Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PROSUS NL0013654783

Laatste koers (eur)

32,745
  • Verschill

    +1,235 +3,92%
  • Volume

    1.833.663 Gem. (3M) 2,9M
  • Bied

    32,735  
  • Laat

    32,745  
+ Toevoegen aan watchlist

Prosus 2024

545 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 28 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Hopper58 11 januari 2024 06:58
    (Yicai) Jan. 10 -- WeCom, Tencent Holdings’ workplace collaboration app, expects to become profitable this year ahead of its main competitors, Alibaba’s DingTalk and ByteDance's Feishu, according to its vice president.

    WeCom's number of daily active users rose last year, Li Zhifeng also said at an internal company meeting yesterday, without disclosing any figures. The number of educational firms using the platform fell, while retail business users increased, he added.

    WeCom added 1,399 new searchable applications and 3,734 new development app templates for users, producing 214,084 new development apps last year, according to the company. Outsourced app development is the creation of self-built apps through WeCom using third-party service providers.

    The data mainly reflects the building of WeCom's independent software vendor ecosystem, which leads to optimistic expectations about its earnings turning positive, a VP of an enterprise service company told Yicai.

    WeCom also revealed that more than 300,000 new third-party paying companies and over 100 million third-party paying accounts joined the platform.

    WeCom has made many changes to its business and payment models in recent years. The app's 4.0 version upgraded its meetings product last year, allowing users to hold up to five simultaneous meetings, with the option to buy advanced features to unlock more.

    The number of enterprises and organizations on WeCom exceeded 10 million in 2022, with over 180 million active users and more than 500 million users connected via Tencent's WeChat ‘everything’ app.

    DingTalk's users totaled 700 million at the end of last year, it announced yesterday. The number of organizations, including businesses and schools, was 25 million, that of paid DAUs reached 28 million, and that of software-paid firms totaled 120,000, it added, without disclosing any financial data.

    Editor: Martin Kadiev

    www.yicaiglobal.com/news/exclusive-te...
  2. forum rang 10 voda 11 januari 2024 07:24
    De beurs in Japan steeg vanochtend met bijna 2 procent naar 35.084 punten, na een winst van twee procent op woensdag, terwijl de beurs in Hongkong onder aanvoering van de techgianten Alibaba en Tencent vanochtend ruim twee procent steeg. Sydney, Seoel en Shanghai wonnen daarnaast ongeveer een half procent.

    Bron ABM nieuws
  3. forum rang 5 maarten030 11 januari 2024 07:26
    quote:

    voda schreef op 11 januari 2024 07:24:

    De beurs in Japan steeg vanochtend met bijna 2 procent naar 35.084 punten, na een winst van twee procent op woensdag, terwijl de beurs in Hongkong onder aanvoering van de techgianten Alibaba en Tencent vanochtend ruim twee procent steeg. Sydney, Seoel en Shanghai wonnen daarnaast ongeveer een half procent.

    Bron ABM nieuws
    Na dit weekend is Taïwan ook geweest en kunnen we door.
  4. PabloJa 11 januari 2024 08:24
    quote:

    maarten030 schreef op 10 januari 2024 09:07:

    [...]

    Na de verkiezingen kan het ook zomaar weer omhoog gaan. Je zult toch gewoon naar de cijfers van Tencent moeten blijven kijken elk kwartaal. De verwachtingen zijn dat er meer winstgevendheid komt komende jaren. Dan zal de koers vanzelf gaan volgen. Laatste jaren is winstgevendheid sterk afgenomen en daardoor is de koersval sinds de top gewoon terecht.

    Tencent kan best in toekomst naar multiples toe van 25+ alleen is daar wel een duidelijk groei voor nodig. Als een aandeel in winstgevendheid daalt of gelijk blijft is dat echt onmogelijk. Dan ga je van een groei-aandeel naar een waarde-aandeel en kom je dus op multiples van 10-15.
    Dat zou mooi zijn, Ik denk dat Tencent mooie winsten maakt en gaat maken, maar daar gaat het mij allemaal niet om.

    Ik zou denken dat die multiples al langer zouden moeten gelden als de markt inderdaad Chinatechbedrijven als groeiers zien. In vrije markten hou je als het economisch even niet goed gaat ook hogere multiples bij groeiers, alleen wel lagere koersen uiteraard. Hoge bomen vangen veel wind, vooral tech, en daar speelt Xi's China parten. Er is bijvoorbeeld een kans dat Xi zegt, en nu heeft Tencent geen aandeelhouders via de certificaten meer. Of, winst moet nu de helft naar dit en dit fonds gaan. Etc. Technologie, vooral soft, is gevoelig voor machtsmomentum. Je weet niet wat er komen kan, ideologie en macht wegen zwaar, en dat heeft weldegelijk een precedent.

    Ik heb grote posities Prosus opgebouwd sinds IPO, maar ik zie niet de hemel ermee, wel gewoon mooie kansen, maar wel gepaard met fors risico.
  5. forum rang 7 Hopper58 11 januari 2024 08:42
    Nogmaals: ook in China gaat A.I. toepassingen vinden en daarvan gaat Tencent enorm profiteren. Velen denken nog altijd dat het een hype is die wel zal overgaan. Maar het is echt een nieuwe technologische revolutie.

    Grubb Chief Technology van Cisco:
    'Dat doet evenwel geen afbreuk aan het belang van de AI-revolutie, zegt Grubb. 'Ik ben er vrij zeker van dat we het hallucinatieprobleem oplossen. En ik denk dat we op een punt gaan komen dat je een probleem gewoon kunt beschrijven, waarna het systeem de software herschrijft om het op te lossen.'

    De revolutie wordt alleen maar radicaler. 'GPT gaat over tekst. Maar een AI-model zal ook alle YouTube-video's kunnen bekijken. Op YouTube staat naast veel onzin ook veel interessante informatie. Bedenk wat er gebeurt als al die video-inhoud wordt geïndexeerd. Net zoals de webbrowser online-informatie organiseerde.'

    VR en AR
    Grubb kijkt ook naar virtual en augmented reality (VR en AR). 'Je moet kijken naar de innovatie die je verkrijgt als al die technologie wordt samengebracht. VR heeft interessante toepassingen, zoals het virtueel bezoeken van vastgoed. Maar AR is interessanter. Nu raadplegen we in een meeting af en toe Google op onze smartphone op zoek naar informatie om mee te doen aan de conversatie. Met AR kan je de hele tijd realtime toegang krijgen tot informatie (bijvoorbeeld via een slimme bril, red.). De toepassingen lijken eindeloos. De technologie kan je bijvoorbeeld ook heel visueel tonen hoe je, stap voor stap, een toestel herstelt. AI kan in de achtergrond meedenken en oplossingen voorstellen.'

    www.tijd.be/ondernemen/technologie/ai...
  6. forum rang 7 Hopper58 12 januari 2024 08:23
    Op de blog van De Tijd:

    08:02
    Chinese deflatie zet door
    Hier maken we ons nog altijd wat zorgen over de inflatie, maar in China is het omgekeerde het geval. Want in december was er sprake van een deflatie (zakkende prijzen) van 0,3 procent. Dat was in lijn met de verwachtingen van economen, maar het gaat wel om de derde maand op rij waarbij het prijspeil zakt. Het is de langste reeks sinds 2009:

    De Volksrepubliek heeft te maken met een slabakkende groei door een lage vraag naar producten en diensten in het binnen- en buitenland. Daarnaast zorgen de zakkende grondstoffenprijzen voor neerwaartse druk op het prijspeil.

    'China moet stevig ingrijpen om de deflatiecyclus te breken', klinkt het bij econoom Raymond Yeung van ANZ. 'Anders dreigt het land in een negatieve spiraal te vallen.' Hij voorspelt dat de Chinese centrale bank met renteverlagingen zal komen om de binnenlandse vraag naar producten en diensten op te krikken.

    De meeste economen rekenen er dan ook op dat de monetaire autoriteit de beleidsrente maandag zal knippen en daarnaast meer geld zal injecteren in het banksysteem.
  7. forum rang 7 Hopper58 12 januari 2024 09:19
    Op de blog van De Tijd:

    09:12
    BlackRock verlaagt waardering Byju's tot 1 miljard dollar
    De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock heeft de waarde van zijn belang in de Indiase leerapp Byju’s met 95 procent verlaagd, van 22 miljard dollar begin 2022 tot 1 miljard dollar, maakte het Amerikaanse onlinemedium TechCrunch volgens Reuters bekend.

    In mei vorig jaar had BlackRock de waardering al tot 8,4 miljard dollar verminderd en in november had Prosus Byju’s al op minder dan 3 miljard dollar gewaardeerd.
  8. forum rang 7 Hopper58 12 januari 2024 10:03
    quote:

    kassa! schreef op 12 januari 2024 09:31:

    Voor het eerst sinds vorig jaar februari weer een positie in Prosus

    Gelijk deze docs.google.com/spreadsheets/d/1eiqn9... gestroomlijnd.
    Het duurde even voor het nieuws doordrong, maar we zijn nu aan het stijgen. kassa! heeft hier zeker meer invloed dan JPMorgan. Welkom terug.
  9. forum rang 4 @monkeytail 13 januari 2024 16:57
    Mijns inziens is Xi gefrustreerd door Taiwans positie, maar is het ook niet zo dat hij niet kan wachten. Het tromgeroffel is vooral gericht tegen de invloed die de VS heeft in Taiwan. In dit klimaat van protectionisme, is het slechts de bevestiging van de posities. Politiek geneuzel, dat nog wel even zal aanhouden maar de economie alleen maar schaadt ipv goed doet en dat weet Mainland China ook.
  10. forum rang 5 maarten030 13 januari 2024 17:03
    quote:

    Alfie Solomons schreef op 13 januari 2024 13:43:

    Verwachten jullie dat de uitkomst van de Taiwanese verkiezingen veel invloed gaat hebben of zit de herbenoeming grotendeels all in de koers?
    Ik denk een "non event"
  11. forum rang 5 kassa! 14 januari 2024 12:10
    Vreemd dat je bijna nergens leest dat de DPP haar absolute meerderheid kwijt is.

    (ABM FN-Dow Jones) De presidentsverkiezingen in Taiwan zijn zaterdag gewonnen door de China-kritische Democratische Progressieve Partij. Het was de derde keer op rij dat de DPP de verkiezingen won.

    De Taiwanese vicepresident Lai Ching-te eiste zo'n 40 procent van de stemmen op na een spannende verkiezingsrace. Hij versloeg Hou Yu-ih van de Kuomintang, of Nationalistische Partij, met bijna 7 procentpunten.

    Met het verkiezingsresultaat wordt de dominantie van de regeringspartij, die door Beijing als separatistisch wordt bestempeld, uitgebreid en zullen de geopolitieke spanningen rond de eilanddemocratie vermoedelijk de komende jaren aanhouden.

    Vreemd dat je bijna nergens leest dat de DPP hun absolute meerderheid kwijt is.
  12. forum rang 4 @monkeytail 14 januari 2024 15:06
    Zowel DPP als Kuomintang zijn tegen de Volksrepubliek gericht, dat wil zeggen vóór een onafhankelijke koers van PRC en vóór democratie. Zoveel verschillen ze niet. Er verandert ook niets, per saldo. Taiwan is deels economisch afhankelijk van Peking, daarom ligt alles nogal delicaat gevoelig op politiek terrein. En dat blijft voorlopig zo. Dus status quo... elkaar zo min mogelijk irriteren lijkt het devies. Maar met een PRC weet je het nooit.
  13. forum rang 7 Hopper58 15 januari 2024 07:54
    Behoort kleding nu ook al onder de nationale veiligheid?

    Reuters: Shein wil Chinese toestemming voor beursgang VS
    zaterdag 13 januari 2024 12:02
    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese e-commercereus Shein hoopt van de Chinese overheid toestemming te krijgen om in de Verenigde Staten naar de beurs te gaan. Dit meldde persbureau Reuters zaterdag op basis van informatie van ingewijden.

    Shein, dat volgens een van de bronnen bij een financieringsronde in mei werd gewaardeerd op 66 miljard dollar, diende in november bij de Chinese toezichthouder haar plannen in voor een Amerikaanse beursgang. Dit ondanks het feit dat Shein haar hoofdkantoor in 2022 van Nanjing naar Singapore heeft verplaatst.

    In de VS stuit de voorgenomen beursgang ondertussen op verzet. Een groep van zowel Democratische als Republikeinse wetgevers heeft de U.S. Securities and Exchange Commission opgeroepen om de beursgang van Shein te blokkeren totdat het bedrijf heeft bevestigd dat het geen gebruik maakt van dwangarbeid.

    Shein, dat goedkope mode verkoopt in meer dan 150 landen, diende in november ook een vertrouwelijke aanvraag in bij de SEC voor de beursgang, meldde Reuters op basis van de bronnen, maar de toezichthouder zou hier nog niet op hebben gereageerd. Dit tekent de waarschijnlijk beladen aard van de aanvraagprocedure, stelden de bronnen tegenover het persbureau.

    Shein heeft tegenover Reuters niet gereageerd op een verzoek om een reactie en ook de China Securities Regulatory Commission en de SEC hebben nog geen commentaar gegeven op het bericht.
  14. forum rang 5 kassa! 15 januari 2024 08:26
    quote:

    Hopper58 schreef op 15 januari 2024 07:54:

    Behoort kleding nu ook al onder de nationale veiligheid?

    Knoop camera's ?
  15. forum rang 7 Hopper58 15 januari 2024 08:43
    Foute Chinese strategie in Taiwan?

    JEAN VANEMPTEN
    Senior writer

    14 januari 2024 19:54
    Heeft China een verkeerde keuze gemaakt door zich nadrukkelijk te moeien met de Taiwanese verkiezingen? Met Lai Ching-te is in ieder geval een 'pragmatische onafhankelijkheidsstrijder' verkozen.

    Voor de derde keer op rij wint de Democratische Progressieve Partij (DPP) de verkiezingen. De partij staat voor een onafhankelijk Taiwan, terwijl het communistische regime in Peking heeft gezworen om de 'afvallige provincie' ten laatste tegen 2049 weer in te lijven. Dat voornemen blijft ook na de stembusgang van zaterdag.

    De overwinning is niet ruim. Lai Ching-te, of William Lai, werd met 40,1 procent verkozen. De huidige presidente, Tsai Ing-wen, kreeg in 2020 nog 57 procent van de kiezers achter zich. De DPP verliest ook de meerderheid in het parlement. De partij houdt 51 zetels over, één zetel minder dan de KMT, die vriendelijker is voor Peking. Een derde partij, de TPP, ging van vijf naar acht zetels. Die partij stelt zich eerder neutraal op in de Chinadiscussie. De TPP lokte veel jongeren.

    Taiwan heeft in grote mate een presidentieel regime. Maar als de twee oppositiepartijen een akkoord bereiken, kunnen ze een flinke stempel drukken op de binnenlandse politieke agenda. Thema's zijn er in overvloed: van betaalbare woningen over koopkracht en inflatie tot de dalende export en tewerkstelling in de chipsector, die erg belangrijk is voor Taiwan.

    De dreigende taal van China, de intimiderende vliegbewegingen boven het eiland en het sturen van spionageballonnen in de aanloop naar de presidents- en parlementsrace hebben de Taiwanezen dus niet ontmoedigd om te kiezen voor een man die het eiland onafhankelijk wil houden. De vraag dringt zich zelfs op of de DPP gewonnen had als Peking zich niet gemoeid had.

    De Amerikaanse presidentsrace is voor Taiwan en de veiligheid van het eiland minstens even belangrijk als de eigen verkiezingen van afgelopen zaterdag.
    Het valt nu te bezien hoe hard China zich in de nabije toekomst zal opstellen. Komt er een economische boycot van het eiland? Het staat sowieso vast dat het vasteland de volgende vier jaar een vijandige houding blijft aannemen. De Chinese president Xi Jinping wil niet overleggen met vertegenwoordigers van de DPP. Daardoor blijft Taiwan op de geopolitieke tafel liggen en zullen de Verenigde Staten dat mogelijke conflictgebied in de gaten moeten houden.

    Opvallend is dat Lai Ching-te zijn naam van 'pragmatische onafhankelijkheidsstrijder' meteen na zijn verkiezing eer aandeed. Hij sloeg een eerder gematigde toon aan, ook tegenover China. Natuurlijk is hij politiek - door de slechte uitslag van zijn partij in de parlementsrace - meer gebonden dan de huidige presidente en is zijn bewegingsvrijheid beperkter.

    Alles zal in belangrijke mate afhangen van wat de VS doen. Die staan nu garant voor de veiligheid van het eiland en Amerikaanse politici provoceren China met de regelmaat van de klok door in Taiwan op bezoek te gaan.

    Hoe het toekomstige Amerikaanse beleid eruitziet, is nu niet te zeggen. De Amerikaanse kiezer beslist in november hoe hij de kaarten legt en wie de volgende president van de VS wordt. Die race is voor Taiwan en de veiligheid van het eiland minstens even belangrijk als de eigen verkiezingen van afgelopen zaterdag.

    www.tijd.be/opinie/commentaar/foute-c...
545 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 28 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht