Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.523 Posts
Pagina: «« 1 ... 2795 2796 2797 2798 2799 ... 3177 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 22 november 2023 12:19
    quote:

    closer schreef op 22 november 2023 12:02:

    [...]
    Haha, kost het zoveel moeite om jouw eigen foutje toe te geven?
    -----------------
    ???
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 november 2023 12:34
    ’Als ze daar komen ziet het er slecht uit voor het Russische leger’: Oekraïense successen zorgen voor zenuwen bij Poetin

    Peter Mijlemans - Telegraaf
    Aangepast: 43 min geleden57 min geledenin Buitenland

    Cherson - Met alle ogen gericht op Gaza is de oorlog in Oekraïne in een verdomhoekje geraakt. De voorbije dagen boekte Kiev enkele opmerkelijke successen aan de Dnjepr. Moskou vreest een doorbraak, zo bevestigen milbloggers. Met één stuk technologie maken de Oekraïners het verschil.

    Ruim een maand geleden stuurde Oekraïne kleine bootjes met mariniers naar de bezette kant van de Dnjepr aan Cherson. Langzaamaan zijn hun verspreide posities uitgegroeid tot echte bruggenhoofden. Volgens Russische bloggers in de buurt van Cherson zouden er ondertussen tot een kleine duizend Oekraïense militairen op de linkeroever zijn. Russisch defensieminister Sjojgoe voelde zich dinsdag persoonlijk geroepen om de berichten over het belangrijkste bruggenhoofd Krynky tegen te spreken. Een landing zou afgeslagen zijn.

    Geen tien minuten na het officiële persbericht haalde de goed ingelicht milblogger Romanov de verklaringen van zijn defensieminister onderuit. Hij voegde er een plannetje bij. „Aangeduid op de kaart zijn de actuele posities van het Oekraïense leger in Krynky en de richting waarin ze oprukken. De door Sjojgoe getoonde prachtige video toont veel vuurkracht. Van ver weg raakt dat niet altijd doel. Verre van zelfs. En er is niet alleen Krynky, maar ook nog Pishchanivka en Pidstepne.”

    Overal drones

    Het grote probleem voor Rusland is dat het niet anders kan dan vanop grote afstand het offensief te stuiten met zware bombardementen, waarin ook de erg schadelijke thermobarische bommen ofwel vacuümbommen worden ingezet.

    Oekraïne is heer en meester over het luchtruim boven de ruime frontlinie. Het controleert de elektronische oorlogsvoering waardoor het Russische drones blokkeert en zelf de eigen onbemande vliegtuigjes kan uitsturen. De ogen in de lucht zijn van levensbelang. „Het totale gebrek aan verkenningsvluchten maakt zo goed als elke beweging onmogelijk en brengt het leven van onze militairen in gevaar. We kunnen te weinig terugdoen met onze mortieren en artillerie. We hebben die wel, maar na amper twintig mortieren te hebben afgeschoten, krijgen we zelf de volle laag van de drones”, schreef milblogger Two Majors dinsdagochtend. „We verwachten overal en altijd een hinderlaag vanuit de lucht.”

    (Lees verder onder de kaart)
    ’Maar’ 300 gewonden

    Oekraïne is volgens dezelfde bronnen aan de slag met een nieuwe tactiek. „Wanneer ze plaatsen zien waar onze militairen vaak samenkomen of trucks voor troepentransport opmerken, sturen ze hun drones eropaf. Zodra de manschappen weer arriveren, stijgt de drone snel op en lost zijn granaten. Elke deur, elke muur, elke auto kan zo’n boobytrap zijn.”

    Volgens Two Majors weet Moskou amper wat er gebeurt. „Ons hoofdkwartier geeft berichten door van dagen geleden en schetst een totaal verkeerd beeld van de eigenlijk situatie. De Oekraïense verkenners lopen hier ondertussen overal rond.” Zijn eenheid heeft wel hulp gekregen van twee Wagner-veteranen. „Zij hebben ons veel geleerd. Ze hebben ervoor gezorgd dat er weinigen sneuvelen. Al hebben we wel 300 gewonden onder de vaak onervaren en heel angstige rekruten.”
    Aanval op snelweg

    Hoewel er officieel niets aan de hand is, vertrok maandag het bestuur dat in de regio door de bezetter is aangeduid uit Oleshky naar veiliger oorden zuidwaarts. De milblogger WarGonzo vreesde dinsdagochtend grote problemen voor Rusland. „Oekraïense mariniers gesteund door artillerie vielen aan en zijn het woud rond Krynky binnengedrongen. Het doel is de M14-snelweg te bereiken. Als dat lukt ziet het er voor het Russische leger niet goed uit.”

    "„Ons hoofdkwartier geeft berichten door van dagen geleden en schetst een totaal verkeerd beeld van de eigenlijk situatie. De Oekraïense verkenners lopen hier ondertussen overal rond”"

    Russische milblogger

    Andere bronnen bevestigen de terreinwinst van Kiev in de regio. Ook The Institute for the Study of War maakte er dinsdag melding van. De M14 verbindt Odessa met Melitopol en uiteindelijk Marioepol twee belangrijke Russische bolwerken. Als de M14 geblokkeerd kan worden, valt de bevoorrading deels stil. Lukt de operatie dan kan Oekraïne toch nog een niet onbelangrijke doorbraak claimen na het zomeroffensief dat weinig opleverde.

    De omstandigheden aan het front verslechteren met de dag. „Het is enorm hard in deze omstandigheden met de moerassen, de modder, de eerste sneeuw en de wind”, schrijft Two Majors. „Als we niet zelf kleding en materiaal hadden aangekocht en hulp hadden gekregen van vrijwilligers, waren al veel mannen ziek geworden.”
  3. forum rang 7 ffff 22 november 2023 13:48
    Echt openhartig zijn ze in deze draad totaal niet. Op een simpele vraag: Wat kiezen jullie nu eigenlijk, wan t dat interesseert mij wel.....komt er geen enkel antwoord.

    Ik ben dan weer razend benieuwd dat de nieuwe Premier van Nederland, die we dus over pakweg 8 uurtjes spannend wachten, kennen, als een razende meteen naar Kiev vliegt, danwel dat de zojuist gekozene daar wat langer mee wacht......... Al genoeg aan haar/ zijn hoofd om in Nederland aan te werken.......

    Ook jullie Oppergoeroe zwijgt in alle talen. Zelf vind ik dat leerzaam. Al twee jaar lang op alles en nog wat commentaar en hoe de wereld in China, ( Dictator) Rusland, ( Moorddadige criminele dictator) Turkije, ( Dictator) Hongarije, Iran en de USA eruit zou moeten zien.....maar gewoon nu eens man en paard noemen waar hij dan voor
    kiest..........NEEN, je vooral niet kwetsbaar opstellen...........DAT doen anderen wel, zoals diverse "verdwenen" bezoekers van de KK van IEX, zodat er een klein groepje sekteleden overblijft, waarmee het heerlijk communiceren is......in deze sektedraad.

    Peter
  4. forum rang 4 CIT 22 november 2023 14:13
    Tuurlijk dokter - op voorhand al mensen uitschelden en dan 'eisen’ dat ze laten weten op wie ze stemmen. Om vervolgens er nog een keer overheen te gaan. Overigens: de nieuwe premier hoeft vanavond helemaal niet bekend te zijn. Vooralsnog blijft Rutte nog een tijdje demissionair premier.
  5. forum rang 7 Ron Kerstens 22 november 2023 14:44
    quote:

    ffff schreef op 22 november 2023 13:48:

    Echt openhartig zijn ze in deze draad totaal niet. Op een simpele vraag: Wat kiezen jullie nu eigenlijk, wan t dat interesseert mij wel.....komt er geen enkel antwoord.

    Ik ben dan weer razend benieuwd dat de nieuwe Premier van Nederland,
    Peter
    Strategisch op Timmermans, de enige die werkelijk de telefoon kan opnemen als er vanuit welk land dan ook gebeld wordt.

    Maar op dit en andere politieke IEX draadjes zitten uitsluitend VVD'ers en vooral PVV'ers, laten we hopen dat die laatste de pas worden afgesneden. Toch ?
  6. forum rang 7 ffff 22 november 2023 14:45
    CIT,

    " OP voorhand uitschelden.....? " Dan ben jij hier gruwelijk weinig langsgeweest in deze draad gedurende twee lange jaren. Als er é?0n draad in de KK van IEX al twee jaar uitpuilt van verwensingen, verdachtmakingen, beschuldigingen dan is het wel in DEZE draad. Niet voor niets noem ik het een draad van " sekteleden"

    En verder beste Confisqueerder: Ik " eis" niks. Ik vraag alleen maar beleefd en constateer hetgeen ik hierboven beschreef. Altijd commentaar op andere KK-bezoekers, maar zelf hun nek uitsteken...?
    Overigens, CIT, nog op confisquerende Pieter gestemd of toch ingezien dat Pieter dat werkelijk nooit gaat lukken. Natuurlijk ook benieuwd waar mensen zoals jij op stemmen. Ik denk D66 of PvdA.
    Maar houden jullie het maar heerlijk voor jezelf. Dat maakt het gemakkelijker naar anderen uit te halen.

    Peter
  7. forum rang 7 ffff 22 november 2023 14:48
    Ron,
    Jammer van je keuze. Dat is toch de partij die maar verpampert en de democratisch totaal nietszeggende minderheid van vermogenden, gewoon de rekening presenteert. Jammer, Ron, maar voor mij weer een reden dankbaar te zijn jaren geleden die keuze gemaakt te hebben om aan die graaiers te ontkomen middels verhuis.
  8. forum rang 7 Ron Kerstens 22 november 2023 15:02
    Peter,
    Sommigen stemmen tegen hun eigen belang in, zoals ondergetekende, omdat ze 13 jaar VVD een drama hebben gevonden voor ons land en diverse groepen daar het slachtoffer van geworden zijn.

    Met de huidige klerezooi in de wereld vind ik het mooi om hier jong en oud de grote tijdelijk opgetrokken tent bij ons station in te zien gaan om hun stem uit te brengen. Vrolijke jongeren, bejaarden met rollators, immigranten die hier al jaren wonen, mensen op weg naar werk/huis die hun stem uitbrengen, het kan toch gelukkig nog in ons mooie Nederland. Wat mij betreft halen ze overigens het stemrecht weg bij mensen die hier allang niet meer wonen, het is immers lekker makkelijk stemmen vanuit een buitenland als je zelf de gevolgen niet ondervindt maar dat is een andere discussie.
  9. forum rang 4 CIT 22 november 2023 15:19
    quote:

    ffff schreef op 22 november 2023 14:45:

    CIT,

    " OP voorhand uitschelden.....? " Dan ben jij hier gruwelijk weinig langsgeweest in deze draad gedurende twee lange jaren. Als er é?0n draad in de KK van IEX al twee jaar uitpuilt van verwensingen, verdachtmakingen, beschuldigingen dan is het wel in DEZE draad. Niet voor niets noem ik het een draad van " sekteleden"

    En verder beste Confisqueerder: Ik " eis" niks. Ik vraag alleen maar beleefd en constateer hetgeen ik hierboven beschreef. Altijd commentaar op andere KK-bezoekers, maar zelf hun nek uitsteken...?
    Overigens, CIT, nog op confisquerende Pieter gestemd of toch ingezien dat Pieter dat werkelijk nooit gaat lukken. Natuurlijk ook benieuwd waar mensen zoals jij op stemmen. Ik denk D66 of PvdA.
    Maar houden jullie het maar heerlijk voor jezelf. Dat maakt het gemakkelijker naar anderen uit te halen.

    Peter
    Dokter, forumgenoten sekteleden noemen en dit draadje als sektedraadje bestempelen. Ja, dat is schelden, denigreren en uitlokken. In het verkiezingsdraadje ga je weer lekker los op wat jij noemt “de oververwende, verpamperde Nederlandse maatschappij en Sinterklaaspolitici”. Dus als iemand zou delen wat hij / zij stemt, is jouw mening daarover wel duidelijk.

    Voor de volledigheid:
    - Ik had eisen tussen aanhalingstekens gezet. Je eist niet letterlijk, daagt wel uit.
    - Wat ik stem, gaat je niets aan. Je kent me niet en dat houd ik graag zo. Dat je – ondanks je leeftijd en opleiding – de voorkeur geeft naar andere uit te halen, is algemeen bekend.
  10. kwekkel 22 november 2023 15:29
    quote:

    ffff schreef op 22 november 2023 13:48:

    Echt openhartig zijn ze in deze draad totaal niet. Op een simpele vraag: Wat kiezen jullie nu eigenlijk, wan t dat interesseert mij wel.....komt er geen enkel antwoord.

    Ik ben dan weer razend benieuwd dat de nieuwe Premier van Nederland, die we dus over pakweg 8 uurtjes spannend wachten, kennen, als een razende meteen naar Kiev vliegt, danwel dat de zojuist gekozene daar wat langer mee wacht......... Al genoeg aan haar/ zijn hoofd om in Nederland aan te werken.......

    Ook jullie Oppergoeroe zwijgt in alle talen. Zelf vind ik dat leerzaam. Al twee jaar lang op alles en nog wat commentaar en hoe de wereld in China, ( Dictator) Rusland, ( Moorddadige criminele dictator) Turkije, ( Dictator) Hongarije, Iran en de USA eruit zou moeten zien.....maar gewoon nu eens man en paard noemen waar hij dan voor
    kiest..........NEEN, je vooral niet kwetsbaar opstellen...........DAT doen anderen wel, zoals diverse "verdwenen" bezoekers van de KK van IEX, zodat er een klein groepje sekteleden overblijft, waarmee het heerlijk communiceren is......in deze sektedraad.

    Peter
    Ik heb wel antwoord gegeven op 21 nov om 16.16 uur. Dat jij er overheen leest kunnen we niets aan doen. Nogmaals mijn antwoord dan op je vraag op wel partij er gestemd wordt
    MvD Natuurlijk
  11. forum rang 7 Succes 22 november 2023 15:35
    Europe Moves to Fill Weapons Gap Amid Doubts About U.S. Commitment to Ukraine

    Germany, Norway, Britain and others are increasing weapons production to help Kyiv. But the aid may be coming too late as winter looms and Ukraine’s counteroffensive against Russia stalls.

    www.nytimes.com/2023/11/18/world/euro...

    Faced with growing American reluctance to send more military aid to Ukraine, European leaders are moving to fill the gap, vowing new support for Kyiv as it battles Russia in a war in Europe’s backyard.

    Several countries — including Germany, Britain and Norway — are increasing production of weapons, especially the artillery ammunition that Ukraine so badly needs. Germany, once a laggard in providing aid to Ukraine, announced a week ago that it planned to double its support to $8.5 billion in 2024 and would deliver more crucial air-defense systems by the end of this year. And European Union states are gearing up to train an additional 10,000 Ukrainian soldiers, bringing the total so far to 40,000.

    “We really have to step up our game here,” Kajsa Ollongren, the Dutch defense minister, said at a forum this month at the Clingendael Institute, a think tank funded by the Dutch government.

    But that may be little comfort to Ukraine, where a counteroffensive against invading Russian forces has stalled as winter approaches, and officials say more support is needed now, even as many countries turn their attention to the Israel-Gaza war.

    In a worrying sign, the E.U. appears likely to fail an early test of its ability to sustain backing for Ukraine. A much touted pledge to donate one million rounds of 155-millimeter-caliber shells within one year to Ukraine is now widely expected to fall short.

    “The million will not be reached — we must assume it,” Germany’s defense minister, Boris Pistorius, said this week, acknowledging the bloc will miss the March deadline.

    European officials have long worried that rising Republican opposition to the military support that the United States is sending to Ukraine — $45 billion in weapons and other equipment so far — would diminish the leading American role in funding the war should President Biden lose re-election.

    ...

    “We Europeans, who have the necessary means to do so, have to be willing politically and materially to help Ukraine and to continue to do so, even to take over from the United States if, as is perhaps likely, its support diminishes,” Josep Borrell Fontelles, the European Union’s top diplomat, said recently.

    Russia’s invasion of Ukraine in February 2022 jolted European leaders who realized their militaries and defense industries were ill-prepared for the war in their backyard. It was a “rude awakening,” Sweden’s defense minister, Pal Jonson, said at the Clingendael forum, but one that united most of Europe behind Ukraine — considered by many to be something of a buffer zone between Russia and NATO.

    ...

    Building capacity to produce ammunition in Europe has improved so significantly that “there might be parity” with American output by the end of next year if projections hold steady, said Camille Grand, who was NATO’s assistant secretary general for defense investment early in the war.

    How that might happen depends on somewhat murky production estimates that European executives and American officials have released.

    In Europe, where there is no overarching defense coordinator, weapons manufacturers are generally reluctant to reveal their annual production numbers. A major exception is the German firm Rheinmetall, one of the West’s largest ammunition manufacturers. It predicts it will be able to produce at least 600,000 155-millimeter rounds annually by the end of 2024, up from 450,000 earlier this year.

    BAE Systems, the giant British military contractor, aims to increase production of 155-millimeter shells by eight times its prewar levels by 2025, although the company will not provide an estimate of how many rounds that could be. Other European ammunition manufacturers, including Norway-based Nammo and Nexter in France, are boosting their output by tens of thousands of shells.

    Taken together, Mr. Grand said, Europe could produce in the high hundreds of thousands of 155-millimeter ammunition rounds by the end of next year — up from about 230,000 rounds annually before the war began.

    New U.S. Army projections show that American manufacturers aim to produce 720,000 rounds of the shells annually by the end of 2024.

    Further production increases largely depend on whether Congress approves $3.1 billion that is included in the Biden administration’s overall $105 billion emergency aid proposal, said Douglas R. Bush, an assistant secretary of the U.S. Army and the service’s acquisition chief.

    In a Nov. 7 briefing in Washington, Mr. Bush said the additional money would boost American production of 155-millimeter ammunition to as many as 80,000 rounds each month in the first half of 2025, or 960,000 annually.
  12. forum rang 7 Succes 22 november 2023 15:37
    Civilian death toll in Ukraine tops 10,000 - U.N. Human Rights Office

    www.reuters.com/world/europe/civilian...

    GENEVA, Nov 21 (Reuters) - More than 10,000 civilians have been killed in Ukraine since Russia invaded in February 2022, with about half of recent deaths occurring far behind the front lines, the U.N. Human Rights Office said on Tuesday.

    The U.N. human rights mission in Ukraine, which has dozens of monitors in the country, said it expects the real toll to be "significantly higher" than the official tally since corroboration work is ongoing.

    This includes events in the first months after the invasion, such as the battle for control of Mariupol, where residents reported high civilian casualties.

    "Ten thousand civilian deaths is a grim milestone for Ukraine," said Danielle Bell, who heads the monitoring mission.

    "The Russian Federation's war against Ukraine, now entering into its 21st month, risks evolving into a protracted conflict, with the severe human cost being painful to fathom," she said.

    The vast majority of the deaths have been caused by explosive weapons with a wide-area impact such as shells, missiles and cluster munitions, the United Nations said.

    Close to half of the deaths in the last three months have occurred far beyond the front lines, the U.N. said, attributing this to Russian forces' use of long-range missiles and the late explosion of abandoned ordinances.

    Older people who may be unable or unwilling to relocate to safer places make up a disproportionate fraction of those killed in Ukraine, the U.N. data showed.

    More than a third of the victims whose ages were confirmed were over 60, it showed, whereas this age group constitutes just a quarter of the total population.

    Moscow denies deliberately targeting civilians.
  13. forum rang 7 Succes 22 november 2023 16:05
    Ga ervan uit dat zelfmoord bovenaan zijn lijstje staat!

    ------

    Poetin zegt dat hij wil bekijken hoe oorlog in Oekraïne kan stoppen

    Op een virtuele top met de leiders van de G20-landen heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat het nodig is na te denken over hoe de “tragedie” van de oorlog in Oekraïne kan worden gestopt. Hij zei ook dat Moskou nooit heeft geweigerd om deel te nemen aan vredesbesprekingen.

    Het besluit van Poetin om in februari 2022 troepen naar Oekraïne te sturen, leidde tot het dodelijkste conflict in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog en tot de zwaarste confrontatie tussen Rusland en het Westen sinds het toppunt van de Koude Oorlog.

    Poetin verwees in zijn toespraak naar opmerkingen van andere leiders van G20-landen die in hun toespraak zegden dat ze geschokt zijn door de aanhoudende “agressie” van Rusland in Oekraïne.
    “Altijd een tragedie”

    “Ja, natuurlijk zijn militaire acties altijd een tragedie”, zei Poetin tijdens de virtuele G20-bijeenkomst die was bijeengeroepen door de Indiase premier Narendra Modi, de huidige voorzitter. “En natuurlijk moeten we nadenken over hoe we deze tragedie kunnen stoppen”, zei Poetin. “Rusland heeft trouwens nooit vredesbesprekingen met Oekraïne geweigerd.”

    Topdiplomaat

    De Russische topdiplomaat Rodion Mirosjnik zei dinsdag nog “dat Moskou niet naast elkaar kan bestaan met de huidige regering in Kiev en dat het zou doorgaan met haar speciale militaire operatie om Oekraïne te ‘demilitariseren’, hoe lang dat ook moge duren”.

    Oekraïne van zijn kant zegt te zullen vechten totdat de laatste Russische soldaat zijn grondgebied heeft verlaten. De westerse bondgenoten van Oekraïne zeggen dat ze Kiev zullen blijven steunen.

    www.hln.be/buitenland/poetin-zegt-dat...
  14. forum rang 7 Succes 22 november 2023 16:07
    Poetin verleent gratie aan de satanistische moordenaar nadat de crimineel in Oekraïne had gevochten

    www.euronews.com/2023/11/22/putin-par...

    Nikolai Ogolobyak kreeg uitstel nadat hij had gevochten voor de beruchte Storm Z-eenheid van het Russische leger in hun oorlog tegen Oekraïne.

    Het Kremlin heeft aangekondigd dat het zijn beleid van presidentiële gratie zal handhaven voor gevangenen die ermee instemmen om in Oekraïne te vechten.

    Het nieuws komt naar aanleiding van berichten in de Russische pers waaruit blijkt dat een man die was veroordeeld voor satanistische en kannibalistische moorden, uit de gevangenis werd vrijgelaten nadat hij in een beruchte eenheid van veroordeelden tegen Oekraïne had gevochten.

    Nikolai Ogolobyak is een Russische kannibaal en maakt deel uit van een satanische sekte die vier tieners heeft gedood en enkele van hun lichaamsdelen heeft opgegeten.

    De nu 33-jarige werd in 2010 veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf wegens moord en het ontheiligen van lijken vanwege de rituele moorden die de regio Yaroslavl op zijn grondvesten deden schudden.

    Ogolobyak en andere satanaanbidders in de groep zouden twee van hun vier slachtoffers hebben onthoofd en vervolgens hun hart en tong hebben gebakken en opgegeten.

    Er wordt ook aangenomen dat hij 666 keer een ander slachtoffer heeft neergestoken – een duidelijke knipoog naar het ‘getal van het Beest’ dat met Satan wordt geassocieerd.

    Terwijl hij in 2030 zou worden vrijgelaten, besloot de Russische president Vladimir Poetin Ogolobyak gratie te verlenen nadat hij in de beruchte ‘Storm Z’-eenheid had gediend.

    De leden zijn in april van dit jaar door Rusland opgericht en worden gerekruteerd uit gevangenissen met de belofte dat een succesvolle diensttijd zal resulteren in een aftrek van hun gevangenisstraf.

    De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft dergelijke gratieverlening veroordeeld en zei: "in dit stadium heeft het Russische leger gevangenen tot de belangrijkste bron van compensatie voor verliezen op het slagveld gemaakt."

    ...
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 november 2023 16:22
    quote:

    Succes schreef op 22 november 2023 16:07:

    Poetin verleent gratie aan de satanistische moordenaar nadat de crimineel in Oekraïne had gevochten

    www.euronews.com/2023/11/22/putin-par...

    Nikolai Ogolobyak kreeg uitstel nadat hij had gevochten voor de beruchte Storm Z-eenheid van het Russische leger in hun oorlog tegen Oekraïne.

    Het Kremlin heeft aangekondigd dat het zijn beleid van presidentiële gratie zal handhaven voor gevangenen die ermee instemmen om in Oekraïne te vechten.

    Het nieuws komt naar aanleiding van berichten in de Russische pers waaruit blijkt dat een man die was veroordeeld voor satanistische en kannibalistische moorden, uit de gevangenis werd vrijgelaten nadat hij in een beruchte eenheid van veroordeelden tegen Oekraïne had gevochten.

    Nikolai Ogolobyak is een Russische kannibaal en maakt deel uit van een satanische sekte die vier tieners heeft gedood en enkele van hun lichaamsdelen heeft opgegeten.

    De nu 33-jarige werd in 2010 veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf wegens moord en het ontheiligen van lijken vanwege de rituele moorden die de regio Yaroslavl op zijn grondvesten deden schudden.

    Ogolobyak en andere satanaanbidders in de groep zouden twee van hun vier slachtoffers hebben onthoofd en vervolgens hun hart en tong hebben gebakken en opgegeten.

    Er wordt ook aangenomen dat hij 666 keer een ander slachtoffer heeft neergestoken – een duidelijke knipoog naar het ‘getal van het Beest’ dat met Satan wordt geassocieerd.

    Terwijl hij in 2030 zou worden vrijgelaten, besloot de Russische president Vladimir Poetin Ogolobyak gratie te verlenen nadat hij in de beruchte ‘Storm Z’-eenheid had gediend.

    De leden zijn in april van dit jaar door Rusland opgericht en worden gerekruteerd uit gevangenissen met de belofte dat een succesvolle diensttijd zal resulteren in een aftrek van hun gevangenisstraf.

    De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft dergelijke gratieverlening veroordeeld en zei: "in dit stadium heeft het Russische leger gevangenen tot de belangrijkste bron van compensatie voor verliezen op het slagveld gemaakt."
    Oorlog is sowieso een heerlijke tijd voor seriemoordenaars, psychopaten, verkrachters en sadisten.
  16. forum rang 7 Succes 22 november 2023 16:26
    Mot toch niet gekker worden -een zelfverklaarde serie-verrader- lachend op de foto.

    Sommigen zijn schijnbaar geheel van het padje af ... wat ze niet doen voor een beetje geld!

    ------

    The Russians snitching on colleagues and strangers

    www.bbc.com/news/world-europe-67427422

    Snitching, or reporting neighbours, colleagues and even strangers to the authorities, was common in Russia's Soviet era. Now, as the government cracks down on critics of the Ukraine war, people with personal grudges and political ideals are denouncing others once again.

    "I was taught how to snitch by my grandfather who was a snitch himself," claims a woman who goes by the name of Anna Korobkova. She says she lives in a large Russian city but refuses to say which one.

    But she does say her grandfather was an anonymous informant for the Soviet secret police during Stalin's reign, when denunciations were part of everyday life, and she's following in his footsteps. Now, she is reporting anyone she thinks is a critic of the war in Ukraine.

    Self-confessed serial snitch

    Korobkova claims to have written 1,397 denunciations since Russia's full-scale invasion of Ukraine. She says people have been fined, fired and labelled as foreign agents because of her denunciations.

    "I do not feel sorry for them," she reveals. "I feel joy if they are punished because of my denunciations."

    New censorship laws were introduced shortly after the Russian invasion of Ukraine in February 2022. Since then, Korobkova has spent most of her free time online, often reporting people for "discrediting the Russian army" - an offence that carries a fine of up to 50,000 roubles ($560; £450) or up to five years' imprisonment if it is committed more than twice.

    Korobkova is very cautious about talking to me and will only communicate via email. She does not want to show her face and refuses to provide proof of her identity. She says this is because she frequently receives death threats and fears her information could get hacked or stolen.

    She seems to have two motives for snitching on her fellow citizens. Firstly, she tells me she believes she is helping Russia defeat Ukraine and, secondly, she thinks it will help protect her own financial stability. She lives alone and works part-time as a humanities professor, relying heavily on her savings. But Korobkova fears Russia could end up paying reparations if the conflict goes Ukraine's way and that could affect the finances of the whole country and everyone who lives there.

    "All those who oppose the special military operation are rivals of my own wellbeing," she explains, predicting a win for Ukraine would be a loss for her. "I could lose all my savings and would have to get a full-time job."

    Since the new censorship laws were introduced, more than 8,000 cases have been opened against people for discrediting the army, according to independent Russian human rights group OVD-Info.

    The targets

    Korobkova mostly reports people who speak to the media, especially those who appear on international outlets, such as the BBC. One of Korobkova's targets is anthropologist Aleksandra Arkhipova.

    "She has reported me seven times," Arkhipova says. "Writing denunciations is her way of interacting with authorities. She considers it her mission.

    "She has found her niche. Her denunciations silence experts quite effectively," adds Arkhipova, who is now in exile and thinks Korobkova's actions could have contributed to her being labelled a foreign agent by the Russian state in May.

    "Friends of mine, whom she denounced, now refuse to give any comments to any media. So, you could say she has been successful. Mission completed."

    Another target was a teacher in Moscow called Tatiana Chervenko.

    When Russia introduced patriotism classes in September 2022, Chervenko decided to teach maths instead, she told TV Rain, Russia's last independent channel, which was shut down by the government and is now based in the Netherlands.

    As a result, Korobkova, who saw her TV interview, started making denunciations against Chervenko, complaining to her employer, the Moscow education department and Russia's child rights commissioner.
    Chervenko was subsequently fired in December 2022.

    Korobkova shows no remorse for her actions, instead she proudly keeps a database of people she has reported, including the consequences.

    She claims that following her denunciations six people were fired from their jobs and 15 others issued administrative charges and fined.

    Although Korobkova insists she targets people she believes are enemies of the state, other people have told the BBC denunciations are also being used in Russia to settle personal scores.

    ...
  17. forum rang 8 closer 22 november 2023 17:38
    quote:

    kwekkel schreef op 22 november 2023 15:29:

    MvD Natuurlijk
    Heb 'm gevonden.
63.523 Posts
Pagina: «« 1 ... 2795 2796 2797 2798 2799 ... 3177 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.325
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.355
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.770
Alfen 12 16.269
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.253
AMG 965 125.695
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.900
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht