Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

6.480 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 324 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 11 november 2023 20:40
    quote:

    rene l schreef op 11 november 2023 11:28:

    [...]
    ...
    Geert is er niet blij mee van zo wat ik lees, hij zegt, geef ze maar een gratis uitrijkaart.
    Ik ben het er volledig mee eens.
    Dan zullen ze toch echt met die nieuwe app op hun smartphone voor 25 euro boodschappen moeten doen!
  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 11 november 2023 21:10
    quote:

    Succes schreef op 11 november 2023 17:49:

    ...
    Als het aan alle partijen ligt gaat de Nederlander er gemiddeld een stukje op vooruit. Zo zetten alle partijen in op het verlagen van de werkloosheid en het verhogen van de koopkracht. Volgens de doorrekening van het CPB daalt bij bijna alle partijen de armoede. Alleen bij JA21 neemt de armoede toe.
    ...
    Als ik het goed gelezen heb wil JA21 de verhuurdersheffing herinvoeren, én de huren in de sociale sector verlagen. Idioter kan het niet. Het zal het einde van die sector betekenen, en van de woningcorporaties als verschaffer van betaalbare huurwoningen. Die kunnen dan niet anders doen dan hun woningen verkopen aan particulieren die dat (nog) betalen kunnen, of aan huisjesmelkers als van Haga (die JA21 begrijpelijkerwijs steunt in hun wereldvreemde voorstel). De opbrengst voor de woco's zal via de VpB afgeroomd worden.

    Het aantal huurwoningen zal drastisch afnemen, voor wat blijft zullen de huren sky high worden. Er zullen zeer veel meer mensen dan in Ter Apel op het gras moeten gaan slapen, de campings zullen ook in de winter overvol zijn. Het zal overal in de wereld op tv komen.

    Wil JA21 dat niet, dan zullen ze veel hogere (huur)toeslagen aan veel meer huishoudens moeten gaan vertrekken. Al met al een onzinnig rondpompen van geld.
    Ik had Eerdmans intelligenter ingeschat.
  3. forum rang 8 GakGak 12 november 2023 08:19
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 11 november 2023 20:40:

    [...]
    Dan zullen ze toch echt met die nieuwe app op hun smartphone voor 25 euro boodschappen moeten doen!
    .
    Gat in de markt voor Appie Heijn.
    Speciale extra vroege ochtendopening op zaterdag voor deze asielshoppers.
    Zoals in coronatijd voor de bejaarde bezoekers die niet in de piekdrukte een virusje wilden oplopen
    als kassa-aanbieding.

    Een paar extra beveiligers inhuren om de kudde in goede banen te leiden en laat ze maar hun 25 euro app tegoed
    onder begeleiding opsouperen aan culinaire en anderszins goedbedoelde ontbijtproducten of items
    uit de schitterende schijf van vijf.

    Bordje havermoutpap voor de kleuters en beschuitje kaas voor de ouderen en tegen Sinterklaas
    wat kruidnootjes in een of andere hoek en AH doet weer even zijn naam eer aan door op de
    kleintjes te letten...
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 november 2023 10:27
    Overheid neemt ‘gratis’ boetebedrijfjes wind uit de zeilen met nieuwe wet

    Per 1 januari 2024 rijdt de overheid bedrijven die zijn gespecialiseerd in het aanvechten van verkeersboetes flink in de wielen. Door een nieuwe wet wordt de vergoeding voor deze firma's met 75 procent verlaagd. De bedrijven zelf vrezen dat ze moeten stoppen, of zijn al gestopt.
    Erik Kouwenhoven 09-11-23, 06:15 Laatste update: 09-11-23, 08:41

    De nieuwe wet kwam er onder meer door Kamervragen van SP-Kamerlid Michiel van Nispen. Hij uitte eind april kritiek op de hoge proceskostenvergoedingen van boetebedrijven en WOZ-bezwaarbureaus, die op vergelijkbare wijze te werk gaan. ,,Ik heb het idee gekregen dat dit soort bureaus er vooral zijn voor hun eigen verdienmodel”, zei hij eerder tegen deze krant. ,,Het gaat hen meer om het innen van belastinggeld dan het dienen van de belangen van mensen. Deze mensen verdienen bakken met geld met weinig inspanning, terwijl sociaal advocaten weinig betaald krijgen voor veel inspanning.”

    ‘Tientallen verkeersboetes ingetrokken wegens foute werkwijze politie’

    ‘Aanvechten boetes schiet zijn doel voorbij’

    Partijen als VVD, D66, CDA, PvdA en SP waren het met hem eens en ook Veilig Verkeer Nederland vindt dat het aanvechten van verkeersboetes in veel gevallen zijn doel voorbijschiet. ,,Dit soort praktijken draagt niet bij aan de verkeersveiligheid”, zei Evert-Jan Hulshof, directeur van Veilig Verkeer Nederland. ,,Als er echt geen overtreding is begaan, helpt dat mensen uiteraard, maar verkeersgedrag wordt in belangrijke mate gestoeld door handhaving. Het is in onze ogen dan ook niet goed als mensen denken dat ze gemakkelijk weg kunnen komen met een verkeersovertreding.”

    Volgens Nick Voorbach van Verkeersboete.nl, de grootste dienstverlener in het aanvechten van verkeersboetes, wordt er alleen maar achter deze bedrijven aan gejaagd vanwege de ongekende hoeveelheid zaken die zij hebben gewonnen. ,,Deze wet is er in twee dagen tijd doorheen gejast’’, zegt Voorbach. ,,Zonder consultatie bij de Raad van State of stakeholders zoals wij. De overheid wil gewoon blijven verdienen en het boeit ze niet of de boetes terecht of onterecht zijn.”
    Irritatie

    De bureaus wekten de afgelopen tijd steeds vaker irritatie op, ook bij rechters. Zo kende een kantonrechter van een rechtbank in Den Haag enkele maanden geleden slechts 100 euro proceskosten toe aan het adviesbureau dat een bezwaar had aangetekend. De rechter vond de proceskosten van bijna 1300 euro te hoog voor een bezwaar van een paar regels. Volgens Marloes van Kessel, woordvoerder van het Parket Centrale Verwerking OM, verdraaien de bureaus ook de feiten. ,,Zo zag ik laatst een reclame waarin rapper Boef zegt dat een op de vier verkeersboetes onterecht is. Dat klopt gewoon niet. Bovendien kan iedereen zelf in beroep gaan tegen een boete.” Dat kan onder meer via het Digitaal Loket Verkeer.
    Eerste Kamer

    Volgens Voorbach zijn er ongeveer vijf grote bureaus actief op het gebied van het aanvechten van verkeersboetes. Zij hebben gezamenlijk zo‘n honderd werknemers in dienst. Alle bureaus zijn al meer dan vijf jaar actief in de rechtshulpverlening. Een aantal bureaus - ook lang actief - is reeds gestopt. De Eerste Kamer stemt 19 december over de wet. ,,Dat wij ook definitief stoppen sluit ik nu niet uit. Maar tot en met eind december wil ik daarover niet nadenken en mij focussen op het overtuigen van de Eerste Kamer.”

    De gedachte is dat het aantal bezwaarpro­ce­du­res zal afnemen, maar het tegendeel zal waar blijken
    Nick Voorbach van Verkeersboete.nl

    Volgens Voorbach moeten burgers zelf hun onterechte bekeuringen aanvechten als de bureau’s hun werk niet meer kunnen doen. ,,De wet- en regelgeving omtrent verkeersboetes is echter complex. Je moet daarvoor kennis hebben van de Regeling domeinlijsten Boa, het Besluit BOA, de Wahv, de Awb en de rechtspraak van het Hof Arnhem-Leeuwarden. Het is raadzaam om eerst het complete dossier op te vragen. Veel burgers weten niet hoe dat werkt. Verder moet je alle termijnen goed bewaken en ook daar gaan burgers vaak de mist in. Tot slot is het verstandig om naar de zitting te gaan. In mijn optiek is het daarom een complex en tijdrovend proces.”
    Boetebureau als filter

    Voorbach denkt dat de procesdruk met het ingaan van de nieuwe wet niet afneemt. ,,De gedachte is dat het aantal bezwaarprocedures zal afnemen, maar het tegendeel zal waar blijken. Bureaus als Verkeersboete.nl zijn een filter. Zaken zonder kans op succes worden bij voorbaat al niet in behandeling genomen. Als dit filter wegvalt, zullen beboete verkeersdeelnemers steeds vaker zelf procedures starten, met een overdaad aan kansloze procedures voor de rechtbanken tot gevolg.”
  5. forum rang 6 win some... 12 november 2023 12:08
    quote:

    Succes schreef op 11 november 2023 19:30:

    [...]

    Zeer zwak argument (van mvr Van der Plas)!

    Het geeft iig de mogelijk om een vergelijk te maken (en meer inzicht te verkrijgen in de haalbaarheid van de plannen) ... de zogenaamde 'tekortkomingen' in de doorrekeningen zullen namelijk gelden (cq gelijk zijn) voor alle verkiezingsprogramma's.

    Daarbij komt dat met name partijen die (hoogstwaarschijnlijk) het overheidstekort flink (lees: het meest) laten oplopen niet kiezen voor een doorrekening door het CPB ... dat kan natuurlijk een toeval zijn ... maar zet toch aan tot denken!

    Wim Suyker : ,,De aangegeven gevolgen van het BBB-programma variëren sterk, met Suyker die waarschuwt voor een mogelijk overheidstekort van 7 miljard euro ..."
    Probleem is ook dat politieke partijen hun plannen aanpassen aan de 'tekortkomingen' van de cpb-modellen om maar een zo'n goed mogelijk resultaat te scoren. De bedoeling is om het model een weergave van de werkelijkheid te laten zijn en niet om de werkelijkheid een weergave van het model te laten zijn. Dat onderscheid wordt nogal eens uit het oog verloren in poltiek en ambtelijk Den Haag. Daarmee is een doorrekening op zich helemaal niet verkeerd, maar het moet wel op de juiste waarde worden geschat.
  6. forum rang 8 GakGak 12 november 2023 12:34
    DeZwarteRidder
    12 november 2023 10:27
    Overheid neemt ‘gratis’ boetebedrijfjes wind uit de zeilen met nieuwe wet
    .
    Een onbetrouwbare overheid is de grootste aanjager voor gecombineerde bezwaarprocedures.
    ´Niet bezwaarmakers´ worden door de overheid bijna uitgelachen achteraf en verder genegeerd (aantoonbaar teveel
    belasting betaald over spaargeld ?, jammer dan en dikke vette pech....).

    Op gemeenteniveau is het al niet veel beter.
    Rondrazende scanvoertuigen die boetes doen uitgaan zonder enige tussenkomst van wie dan ook.
    Even een parkeervergunning niet verlengd of een andere auto niet op tijd overgeschreven en het regent aan de
    lopende band, bijna dagelijks dus, bekeuringen en niemand merkt dat op bij ´de overheid´ en zie dat dan maar eens terug te draaien.

    Foutjes worden genadeloos afgestraft en waardoor herkennen we dat ook weer ?
    En oh ja, je mag toch procederen ?

    Alsof dat een garantie is op eerlijke je recht halen ?
    Ook dat hebben ze onderuit geschoffeld, regelmatig.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 november 2023 12:45
    quote:

    GakGak schreef op 12 november 2023 12:34:

    DeZwarteRidder
    12 november 2023 10:27
    Overheid neemt ‘gratis’ boetebedrijfjes wind uit de zeilen met nieuwe wet
    .
    Een onbetrouwbare overheid is de grootste aanjager voor gecombineerde bezwaarprocedures.
    ´Niet bezwaarmakers´ worden door de overheid bijna uitgelachen achteraf en verder genegeerd (aantoonbaar teveel
    belasting betaald over spaargeld ?, jammer dan en dikke vette pech....).

    Op gemeenteniveau is het al niet veel beter.
    Rondrazende scanvoertuigen die boetes doen uitgaan zonder enige tussenkomst van wie dan ook.
    Even een parkeervergunning niet verlengd of een andere auto niet op tijd overgeschreven en het regent aan de
    lopende band, bijna dagelijks dus, bekeuringen en niemand merkt dat op bij ´de overheid´ en zie dat dan maar eens terug te draaien.

    Foutjes worden genadeloos afgestraft en waardoor herkennen we dat ook weer ?
    En oh ja, je mag toch procederen ?

    Alsof dat een garantie is op eerlijke je recht halen ?
    Ook dat hebben ze onderuit geschoffeld, regelmatig.
    Gisteren waren op de tv een aantal personen te zien die voor vele duizenden euro's parkeerbelasting moesten nabetalen omdat ze vrijwel iedere dag een boete kregen door de camera-auto's.
    Deze personen kregen pas maanden later door dat er iets fout was gegaan bij de registratie van hun parkeervergunning.
  8. forum rang 7 hirshi 12 november 2023 15:41
    Timmermans beweert dat VVD geen financiering heeft voor kernenergie terwijl Dilan in OP1 nog vertelde dat het huidige kabinet al 5 miljard hiervoor gereserveerd heeft.

    Hij beweerde ook dat dit kabinet niets voor het klimaat betekent heeft.
    '
    Zijn optredens krijgen een steeds groter Jiskefet gehalte.
  9. forum rang 8 Freemoneyforever 13 november 2023 03:08
    quote:

    hirshi schreef op 12 november 2023 15:41:

    Timmermans beweert dat VVD geen financiering heeft voor kernenergie terwijl Dilan in OP1 nog vertelde dat het huidige kabinet al 5 miljard hiervoor gereserveerd heeft.

    Hij beweerde ook dat dit kabinet niets voor het klimaat betekent heeft.
    '
    Zijn optredens krijgen een steeds groter Jiskefet gehalte.
    Het kabinet zet in op kernenergie. Daarvoor zijn forse investeringen noodzakelijk. Dat zal de nodige discussie opleveren.

    Het is een kostbaar plan. Het kabinet-Rutte IV wil twee nieuwe kerncentrales bouwen. In 2035, of eerder, moeten die er staan. Met die doelstelling omarmt Nederland voor het eerst in decennia weer kernenergie. Maar de plannen zijn nog niet rond. Het kabinet moet nog bepalen hoe de bouw van de centrales wordt gefinancierd.

    De nieuwe kerncentrales zijn cruciaal voor het kabinetsstreven om vanaf 2040 energie te produceren zonder uitstoot van broeikasgas. Ze moeten straks voorzien in meer dan 10 procent van de Nederlandse energiebehoefte. Het oog is gevallen op kerncentrales van de zogenoemde generatie-III plus. Dat is een doorontwikkeling van de techniek die in de huidige kerncentrale in het Zeeuwse Borssele wordt gebruikt. De reactoren werken op vertrouwde wijze: door kernsplijting wordt water verhit om stoom te maken. Die stoom drijft een turbine aan, die elektriciteit opwekt (zie ‘Van water naar elektriciteit’).

    Kabinet reserveert lang niet genoeg voor de bouw van kerncentrales

    Het kabinet reserveert voorlopig 5 miljard euro voor de bouw van die centrales. Dat is lang niet genoeg. De kosten werden een paar jaar geleden al op circa 20 miljard geraamd. Waar moet de rest van het geld vandaan komen? Minister Rob Jetten (D66) voor Klimaat en Energie stuurde eind vorig jaar een onderzoek naar de Tweede Kamer waarin verschillende opties zijn onderzocht.

    Zo kan de overheid zelf alles betalen en volledig eigenaar worden van de kerncentrales, naar Frans voorbeeld. Andere optie: private investeerders vinden die meefinancieren, zoals in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten ­gebeurt. In Amerika zijn veel centrales zelfs volledig in handen van ondernemingen.

    VVD en CDA willen nieuwe kerncentrales in overheidshanden houden

    VVD en CDA weten wel wat ze willen. De twee coalitiepartijen presenteerden een voorstel om de nieuwe kerncentrales in overheidshanden te houden – net als met de kerncentrale in Borssele het geval is. Die is grotendeels van de provincie Zeeland. ‘Dat heeft twee voordelen,’ schetst CDA-Kamerlid Henri Bontenbal (40). ‘De financieringskosten van een kerncentrale zijn heel hoog. De staat kan dat geld goedkoper lenen. En dat scheelt de belastingbetaler geld.’

    Bovendien houdt de overheid controle. ‘Kerncentrales gaan lang mee – zestig tot tachtig jaar. Controle is ook vanuit geopolitiek belang heel verstandig.’ Bontenbal wil dat private partijen als pensioenfondsen en energiebedrijven aandelen krijgen in een nog op te richten onderneming. ‘Het moet een gezond bedrijf worden.’

    INVESTEERDERS HUIVERIG OM GELD TE STEKEN IN DE BOUW VAN KERNCENTRALES
    (de rest staat achter betaalmuur)

    In mijn ogen: kernenergie aanleggen is (ook) een dure grap. Wind en zon ook. Ik zie het als een politieke beslissing, ik ben niet voor, niet tegen. Financiering is hoe dan ook een kostbare zaak, je kunt er gif op innemen dat de energiegebruikers dat zullen betalen. Daar bovenop hebben we al voor huishoudens het op één na duurste aardgas in Europa (alleen Zweden is een klein beetje duurder). Dat komt door de graaihanden van de overheid.
  10. forum rang 7 JP Samosa 13 november 2023 09:52
    Gisteren nog stukje van een debat op RTL gezien met vdPlas,Ouwehand,Marijnissen,Yesilgüs,Wilders en Jetten.
    Ze zouden zò samen een regering kunnen vormen….echt onvriendelijk werd het niet, omdat men overwegend de eigen standpunten meldt.
    Ik vond Marijnissen er het beste uitkomen.
    Waar het ging over zorg: Ze wil ,zoals bekend , de marktwerking weg uit de zorg, en een ander zorgstelsel.
    Ben ik voor!

    Wat ik mis is een avondje ,zonder politici, maar met rekenmeesters, die met ideeen en cijfers komen voor een ander zorgstelsel.

    Gisteren op bezoek bij vrienden in België , vernam ik dat de zorgpremie in België 125 euro per JAAR bedraagt……..( maar de huisarts kost wel een eigen bijdrage van maar liefst 2 euro per bezoek….)
    België maakt betere keuze’s (minder burocratie in de zorg. ook de wachtlijsten zijn korter)……
  11. forum rang 7 hirshi 13 november 2023 10:26
    quote:

    JP Samosa schreef op 13 november 2023 09:52:

    Gisteren op bezoek bij vrienden in België , vernam ik dat de zorgpremie in België 125 euro per JAAR bedraagt……..( maar de huisarts kost wel een eigen bijdrage van maar liefst 2 euro per bezoek….)
    België maakt betere keuze’s (minder burocratie in de zorg. ook de wachtlijsten zijn korter)……
    € 125 euro per jaar is nogal wat minder dan de € 1.542 per persoon die ik in 2023 betaal bij CZ Direct in Nederland (wordt € 1,686,- in 2024).

    Als ik het goed begrijp is de reguliere premie voor ziektekosten in België per persoon € 58,- per jaar of € 29 voor mensen met een laag inkomen.'
    Maar ik neem aan dat in België meer voor eigen rekening komt, anders is het grote verschil niet te verklaren.
    Dat België betere keuzes maakt zoals minder bureaucratie en kortere wachtlijsten heeft neem ik graag aan.

    Zelf sta ik op een wachtlijst van vier maanden voor een staaroperatie. Mijn vrouw moest naar een particuliere hartkliniek omdat de wachttijd in het Erasmus MC onverantwoord lang was.
    Ik hoor alom dat mensen op wachtlijsten staan voor een behandeling.
  12. forum rang 9 josti5 13 november 2023 10:28
    quote:

    JP Samosa schreef op 13 november 2023 09:52:

    *...)

    Gisteren op bezoek bij vrienden in België , vernam ik dat de zorgpremie in België 125 euro per JAAR bedraagt……..( maar de huisarts kost wel een eigen bijdrage van maar liefst 2 euro per bezoek….)
    België maakt betere keuze’s (minder burocratie in de zorg. ook de wachtlijsten zijn korter)……
    -----------------

    De zorgpremie voor de Vlaamse sociale bescherming:
    bedraagt 58 euro of 29 euro
    betaal je elk jaar zodra je ouder bent dan 25
    betaal je elk jaar voor 30 april aan een zorgkas
    gebruiken we volledig om meer dan 300.000 mensen die veel zorg nodig hebben, te versterken met een maandelijks zorgbudget
    geeft ook jou het recht op de voordelen en de solidariteit van de Vlaamse sociale bescherming op het moment dat je veel zorg nodig hebt.

    www.vlaamsesocialebescherming.be/de-z...,het%20jaar%20van%20de%20zorgpremie.

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...
  13. forum rang 9 objectief 13 november 2023 10:39
    quote:

    josti5 schreef op 13 november 2023 10:28:

    [...]
    -----------------

    De zorgpremie voor de Vlaamse sociale bescherming:
    bedraagt 58 euro of 29 euro
    Ja, in Vlaanderen kunnen ze nog veel leren van Nederland.
    Er is een steeds grotere vraag naar zorg (vnl. door de ouderen) en dan is het wel zo verstandig om dit duur te maken, anders ben je heel dom bezig.
    Ook in Vlaanderen nemen de zorgmedewerkers ontslag en komen dan als zelfstandige weer terug tegen de dubbele kosten.
    Ze zijn gewoon onmisbaar dus tegen elke prijs.
  14. forum rang 9 objectief 13 november 2023 10:41
    quote:

    hirshi schreef op 13 november 2023 08:58:

    Bontebal wast de oren van Timmermans.

    www.youtube.com/watch?v=5xGg2WcKcuc

    Zo blijkt Timmermans het verschil tussen CO2 en stikstof niet te weten.
    Als Timmermans wist het natuurlijk drommels goed maar had geen zin in een oeverloze discussie.
  15. forum rang 9 objectief 13 november 2023 10:43
    quote:

    JP Samosa schreef op 13 november 2023 09:52:

    Gisteren op bezoek bij vrienden in België , vernam ik dat de zorgpremie in België 125 euro per JAAR bedraagt……..( maar de huisarts kost wel een eigen bijdrage van maar liefst 2 euro per bezoek….)
    België maakt betere keuze’s (minder burocratie in de zorg. ook de wachtlijsten zijn korter)……
    Belgie maakt bijna altijd de slechtste keuzes, want de vraag naar zorg is ontembaar. Kortom: enkel af te remmen door forse premiestijgingen.
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 13 november 2023 10:48
    quote:

    objectief schreef op 13 november 2023 10:43:

    [...]

    Belgie maakt bijna altijd de slechtste keuzes, want de vraag naar zorg is ontembaar. Kortom: enkel af te remmen door forse premiestijgingen.
    Maak je niet zo druk:

    Overgebruik van medische zorg

    Betaling voor activiteiten van zorgverleners stimuleert overgebruik van
    zorg en verklaart voor een deel de toename in ziekenhuiskosten. Over-
    gebruik wordt veel gezien bij zorgverleners in afhankelijke posities, bij
    kwetsbare patiënten en bij wensvervullende geneeskunde. Het betrek-
    ken van de voorkeuren van de patiënt tijdens het consult, meer waar-
    dering voor ‘watchful waiting’ en betaling naar uitkomstmaten van een
    behandeling kunnen overgebruik remmen en de kosten in potentie
    met 30 procent reduceren.
    www.overkwaliteitvanzorg.nl/wp-conten...

    Kijk, daar hoor ik de regeringspartijen niet over.......
  17. forum rang 8 het zwaard 13 november 2023 11:43
    Hirshi: Zelf sta ik op een wachtlijst van vier maanden voor een staaroperatie. Mijn vrouw moest naar een particuliere hartkliniek omdat de wachttijd in het Erasmus MC onverantwoord lang was.
    Ik hoor alom dat mensen op wachtlijsten staan voor een behandeling.

    Waarom laat u dit niet uitvoeren in Spanje ? ( bv in Benidorm )
  18. forum rang 7 rene l 13 november 2023 11:49
    Gisteravond was het zover.
    Nadat ik de hond uitgelaten had heb ik er buiten eerst nog eentje opgestoken, daarna heb ik een blik bier uit de koelkast opengetrokken en ik ben naar het verkiezingsdebat gaan kijken.

    Franz Hammer schitterde door afwezigheid, maar goed ook, ze hadden hem helemaal afgebrand want deze man is niet in orde, en hij denkt nog steeds dat niemand om hem heen kan.
    Het zal hem een worst wezen, in Brussel was hij al zeer ongeliefd, Nederland heeft een nog grote hekel aan deze beste man, en zelfs zijn eigen partijgenoten kunnen hem volgens mij wel schieten.
    Maar hij zal wel denken, ik ben toch de grootverdiener in de kamer, en met mijn wachtgeld van 3 ton zit ik er wel warmpjes bij.

    Dhr. Elders had ook afgezegd, volstrekt onbegrijpelijk, zoiets kun je niet maken, ik heb nog steeds een aparte indruk van hem, wat wil hij nu precies.

    Mij is het wel duidelijk, pogingen zijn er genoeg om Nederland weer op de rails te krijgen, maar als je als land volledig ontspoort bent gaat dat niet lukken, werkelijk, alles is uit de klauwen gelopen, en het is ook bekend, Rutte had geen visie, hij liep braaf aan de ketting van Brussel mee en ondertussen gooide hij ons land te grabbel.
    Het enige wat hij deed waren korte termijn binnenbrandjes blussen, en ondertussen liet hij velen in de steek.

    De problemen waar ons land mee kamt kwamen gisteravond op tafel.
    We hebben teveel asielzoekers, we hebben geen bejaardenwoningen meer voor onze ouderen, een overhead aan zelfgecreerde nutteloze baantjes, een tekort aan echt werkzaam personeel, een tekort aan starterwoningen voor onze eigen jongeren, en, het dagelijkse levensonderhoud is voor velen niet meer te betalen.
    Gewoon de kernproblemen.

    Robbie was heel erg stil, hij riep af en toe nog wel wat, hij zal nog wel onder de indruk zijn van het schouderklopje van Thierry, het gas ging er gisteravond niet echt op bij hem, hij was zeer timide.
    De mevrouw van de Partij van de Dieren deed ook rare uitspraken, ze snapt het niet.
    En de mevrouw van de SP, ze heeft haar woordje wel klaar, ze klinkt zeer overtuigend, maar beste mevrouw, u leutert op microniveau en u kunt de grote lijnen niet bevatten.

    Er zat ook een mevrouw in het publiek, ze was manager in de zorg en ze deed enorm veel mantelzorg voor haar moeder, ondoenlijk, niet vol te houden, maar voor haar moeder was er geen plek in een verzorgingstehuis.
    Er zou pas plek komen via een urgentieverklaring als ze bij wijze van spreken half dood was.
    Yesgo vertelde dat er voor dit soort mensen wat geregeld zou moeten worden op het werk, doorbetaald zorgverlof.

    Ze snapt het ook niet, juist vele managers in de zorg die veel bureaucratie veroorzaken en de meest vreemde regeltjes bedenken zouden weer fysiek aan het werk moeten gaan.
    En bovendien, als je deze mevrouw zorgverlof gaat geven dan moet je met nog minder mensen hetzelfde werk gaan doen.
    Net als bij vele kleine bedrijven, uitval van een werknemer kan gewoonweg niet omdat de anderen dan overbelast worden.

    Onze dochter zat ook te kijken toen Yesgo dit met droge ogen vertelde, en ze zei, wat een arrogante bitch, laat haar maar eens een dag meelopen in een verzorgingstehuis.
    Ik moest wel lachen, ze had groot gelijk, ze komt naar mijn bescheiden mening ook zeer hautain over, niet voor de normale man, geen realisme, en ik moest onbewust aan Peter denken.

    Net als een jong gezin die helemaal knel zit.
    De man werkte voor een laag salaris, de vrouw had geen baan, ze zorgde voor haar 3 zeer jonge kinderen en ze hadden een tekort aan geld.
    Er werd gevraagd, waarom brengt u de kinderen niet onder bij de kinderopvang.
    Ik kon merken dat de vrouw haar kinderen eigenlijk zelf op wilde voeden, en bovendien, eerst ze alle drie naar de opvang brengen, dan gaan werken, dan weer ophalen, en thuis moet er ook het nodige gedaan worden.
    Het zal alleen maar stress verhogend werken.
    En zoals ze zelf ook zei, als ik ga werken, de nodige toeslagen vallen weg, en dat voor netto nog geen 100 Euro per maand.
    Ik denk dan, geef deze mevrouw toch Duizend Euro per maand, dan heb je het hele probleem opgelost.
    Maar aan de andere kant, waarom hebben jullie als het heel erg krap is aan alle kanten eigenlijk 3 kinderen op de wereld gezet.

    Aan het eind werd er ook nog aan het publiek gevraagd of ze duidelijkheid gekregen hadden en wisten waarop ze gingen stemmen.
    Er kwam een mevrouw aan bod in dure kleren, ja, hoor, ik heb bevestigd gekregen dat een stem op de VVD het beste is.
    Ook kwam er meisje van net 18 in beeld die er nog niet veel van snapte, logisch overigens, ze vertelde dat ze vrede wilde hebben.
    Ik dacht nog, goh, dat zou ik ook wel willen, maar met al die ellende op de wereld, dat is een utopie, en dat zal nooit gebeuren.

    Tja, dit weekend sijpelde er ook weer wat nieuws binnen over de verwoeste Nord Stream gasleidingen.
    Niet 100% bevestigd, maar toch geschreven door de niet meest onbetrouwbare bronnen.
    Ja, voor het uitbreken van de oorlog tussen de Oekraine en Rusland schijnt de geheime dienst van de Oekraine een plan gemaakt te hebben om ze onklaar te maken,
    De CIA schijnt van dit plan geweten te hebben en het ze ontraden te hebben.
    En als de CIA het weet dan weet de KGB het ook, en nog wel wat organisaties.
    Het zal toch niet, en zou de Staatsclown ook op de hoogte geweest zijn.
    Maar ja, dat is toch helemaal niet mogelijk dat het zo gegaan is, want dan zouden alle puzzelstukjes plotseling op hun plaats vallen.

    Ik heb het nog niet over Blondie gehad, ik vond hem gisteravond sterk, hij kwam zeer zelfverzekerd over, inmiddels de meest ervaren man in de kamer die het nodige over zich heen gehad heeft.
    Altijd heeft hij zich staande gehouden, hij kwam met constructieve plannen.
    En hij kon het gisteravond ook goed vinden met Ma Flodder die naast hem zat en die straks gezien de situatie in de 1e kamer zeker nodig zullen hebben.

    Binnenkort de verkiezingen, er zal nog wel flink met modder gegooid gaan worden, maar ik zeg ook, de meeste stemmen gelden en we leven in een democratie.
    Dhr. Elders van NSC zal samen met de VVD wel aan kop gaan.
    PvdA/GroenLinks, nee, ik denk niet dat iemand op jullie zit te wachten.
    En doe de PVV en de BBB er eens bij, een brede solide meerderheid.

    Je moet toch wat, snel een regering samenstellen, helderheid, want pas op, de huidige zittende demissionaire bende is achter de coulissen nog flink bezig om er vele snode plannetjes nog even ongezien snel door te drukken.
    Allemaal achterbakse plannen waar ons land niet beter van zal worden.
6.480 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 324 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.329
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.357
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.053
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.271
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 334
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.255
AMG 965 125.702
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.267
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.904
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht