Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

6.480 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 324 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JP Samosa 13 november 2023 11:53
    quote:

    objectief schreef op 13 november 2023 10:43:

    [...]

    Belgie maakt bijna altijd de slechtste keuzes, want de vraag naar zorg is ontembaar. Kortom: enkel af te remmen door forse premiestijgingen.
    Andere keuze’s blijkbaar.
    Het wegennet is minder dan in NL, de zorg beter
    Kwa sociale voorzieningen is het ook heel goed geregeld.
    Hoe ze dat doen is me een raadsel.

    Al die zg. Verkiezingsdebatten…….ze zijn behoorlijk nutteloos.
    Af en toe hoor je wat cijfers
    Ik zou liever , bij elk debat, veelvuldig het totale begrotingsoverzicht er bij zien.
  2. forum rang 8 GakGak 13 november 2023 12:47
    trends.knack.be/nieuws/macro-economie...

    De oliemarkt, een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van de wereldeconomie, blijft volatiel. Vandaag zakte een vat olie van de voor ons toonaangevende Noordzeesoort Brent onder de 81 dollar. Is het oliekartel OPEC+ gefaald in zijn opzet om de prijzen hoger te stuwen? We vroegen het aan Frank Vranken, hoofdstrateeg bij Edmond de Rothschild.

    Eerder voorspelde de beursstrateeg Vranken nog dat de ‘match tussen OPEC+ en Federal Reserve’ over het lot van wereldeconomie zou beslissen. De aankondigingen van Saudi-Arabië en Rusland, de belangrijkste spelers in OPEC+, om minder olie op te pompen en uit te voeren, lijken intussen hun doel te missen.
    De Fed is dus aan de winnende hand?
    FRANK VRANKEN. “OPEC+ heeft veel uit de kast gehaald om de prijzen te ondersteunen, vooral via productiebeperkingen. Ze zijn nog altijd met intensivering en verlenging van die productiecuts aan het dreigen. Maar als de rente hoog blijft, potentieel verstikkend wordt en de economische groei wereldwijd blijft krimpen, dan gaat de vraag naar beneden. Daar kan de aanbodzijde moeilijk tegenop. Daarom hebben de Fed, alsook de andere centrale banken, de bovenhand ten opzichte van OPEC+.

    “De winnaar… dat is te zien op welk vlak, natuurlijk. De Fed wil sowieso vooral de inflatie naar beneden brengen; dat de economie in zijn geheel afkoelt, is een ander gegeven. De focus is de ‘headline inflation’, waarbij ook rekening wordt gehouden met de voeding- en energieprijzen. En die is dalend. Natuurlijk moet je daar bijzeggen dat dit niet de kerninflatie betreft, die nog altijd zowel voor Europa als voor Amerika in de buurt van 4 procent blijft hangen, en de andere schijf niet volledig volgt.”
    Eind september, toen de olieprijzen ineens weer klommen, hield Saxo Bank nog rekening met het doemscenario van stagflatie. Mogen we dat nu schrappen?
    VRANKEN. “Recessie lijkt voorlopig afgewend, maar ik wil daar toch een kanttekening bij maken. In het verleden hebben recessies zich vaak voorgedaan na een laatste kwartaal van zeer sterke economische groei. Dus ik acht het onmogelijk om te stellen dat die recessie helemaal afgewend is. Het is nog steeds koffiedik kijken.

    “We krijgen binnenkort de lakmoestest. We gaan immers naar Black Friday, dat is de laatste vrijdag van november. Dan trekken de kleinhandelsverkopen normaal gezien enorm aan. We zien dat de Amerikaanse consument stilaan minder sterk staat; op Black Friday krijgen we een inschatting of hij nog echt in goede doen is. Ik vind het dus nog iets te vroeg om dat recessie-scenario volledig op te bergen.”

    De gigantische Amerikaanse schuldenberg boezemt evenmin veel vertrouwen in.

    VRANKEN. “De situatie blijft ook onvoorspelbaar door de fragiele toestand van de Amerikaanse politiek. Ik doel op die potentiële shutdown deze week. Als er inderdaad zo’n shutdown van de Amerikaanse overheid komt, is dat niet goed voor het consumentenvertrouwen. We hebben vorige week al dalende consumentenvertrouwencijfers in de VS gezien. Ik denk dat de Amerikaanse economie stilaan fragieler wordt, kwetsbaarder. Desondanks die sterke cijfers voor de grote techbedrijven van de Magnificent Seven, die het voorlopig nog goed doen en die de beurzen ondersteunen. Maar zonder die zeven bedrijven zijn de Amerikaanse beursprestaties ronduit middelmatig. Dus ik zou nog een afwachtende houding aannemen.”

    Ook de vooruitzichten voor de vraag naar olie in China, ’s werelds grootste importeur, zijn niet bepaald bullish voor de olieprijs te noemen. Hoe staat het daar met het economisch herstel?
    VRANKEN. “We hebben het voorbije weekend Singles’ Day gehad in China, hoogdag voor de Chinese e-commerce. Dat heeft heel even de consumentenvraag aangetrokken. Maar we mogen niet vergeten dat de Chinese consument spaart via vastgoed. En dat vastgoed staat onder druk. Ik denk niet dat de zorgen voorbij zijn voor China. Ik heb ooit geschreven dat China zijn grootste economische uitdaging beleeft. Ik blijf daarbij.”
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 november 2023 12:50
    Adviescollege maakt gehakt van nieuwe wet tegen schijnzelfstandigheid
    Door Tom van Gurp
    13 nov 2023 om 12:37
    3 reacties
    Het wetsvoorstel om schijnzelfstandigheid tegen te gaan heeft geen nut, vindt het Adviescollege toetsing regeldruk (ATR). De aangekondigde plannen lossen het probleem niet op, maar zorgen juist voor extra administratieve rompslomp.

    Door de plannen moet dan ook een streep worden gehaald, schrijft het ATR in een advies aan het demissionaire kabinet.

    Veel bedrijven willen medewerkers niet in loondienst nemen en laten ze werken als zelfstandige. Hierdoor hoeven de werkgevers geen sociale premies en loonbelasting af te dragen. Hoewel het niet verboden is om met zelfstandigen te werken, is in een aantal gevallen sprake van een verkapt dienstverband. Het kabinet wil dit tegengaan met een nieuwe wet.

    Om te bepalen of iemand echt een zelfstandige is, wordt in die nieuwe wet gekeken naar drie factoren: de aansturing en controle van de zelfstandige, of het werk structureel is en of het werk voor eigen rekening en risico is.

    Het ATR heeft grote twijfels over de nieuwe plannen. Zo is er bij alle drie de factoren ruimte voor interpretatie. Dit zorgt alleen maar voor meer onduidelijkheid. Daarnaast zijn de drie factoren niet nieuw, maar gebruiken rechters ze nu al als ze moeten bepalen of iemand zelfstandige is of niet. In feite verandert er volgens de adviseurs dus niets. Wel zorgt de wet voor meer regeldruk.

    Het kabinet zou er daarom goed aan doen om de huidige plannen niet door te zetten, maar eerst gesprekken te voeren met zelfstandigen en individuele werkgevers. Ook adviseert het ATR om een praktijkproef te houden voordat de regels definitief op de schop gaan.
  4. forum rang 9 objectief 13 november 2023 13:05
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 13 november 2023 12:50:

    Adviescollege maakt gehakt van nieuwe wet tegen schijnzelfstandigheid

    Het kabinet zou er daarom goed aan doen om de huidige plannen niet door te zetten, maar eerst gesprekken te voeren met zelfstandigen en individuele werkgevers. Ook adviseert het ATR om een praktijkproef te houden voordat de regels definitief op de schop gaan.
    Opnieuw gesprekken beginnen, je kunt niet eindeloos blijven praten. Het kabinet moet doorpakken.
  5. forum rang 7 ffff 13 november 2023 13:32
    quote:

    JP Samosa schreef op 13 november 2023 09:52:

    Gisteren op bezoek bij vrienden in België , vernam ik dat de zorgpremie in België 125 euro per JAAR bedraagt……..( maar de huisarts kost wel een eigen bijdrage van maar liefst 2 euro per bezoek….)
    België maakt betere keuze’s (minder burocratie in de zorg. ook de wachtlijsten zijn korter)……
    Samosa,

    DAT is wel een ontzettend bijgekleurd verhaal. En het werkt ook nog als je ziet hoe bijvoorbeeld Hirshi hierop reageert.

    De zorgpremie is in Beglië wel degelijk LAAG, maar de belastingen weer schrikbarend hoog. En dat zie je voortdurend in dit soort discussies: Men vertelt slechts ....Een stukje van het hele verhaal, zoals dat de verteller in zijn hoop medestanders te krijgen, het best uitkomt.

    Nog grotere nonsens is de 2 Euro per bezoekregeling. Ik kan je de prachtigste verhalen van discussies met patiënten vertellen, waarbij de patiënt, uiteraard een pure socialist, triomfantelijk vertelde wel 2 Euro te zullen betalen, maar dokter Peter dat toch echt niet accepteerde en... een uurtje later het ziekenfonds aan de lijn kreeg.

    Het plaatje is veel complexer: De gezondheidszorg in België is ronduit heel erg goed. Niet voor niets dat in België zoveel Nederlanders behandeld worden. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan in de vorm van beslist hogere belastingen.

    PRECIES hetzelfde verhaal in Luxemburg. Houd je hart vast Samosa. Houd je hart nogmaals vast, maar MIJN aanslag gezondheidsbijdrage voor Luxemburg voor 2022 bedroeg....méér dan 20.000 Euro. VANDAAR dat ik altijd de fiscale belastingaanslag OPTEL tesamen met de gezondheidsbijdrage en dat zijn dan zogezegd je kost in Luxemburg. In Luxemburg zijn ze dus veel inzichtelijker wat gezondheidszorg werkelijk kost dan een verpamperde bijdrage door de gruwelijk verwende kiezer. En die zijn, ONDANKS DIE meer dan 20.000 voor gezondheidszorg ongeveer een anderhalf miljoen minder dan bijvoorbeeld in Nederland. Houd ik dus jaarlijks op zak.

    Wat mij stoort aan jouw posting is dat je er één positief onderdeeltje uithaalt en over de rest zwijgt. In België is de gezondheidszorg prima geregeld, maar loopt er heel wat gruwelijk verkeerd, waaronder vooral de steeds oplopende Federale schulden. Maar ja, dat is zorg voor later, voor de kinderen.....

    Peter
  6. forum rang 7 hirshi 13 november 2023 13:44
    quote:

    het zwaard schreef op 13 november 2023 11:43:

    Hirshi: Zelf sta ik op een wachtlijst van vier maanden voor een staaroperatie. Mijn vrouw moest naar een particuliere hartkliniek omdat de wachttijd in het Erasmus MC onverantwoord lang was.
    Ik hoor alom dat mensen op wachtlijsten staan voor een behandeling.

    Waarom laat u dit niet uitvoeren in Spanje ? ( bv in Benidorm )
    Goede vraag het zwaard.

    In 2005 ging er een speciaal team vanuit het Oogziekenhuis in Rotterdam naar Alicante om daar staaroperaties te verrichten bij Nederlanders die lange tijd in Spanje overwinteren.
    Die behandelingen waren een groot succes maar zijn als gevolg van bezuinigingen inmiddels beëindigd.

    Ook in Spanje zijn momenteel wachtlijsten voor staaroperaties.
    Met wachttijden is het in Spanje in het algemeen slechter gesteld dan in Nederland.
    Bovendien is in Spaanse ziekenhuizen efficiëntie vaak ver te zoeken, zeg ik uit ervaring.

    Tot slot: niet alle ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten van behandeling in het buitenland. Soms alleen zorg, behandelingen of medicijnen die niet kunnen wachten tot terugkeer in Nederland
  7. forum rang 7 ffff 13 november 2023 13:53
    Die behandelingen waren een groot succes maar zijn als gevolg van bezuinigingen inmiddels beëindigd.

    Hirshi,
    Ik gun iedereen het beste van de wereld. Maar....Ik vind dit nu weer zo'n schitterend voorbeeld van veel te ver doorgevoerde verpamperende zorg van de Nederlandse Overheid voor zijn naar het buitenland verblijvende burgers.

    Juist in een tijd van begrotingstekorten moet je als politicus ook de moed hebben, te zeggen: Wilt U geopereerd worden, dan komt U maar naar uw eigen land terug. Al snap ik ook wel dat je als politicus populairder wordt als je van alles en nog wat aanreikt in het buitenland..... Vooral in achterhoofd houden dat de gezondheisdzorg in Nederland onbetaalbaar wordt. Daar zullen ze in Luxemburg nog niet zo gauw last van hebben....

    Peter
  8. forum rang 7 hirshi 13 november 2023 14:07
    quote:

    ffff schreef op 13 november 2023 13:53:

    Die behandelingen waren een groot succes maar zijn als gevolg van bezuinigingen inmiddels beëindigd.

    Hirshi,
    Ik gun iedereen het beste van de wereld. Maar....Ik vind dit nu weer zo'n schitterend voorbeeld van veel te ver doorgevoerde verpamperende zorg van de Nederlandse Overheid voor zijn naar het buitenland verblijvende burgers.

    Juist in een tijd van begrotingstekorten moet je als politicus ook de moed hebben, te zeggen: Wilt U geopereerd worden, dan komt U maar naar uw eigen land terug. Al snap ik ook wel dat je als politicus populairder wordt als je van alles en nog wat aanreikt in het buitenland..... Vooral in achterhoofd houden dat de gezondheisdzorg in Nederland onbetaalbaar wordt. Daar zullen ze in Luxemburg nog niet zo gauw last van hebben....

    Peter
    Peter,

    Als behandelingen in het buitenland goedkoper zijn dan in Nederland zal dat niet leiden tot het eerder onbetaalbaar worden van de gezondheidszorg.
    In tegendeel.
  9. forum rang 7 JP Samosa 13 november 2023 14:55
    quote:

    ffff schreef op 13 november 2023 13:32:

    [...]

    Samosa,

    DAT is wel een ontzettend bijgekleurd verhaal. En het werkt ook nog als je ziet hoe bijvoorbeeld Hirshi hierop reageert.

    De zorgpremie is in Beglië wel degelijk LAAG, maar de belastingen weer schrikbarend hoog. En dat zie je voortdurend in dit soort discussies: Men vertelt slechts ....Een stukje van het hele verhaal, zoals dat de verteller in zijn hoop medestanders te krijgen, het best uitkomt.

    Nog grotere nonsens is de 2 Euro per bezoekregeling. Ik kan je de prachtigste verhalen van discussies met patiënten vertellen, waarbij de patiënt, uiteraard een pure socialist, triomfantelijk vertelde wel 2 Euro te zullen betalen, maar dokter Peter dat toch echt niet accepteerde en... een uurtje later het ziekenfonds aan de lijn kreeg.

    Het plaatje is veel complexer: De gezondheidszorg in België is ronduit heel erg goed. Niet voor niets dat in België zoveel Nederlanders behandeld worden. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan in de vorm van beslist hogere belastingen.

    PRECIES hetzelfde verhaal in Luxemburg. Houd je hart vast Samosa. Houd je hart nogmaals vast, maar MIJN aanslag gezondheidsbijdrage voor Luxemburg voor 2022 bedroeg....méér dan 20.000 Euro. VANDAAR dat ik altijd de fiscale belastingaanslag OPTEL tesamen met de gezondheidsbijdrage en dat zijn dan zogezegd je kost in Luxemburg. In Luxemburg zijn ze dus veel inzichtelijker wat gezondheidszorg werkelijk kost dan een verpamperde bijdrage door de gruwelijk verwende kiezer. En die zijn, ONDANKS DIE meer dan 20.000 voor gezondheidszorg ongeveer een anderhalf miljoen minder dan bijvoorbeeld in Nederland. Houd ik dus jaarlijks op zak.

    Wat mij stoort aan jouw posting is dat je er één positief onderdeeltje uithaalt en over de rest zwijgt. In België is de gezondheidszorg prima geregeld, maar loopt er heel wat gruwelijk verkeerd, waaronder vooral de steeds oplopende Federale schulden. Maar ja, dat is zorg voor later, voor de kinderen.....

    Peter
    Peter,
    Ik hoorde dat gisteren toevallig van onlangs verhuisde Nederlanders naar België.
    Een paar euro voor n huisartsenbezoek is natuurlijk vrij belachelijk. En natuurlijk, ergens moeten de kosten worden betaald. Ik ken het Belgische belastingsysteem niet . Alles is uiteindelijk een kwestie van keuzes.
    Maar op het punt van Zorg lijken ze het goed te doen in België.
  10. forum rang 8 GakGak 14 november 2023 10:18
    Jetten kritisch op overstap partijgenoten naar fossiele sector
    D66-lijsttrekker Rob Jetten plaatst vraagtekens bij de overstap van enkele partijgenoten naar banen in de fossiele sector. Dat zei hij maandagavond in Nieuwsuur. "Individuen mogen zelf bepalen waar ze werken. Maar ik snap dat je wenkbrauwen hiervan fronsen", zei Jetten.

    Menno Snel, voormalig staatssecretaris van Financiën en voorzitter van het wetenschappelijk bureau van D66, was tot februari voorzitter van Element NL, de belangenvereniging van olie- en gasbedrijven. Jetten hoopt dat partijgenoten die in de fossiele sector werken er alles aan doen om die "van binnenuit te vergroenen"
    .
    Dat fronsen van de wenkbrauwen zal bij Jetten nog een hogere frequentie krijgen als de laatste peilingen en
    daarna dramatische verkiezingsuitslagen doorkomen...
  11. forum rang 9 objectief 14 november 2023 10:27
    quote:

    GakGak schreef op 14 november 2023 10:18:

    Jetten kritisch op overstap partijgenoten naar fossiele sector
    Volkomen terechte opmerking van Minister Jetten, want hun mening is verkiezingsretoriek tot 22 november.

    Normaal zit je altijd bij Harry Mens te posten of goedkoop boodschappen doen en nu heb je ook al een mening over de politiek.
    Okay, voor welke partij ben je??
  12. forum rang 4 Charlemagne 14 november 2023 11:42
    Olie en gas (en kolen, massaal gaat de wereld weer aan de kolen!) zullen nog tot na 2060 het grootste deel van de energiemix uitmaken, wen er maar aan... dat mag Jetten niet leuk vinden, maar met 8 miljard tot dan 10 miljard energieconsumenten, waarmee de industrie automatisch meegroeit, vecht hij tegen windmolens. De voormalige D66 kiezers, die thans massaal zijn afgehaakt doen dat niet voor niks.............maar dat zien ze bij D66 niet, want Jetten blijft zijn energiegrammofoonplaat grijs draaien, elke keer als hij die plaat op zet haken meer kiezers af. Let maar op : de kiezer heeft het straks natuurlijk "weer niet begrepen"....

    Het is bij verkiezingen sowieso een raar fenomeen dat zo'n politicus denkt dat eenmaal op de tv je zieltjes kan winnen, maar er nooit bij stilstaat dat er na de afgestoken ingestudeerde riedel er wellicht veel meer afhaken...... nog 8 nachtjes slapen en mogen we kiezen.........
  13. forum rang 8 GakGak 14 november 2023 12:14
    quote:

    objectief schreef op 14 november 2023 10:27:

    [...]

    Volkomen terechte opmerking van Minister Jetten, want hun mening is verkiezingsretoriek tot 22 november.

    Normaal zit je altijd bij Harry Mens te posten of goedkoop boodschappen doen en nu heb je ook al een mening over de politiek.
    Okay, voor welke partij ben je??
    .
    GakGak
    11 november 2023 16:48
    .
    Als je me toch objectief aan het stalken bent, toch wat beter (terug)lezen dan vind je vanzelf in diverse inputs
    voor wie ik ben en hoef je geen onnodige en domme vragen te stellen.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 november 2023 12:48
    We zullen Rutte nog gaan missen als alles na de verkiezingen in de soep loopt.
    ======================================================================
    Duitsers lyrisch over Mark Rutte: ’Hij is een moderne visionair’

    Rob Savelberg
    Aangepast: Vandaag, 08:12Vandaag, 08:00in Binnenland

    Noordrijn-Westfalen - Koning Willem-Alexander bezoekt vandaag de voor Nederland belangrijkste regio van Duitsland, Noordrijn-Westfalen (NRW). Een groot gedeelte van onze export gaat naar de deelstaat. Premier Hendrik Wüst (48) groeide op aan de grens en kent Nederland goed. De christendemocraat is een kanshebber bij de conservatieve CDU om lijsttrekker te worden.
  15. forum rang 8 Freemoneyforever 14 november 2023 13:17
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 november 2023 12:48:

    We zullen Rutte nog gaan missen als alles na de verkiezingen in de soep loopt.
    ======================================================================
    Duitsers lyrisch over Mark Rutte: ’Hij is een moderne visionair’

    Rob Savelberg
    Aangepast: Vandaag, 08:12Vandaag, 08:00in Binnenland

    Noordrijn-Westfalen - Koning Willem-Alexander bezoekt vandaag de voor Nederland belangrijkste regio van Duitsland, Noordrijn-Westfalen (NRW). Een groot gedeelte van onze export gaat naar de deelstaat. Premier Hendrik Wüst (48) groeide op aan de grens en kent Nederland goed. De christendemocraat is een kanshebber bij de conservatieve CDU om lijsttrekker te worden.
    Stikstof, Bouw, Toeslagen, Groningen, wachtlijsten zorg, jeugdzorg, huisvesting, lerarentekort, dagelijkse bomaanslagen, politietekort etc. niet meegerekend...... die zijn al in de soep gelopen.
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 november 2023 13:26
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 14 november 2023 13:17:

    [...]
    Stikstof, Bouw, Toeslagen, Groningen, wachtlijsten zorg, jeugdzorg, huisvesting, lerarentekort, dagelijkse bomaanslagen, politietekort etc. niet meegerekend...... die zijn al in de soep gelopen.
    Ik bedoelde natuurlijk het samenstellen en leiden van een nieuwe regering.
  17. forum rang 8 Freemoneyforever 14 november 2023 13:55
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 november 2023 13:26:

    [...]
    Ik bedoelde natuurlijk het samenstellen en leiden van een nieuwe regering.
    De laatste regering van Rutte was nou niet, dat je zegt: WOW, wat een nieuwe bestuurscultuur. Het land zit mede dankzij het laatste kabinet Rutte flink op slot.

    En dan die formatie met "Functie Elders", een record in duur van die formatie...... Pluim?
  18. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 14 november 2023 14:00
    Rutte heeft als een soort dictator geregeerd door zich te omringen met debielen.
    Dieptepunt die 30.000 euro voor alle toeslag slachtoffers. Gewoon even onderling besproken. En dan hoefde Rutte zelf geen verantwoordelijk te nemen, daar betaald de belasting betaler wel voor. En dat is maar een voorbeeld, de man heeft veel kapot gemaakt.
6.480 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 324 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.330
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.357
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.053
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.271
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 334
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.255
AMG 965 125.706
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.600
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.268
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.907
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht