Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

33,935
  • Verschill

    +0,165 +0,49%
  • Volume

    686.108 Gem. (3M) 7,1M
  • Bied

    33,930  
  • Laat

    33,935  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.748 Posts
Pagina: «« 1 ... 1018 1019 1020 1021 1022 ... 1138 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Freemoneyforever 29 november 2023 17:26
    quote:

    Ron-tron system schreef op 29 november 2023 13:34:

    [...]
    .98 en .81 in en nog niets gelost want de 30,28eur wil maar niet ondanks een hoge olieprijs stijging.
    Ik denk zelfs dat ik te vroeg eruit ga op .28 en de koers eerder de 30,50eur gaat testen straks.
    Het is alvast spannender dan abn amro waar ik ook trade en de koers helemaal niet beweegt.
    Eerste olieprijs shorts ook weer in net onder de 78usd wti dat is veel belangrijker:)
    Tja, het blijft gokken. Twee korte ritjes gemaakt, van .90 tot .04 en van .92 tot .06
    Nu weer liquide.
  2. forum rang 6 MIDAS 29 november 2023 19:40
    Morgen begint de klimaattop en wij spelen thuis:::))))
    De ideale plek om meer te weten te komen over wanneer de overname er komt.
    Een dealtop en de gastheer kan eens laten zien wie er volop aan het hernieuwen is.
    En duidelijk maken dat olie nog een 20jaar extra moet opgepompt worden om de transitie in goede banen te kunnen leiden.
    En de winnaar wordt Shell.
    The big Oil
  3. forum rang 4 Go Go Go ! 29 november 2023 22:59
    quote:

    Candelll schreef op 29 november 2023 08:06:

    Shell's (SHEL) Prelude LNG-faciliteit wordt in december opnieuw opgestart
    dinsdag 28 november 2023

    Shell plc SHEL nadert de voltooiing van uitgebreid onderhoud aan zijn Prelude-faciliteit voor vloeibaar aardgas (LNG) voor de kust van Australië, met plannen om de export volgende maand te hervatten, volgens bronnen per sector en scheepvaartgegevens. Deze stap komt op een cruciaal moment, in lijn met de piekconsumptie in grote markten als China en Europa, aangedreven door de verhoogde vraag tijdens de winter op het noordelijk halfrond.

    Laten we in de details duiken. Het is duidelijk dat de comeback van Prelude niet slechts een routinegebeurtenis is, maar een mijlpaal in de LNG-industrie.

    Onderhoudsvoortgang en strategische timing
    Het in augustus gestarte onderhoudsproces gaat zijn laatste fase in. Uit scheepvaartgegevens blijkt dat de LNG-tanker Symphonic Breeze op 6 december bij de drijvende faciliteit zal aankomen, wat de naderende voltooiing van de uitgebreide onderhoudsinspanningen aangeeft. Hoewel Shell discreet is over de details, verwacht het Britse bedrijf een productieverhoging in december, wat de berekende precisie waarmee het onderhoud is uitgevoerd onderstreept.

    Prelude's unieke uitdagingen en complexiteiten
    Prelude, met een dek langer dan vier voetbalvelden, staat voor innovatie in LNG-technologie. Met een kostprijs van meer dan 12 miljard dollar is het een pionier sinds de oprichting in juni 2019. De afgelegen offshore locatie, verbonden aan de complexiteit van het feit dat het de eerste drijvende LNG-faciliteit ter wereld is, zorgde echter voor operationele uitdagingen. De faciliteit heeft met tussenpozen te kampen gehad met storingen, waaronder een aanzienlijke tegenslag in december 2021, toen een brand tot een volledig stroomverlies leidde.

    Shell's reactie en toekomstgerichte aanpak
    Shell erkende de complexiteit van de operatie van Prelude en bracht een verklaring uit waarin de nadruk werd gelegd op de complexiteit van de faciliteit en haar inzet om een veilige uitvoering van alle activiteiten te garanderen. Deze uitgebreide ommekeer markeert Prelude's eerste grote onderhoudsinspanning, waarbij niet alleen de aanvankelijk geïdentificeerde werkomvang wordt aangepakt, maar ook aanvullende gebieden die tijdens het proces aan het licht zijn gekomen. Deze toekomstgerichte benadering demonstreert de toewijding van Shell aan de betrouwbaarheid van de faciliteit op de lange termijn.

    Industrieel inzicht
    Insiders die bekend zijn met de activiteiten van Prelude hebben, op voorwaarde van anonimiteit, aangegeven dat het onderhoud bijna voltooid is. Eén bron suggereerde zelfs dat Prelude de activiteiten al volgende week zou hervatten. Deze voorkennis draagt niet alleen bij aan de geloofwaardigheid van de naderende voltooiing, maar duidt ook op de snelle terugkeer van de faciliteit naar volledige functionaliteit.

    De impact van Prelude op de LNG-markt
    Prelude ligt 475 kilometer uit de westkust van Australië en is van strategisch belang op de mondiale LNG-markt. De hervatting van de activiteiten sluit strategisch aan bij de winterpiek in de vraag, vooral in grote markten als China en Europa. Terwijl hoge voorraden de aankopen in het begin van het jaar hebben getemperd, duidt de timing van de heropleving van Prelude op een potentiële impuls in de LNG-export, wat bijdraagt aan het mondiale energielandschap.

    Conclusie
    De hervatting van de export van Prelude is een positieve ontwikkeling voor Shell. Verwacht wordt dat de faciliteit de komende jaren een aanzienlijke cashflow voor het bedrijf zal genereren. De convergentie van strategische timing, innovatieve technologie en onderhoud positioneert Prelude als een belangrijke speler op de LNG-markt. Terwijl de industrie reikhalzend uitkijkt naar de terugkeer naar de activiteiten, reiken de gevolgen van de heropleving van Prelude verder dan de onmiddellijke gevolgen, waardoor het traject van de LNG-sector wordt bepaald.
    Leuk

    De Prelude FLNG ... niet het vlaggeschip, maar toch meer een beetje het spookschip van de Shell-vloot. De gasboot, die een enorme (en uit de hand gelopen) investering vergde. Brandjes, technische problemen, een veelvoud aan onderhoudsbeurten, stakingen van personeel voor meer loon (de gemiddelde medewerker op de Prelude loopt krom van de muntjes wanneer hij zijn loonstrook bekijkt) enzovoort ... vaak volledige stilte op de Shell site.

    Dit om zijn ankers ronddraaiend vehikel, bestand tegen de zwaarste tropische stormen (stelt men) is tot op heden natuurlijk het lachertje van het afgelopen decennium gebleken. Wat wordt het volgende debacle ? Ronddobberend wrakhout

    Ben benieuwd wie of wat er uiteindelijk eens een druk op de knop mag geven om de productie daadwerkelijk te laten starten.

    En dan zijn we daarmee aanbeland bij de kijkersvraag; Wat weet u van de werking van een zwemband ?
  4. forum rang 8 Freemoneyforever 30 november 2023 06:33
    OPEC+-bijeenkomst op 30 november: wat staat er op de agenda?

    -De eerste is of Saoedi-Arabië en Rusland van plan zijn hun unilaterale bezuinigingen uit te breiden, of zelfs te vergroten, tot in 2024, of zijn ze van plan deze te beëindigen zoals momenteel gepland op 31 december 2023. Als dit laatste het geval is, zou dit in feite Voeg 1,3 miljoen vaten per dag toe aan het mondiale olieaanbod. Analisten van S&P Global Commodity Insights zijn van mening dat een dergelijk plotseling einde aan de eenzijdige bezuinigingen op dit moment hoogst onwaarschijnlijk is vanwege de waarschijnlijk grote negatieve impact op de prijzen.

    -De tweede kwestie, die sterk van de eerste afhangt, is of de OPEC+ volgend jaar de eerder overeengekomen productiequota voor alle landen zal verlagen om de prijzen te ondersteunen die onlangs zijn gedaald tot ongeveer $80/b voor gedateerde Brent. Sommige uitgangspunten voor quotaberekeningen kunnen ook worden aangepast – doorgaans een omstreden kwestie – op basis van de laatste schattingen voor de productiecapaciteit.

    Het komt er echter op neer dat de OPEC+, wil de prijzen blijven waar ze zijn of stijgen in het ruwe bereik van $75-$95/b van de afgelopen zes maanden, het aanbod vanaf het huidige niveau in 2024 zal moeten verminderen, aldus S&P Global. Grondstoffeninzichten.

    “We zeggen dit omdat onze gegevens en prognoses aantonen dat de OPEC+ meer zal moeten bezuinigen dan alleen de vrijwillige reducties door Rusland (300.000 b/d lagere olie-export) en Saoedi-Arabië (1 miljoen b/d lager dan de OPEC-doelstelling, resulterend in productiedalingen). van ongeveer 9 miljoen b/d). Dat betekent dat de OPEC+ ook bezuinigingen moet doorvoeren bovenop de bezuinigingen die in november 2022 en mei 2023 zijn doorgevoerd (in totaal 3,7 miljoen vaten per dag),'' aldus Bhushan Bahree, uitvoerend directeur van S&P Global Commodity Insights.

    Bahree voegde eraan toe dat uit de balansen blijkt dat het totale mondiale aanbod van vloeistoffen in het eerste kwartaal van 2024 de vraag met 3 miljoen vaten per dag overtreft, en hoewel er in het derde kwartaal aandelen kunnen afnemen, zijn sommige uitbreidingen nog steeds mogelijk in het tweede en het vierde kwartaal.

    ‘Ook al is het onwaarschijnlijk dat de werkelijke voorraadniveaus met die omvang zullen schommelen, toch onderstreept dit de uitdaging waarmee de OPEC+ wordt geconfronteerd. Voor het volledige jaar 2024 overtreft het aanbod van vloeistoffen op onze balansen de vraag met 1,3 miljoen vaten per dag'', aldus Bahree.

    Waarom overtreft het olieaanbod in 2024 de vraagvoorspelling?

    De mondiale groei van de vraag naar vloeistoffen in 2023 wordt geschat op 1,9 miljoen vaten per dag en in 2024 op 1,5 miljoen vaten per dag, terwijl de mondiale vraaggroei in 2024 wellicht trager zal worden. Een deel van die vraaggroei zal worden gedekt door de toenemende hoeveelheid aardgasvloeistoffen (NGLs). ) en het aanbod van biobrandstoffen, waardoor slechts ongeveer 1 miljoen vaten per dag aan geraffineerde producten overblijft voor de verwerking van ruwe olie. De verwachting is dat de ruwe productie in landen buiten de OPEC+ in 2024 zal blijven stijgen, met 1,6 miljoen vaten per dag.

    “In de context van OPEC+ komt al het bovenstaande hierop neer: het beroep op OPEC+ ruwe olie volgend jaar wordt gezien op 35,2 miljoen b/d, maar het aanbod van de groep zal dat met ongeveer 1 miljoen b/d overschrijden. In de meer nabije toekomst lijkt de vraag naar ruwe olie van de OPEC+ veel lager te zijn dan het aanbod in het eerste kwartaal van 2024. Dit benadrukt de noodzaak voor de OPEC+ om de productie verder te verminderen als ze de prijzen wil ondersteunen”, aldus Paul Tossetti, uitvoerend directeur. , S&P Global Commodity Insights.

    ‘Het beroep op OPEC+ ruwe olie zal in de loop van het jaar stijgen, met een piek van 36,6 miljoen vaten per dag in het derde kwartaal. De voorspelling is het zwakst in de eerste twee kwartalen van 2024. (De laatste gegevens, projecties en commentaar zullen later deze maand worden gepubliceerd als onderdeel van onze laatste maandelijkse Global Short-Term Outlook.),'' aldus Tossetti.
    www.livemint.com/market/commodities/o...
  5. forum rang 6 Candelll 30 november 2023 07:11
    Jefferies Reduces Shell PT, Keeps Buy Rating
    November 29, 2023 at 07:51 am EST
    Share
    (MT Newswires) -- Jefferies lowered its price target on Shell (SHEL.L, SHELL.AS) to 30.00 pounds sterling from 31.00 pounds and maintained its buy rating.
    The oil and gas giant was down marginally on Wednesday afternoon.

    (MT Newswires covers equity, commodity and economic research from major banks and research firms in North America, Asia and Europe. Research providers may contact us here: www.mtnewswires.com/contact-us)

    Price (GBP): £2576.00, Change: £-4.50, Percent Change: -0.17%
  6. forum rang 8 Freemoneyforever 30 november 2023 08:16
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 30 november 2023 06:34:

    Weet iemand het tijdstip van de OPEC-meeting vandaag?
    LONDON, Nov 28 (Reuters) - The Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) will hold an online meeting at 1000 GMT on Thursday.
  7. Rookie1969 30 november 2023 11:47
    quote:

    Ben Benashi schreef op 30 november 2023 11:44:

    Waar kwam die vandaan!!!!!
    hij sprong bijna naar de 30,6 ...... :)
  8. forum rang 6 MIDAS 30 november 2023 12:05
    quote:

    Ben Benashi schreef op 30 november 2023 11:44:

    Waar kwam die vandaan!!!!!
    Dat was een partij die overtuigd was van een overname en met 250kst ingezet heeft in 3stappen 50/100/100k.
    Dit gaan we wel meer zien.
    Shell de poenkampioen op weg naar 48eur.
    The big Oil
  9. forum rang 5 Mdv 30 november 2023 13:08
    [Modbreak iex: gelieve geen inhoudsloze berichten te plaatsen.]
22.748 Posts
Pagina: «« 1 ... 1018 1019 1020 1021 1022 ... 1138 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht