Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Lotus Bakeries BE0003604155

Laatste koers (eur)

9.350,000
  • Verschill

    +110,000 +1,19%
  • Volume

    376
  • Bied

    9.180,000  
  • Laat

    9.490,000  
+ Toevoegen aan watchlist

Lotus Bakeries 2024

158 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Gino Scheppers 10 januari 2024 09:50
    quote:

    KBO schreef op 9 januari 2024 22:59:

    Is dit geen koersmanipulatie? Analisten mogen blijkbaar zonder schaamrood op de wangen dergelijke disputabele adviezen geven (zonder dat door de fabrikant nieuws gegeven is dat dit advies zou kunnen verantwoorden, de jaarcijfers komen er volgende maand aan) die marktverstorend werken zonder dat ze er achteraf op afgerekend worden. En nog zijn er blijkbaar mensen die er in trappen. Diegenen die ze blindelings volgen, bleken gewoonlijk zwaar de pineut, zoals achteraf reeds herhaalde malen bewezen is met deze (gekleurde?) adviezen. Ik volg LB ondertussen meer dan 10 jaar. Jaar na jaar haalt het of overstijgt dit bedrijf zijn ambitieuze prognoses. Wat als binnen een paar weken LB zijn 1 miljard omzet heeft gehaald met dito solide winstcijfers? Gaan Kippers en Co dan zeggen dan hun advies vandaag 'maar voor het lachen' was? Want diegenen die nu verkochten gaan dan wel lachen. Groen.
    Daar heb je een punt. Het is en blijft voor fundamentele analysten een bedrijf, waar ze een haat-liefde relatie mee krijgen. Uit hun berekeningsmodellen, moeten ze concluderen dat het bedrijf overgewaardeerd is. En tsja, hoe moet je er dan mee omgaan? Ik zou me als analist gewoon wat indekken, aangeven dat er een overwaardering is, maar gezien de track record van het bedrijf, en het potentieel van het bedrijf, toch een houden advies geven.
    En daarbij nog eens expliciet vermelden dat er serieuze risico's zijn, wanneer de verwachtingen niet worden ingelost. Maar ook daar, kan je dan zeggen, dat Lotus wel altijd hieraan voldaan heeft. En het koersdoel, tsja, ook daar is het een challenge om de juiste bewoording te vinden voor het vooropgestelde koersdoel. Het is duidelijk een uitdaging.
    Terloops, fundamenteel allemaal goed en wel. Maar zelfs na deze koersval, noteren we net onder het 50 EMA en een goed stuk boven het 200 EMA. En we hebben gisteren eveneens steun gevonden op een belangrijke steunlijn.
    Tjsa, volgens een TA'er is de stijgende trend nog steeds intact!! En die zeggen toch steeds, the trend is your friend.
  2. Gino Scheppers 10 januari 2024 14:39
    Momenteel koers Lotus B. 7840. Hebben we de bodem gezien? Belangrijk is om te zien hoe we de week uitgaan. En daarna de maand. De handel lijkt alvast wat gekalmeerd.
  3. forum rang 6 Krentenmenten 10 januari 2024 16:30
    quote:

    Gino Scheppers schreef op 10 januari 2024 14:39:

    Momenteel koers Lotus B. 7840. Hebben we de bodem gezien? Belangrijk is om te zien hoe we de week uitgaan. En daarna de maand. De handel lijkt alvast wat gekalmeerd.


    Goed bedrijf maar ‘overpriced’ for perfection! Het is te duur!
  4. KBO 10 januari 2024 22:25
    Dat hoor ik al ettelijke jaren. 'te duur', 'priced for perfection' enz. Wel, als je het te duur vind moet je het niet kopen, zo simpel ligt het. De vraag is, wat is 'te duur' voor een bedrijf met zo'n track record en zo'n vooruitzichten? Je kan op de cijfers wel allerlei statistieken loslaten, maar uiteindelijk heeft LB die track record wel gerealiseerd, jaar na jaar. En wanneer je hun verhaal al jaren opvolgt, zie ik geen reden om te twijfelen aan hun - ambitieuze- targets op half-lange termijn. Zie het success verhaal van hun fabriek in Mebane. Waarom zouden ze dat niet nog eens kunnen overdoen in Thailand, om de Oosterse markt efficiënt te bedienen? En hun 'kweekvijver' voor bedrijf(jes) in aanliggende sectoren van gezonde snacks is een geniaal idee: die krijgen er plots een soepel lopend wereldwijd uitgerold distributienetwerk bij. Met schitterende resultaten. Binnen een paar weken zien we wel wat het advies van deze doemdenkende analisten waard was, en dan spreken we verder.
  5. Gino Scheppers 11 januari 2024 10:30
    Ik heb alvast liever een te duur aandeel in mijn portefeuille. Dan kan ik nog altijd een stoploss plaatsen op een niveau waar ik tevreden mee ben. Dan een goedkoop aandeel, waarvan het potentieel nog moet bewezen worden.
    Ik verkoop geen winnaars in mijn portefeuille, maar wel verliezers. Maar elk zijn eigen strategie.
    Nogmaals wat is duur en wat is goedkoop? Fevertree Drinks Plc noteert bijvoorbeeld nog steeds met een KW van zomaar even 106%.
  6. Gino Scheppers 11 januari 2024 10:35
    Het is wel overduidelijk dat (sommige) analisten, wel degelijk de markt kunnen beïnvloeden met hun uitspraken.
    De vorige keer dat Kris Kippers zijn negatieve visie gaf (december 2022) stond de koers, ook voor een tijdje onder druk. Nadat de markt zijn advies had verteerd, ging het aandeel in 2023 30% de hoogte in!
    Als ING straks hun koersdoel van 9000 zou herhalen, en wanneer Berenberg, meestal zijn die ook positief, ook positief uit de hoek komt. Dan starten we gewoon weer een positieve trend.
  7. forum rang 6 Krentenmenten 11 januari 2024 21:08
    quote:

    Gino Scheppers schreef op 11 januari 2024 10:30:

    Ik heb alvast liever een te duur aandeel in mijn portefeuille. Dan kan ik nog altijd een stoploss plaatsen op een niveau waar ik tevreden mee ben. Dan een goedkoop aandeel, waarvan het potentieel nog moet bewezen worden.
    Ik verkoop geen winnaars in mijn portefeuille, maar wel verliezers. Maar elk zijn eigen strategie.
    Nogmaals wat is duur en wat is goedkoop? Fevertree Drinks Plc noteert bijvoorbeeld nog steeds met een KW van zomaar even 106%.
    Het gaat mij niet om het gelijk te halen, maarrrr…. Lotus is te ver voor de muziek uitgelopen…….
  8. forum rang 4 Tonydwi 12 januari 2024 12:05
    Klaar om terug te instappen. in stappen wij beginnen met één . uit ervaring weet ik als ik koopt dat het aandeel dan nog eens lager gaat.
  9. Gino Scheppers 12 januari 2024 17:40
    Week afgesloten met een groene dag candle op 7730. Of we hiermee een bodem hebben gezet, zullen we de komende weken zien. Zit er misschien wel dik in en dat de beleggers meteen even pauze nemen. En wachten op de publicatie van 5 februari.
  10. simidoc 16 januari 2024 09:15
    Van mij mag Lotus B. ook zo presteren.

    Lindt de chocoladefabrikant uit Kilchberg verkocht in 2023 voor 5,20 miljard frank Lindor-balletjes, pralines en chocoladekonijntjes, zo maakte het dinsdag bekend. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf dat dit bedrag de 5 miljard overschrijdt.

    Autonoom, dat wil zeggen exclusief valuta-effecten en acquisities, komt dit overeen met een stijging van 10,3 procent. De sterke Zwitserse frank was echter een negatief punt: in binnenlandse valuta steeg de omzet slechts met 4,6 procent.

    Met de gepresenteerde cijfers overtreft Lindt de eigen verwachtingen van een autonome stijging van 7 tot 9 procent. Analisten geraadpleegd door AWP hadden een gemiddeld groeipercentage van 9,2 procent verwacht.
    Hogere cacaoprijzen

    Lindt benadrukt dat het bedrijf ondanks aanzienlijk hogere kosten een organische groei met dubbele cijfers heeft gerealiseerd, vooral voor cacao, waarvan de prijs volgens de aankondiging in de loop van het jaar bijna is verdubbeld. Dit werd deels verzekerd door efficiencyverhogingen en procesverbeteringen in de fabrieken, maar de hogere prijzen werden vooral doorberekend aan de klanten.

    Lindt & Sprüngli heeft de winnende cijfers nog niet bekendgemaakt. Vervolgens worden ze in het voorjaar samen met de jaarbalans gepubliceerd. Maar het bedrijf heeft vertrouwen in de stelling dat het een EBIT-marge van circa 15,5 procent zal realiseren. Dit ligt in de bovengrens van de eerder beoogde marge van 15,3 tot 15,5 procent.

    Volgens de verklaring verwacht het management “een aanzienlijk, eenmalig positief effect op de nettowinst, wat zal leiden tot een eenmalig belastingtarief van minder dan 15 procent.” De reden hiervoor is de introductie van een mondiale minimumbelasting en het sjabloon ‘Belastinghervorming en AHV-financiering’ (STAF) in Zwitserland. Dit positieve effect heeft geen impact op de vrije kasstroom in boekjaar 2023.

    Het bedrijf heeft nu zijn vooruitzichten voor het lopende jaar bevestigd. De verantwoordelijken zien een omzetgroei van 6 tot 8 procent en een verbetering van de operationele winstmarge met 20 en 40 basispunten.
  11. Gino Scheppers 17 januari 2024 08:42
    Even niks met Solvay te maken. Maar dit vind ik ook leuk. Ook alle analisten bejubelden de opsplitsing van opsplitsing van Solvay. En ook de CEO werd op een piëdestal geplaatst en kreeg een dikke bonus van 12 miljoen.
    En dit is het resultaat de belegger is finaal de pineut. Geef mij maar Lotus. Defensief, niet cyclisch en quasi het potentieel van een oneindige groei. Er zijn nog veel, maar veel mondjes op deze wereld die het koekje kunnen verorberen. Ook hier lijkt het er weer op dat Kris Kippers het verkeerde advies geeft gegeven. Het aandeel blijkt immers zijn bodem gevonden te hebben. Op naar de cijfers op 5 februari.
    www.tijd.be/markten-live/nieuws/aande...
    Hoeveel is een aandeel waard, zoveel als een belegger er wil voor geven. En niet wat een analist zegt, dit is meer dan duidelijk.
  12. forum rang 4 Tonydwi 17 januari 2024 11:41
    Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor Lotus Bakeries verhoogd van 5.100,00 naar 6.500,00 euro, maar met handhaving van het Reduceren advies. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Alexander Craeymeersch.

    De koekjesgigant maakt op 5 februari de cijfers voor 2023 bekend. Het is echter al duidelijk dat de consument veerkrachtig is gebleken en dat de omzet waarschijnlijk de kaap van 1 miljard euro neemt.

    Met een herstel van het besteedbaar inkomen in de maak, lijkt Lotus klaar om zijn sterke groeitraject te handhaven.

    Maar Craeymeersch is van mening dat het aandeel veel te hoog gewaardeerd is. De premie ten opzichte van Europese sectorgenoten is maar liefst 170 procent, benadrukte hij.

    Dit maakt dat Lotus zich geen fouten kan veroorloven en Kepler handhaafde het Reduceren advies. Nieuwe taxaties van de analist maakten een koersdoelverhoging naar 6.500 euro wel mogelijk.

    Op de beurs van Brussel werd het aandeel Lotus Bakeries dinsdag verhandeld aan 7.880 euro. Geeft toch al zij koers verhoogt met €1400 proficiat.
  13. Gino Scheppers 17 januari 2024 20:39
    quote:

    Tonydwi schreef op 17 januari 2024 11:41:

    Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor Lotus Bakeries verhoogd van 5.100,00 naar 6.500,00 euro, maar met handhaving van het Reduceren advies. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Alexander Craeymeersch.

    De koekjesgigant maakt op 5 februari de cijfers voor 2023 bekend. Het is echter al duidelijk dat de consument veerkrachtig is gebleken en dat de omzet waarschijnlijk de kaap van 1 miljard euro neemt.

    Met een herstel van het besteedbaar inkomen in de maak, lijkt Lotus klaar om zijn sterke groeitraject te handhaven.

    Maar Craeymeersch is van mening dat het aandeel veel te hoog gewaardeerd is. De premie ten opzichte van Europese sectorgenoten is maar liefst 170 procent, benadrukte hij.

    Dit maakt dat Lotus zich geen fouten kan veroorloven en Kepler handhaafde het Reduceren advies. Nieuwe taxaties van de analist maakten een koersdoelverhoging naar 6.500 euro wel mogelijk.

    Op de beurs van Brussel werd het aandeel Lotus Bakeries dinsdag verhandeld aan 7.880 euro. Geeft toch al zij koers verhoogt met €1400 proficiat.
    zie eens naar het vorig advies:

    www.guruwatch.nl/advies/167944/Lotus-...

    had je dit gevolgd, dan was je dik maar dik gejost. Toch een leuke bende die analisten.
  14. Halve Zot 18 januari 2024 09:18
    Is advies van beurshuizen niet gewoon onderlinge concurrentie afhankelijk van hun positie, waar de kleine belegger niets aan heeft?
  15. KBO 19 januari 2024 03:52
    Of praten die analisten het aandeel naar beneden - er zijn altijd wel beleggers die hun advies volgen - om zelf voordelig in te kunnen kopen, zodat zij snel winst kunnen maken? Zie eens naar die historische adviezen van Keppler-Chevreux van LB. Als je die in '22 gevolgd had was je wel dik gesjost. Binnen een paar weken jaarcijfers van LB. Waarschijnlijk omzet voor het eerst boven 1 Miljard euro, met goeie groeicijfers. Koers vlot terug boven 8K€. En zij die deze analisten volgden, lachen groen. Analyse op cijfers, OK. Natte-vingerwerk, 'ik vind dat...', ja, dat kan ik ook. Duur? jazeker, voor zulk een solide bedrijf met zo'n track record en vooruitzichten op half-lange termijn mag dat. Maar wat moet je dan zeggen van al die AI-bedrijfjes die nog niets bewezen hebben en mee op de hype surfen? Of bedrijfjes uit de medische sector die nog moeten doorbreken? Gezien het enorme risico dat ze uiteindelijk floppen, zijn die pas duur. Geef mij dan maar een solide LB aandeel. In de kast leggen en niet meer naar omzien.
158 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht