Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

6.479 Posts
Pagina: «« 1 ... 93 94 95 96 97 ... 324 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Freemoneyforever 20 november 2023 11:14
    Een kleinere overheid? Er is juist een explosie van ambtenaren

    Een kleinere overheid was de droom, maar onder VVD-premier Rutte explodeert die overheid juist: meer vaste krachten en meer externe inhuur.

    Afgelopen week toog een ‘communicatiemedewerker inclusie’ aan het werk in Den Haag. Het is een typisch hedendaagse functie die voortkomt uit de wens van de overheid om ‘een inclusieve organisatie met divers samengestelde teams’ te worden.
    Carla Joosten
    Ze is politiek redacteur in Den Haag en schrijft ook over media, de veranderende positie van de vrouw en covert het koningshuis.

    En dus zijn er ambtenaren die ervoor moeten zorgen dat mensen ongeacht achtergrond, leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, godsdienst, seksuele geaardheid en ongeacht ziekte of beperking bij de overheid aan de slag kunnen. Een overheid waarin iedereen een kans krijgt, komt blijkbaar niet zonder ‘inclusie-ambtenaren’ tot stand.
    Ambtelijke dienst is de afgelopen jaren geëxplodeerd

    Het is maar een golfje extra ambtenaren in Den Haag, en kan nooit alleen de reden zijn dat de ambtelijke dienst van de overheid de afgelopen jaren explodeerde.

    In 2017 telde de Rijksoverheid nog 110.649 volledige banen, in 2021 131.132: een toename van bijna 20 procent. Het aantal managers stijgt navenant. De Algemene Bestuursdienst – managers op het niveau van directeuren en hoger – groeide sinds 2018 van 1.302 naar 1.771.

    Alleen al in 2021 kwamen er 5.687 Rijksambtenaren bij. Volgens de Jaarrapportage Bedrijfsvoering Rijk 2021 zou die stijging onder meer het gevolg zijn van extra personeel wegens corona bij het RIVM, bij de RVO onder meer in verband met de Groningse aardbevingen en bij de dienst Toeslagen voor de afhandeling van de Toeslagen­affaire. Of hiervoor bijna zesduizend ambtenaren extra nodig waren, is zeer de vraag. Los daarvan steeg ook de inhuur van externe krachten fors. Acht van de twaalf ministeries huurden meer consultants, uitzendkrachten en zzp’ers in dan de eigen norm toestond.

    Alarmerende stijging van de uitgaven

    In 2021 bedroegen de uitgaven aan externe inhuur 2,3 miljard euro. Dat is 13,4 procent van de totale personele uitgaven. Of dit alarmerend is? Het Rijk vindt blijkbaar van niet. Het is normaal om ‘vanuit doelmatigheidsoverwegingen – vanwege fluctuerende opdrachtportefeuilles – van een flexibele schil gebruik te maken’, staat in de jaarrapportage.

    Vooral ICT-expertise wordt veelvuldig ingehuurd. Door krapte op de arbeidsmarkt zou het lastig zijn zulke specialisten in vaste dienst te krijgen. Het wemelt bij het Rijk van interim-managers, organisatie-adviseurs, beleids- en communicatieadviseurs, externe juristen en zelfs adviseurs die adviseren bij de externe inhuur. In het vierde kwartaal van 2021 stond de teller op 6.406 flexibele krachten. Een stijging van 2,1 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2020.

    De inhuur zou volgens een aangenomen Kamermotie van toenmalig SP-leider Emile Roemer niet meer dan 10 procent van de totale loonsom mogen zijn, maar is intussen ruim 13 procent. Een overschrijding van 30 procent.
    www.ewmagazine.nl/nederland/achtergro...
  2. forum rang 9 objectief 20 november 2023 11:41
    quote:

    hirshi schreef op 20 november 2023 10:45:

    [...]

    Er valt nog veel te winnen want de verspilling, bureaucratie en inefficiëntie in de zorg is gigantisch.

    Maar een vakminister die dat niet weet aan te pakken en in plaats daarvan de zorg wil afbreken heeft niets te zoeken in een kabinet.
    Prietpraat van leken die alles beter weten dan de vakminister met jarenlange ervaring.
    De vraag naar zorg neemt alleen maar toe en uiteraard zal er wat verspilling etc. zijn net als in elk huishouden.
  3. Cézan 20 november 2023 12:07
    Het kabinet idd. Wat een oeverloosgeklets daar. Ook de 2e kamer.

    Vakmister. kon vandaag niet op het woord komen. Soort professioneel toch. Benieuwd wat PVV gaat doen.Staan zomaar hoog in de peilingen.
  4. forum rang 9 josti5 20 november 2023 12:44
    NOS Teletekst 107

    Timmermans wil geen vakministers

    GL-PvdA-leider Timmermans ziet niets
    in het idee van NSC-leider Omtzigt voor
    een kabinet van vakministers dat op
    afstand staat van de Tweede Kamer.Hij
    noemde dat vanochtend in het NOS Radio
    1 Journaal een raar idee.

    "Dit land heeft politieke richting
    nodig",zei Timmermans."Partijen die
    samen een koers uitzetten en daar dan
    de beste ministers bij zoeken."

    Omtzigt zei gisteren dat hij premier
    zou willen zijn in een kabinet met
    vakministers.Anders blijft hij liever
    fractieleider in de Kamer.Timmermans
    herhaalde vanochtend op de radio dat
    ook hij de Kamerfractie gaat leiden als
    hij geen premier wordt.
    ----------------------------------

    Tja Timmermans, je hebt de afgelopen 9 jaar veel, héél veel, gemist in Nederland...

    Zo heb je dus óók de ellende gemist, die al die 'politieke ministers' het afgelopen decennium met hun onwetendheid hebben veroorzaakt, en hele hordes hebben moeten aftreden (zie mijn overzicht hierboven).

    En jij wilt deze ellende voortzetten???
  5. forum rang 7 hirshi 20 november 2023 12:50
    quote:

    objectief schreef op 20 november 2023 11:41:

    [...]

    Prietpraat van leken die alles beter weten dan de vakminister met jarenlange ervaring.
    De vraag naar zorg neemt alleen maar toe en uiteraard zal er wat verspilling etc. zijn net als in elk huishouden.
    Prietpraat van een leek die blind vertrouwt op een bewindspersoon en van geen kritiek wil weten.
  6. forum rang 8 closer 20 november 2023 12:52
    In het land der blinden is de domme jijbak koning

    Sander Schimmelpenninck, 19 november 2023, column

    Mijn laatste restje hoop vervloog bij het stompzinnige Debat van Nederland op SBS 6. Na de ongein in de kantine van domrechts Nederland weet ik genoeg: het komt voorlopig niet meer goed. De voormalige arbeidersklasse, bevangen door misplaatst slachtofferschap, desinteresse, navelstaarderij en decadentie, stemt ook woensdag weer massaal tegen het collectieve én eigen belang. Wéér rechtser dan de vorige keer.

    Frans Timmermans moet zich tijdens het debat afgevraagd hebben waarom hij ook weer zo nodig de Nederlandse politiek in wilde. De hele campagne lijkt hij al met de rem erop te debatteren, wellicht om maar niet het verwijt te krijgen een emotionele zuiderling te zijn. Daarnaast lijkt men op links zó bang voor de grote rechtse bekken dat men de eigen ideeën nauwelijks durft te verkopen. Onbegrijpelijk: terwijl links een aanval op de status quo wil, laat het zich deze campagne in de verdediging drukken.

    Tijdens het SBS-debat werd Timmermans gepest en getreiterd door Geert Wilders, onder luide aanmoediging van de hooligans in het publiek. Hij moest infantiele, trumpiaanse grapjes over zijn gewicht incasseren, en er leek sprake van een hinderlaag toen een zelfverklaard zielige mevrouw tegen hem aan begon te blaffen dat ze niet rondkwam en van het eigen risico af wilde. Alsof niet de VVD, maar Timmermans het land de afgelopen twaalf jaar heeft geleid.

    Timmermans gaf een prima antwoord, maar nuance en realisme bleken niet aan de vrouw besteed. De immer laaghartige Wilders rook zijn kans en reageerde met een verwerpelijke jijbak: Timmermans moest zich schamen, want hij was het contact met de mensen kwijt. Want hij krijgt wachtgeld. Een ontluisterend gebrek aan respect voor de armoedeproblematiek van de mevrouw in kwestie, maar in het land der blinden is de domme jijbak koning: de zaal klapte de handen stuk. De vrouw zelf incluis. ‘Wilders steelt show’, kopten de vele rechtse media na afloop.

    Dankzij de voortdurende tapijtbombardementen op sociale media zijn we dingen normaal gaan vinden die niet normaal zijn. Het SBS-debat was de perfecte illustratie van domrechtse dominantie; opzettelijke domheid scoort, net als het saboteren en debiliseren van het debat met niet ter zake doende persoonlijke aanvallen. Het is gekmakend, maar dit is waar we zijn als land. In Nederland moet je meehuilen met de grote bekken, zwakzinnigheid grappig vinden en schaamteloosheid tot kunst verheffen. In zo’n land kan Wilders premier worden.

    Timmermans had zich kunnen verlagen tot het niveau van Wilders. Die heeft immers thuis een Hongaarse op de bank, maar wil wel alle buut’nlanders eruit. En hij zeurt over wachtgeld, maar wordt zelf al jaren voor tonnen beveiligd met belastinggeld, omdat hij zo nodig de hele dag moslims over de hele wereld moet provoceren, in plaats van zijn werk te doen. Maar Timmermans heeft zich laten vertellen dat hij zich als een waardige premierskandidaat moet gedragen.

    Nederland wil alleen helemaal geen waardigheid. Het wil de terreur van de domheid, het wil de boertige kop in het zand en een zelfverzekerd schot in eigen voet. Zolang men zich desinteresse voor herverdeling kan permitteren moet het blijkbaar nog véél meer pijn doen. Dus laat het maar gebeuren. Geef al die onbenullen maar hun extreem-rechtse kabinet. Zoek het uit, kies maar voor collectieve verarming, haat en de neerwaartse spiraal van domrechts.

    Laat die verongelijkte mevrouw er maar achter komen dat de jijbakken van Wilders haar geen cent rijker maken. Dat een extreem-rechts kabinet haar bestaanszekerheid alleen maar kleiner maakt. Kijk maar of racisme en kortzichtigheid het eigen leven werkelijk beter maken. Wie niet wil denken, moet maar voelen.

    www.volkskrant.nl/cs-bea0fa66
  7. forum rang 7 ffff 20 november 2023 13:01
    Woensdagavond....22.00 hr of wellicht een uurtje later......
    Dan weten we het! En zou er dan echt iets fundamenteels in Nedeerland veranderen. Zelf ben ik er rotsvast van overtuigd dat er niets in Nederland gaat veranderen.
    Je houdt de al mij bekende 60 jaar lange grote tegenstellingen tussen de werkers, de actieven, de doorploeteraars en spaarzamen, die het verdommen om zoveel belasting te betalen voor.... de toentertijd massal uit Suriname komende "landgenoten" ,voor de duizenden quasi - zieken en quasi- werklozen. En anno 2023 voor al die ongevraagde inwijkelingen uit Afrika, Azië en Oekraïne. En maar betalen en maar verpamperen.

    Ik zag afgelopen 5 weken zo'n ZES filmpjes, mini-reportages van linkse omroepen met een portret, een levensbeeld van mensen in Nederland die een uitkering plus een resem extra bijdragen krijgen en de teneur van al die 6 mini-reportages was steeds: DEZE mens moet meer krijgen, want deze mens heeft geen bestaansminimum.
    En echt waar: IEDERE keer dacht ik: Wel potverdomme: Kan die mens die daar geportretteerd wordt zelf eens niet wat meer doen? Geen enkele keer uitgezonderd. En maar zagen over tekorten door de Overheid, maar nooit die vraag: Zou ikzelf ook niet eens wat kunnen presteren? Natuurlijk niet, want door allerlei regelingen schiet je er geen moer mee op. En de betaler maar betalen..... Voor? Nou ze lieten het zien: MEER sportzorg in peperdure zwembaden, in ijsbanen, op atletiekvelden , sportschoten. Als je potverdomme drie uur kunt sporten om je afgekeurde rug wat sterker te maken, dan kun je ook een baantje nemen! Zo denk ik dan.
    Zie de zeer uitgebreide zorg voor ouderen. FANTASTISCH, maar het is nooit goed genoeg. Super verpamperd. Dan de reportage van bijstandsmoeder die EISTE dat haar 12 jarig dochter, och arme...nog nooit naar buitenland was geweest. Grote God...In de KK komen tientallen bezoekers waaronder ikzelf die voor hun vijftiende levensjaar ook NOOIT naar het buitenland waren geweest en toen hij voor de eerste keer ging was het....met de fiets naar Koblenz....

    Die gruwelijke verpampering is veel te ver doorgeslagen en dat hardop zeggen maakt je als politicus niet populair. Je moet de goedgeefse sinterklaas uithangen zoals uit al die zes filmpjes/ minireportages van de VARA, Omroep Max etc bleek.

    Peter
  8. forum rang 7 hirshi 20 november 2023 13:02
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
  9. forum rang 9 josti5 20 november 2023 13:09
    Haha, ja: op m'n 14e voor het eerst op vakantie: een week naar Heideheuvel - Beekbergen, alwaar mijn moeder het huisje zó vies vond, dat zij er een week aan het werk is geweest...
    Om kosten te besparen kwam vrijgezel oom Dick óók een week.
    De reis ging voor een deel van het gezin met de gratis 2CV van de buurman, en ik mocht bij oom Dick achter op de Berini, van Heemstede naar Beekbergen (en terug).
    Bovendien, die week: druk familiebezoek: opa en oma, diverse ooms en tantes: allemaal een dagje uit.

    Een jaar later: fietstocht van 10 dagen met klasgenoten, onder begeleiding van pater Clement: Ardennen, 10 dagen stromende regen: Namen, Marcourt, Vielsalm...
    En bij thuiskomst 5 kilo lichter.
  10. forum rang 7 ffff 20 november 2023 13:12
    Hirshi,
    Het blijft dus een mini-geheimpje? Ik was gewoon benieuwd.
  11. forum rang 7 ffff 20 november 2023 13:15
    John,
    Voor het eerst in Brussel. Uiteraard op de fiets. Hebben we een batterij nodig voor in de tent, maar wisten het Franse woord voor batterij niet: Het meisje vroeg of wij " une pile.."moesten hebben.....Zulke zaken vergeet je in geen 60 jaar en hoe wij als jonge jongens ons de pleuris hebben gelachten....
  12. forum rang 8 closer 20 november 2023 13:20
    quote:

    hirshi schreef op 20 november 2023 13:02:

    Deze man, van adellijke afkomst, met een familiekapitaal dat komt van een commissariaat in een bedrijf dat Zyklon B produceerde om Joden te vergassen.
    En daar hebben we Hirshi weer als doorgeefluik van kwaadaardige zwetspraat. NOK.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 november 2023 13:23
    Forse kritiek op regulering
    Raad van State vreest verkoop huurwoningen door nieuwe wet
    Door
    Ron Kragten
    20 november 2023 11:07
    Aangepast 20 november 2023 12:16
    De Raad van State vreest dat er minder huurwoningen worden gebouwd als de huurmarkt verder wordt gereguleerd. Beeld © ANP

    Het is maar zeer de vraag of woningzoekenden worden geholpen met de plannen van demissionair minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) om een deel van de vrije sector te reguleren. Tot die conclusie komt de Raad van State in een vandaag uitgebracht advies over de Wet betaalbare huur. Daarin schrijft de het adviesorgaan dat er een reëel risico is dat het wetsvoorstel leidt tot verkoop van huurwoningen en de bouw van minder nieuwe huurwoningen.

    ''In dat geval zal het aanbod in de vrije huursector eerder af- dan toenemen, waar uiteindelijk mensen die een huurwoning zoeken, niet mee zijn geholpen", zo staat in het advies. Het is volgens de Raad van State onduidelijk hoe de minister dit risico wil beheersen.
    Puntensysteem

    De Wet betaalbare huur regelt dat er een dwingend puntensysteem komt voor woningen met een huur tot ruim 1100 euro. Dat leidt tot verlaging van de huren van ongeveer 300.000 huizen in de vrije sector met gemiddeld 190 euro per maand. Op dit moment zijn alleen de huren in de sociale sector tot ongeveer 800 euro gereguleerd.

    De Raad van State is het met de minister eens dat er op dit moment grote problemen zijn op de huurmarkt en begrijpt dat daar iets aan moet worden gedaan. Het positieve effect van het verplicht maken van het puntenstelsel voor woningen tot ruim 1100 euro is volgens de afdeling advisering goed toegelicht. Maar, zo luidt het advies, voor een goede doorstroming op de woningmarkt moet er ook voldoende aanbod van betaalbare huurwoningen in de vrije sector zijn.
    Pensioenfondsen

    De huidige hoge huren in de vrije sector worden volgens de Raad van State veroorzaakt door schaarste in het aanbod van huurwoningen, terwijl de vraag aanhoudend groot is. ''De regering besteedt in het wetsvoorstel onvoldoende aandacht aan de oorzaken van deze schaarste en de wisselwerking tussen de sociale sector, de koopmarkt en de vrije huursector. De Afdeling adviseert dieper in te gaan op die oorzaken en op de vraag hoe dit wetsvoorstel hier invloed op heeft'', aldus het advies.

    De voorgestelde regulering van de vrije huursector heeft volgens de Raad van State als reëel risico dat eigenaren van huurwoningen en investeerders niet langer bereid zijn om in de huurmarkt te investeren en zich terugtrekken. Dat zou leiden tot een krimpend aanbod van huurwoningen. Dit is nadelig voor mensen die een huurwoning zoeken en voor de doorstroming op de woningmarkt, dat de regering met dit wetsvoorstel juist wil stimuleren.

    Krimpend aanbod

    De regering motiveert volgens het advies niet overtuigend dat het risico van een krimpend aanbod voldoende wordt beheerst en dat de voorgestelde regulering effectief is om niet alleen in betaalbare maar ook in voldoende huurwoningen te voorzien.

    Minister Hugo de Jonge zei eerder al dat hij er vertrouwen in heeft dat beleggers wel zullen inzetten op de bouw van nieuwe huurwoningen. Hij heeft recent de nieuwbouwopslag verhoogd van 5 naar 10 procent. Dat wil zeggen dat ze gedurende 10 jaar 10 procent meer huur mogen vragen dan het puntensysteem aangeeft.
    Zo snel mogelijk

    In een reactie op het advies zegt hij: ''De Raad adviseert ons om op een aantal punten meer duidelijk te verschaffen. Daar zijn we al mee aan de slag gegaan en we maken de wet nu verder gereed voor behandeling door de Tweede Kamer. Dit is een belangrijke stap op weg naar de parlementaire behandeling van het wetsvoorstel. Huurders rekenen op de overheid om in te grijpen als huren in de midden huursector onbetaalbaar worden. En investeerders en verhuurders willen duidelijkheid over beleid, zodat ze kunnen blijven investeren in betaalbare midden huurwoningen en woningkwaliteit.''

    De Jonge wil graag dat het parlement de wet zo snel mogelijk behandelt om een einde te maken aan de onrust in de huurmarkt. Het is zijn streven dat de nieuwe wet op 1 juli 2024 int te laten gaan. Het puntensysteem geldt dan alleen voor nieuwe contracten.
  14. forum rang 4 IEX - Forummoderator 20 november 2023 13:43
    quote:

    hirshi schreef op 20 november 2023 13:02:

    Schimmelpenninck: 'Wilders mag dood.'

    Dit komt van de man die voor de NPO programma's maakt met als boodschap dat de social media een beerput van extreemrechts zouden zijn. Deze man, van adellijke afkomst, met een familiekapitaal dat komt van een commissariaat in een bedrijf dat Zyklon B produceerde om Joden te vergassen. Deze man, die meent dat hij de moraal aan zijn kant heeft, verklaart nu doodleuk dat Wilders geen recht op leven heeft:

    "En hij zeurt over wachtgeld, maar wordt zelf al jaren voor tonnen beveiligd met belastinggeld, omdat hij zo nodig de hele dag moslims over de hele wereld moet provoceren, in plaats van zijn werk te doen."

    Staat gewoon in die 'keurige' Volkskrant hoor.

    w.g. Joost Niemoller
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
  15. forum rang 9 josti5 20 november 2023 13:51
    quote:

    IEX - Forummoderator schreef op 20 november 2023 13:43:

    [...]

    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
    ----------------
    Ach ach...

    Geniet van je rust, beste hirshi!

    Het klopt trouwens, wat Niemöller schreef.

    De link heb ik al naar de mod gestuurd met de vraag, of ik deze hier mag plaatsen.

    Overigens eenvoudig op google te vinden, closer!
  16. forum rang 7 JP Samosa 20 november 2023 14:48
    Ach ja, bij Schimmelpenninck, met zijn pensioen-snabbel, moet je toch altijd denken aan, daar istieweer:
    Links lullen, rechts vullen.
  17. forum rang 8 GakGak 20 november 2023 16:16
    quote:

    objectief schreef op 20 november 2023 11:41:

    [...]

    Prietpraat van leken die alles beter weten dan de vakminister met jarenlange ervaring.
    De vraag naar zorg neemt alleen maar toe en uiteraard zal er wat verspilling etc. zijn net als in elk huishouden.
    .
    Eerst hadden we tipp-ex en correctielint.

    Maar nu hebben we ´objectief´ die ongevraagd en onstuitbaar dagelijks dit forum opschoont met zijn ongezouten
    verbeteringen op elke onversaagde mening die men hier durft te uiten.
  18. forum rang 9 objectief 20 november 2023 16:23
    quote:

    GakGak schreef op 20 november 2023 16:16:

    [...]
    .
    Eerst hadden we tipp-ex en correctielint.

    2xGAK ben je er al uit; ga je voor Baudet of V. Haga kiezen, zodat je voordelig boodschappen kunt blijven doen.
  19. forum rang 7 JP Samosa 20 november 2023 17:10
    Heb verschillende overwogen:
    Dassen is zo’n beetje de enige met n wat andere toekomstvisie ( maar wil net iets te veel europa, voor mij)
    Lilian vanwege haar zorgideeen ( maar niet slim: de sp wil niet met de vvd die ze als vijand beschouwen, lijkt het wel)
    Dilan omdat er wel geld verdiend moet worden
    Pieter vanwege zijn programma, hij is anders en ik ben benieuwd wat er van terecht komt.

    Het wordt Dilan of Pieter. Ik denk Pieter….
  20. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 20 november 2023 17:33
    quote:

    objectief schreef op 20 november 2023 16:23:

    [...]

    2xGAK ben je er al uit; ga je voor Baudet of V. Haga kiezen, zodat je voordelig boodschappen kunt blijven doen.
    Baudet is het schoothondje van Putin. Publiek geheim dat hij contacten heeft met de FSB en hierdoor betaald wordt. Onbegrijpelijk dat dit wordt doodgezwegen en niet meer aandacht aan besteed wordt, er is ooit wel een keer een NPO documentaire aan besteed.

    Hier nog wel een nieuwsberichtje van februari:
    nos.nl/artikel/2465140-russische-conn...

    Het Oekraine referendum, de steun voor Putin in het Oekraïnse conflict.
    Vooral die eerste. Voordat Baudet dit op de agenda zette had niemand in Nederland hierover gehoord.

    En dan als klap op de vuurpijl is hij opeens uitgesproken pro Palestina (want dat is Rusland ook).

    Iedereen die op hem stemt mag zijn paspoort inleveren wat mij betreft.
6.479 Posts
Pagina: «« 1 ... 93 94 95 96 97 ... 324 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.326
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.356
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.053
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.271
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 334
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.255
AMG 965 125.698
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.903
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht