Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

34,045
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    6.178.462 Gem. (3M) 7,5M
  • Bied

    34,000  
  • Laat

    34,000  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.609 Posts
Pagina: «« 1 ... 1006 1007 1008 1009 1010 ... 1131 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Candelll 14 november 2023 16:15
    Olie stijgt voor de vierde dag nu de Amerikaanse inflatie de angst voor renteverhogingen doet afnemen

    (Bloomberg) -- De olie steeg nadat de inflatiecijfers in de VS waren vertraagd, waardoor verdere renteverhogingen door de Federal Reserve mogelijk van tafel konden worden gehaald.

    Wall Street verdeeld over hoe agressief de Fed-bezuinigingen zullen zijn

    UBS-strategen zien een veel diepere renteverlaging door de Fed dan wat de markten prijzen

    Amerikaans inflatierapport zorgt ervoor dat de Fed blijft neigen naar meer renteverhogingen

    Brent steeg naar $83 per vat. De Amerikaanse consumentenprijsgegevens bleven achter bij de verwachtingen en versterkten de voorspelling dat de Amerikaanse Federal Reserve verdere renteverhogingen zal uitstellen. Bredere markten herstelden zich en de dollar daalde.

    Het International Energy Agency gaf eerder op de dag aan dat de markt niet zo krap is als eerder werd verwacht, ook al blijft de vraag stijgen. Het mondiale tekort aan olievoorraden zal in het vierde kwartaal naar verwachting met 30% afnemen tot 900.000 vaten per dag, aldus het agentschap in zijn maandelijkse rapport.

    “De vraag naar olie houdt feitelijk sterk stand en overtreft de verwachtingen”, zei Toril Bosoni, hoofd van de oliemarktafdelingen van het agentschap, in een interview met Bloomberg TV. Ook het aanbod van niet-OPEC-producenten is hoger dan verwacht, met een sterke groei uit onder meer de VS en Brazilië. “Dus een combinatie van de twee heeft de spanning op de markt voorlopig verlicht.”

    De markt heeft concurrerende signalen afgewogen.

    Saoedi-Arabië, de grootste producent in de OPEC+-coalitie, houdt zijn productie op het laagste niveau in jaren, terwijl de Russische overzeese transporten van ruwe olie licht zijn afgenomen in de aanloop naar de OPEC+-bijeenkomst later deze maand. Ondertussen blijven de stromen uit het Midden-Oosten onaangetast door de oorlog tussen Israël en Hamas, en zijn de transporten vanuit de VS toegenomen.

    De Russische ruwe oliestroom via de zee daalt vóór de OPEC+-bijeenkomst

    De American Automobile Association voorspelde maandag dat de Amerikaanse Thanksgiving-reisperiode volgende week de drukste zal zijn sinds 2019. In haar eigen maandrapport deze week zei de Organization of Petroleum Exporting Countries dat de vraag robuust is.

    Toch is de Brent ongeveer 15% gedaald ten opzichte van de piek van dit jaar eind september. En geldbeheerders hebben hun bearish inzetten op WTI de afgelopen maand verviervoudigd.
  2. forum rang 6 Cash collector 14 november 2023 16:32
    quote:

    Dividend-Shell schreef op 14 november 2023 10:35:

    Je zou eigenlijk verwachten dat als je aandeel in het bedrijf stijgt, en de winst verdeelt wordt over steeds minder aandelen, het dividend zou moeten stijgen.
    Dat is een hardnekkig misverstand waar voorstanders van aandelen inkoop graag indrukwekkende maar ongefundeerde verhalen over vertellen. Als jouw verwachting zou kloppen zou de koers van een aandeel in dat bedrijf moeten stijgen. De realiteit laat zien dat inkoop geen effect heeft, niet op het dividend en niet op de koers.

    Inkoop van aandelen komt neer op het weggooien van geld wat toebehoort aan de aandeelhouders. Beter is om het dividend structureel te verhogen of om extra dividend uit te keren, dan komt het gegarandeerd wel bij aandeelhouders terecht.
  3. forum rang 6 Candelll 14 november 2023 16:34
    Dinsdag 14 november 2023

    Een relatief optimistisch maandelijks rapport van de OPEC werd verrassend ondersteund door de stijgingen van de groei van de vraag naar olie door het IEA, toen het internationale agentschap zowel zijn jaarcijfers voor 2023 als 2024 verhoogde, met het argument dat een smakelijkere olieprijs de consumptie volgend jaar zal stimuleren. Het vooruitzicht van strengere Amerikaanse handhaving van de Russische prijsplafondsancties en mogelijk hernieuwde SPR-aankopen hielpen Brent voorbij de grens van $83 per vat te duwen, ondanks dat de marktfundamenten zachter bleven dan gedurende het grootste deel van 2023.

    De OPEC blijft even optimistisch als altijd. De OPEC veegde de vrees voor een recessie terzijde en herhaalde haar optimistische visie op de groei van de vraag naar olie in 2024 op 2,25 miljoen vaten per dag, slechts iets lager dan de 2,46 miljoen vaten per dag van dit jaar, en zei dat de markt de negatieve sentimenten overdreef te midden van de robuuste vraag.

    Irak gaat de Koerdische olie-export hervatten. De Iraakse olieminister Hayan Abdel-Ghani kondigde aan dat Bagdad overeenstemming heeft bereikt met Turkije over de hervatting van de noordelijke olie-export en verwacht de komende dagen een overeenkomst te bereiken met de Koerdische autoriteiten over het herstarten van de productie.

    De Amerikaanse schalieproductie zal verder dalen. Het Drilling Productivity Report van de EIA ziet de schalieproductie in de VS dalen tot 9,652 miljoen b/d in december, net iets minder dan de voorspelling van november, omdat de productie in de Anadarko-, Appalachia- en Eagle Ford-bekkens naar verwachting zal afnemen.

    LNG-prijzen tarten seizoensinvloeden, trend zijwaarts. Europa en China zullen beide de hoogste LNG-importen in maanden noteren, maar voldoende voorraden in combinatie met voldoende aanbod zijn er tot nu toe niet in geslaagd de prijzen voor vloeibaar gas de winter in te tillen, waarbij de JKM nog steeds rond de $17 per mmBtu schommelt.

    Exxon streeft naar een lithiumstart in 2026. In zijn inaugurele presentatie over de lithiumstrategie bevestigde de Amerikaanse oliegigant ExxonMobil (NYSE:XOM) dat het van plan is om tegen 2027 te beginnen met de productie van batterijmetaal van EV-kwaliteit in zijn 'Project Evergreen'-onderneming in Arkansas, waarbij directe lithiumextractietechnologieën worden getest.

    Chinese majoor neemt het leidende veld van Irak over. Na jaren van geschillen heeft de Iraakse regering een schikkingsovereenkomst getekend met ExxonMobil (NYSE:XOM) die het Amerikaanse bedrijf in staat zou stellen het West Qurna 1-olieveld volledig te verlaten, waarbij PetroChina (SHA:601857) de exploitant van het project zou worden.

    Chevron herstart Key Israel Field. De Amerikaanse oliegigant Chevron (NYSE:CVX) maakte bekend dat het de productie uit het Israëlische Tamar-veld voor de kust van Israël heeft hervat, een maand nadat de vijandelijkheden in Gaza het land ertoe hadden aangezet de levering helemaal stop te zetten, terwijl Egypte en Jordanië naar verwachting de komende dagen een hogere import zullen zien.

    Referendum maakt een einde aan de oliegrens van Ecuador. De nationale oliemaatschappij van Ecuador, Petroecuador, kondigde aan dat het zijn stroomopwaartse project van 57.000 vaten per dag in het ecologische reservaat Yasuni, midden in het Amazone-regenwoud, zou stopzetten, na een referendum over de kwestie in augustus.

    Glencore komt te hulp. De in Zwitserland gevestigde internationale handelaar Glencore (LON:GLEN) heeft de op Afrika gerichte booronderneming Tullow Oil (LON:TLW) een vijfjarige schuldfaciliteit van $400 miljoen verstrekt om zijn obligaties met looptijd tot 2026 te helpen beheren, en in ruil daarvoor de marketing van Tullow's offshore olievelden in Ghana over te nemen .

    China houdt koper onder strenge controle. De internationale invloed van Chinese spelers op de kopermarkt neemt toe nu China zijn kopersmeltcapaciteit met 45% vergroot tegen 2027, het grootste deel van de incrementele smeltcapaciteit wereldwijd, en tegen het einde van het decennium een netto-exporteur zal worden.

    Saoedi-Arabië wil overstappen op EV-batterijen. De minister van Investeringen van Saoedi-Arabië, Khalid al-Falih, verklaarde dat Riyad investeringen overweegt in de productie van EV-batterijen en voertuigen op waterstof, in een poging de regionale grootmacht voor de autoproductie in het Midden-Oosten te worden.

    De druk op Venture Global neemt toe. De Europese energiegiganten BP (NYSE:BP), Shell (LON:SHEL) of Edison (BIT:EDN) drongen er bij de US-EU Task Force op aan om in te grijpen in het onvermogen van Venture Global LNG om ladingen te leveren in hun termijnovereenkomsten, aangezien de fabriek in Louisiana is nog steeds niet volledig operationeel vanwege defecte apparatuur.

    Witte Huis onderzoekt Russische olietransporteurs. Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft informatieverzoeken gestuurd naar zo'n dertig scheepsmanagementbedrijven over honderd olietankers waarvan het vermoedt dat ze de westerse sancties op de Russische export van ruwe olie schenden, met als doel de olieprijslimiet van $60 per vat af te dwingen.
  4. forum rang 7 Pandjesbaas 14 november 2023 17:28
    quote:

    Dividend-Shell schreef op 14 november 2023 10:35:

    Je zou eigenlijk verwachten dat als je aandeel in het bedrijf stijgt, en de winst verdeelt wordt over steeds minder aandelen, het dividend zou moeten stijgen.
    En dat is natuurlijk precies wat er post-corona gebeurt. Elk jaar een reguliere verhoging van 4%. Maar omdat de winsten de laatste tijd bovengemiddeld waren, en er dus onverwacht veel aandelen werden ingekocht, ook af en toe een extra tussentijdse verhoging van 4%, of zomaar ineens 15% i.p.v. 4%.
  5. forum rang 7 Pandjesbaas 14 november 2023 17:30
    quote:

    Cash collector schreef op 14 november 2023 16:32:

    [...]

    Dat is een hardnekkig misverstand waar voorstanders van aandelen inkoop graag indrukwekkende maar ongefundeerde verhalen over vertellen. Als jouw verwachting zou kloppen zou de koers van een aandeel in dat bedrijf moeten stijgen. De realiteit laat zien dat inkoop geen effect heeft, niet op het dividend en niet op de koers.
    Ach ja, natuurlijk. In het parallelle universum van waaruit jij spreekt staat de koers nog steeds op 20 euro, zoals 2 jaar geleden. De aandelen inkoop die toen begon heeft geen cent stijging opgeleverd. Dat ik dat niet eerder begreep! :-)

    Geen wonder dat je zo chagrijnig bent. Gelukkig leef ik in een realiteit waar de koers inmiddels boven de 30 staat, en heb ik bovenop het ontvangen dividend nog eens 50% koerswinst ook.
  6. forum rang 6 Cash collector 14 november 2023 19:18
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 14 november 2023 17:30:

    [...]

    Ach ja, natuurlijk. In het parallelle universum van waaruit jij spreekt staat de koers nog steeds op 20 euro, zoals 2 jaar geleden. De aandelen inkoop die toen begon heeft geen cent stijging opgeleverd. Dat ik dat niet eerder begreep! :-)

    Geen wonder dat je zo chagrijnig bent. Gelukkig leef ik in een realiteit waar de koers inmiddels boven de 30 staat, en heb ik bovenop het ontvangen dividend nog eens 50% koerswinst ook.
    Onlangs was je nog niet zo overtuigd van de invloed van buybacks op de koers, toen schreef je immers het volgende: "Je hebt erg veel moeite met begrijpend lezen, he? Ik heb nergens gezegd dat de koers omhoog gaat van buybacks, dat is puur een waanidee van jou."

    Maak je om mij geen zorgen, ik heb geen redenen om chagrijnig te zijn.
  7. forum rang 7 Pandjesbaas 14 november 2023 20:51
    Ja, en? Wat is het dat je nu weer niet begrijpt? Dat ik nu best iets kan zeggen wat ik niet eerder gezegd heb? Dat ik hier nog steeds niet zeg dat de koersstijging van de afgelopen twee jaar door buybacks veroorzaakt werd? Dat de koers in de praktijk wel degelijk omhoog gegaan is, zodat een vermeend verband tussen buybacks en koersstijging in elk geval niet door de feiten weerlegd kan worden?

    Zeg het maar...

    Begrijp je eigenlijk je eigen posting wel, als je zegt dat de 'realiteit' laat zien dat er geen effect op de koers geweest is?
  8. keecee 14 november 2023 22:17
    quote:

    Ben Benashi schreef op 14 november 2023 22:12:

    Love is all you need
    en Shell
  9. forum rang 6 Cash collector 14 november 2023 23:13
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 14 november 2023 20:51:

    Wat is het dat je nu weer niet begrijpt?
    Lief van je dat je je zorgen maakt om mij, gelukkig is dat niet nodig.

    Het gaat er om dat jij jezelf hier tegenspreekt en dat je er nu probeert uit te draaien.

    Sterkte.
  10. forum rang 9 Ron-tron system 15 november 2023 08:43
    quote:

    Ben Benashi schreef op 15 november 2023 08:33:

    Goedemorgen mensen,

    nog een dagje volhouden en dan weer dividend
    En dag erop experatie opties kan leuk worden:)
    Graag omlaag maar dat lijkt moeilijker en moeilijker,
    Zijwaarts is ook goed met geschreven puts/calls en brengt dagelijks een dividendje van 1,725cent op de koers en volledig belastingsvrij als Belg.
  11. Bertus 15 november 2023 08:48
    quote:

    Ben Benashi schreef op 15 november 2023 08:33:

    Goedemorgen mensen,

    nog een dagje volhouden en dan weer dividend
    Volgens mij ex-dividend, dividend duurt nog ff
  12. Ben Benashi 15 november 2023 09:10
    quote:

    Bertus schreef op 15 november 2023 08:48:

    [...]

    Volgens mij ex-dividend, dividend duurt nog ff
    gewoon vandaag alles verkopen dan heb je GEEN dividend
  13. forum rang 6 MIDAS 15 november 2023 09:16
    quote:

    Ben Benashi schreef op 15 november 2023 09:10:

    [...]

    gewoon vandaag alles verkopen dan heb je GEEN dividend
    Maar wel korting op de koers van het dividend bij opening op ex-dividend.
    Is toch hetzelfde.
    En je hoeft geen sigaar uit eigen doos op te steken
    Hahaha.
    Vraag maar aan pandjesbaas als je een onderbouwing hierop wil,
  14. forum rang 4 kooning 15 november 2023 10:44
    Jammer van de olieprijs momenteel. Ik had gehoopt dat de koets morgen.na ex-dividend nog boven de 30€ zou noteren maar dat word moeilijk vrees ik.
  15. raprijk 15 november 2023 13:25
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 14 november 2023 10:50:

    Buy backs zijn adhoc uitkeringen van tijdelijke overwinsten, al zijn ze bij Shell al redelijk structureel. Terwijl ze de dividend uitkeringen stabiel en licht stijgend zullen willen houden. Dat laatste moet makkelijk lukken. Narigheid met die buy back's is dat ze altijd tegen te hoge koersen gebeuren, het gaat goed met het bedrijf, de koers stijgt en staat relatief hoog en vervolgens komen er nog eens buy backs overheen. In een mindere periode vraag je je dan af waarom ze in hemelsnaam zoveel aandelen inkochten boven de 30 euro, KPN is daarvan een mooi vb.
    Eigenlijk zouden ze bij hoge koersen puts kunnen verkopen
    Maar Shell vindt de aandelen juist ondergewaardeerd
    Waarschijnlijk willen ze ook de overnames doen met betaling in aandelen
    Maar met de lage K/W is dat niet interessant
  16. forum rang 6 MIDAS 15 november 2023 14:22
    Shell gaat vrijdag expireren op 30.95-30.99eur (dividend eraf) Mark my Words::::)))))
    Then I am in
  17. forum rang 6 Candelll 15 november 2023 16:35
    Dividendanalyse van Shell PLC

    woensdag 15 november 2023

    Duik in de dividenddetails van Shell PLC
    Shell PLC (NYSE:SHEL) heeft onlangs een dividend aangekondigd van $0,66 per aandeel, betaalbaar op 20-12-2023, met een ex-dividenddatum vastgesteld op 16-11-2023. Terwijl beleggers uitkijken naar deze aanstaande betaling, wordt de schijnwerpers ook gericht op de dividendgeschiedenis, het rendement en de groeicijfers van het bedrijf. Laten we met behulp van de gegevens van GuruFocus eens kijken naar de dividendprestaties van Shell PLC en de duurzaamheid ervan beoordelen.

    Shell is een geïntegreerd olie- en gasbedrijf dat over de hele wereld olie opzoekt, produceert en raffineert. In 2022 produceerde het 1,5 miljoen vaten vloeistoffen en 7,9 miljard kubieke voet aardgas per dag. Eind 2022 bedroegen de reserves 9,4 miljard vaten olie-equivalent, waarvan 50% uit vloeistoffen bestond. De productie en reserves bevinden zich in Europa, Azië, Oceanië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. Het bedrijf exploiteert raffinaderijen met een capaciteit van 1,7 mmb/d in Amerika, Azië, Afrika en Europa en verkoopt 12 miljoen ton chemicaliën per jaar. De grootste chemische fabrieken, vaak geïntegreerd met lokale raffinaderijen, bevinden zich in Centraal-Europa, China, Singapore en Noord-Amerika.

    Een blik op de dividendgeschiedenis van Shell PLC
    Shell PLC heeft sinds 1985 een consistente staat van dienst op het gebied van dividendbetalingen. Dividenden worden momenteel op kwartaalbasis uitgekeerd.

    Het dividendrendement en de groei van Shell PLC in kaart brengen
    Vanaf vandaag heeft Shell PLC momenteel een 12-maands voortschrijdend dividendrendement van 3,47% en een 12-maands toekomstig dividendrendement van 4,00%. Dit duidt op een verwachting van hogere dividenduitkeringen in de komende twaalf maanden. De afgelopen drie jaar bedroeg de jaarlijkse dividendgroei van Shell PLC -16,90%. Verlengd tot een horizon van vijf jaar steeg dit percentage tot -16,00% per jaar. En de afgelopen tien jaar bedroeg de jaarlijkse groei van het dividend per aandeel van Shell PLC -4,40%. Op basis van het dividendrendement van Shell PLC en het groeipercentage over vijf jaar bedraagt het vijfjaarsrendement op de kosten van aandelen Shell PLC vanaf vandaag ongeveer 1,45%.

    De duurzaamheidsvraag: uitbetalingsratio en winstgevendheid
    Om de duurzaamheid van het dividend te beoordelen, moet men de uitbetalingsratio van het bedrijf evalueren. De dividenduitkeringsratio geeft inzicht in het deel van de winst dat het bedrijf als dividend uitkeert. Een lagere ratio duidt erop dat het bedrijf een aanzienlijk deel van zijn winst behoudt, waardoor de beschikbaarheid van middelen voor toekomstige groei en onverwachte neergangen wordt gewaarborgd. Vanaf 30-09-2023 bedraagt de dividenduitkeringsratio van Shell PLC 0,27.

    De winstgevendheidsrang van Shell PLC biedt inzicht in de winstcijfers van het bedrijf in vergelijking met vergelijkbare bedrijven. GuruFocus rangschikt de winstgevendheid van Shell PLC op 6 uit 10 per 30-09-2023, wat duidt op een redelijke winstgevendheid. Het bedrijf heeft over negen van de afgelopen tien jaar een nettowinst gerapporteerd.

    Groeistatistieken: de toekomstperspectieven
    Om de duurzaamheid van dividenden te garanderen, moet een bedrijf over robuuste groeicijfers beschikken. De groeiscore van Shell PLC van 6 op 10 suggereert dat het bedrijf redelijke groeivooruitzichten heeft. Omzet is de levensader van elk bedrijf, en de omzet per aandeel van Shell PLC, gecombineerd met de driejarige omzetgroei, duidt op een sterk verdienmodel. De omzet van Shell PLC is gemiddeld met ongeveer 9,20% per jaar gestegen, een percentage dat minder goed presteert dan ongeveer 53,46% van de mondiale concurrenten. Het groeipercentage over drie jaar van de winst per aandeel toont aan dat het bedrijf in staat is zijn winst te laten groeien, een cruciaal onderdeel voor het behoud van dividenden op de lange termijn. Gedurende de afgelopen drie jaar zijn de winsten van Shell PLC gemiddeld met ongeveer 51,10% per jaar gestegen, een percentage dat minder goed presteert dan ongeveer 24,1% van de mondiale concurrenten.

    Slotinzichten over de dividenden van Shell PLC
    Na onderzoek van de dividendbetalingen, het groeipercentage, de uitbetalingsratio, de winstgevendheid en de groeicijfers van Shell PLC kunnen beleggers het potentieel van het bedrijf voor de duurzaamheid van het dividend op de lange termijn inschatten. Hoewel historische dividendverlagingen en een negatief groeipercentage aanleiding kunnen geven tot bezorgdheid, duiden de solide winstgevendheid en de redelijke uitbetalingsratio van het bedrijf erop dat het bedrijf in staat is zijn dividenden op peil te houden. Bovendien duidt het toekomstige dividendrendement op potentieel voor dividendgroei. Beleggers moeten de prestaties van Shell PLC blijven volgen, vooral in de dynamische energiesector, om ervoor te zorgen dat toekomstige dividenden aansluiten bij hun beleggingsdoelstellingen. GuruFocus Premium-gebruikers kunnen screenen op hoge divident
22.609 Posts
Pagina: «« 1 ... 1006 1007 1008 1009 1010 ... 1131 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht