Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

33,475
  • Verschill

    -0,275 -0,81%
  • Volume

    5.779.215 Gem. (3M) 7,3M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.725 Posts
Pagina: «« 1 ... 1002 1003 1004 1005 1006 ... 1137 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Calendar 9 november 2023 19:06
    quote:

    Ron-tron system schreef op 9 november 2023 18:04:

    [...]
    Maar je moet de buybacks ook inrekenen als uitkering aan de aandeelhouders en dan is Shell de beste betaler.
    23miljard in 2023 naar de aandeelhouders dat is 3eur per aandeel of 10%,
    Wie doet beter?
    NN
  2. Up&Down 9 november 2023 19:23
    quote:

    Candelll schreef op 9 november 2023 18:12:

    over die buy backs, ik zou graag een keer lezen hoeveel ze hebben ingekocht sinds 2021, daar je schreef dat de koers sindsdien *2 is gegaan, als ze dat nog 2 jaar kunnen volhouden staan we boven de 50 euro :)
    Op de website naar investors —> information for shareholders —> share buybacks. In deze 2 Excelsior staan alle buybacks, aandelen uitgiftes door overname bg en stock dividend. Wordt iedere woensdag ge-update.
    De dagelijkse buybacks komen bij investors —> News and filings —> UK regulatory announcements.
  3. forum rang 9 Ron-tron system 9 november 2023 20:00
    quote:

    Calendar schreef op 9 november 2023 19:06:

    [...]

    NN
    Dat is geen oliemajor maar een bank/verzekerings aandeel.
    Ik ben er niet zeker van maar ik denk dat shell met 10% de beste van de klas is tussen Exxon/chevron/Total/….
  4. forum rang 6 Candelll 9 november 2023 21:15
    quote:

    Up&Down schreef op 9 november 2023 19:23:

    [...]

    Op de website naar investors —> information for shareholders —> share buybacks. In deze 2 Excelsior staan alle buybacks, aandelen uitgiftes door overname bg en stock dividend. Wordt iedere woensdag ge-update.
    De dagelijkse buybacks komen bij investors —> News and filings —> UK regulatory announcements.
    ja weet ik allemaal hoor, maar heb geen goesting om die excels uit te pluizen
  5. forum rang 4 Go Go Go ! 9 november 2023 22:43
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 7 november 2023 22:29:

    De onderwaardering ten opzichte van bijvoorbeeld Chevron loopt er vanzelf uit doordat we gewoon wat minder hard zakken in koers met Shell :-)

    Morgen weer een fijne handelsdag. Hoe ver gaan we de 29,XX benaderen ?
    Het duurde even, maar de muntjes zijn weer binnen. De 29,XX aangetikt. Geniaal aandeel dit.
  6. forum rang 4 Go Go Go ! 9 november 2023 22:49
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 1 november 2023 23:31:

    [...]

    Niet zo paniekerig doen. Komt vanzelf. Met een beetje mazzel morgen. Hij mag wat mij betreft dan naar de 29,XX.
    het zojuist hierboven door mij geposte is er eentje n.a.v. deze. Voordat er weer iemand roept ... da's lekker achteraf roepen :-)
  7. forum rang 6 Candelll 10 november 2023 07:54
    Zoete Olie

    BB Energy en JE Energy winnen aanbesteding om Guyana's olieaandeel op de markt te brengen
    9 november 2023 om 16:14 uur EST
    Deel
    BB Energy en JE Energy winnen aanbesteding om Guyana's olieaandeel op de markt te brengen
    GEORGETOWN, 9 november (Reuters) -

    De Britse handelsfirma's BB Energy en JE Energy hebben donderdag twee contracten binnengehaald om Guyana's aandeel in de ruwe productie op de markt te brengen via deals die het Zuid-Amerikaanse land premies betalen van tussen de 26 cent en 70 cent per vat boven de marktprijzen, zei de minister van Energie.

    De lichtzoete ruwe oliesoorten van Guyana, Liza en Unity Gold, zijn populair geworden onder raffinaderijen in regio's van Azië tot de Amerikaanse Golfkust. Het land, de thuisbasis van een van de grootste olievondsten van het afgelopen decennium, begon in 2019 met de olieproductie en in 2020 werd de export van start gegaan.

    De winnende handelsfirma's zijn van plan de contracten binnenkort te ondertekenen, blijkt uit informatie die minister Vickram Bharrat aan Reuters heeft verstrekt.

    Ruim 20 bedrijven

    , waaronder een onderdeel van Saudi Aramco, Exxon Mobil, BP en Shell, hadden biedingen ingediend om mee te dingen naar de contracten, had de regering eerder gezegd.

    In voorgaande jaren waren de twaalf maanden durende contracten die Guyana in staat stellen zijn deel van de ruwe olie die offshore is geproduceerd door een consortium onder leiding van Exxon te exporteren, gegund aan de Aramco-eenheid, Shell en

    BP

    .

    Guyana produceert ongeveer 400.000 vaten olie per dag. Het Exxon-consortium, dat zijn zesde offshore-project in het land plant, Whiptail, is van plan om tegen 2027 de productie van 1,2 miljoen vaten per dag te overtreffen. (Rapportage door Kiana Wilburg, geschreven door Marianna Parraga Redactie door Marguerita Choy)
  8. Dividend-Shell 10 november 2023 09:29
    De 30 blijft voorlopig, lijkt het, misschien wordt het effect van het buy back programma langzaam aan zichtbaar. Natuurlijk is olieprijs leidend, maar de trading range schuift op.
  9. forum rang 5 mathijsjelle 10 november 2023 16:20
    quote:

    Ron-tron system schreef op 9 november 2023 18:04:

    [...]
    Maar je moet de buybacks ook inrekenen als uitkering aan de aandeelhouders en dan is Shell de beste betaler.
    23miljard in 2023 naar de aandeelhouders dat is 3eur per aandeel of 10%,
    Wie doet beter?
    Ik reken zo'n buyback niet als uitkering. de koers kan nog steeds met terugkoop ook teruglopen en dan heb je niets aan de buy back.
  10. forum rang 7 Pandjesbaas 10 november 2023 17:41
    quote:

    mathijsjelle schreef op 10 november 2023 16:20:

    [...]

    Ik reken zo'n buyback niet als uitkering. de koers kan nog steeds met terugkoop ook teruglopen en dan heb je niets aan de buy back.
    Dat is dan gewoon een rekenfout...

    De buyback is niets anders dan een dividenduitkering in aandelen: je belang in het bedrijf gaat ervan omhoog omdat het aantal uitstaande aandelen afneemt. En als je je dividend herbelegt, in plaats van het als cash op te nemen, tja, dan blijf je dus gevoelig voor toekomstige koersdaling.

    Om het te vergelijken met fondsen waar je belang niet automatisch omhoog gaat, moet je het door de buybacks extra verworven belang in Shell dus verkopen. Dan komt het bedrag dat Shell aan de buybacks besteedt gewoon in je eigen zak terecht. Net als het cash dividend.
  11. forum rang 8 Freemoneyforever 10 november 2023 18:33
    quote:

    Ben Benashi schreef op 10 november 2023 09:31:

    waarop gaat die olie nou toch boven76
    Israël heeft nog eens zeven Hezbollah-strijders gedood aan de noordgrens met Libanon, waardoor het totale dodental van Hezbollah-strijders sinds de Hamas-aanval op Israël op 7 oktober op 78 komt.

    Het stijgende dodental in Libanon en de moord op achttien Palestijnen door Israëlische veiligheidstroepen op de Westelijke Jordaanoever op donderdag waren voor de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amir-Abdollahian, aanleiding om te verklaren dat een bredere regionale escalatie van het conflict onvermijdelijk was.

    Hoewel een grote escalatie niet waarschijnlijk lijkt, neemt de woede in moslimlanden toe door de oorlog. Met de kans van verstoring op de oliemarkt. Dat is mijn speculatie.
  12. forum rang 6 Candelll 10 november 2023 20:23
    Nieuwssprokels
    Vrijdag 10 november 2023

    Gehavend door voorraadopbouw, zwakker dan verwachte Chinese economische cijfers en afnemende fysieke vraag als gevolg van torenhoge vrachtkosten, hebben de olieprijzen het deze week moeilijk gehad en ICE Brent is klaar voor een daling van $ 5 per vat week-op-week. rond de $80 per vat. Nu het sentiment verschuift naar een veel bearish perspectief, zullen alle ogen gericht zijn op de OPEC+, die, na een langdurige onderbreking, op 26 november in Wenen weer bijeenkomt.

    Saoedi-Arabië geeft opnieuw de schuld aan speculanten(Carl ze hebben u in het vizier:)). De Saoedische minister van Energie Prins Abdulaziz bin Salman beweerde dat de recente daling van de olieprijzen een “truc” is die de werkelijke kracht van de oliemarkten verbergt, en voegde eraan toe dat speculanten de exportcijfers misbruiken omdat ze er niet in slagen deze te onderscheiden van de productiecijfers.

    De VS proberen het Russische LNG-project te laten ontsporen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geprobeerd het nieuwe grootschalige Russische LNG-project Arctic LNG-2, ontwikkeld door Novatek, goed te keuren, waardoor bedrijven drie maanden tot eind januari 2024 de tijd krijgen om de transacties met de vloeibaarmakingsinstallatie af te ronden.

    Venezuela verwelkomt terugkerende investeerders. Het Franse upstreambedrijf Maurel & Prom stemde ermee in om samen met zijn JV-partner, de nationale oliemaatschappij PDVSA, terug te keren naar Venezuela, omdat het in 2018 eigenaar werd van het Urdaneta Oeste-veld om de activiteiten stop te zetten toen er sancties werden ingevoerd.

    De eerste LNG-ladingen in Mexico lopen vertraging op. De ingebruikname van Mexico’s allereerste LNG-exportfabriek, ontwikkeld door New Fortress Energy (NASDAQ:NFE), zal worden uitgesteld tot december vanwege vertragingen bij de ontvangst van de infrastructuur, ook al loopt de gaspijpleiding vanuit Texas al.

    Overvolle EU-gasvoorraden drukken de prijzen. De Europese TTF-gasprijzen zijn geleidelijk gedaald naar € 47 per MWh, te midden van recordgasvoorraden over het hele continent, met 189 TWh, een stijging van 20% vergeleken met het tienjarige seizoensgemiddelde, waarbij een warme herfst tot nu toe het begin van het stookseizoen heeft uitgesteld.

    Olieproducenten in Koerdistan pleiten voor hervatting van de export. Internationale olieproducenten die actief zijn in Iraaks Koerdistan – DNO, Genel Energy, Gulf Keystone of ShaMaran – zijn directe gesprekken begonnen met de oliemarketeer SOMO uit Bagdad met het oog op het hervatten van de productie en het rechtstreeks verkopen ervan aan de federale autoriteiten.

    Milieuactivisten keren zich tegen Driftwood LNG. De milieugroep Sierra Club heeft er bij de Amerikaanse energieregulator FERC op aangedrongen om het verzoek van Tellurian voor een verlenging van drie jaar om de bouw van de Driftwood LNG-faciliteit ter waarde van 25 miljard dollar te voltooien, af te wijzen, daarbij verwijzend naar emissies en vervuiling.

    Nigeria lanceert nieuwe oliekwaliteit. Gesteund door de opleving van de productie in het hele land, hebben de Nigeriaanse NNPC en Aiteo een nieuwe kwaliteit gelanceerd, genaamd Nembe, die voorheen via de vaak gesaboteerde Nembe Creek Trunk Line in de Bonny Light-stroom werd ingevoerd, waarbij ze Europese klanten in de gaten hielden.

    Chili wordt een nieuw slagveld voor EV-dominantie. Minder dan een maand nadat het Chinese BYD zijn expansie op de Chileense markt presenteerde, heeft de Amerikaanse autofabrikant Tesla (NASDAQ:TSLA) zijn dochteronderneming in het land geregistreerd en onderzoek gedaan naar projecten voor directe extractie van lithium in het hele land.

    Pioniers van kleine kernreactoren geven de geest. Het eerste Amerikaanse bedrijf met een goedgekeurd ontwerp voor een kleinschalige kernreactor NuScale Power (NYSE:SMR) heeft zijn Carbon Free Power Project in Idaho geannuleerd vanwege kostenoverschrijdingen en een break-even niveau van opwekking tot bijna $90 per MWh.

    Door de zwakke vraag daalt palladium onder de sleuteldrempel. Geconfronteerd met tragere autoverkopen en een structurele verschuiving naar goedkoper platina, zijn de prijzen van palladium voor het eerst in vijf jaar onder de grens van $1.000 per ounce gedaald, momenteel op $972/oz, waarmee sinds begin dit jaar een flinke daling van 42% is bereikt.

    Suriname biedt nieuw offshore-areaal aan. De regering van Suriname bereidt 11 blokken in de nearshore en ondiepe offshore-gebieden van haar territoriale wateren voor op een concurrerende biedronde, die tegen mei 2024 moet worden afgerond, terwijl zij wil voortbouwen op het succes van de grote oliemaatschappij van TotalEnergies (NYSE:TTE). vondsten.

    Noord-Amerikaanse huizen worden geconfronteerd met stroomtekorten. Nu de winter nadert, waarschuwde de North American Electric Reliability Corp dat meer dan de helft van de VS en delen van Canada, waar ongeveer 180 miljoen mensen wonen, de komende maanden met stroomtekorten te maken kunnen krijgen als gevolg van een gebrek aan gasinfrastructuur.
  13. forum rang 6 Cash collector 11 november 2023 00:18
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 10 november 2023 17:41:

    [...]

    Dat is dan gewoon een rekenfout...

    De buyback is niets anders dan een dividenduitkering in aandelen: je belang in het bedrijf gaat ervan omhoog omdat het aantal uitstaande aandelen afneemt. En als je je dividend herbelegt, in plaats van het als cash op te nemen, tja, dan blijf je dus gevoelig voor toekomstige koersdaling.

    Om het te vergelijken met fondsen waar je belang niet automatisch omhoog gaat, moet je het door de buybacks extra verworven belang in Shell dus verkopen. Dan komt het bedrag dat Shell aan de buybacks besteedt gewoon in je eigen zak terecht. Net als het cash dividend.
    In theorie zou dat zo kunnen zijn, in de praktijk komt er niets van terecht omdat er geen relatie bestaat tussen inkoop van aandelen en de koers ontwikkeling. Een hardnekkig misverstand dus.

    Inkoop van aandelen is leuk voor aandeelhouders die hun stukken verkopen, dat zijn dus feitelijk geen aandeelhouders meer.

    De aangekondigde belastingmaatregelen gericht op inkoop van aandelen zijn daarom goed voor de aandeelhouders, minder leuk voor speculanten.
  14. forum rang 7 Pandjesbaas 11 november 2023 08:33
    quote:

    Cash collector schreef op 11 november 2023 00:18:

    [...]

    In theorie zou dat zo kunnen zijn, in de praktijk komt er niets van terecht omdat er geen relatie bestaat tussen inkoop van aandelen en de koers ontwikkeling. Een hardnekkig misverstand dus.
    Integendeel, het is een keihard rekenkundig feit. En de koersontwikkeling is natuurlijk volledig irrelevant, want de koers komt in het sommetje helemaal niet voor.

    En natuurlijk blijven aandelhouders die hun ontvangen stockdividend verkopen omdat ze liever cash uitgekeerd krijgen nog steeds aandeelhouders.

    Zoals gewoonlijk zit je weer volkomen onzin te spuien.
  15. forum rang 9 nine_inch_nerd 11 november 2023 09:37
    "Eigen aandeleninkoop versus koersstijging"

    De waarheid ligt ergens in het midden...

    Een eigen aandeleninkoop (ook wel bekend als aandeleninkoopprogramma of share buyback) leidt niet automatisch tot een koersstijging van het bedrijf. Hoewel aandeleninkoopprogramma's vaak worden geïnterpreteerd als een teken van vertrouwen van het management in het bedrijf en kunnen bijdragen aan het verlagen van het aantal uitstaande aandelen, wat de winst per aandeel kan verhogen, zijn er geen garanties dat de aandelenkoers zal stijgen.

    De impact van een aandeleninkoopprogramma op de koers van het aandeel hangt af van verschillende factoren, waaronder:

    - Algemene marktomstandigheden: De bredere economische en marktomstandigheden hebben een grote invloed op de aandelenkoersen. Een aandeleninkoopprogramma kan beïnvloed worden door deze macro-economische factoren.
    - Bedrijfsprestaties: De financiële prestaties en vooruitzichten van het bedrijf zijn van cruciaal belang. Als het bedrijf goede resultaten boekt en positieve vooruitzichten heeft, kan een aandeleninkoopprogramma eerder als positief worden gezien.
    - De omvang van het aandeleninkoopprogramma: De omvang van de aandeleninkoop en de snelheid waarmee deze wordt uitgevoerd, zijn van invloed op de marktperceptie. Een grote inkoop kan een grotere impact hebben dan een kleine.
    - Balans tussen investering en aandeleninkoop: Als het bedrijf aanzienlijke investeringen in groei en ontwikkeling moet doen, kan een grote aandeleninkoop de beschikbare middelen verminderen, wat op zijn beurt de groei kan beperken.
    - Sentiment van investeerders: Het sentiment van investeerders speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de aandelenkoers. Als investeerders het vertrouwen hebben dat een aandeleninkoopprogramma de aandelen aantrekkelijker maakt, kan dit de prijs opdrijven.

    Kortom, hoewel een aandeleninkoopprogramma positief kan zijn voor aandeelhouders en kan bijdragen aan het beïnvloeden van de aandelenkoers, zijn er veel variabelen in het spel, en het is niet automatisch een garantie voor een koersstijging. Investeerders moeten de bredere context en de specifieke omstandigheden van het bedrijf evalueren om te begrijpen hoe een aandeleninkoopprogramma van invloed kan zijn op de aandelenkoers.


    Ook dit:
    www.veb.net/beleggen-in-aandelen/inko...
  16. forum rang 6 Candelll 11 november 2023 14:04
    Oekraïense minister dreigt ermee om Russische olie- en gasinfrastructuur aan te vallen: “Het zou alleen maar eerlijk zijn”
    Als Rusland van plan is om komende winter opnieuw belangrijke Oekraïense energiesystemen aan te vallen, zal Kiev zijn pijlen richten op de Russische olie- en gasinfrastructuur. Dat heeft de Oekraïense minister van Energie Herman Halushchenko gezegd in een interview met de nieuwssite ‘Politico’.

    www.hln.be/buitenland/oekraiense-mini...
22.725 Posts
Pagina: «« 1 ... 1002 1003 1004 1005 1006 ... 1137 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht