ik zeg niks.

    Nu ook met de Oekraieners, de oorlog daar, geen pretje, en waarvoor.
    Velen zijn daar gevlucht en ook naar ons land getrokken.
    Waar breng je ze allemaal onder.

    Uiteraard mag ik het niet zeggen, zowel de mensen uit Afrika die bij ons in het AZC zitten, of degenen die voorrang hebben gekregen op een huis, of de velen die ze in hotels ondergebracht hebben, de vele arbeidsmigranten, en ook de vele Oekraieners die ze bij ons in de regio ondergebracht hebben, het is er allemaal niet beter op geworden.

    De mensen zeggen het zelf, we zijn het helemaal beu, voor onze kinderen wordt er niks geregeld, geen betaalbaar huis.
    En moet je dit soort types zien, ze krijgen van alles, ze veroorzaken heel veel ellende, heel veel criminaliteit, ze gebruiken geweld, inbraken, winkeldiefstallen, autobranden en af en toe dan snijden ze elkaar de keel door.
    Het gaat niet goed met de veiligheid, we zijn gewoon bang op straat, Nederland is Nederland niet meer.
    Hoe hebben we het in vredesnaam zo ver laten komen.
    En pas maar op, ooit zal het moment komen dat wij door deze types uit onze eigen huizen verjaagd zullen worden.

    Het zijn de woorden die je van de gewone mensen hoort, en zeker niet alleen van de PVV stemmers.
    Uiteraard lees je dit niet zo in de krant, daar is het verboden om er over te schrijven, daar wordt alleen maar goed nieuws gebracht, net als in de media op tv.

    Tja, en straks nog meer milieu-driften, allemaal aan de stekkerauto, allemaal aan de warmtepomp, je huis verduurzamen tegen extreme kosten, en dat terwijl de winters steeds warmer worden en de kachel hooguit voor 4 maanden per jaar aan moet.
    Je ziet het nu al, leveranciers van zonnepanelen gaan massaal op de fles.
    Ooit hadden we betaalbaar gas, maar dat mocht om de éne of andere reden niet meer.

    Net als onze boeren, sloop ze maar, net als onze industrie die vervuilend is, sloop dit ook maar, de luchtvaart, nog minder vluchten.
    Sloop alles maar in Nederland en blijf maar doorgaan met het importeren van steeds meer ellende.
    Ik zeg het allemaal heel erg hard en zal wel weer de nodige bakken met ellende over mij heen krijgen.
    Laat maar komen, ik ben niet bang voor de waarheid en zeg het recht voor zijn raap.

    Nu weer de onderhandelingen over de toetreding van de Oekraine aan de EU, mooie praatjes over een in en in corrupt land, haal ze er maar bij, het zal ons nog meer geld kosten.

    Maar ja, waar maak ik mij eigenlijk druk over, Nederland zal op termijn toch grotendeels ten onder gaan in de Noordzee, daarna komt de zondvloed, en wat dan, ik heb geen idee.
    Maar een geluk bij een ongeluk, zelf zal ik dit gelukkig niet meer meemaken, want dit gaat nog honderden jaren duren.
    en het systeem maalt door ..........en als makke schapen hollen ze weer achter elkaar aan naar de Stembus om te gaan stemmen voor hun eigen belastingverhogingen en de puinzooi die als maar groter en onbeheersbaarder wordt .............gratis geld, tenminste dat denkt de hele wereld die hier langzamerhand rondloopt ................
  18. forum rang 9 objectief 9 november 2023 10:23
    quote:

    Quote-lid schreef op 9 november 2023 10:15:

    [...]

    en het systeem maalt door ..........en als makke schapen hollen ze weer achter elkaar aan naar de Stembus om te gaan stemmen voor hun eigen belastingverhogingen en de puinzooi die als maar groter en onbeheersbaarder wordt ............
    Ja, en dat zijn onze beste mensen. Moet je nagaan als je zelf een beslissing zou moeten nemen, dan werd het helemaal een ramp.
6.461 Posts
Pagina: «« 1 ... 72 73 74 75 76 ... 324 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.322
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.351
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.769
Alfen 12 16.263
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.252
AMG 965 125.691
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.676
ASML 1.762 76.895
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht