Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

6.463 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 324 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Freemoneyforever 16 november 2023 16:12
    Rita Verdonk en Fred Teeven lobbyden voor 'illegale schijnconstructie' Indonesische verpleegkundigen, IND ging er in mee

    Anderhalf jaar wilde de IND geen visa verstrekken aan honderden Indonesische verpleegkundigen. Toen veranderde de dienst van mening. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat dat gebeurde na lobbywerk van oud-bewindspersonen Rita Verdonk en Fred Teeven.

    Bemiddelingsbureau Yomema en opleider Avans+ procedeerden meer dan een jaar tegen de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND). Dit omdat die geen visa wilde verstrekken aan een groep Indonesische verpleegkundigen, die via Yomema aan het werk wilden in Nederland. Het plan van Yomema en Avans+ voldeed volgens de IND niet aan de eisen en Yomema 'was een onbetrouwbare partner'.
    Onrust binnen IND

    EenVandaag kreeg de informatie over het lobbywerk van Rita Verdonk en Fred Teeven in handen via een anonieme bron binnen de IND (naam is bekend bij de hoofdredactie), die zich niet kon vinden in de gang van zaken. Naar aanleiding van eerdere berichtgeving van EenVandaag over dit onderwerp, ontstond binnen de IND onrust over de in 2021 gevolgde procedures.

    Met name de lobbyactiviteiten van Verdonk en Teeven zitten de betrokken medewerkers nog altijd dwars. De bron vindt 'dat zijn rechtsgevoel en het rechtsgevoel van meerdere collega's in deze kwestie werd beschadigd'.
    Bron direct ontslagen

    "De IND heeft een illegale schijnconstructie gefaciliteerd, na lobbywerk door oud-bewindspersonen", zegt de bron. Toen de IND erachter kwam dat deze bron - een interim-manager - informatie over deze kwestie had gedeeld met EenVandaag, is zijn contract per direct beeïndigd.

    In een interne mail, in handen van EenVandaag, schreef de IND vervolgens aan zijn collega's: 'Hij is betrokken bij een zeer ernstig incident'. De bron heeft zich inmiddels gemeld bij het Huis voor Klokkenluiders.

    Lobbyverbod van 2 jaar

    Voormalige bewindslieden mogen op dit moment 2 jaar lang niet lobbyen bij het ministerie waarvoor ze eerder verantwoordelijk waren. Om dat verbod uit te breiden ligt nu een wetsvoorstel bij de Raad van State, maar die uitbreiding is niet genoeg, vindt lobbydeskundige Arco Timmermans van de Universiteit Leiden.

    'Draaideurgangers' noemt hij de mensen die als politici het gebouw verlaten en daar na een tijdje terugkomen als belangenbehartiger voor een commerciële partij op hetzelfde terrein. Bemiddelingsbureau Yomema in het geval van Verdonk en Teeven.
    1-ca5
  2. forum rang 8 Freemoneyforever 16 november 2023 16:13
    2-ca5

    Rita Verdonk en Fred Teeven

    Rita Verdonk was van 2003 tot 2006 minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie, namens de VVD. Fred Teeven was tussen 2010 tot 2015 VVD-staatssecretaris van Veiligheid en Justitie (inmiddels weer Justitie en Veiligheid), het ministerie waar de IND onderdeel van is. Als bewindslieden waren Verdonk en Teeven politiek verantwoordelijk voor de IND.
  3. forum rang 8 Freemoneyforever 16 november 2023 16:14
    3-ca5
    'Het leek een interessante casus'

    "Van een volwassen organisatie als de IND zou je denken dat die zich niets aantrekt van een lobbyende oud-minister of -staatssecretaris. Maar dat is hier dus wel het geval", zegt Timmermans. Zowel Verdonk als Teeven geven toe namens Yomema gesprekken gevoerd te hebben met de IND.

    In een schriftelijke reactie bevestigt Verdonk dat zij in 2021 betrokken was bij dit dossier. "Ik heb een paar gesprekken gevoerd met Yomema en op hun verzoek een paar gesprekken gevoerd met de IND, om het Yomema-programma uit te leggen. Het leek me destijds een interessante casus, mede omdat het gebaseerd was op een intentieverklaring tussen Nederland en Indonesië om meer professionals op te leiden in de zorg." Op verdere vragen wil Verdonk niet ingaan.
    'Dit werkt in de hele wereld zo'

    Na eerder deze maand ontkend te hebben dat hij namens Yomema lobbywerk heeft verricht bij de IND, liet Fred Teeven deze week alsnog weten dat hij zich 'herinnerde dat hij twee mails heeft gestuurd naar toenmalig IND-directeur Aly van Berckel. "Dat kun je lobbyen noemen", vervolgt hij. "Maar mevrouw Van Berckel heeft mij geschreven dat niets mogelijk was in dit dossier. Mijn lobbywerk was dus onsuccesvol."

    "Yomema was onze klant. Ik probeer terughoudend te zijn met lobbyen in de sector waar ik als staatssecretaris ook politiek verantwoordelijk voor was. Ik zie er niets verkeerds in dat partijen met geld meer kunnen bereiken dan partijen zonder geld. Dat is in de hele wereld zo. Dus ook bij de IND." Teeven noemt het verder kwalijk 'dat IND-ambtenaren hierover hebben gepraat met de pers'.

    'Wie geld heeft, bereikt meer'

    Als je als oud-bewindspersoon binnenkomt bij de organisatie waarvoor je verantwoordelijk was, heb je een voorsprong in connecties en kennis ten opzichte van andere belangenbehartigers, zegt Timmermans. "Dan ontstaat er een scheefheid in wiens belangen wel en niet behartigd worden."

    Hoeveel Verdonk en Teeven betaald hebben gekregen voor hun lobbywerk is niet duidelijk, maar een grove schatting leert dat een professioneel lobbyist toch al snel tussen de 10.000 en 20.000 euro verdient voor een paar dagen werk. "En dan ontstaat het beeld: wie geld heeft, bereikt meer bij de immigratiedienst."
    'Gruwelijk en pervers'

    Vicevoorzitter Kitty Jong van vakbond FNV heeft geen goed woord over voor de beslissing van de IND om in zee te gaan met de lobbyisten van Yomema. Zij noemt het 'gruwelijk' en 'pervers'. "Wat mij betreft grenst dit aan corruptie."

    "Als twee oud-bewindslieden die zo dicht op het migratiedossier hebben gezeten bij de IND lobbyen voor het verstrekken van visa voor arbeidsmigratie heeft dat een enorme impact. Zowel op de migranten, huidige werknemers als eigenlijk op de hele samenleving."
  4. forum rang 8 Freemoneyforever 16 november 2023 16:15
    4-ca5
    Problemen in zorgsector

    Jong vindt het zorgelijk dat dit nu juist gebeurt in de zorgsector, waar al veel problemen spelen. "De partij waar Verdonk en Teeven vandaan komen (VVD, red.), is een van de partijen die marktwerking in de zorg in stand houdt door onder andere bemiddelingsbureaus als Yomema veel geld te laten verdienen in de sector. Uiteindelijk over de rug van de samenleving."

    EenVandaag berekende eerder dat één Indonesische verpleegkundige een zorginstelling zo'n 50.000 euro kost. Een groot deel van dat geld gaat naar Yomema en naar opleider Avans+, die inmiddels heeft laten weten te stoppen met de opleiding.
    Publieke voorziening

    "Het is niet verkeerd om geld te verdienen in de private sector", benadrukt Jong, "maar de zorg is een publieke voorziening. Daar moet iedereen toegang toe hebben. Dat je over de ruggen van mensen geld verdient aan de zorg, dat kan niet. Of het nu gaat om arbeidsmigranten, de mensen die in de sector achterblijven of de mensen voor wie de zorg te duur wordt."

    Daar zouden juist oud-bewindslieden als Verdonk en Teeven zich als eerste bewust van moeten zijn, vindt de FNV-vicevoorzitter. "Zij hebben ooit een publieke functie gehad en laten nu de publieke zaak in de steek ten behoeve van hun eigen gewin en dat van de partijen voor wie ze het doen."

    'Dit is geen incident'

    Hier is geen sprake van een incident, zegt Jong. "Een sprekend voorbeeld is de wetgeving rond online gokken. Het is bekend dat voormalig bewindspersonen daar invloed op hebben uitgeoefend. En stevig ook. Met als gevolg dat de zorgsector meer gokverslaafden moet opvangen."

    Net als lobbydeskundige Timmermans is Jong kritisch op het nieuwe wetsvoorstel voor de afkoelperiode van 2 jaar voor oud-bewindspersonen. Ze vindt het vreemd dat bewindslieden 'daarna weer mogen doen wat ze willen in Den Haag'. "En daarnaast: de wet geldt niet voor voormalig Kamerleden, gedeputeerden, bestuurders, gemeenteraadsleden, wethouders en burgemeesters." Eigenlijk zou de wet ook voor hen moeten gelden, vinden zowel Jong als Timmermans.
  5. forum rang 8 Freemoneyforever 16 november 2023 16:17
    5-ca5
    Veel VVD'ers

    Timmermans onderzocht aan de Universiteit Leiden de patronen in lobbywerk door oud-politici en zag in zijn analyse dat VVD'ers vaker dan voormalige politici van andere partijen aan de slag gaan als belangenbehartiger op hetzelfde terrein waarin ze werkten als politicus. "Het gaat om prominente oud-bewindslieden en oud-Kamerleden."

    Dat is niet onlogisch, zegt de lobbydeskunige. "De VVD zat immers de laatste vijftien jaar in een kabinet." Maar dat is niet de enige reden: "Het heeft ook te maken met de opvatting van de partij over hoeveel regels er nodig zijn op dit gebied en op het gebied van vrijheid van carrièrestappen die we allemaal maken. Over het algemeen geven ze zichzelf meer ruimte om zelf beslissingen te maken, zonder daarbij gehinderd te worden door spelregels."

    Wantrouwen in de overheid

    De gang van zaken bij de IND bevordert niet bepaald het vertrouwen in de overheid, zegt Jong. "Je creëert als overheid vertrouwen door te luisteren naar je ambtenaren, die weten wat er gaande is. Dat is hier duidelijk flink misgegaan." Ze verwijst naar het ontslag van de interim-manager, die contact zocht met EenVandaag.

    "Wat hier is gebeurd, ondermijnt niet alleen het vertrouwen in de overheid. Het ondermijnt ook de democratie."
    'Gesprekken geen rol gespeeld in besluitvorming'

    De IND laat in een schriftelijke reactie weten dat, 'er door de heer Teeven en mevrouw Verdonk over deze zaak contact is opgenomen met de IND'. "Dit heeft geen rol gespeeld in de besluitvorming over de aanvragen. Alle aanvragen zijn volgens de geldende regels zorgvuldig door de IND beoordeeld", zegt een woordvoerder.

    "Hierbij heeft steeds uitgebreide interne afstemming plaatsgevonden, omdat dit geen standaard aanvraag betrof. Het plan van Avans+ en Yomema, namelijk het opzetten van een nieuwe opleiding voor een zeer specifieke doelgroep, was voor de IND een nieuwe invulling van het erkend referentschap. Het heeft daarom ook meer tijd gekost dan gemiddeld om de aanvraag goed te beoordelen, en hier zijn diverse gesprekken over gevoerd."

    eenvandaag.avrotros.nl/item/ind-maakt...
  6. forum rang 6 Fender bass 16 november 2023 16:34
    quote:

    objectief schreef op 16 november 2023 15:53:

    [...]

    Rutte bedoelt dat Nederland vroeger (vandaar dat diep) na WO II vnl. socalistisch was, maar nu al decennia niet meer.
    Dat zie je toch aan de resultaten van zijn regeringen, nog nooit is de rechtse aanhang zo extreem voortuit geholpen door zijn doen.
    Een simpel voorbeeld: de kosten aan huur waren de afgelopen jaren (veel) hoger dan die van een eigen woning met een hypotheek van pakweg 2/3%.
    Ander voorbeeld: burger smet een groot inkomen werken via een BV; dan betalen ze veel minder belasting dan de gemiddelde werknemer, die 3000/4000 verdient. Ook grote beleggers hebben 101 mogelijkheden om minder VRH te betalen.
    Kortom: Rutte is/was extreem rechts op financieel gebied, maar op andere gebieden gematigd.
    Natuurlijk, het eerste was een grapje.
    Van Yelsilgoz en Truss meen ik wel. Ik snap dat je van mening kunt veranderen, maar zo rigoureus vind ik apart.
    Niet dat het veel uitmaakt, hoor.
  7. forum rang 7 rene l 16 november 2023 16:38
    quote:

    josti5 schreef op 16 november 2023 11:43:

    [...]
    ----------------
    Ik doelde op die TV-reclame met Jetten voor een klasje.
    Ha, ha, ha, je bedoelt Robbie in dat filmpje met dat jongeren de "oplosgeneratie" zijn.
    Ja, heel subtiel worden alle problemen door hem afgeschoven op de jongeren en wij moeten er maar voor zorgen dat ze straks een veilig leven hebben, een mooie baan en een huis zoals ze wensen.
    De ouderen zijn volgens hem verantwoordelijk voor alles.

    Laat met niet lachen, als ik dat ventje op tv zie krijg ik spontaal oprispingen van deze gladjakker en krijg neigingen om hem door het scherm heen te trekken.
    M'n vrouw zegt dan altijd, beheers je een beetje en laat hem maar, hij weet niet beter.

    Hij is deels samen met D66 de grote oorzaak van alle problemen in Nederland.
    Het ondoordacht sluiten van alle kolencentrales, de "gasdeal" waar hij zo trots op was en die ons als burgers klauwen met geld gekost heeft.
    Maar wat is Robbie toch trots op zichzelf, hij vind van zichzelf dat hij heel veel goed werk verricht heeft.

    Nederland is gewoon kapot gemaakt en totaal overlopen, het kraakt en het piept aan alle kanten.

    Vandaag nog naar Germany geweest, benzine in Emmerich, E5, (super 98}, Euro 1,829 per liter, dik meer dan 30 centen goedkoper dan bij ons, net als de vele andere spullen waarvoor ik graag de grens over ga.
    En dat in een Verenigd Europa, laat me niet lachen, wat zijn we bedonderd met die Euro.

    Kijk maar eens naar het volgende en zoek de verschillen, het scheelt netto niet zo veel, maar wel in percentages:

    www.action.com/nl-nl/p/3003913/m-deod...

    www.action.com/de-de/p/3003913/m-deod...

    En dan durven die gasten ook nog te beweren dat de jeugd de toekomst heeft.
    Nou, ik kan wel vertellen, ik ken in mijn omgeving de nodige "jongeren" die de grens van 30 inmiddels gepasseerd zijn maar noodgedwongen nog bij pa en ma thuiswonen omdat er voor hun geen betaalbare huurwoningen meer verkrijgbaar zijn.
    Onze jeugd heeft helemaal geen zicht meer op een mooie ongedwongen toekomst, alles is kapot gemaakt door die inmiddels demissionaire ongure bende in Den Haag.

    We kwamen ook nog langs "Hotel Beekbergen", allemaal camera bewaking, vele beveiligers die de hele dag rondom het pand lopen, de politiewagen rijdt de hele dag rondjes door het dorp, en de aanwezigheid van de nodige BOA's.
    En 's avonds krijgen ze assistentie van de buurtwacht.
    Geweldig, in wat van land leven we toch, de burgers zijn er doodsbang.
    Uiteraard komt het niet in de krant te staan, maar het hotel schijnt binnen een paar maanden van binnen volledig geruineerd en uitgewoond te zijn, alles hebben ze van binnen gesloopt.
  8. forum rang 9 objectief 16 november 2023 16:50
    quote:

    rene l schreef op 16 november 2023 16:38:

    [...]

    Laat met niet lachen, als ik dat ventje op tv zie krijg ik spontaal oprispingen van deze gladjakker en krijg neigingen om hem door het scherm heen te trekken.
    Denk om je oude hart; wel blijven fietsen om die negatieve gedachtenkronkels te laten vliegen.
    Ventje/gladakker...je bent wel een held vanachter je PC tje......
  9. forum rang 7 Succes 16 november 2023 20:01
    quote:

    rene l schreef op 16 november 2023 16:38:

    [...]
    ...
    Laat met niet lachen, als ik dat ventje op tv zie krijg ik spontaal oprispingen van deze gladjakker en krijg neigingen om hem door het scherm heen te trekken.
    M'n vrouw zegt dan altijd, beheers je een beetje en laat hem maar, hij weet niet beter.
    ...
    Nou, je laat ons iig niet lachen!

    .. over de neiging om iemand door een scherm te trekken, gesproken.

    Je moet je doodschamen ...
    Rob Jetten is een fatsoenlijke, leuke, optimistische en intelligente man en één ding is zeker dat kunnen we van jou NIET zeggen.

    Ook maakt dit gezwam weer duidelijk dat je niks van de voorgaande schorsing hebt geleerd -zoals te verwachten was- ... want JIJ weet ook niet beter!!!
  10. forum rang 8 GakGak 16 november 2023 21:38
    quote:

    Fender bass schreef op 16 november 2023 15:35:

    [...]

    Is de VVD niet ook stiekem socialistisch?
    Rutte die Nederland 'een diep socialistisch land' noemt en dat ook prima vindt.
    Yelsilgoz die 7 jaar actief (bestuurs) lid van de Socialistische Partij was.
    Zij doet me erg denken aan Lizz Truss, uit een rood nest maar zich conservatiever dan conservatief voordoen om zich gezien en geliefd te voelen.
    Maw, opportunisme ten top en weinig innerlijke overtuiging.
    .
    Als je komt met leugens of grote afwijkingen van de feitelijke waarheid dan haal je alles van een tekst
    of betoog bij voorbaat onderuit.

    Hoezo 7 jaar lid van de SP ???
  11. forum rang 8 GakGak 16 november 2023 22:51
    Nou, dat was weer een enerverend debatavondje (SBS6).

    Met 1 groot pluspunt, totaal geen last van het geblaat van D66 / Jetten, wat een opluchting.

    Eenling TimmerFrans stond uitgeteld in de hoek waar de klappen vielen en niemand die ook maar even een
    spons in zijn gezicht wilde duwen.

    Uitgeteld dus...
  12. forum rang 6 Fender bass 16 november 2023 23:13
    quote:

    GakGak schreef op 16 november 2023 21:38:

    [...]
    .
    Als je komt met leugens of grote afwijkingen van de feitelijke waarheid dan haal je alles van een tekst
    of betoog bij voorbaat onderuit.

    Hoezo 7 jaar lid van de SP ???
    Inderdaad, eerst bestuurslid SP, daarna overgestapt naar PvdA en via GroenLinks naar de VVD. Ik weet niet wat dan haar politieke overtuiging werkelijk is, of dat ie er helemaal niet zo toe doet.
  13. forum rang 8 Freemoneyforever 17 november 2023 05:04
    quote:

    GakGak schreef op 16 november 2023 21:38:

    [...]
    .
    Als je komt met leugens of grote afwijkingen van de feitelijke waarheid dan haal je alles van een tekst
    of betoog bij voorbaat onderuit.

    Hoezo 7 jaar lid van de SP ???
    VVD-lijsttrekker Yesilgöz organiseerde een SP-demonstratie tegen asielbeleid dat ze nu voorstaat

    .......

    ‘Ik ben …… een vluchteling’

    Yesilgöz begon haar politieke carrière bij de Socialistische Partij, waar ze zich fel afzette tegen het asielbeleid van toenmalig minister Rita Verdonk.

    Verdonk, toen nog stemmenkanon voor de VVD, wilde uitgeprocedeerde asielzoekers op straat zetten. Actiegroepen en politieke partijen lieten vervolgens op 14 februari 2004 door het hele land van zich horen, verenigd onder de noemer ‘Van Harte Pardon’. In Amersfoort was Dilan Yesilgöz de contactpersoon; ze organiseerde een demonstratie in die stad.

    Yesilgöz was toen al vijf jaar lid van de SP, zat in het afdelingsbestuur en had asielzoekers en vluchtelingen in haar portefeuille. ‘Bestuurder word je niet zomaar bij de SP,’ zegt haar toenmalige medebestuurder Bets Beltman. ‘Dan moet je je wel actief inzetten.’

    meer: www.ftm.nl/artikelen/het-rode-verlede...
  14. forum rang 8 Freemoneyforever 17 november 2023 08:21
    quote:

    Charlemagne schreef op 17 november 2023 08:05:

    Voor Y geldt hetzelfde als voor iedereen, wijsheid komt met de jaren.......
    Een mooie aanbeveling voor Timmermans....
  15. forum rang 9 objectief 17 november 2023 08:45
    quote:

    GakGak schreef op 16 november 2023 22:51:

    Eenling TimmerFrans stond uitgeteld in de hoek waar de klappen vielen en niemand die ook maar even een
    spons in zijn gezicht wilde duwen.

    Timmermans was veruit de beste debater. Dylan zal wel premier worden, maar is haar teksten komen onduidelijk en rommelig over.
    Ze is duidelijk nog een beginneling met woorden.
  16. forum rang 4 Charlemagne 17 november 2023 08:45
    haha, klopt, T = koning van de rassocialisten...koning van de achterhoedegevechten.... wat zei Y ook weer.. hij gaat 80 belastingen verhogen dan wel verzinnen... altijd in een andermans portemonnee zitten... maar Nederland is nu eenmaal in meerderheid een rechts land dat altijd links bestuur krijgt - in feite heeft Nederland al jaren een twee partijen stelsel - links met grotendeels dezelfde standpunten - tel ze maar bij elkaar op en rechts idem tel ze maar bij elkaar op - middenpartijen bestaan hier nauwelijks midden CDA? lees rechts - midden D66? lees links - alleen in de kretologie voor de 'beeldvorming"..... als je decennia rechts stemt maar links bestuur krijgt barst eens de bom, zie Italië, Frankrijk, Spanje minderheidsregering met Catalaanse veroordeelden separatisten en voormalig ETA terroristen... zie Zweden, Denemarken, Polen waar de verliezer van de verkiezingen toch gaat regeren zie Tsjechië, rechts Griekenland..... links Portugal waar de premier vorige week moest aftreden wegens corruptie, eens komt dan de democratie boven drijven, d.w.z. de wil van het volk.......
  17. forum rang 4 Charlemagne 17 november 2023 08:50
    Ik dacht niet dat T de beste debater was, eigenlijk vond ik hem zoals gewoonlijk opgewonden en geagiteerd, maar de objectiviteit vervalt - ook bij mijzelf - met de voorkeur.....
  18. forum rang 7 hirshi 17 november 2023 09:09
    quote:

    objectief schreef op 17 november 2023 08:45:

    [...]

    Timmermans was veruit de beste debater. Dylan zal wel premier worden, maar is haar teksten komen onduidelijk en rommelig over.
    Ze is duidelijk nog een beginneling met woorden.
    Timmermans werd blijkens vermelding na het debat het minst gewaardeerd.
    Hij drong zich ergerlijk op. Ook als hem niets gevraagd had hij de grootste schreeuwmond.

    In Brussel durfde niemand hem tegen te spreken. Dat was in het debat wel anders en daar kon hij duidelijk niet mee omgaan.
    Met een hoop geschreeuw en leugenachtige beweringen probeerde hij stand te houden.
    Dat dat mislukte was wel duidelijk. Het publiek liet dat ook duidelijk merken.

    Er zal wel weer een zeteltje afgaan in de peilingen want het electoraat ziet ook wel in dat Nederland aan de geelhonger gaat als deze man de macht krijgt.
    Het ziet ernaar uit dat Wilders de linkse donderwolk gaat verdringen want de PVV is in opmars en de linkse nachtmerrie kalft gestaag af.
    Zelfs het linkse publiek pruimt de volgevreten salonsocialist met zijn kapitale huis in Limburg niet als voorbeeld.
  19. forum rang 7 JP Samosa 17 november 2023 09:13
    quote:

    objectief schreef op 17 november 2023 08:45:

    [...]

    Timmermans was veruit de beste debater. Dylan zal wel premier worden, maar is haar teksten komen onduidelijk en rommelig over.
    Ze is duidelijk nog een beginneling met woorden.
    Het stemgeluid van Frans en Geert is luider dan de lichte stem van Dilan.
    Een goede discussieleider grijpt dan in, maar dat deed Genee niet, en dus ging werd de discussie een schreeuwerig zooitje.
    Wel een vermakelijk zooitje.
    Wat het meest opviel, Voor het eerst een discussie in een ‘Wilders-vriendelijke’ omgeving
6.463 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 324 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.323
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.355
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.770
Alfen 12 16.269
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.253
AMG 965 125.694
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.900
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht