Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.813 Posts
Pagina: «« 1 ... 2907 2908 2909 2910 2911 ... 3191 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Succes 4 januari 2024 19:07
    Russische hackers zaten maandenlang binnen telecomgigant in Oekraïne: "Grote waarschuwing" voor het Westen

    Russische hackers zaten ten minste vanaf mei vorig jaar in het systeem van de Oekraïense telecomgigant Kyivstar door een cyberaanval die zou moeten dienen als een “grote waarschuwing” voor het Westen, vertelde de Oekraïense cyberspionchef aan persbureau Reuters.

    www.hln.be/buitenland/russische-hacke...

    De hack, een van de meest dramatische sinds de grootschalige invasie van Rusland, heeft de diensten van de grootste Oekraïense telecomoperator voor zo’n miljoen gebruikers vanaf december dagenlang platgelegd. De cyberaanval zorgde er ook voor dat de luchtalarmsirenes in de noordoostelijke stad Soemy in Oekraïne een tijdlang niet werkten.

    In een interview onthulde Illia Vitiuk, hoofd van de cyberbeveiligingsafdeling van de Oekraïense Veiligheidsdienst (SBU), details over de hack, die volgens hem “rampzalige” schade aanrichtte en bedoeld was om een psychologische klap uit te delen en inlichtingen te verzamelen.

    “Deze aanval is een grote boodschap, een grote waarschuwing, niet alleen voor Oekraïne, maar voor de hele westerse wereld om te begrijpen dat niemand onaantastbaar is”, zei hij. De aanval vernietigde “bijna alles”, waaronder duizenden virtuele servers en pc’s en was waarschijnlijk het eerste voorbeeld van een cyberaanval die “de kern van een telecomoperator volledig vernietigde”.

    Volgens de SBU zouden de hackers mogelijk persoonlijke informatie hebben gestolen, inzicht hebben gekregen in de locaties van telefoons, sms-berichten hebben onderschept en misschien Telegram-accounts hebben gehackt.

    Hoofdkantoor in Nederland

    Kyivstar, waarvan het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd, is de grootste van de drie belangrijkste telecomoperators in Oekraïne. Er wonen ongeveer 1,1 miljoen Oekraïners in kleine steden en dorpen waar geen andere providers zijn.

    Klanten van de telecomoperator haastten zich nu om nieuwe SIM-kaarten te kopen vanwege de aanval, waardoor er lange wachtrijen ontstonden. De hackers zouden sinds mei 2023 toegang hebben tot het systeem. “Wanneer ze dan precies de volledige toegang hadden is moeilijk te zeggen, waarschijnlijk minstens sinds november”, aldus Vitiuk.

    De aanval had geen grote gevolgen voor het Oekraïense leger. Zij zijn niet afhankelijk van telecomoperatoren en maken voor hun communicatie gebruik van “verschillende algoritmen en protocollen”.

    Momenteel proberen experten “de gevolgen van de aanval zo snel mogelijk te herstellen”, laat Kyivstar in een reactie weten.
  2. mjmj 4 januari 2024 19:34
    Het is natuurlijk een hele vervelende hack met dramatische gevolgen. Maar hierdoor wordt ook duidelijk waar die Russische hackers toe in staat zijn en welke methoden ze gebruiken. Daarmee kunnen toekomstige aanvallen hopelijk voorkomen worden.
  3. forum rang 10 luchtschip 4 januari 2024 19:44
    Drie districten van Moskou zaten zonder elektriciteit, water en verwarming bij -25 graden

    Volgens lokale Telegram-kanalen brak er vanochtend brand uit in een onderstation aan Vysokovoltny Proyezd in Moskou. Daarna begonnen bewoners van nabijgelegen gebieden te schrijven over de ontkoppeling van elektriciteit, verwarming en water.

    Het is nu 25 graden onder nul. Op de plaats van de brand zijn medewerkers van het Ministerie van Noodsituaties aan het werk.

    3 video's 0:22 minuut 0:14 minuut en ):13 minuut

    klik op de video's voor grootbeeldscherm
    twitter.com/PStyle0ne1/status/1742798...
  4. forum rang 10 luchtschip 4 januari 2024 20:04
    Oekrains zuidelijk front richting Tokmak bij Robotyne

    Een gezamenlijke inspanning van de Oekrinse 65e gemechaniseerde en de 15e NGU 'Kara-Dag' in de regio Zaporizja, waarbij verschillende Russische soldaten werden gevangengenomen nabij Robotyne.

    Ze kozen ervoor om te leven.

    video 1:08 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/174297...
  5. PeterW 4 januari 2024 20:04
    Noord-Koreaanse raketten gebruikt bij aanvallen op Oekraïne

    Raketten die door Noord-Korea aan Rusland werden geleverd, zijn gebruikt om Oekraïne aan te vallen, zo heeft het Witte Huis gezegd. Ze noemen het een zorgwekkende toename van de steun van Noord-Korea aan Rusland.

    “Onze informatie geeft aan dat Noord-Korea onlangs lanceersystemen voor ballistische raketten en verscheidene ballistische raketten heeft geleverd aan Rusland”, waarvan sommige daarna gebruikt zijn, op 30 december en op 2 januari, bij aanvallen op Oekraïne, omschrijft John Kirby, de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van de Verenigde Staten.

    www.hln.be/buitenland/noord-koreaanse...
  6. forum rang 10 luchtschip 4 januari 2024 20:07
    quote:

    luchtschip schreef op 4 januari 2024 16:16:

    Explosies in Sebastopol en Yevpatoriya, in het door de Russen bezette Krim.schiereiland

    Op dit moment vliegen tientallen Oekrainse Storm Shadow- en SCALP-kruisraketten in de richting van Yevpatoria, Sevastopol en Dzhankoi

    Kaart met de drie plaatsen op de Krim

    maps.app.goo.gl/48XDzMKVMqCpnmL49

    twitter.com/Ukraine_Oracle/status/174...

    >>>Het autoverkeer op de Krimbrug is stilgelegd.

    Russische zenders melden waarschijnlijke lanceringen van de Oekraïense luchtvaart richting de bezette Krim.

    twitter.com/NOELreports/status/174291...

    Explosies in Sebastopol. Naar verluidt raketten

    video 0:11 minuut geluid aan
    twitter.com/NOELreports/status/174292...

    Rook stijgt op in Sebastopol. Er is zeker iets geraakt.

    video 0:31 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/174292...
    “De strijdkrachten van Oekraïne hebben een Russische commandopost nabij Sebastopol op de bezette Krim vernietigd”, bevestigde het Oekraïense StratCom.

    twitter.com/NOELreports/status/174295...
  7. forum rang 8 het zwaard 5 januari 2024 06:21
    Belgorod opnieuw doelwit van bombardementen
    De Russische stad Belgorod was donderdagavond opnieuw het doelwit van een reeks Oekraïense bombardementen. Enkele uren eerder was nog beslist dat de scholen in de grensregio vanwege het risico op nieuwe aanvallen langer gesloten zullen blijven na de vakantie.

    De gouverneur van Belgorod, Viatsjeslav Gladkov, verklaarde dat minstens twee mensen gewond raakten tijdens het laatste bombardement. "Volgens voorlopige gegevens zijn er twee slachtoffers. Een man is gewond geraakt aan de onderarm door de explosie van een obus, een andere aan het scheenbeen".

    Volgens Gladkov heeft het luchtafweersysteem boven Belgorod en het omliggende district goed gefunctioneerd. "Tien luchtdoelwitten zijn bij het naderen van de stad uitgeschakeld", deelde de gouverneur mee. Belgorod ligt op ongeveer 50 kilometer van de grens met Oekraïne.

    Hoewel het Kremlin al bijna twee jaar probeert om de realiteit van de oorlog af te schermen van de Russische bevolking, heeft de aanval op Belgorod op 30 december aangetoond dat ook de Russen in de grensregio in het conflict meegesleurd kunnen worden. De aanval, waarbij 25 mensen het leven lieten, was een vergelding voor een grootschalige Russische luchtraid op Oekraïense steden een dag eerder.

    Ook de voorbije dagen waren er bombardementen. Daarom hebben de lokale autoriteiten donderdag uiteindelijk besloten om de schoolvakantie te verlengen tot 19 januari, zo deelde Gladkov ook nog mee.
  8. forum rang 8 het zwaard 5 januari 2024 06:21
    Noord-Korea leverde raketten aan Rusland voor aanval Oekraïne, zegt Witte Huis
    De Verenigde Staten zeggen over bewijs te beschikken dat Noord-Korea onlangs ballistische raketten en lanceerinrichtingen aan Rusland heeft geleverd. De afgelopen week heeft Rusland al enkele van deze raketten in de oorlog in Oekraïne ingezet, meldt Witte Huis-woordvoerder John Kirby. Over welke concrete bewijzen de Amerikanen beschikken, maakte hij niet bekend.

    Al maanden houden de VS en andere westerse landen er rekening mee dat Noord-Korea en Rusland een wapendeal hebben gesloten. In september ontmoetten de Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un elkaar op een economische top in het oosten van Rusland. Vermoedelijk probeerde Poetin daar via Noord-Korea nieuwe munitie binnen te slepen voor de oorlog tegen Oekraïne.
  9. forum rang 8 het zwaard 5 januari 2024 06:28
    In september ontmoetten de Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un elkaar op een economische top in het oosten van Rusland. Vermoedelijk probeerde Poetin daar via Noord-Korea nieuwe munitie binnen te slepen voor de oorlog tegen Oekraïne.

    Hoezo, munitie gaan schooien bij Kim-un , en ik die dacht dat zijn eigen wapenindustrie op volle toeren draaide ?
  10. forum rang 8 het zwaard 5 januari 2024 06:30
    Volgens Kirby hebben de Russen de Noord-Koreaanse raketten ingezet bij de grootschalige luchtaanvallen op Oekraïne van de afgelopen dagen. Afgelopen zaterdag zou een door Noord-Korea geleverde raket zijn neergekomen in een veld in de Oekraïense provincie Zaporizja. Dinsdag heeft Rusland de raketten opnieuw gebruikt, aldus de Amerikanen.

    Het Witte Huis noemt de Noord-Koreaanse steun aan Rusland een ‘verontrustende escalatie’. Binnenkort zullen de VS de ontwikkeling in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties bespreken, aldus de woordvoerder. In ruil voor de wapensteun zou Rusland Noord-Korea geholpen hebben een nieuwe satelliet te ontwikkelen.
  11. forum rang 4 Karel 5 januari 2024 06:52
    quote:

    Karel schreef op 31 december 2023 14:40:

    [...]
    Alle terreinwinsten op 29 en 30 december 2023
    volgens de pro-Oekraïnse site deepstatemap.live:

    Terreinwinst door Rusland:
    - ten Zuid-Westen van Kreminna (regio Luhansk) naar het Westen richting Lyman
    - tussen Robotyne en Verbove (regio Zaporizhzhya) naar het Noorden

    Terreinwinst door Oekraïne: geen
    Alle terreinwinsten van 31 december 2023 t/m 4 januari 2024,
    van Noord naar Zuid

    Terreinwinsten voor Rusland:
    - ten Oosten van Klischiivka (bij Bakhmut) richting Klischiivka deepstatemap.live/en#15/48.5324/37.9875
    - ten Noorden van Stepova (bij Avdiivka) naar het Zuid-Westen richting Berdychi deepstatemap.live/en#14/48.2154/37.6625
    - ten Oosten van Pervomaiske (bij Donetsk) richting Pervomaiske deepstatemap.live/en#14/48.0828/37.6217
    - ten Westen van Marinka richting Heorhiivka deepstatemap.live/en#15/47.9535/37.4745

    Terreinwinsten voor Oekraïne: geen

    Allemaal onder het motto:
    - dit zijn slechts wanhoopsoffensiefjes van Rusland
    - de terreinwinst voor Oekraïne komt vanzelf wel, maar dat heeft nu niet de hoogste prioriteit bij het Oekraiense leger
  12. forum rang 5 Mdv 5 januari 2024 07:06
    00:11
    Rusland zegt donderdag 37 aanvalsdrones uit Oekraïne te hebben neergeschoten. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie donderdagavond bekendgemaakt via Telegram. Boven Belgorod haalde de Russische luchtafweer volgens de plaatselijke gouverneur tien vliegende doelwitten neer. In de zuidelijke stad raakten twee mensen gewond en werd een gebouw beschadigd.

    Het ministerie van Defensie zegt dat de 37 onbemande toestellen zijn neergehaald boven de door Rusland geannexeerde Krim en de regio Krasnodar die eraan grenst. Over mogelijke schade daar is nog niets bekendgemaakt. Zoals gebruikelijk noemt Moskou de aanvallen ,,terroristisch".

    In Belgorod werden twee mensen naar het ziekenhuis vervoerd, meldde provinciegouverneur Vjatsjeslav Gladkov via Telegram. Deze zei dat de ramen van een appartementencomplex eruit werden geblazen en dat minstens dertig auto's schade opliepen.
  13. forum rang 4 Karel 5 januari 2024 07:16
    quote:

    luchtschip schreef op 3 januari 2024 16:37:

    [...]
    >>>>>>>>>>>Het militaire rapport van de Generale Staf van het Oekrainse leger vandaag, 3 januari :

    "Oekraïense troepen rukten op in de buurt van Verbove en dwongen de vijand bepaalde posities te verlaten."

    In de zuidelijke regio Zaporizja ligt het dorp Verbove naast het bevrijde dorp Robotyne.
    (…)
    De Generale Staf van het Oekraïnse leger kan natuurlijk van alles vertellen,

    maar op de pro-Oekraïnse site deepstatemap.live is daar niets van te zien.

    Toch wel sneu; voor het eerst in lange, lange tijd denkt luchtschip triomfantelijk iets van terreinwinst voor Oekraïne te kunnen melden, blijkt het een losse flodder te zijn
  14. forum rang 6 Fred 62 5 januari 2024 08:34
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
  15. forum rang 8 GakGak 5 januari 2024 09:12
    ¨De eerste partij eieren uit Turkije is geleverd aan Rusland¨
    .
    Turks fruit heel gewild maar de Russen kiezen liever eieren voor hun geld.
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 januari 2024 09:30
    ’Het is doodeng’
    Nederlander vecht aan kant van de Russen en komt van koude kermis thuis

    Silvan Schoonhoven
    Aangepast: 31 min geleden1 uur geledenin Binnenland

    Na de Russische invasie van Oekraïne trokken tientallen Nederlanders naar het front om Oekraïne te helpen. Maar aan de andere kant van de linie zit er ook een Nederlander die terugschiet en die de door Nederland geleverde granaten op zijn dak krijgt: Pascal Hillebrand uit het Zeeuwse Axel vecht voor de Russen. Vol goede moed begon hij aan Poetins ’speciale militaire operatie’ die uitliep op een gehaktmolen zonder eind, een ’kloteoorlog’.

    ’Het dreunt in de verte, artillerie aan het werk’, schrijft Pascal Hillebrand op 21 februari 2022, de vooravond van de invasie. De Zeeuwse vrachtwagenchauffeur zit dan al vijf jaar met zijn vriendin, kinderen en honden in de zelf uitgeroepen volksrepubliek Donetsk, Oost-Oekraïne. Halsoverkop was hij in 2017 uit Nederland vertrokken, waar hij een conflict had gehad bij de Landmacht en zich steeds meer ging ergeren aan de overheid. Tussen de pro-Russische rebellen voelt hij zich thuis. Mensen kijken nog naar elkaar om, zegt hij tegen een Russische zender. En Poetin is zijn held.

    Op 24 februari 2022 begint de Russische leider zijn invasie. Hillebrand is optimistisch: alles wordt anders, schrijft hij. Hij deelt op sociale media een stroom berichten die moeten bewijzen dat Oekraïne vol neonazi’s en ’biolabs’ zit, dat Oekraïense soldaten massaal vluchten, dat de dollar op instorten staat en dat vlucht MH17 niet door een Russische Buk-raket maar door Oekraïne zelf is neergehaald. Bovendien gaat Poetin satellietbeelden openbaren die bewijzen dat Amerika zelf achter de aanslagen van 11 september zat, kondigt de Nederlander aan.
    Gruwelen

    Maar de Russische militaire operatie, die in drie dagen Kiev moest overmeesteren, loopt minder flitsend dan verwacht. ’Vandaag iemand uit de groep verloren’, schrijft hij, ’niet mijn beste vriend maar daar gaat het ook niet om.’ De oorlog blijkt ook aan Russische zijde een opeenvolging van gruwelen. ’Een fel gefluit gevolgd door een gigantische doffe dreun. Verkeerde plaats op het verkeerde moment. Het enige wat van ’m over is om naar zijn familie te brengen om te begraven is zijn hand. Ondertussen kent iedereen hier wel iemand die er niet meer is of voor de rest van zijn leven verminkt verder moet.’

    Dan komt in maart de slachtpartij in Bucha. Hillebrand strooit met ’bewijzen’ dat de Russen allang weg waren en dat Oekraïners hun eigen burgers hebben vermoord. Nepnieuws en propaganda, blijkt later uit de satellietbeelden.

    Poetin stelt het strafbaar om de militaire operatie een oorlog te noemen. Hillebrand doet het toch: ’Oorlog of operatie’, zet hij op 24 april boven een van zijn schrijfsels. De Zeeuw vertelt dat hij is opgepakt door de eigen veiligheidsdienst en aan de tand wordt gevoeld over wie hem allemaal geld sturen vanuit Nederland. Na een dag mag hij weer gaan. ’Nog nooit zo nerveus geweest’, bekent hij. ’Mijn toekomst hing af van een stukje technologie en de interpretatie van de uitkomst door een jonge gast.’

    In augustus 2022 moet hij naar het front. Hij vraagt het clubje pro-Russische Nederlandse fans om geld. De stormtroepers waar hij mee gaat werken, hebben dringend behoefte aan een voertuig om gewonden af te voeren, ’slachtoffers van deze klote-oorlog’. Hij zal weinig thuis zijn, kondigt hij aan. ’Laten we hopen dat ik me bezig kan houden met het afvoeren van gewonden en dat ik zelf niet afgevoerd hoef te worden.’

    Toch is dat precies wat er gebeurt. Na twee dagen aan het front ligt Hillebrand in het ziekenhuis. Een granaatscherf heeft een gapend gat geslagen in zijn linker onderbeen. Het herstel gaat traag. In november is de wond nog steeds open en moet hij dagelijks verbanden wisselen.
  17. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 januari 2024 09:30
    2)
    ’Het is doodeng’

    ’Aan het front is het nu vies koud en nat’, schrijft hij. Zijn eenheid dunt uit door ’bedrijfsongevallen’. Zoals een commandant: ’het enige wat ze van hem hebben terug gevonden was de helft van zijn hoofd.’ Van het aanvankelijke enthousiasme klinkt steeds minder door in de berichten. ’Ik schrijf de laatste tijd weinig omdat ik gewoonweg niet weet wat ik moet melden. Ik zou willen dat het einde van de oorlog hier in zicht was, maar ik vrees dat het ergste nog moet komen. Er gebeuren gruwelijke dingen op dit moment en de spanning is om te snijden daar waar we werken. En iedereen waarmee ik werk heeft angst, simpelweg omdat het doodeng is.’

    Met een nog half kapot been belandt hij in november opnieuw in de loopgraven. Plaats van handeling is Pisky in Donetsk, een kapotgeschoten spookstad waar de gehaktmolen onafgebroken draait. Pal naast hem twee dode soldaten die al drie maanden tegen elkaar aan liggen. ’Nu de temperaturen dalen, stinken ze gelukkig minder.’ De Russen proberen de stad in te nemen, de Oekraïners slaan terug. Hillebrand en zijn maten belanden ’in de hel’ als er twee granaten op hun positie vallen en ze in paniek moeten terugtrekken. Overal liggen lijken. ’Geheel uitgedroogd, haast als mummies in hun uniformen, één met de mond wijd open gesperd alsof hij geschrokken is van wat hem overkwam.’ Lichamen weghalen gaat niet, want scherpschutters en artillerie liggen altijd op de loer. In het achterland zijn ze bijna verbaasd dat de Nederlander levend terugkeert.

    De Russen krijgen op hun falie. ’Zware artillerie is enorm indrukwekkend als je aan het ontvangende deel staat, granaten die rondom inslaan en de stukken metaal die netten en zeilen scheuren waar je onder zit, doden waar je over heen moet stappen die al maanden liggen te verteren als je naar het toilet moet. Wapens die rondzwerven als snoepgoed gestrooid door de pieten van de sint, continu alert moeten zijn waar je je voeten zet vanwege de zogenaamde vlinder-antipersoneelsmijnen die met gemak je halve onderbeen eraf rukken.’
    Fans bejubelen hem

    Het is geen pretje, schrijft de Zeeuw. Zijn aanvankelijke optimisme krijgt een sarcastisch randje. In januari plaatst hij een foto van zandzakken met pijlen richting Amsterdam en Berlijn, alsof de Russische troepen na maandenlange gevechten om een paar kilometer wel even zullen doorstoten. Een kleine groep Nederlandse fans, die hem bejubelen als held en vrijheidsstrijder, valt hem bij. Ze kunnen niet wachten tot Rusland het corrupte Westen omver werpt. ’De Russische vlag ligt klaar hier’, juicht Liesbeth Blanken uit Zwanenburg, een van Hillebrands supporters. ’Spreek je wel weer als je hier aan de kust staat’, zegt ook Matthijs Hidding, een grondwerker uit de Noordoost-polder die in zijn vrije tijd oefent in de bossen met een airsoft-kalasjnikov.

    In het voorjaar begint het Oekraïense tegenoffensief. Hillebrand ziet collega’s deserteren, ’dingen die uit de lucht vallen of ineens voorbij suizen, mensen die je net twee dagen kent die er niet meer zijn.’ De Nederlander zit sinds zijn herstel bij een drone-eenheid bij Avdivka. Na maanden door verrekijkers turen haalt hij een succesje door een gevechtsvoertuig uit te schakelen. ’Wapen in orde gemaakt en toen die hufter een cadeautje gestuurd, 4,5 kilo TNT recht op z’n kont.’

    Begin augustus geven de Oekraïners zijn eenheid de volle laag terug. Een Oekraïense drone krijgt Hillebrand en zijn kameraden in de gaten en dan beginnen er artilleriegranaten te vallen, steeds dichter bij hun schuilplaats. Ze vrezen dat de volgende raak is en de schuttersput hun graf wordt. ’Overal rook en stof, rennen, zo hard mogelijk. Een meter of vijf voor mijn maat een inslag, een schreeuw en nog meer rook en stof, om me heen opspattende grond en het gesuis van scherven, ik was heel.’ Hillebrands collega is wel getroffen - scherven door beide kuiten. Hij krijgt pijnstillende injecties en kan alleen nog maar op handen en knieën wegkruipen uit de gevarenzone. Granaten en clustermunitie blijven inslaan, maar de mannen weten toch te ontsnappen. ’Eergisteren in gedachte meerdere malen afscheid genomen van alles waar ik van hou in het leven.’
    Paspoort

    Is wat Pascal Hillebrand doet verboden? In vreemde krijgsdienst gaan kan je vijftien jaar cel opleveren, maar alleen als Nederland met dat land in oorlog is. Dat is (nog) niet het geval. De kans dat hij terugkeert naar Nederland is klein. ’Eindelijk heb ik ’m’, schrijft hij, terwijl hij een foto omhoog houdt van zijn splinternieuwe Russische paspoort.

    Hillebrand wil geen vragen van De Telegraaf beantwoorden.
  18. forum rang 10 luchtschip 5 januari 2024 09:38
    quote:

    luchtschip schreef op 4 januari 2024 20:07:

    [...]

    “De strijdkrachten van Oekraïne hebben een Russische commandopost nabij Sebastopol op de bezette Krim vernietigd”, bevestigde het Oekraïense StratCom.

    twitter.com/NOELreports/status/174295...
    Op de bezette Krim vindt de explosie hieronder plaats vlakbij een Russische radarinstallatie aan de westelijke rand van de kleine kuststad Yevpatoriya. Oekraïne heeft mogelijk de luchtverdediging gericht om het land te beschermen, omdat de grote zwarte rook suggereert dat er iets aanzienlijks is getroffen.

    kaart bij gele punaise

    pbs.twimg.com/media/GDBVwlmWkAAIdaQ?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/17429...
  19. forum rang 10 luchtschip 5 januari 2024 10:57
    quote:

    Karel schreef op 5 januari 2024 06:52:

    [...]
    Alle terreinwinsten van 31 december 2023 t/m 4 januari 2024,
    van Noord naar Zuid

    Terreinwinsten voor Rusland:
    - ten Oosten van Klischiivka (bij Bakhmut) richting Klischiivka deepstatemap.live/en#15/48.5324/37.9875
    - ten Noorden van Stepova (bij Avdiivka) naar het Zuid-Westen richting Berdychi deepstatemap.live/en#14/48.2154/37.6625
    - ten Oosten van Pervomaiske (bij Donetsk) richting Pervomaiske deepstatemap.live/en#14/48.0828/37.6217
    - ten Westen van Marinka richting Heorhiivka deepstatemap.live/en#15/47.9535/37.4745

    Terreinwinsten voor Oekraïne: geen

    Allemaal onder het motto:
    - dit zijn slechts wanhoopsoffensiefjes van Rusland
    - de terreinwinst voor Oekraïne komt vanzelf wel, maar dat heeft nu niet de hoogste prioriteit bij het Oekraiense leger
    Zit jij de forumlezers nu. in de maling te nemen met terreinwinsten zonder te vermelden dat het slechts 200 tot 500 meter van onbewoonde weilanden gaat ?
    Ze zaten in een greppel en zijn erin geslaagd de volgende greppel te bereiken -- en er zijn nog heel wat greppels te gaan voordat ze bij bewoond gebied zijn dat in Oekrainse handen is
    En ook geen acht slaan op het verlies aan Russische soldaten en materiaal

    Klik op het klokje rechts onder op de kaarten
    Er verschijnt midden onder een venster met datum en pijlen --klik op de pijlen. en zie de terreinveranderingen
    kijk linksonder op de afstandstabel en constateer dan dat het slechts om een paar honderd meter gaat-- in alle kaarten

    - ten Oosten van Klischiivka (bij Bakhmut) richting Klischiivka
    deepstatemap.live/en#15/48.5324/37.9875

    - ten Noorden van Stepova (bij Avdiivka) naar het Zuid-Westen richting Berdychi
    deepstatemap.live/en#14/48.2154/37.6625

    - ten Oosten van Pervomaiske (bij Donetsk) richting Pervomaiske
    deepstatemap.live/en#14/48.0828/37.6217

    - ten Westen van Marinka richting Heorhiivka
    deepstatemap.live/en#15/47.9535/37.4745

    Karel heeft goed begrepen hoe de Russische propaganda werkt om hun volk en de wereld een onjuiste voorstelling van zaken te geven, ten gunste van Rusland en ten nadele van Oekraine
    En denkt dat de IEX forumlezers zich ook wel makkelijk in de maling laten nemen
63.813 Posts
Pagina: «« 1 ... 2907 2908 2909 2910 2911 ... 3191 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.523
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.543
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.143
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.608
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.402
AMG 965 126.163
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.704
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.143
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.728
ASML 1.762 77.178
ASR Nederland 18 4.127
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.693
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht