Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

TRUMP

71.154 Posts
Pagina: «« 1 ... 3427 3428 3429 3430 3431 ... 3558 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 closer 11 januari 2024 10:08
    Chris Christie trekt zich terug uit Republikeinse race

    Chris Christie heeft zich teruggetrokken uit de race om de Republikeinse nominatie de presidentsverkiezingen in de wacht te slepen. De voormalige gouverneur van New Jersey had zich de afgelopen weken, zeker in vergelijking met de overige Republikeinse kandidaten, zeer kritisch uitgelaten over oud-president Donald Trump.

    Redactie, 11 januari 2024, 02:00

    De 61-jarige Christie zei in een speech in New Hampshire tegen zijn aanhangers dat hij geen ‘weg naar de nominatie’ ziet en daarom zijn campagne stopzet. Hij wil op ‘geen enkele manier’ bijdragen aan een tweede termijn voor Donald Trump, aldus Christie, en heeft als belangrijkste doel dat de oud-president niet opnieuw aan de macht komt.

    Christie’s aankondiging komt enkele dagen voor de eerste Republikeinse voorverkiezingen, maandag in de staat Iowa. Door zich terug te trekken versterkt hij de kansen op de Republikeinse nominatie voor oud-VN-ambassadeur Nikki Haley en de gouverneur van Florida Ron DeSantis. Zij staan beiden sterker in de peilingen dan Christie, die volgens een recente poll van Reuters/Ipsos op niet meer dan 2 procent van de stemmen van zijn partijgenoten kon rekenen.

    Oud-president Donald Trump is de onbetwiste koploper in de peilingen. Christie lijkt er echter weinig vertrouwen in te hebben dat Haley of DeSantis Trump zal kunnen verslaan. Zijn microfoon ving in de aanloop naar zijn speech kritische noten op over zowel Haley als DeSantis. De gouverneur van Florida zou hem ‘doodsbang’ hebben gebeld en Haley ‘kan het niet aan’, aldus Christie over de race: ‘Ze zal afgebrand worden.’

    Omdat Trump nog steeds grote steun van de Republikeinse achterban geniet, noemen de Republikeinse kanshebbers op de nominatie hem zo min mogelijk. Christie viel tijdens het laatste Republikeinse debat op omdat hij als enige ageerde tegen Trump, die in 2020 de verkiezingen verloor van Joe Biden maar nog steeds volhoudt dat hij de eigenlijke winnaar is.

    De oud-president is inmiddels verwikkeld in meerdere rechtszaken en wordt in twee staten - Maine en Colorado - van het stembiljet geweerd omdat hij zijn aanhangers op 6 januari 2021 in Washington opriep een stokje te steken voor de bekrachtinging van de winst van Biden. Duizenden mensen bestormden hierop het Capitool, waarbij vijf doden vielen.

    In 2016 probeerde Christie ook al de Republikeinse nominatie in de wacht te slepen, maar schaarde zich uiteindelijk achter Trump. Hij keerde zich van zijn partijgenoot af, toen die in 2020 Biden’s verkiezingswinst weigerde te erkennen.

    www.volkskrant.nl/cs-b1747010
  2. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 11:52
    Donald Trump plaatste een "valluik" - en hij viel er gewoon doorheen
    Bill Palmer | 7:55 pm EST 10 januari 2024.

    LinkEngels.
    www.palmerreport.com/analysis/donald-...

    Toen Jack Smith het Hooggerechtshof vroeg om snel een uitspraak te doen over de claim van Donald Trump op presidentiële immuniteit, zei ik dat het toen en daar allemaal voorbij was voor Trump. Eén scenario was dat het Hooggerechtshof de zaak in behandeling zou nemen en snel een uitspraak zou doen tegen Trump, waarna zijn rechtszaak zou beginnen. Het andere scenario was dat het Hooggerechtshof zou weigeren, het Hof van Beroep zou snel uitspraak doen tegen Trump, dan zou het Hooggerechtshof weer weigeren en dan zou het proces beginnen. Het is nu duidelijk dat het tweede scenario zich ongeveer afspeelt zoals verwacht.

    Trump werd deze week gedwongen om naar het Court of Appeals te gaan en twee argumenten aan te voeren die absoluut niet klopten. Het ene was dat presidentiële immuniteit hem de macht gaf om alles te doen wat hij wilde, inclusief mensen vermoorden. Het andere was dat omdat hij al aangeklaagd was voor 6 januari, hij er niet ook nog strafrechtelijk voor vervolgd kon worden. Beide argumenten hadden 0% kans om te werken, en ze werden deze week zeker gebombardeerd in de rechtszaal.

    Na de hoorzitting schreef ik dat dit het onmogelijk zou maken voor het Hooggerechtshof om Trump te redden, zelfs als het dat zou willen. Zelfs dit Hooggerechtshof gaat niet beslissen dat de president het wettelijke recht heeft om mensen te vermoorden en zo. En aangezien Trump al betoogde dat hij niet kon worden aangeklaagd omdat hij strafrechtelijk zou worden vervolgd, zou hij nooit ergens komen door zich om te draaien en te betogen dat hij niet strafrechtelijk kan worden vervolgd omdat hij is aangeklaagd.

    Maar niet alleen ik zie het zo. Juridisch expert Laurence Tribe zegt nu dat "Trump's immuniteitsclaim zijn eigen valluik heeft gemaakt - en er dwars doorheen is gevallen". twitter.com/tribelaw/status/174509267... Dat vat het wel zo'n beetje samen. Trump kan in zijn politieke bijeenkomsten, en zelfs in politieke procedures zoals impeachment, wegkomen met brabbelargumenten. Maar in een echte rechtbank bereik je daar nooit iets mee. Het is gewoon een manier om te garanderen dat je verliest.
  3. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 11:57

    Tot zover de stunt van Donald Trump om zijn eigen slotpleidooi te houden.
    Bill Palmer | 8:55 pm EST 10 januari 2024.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/so-much...

    Toen eerder deze week het nieuws uitlekte dat Donald Trump overwoog zijn eigen slotpleidooi te houden tijdens zijn civiele fraudezaak in New York, wees ik erop dat deze informatie met een reden was uitgelekt. Of Trump lekte dit omdat hij krantenkoppen wilde over hoe hij de rechtszaak op zijn kop zou zetten, of de mensen van Trump lekten dit omdat ze probeerden hem ervan te weerhouden ermee door te gaan. Hoe dan ook, het was onwaarschijnlijk dat het echt zou gebeuren.

    Jazeker, rechter Engoron gaf Trump toestemming om zijn eigen slotpleidooi te houden. Maar toen vroeg hij de advocaten van Trump om te bevestigen dat Trump zich aan de regels zou houden. Toen ze zeiden dat ze Trump hier niet mee akkoord konden laten gaan, oordeelde Engoron dat Trump het slotpleidooi niet mocht houden.

    We zullen argumenten te zien krijgen over hoe dit al die tijd het geheime kwade geniale masterplan van Trump was, en hoe hij dit gaat gebruiken om het vonnis op magische wijze ongedaan te maken in hoger beroep. Maar dat is behoorlijk ver verwijderd van de realiteit.

    Wat we hier eigenlijk zagen was wat we meestal zien van Trump. Hij zei dat hij zijn eigen slotpleidooi zou houden, hij kreeg een hoop krantenkoppen die beweerden dat dit inderdaad ging gebeuren, en toen ging hij er uiteindelijk niet mee door. Trump is een bluffer en dit was weer een bluf. Als hij echt zijn eigen slotpleidooi had willen houden, had hij gewoon kunnen instemmen met de regels van Engoron.

    Overigens kan Trump dit op geen enkele manier gebruiken als basis voor een succesvol hoger beroep. Rechter Engoron gaf Trump de kans om zijn eigen slotpleidooi te houden, maar het waren Trump en zijn advocaten die uiteindelijk de stekker eruit trokken door niet akkoord te gaan met de regels. Er is hier eigenlijk geen ander verhaal dan dat Trump dreigt iets te doen en het vervolgens niet doet, wat altijd het verhaal is bij deze man. Je neemt zijn dreigementen nooit zomaar aan.
  4. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 12:10

    Hunter Biden zegt Republikeinen op te rotten
    Shirley Kennedy | 12:14 am EST 11 januari 2024

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/hunter-...

    Jim Jordan zou willen dat hij de ballen van Hunter Biden had. MAGA Republikeinen staan klaar om Biden te besmeuren, maar Biden toonde zijn kracht door te verschijnen op hun hoorzitting over minachting - en hij bleef tot hij niet meer kon. Zodra de mond van het zuiden (MTG) begon te spreken, vertrok Biden. Je kunt het hem niet kwalijk nemen. Er komt niets goeds uit de mond van die vrouw. Meestal toont ze alleen haar onwetendheid. Ze hebben wel lef om Biden voor minachting van het Congres te houden toen Jordan weigerde te getuigen voor de Select Committee van het Huis. Interessant hoe snel ze dat vergeten. Of het zou een geval kunnen zijn van "doe wat ik zeg en niet wat ik doe". Hoe dan ook, de schoen staat nu aan de andere voet en de Republikeinen zijn razend enthousiast.

    Biden kreeg al vroeg van James Comer te horen dat hij in het openbaar zou getuigen. Toen het zover was, werd dat aanbod ingetrokken en werd hem verteld dat het een privé-getuigenis zou worden. Wie kan het Biden kwalijk nemen dat hij nee zei? Je kunt er zeker niet op vertrouwen dat een van die demente idioten het juiste doet. Deze hele zaak grenst niet alleen aan het belachelijke, maar heeft dat zelfs overtroffen. Ze hebben geen bewijs tegen president Biden. Ze denken zeker niet dat Hunter Biden hen iets zal geven dat zijn vader zal kwetsen. Vooral omdat hij niets heeft. Hij heeft dat keer op keer publiekelijk gezegd. Ze hebben ook de getuigenis van Biden's partner meegenomen, die getuigde dat president Biden op geen enkel moment betrokken was bij Hunter's zaken.

    Hunter Biden stemde ermee in om te getuigen. Waarom wilden de Republikeinen een sessie met gesloten deuren afdwingen? Zodat ze konden manipuleren wat er gezegd zou zijn? Biden kwam opdagen voor hun hoorzitting over minachting en in plaats van hem te ondervragen terwijl ze hem hadden, gedroegen ze zich als de imbecielen die ze zijn. Volgens CNBC zei Nancy Mace (R-SC) zodra Hunter ging zitten: "Ja, ik kijk naar jou, Hunter Biden, terwijl ik tegen je praat. Je staat niet boven de wet." Maar Donald Trump wel? Dit zijn dezelfde mensen die kraaien over partijpolitiek die wordt gebruikt om Trump te kwetsen. Kijk je veel in de spiegel? De enige reden waarom ze president Biden proberen af te zetten is omdat Trump twee keer is aangeklaagd.
    Hij verdiende het beide keren. Overweldigend bewijs van zijn schuld staarde hen recht in het gezicht, maar toch stemden ze om hem vrij te spreken.

    Biden heeft gelijk om niet privé met deze mensen te praten. Het zijn een stelletje hypocriete, nutteloze leugenaars. Biden zei nogmaals dat hij bereid was om te getuigen toen een verslaggever hem dat vroeg, en zijn advocaat Abbe Lowell zei: "We hebben aangeboden om met de commissies van het Huis samen te werken om te zien welke en hoe relevante informatie voor een legitiem onderzoek kan worden verstrekt," en dat is het probleem. Er is niets legitiem aan wat de Republikeinen doen. Ze probeerden Hunter het terugbetalen van zijn vader voor zijn truck bewijs te noemen, in godsnaam. Ze moeten met hun spreker praten en dit land uit de problemen houden in plaats van constant belastinggeld te verspillen aan misdaden die niet bestaan.
  5. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 14:01


    Morning Joe hosts verbijsterd over 'oude man' Trump's laatste 'ongelooflijke politieke fout'
    Tom Boggioni
    11 januari 2024 6:45AM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-mistake/

    In reactie op de antwoorden die Donald Trump gaf tijdens een "softball" town hall op Fox News op woensdagavond, was de hele "Morning Joe" verbijsterd over wat co-host Joe Scarborough een "ongelooflijke politieke fout" van de voormalige president noemde.

    Na het tonen van een clip van Trump die opschept over zijn aandeel in het ongedaan maken van Roe v. Wade - een politiek mijnenveld voor GOP-wetgevers - zeiden de presentatoren dat de voormalige president zijn derde campagne voor het presidentschap geen dienst bewees.

    "Hij schepte op over het 'beëindigen' van Roe v. Wade. Hij zei: 'Als ik er niet was geweest, had dat 10-jarige meisje in Ohio dat door een illegale immigrant was verkracht, de staat niet hoeven ontvluchten. Als ik er niet was geweest, zouden vrouwen niet sterven bij de eerste hulp omdat dokters bang zijn om vrouwengezondheidszorg te verlenen", legde Scarborough uit. "Hij gaf toe - nogmaals, het was zo'n gemakkelijk forum, het is niet alsof hij in de hoek werd gedreven - dat hij degene was die Roe v. Wade beëindigde. Wat hebben de mensen van Biden gisteravond gedaan? Ze hangen gewoon wat rond. Ze hebben waarschijnlijk gelachen om alle Republikeinse chaos in het debat."

    "Hij is zo oud geworden en intellectueel gehinderd, denk ik," voegde hij eraan toe. "Hij denkt dat hij het opneemt tegen Barack Obama, hij maakt zich zorgen over het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog."

    "Zelfs in de meest zachtaardige omstandigheden heeft hij een ongelooflijke politieke fout gemaakt, en dat weet hij vanochtend - dat weet hij," ging hij verder. "Ongelooflijke politieke fout gisteravond. 'Ik was degene die Roe v. Wade beëindigde. Ik was degene, alleen ik, niemand anders had 50 jaar vrouwenrechten kunnen wegnemen zoals ik, Donald Trump, dat heb gedaan."

    Hoofdschuddend voegde hij eraan toe: "De oude man heeft het weer gedaan."

    Bekijk viedeo.
    www.youtube.com/watch?v=58uizqAom7w
  6. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 14:09
    Rechter Engoron doelwit van bommelding om slotpleidooi uit te stellen: rapport
    Travis Gettys
    11 januari 2024 7:54AM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/justice-engoron-threat/

    De rechter die toezicht houdt op het fraudeproces van Donald Trump in New York was het doelwit van een bommelding, uren voordat de slotpleidooien zouden beginnen.

    Iemand dreigde donderdagochtend vroeg een bom tot ontploffing te brengen in het huis op Long Island van rechter Arthur Engroron, volgens een persoon met informatie over de zaak die met The Daily Beast sprak.

    De bron zei dat er meer dan een half dozijn politieauto's en een explosievenopruimingsdienst naar het huis van de rechter werden gestuurd en dat de dreiging door de politie werd gezien als een schaamteloze poging om de slotpleidooien van het proces te vertragen.Engoron is overspoeld met antisemitische en gewelddadige bedreigingen tijdens de zaak die is aangespannen door de procureur-generaal van New York, Letitia James, die bewijs heeft laten zien dat Trump routinematig financiële verklaringen vervalste om de waarde van zijn eigendommen op te blazen om bankleningen en verzekeringspolissen te krijgen.

    De rechter achtte Trump al aansprakelijk voor fraude aan het begin van de zaak op basis van het bewijs van de procureur-generaal en hij zal de straffen tegen de voormalige president bepalen aan het einde van de rechtszaak.

    Engoron vaardigde aan het begin van het proces een spreekverbod uit tegen Trump nadat hij persoonlijke informatie over zijn hoofdgriffier op sociale media had geplaatst, wat leidde tot bedreigingen tegen haar en ander rechtbankpersoneel.
  7. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 15:28
    James Comey wuift dreigementen van Trump weg als 'idioten': 'Ze zijn er niet op uit om voor hem te sterven'
    Sky Palma
    10 januari 2024 1:42PM ET

    Link Engels.
    www.rawstory.com/james-comey-26669209...

    In een opiniestuk voor The Washington Post van woensdag stelt voormalig FBI-directeur James Comey dat dreigementen met geweld van aanhangers van Donald Trump tijdens de strafzaken tegen hem geen zorg zouden moeten zijn voor mensen die willen dat hij verantwoording aflegt.

    Comey, die door Trump werd ontslagen, schrijft dat we weliswaar altijd op onze hoede moeten zijn voor potentieel politiek en ideologisch geweld, maar dat het de taak van de FBI is om zich zorgen te maken over zulke dingen, en dat de "dreiging" van geweld veel erger is dan de mogelijkheid van het echte geweld.

    "Ik weet uit professionele - en helaas ook persoonlijke - ervaring dat mensen meestal dreigen omdat ze gratis in je hoofd willen wonen en invloed willen hebben op de manier waarop je leeft, zelfs als ze nooit bij je in de buurt komen," schrijft Comey.

    "We moeten niet toestaan dat het idee van Trumps geweld een soort boogeyman wordt die ons bang maakt voor onze toewijding aan de rechtsstaat," voegt hij eraan toe.

    Als het gaat om gewelddadige gebeurtenissen zoals 6 januari, zegt Comey dat het uiteindelijk een fout van de beveiliging was en dat het contingent extremistische groepen zoals de Oath Keepers en Proud Boys "die met opruiende bedoelingen opereerden" onder de relschoppers minimaal was. "In de overgrote meerderheid waren de daders van 6 januari debielen die in de leugens van Trump trapten. Zij moeten verantwoordelijk worden gehouden - ieder van hen - maar zij zouden niet het monster onder ons nationale bed moeten zijn," schrijft Comey.

    Volgens Comey is de dreiging van opruiende Trump-aanhangers grotendeels geneutraliseerd, zoals blijkt uit de duizenden vervolgingen van 6 jan. relschoppers, waarvan vele tot gevangenisstraffen hebben geleid.

    "Dit zijn geen jihadi's die zichzelf willen opblazen voor een beloning in het paradijs," schrijft Comey. "Dit zijn vooral mensen met een dagtaak die een gevoel van wrok hebben, aangewakkerd door de amorele demagoog die zich nu weer kandidaat stelt voor het presidentschap. Ze stemmen misschien op hem - degenen die nog geen misdadigers zijn - maar ze zijn niet van plan om voor hem te sterven of zelfs maar de gevangenis in te gaan."

    Lees de volledige opiniebijdrage op The Washington Post.

    www.washingtonpost.com/opinions/2024/...
  8. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 15:46
    Adam Klasfeld
    @KlasfeldReports

    Goedemorgen vanuit New York.

    Trump wordt mogelijk levenslang uitgesloten van de vastgoedsector in New York, een boete van grofweg $370 miljoen, en nog veel meer als hij na de slotpleidooien vandaag aansprakelijk wordt gesteld voor fraude.

    We verslaan ze live, @TheMessenger.

    twitter.com/KlasfeldReports/status/17...
  9. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 15:55
    Trump's vermogen om onroerend goed te praktiseren in NY op het spel als civiel fraudeproces eindigt
    Bovenop een mogelijke boete van ongeveer $370 miljoen, kan Trump voor altijd de mogelijkheid verliezen om zijn onroerend goed praktijk uit te oefenen in de staat waar hij zijn imperium opbouwde.
    Gepubliceerd
    Adam Klasfeld.

    Link Engels.
    themessenger.com/politics/trumps-abil...

    Donald Trump is misschien niet langer in staat om een officiële samenvatting te geven in zijn civiele fraudezaak, maar nu zijn rechtszaak ten einde loopt met slotpleidooien op donderdag, kan de inzet voor de voormalige president niet hoger zijn - of persoonlijker.

    Bovenop de ongeveer 370 miljoen dollar die hij mogelijk moet betalen, moeten de advocaten van Trump de erfenis verdedigen van het New Yorkse vastgoedimperium dat hun cliënt een leven lang heeft opgebouwd. In september beval Arthur Engoron, rechter in het Hooggerechtshof van Manhattan, de ontbinding van de bedrijven die aan de basis liggen van deze eigendommen, waaronder de gelijknamige Trump Organization die hotels, golfbanen, woningen en een brandingoperatie over de hele wereld runt.

    Na een 11 weken durende rechtszaak die begin oktober begon over de resterende claims, zijn de procureur-generaal van New York, Letitia James, en haar juridische team nog lang niet klaar. Eerder deze maand vroeg de staat om een levenslang verbod voor Trump en zijn voormalige zakenpartners Jeffrey McConney en Allen Weisselberg om deel te nemen aan de vastgoedsector in New York. De oudste twee volwassen zonen van de voormalige president, Eric Trump en Donald Trump Jr., hangt een mogelijk verbod van vijf jaar boven het hoofd.

    Andere dwangbevelen zouden Trump, zijn zonen, McConney en Weisselberg verbieden om op te treden als functionaris of directeur van een bedrijf in de staat New York.

    Ter ondersteuning van deze strenge straffen wijst de openbare aanklager op de bevindingen van rechter Engoron dat Trump tussen 2014 en 2021 elk jaar tussen 812 miljoen dollar en 2,2 miljard dollar aan activa heeft opgeblazen in zijn financiële verklaringen. De procureur-generaal beweert dat Trump zijn vermogen tussen 2011 en 2013 met honderden miljoenen dollars per jaar overwaardeerde, maar omdat deze financiële verklaringen voor de verjaringstermijn vielen, speelden ze geen rol in de beslissing van de rechter.
    De voormalige Amerikaanse president Donald Trump spreekt terwijl de rechtbank een lunchpauze neemt tijdens de eerste dag van zijn civiele fraudeproces bij het New York State Supreme Court op 02 oktober 2023 in New York City.
    De voormalige Amerikaanse president Donald Trump spreekt terwijl de rechtbank een lunchpauze neemt tijdens de eerste dag van zijn civiele fraudeproces bij het New York State Supreme Court op 02 oktober 2023 in New York City.Michael M. Santiago/Getty Images

    Trump's hoofdadvocaat Christopher Kise heeft gestaag dezelfde boodschap in de verdediging van zijn cliënt gehamerd: Kise heeft herhaaldelijk gezegd dat er "geen slachtoffers" waren en "geen vertrouwen" van de geavanceerde banken en verzekeringsmaatschappijen die de financiële verklaringen van Trump hebben ontvangen, zoals Deutsche Bank en Zurich North America.

    Trump's civiele fraudezaak eindigt met beschuldigingen en een cliffhanger
    Trump vraagt uitstel voor civiele fraudezaak in New York
    De getuigenis van Eric Trump scherp in twijfel getrokken terwijl de New Yorkse golfclub centraal staat in het civiele fraudeproces
    Donald Trump arriveert bij het hooggerechtshof van de staat New York voor het begin van het civiele fraudeproces
    New York vs. Trump: Wat u moet weten voor de eerste dag van het $250 miljoen civiele fraudeproces
    Donald Trump Jr. zal naar verwachting maandag het spits afbijten van de verdediging in het civiele fraudeproces in New York

    Engoron verklaarde eerder dat de schade de integriteit van de markten betrof, en toen het proces begon, verklaarde Kevin Wallace, raadsman van de procureur-generaal: "Dit zijn geen slachtofferloze misdaden."

    Bepaalde getuigen, zoals Nicholas Haigh, voormalig hoofd risicomanagement van Deutsche Bank, en schrijvers van verzekeringen getuigden dat ze vertrouwden op de financiële verklaringen van Trump bij het toekennen van gunstige voorwaarden voor leningen en verzekeringen, merkte de procureur-generaal op in hun slotverklaring. Michiel McCarty, de getuige-deskundige van de staat, berekende de rente die Deutsche Bank zou hebben gemaakt als ze een waarheidsgetrouw beeld hadden gehad van de bezittingen van Trump op ongeveer 168 miljoen dollar.

    Kise heeft lang betoogd dat de berekening van de renteverliezen nul zou moeten zijn, omdat de partijen over hun voorwaarden hebben onderhandeld en er van Deutsche Bank verwacht kon worden dat ze due diligence zou uitvoeren.

    Het juridische team en de campagne van Trump hebben op het moment van publicatie niet gereageerd op een verzoek om commentaar om te bevestigen dat hij de samenvattingen zal bijwonen, nu rechter Engoron heeft bepaald dat de voormalige president de rechtszaal niet zal mogen toespreken. Uit op woensdag vrijgegeven e-mails bleek dat Trump weigerde te voorkomen dat zijn slotpleidooi een "campagnetoespraak" zou worden. Een van de voorwaarden van de rechter kwam neer op een waarschuwing om een spreekverbod af te dwingen dat van kracht was sinds de tweede dag van het proces, waartegen hoger beroep is aangetekend. De rechter weigerde ook om de samenvattingen uit te stellen nadat de moeder van voormalig first lady Melania Trump, Amalija Knavs, was overleden.

    Engoron noemde de aanzienlijke veiligheids- en logistieke regelingen van de rechtbank om de aanwezigheid van Trump te accommoderen, die niet verplicht is voor slotpleidooien, maar de bondgenoten van de voormalige president protesteerden. Een loyalist, Rep. Elise Stefanik (R-N.Y.), die wordt gezien als een potentiële vicepresident running mate voor Trump in 2024, tweette: "Verachtelijk."

    De mondelinge argumenten staan gepland om 10 uur EST en het blijft onduidelijk of de rechter een uitspraak zal doen vanaf de bank - of op een later tijdstip een schriftelijke uitspraak zal doen.
  10. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 16:10

    Trump's aanval op Biden's leeftijd komt hem duur te staan: Morning Joe
    Tom Boggioni
    11 januari 2024 9:27AM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-biden-2666930044/

    In een reactie op nieuwe peilingen waaruit blijkt dat Donald Trump oudere kiezers met een verbluffende marge verliest aan president Joe Biden, suggereerde het panel van MSNBNC's "Morning Joe" dat de voormalige president een belangrijk stemblok wegjaagt dat hij nodig heeft in zijn derde kandidatuur voor het Oval Office.

    Het panel merkte op dat in de nieuwe peiling Biden 60 procent tegen 39 procent leidt onder kiezers ouder dan 65. Het panel was het erover eens dat Trump's aanvallen op Biden's leeftijd een belangrijke factor kunnen zijn, samen met de chaos die Trump altijd vergezelt, oudere kiezers afschrikt.

    "Ik wil dat we het over dit deel hebben, omdat iedereen zich richt op de jongere kiezers die op dit moment niet zoveel naar hem toe bewegen als ze dachten," vroeg co-host Scarborough aan zijn panel. "Ze zullen thuiskomen. Dat zullen ze gewoon. Maar kijk eens naar dit getal: kiezers van 65 jaar en ouder, Joe Biden, 60 procent, Donald Trump - Sam, niemand had dit verwacht, maar we hebben dit gezien. Oudere kiezers bewegen zich al een tijdje gestaag in de richting van Joe Biden, en natuurlijk, zoals we weten, oudere kiezers? Ze stemmen."

    "Ja, ik was dit een paar jaar geleden aan het oppakken," bood medewerker Sam Stein aan. "De New York Times deed een verhaal over wie zich eigenlijk zorgen maakte over de juridische problemen van Trump en of ze dachten dat ze serieus waren, en we zagen een uitsplitsing naar leeftijd; 65 jaar en ouder, veel bezorgder dan de jongere generaties, dat wekte mijn interesse."

    "Misschien hebben ze Watergate meegemaakt en begrijpen ze de ernst ervan," voegde hij eraan toe. "Je ziet het in de ene na de andere peiling, waar meer conservatieven, traditionele Republikeinen Joe Biden steunen. Er zijn een aantal theorieën over. Misschien beledigen de leeftijdsaanvallen op Biden juist deze cohort."

    "Het is die chaosfactor die Nikki Haley begint uit te spelen in New Hampshire," verklaarde Katty Kay op MSNBC. "We horen mensen steeds praten over: je wilt niet de chaos van Donald Trump. Als je ouder wordt - chaos is eng voor iedereen - maar ik denk dat het vooral voor oudere mensen is als je je toch al kwetsbaarder en fragieler voelt over de wereld."

    Bekijk video.
    www.youtube.com/watch?v=8CFJTvfNFLI
  11. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 16:18
    twitter.com/KlasfeldReports/status/17...
    Het is nog al rommelig om te kopiëren, maar ik zal het proberen.
    ====================================
    2 m
    Nadat hij van het gerechtspersoneel te horen heeft gekregen dat de verslaggevers in de rij staan, grapt Engoron - met de voor hem kenmerkende grimmige humor -: "In de rij? Alsof ze neergeschoten worden of zo."
    Adam Klasfeld
    @KlasfeldReport
    -
    1 m
    Engoron merkt op dat de verdachten eerst gaan tijdens slotpleidooien.

    Trump's hoofdadvocaat Christopher Kise staat op het punt te beginnen.
    s
    Nu:

    Trump komt de rechtszaal binnen, gevolgd door zijn zoon Eric Trump en zijn advocaten.
    Adam Klasfeld
    @KlasfeldReports
    -
    43 m
    Voor slotpleidooi, @NewYorkStateAG
    deze verklaring uit:

    "Gedurende dit proces hebben we de volledige omvang en reikwijdte van [Trump's] fraude onthuld."
    "Voordat dit proces begon, oordeelde het Hof in ons voordeel en stelde vast dat Donald Trump zich bezighield met jaren van aanzienlijke financiële fraude en zichzelf en zijn familie ongerechtvaardigd verrijkte. Gedurende dit proces hebben we de volledige omvang en reikwijdte van die fraude onthuld. Ik ben trots op de zaak die we hebben gepresenteerd en ik ben ervan overtuigd dat de feiten en de rechtsstaat aan onze kant staan."
  12. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 16:39

    17 m
    Als reactie op
    @KlasfeldReports
    Kise richt zich op de bezwaren tegen de verjaringstermijn van de verdediging, die rechter Engoron vóór het proces heeft afgewezen.
    Adam Klasfeld
    @KlasfeldReports
    ·
    20 m
    Kise zegt dat de AG probeert "iemand die deel uitmaakt van de structuur" van de vastgoedsector in de staat New York failliet te laten gaan.
    Adam Klasfeld
    @KlasfeldReports
    ·
    19 m
    Op de tweede dia staat: "Geen enkele klacht."

    "Hoe vleiend het ook mag zijn, rechter, het enige citaat dat ze hebben is voor jou", zegt Kise tegen Engoron.
    Adam Klasfeld
    @KlasfeldReports
    ·
    20 m
    Als reactie op
    @KlasfeldReports
    Kise heeft een diavoorstelling klaar voor zijn samenvattingen, waarvan de eerste getiteld is 'Not One Witness'.

    Op basis van die afbeelding zegt hij: "Niet één getuige. Geen enkele getuige [...] 44 dagen proces, geen enkele getuige kwam deze rechtszaal binnen en zei dat er sprake was van fraude."
    Adam Klasfeld
    @KlasfeldReports
  13. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 16:55


    Kise zegt dat er voor Trump geen reden was om zijn rijkdom op te blazen om een ??voet tussen de deur bij de bank te krijgen.
    “Ze slepen president Trump door de deur.”
    ==========================================
    Kise:

    "Hij is een 'walvis'-klant. Hij is een van de tien tot vijfentwintig mensen die de bank bij haar deuren wil verwelkomen."

    Proefgetuigenis over "walvisjacht"
    ================================================
    In hun slotbrief merkte het kantoor van de NYAG op dat Nicholas Haigh, voormalig hoofd risicobeheer van Deutsche Bank, zei dat de bank zich baseerde op de financiële overzichten van Trump.
    ============================================================
    Nadat Kise blijft verwijzen naar wat hij beschrijft als 'onweerlegde' getuigenissen, komt de rechter tussenbeide en vraagt ??aan de tafel van de AG of hij onbetwiste getuigenissen moet accepteren.

    Dat doet hij niet, antwoordt een van de advocaten van de staat.
    ==========================================
    Engoron zegt dat hij niet toegeeft dat de getuigenis in feite niet weerlegd is, en zelfs als dat wel het geval zou zijn, zou hij kunnen vaststellen dat de getuigenis niet geloofwaardig is.
  14. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 17:06
    'Ik heb geen rechten': Trump geeft zelfmedelijdende monoloog voorafgaand aan sluiting in fraudeproces
    David Edwards
    11 januari 2024 10:28AM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-no-rights/

    Voormalig president Donald Trump uitte zijn bezorgdheid over zichzelf in een toespraak in het gerechtsgebouw vlak voordat advocaten hun slotpleidooi zouden houden in zijn fraudeproces van $270 miljoen.

    Trump sprak donderdag in een gerechtsgebouw in Manhattan met verslaggevers voordat hij de rechtszaal binnenging.

    "Het is verkiezingsbemoeienis op het hoogste niveau", zei Trump en noemde het proces een heksenjacht. "Het is een schande. Het is in coördinatie met het Witte Huis en Joe Biden omdat hij een campagne niet eerlijk kan winnen."

    De voormalige president merkte op dat hij misschien niet mag spreken tijdens de slotpleidooien.

    "Ik wil de samenvatting maken," merkte hij op. "Op dit moment laat de rechter mij niet samenvatten omdat ik dingen naar voren zal brengen die hij niet wil horen. En het is een heel oneerlijk proces."

    "Ik heb echt geen rechten," voegde Trump eraan toe, opnieuw verwijtend naar het "zeer oneerlijke" proces. "Dus we geven een nieuwsconferentie waar we echt kunnen spreken en hier een microfoon hebben.... En ze willen echt niet dat we te veel spreken."

    "Dus we zullen zien of de rechter me toestaat om te spreken of niet. Misschien niet, maar ik zou het zeker graag willen."

    Bekijk de video hieronder van AP.
    www.youtube.com/watch?v=d5-3P4eqHng
  15. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 17:13
    Kise gaat achter ‘seriële leugenaar’ Michael Cohen aan.

    "Hij gaf toe dat hij bij zijn veroordeling tegen rechter Pauley had gelogen", merkt Kise op, verwijzend naar deze getuigenis.
    =========================================
    Cohen getuigde dat Trump hem een ??‘willekeurig’ opgeblazen getal had laten ‘reverse-engineeren’.

    'Hij getuigt ervan, precies daar', zegt Kise, wijzend naar de tribune.

    ‘Vervolgens, zegt hij daar, heeft president Trump hem niet opgedragen de cijfers op te blazen.’
    ===============================================
    Cohen zei later dat Trump zijn richtlijnen stilzwijgend gaf, ‘als een maffiabaas’.

    Achtergrondinformatie over de getuigenis van Cohen in het proces en de rimpelingen ervan hier. themessenger.com/politics/team-trumps...
    ==============================================
  16. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 17:26
    quote:

    gnocchi. schreef op 11 januari 2024 15:55:

    Trump's vermogen om onroerend goed te praktiseren in NY op het spel als civiel fraudeproces eindigt
    Bovenop een mogelijke boete van ongeveer $370 miljoen, kan Trump voor altijd de mogelijkheid verliezen om zijn onroerend goed praktijk uit te oefenen in de staat waar hij zijn imperium opbouwde.
    Gepubliceerd
    Adam Klasfeld.

    Link Engels.
    themessenger.com/politics/trumps-abil...

    Foutje. Er staat beschreven 350 miljoen ipv 370.
    Volgens mij moet het 320 miljoen zijn.
  17. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 17:29
    Kise wendt zich tot een rechtsvraag:

    In september werd Trump aansprakelijk bevonden voor de eerste van zeven claims tegen hem.

    Voor de overige tellingen ligt de lat hoger, in die zin dat de staat de intentie en de materialiteit moet bewijzen – dat wil zeggen of eventuele afwijkingen in financiële overzichten van belang waren voor banken en verzekeraars.
    ===============================================

    De definitie van de verdediging is of een onjuiste weergave betrekking heeft op de vraag of deze 'materieel' is voor de 'gebruiker', dat wil zeggen de bank of verzekeringsmaatschappij in kwestie.

    Team Trump beweert dat het niet van wezenlijk belang was voor Deutsche Bank.
    ===============================================

    Reactie op Team Trumps definitie van ‘materialiteit’
    twitter.com/KlasfeldReports/status/17...
    twitter.com/lawofruby/status/17454810...
  18. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 17:34
    Lisa Rubin
    @lawofruby
    Als voormalig effectenadvocaat vind ik het argument van de advocaat van Trump over wat financiële informatie wel en niet materieel is schokkend. Wat juridisch van belang is, is of informatie van materieel belang zou zijn voor een redelijke investeerder/financiële instelling. 1/
    ================================================
    Lisa Rubin
    @lawofruby
    In Trump World is informatie echter alleen van materieel belang als het de beslissingen van de specifieke instelling – de private vermogensbeheergroep van Deutsche Bank – waarvan Trump leende, zou hebben veranderd.
    ==========================================
    Lisa Rubin
    @lawofruby
    Kredietnota's van meer dan tien jaar geleden, toen Deutsche Bank werd misleid door Trump EN bereid was leningen te verstrekken tegen voorwaarden die ver buiten de commerciële kredietnormen lagen, doen nauwelijks af aan de materialiteit.
    ===============================================
  19. forum rang 9 gnocchi. 11 januari 2024 17:49
    quote:

    gnocchi. schreef op 11 januari 2024 17:26:

    [...]

    Foutje. Er staat beschreven 350 miljoen ipv 370.
    Volgens mij moet het 320 miljoen zijn.
    Adam Klasfeld
    @KlasfeldReports

    Wat de voorgestelde uitbetaling van ~$370 miljoen betreft, beschuldigt Kise de AG ervan "haar oordeel in de plaats te stellen van geavanceerde banken."

    De staatsgetuige schatte dat Deutsche Bank 168 miljoen dollar aan rente verloor die ze in rekening zou hebben gebracht als ze de ware rijkdom van Trump kenden.
71.154 Posts
Pagina: «« 1 ... 3427 3428 3429 3430 3431 ... 3558 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.542
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.973
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.545
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.149
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.764
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.619
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.407
AMG 965 126.198
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.174
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.708
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.149
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.207
ASR Nederland 18 4.130
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 mei

    1. Eurocommercial Q1-cijfers
    2. VK economische groei eerste kwartaal
    3. VK handelsbalans maart
    4. VK industriële productie maart
    5. Wolters Kluwer €1,36 ex-dividend
    6. Aperam €0,50 ex-dividend
    7. AMG €0,20 ex-dividend
    8. Arcadis €0,85 ex-dividend
    9. VS consumentenvertrouwen (Universiteit Michigan) mei (vlp) 77
  2. 13 mei

    1. NL faillissementen april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht