Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AMG Critical Materials N.V. NL0000888691

Laatste koers (eur)

23,320
  • Verschill

    +1,200 +5,42%
  • Volume

    134.942 Gem. (3M) 237,2K
  • Bied

    23,280  
  • Laat

    23,340  
+ Toevoegen aan watchlist

AMG 2024

2.899 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 145 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Akwaba 13 januari 2024 17:30
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 13 januari 2024 15:05:

    [...]

    Ben jij Bas77......????

    Opscheppen achteraf kan iedereen.

    Ik zit trouwens al jaren in uranium en mijn statement klopte als een bus.
    Het klinkt helemaal niet alsof je er al jaren inzit hoor , als ik je antwoord las... das er naast zitten op het forum en dan nog achteraf claimen dat je erin zit ....?????? Hoe had ik na twee jaar nog kunnen weten dat je dat getypt had, moest ik niet bezig geweest zijn met cameco
  2. forum rang 9 nine_inch_nerd 13 januari 2024 18:45
    Gewoon ter info en niet te veel op diep gaan...
    Ook omdat er nu foto's getoond worden.

    Two EV models powered by sodium-ion batteries roll off line in China
    Lei Kang
    The two models feature sodium-ion batteries from Farasis Energy and Hina Battery, marking a step closer to large-scale use of the new, lower-cost batteries.
    cnevpost.com/2023/12/28/2-evs-powered...
  3. Gerard M. 13 januari 2024 21:04
    Uraniumprijs heeft meer met tekorten te maken dan met de vraag.

    Er is een tekort. En volgend jaar komt een mijn stil te liggen, wat de situatie nog erger maakt.

    Uranium is een dure hobby.
  4. Akwaba 13 januari 2024 23:48
    quote:

    Gerard M. schreef op 13 januari 2024 21:04:

    Uraniumprijs heeft meer met tekorten te maken dan met de vraag.

    Er is een tekort. En volgend jaar komt een mijn stil te liggen, wat de situatie nog erger maakt.

    Uranium is een dure hobby.
    Er is helemaal geen tekort,het " teveel "wordt opgekocht door Sprott Physical Uranium Trust, waardoor er wel een tekort ontstaat...
  5. forum rang 8 Lepre Chaun 14 januari 2024 10:26
    14 januari (Reuters) - De Chinese fabrikant van elektrische auto's BYD (002594.SZ) heeft gesprekken gevoerd met het Braziliaanse Sigma Lithium (SGML.V) over een mogelijke leveringsovereenkomst, joint venture of overname, meldde de Financial Times zondag.

    BYD ontmoette Sigma Chief Executive Ana Cabral Gardner vorige maand in Sao Paulo, vertelde de Braziliaanse voorzitter van BYD, Alexandre Baldy, aan de krant, maar gaf geen details, daarbij verwijzend naar een vertrouwelijkheidsovereenkomst.

    BYD en Sigma reageerden niet onmiddellijk op verzoeken van Reuters om commentaar.

    Zou BYD ook al contact hebben met AMG Brazil ???
  6. forum rang 8 Lepre Chaun 14 januari 2024 11:44
    BYD’s chair in the South American nation, Alexandre Baldy, said discussions had taken place with $2.9bn-valued Sigma Lithium over a possible supply agreement, joint venture or acquisition.

    Chinese carmaker BYD held talks with lithium producer in Brazil

    Group is hunting for lithium assets in the country with aim of assembling an integrated supply chain

    Please use the sharing tools found via the share button at the top or side of articles. Copying articles to share with others is a breach of FT.com T&Cs and Copyright Policy. Email licensing@ft.com to buy additional rights. Subscribers may share up to 10 or 20 articles per month using the gift article service. More information can be found at www.ft.com/tour.
    https://www.ft.com/content/3c55d69b-6932-4255-ad79-daeced372129

    BYD’s plans in Brazil comes as Chinese EV and renewable energy companies aim to rapidly expand overseas.

    The Shenzhen-based manufacturer is also planning to build an EV factory in Hungary and has been in talks for a plant in Mexico.

    Het Braziliaanse mediakanaal Exame meldde dat Volkswagen en de Chinese batterijfabrikant CATL bieders waren.

    VW zei: “Als het om grondstoffen gaat, verkennen we de markt en praten we met veel potentiële partners in verschillende delen van de wereld”, eraan toevoegend dat het geen commentaar wil geven op “marktgeruchten”.

    www.ft.com/content/3c55d69b-6932-4255...

    Sjonge jonge en AMG is gewoon Te Laag gewaardeerd alle grote jongens zitten te loeren op Brazilie .
    Het is mij veelste stil rond AMG het lijkt me sterk dat niemand er naar kijkt als ze zelf meer ALS 3 miljard voor Sigma willen betalen .
    AMG heeft veel betere positie ook de fabriek Duitsland , grafiet . etc etc .
  7. forum rang 5 geldmaker 14 januari 2024 20:21
    Vraag me af als je links en rechts leest de giga subsidies die gegeven worden of AMG nog wat opstrijkt? Of heb ik dat gemist..
  8. forum rang 7 Hopper58 15 januari 2024 09:58
    Op de blog van De Tijd:

    09:38
    KBCS zet Umicore trapje lager
    Analist Wim Hoste matigt zijn winstverwachtingen voor de takken Recycling en Energy & Surface Technologies van Umicore. Zijn prognose voor de brutobedrijfswinst (ebitda) van het bedrijf voor de periode 2024-2026 zakt hierdoor met 5 à 6 procent.

    Toch blijft hij geloven dat Umicore goed geplaatst is om een belangrijke rol te spelen in de elektrificatie van het transport. Hij denkt immers dat onderdelenfabrikanten die wereldwijd actief zijn, nog steeds van plan zijn om lokale aanvoerketens op te zetten in Europa en Noord-Amerika.

    In de rest van dit decennium zullen de batterijmaterialen de voornaamste groeimotor zijn voor Umicore, zegt hij. In het volgende decennium heeft batterijrecyclage dan weer het potentieel om een belangrijke groeimotor te worden.

    Hij verlaagt zijn advies van ‘kopen’ tot ‘bijkopen’ en laat zijn koersdoel zakken van 35 tot 29 euro.
  9. forum rang 4 mvdp 15 januari 2024 14:31
    quote:

    Lithium Koning schreef op 10 januari 2024 23:28:

    Dit is ook wel interessant om te zien! Energy storage is €/kW behoorlijk goedkoop in combinatie met duurzame energie. Laat zien dat als we een lagere stroomrekening willen we deze richting op moeten!
    Enkel omdat dit kennelijk ook nog drie duimpjes kreeg: mij is niet duidelijk wat je hier schrijft of bedoelt te schrijven.

    Het plaatje sec gaat in ieder geval niet over "Energy storage".

    Het belang van (het begrijpen van) het verschil tussen energie en vermogen is wezenlijk.

  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 januari 2024 14:41
    PERTH - In a recent assessment, Goldman Sachs has downgraded shares of Pilbara Minerals Limited (OTCMKTS:PILBF), also trading as Pilbara Minerals Ltd (ASX:PLS), to a sell rating. The investment bank's decision comes amid growing concerns over the cost-effectiveness and adherence to the schedule of the company's Beyond P1000 expansion project. Analysts at Goldman Sachs have projected significant capital expenses for Pilbara Minerals, which they believe could impact the company's financial performance.

    Pilbara Minerals has experienced a notable decline in its share value, with a 27% drop recorded over the past six months. This decrease is partly attributed to a slump in lithium prices, which has adversely affected the firm's recent performance. Goldman Sachs anticipates that shares may continue to face downward pressure.

    The company's strategy to ramp up production has not alleviated the investment bank's concerns. Goldman Sachs remains cautious, pointing to an expected downturn in free cash flow. This forecast is based on the sustained pressure from lithium supply and the increased expenditures associated with growth. The bank's outlook suggests that despite Pilbara's efforts to increase its production capabilities, the financial burden of expansion could outweigh the benefits in the current market environment.

    This article was generated with the support of AI and reviewed by an editor. For more information see our T&C.
  11. forum rang 8 Lepre Chaun 15 januari 2024 16:31
    Albemarle weet dat 2024 in het begin misschien geen gemakkelijk jaar zal zijn, en bezuinigt daarom op de kosten en herziet zijn projecten om geld vrij te houden.
    Het management is echter nog steeds geïnteresseerd in het nastreven van overnamemogelijkheden en liet onlangs doorschemeren dat het een plan klaar heeft liggen voor een “dubbelcijferige groei” in 2024.

    Zouden ze AMG overnemen ?
    Ze hebben samen wel heel veel overlapping .
  12. forum rang 6 am1993 15 januari 2024 18:48
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 15 januari 2024 16:31:

    Albemarle weet dat 2024 in het begin misschien geen gemakkelijk jaar zal zijn, en bezuinigt daarom op de kosten en herziet zijn projecten om geld vrij te houden.
    Het management is echter nog steeds geïnteresseerd in het nastreven van overnamemogelijkheden en liet onlangs doorschemeren dat het een plan klaar heeft liggen voor een “dubbelcijferige groei” in 2024.

    Zouden ze AMG overnemen ?
    Ze hebben samen wel heel veel overlapping .
    Reken er maar niet op. AMG is een veel te kleine speler en is dusdanig complex georganiseerd en divers samengesteld, dat een conglomeraat als Albemarle er nog een half miljard bij moet leggen om het een beetje op orde te krijgen of het in delen te verpatsen.
    En ik denk dat dat voor elke investeerder geldt, die naar AMG kijkt. AMG heeft best wat pareltjes in porto, maar ik denk dat AMG die gewoon zelf moet afstoten. Zal m.i. pas gebeuren als er een agressieve investeerder aan boord komt, die de boel wil opsplitsen. Ik hou AMG dus nauwlettend in de gaten, maar zit er nog niet (weer) in, want zolang er niets gebeurt is het wachten op de cijfers van het 4e kwartaal en die zullen niet best zijn. Dus een prijs ver onder de € 20 sluit ik niet uit. Helaas moet ik wel zeggen.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 januari 2024 19:01
    quote:

    am1993 schreef op 15 januari 2024 18:48:

    [...]
    Reken er maar niet op. AMG is een veel te kleine speler en is dusdanig complex georganiseerd en divers samengesteld, dat een conglomeraat als Albemarle er nog een half miljard bij moet leggen om het een beetje op orde te krijgen of het in delen te verpatsen.
    En ik denk dat dat voor elke investeerder geldt, die naar AMG kijkt. AMG heeft best wat pareltjes in porto, maar ik denk dat AMG die gewoon zelf moet afstoten. Zal m.i. pas gebeuren als er een agressieve investeerder aan boord komt, die de boel wil opsplitsen. Ik hou AMG dus nauwlettend in de gaten, maar zit er nog niet (weer) in, want zolang er niets gebeurt is het wachten op de cijfers van het 4e kwartaal en die zullen niet best zijn. Dus een prijs ver onder de € 20 sluit ik niet uit. Helaas moet ik wel zeggen.
    Als iemand AMG zou overnemen voor de huidige prijs en de overnemer zou alles verkopen behalve de lithiumtak, dan zou hij de lithiumtak voor niks krijgen,
2.899 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 145 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht