Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.836 Posts
Pagina: «« 1 ... 2835 2836 2837 2838 2839 ... 3192 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 13 december 2023 16:26
    Hongaarse premier Orban noemt mogelijke toetreding Oekraïne tot Europese Unie “verschrikkelijke fout”
    Aan de vooravond van een cruciale Europese top over toekomstige steun voor Oekraïne heeft de Hongaarse premier Viktor Orban nogmaals zijn verzet tegen toetredingsonderhandelingen met het land in de verf gezet. Hij lijkt wel de deur op een kier te zetten voor nieuwe financiële steun.
    De Europese Unie staat op het punt om een verschrikkelijke fout te maken. Wij moeten dat verhinderen, ook al zijn 26 lidstaten een andere mening toegedaan”, zo blikte Orban woensdag in de Hongaarse krant Mandiner. Hij verdedigt een “strategisch partnerschap”. “Indien we Oekraïne willen steunen, een signaal willen sturen, laat ons dat doen, maar niet via een toetreding”, stelde de nationalistische premier.

    De Europese staatshoofden en regeringsleiders willen donderdag in Brussel het licht op groen zetten voor de opening van toetredingsonderhandelingen met Oekraïne. Orban, de enige van de 27 leiders die na de invasie van Oekraïne nauwe banden behield met Moskou, heeft echter een vetorecht en lijkt van zijn verzet tegen een toetreding van Oekraïne een princiepskwestie te maken.

    De Oekraïense premier Volodymyr Zelensky ziet alvast geen enkele reden om de weg van zijn land naar het EU-lidmaatschap te blokkeren. “Ik heb hem gevraagd om mij één reden te geven. Geen drie, vijf of tien, maar één reden. Ik wacht nog steeds op een antwoord”, zo verklaarde Zelensky woensdag tijdens een bezoek aan Oslo.
    Bron/ Belga
  2. forum rang 8 het zwaard 13 december 2023 16:34
    Terwijl de Russische oorlogsindustrie op volle toeren draait, is er steeds meer ongerustheid over de paraatheid van onze Europese legers. Besparingen en een gevoel van veiligheid onder de vleugels van de NAVO (lees: de VS) maakten dat er de jongste decennia volop gedemilitariseerd werd. Het aantal soldaten liep terug, de wapenindustrie kalfde af en de arsenalen raakten leeg. Europese landen doen het dan ook niet goed in ranglijsten die naties ordenen op militaire kracht.
    Het Verenigd Koninkrijk is momenteel de beste van de Europese klas volgens ‘Global Firepower’, een website die aan de hand van publieke data elk jaar een ranglijst maakt van landen en hun militaire macht. De Britten geven in Europa het meeste uit aan defensie, maar dan nog is het resultaat niet bepaald indrukwekkend te noemen. Volgens ‘The Wall Street Journal’ heeft het Verenigd Koninkrijk maar 150 bruikbare tanks en misschien een dozijn bruikbare langeafstandsartilleriestukken.
    Frankrijk volgt op de tweede plaats in Europa en heeft minder dan negentig zware artilleriestukken. Dat is evenveel als wat Rusland elke maand kwijtraakt in Oekraïne.
    Duitsland (op de achtste plaats) heeft amper genoeg munitie om het twee dagen uit te houden op het slagveld. Op het einde van de Koude Oorlog begin jaren negentig was het Duitse leger nog 800.000 man sterk, nu is dat nog maar 180.000 man. West-Duitsland alleen had in de jaren tachtig 7.000 tanks. Nu heeft heel Duitsland er amper 200, waarvan maar de helft operationeel volgens regeringsbronnen. De Duitse wapenindustrie kan er wel nog bij maken, maar wel maar met een tempo van drie per maand
    Nederland (op de twaalfde plaats) ontbond zijn laatste tankeenheid in 2011 en Denemarken (op de zeventiende plaats) heeft zelfs helemaal geen zware artillerie, onderzeeërs of luchtverdedigingssystemen. De dienstplicht werd in de meeste Europese landen ook afgeschaft na de Koude Oorlog
    De Verenigde Staten voeren de globale ranglijst van ‘Global Firepower’ aan. Ze zijn de sterkhouder van de NAVO en namen vorig jaar ongeveer 70 procent van alle uitgaven voor hun rekening. Voormalig president Donald Trump toonde zich in het verleden geen fan van die situatie. Mocht hij in 2024 weer aan de macht komen, ziet het er niet goed uit voor Europa. Zeker niet als Rusland erin slaagt om de overwinning te behalen in Oekraïne.
    Volgens de Estse inlichtingendiensten zal het maar drie tot vijf jaar duren eer Rusland weer voldoende op kracht is om een nieuw land aan te vallen. President Poetin maakte al meermaals duidelijk dat hij het oude Russische rijk in ere wil herstellen en dat omvatte naast Oekraïne ook de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen.

    Het is dan ook geen toeval dat landen als Polen, Finland en de Baltische staten - die allemaal (bijna) grenzen aan Rusland - momenteel het meeste doen om hun legers te versterken. Volgens Bence Nemeth van de ‘Defence Academy of the United Kingdom’ (een instelling voor hoger onderwijs) zou Polen over twee tot drie jaar zelfs het sterkste conventionele leger van Europa kunnen hebben.
    Maar er zal meer nodig zijn. De annexatie van de Krim door Rusland in 2014 was een eerste wake-upcall en zorgde ervoor dat de defensie-uitgaven van de Europese Unie het afgelopen decennium met 20 procent stegen. Maar dat is klein bier in vergelijking met wat er gebeurt in Rusland en China (die respectievelijk op plaats 2 en 3 staan op de globale ‘Global Firepower’-index): zij verhoogden hun defensiebudgetten met respectievelijk bijna 300 procent en bijna 600 procent.
  3. mjmj 13 december 2023 17:59
    quote:

    het zwaard schreef op 13 december 2023 16:34:

    ...

    Maar dat is klein bier in vergelijking met wat er gebeurt in Rusland en China (die respectievelijk op plaats 2 en 3 staan op de globale ‘Global Firepower’-index): zij verhoogden hun defensiebudgetten met respectievelijk bijna 300 procent en bijna 600 procent.
    Hoe is de vergelijking als je de absolute waarde neemt van EU + US versus Rusland?
  4. forum rang 6 Fender bass 13 december 2023 18:37
    quote:

    josti5 schreef op 13 december 2023 15:00:

    [...]
    ----------------
    Haha, ik begrijp juist heel goed, wat 'sarcasme' is, vandaar mijn 'compliment' aan Fender bass, waar hij, héél verstandig, maar niet op reageert, en jij dus wél :-)
    Wat maar weer aantoont dat je hier alleen maar bent om te sarren en te zuigen.
  5. forum rang 9 josti5 13 december 2023 18:48
    quote:

    Fender bass schreef op 13 december 2023 18:37:

    [...]

    Wat maar weer aantoont dat je hier alleen maar bent om te sarren en te zuigen.
    ------------------
    Integendeel: zie mijn talloze inhoudelijke bijdragen.

    Dat deze sommigen niet in hun kraam te pas komt, doet aan de inhoudelijkheid en feitelijkheid niets af.
  6. forum rang 7 Succes 13 december 2023 19:10
    quote:

    josti5 schreef op 13 december 2023 18:48:

    [...]
    ------------------
    Integendeel: zie mijn talloze inhoudelijke bijdragen.

    Dat deze sommigen niet in hun kraam te pas komt, doet aan de inhoudelijkheid en feitelijkheid niets af.
    Was dit een (goed) voorbeeld van jouw / zo'n 'inhoudelijk' bijdrage?
  7. forum rang 7 Succes 13 december 2023 19:14
    Pentagon Has a Workaround to Send Ukraine Arms Despite Aid Stalemate

    Bloomberg –

    The White House warns it will run out of money by the end of the year to keep sending Ukraine military aid unless Congress breaks a funding deadlock. But analysts and lawmakers say there’s a workaround that means the deadline isn’t quite so tight.

    The tactic: Continue to provide arms from U.S. stockpiles in hopes of waiting until later for the money to replace them. According to Pentagon estimates, the U.S. can still send Ukraine military hardware valued at $4.6 billion under what’s called Presidential Drawdown Authority. Yet it only has $1 billion to buy new equipment to replace the old.

    ....

    www.japantimes.co.jp/news/2023/12/13/...

    www.bloomberg.com/news/articles/2023-...
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 december 2023 20:23
    'Rusland pakt door met winteroffensief om westerse steun Oekraïne weg te laten nemen'

    Rusland gaat onverminderd door met het winteroffensief, omdat het merkt dat de westerse steun aan Oekraïne afbrokkelt en daarvan wil profiteren. Grote verliezen onder de troepen in het oosten van Oekraïne zijn daarbij een zekerheidje, maar dat hebben de Russen gezien hun observatie er wel voor over.

    Dat claimt het Institute for the Study of War. Volgens de denktank zei Andrienne Watson, woordvoerster van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad, dat Rusland lijkt te geloven dat een militair impasse van de Oekraïners in de winter westerse steun zal laten afnemen. Om die reden wachten de Russen niet met voorbereidingen op offensieve operaties, zoals ze dat wel hadden gedaan rond de succesvolle Oekraïense tegenoffensieven in de zomer en herfst van 2022. Hetzelfde gebeurde tijdens het mislukte Russische tegenoffensief in het voorjaar van 2023.

    Het ISW denkt wel dat het besluit van de Russische militaire commando om offensieve operaties te lanceren een opportunistische reactie kan zijn op de waargenomen afnemende steun aan Oekraïne. Zeker aangezien de Russische strijdkrachten de afgelopen twee maanden meer dan 13.000 slachtoffers hebben geleden en 220 gevechtsvoertuigen zijn verloren langs het front bij Avdiivka en Novopavlivka. Ook is er geen terreinwinst geboekt door beide partijen.
  9. forum rang 6 Fender bass 13 december 2023 20:48
    quote:

    Karel schreef op 13 december 2023 20:29:

    Russen komen voor het Avdiivka binnen

    youtu.be/ra0uKu84Mak
    Ben je zo opgewonden van je filmpjes dat je niet eens meer een fatsoenlijke zin erbij kunt typen?

    Ik vind het eerlijk gezegd vreemd dat IEX het posten van Russische propagandakanalen nog steeds toestaat.
  10. forum rang 6 Fender bass 14 december 2023 08:53
    Ik weet het, UK bronnen willen wel eens wat overdrijven. Maar ik juich het toe, misschien brengt het het volk in beweging.

    Russia's economy reportedly under severe stress due to war
    december 14, 2023 08:14a.m. CET
    Russia's economy is under significant stress due to the war in Ukraine, a new Financial Times report said Thursday. Based on a draft text conducted by the US Treasury Department, the report mentions that the Russian economy would have grown by 5% if it had not invaded its neighbor.

    Besides, the invasion of Ukraine has caused an increase in domestic consumer prices, and one-third of the national budget was allocated to defense. Consequently, according to the Treasury Department's Chief Sanctions Economist, Rachel Lyngaas, the combination of the war, sanctions by US allies, and Moscow's policy responses are putting considerable economic pressure on the country.

    The conflict has led to higher spending, a depreciating ruble, rising inflation, and a tight labor market due to worker emigration, significantly affecting Russia's economic performance compared to other energy-exporting countries.

    KEYWORDS:
    INFLATION | LABOR MARKET | RUBLE | TREASURY DEPARTMENT | UKRAINE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / JG

    www.breakingthenews.net/news/details/...
  11. forum rang 6 benbelegger 14 december 2023 09:22
    Explainer op NU.nl:

    Hoe westerse sancties Russische vliegtuigen doen uiteenvallen

    Al snel na het begin van de oorlog in Oekraïne hebben de VS en EU de Russische luchtvaart sancties opgelegd. Dit heeft nu behoorlijke gevolgen. Ruslandkenner Niels Drost legt uit welke problemen Rusland nu ondervindt.
    www.nu.nl/304879/video/hoe-westerse-s...
    .
  12. forum rang 9 josti5 14 december 2023 10:07
    quote:

    Succes schreef op 13 december 2023 19:10:

    [...]

    Was dit een (goed) voorbeeld van jouw / zo'n 'inhoudelijk' bijdrage?

    ------------------
    Ja, want dit was een inhoudelijke reactie op een onterecht verwijt van Fender bass.

    En ook deze post is weer een inhoudelijke reactie op een insinuerende vraag van jou.

    Ik reageer liever niet, maar laat ook niet alles over mijn kant gaan, dus: actie ---> reactie.
  13. forum rang 5 DurianCS 14 december 2023 10:54
    quote:

    Karel schreef op 14 december 2023 10:46:

    Eind september stond nog maar 42% van de lagere inkomens achter de Nederlandse hulp aan Oekraïne, ook als daardoor lange tijd meer moeten betalen voor vaste lasten.

    eenvandaag.avrotros.nl/amp/onvoorwaar...

    Ben benieuwd hoeveel dat nu is.
    Ja, veel mensen denken vooral aan zichzelf en toch wat minder aan anderen.
  14. forum rang 4 Karel 14 december 2023 11:27
    quote:

    DurianCS schreef op 14 december 2023 10:54:

    [...]
    Ja, veel mensen denken vooral aan zichzelf en toch wat minder aan anderen.
    Valt mee, onder de hogere inkomens is de steun voor hulp aan Oekraïne veel groter.
63.836 Posts
Pagina: «« 1 ... 2835 2836 2837 2838 2839 ... 3192 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.540
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.972
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.545
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.149
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.618
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.405
AMG 965 126.192
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.707
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.148
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.202
ASR Nederland 18 4.129
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht