Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

33,475
  • Verschill

    -0,275 -0,81%
  • Volume

    5.779.215 Gem. (3M) 7,3M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.726 Posts
Pagina: «« 1 ... 1016 1017 1018 1019 1020 ... 1137 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 A3aan 27 november 2023 12:34
    Op huidige koers toch maar weer portie ingeslagen. Eens kijken of ik die vandaag weer kan verkopen.
  2. forum rang 9 Ron-tron system 27 november 2023 12:38
    quote:

    A3aan schreef op 27 november 2023 12:34:

    Op huidige koers toch maar weer portie ingeslagen. Eens kijken of ik die vandaag weer kan verkopen.
    Ik ben zeker ook tevreden met 30-40cent per week met 4-10kst.
    De miljoenen laten we over aan anderen;)
    Ze staan te koop aan 30,35eur
  3. Dividend-Shell 27 november 2023 12:52
    Precies, ik heb meer kans met Bitcoin om de miljoenen de komende jaren binnen te slepen dan met Shell, maar Shell zorgt voor een regelmatig inkomen met dividend en optiefees.
  4. forum rang 7 A3aan 27 november 2023 13:04
    quote:

    Ron-tron system schreef op 27 november 2023 12:38:

    [...]
    Ik ben zeker ook tevreden met 30-40cent per week met 4-10kst.
    De miljoenen laten we over aan anderen;)
    Ze staan te koop aan 30,35eur
    Ik ben een wat kleinere belegger met 2K aantal per keer. Is maar een aanvulling op mijn AOWtje.
  5. forum rang 6 effegenoeg 27 november 2023 13:33
    quote:

    A3aan schreef op 27 november 2023 13:04:

    [...]

    Ik ben een wat kleinere belegger met 2K aantal per keer. Is maar een aanvulling op mijn AOWtje.
    Heb er dan wat meer maar ook geenzins een patser.en ook hetzelfde AOWtje.
    Bovendien zijn ze geheel afgeschreven middels lage inkoop en decennia aan dividenden.
    Restwaarde is wat er op de borden staat.
  6. forum rang 6 Opentop 27 november 2023 13:54
    over wie er veel doet of echt veel volume doet, Blanco Rolling die neemt nogal eens een flinke positie.
    Waar is die eigenlijk ?
  7. forum rang 6 Opentop 27 november 2023 15:09
    quote:

    Opentop schreef op 27 november 2023 13:54:

    over wie er veel doet of echt veel volume doet, Blanco Rolling die neemt nogal eens een flinke positie.
    Waar is die eigenlijk ?
    Wie ook veel doet is Arie Jan, maar die post ook niet meer hier.
  8. forum rang 7 A3aan 27 november 2023 19:06
    Ik ben ze weer kwijt. Morgen opnieuw proberen een graantje mee te pikken.
  9. forum rang 4 Ernie1966 zonder Bert 27 november 2023 20:02
    LONDEN, 27 november (Reuters) - OPEC+ verdere bezuinigingen op de olieproductie, ondanks dat de beleidsvergadering is uitgesteld naar deze donderdag, omdat een meningsverschil over de quota tussen sommige producenten, zei een OPEC+-bron maandag.

    Verschillende analisten hebben gezegd dat ze verwachten dat de OPEC+ de aanbodbeperkingen tot volgend jaar zullen vergroten of zelfs vergroten om de prijzen te ondersteunen, die maandag net boven de $80 per btw-handel, tegen bijna $98 eind september.

    Een OPEC+-bron zei dat hij verwachtte dat er donderdag een optie zou zijn voor een “collectieve verdere reductie”, zonder details te geven. OPEC+-bronnen eerder deze maand dat de groep sterker bezuinigingen zou overwegen.

    De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) en bondgenoten onder leiding van Rusland, bekend als OPEC+, zullen donderdag haar online bijeenkomsten beginnen om de olieproductieniveaus op 13.00 GMT te bepalen, volgens een ontwerpagenda die Reuters maandag heeft gezien.

    De bijeenkomst werd uitgesteld vanaf 26 november. OPEC+-bronnen afkomstig dat dit het gevolg was van een meningsverschil over de productieniveaus voor Afrikaanse producenten, hoewel bronnen waarschijnlijk zeggen dat de groep dichter bij een compromis op dit punt is gekomen.
    Saoedi-Arabië, Rusland en andere leden van de OPEC+ hebben al een verlaging van de totale olieproductie toegezegd met ongeveer 5 miljoen vaten per dag (bpd), of ongeveer 5% van de dagelijkse mondiale vraag, in een reeks stappen die eind 2022 zijn begonnen .

    Dit omvat de aanvullende vrijwillige productieverlaging van Saoedi-Arabië van 1 miljoen vaten per dag, die eind december afloopt, en een Russische exportverlaging van 300.000 vaten per dag, gelijk tot het einde van het jaar.
  10. forum rang 6 Candelll 28 november 2023 06:31
    Shell (SHEL) wordt in Groot-Brittannië geconfronteerd met mensenrechtenclaims vanwege olievervuiling

    Shell plc SHEL is al meer dan 60 jaar actief in de Nigerdelta. Gedurende die tijd hebben zich duizenden olielekkages en lekkages uit de pijpleidingen en apparatuur van Shell voorgedaan. De vervuiling heeft het milieu vervuild en wijdverbreide gezondheidsproblemen veroorzaakt onder de bevolking van de Nigerdelta. De dorpelingen beweren dat de vervuiling van Shell hun mensenrechten schendt. Zij stellen dat Shell hun recht op een schoon en gezond milieu heeft geschonden.

    Laten we ons verdiepen in de recente uitspraak, de reactie van Shell en de implicaties voor zowel de getroffen gemeenschappen als de fossielebrandstofgigant.

    Het juridische landschap
    Recht op mensenrechtenclaims: De recente uitspraak van mevrouw Justice May bevestigt het recht van meer dan 13.000 individuen om juridische claims tegen Shell in te stellen. De dorpelingen beweren schendingen van hun recht op een schoon milieu, een claim die wordt onderbouwd door de Nigeriaanse grondwet en het Afrikaanse Handvest voor de rechten van mensen en volkeren. Met name hebben claims op grond van deze rechten geen verjaringstermijn, wat het streven van de dorpelingen naar gerechtigheid extra kracht bijzet.

    Reactie van Shell: Shell erkent via haar Nigeriaanse dochteronderneming, de Shell Petroleum Development Company of Nigeria, de verantwoordelijkheid voor de lekkages die zij heeft veroorzaakt. Zij ontkent echter een directe zorgplicht jegens eisers. Het bedrijf benadrukt de naleving van de relevante Nigeriaanse regelgeving, inclusief compensatie- en herstelinspanningen voor door lekkages getroffen gebieden. Het recente vonnis roept vragen op over de identificatie van specifieke lekkages die schade veroorzaken, een punt dat door Shell wordt betwist.

    Acht jaar durende juridische strijd: De uitspraak markeert een belangrijk moment in de acht jaar durende juridische strijd tussen de Ogale- en Bille-gemeenschappen en Shell. Matthew Renshaw, de internationale teampartner op Leigh Day, die de dorpelingen vertegenwoordigt, benadrukt het herhaalde gebruik van technische details door Shell om de claims uit te stellen. Het vonnis houdt potentiële implicaties in voor de verdediging van Shell, met name op grond van het Nigeriaanse constitutionele recht, dat de argumenten beperkt tegen de verantwoordelijkheid voor vervuiling die zich meer dan vijf jaar geleden heeft voorgedaan.

    Historische context
    Eerdere uitspraak van het Hooggerechtshof: Drie jaar geleden erkende het Hooggerechtshof unaniem een “goede betwistbare zaak” dat Shell plc, het Britse moederbedrijf, juridisch verantwoordelijk is voor de vervuiling veroorzaakt door haar Nigeriaanse dochteronderneming. Desondanks heeft de juridische strijd voortgeduurd, gekenmerkt door aanhoudende geschillen tussen Shell en de eisers.

    Het standpunt van Shell over oliediefstal: Shell beweert dat oliediefstal op industriële schaal in de Nigerdelta een belangrijke bron van vervuiling is, en schrijft het merendeel van de lekkages in de claims van Bille en Ogale toe aan deze criminele activiteit. Het bedrijf onderstreept zijn inzet voor het opruimen en saneren van gebieden die zijn getroffen door lekkages, ongeacht de oorzaak.

    De toekomst van Shell in Nigeria: De recente uitspraak geeft aanleiding tot overwegingen over de toekomst van Shell in Nigeria. Het bedrijf herhaalt zijn intentie om in Nigeria te blijven en spreekt de nadruk uit op het verminderen van de betrokkenheid bij de olieproductie op land, terwijl het zijn posities in diepwater- en geïntegreerde gasbedrijven in het land behoudt.

    De weg voor ons
    De uitspraak vormt de basis voor de eisers om zich voor te bereiden op een proces, gepland voor 12 en 13 december, waar verdere juridische argumenten aan het licht zullen komen. Het besluit houdt de belofte in van een grondig onderzoek van de claims, waardoor de getroffen gemeenschappen de kans krijgen om verhaal te halen voor de milieuschade en de ontwrichting van hun manier van leven.

    Conclusie
    De recente uitspraak van het Hooggerechtshof markeert een cruciaal moment in de langdurige juridische strijd tussen Shell en de Nigeriaanse gemeenschappen die getroffen zijn door chronische olievervuiling. Het recht van meer dan 13.000 individuen om mensenrechtenclaims na te streven onderstreept de ernst van de situatie. Naarmate de juridische procedure vordert, blijft de aandacht gericht op de verantwoordelijkheid van Shell, de identificatie van specifieke lekkages en de bredere implicaties voor de activiteiten van het bedrijf in de Nigerdelta.
  11. forum rang 9 Ron-tron system 28 november 2023 14:03
    29,98-30,28 daar liggen de prijzen.
    Gisteren op 2cent mijn verkoop gemist en vandaag dan maar iets lager eruit.
    Weinig actie verder.
    Barrick gold daar wel alle long handel eruit gisteren en deels vervangen door korte call opties 17usd en geschreven call opties.
  12. forum rang 6 Candelll 28 november 2023 17:07
    Brent klom dinsdag weer boven de $80, toen stormen de olie- en productexport uit de Russische haven van Novorossiysk verstoorden, maar het zijn de Amerikaanse voorraden en de komende OPEC+-bijeenkomst die de olieprijsbewegingen deze week zullen aansturen.

    – Het Braziliaanse nationale oliebedrijf Petrobras (NYSE:PBR) heeft zijn strategische plan voor 2024-2028 gepresenteerd, waarin het belooft om in die periode 102 miljard dollar te investeren en uit te breiden naar de markten voor hernieuwbare energie en kunstmest.

    – Het Britse energieconcern BP (NYSE:BP) heeft goedkeuring van de overheid gekregen om met zijn dochteronderneming BPEJ de Japanse elektriciteitsmarkt te betreden, waarbij investeringen in hernieuwbare energie en energiemarkten in het oog worden gehouden.

    – Canada’s grootste olieproducent Suncor Energy (TSE:SU) heeft de productie van het Terra Nova-olieveld aan de Atlantische kust hervat na voltooiing van een levensverlengingsproject tot ten minste 2031.

    Dinsdag 28 november 2023

    Het uitstel van de OPEC+-bijeenkomst van vorige week zorgde voor een neerwaartse druk op de olieprijzen, maar de stormen die de Russische exportterminals blokkeerden, hebben voor wat prijsstijgingen gezorgd nu de olieproducenten in Kazachstan productieverlagingen overwegen om te voorkomen dat de opslagtanks overvol raken. Nu ICE Brent weer boven de $80 per vat ligt, zullen Amerikaanse voorraadgegevens en de OPEC+-bijeenkomst de prijsontwikkelingen in de tweede helft van deze week bepalen.

    OPEC botst met het IEA. Secretaris-generaal van de OPEC, Haitham al Ghais, beschuldigde het Internationaal Energieagentschap ervan de olie- en gasindustrie te belasteren, en voegde eraan toe dat het IEA kwesties als energieveiligheid en betaalbaarheid bagatelliseert en opriep tot een “gevaarlijke” afbouw van de energie-investeringen.

    Tanker Distress verplaatst zich nu naar de Golf van Aden. Het Amerikaanse leger heeft voorkomen dat een commercieel schip in de Golf van Aden in beslag werd genomen door gewapende individuen, waarbij de chemicaliëntanker Central Park hoogstwaarschijnlijk het doelwit was omdat het werd beheerd door een bedrijf dat eigendom was van de Israëlische familie Ofer.

    China klaar voor piekvermogensvraag. Volgens de Chinese Nationale Energieadministratie zal het Aziatische land in de winter van 2023/2024 zowel het elektriciteits- als het gasverbruik een piek zien, waarbij het eerste jaar op jaar met 12% zal stijgen tot 140 miljoen kW, maar tekorten moeten grotendeels worden vermeden.

    Alberta gaat het beleid van de federale overheid trotseren. De premier van de provincie Alberta in Canada, Danielle Smith, beloofde provinciale energiebedrijven te beschermen tegen Ottawa’s federale regelgeving voor schone elektriciteit, die tot doel heeft om in 2035 een elektriciteitsnet met nuluitstoot te bereiken, ter verdediging van gascentrales.

    Chinese majoor breidt zich uit naar de onderbuik van India. De regering van Sri Lanka zal naar verwachting een bod van de Chinese oliegigant Sinopec (SHA:600028) goedkeuren om een raffinaderij van $4,5 miljard te bouwen, waarmee grondstoffenhandelaar Vitol wordt overboden voor de deal, waardoor het Belt and Road Initiative wordt uitgebreid naar een oude bondgenoot van India.

    Met het oog op een hogere productie streeft Libië naar meer investeringen. De Libische staatsoliemaatschappij NOC verklaarde dat het een jaarlijks budget van 17 miljard dollar nodig heeft om de nationale productie de komende drie jaar te verhogen van de huidige 1,2 miljoen vaten per dag naar 2 miljoen vaten per dag. Het vervangen van oude pijpleidingen zou de meeste financiering vergen.

    Stormen ontwrichten de Russische export van ruwe olie. De olie- en productexport uit de Russische haven van Novorossiysk, gelegen aan de kust van de Zwarte Zee, is dagenlang stopgezet vanwege zware stormen, waardoor exporteurs hoogstwaarschijnlijk gedwongen zijn om aanzienlijke delen van het laadschema van deze maand naar december te verplaatsen.

    Hefty Fine voegt zout toe aan de wonden van Uniper. Een van de meest gehavende bedrijven van Europa, de Duitse nutsgigant Uniper, zei dat het gedwongen is € 550 miljoen ($600 miljoen) te betalen aan het Italiaanse ENI (BIT:ENI) na een uitspraak van een arbitragehof waarin werd vastgesteld dat de prijsstelling met terugwerkende kracht van het bedrijf niet gerechtvaardigd was.

    Chinese zonnegigant waarschuwt voor consolidatie. Gao Jifan, het hoofd van het Chinese Trina Solar, heeft gewaarschuwd dat de extreem lage prijzen voor zonnepanelen de hele toeleveringsketen zonder winst hebben achtergelaten en dat verdere capaciteitsuitbreiding van grote zonne-energiebedrijven al in 2024 een consolidatiegolf zal veroorzaken.

    Angst voor interventies duwt de prijzen van ijzererts omlaag. De Chinese staatseconomisch planner NDRC kondigde zijn voornemen aan om “zijn inzicht in de manier waarop de ijzerertsprijzen tot stand komen te verdiepen”, waardoor de ijzerertsprijzen naar $133 per ton daalden en daarmee de langste reeks van wekelijkse winsten sinds januari werd afgebroken.

    India voert de aankoop van Russische steenkool op. India voert de import van Russische cokeskolen op, omdat de leveringen uit Australië worden belemmerd door onderhoudsonderbrekingen en hoge prijzen, die kunnen oplopen tot wel $350 per ton, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe betalingsmechanismen tussen de twee landen.

    Frankrijk begint met de verkoop van groene nucleaire obligaties. De Franse nutsgigant EDF is begonnen met de verkoop van zijn eerste groene obligatie van € 500 miljoen, die in 2027 vervalt en die gebruikt zou kunnen worden om kernenergieprojecten te financieren, waarbij het Franse bedrijf zich specifiek richt op upgrades van kernreactoren binnen zijn eigen vloot.

    Markten beginnen het vertrouwen in olie te verliezen. De nettoposities in het WTI-futurescontract zijn voor de zevende week op rij gekrompen, waardoor het totaal van de netto longposities op het laagste niveau sinds juni staat op 104 miljoen vaten equivalent, wat een algemene daling van het bullish sentiment weerspiegelt.
22.726 Posts
Pagina: «« 1 ... 1016 1017 1018 1019 1020 ... 1137 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht