Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Basic-Fit NL0011872650

Laatste koers (eur)

21,120
  • Verschill

    +0,320 +1,54%
  • Volume

    33.301 Gem. (3M) 254K
  • Bied

    21,060  
  • Laat

    21,120  
+ Toevoegen aan watchlist

Basic-Fit 2023: No pain now, no gain tomorrow?

1.032 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 52 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Umi1 2 november 2023 11:10
    quote:

    Bulletje Rozenwater schreef op 2 november 2023 10:46:

    Technisch verhaal/einde jaars rally. En de rente daalt.
    Ik zie veel afgestrafte fondsen in mijn porto die rentegevoelig zijn +3% en beter staan vandaag.
    Geen 'hawkische' boodschap van ECB & FED. Jobcijfers USA niet slecht, niet goed (=> soft landing verhaal blijft mogelijk).
    Groeicijfers USA zeer sterk,; en zou geen impact op inflatie hebben volgen Powell -> Met als gevolg forse daling van LT bond yields.
    Verder forse daling inflatie in Benelux.

    Ik zie het de komende dagen wel nog verder stijgen met BFIT x2 tov indexen. Ik hoop vooral op een veelbelovende CMD.
  2. Umi1 2 november 2023 11:16
    Verder ook natuurlijk impact op shorters, die wat draaien met het macro-nieuws & mogelijk nu weer voorzichtig posities afbouwen.
    Veel geshorte aandelen veren vandaag fors op.
  3. forum rang 10 voda 6 november 2023 09:27
    09:23
    *Degroof Petercam verhoogt advies Basic-Fit van Reduceren naar Houden met nieuw koersdoel van 30,30 euro
    09:23
    *Degroof Petercam verhoogt koersdoel Fugro van 20,00 naar 23,00 euro
  4. forum rang 10 voda 6 november 2023 10:29
    Beursblik: Degroof Petercam haalt Basic-Fit van de verkooplijst

    Koersdoel naar 30,30 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft Basic Fit van de verkooplijst gehaald, met een nieuw koersdoel van 30,30 euro. Dat bleek maandag uit een rapport.

    Het advies ging van Reduceren naar Houden.

    Basic-Fit heeft in het derde kwartaal laten zien dat de groei van het aantal leden en de omzet per lid is teruggekeerd, nadat het eerste halfjaar wat tegenviel.

    De keten profiteert van de nieuwe clubs die worden geopend, en de prijs-mix wordt ook geleidelijk beter dankzij de populariteit van de premiumabonnementen en dat zou goed moeten uitpakken voor de toekomstige omzet en margegroei.

    Basic-Fit heeft de kostendruk van hogere lonen, huren en energie met succes aangepakt, oordeelde Degroof. Bovendien gaat de hoge energierekening per club fors omlaag, van 55.000 euro dit jaar naar circa 35.000 euro in de komende jaren.

    Het aandeel noteerde maandag 1,6 procent hoger op 26,02 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 5 The Third Way... 7 november 2023 13:13
    With our industry-leading results, we're adjusting our store-level return model to further improve the attractiveness of opening and operating Planet Fitness stores in a new macro-environment. The changes include decreasing certain capital investments by extending the timing for replacing equipment and completing remodels, to set us and our franchisees up for continued long-term sustainable growth," stated interim CEO Craig Benson.

    email-st.seekingalpha.com/click/33279...

    Voorbode voor overmorgen?
  6. forum rang 10 voda 8 november 2023 10:03
    Beursblik: Basic-Fit wil geruststellen

    ING handhaaft koopadvies.

    (ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit zal donderdag tijdens zijn beleggersdag de markt gerust willen stellen over de winstgevendheid op langere termijn en het bedrijfsmodel. Dit verwacht analist Marc Zwartsenburg van ING woensdag in een rapport.

    Zwartsenburg maakt zich tegelijk zorgen dat een update over de doelstellingen voor 2023, met betrekking tot de groei van het ledenbestand, teleur kan stellen. Hij sluit niet uit dat het Basic-Fit niet lukt om tot minimaal 3,8 miljoen leden te komen, na de teleurstellende aanwas in september en het aanhoudend zwakke consumentenvertrouwen in het vierde kwartaal.

    Op basis van Google-data ziet Zwartsenburg evenwel wat verbetering in oktober ten opzichte van een maand ervoor. "Dus het wordt spannend of de doelstelling daadwerkelijk wordt behaald."

    De markt heeft dit echter al in zekere mate ingeprijsd, volgens ING. Het aandeel presteerde zwak in aanloop naar de beleggersdag, merkte de analist op.

    Analist Kris Kippers van Degroof Petercam denkt dat de beleggersdag voor wat geruststelling zal zorgen. Volgens Kippers zijn er vooral zorgen dat het premiumabonnement 'kannibaliseert'. Met dit premiumabonnement mogen leden vrienden uitnodigen, en dat zou wellicht zorgen dat de ledengroei wat onder druk komt te staan.

    Degroof rekent voor dit jaar op 3,84 miljoen leden voor Basic-fit.

    ING heeft een koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 43,75 euro. Degroof heeft een Houden advies met een koersdoel van 30,30 euro. Het aandeel steeg woensdag met 1,3 procent tot 25,20 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 5 The Third Way... 8 november 2023 11:36
    Na kannibalisatie maken de analisten zich nu eindelijk ook zorgen over het verdienmodel, in navolging van dit draadje. Enerzijds goed om te zien dat er zich een consensus vormt maar anderzijds ook jammer dat wij bitter weinig van hen kunnen leren die toegang hebben tot het management, behalve uiteraard elk kwartaal de komende resultaten...

    ;-)
  8. forum rang 5 The Third Way... 8 november 2023 11:47
    Wat ik morgen hoop te horen is naast de bekende onderwerpen:

    Hoe verhoudt zich op landenniveau het aantal lidmaatschappen zich tov
    leden? Dit om kannibalisatie en drukte / verzadiging van vooral oudere clubs te kunnen meten;
    . Hoe worden de P&L verhoudingen gemanaged tov.de lange termijn guidance zoals laatst uitgesproken in 2019?
    . Ledengroei: waarom valt die zo tegen?
    . Prijsstelling: ervaringen met recente verhoging en de KPI waarmee de komende verhogingen gemanaged zullen worden;
    . De huidige en toekomstige rol van de DGA...
  9. forum rang 4 Tartessos 8 november 2023 15:34
    Ik maak mezelf geen zorgen over het ledenbestand van BFit. BFit is sinds een half jaar nieuwe leden aan het werven op allerlei manieren. Niet agressief, wel actief. Dat zal zijn positieve uitwerking krijgen.

    Nieuwe leden met 1 jaarcontract (ik dus) worden gepaaid om te blijven voor weer een jaar.

    Over het verdienmodel ben ik redelijk simpel en duidelijk.
    35 jaar geleden was ik lid van een sportschool en dat kostte 60 gulden per maand (circa 28 euro), er waren ook duurdere sportscholen. Dat was toen al rendabel.

    BFit vraagt momenteel 19,95 pm. Dit is al lange tijd rendabel. Als je op meer sportscholen wil sporten kost dat 29,95 eu.

    Er zitten circa 35 jaren tussen maar nog steeds is de prijs bij BFit nauwelijks verhoogt tov 35 geleden. Een beetje ….
    Toch blijft BFit goed draaien en winst maken.

    Dit komt door de lokatie waar men zit, de platte structuur, budget inrichting en geoptimaliseerde automatisering en administratie .

    BFit heeft nauwelijks kosten voor energie. Alles is functioneel LED verlicht. Er wordt nagenoeg geen gebruik gemaakt van douches.

    Kortom, aan het verdienmodel ligt het niet. Elk nieuw lid is kassa, daarom is het van belang dat de sportscholen meer leden krijgen. Zeker met de huidige kosten voor levensonderhoud etc.
    Fitness is niet meer weg te denken denken uit onze wijze van bewegen: gezond, functioneel, zelf tijd in delen en de prijs ja is daarbij geen belemmering.

    Vandaar de actieve aanpak dmv reclame voor nieuwe leden.

    Ik verwacht morgen goede cijfers.
    Succes morgen.
  10. forum rang 10 voda 9 november 2023 09:01
    Basic-Fit kijkt naar kansen in andere continenten

    Voorziet flinke stijging van bedrijfsresultaat.

    (ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit blijft zich richten op de huidige zes landen waarin het actief is, maar wil ook kijken of het kan groeien in andere landen en continenten. Dit meldde de uitbater van fitnessclubs donderdag in aanloop naar een beleggersdag later vandaag.

    "Door gebruik te maken van het merk Basic-Fit, onze technologie en schaalbare modellen, kunnen we onze toekomstige groei en rendement maximaliseren", aldus het fitnessbedrijf.

    Basic-Fit mikt voor dit jaar onverminderd op tenminste 1 miljard euro omzet en het klantenbestand zal conform eerdere verwachtingen met 13 procent groeien tot 3,8 miljoen leden. Dit zal in 2023 leiden tot een groei van de onderliggende EBITDA op jaarbasis van 28 procent tot 260 miljoen euro.

    Basic-Fit verwacht het jaar de eindigen met de huidige 1.402 clubs, nadat de fitnessketen tot dusver dit jaar 202 clubs opende.

    Het bedrijf verwacht dat de gemiddelde omzet per lid verder zal stijgen in de komende jaren tot minstens 25,50 euro, dankzij prijsstijgingen en de overstap op premium-abonnementen.

    Basic-Fit stelde dat de overheadskosten onder controle zijn en zullen dalen tot 6 of 7 procent van de omzet. Dat is nu nog 8 procent van de omzet. Dit is exclusief marketingkosten, die 5,5 tot 6 procent van de omzet zullen blijven uitmaken. "Dit zal al met al leiden tot een verdere stijging van de EBITDA-marge op middellange termijn ten opzichte van de marge in 2023."

    Op langere termijn blijft de outlook onveranderd met een sterk groeipotentieel in de huidige markten. Basic-Fit verwacht de opening van 1.600 nieuwe clubs in de periode tot 2030 te kunnen financieren vanuit de huidige kasstroom. De schuldratio zal onder de 2,0 blijven, merkte de keten op.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 5 The Third Way... 9 november 2023 09:36
    Fijn dat het (lage) doel van ledenaanwas dit jaar gehaald wordt. Maar we krijgen ook het eerste effect van kostinflatie voor onze kiezen, zoals gevreesd.

    Waar in 2019 nog een KPI van 9-10% voor HQ kosten gehanteerd werd, nu ligt dat op 11.5 tot 13%. Dus zo'n 30% hoger, dat is heel fors. Voornaamste oorzaak is marketing, waar 4% het doel was.

    Zijn we terug bij de ledenaanwas, die is niet alleen vertraagd maar kost dus ook tot 50% meer...
  12. forum rang 4 Tartessos 9 november 2023 11:37
    Prachtig artikel van ABM Financial News.

    Basic Fit is een geweldig goede investering voor nu en in de toekomst.
    Voor deze koers spotgoedkoop.
  13. finance2u 9 november 2023 12:29
    quote:

    Tartessos schreef op 9 november 2023 11:37:

    Prachtig artikel van ABM Financial News.

    Basic Fit is een geweldig goede investering voor nu en in de toekomst.
    Voor deze koers spotgoedkoop.
    Mooi moment weer voor short gaan nu!!:)
  14. Tenko 9 november 2023 14:35
    quote:

    finance2u schreef op 9 november 2023 12:29:

    [...]

    Mooi moment weer voor short gaan nu!!:)
    Ik zou zeggen ga ervoor en kijk hoe het uit pakt :)
  15. finance2u 9 november 2023 14:57
    quote:

    finance2u schreef op 9 november 2023 12:29:

    [...]

    Mooi moment weer voor short gaan nu!!:)
    Tot nu toe goed!!!:)
  16. forum rang 7 Kaviaar 10 november 2023 08:41
    Zowel Black Rock als Wellington zijn aan het afbouwen met hun shortpositie en dat is mooi nieuws.
  17. forum rang 5 The Third Way... 10 november 2023 13:31
    Even snelle reactie op hoofdlijnen CMD. Nog niet geluisterd, alleen slides net bekeken. Mijn voetnoten:

    P&L
    1. Nieuw club ebitda model gaat uit van member yield van 25.64 euro, maar dat doel zal pas in 2026 gehaald worden! Geeft aan dat er nog met inflatie geworsteld wordt. Daarbij maar licht hogere kosten voorspeld tov. 2022. Dan (pas) club ebitda marge van 46% (was 50%).

    2. Ter referentie: in 2023 verdubbelde de looptijd om CF break-even te draaien tot 7 maanden voor nieuwe clubs.

    3. N.B.: Let ook op CAPEX van 1.250. Dat is blijkbaar gemiddeld, dus hebben toekomstige clubs nog hogere CAPEX en lagere ROIC?

    4. Daarbij HQ kosten van 11.5-13% guidance (was 9-10%).

    5. Dus overall P&L forse knauw, van 40% naar 34% marge oftewel 15% eraf. En dit is dus een doel, tot 2026 (veel) slechtere marges (zie 1.)

    Groei vs schuldgraad
    1. Of het 2024 FCF doel om CF break-even te draaien gehaald zal worden blijft spannend, ook volgens management. De schuldgraad zal evenwel onder het al conservatieve 2x debt/ebitda managementdoel (volgens bank convenant) dalen.

    2. In 2024 zo’n 50% groei van FCF/aandeel, daarna weer +20% pj. In 2025 ligt FCF/aandeel spectaculair 75% tot 100% hoger dan 2023.

    3. N.B.: Echter, ebitda per aandeel tov. 2019 wel heel forse knauw

    4. Vanaf 2023 tot eind 2030 cumulatief “net net” afdoende CF (2.1 miljard euro) om tot 3.000 clubs te groeien (kost 2 miljard euro). De schuldgraad zal dan wel tot onbehoorlijk lage niveaus zakken, dus deze voorspelling is zeer theoretisch en meer bedoeld om (positief) inzicht te geven.

    5. N.B.: In navolging van VK collega Pure Gym (gesteund door KKR, B- rating) wordt dan toch na eerdere weerstand serieus de groei via een franchise model bekeken.

    6. Ledenaanwas was negatief in juli en augustus, nu zou er normalisatie zijn. Voorspeld Q1 2024 wordt 4 miljoen leden benchmark gehaald.

    7. Er staan in de CFO updates overal voetnoten die verwijzen naar mogelijk nieuwe abo prijsstructuren!

    8. Abo’s oude leden gaan nog steeds met 1 euro/jaar omhoog. Dat is net minder dan 5% pj, lager dan inflatie.

    9. Maintenance CAPEX lifecycle genoemd! En van 75k naar 62k euro pj gedaald door nieuw renovatie beleid (sic: verlenging levensduur equipment). In navolging van Planet Fitness. Mooi!

    Waardering
    Uitgaande van een waardering van 10x FCF: voor 2024 en 2025 respectievelijk 30 en 40 euro beurskoers (nu: 26 euro op 13x FCF). Het management biedt ons, en vooral de modellenbouwers, weer fantasie…
  18. forum rang 5 The Third Way... 10 november 2023 18:17
    Operational deleverage is een feit

    Over de verontrustend oplopende HQ kosten oftewel operational ‘deleverage’ van 5% naar 7-8% v/d omzetdoelstelling op MT = 50% meer dan oude doelstelling wil ik nog wat kwijt. Indien we aannemen dat MT het jaar 2026 is, dan kunnen we gaan berekenen hoeveel clubs dat kost:

    . Die extra 2.5% HQ kosten op omzet is dus op voorspeld minimaal een 2.000 clubs, met een doelstelling van een club ebitda marge van 46%.

    . Zeg 100 clubs geven dan 5% v/d omzet en club ebitda marge. Die 5% van totale 46% club ebitda marge = 2.3% van omzet.

    . Dus die extra 2.5% HQ kostengroei kost omgerekend maar liefst de ebitda bijdrage van zo’n 110 (mature) clubs!

    . Dat is fors, waarbij belangrijk is te realiseren dat die ebitda marge een nog te behalen doelstelling is, en dat het HQ kostendoel op 7-8% veel lager is dan nu. Met andere woorden, alleen indien beide doelstellingen gehaald worden dan worden er "maar" 110 clubs opgegeten door die oplopende HQ kosten. Anders meer.

    Hierbij wil ik nog wat anders opmerken nu dat ik de CFO gehoord heb: in de HQ kosten zitten ook steeds meer de zgn. service kosten v/d clubs. Dat houdt samengevat in de kosten van centralisatie van clubkosten zoals IT, camera’s, bewaking, toezicht, etc.. Waarom die niet meer worden meegerekend bij de club ROIC berekening is niet toegelicht. Omgekeerd geredeneerd betekent dit dat dus de 30% ROIC eis per club makkelijker behaald wordt, of anders gezegd de club ROIC zoals gepresenteerd eigenlijk lager ligt omdat een deel v/d kosten nu op HQ niveau zit. En dat dus de EBITDA marge v/d clubs nog meer gedaald is dan getoond.

    BFIT kampt dus niet alleen maar met forse kosteninflatie, echter ook met meer dan gepresenteerd dalende marges op clubniveau en ook met uitbundige (50%) groei van het hoofdkantoor. Dit is het omgekeerde van wat groei en pricing power normaliter betekenen.

    De koers blijft zo om die structurele onderliggende variabelen onder druk, ondanks de voorspelde fantastische 50% FCF groei volgend jaar, en daarna, en dus opvallend lage waardering. Zoals eerder dit jaar meermaals besproken, het management heeft er een "interne uitdaging" bij…
  19. Giraffe Capital 11 november 2023 17:18
    quote:

    The Third Way... schreef op 10 november 2023 18:17:

    Hierbij wil ik nog wat anders opmerken nu dat ik de CFO gehoord heb: in de HQ kosten zitten ook steeds meer de zgn. service kosten v/d clubs. Dat houdt samengevat in de kosten van centralisatie van clubkosten zoals IT, camera’s, bewaking, toezicht, etc.. Waarom die niet meer worden meegerekend bij de club ROIC berekening is niet toegelicht. Omgekeerd geredeneerd betekent dit dat dus de 30% ROIC eis per club makkelijker behaald wordt, of anders gezegd de club ROIC zoals gepresenteerd eigenlijk lager ligt omdat een deel v/d kosten nu op HQ niveau zit. En dat dus de EBITDA marge v/d clubs nog meer gedaald is dan getoond.
    Je hebt me geïnspireerd om te kijken hoe de ROIC zich ontwikkeld als verder kijken dan CLUB EBITDA ROIC en we de overhead, en maintenance capex ook meenemen. Conclusie: marges staan zoals jij al aangeeft onder druk maar door veel hogere omzet valt de daling in ROIC alles mee. De impliciete guidance van deze ROIC daalt van 21.7% naar 21.4% voor nieuwe clubs, terwijl die voor bestaande mature clubs zelfs stijgt.

    Zie pdf voor grafieken / berekeningen.
1.032 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 52 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht