Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

X-FAB BE0974310428

Laatste koers (eur)

6,600
  • Verschill

    +0,045 +0,69%
  • Volume

    112.588 Gem. (3M) 244,3K
  • Bied

    6,550  
  • Laat

    6,600  
+ Toevoegen aan watchlist

X-FAB

218 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. vdWerff 11 januari 2024 12:01
    Lijkt me een goede zet. Heb ook een kleine order ingelegd om positie wat uit te breiden. Alle nieuwsberichten omtrent X-Fab zijn positief, sentiment wat minder, dus kansen.
    Waardering is laag.
  2. Neva 12 januari 2024 11:53
    Hi Marbella,

    Het valt me op dat je structureel negatief bent over dit aandeel. Dat lijkt me wat gek.

    Als je puur kijkt naar de cijfers, dan zie je het volgende:

    - Stock price vs LY: +20%
    - Stock price afgelopen 5 jaar: +78%

    Als je inzoomt op de kwartaalcijfers van 2023 die tot nu toe bekend zijn:
    - Q1, Q2 en Q3 beter dan forecast op vrijwel alle relevante metrics (denk aan: Revenue growth, EBITDA growth, EPS growth, Net income growth, Net margin growth).

    Ook de outlook voor de komende jaren ziet er goed uit. Verder zie je dat de PE-ratio significant lager ligt dan je mag verwachten binnen Semiconductor of Semiconductor gelieerde firma's. Het lijkt erop alsof je zelf niet op het juiste moment bent ingestapt of dat je verwacht dat je binnen 2 maanden verdubbeld in prijs....
    Dit heeft niet zoveel met XFab te maken, want als je op de juiste momenten was ingestapt had je een prima stijging gehad.

    Ongevraagd advies: als je meer voorspelbaarheid wil, koop ETFs of bedrijven met een grotere voorspelbaarheid. Tech/Semi hebben de neiging volatiel te zijn en dit is ook nog eens een relatief klein bedrijf, waarbij de revenue/marges minder voorspelbaar zijn.

    Hopelijk kan je dan de rest van dit forum met rust laten, want elke post is negatief, terwijl dit niet aan het bedrijf ligt, want die groeien structureel in omzet, marges en doen het ook consequent beter dan analisten hadden verwacht. Het mooie van XFab in mijn ogen is dat de groei in omzet, marges etc. nog niet (volledig) tot uitdrukking komt in de waardering.

    Dit betekent dat het aandeel ondergewaardeerd is vs zowel de markt als de sector en dat is juist interessant. Mijn volgende ongevraagde advies zou juist zijn om meer te kopen, want de stockprijs is gedaald, terwijl dat rationeel gezien niet logisch is.
    Er is uiteraard veel stress/zorg/onrust in de markt voor inflatie, rente etc. dus dit negatieve sentiment slaat over op bedrijven, en zeker tech/semi is daar gevoelig voor. Dat betekent uiteraard niet dat het logisch is dat het aandeel daalt ;).

    Cheers,
  3. Marbella 17 januari 2024 08:52
    US tech aandelen blijven het beter doen dan de Europese. Ondertussen 12 beursdagen en 10 ervan zijn rood geweest. Vandaag onder de 9..
  4. Neva 17 januari 2024 11:54
    Ha Marbella,

    Yes, inmiddels ook weer boven de 9 EUR. Ik denk ook dat je niet zozeer naar de dagkoersen van een aandeel moet kijken, want dat zegt niet in mijn ogen zoveel.

    Ter illustratie:
    Het kan zomaar zijn dat het nog verder zakt als er wat langer paniek blijft.
    En als er geruchten zijn over een renteverlaging, dan zal je zien dat het weer zal stijgen. Is het bedrijf dan ineens beter geworden?

    In mijn beleving moet je zoeken naar bedrijven die structureel groeien in Revenue, earnings growth rate, net income, Marges, EPS etc. Dit gaat in the end vanzelf een keer tot uiting komen in de prijs van het aandeel. XFAB heeft het afgelopen jaar uitstekend gedaan, maar dit zie je in mijn ogen zeer beperkt terug in het aandeel. Dat is gunstig in mijn ogen, want als ze zo doorgaan, dan gaat het sentiment vanzelf veranderen en in de tussentijd kan je flink goedkoop aandelen kopen.

    BESI is een bedrijf waarbij het bijv. ook even duurde voordat de prijs van het aandeel flinks steeg. Dit kon je 5 jaar geleden kopen voor rond de 18-19 EUR. De prijs ligt inmiddels rond de 140 EUR, dus als je dat destijds gekocht had is je prijs keer 6/7/8 gegaan.

    Uiteraard zeg ik daarmee niet dat XFAB ook die richting op gaat, maar de prijs van 9 EUR doet in mijn beleving geen recht aan de prestaties, dus dat is mooi, want dan kunnen we goedkoop extra kopen :)
  5. Marbella 18 januari 2024 15:30
    Ook aan chiprally doen ze niet mee... Reageren enkel op negatief nieuws. Er zijn veel andere aandelen waar je beter uw geld insteekt ipv hier je tijd te zitten afwachten , 5,10,15,20j ....kies maar.
  6. Neva 19 januari 2024 11:35
    Als je had woensdag had bijgekocht op 8.91 had je nu alweer in 2 dagen 4.15% stijging gehad. Als je je als day trader gedraagt, zoals je lijkt te doen, dan moet je misschien ook op slimme momenten bijkopen, want nu klaag je alleen maar als het daalt, terwijl er genoeg dagen zijn dat het wel stijgt.

    Als je wel bereid bent om stocks langer vast te houden of geduld te hebben dat er impact is, dan zie je bij XFAB het volgende:
    Growth vs 1 jaar geleden: +26.19%
    Growth vs 5 jaar geleden +73.7%
  7. Marbella 19 januari 2024 12:56
    Als je 5 jaar terugkijkt heb je als aandeelhouder nog geen zak verdient aan dit aandeel. Dat is juist het issue buj xfab. Met grotere bedrijven zoals een msft , goog, appl heb je dit probleem niet. Te gevoelig bij eventuele dalingen. Ik heb er geen meer , dus hoger of lager maakt me niets uit. Alles op US aandelen gezet. Weg met alle Europese aandelen.
  8. Neva 19 januari 2024 13:29
    Kunnen we dan afspreken dat je stopt met reageren op XFAB? Je bent letterlijk elke dag of om de dag negatief aan het posten, terwijl anderen, waaronder ik, wel vertrouwen in dit bedrijf heeft. Of we daarin gelijk gaan krijgen weet je nooit, maar om nou elke dag negativiteit te lezen van iemand die deze aandelen niet eens bezit o.b.v. dagscores is een beetje vermoeiend en ik vraag me oprecht af waar je je druk om maakt? Je bezit die aandelen niet eens....
  9. Marbella 19 januari 2024 15:46
    Ondertussen Nasdaq donkergroen geopend, terwijl ze in Europa terug in hun broek doen. Scenarios van voorbije jaren blijven zich herhalen.
  10. vdWerff 19 januari 2024 16:15
    Marbella,

    Zullen we het volgende afspreken:
    Wanneer X-Fab haar cijfers presenteert op 7 februari en ze worden negatief ontvangen dat je dan een virtueel schouderklopje krijgt voor je tijdelijke gelijk.

    Maar als de cijfers positief ontvangen worden dat je dan van dit forum verdwijnt en naar JET of Ebusco of Corbion of Avantium of god weet waar naartoe verhuist?
  11. Timvjjj 19 januari 2024 21:58
    Hey, pas nieuw op dit forum. Ik lees hier meteen wat negatieve en positieve comments.
    Denk dat we even wel moeten weten dat xfab een "beginnend" bedrijf is. Ze maken winst en stijgen traag maar waar. Door het chip tekort kunnen ze sneller dan voorzien een miljarden bedrijf worden. Heel veel positieve zaken.

    Xfab heeft nu rond de 1 miljard in het bedrijf gestoken om productie te verhogen,iets wat een belegger graag zien. Nu is het alleen zien of deze investering het waard gaat zijn.

    Xfab heeft een heel ervaren team wat het ook positief maakt. Ik kijk ernaar uit om verder de toekomst van xfab te zien. Ik zelf heb aandelen, maar ben eenlange belegger in dit aandeel. Op het korte termijn zie ik niet super veel veranderen tot 2026.
  12. Neva 22 januari 2024 10:31
    Ik ben benieuwd naar de full year resultaten van 23. Volgens mij kan dit niet anders, dan een erg positief zijn.
    @Timvjjj: zeker een aandeel voor de langere termijn. Ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen als ze zo door blijven gaan.
    Qua onderliggende waarde, groei per jaar, marges etc. lijkt het een parel te zijn voor de lange termijn.

    Ik ben benieuwd wat anderen hun redenen zijn om enthousiast te zijn over dit aandeel. Uiteraard ook naar redenen om hier niet enthousiast over te zijn (beren op de weg). Het helpt ook om een kritische blik te hebben.
  13. arconati 22 januari 2024 11:01
    Het probleem met X-fab en Melexis is dat ze klaarblijkelijk niet op de radar staan van analisten en institutionelen. Waarom? Een raadsel. De sector van halfgeleiders boomt al jaren en Melexis moet zeker niet onderdoen voor een hele hoop concurrenten. De koersen blijven ter plaatse trappelen en zijn belachelijk laag. Met Infineon eigenlijk hetzelfde probleem, dus het zijn niet enkel de belgische halfgeleideraandelen die problematisch zijn. Gelukkig heb ik aandelen in een tiental halfgeleiderbedrijven.
  14. VLiTaNbase 22 januari 2024 15:19
    Voorrang tien cruciale technologieën voor economie, maatschappij en veiligheid
    Nieuwsbericht | 19-01-2024 | Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (NL)

    www.rijksoverheid.nl/ministeries/mini...

    Daar zitten ook technologieën bij waarin X-FAB mede een rol speelt en/of kan gaan spelen.

    optica en geïntegreerde fotonica
    quantum
    groene chemische productieprocessen
    biotechnologie gericht op moleculen en cellen
    beeldvormingstechnologie
    (opto)mechatronica (industriële systemen/machines en apparaten)
    kunstmatige intelligentie (AI) en data
    energiematerialen
    halfgeleiders
    cybersecurity
  15. Marbella 22 januari 2024 16:48
    Allemaal goed en wel....maar het aandeel blijft slecht presteren...en dat is wat telt voor mijn portefeuille. Besi, asml , etc...doen het stukken beter..afspraak na cijfers binnen 2 weken
  16. Neva 22 januari 2024 17:37
    Het aandeel blijft slecht presteren als je het op het verkeerde moment gekocht hebt of als je de situatie interpreteert, zoals jij doet. Er is letterlijk nul reden om ontevreden te zijn over de groei van XFAB. Dat dit nog niet tot uiting komt in het aandeel is juist mooi, want dan kan je goedkoop bijkopen.

    Verder voor jouw idee:
    - AMSL vs 1 jaar geleden: +14.5%
    - XFAB vs 1 jaar geleden: +20.99%
    - Besi vs 1 jaar geleden: +116%

    Kortom, XFAB kan het, mede afhankelijk van je instapmoment zelfs beter doen dan ASML. Verder is ASML een enorm gevestigde partij die al jarenlang extreme groei laat zien en monopolist is, dus ASML en XFAB met elkaar vergelijken is niet helemaal fair. Je vergelijkt een partij met een market cap van bijna 300 miljard. Als je dat al doet, kijk dan naar de periode dat ASML nog geen gevestigde naam was. Dan zie je bijv. dat zelfs ASML tussen bijv. 2000 en 2018 helemaal niet zo'n extreme groei heeft doorgemaakt.

    Ditzelfde geldt voor BESI. Ook zij hebben jarenlang geen enorme prijsexplosie gehad. Dat is volkomen logisch, want het waren destijds nog relatief kleine spelers, geen waterdicht / structureel trackrecord etc.

    Verder is XFAB een kleine speler in een snelgroeiende markt, ze investeren significant, groeien hard etc. Je ziet heel vaak bij dit type bedrijven dat ze niet ala minute enorm omarmd worden door de markt, simpelweg omdat ze zich nog niet structureel bewezen hebben en mensen graag voorspelbaarheid willen. Dit is dus typisch een bedrijf die je koopt, omdat dit in de toekomst veel groei kan opleveren en ook geduld moet hebben, want hard groeien betekent niet dat het aandeel gelijk verdubbeld in waarde.

    Over het algemeen zie je wel dat als bedrijven structureel beter performen dan de markt, de verwachting van analisten verhoogd wordt, de markt beter door heeft waar het mee te maken heeft etc. en dat dit uiteindelijk iets gaat doen met het sentiment rondom het bedrijf. De stock prijs is ook niet gebaseerd op de letterlijke prestaties van een bedrijf. Als dat zo zou zijn, dan zou je ook geen winst/verlies kunnen maken met aandelen, want dan zou de stock price en de intrinsieke waarde gelijk zijn.

    Je kunt juist profiteren van een aandeel als er een discrepantie is tussen de stock price en de onderliggende waarde die het zou "horen" te hebben. In mijn beleving is dat bij XFAB het geval en ja, dan alsnog kan het over 1-2-3-5 jaar pas tot uiting komen en misschien wel nooit.

    Als je voorspelbaarheid wil, koop ETFs, zet je geld op een bank of stap in bonds.

    Cheers,
  17. arconati 24 januari 2024 13:00
    Halfgeleiders uit mijn portefeuille met prestatie op 1 en 5 jaar: mm Januari 2024
    AMD 118%, 660%
    Applied materials 45%; 324%
    ASMI: 63%, 1125%
    ASML: 89%; 356%
    Elmos semiconductor: 8%, 178%
    Entegris 43%, 285%
    Infineon 9%, 77%
    Kla 45%, 508%
    Lam, 69%, 400%
    Melexis: -10%, 32%
    PVA Tepla: -7%, 72%
    ST microelectronis 8%, 194%
    Suez Microtec: 62%, 196%
    Supermicrocomuter 500%, -
    Taiwan Semicond 15%, 177%
    Teradyne 6%, 200%
    X-fab 23%, 74%.
    Vaneck etf: 58%, -
    De meeste heb ik gekocht juist voor corona. Micro, Nvidia en Monolithic werden intussen verkocht.
    Enkel in Melexis en x fab grote positie.

    Het verleden zegt natuurlijk weinig over de toekomst en die ziet er voor Melexis en Xfab goed uit.
218 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht