Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

64.438 Posts
Pagina: «« 1 ... 2970 2971 2972 2973 2974 ... 3222 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Fender bass 28 januari 2024 10:29
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 28 januari 2024 09:28:

    fd.nl/economie/1503037/ruslands-verra...
    Die Nabioellina heeft al vaker openlijk kritiek geleverd. Ik gok op een hartaanval of zelfmoord binnenkort....

    Maar Elvira Nabioellina, de president van de Russische centrale bank, roept juist op tot het afbouwen van de subsidies en waarschuwt dat ze fnuikend zijn voor de pogingen van de centrale bank om de vraag te drukken en de inflatie af te remmen. Vorige week heeft de centrale bank de belangrijkste rentevoet verhoogd naar 16%, meer dan het dubbele van afgelopen juni.
  2. forum rang 8 het zwaard 28 januari 2024 12:02
    quote:

    JP Samosa schreef op 28 januari 2024 09:44:

    [...]

    Iedere keer, die totale omkeer van de werkelijkheid uitkramen,door deze zielloze drol, zonder enig besef.

    En gek genoeg heeft Poetin ook in Nederland nog sympathisanten . Hoe is het toch mogelijk….
    ( zolang ze hier veilig zijn tenminste, want naar Rusland gaan durven ze niet meer…)
    Of ze zich in Nederland nog veilig voelen, weet ik niet (trouwens net als die van China) In België worden deze getraceerd door Belgische Staatsveiligheid. M.a.w. ze komen daar op een zwarte lijst te staan met personen die de Belgische samenleving zouden kunnen ondermijnen. Belgisch minister van justitie vertelde dit onlangs nog op de TV '
  3. forum rang 10 luchtschip 28 januari 2024 12:32
    Javelin operator "Gagauz", commandant van het ATGM-team ( Anti Tank Guided Missiles team ) van de Oekrainse 79e Brigade, vernietigde meer dan 40 vijandelijke voertuigen. Hij zegt dat hij zal blijven werken totdat hij niet meer kan. "Zodra de Russen weerstand krijgen, vergeten ze hun gevechtstactieken."

    Javelin operator : vanaf de schouder wordt een raket ( Javelin vertaald speer ) richting een tank geschoten

    video 2:38 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/wartranslated/status/1751...
  4. forum rang 10 luchtschip 28 januari 2024 13:30
    De grootmoeder vormde een dodelijke bedreiging voor Rusland, dus verwoestten ze haar huis.

    Oma zegt dat het een wonder is dat ze het heeft overleefd.

    video van deze Oekrainse grootmoeder bij haar door Putin vernietigd huis 0:16 minuut geluid aan

    twitter.com/blue_eyedKeti/status/1751...
  5. forum rang 10 luchtschip 28 januari 2024 13:59
    En of de sancties werken

    Blijkbaar houdt India van goedkope Russische olie, maar is het bang voor Amerikaanse sancties als het in dollars betaalt en dus alleen roepies aanbiedt. Rusland heeft geen behoefte aan roepies en veertien schepen vol Russische olie zitten vast. Het lijkt een goed voorbeeld dat sancties werken

    Reuters: Veertien tankers met olie uit de Russische Federatie wachten al enkele weken op verscheping vanuit India. Allemaal vanwege problemen met de betaling: de Indiase kant weigert olie in dollars te betalen, uit angst onder Amerikaanse sancties te vallen. Ze bieden aan om in roepies te betalen, waar de Russische kant niet langer mee instemt.

    twitter.com/Billbrowder/status/175154...
  6. forum rang 8 het zwaard 28 januari 2024 14:46
    Ontevredenheid van Russen over oorlog in Oekraïne neemt toe, zegt Britse geheime dienst

    De Russische bevolking kijkt volgens deskundigen van de Britse geheime diensten met steeds meer ontevredenheid tegen de oorlog in Oekraïne aan. Dat blijkt zondag uit het dagelijkse verslag van de geheime diensten over de oorlog dat het ministerie van Defensie in Londen verspreidt.

    Volgens de mededeling op X neemt het aantal brandaanslagen op rekruteringsbureaus in Rusland toe en is dat terug te voeren op ontevredenheid over de oorlog en een gebrek aan vertrouwen in president Vladimir Poetin. Vooral bij Russen die onder een nieuwe mobilisatiegolf zouden vallen, zou de misnoegdheid groeien.

    "Een nieuwe mobilisering zou tegenstrijdig zijn met de belofte die Poetin op zijn jaarlijkse persconferentie op 14 december 2023 deed, namelijk dat er geen nieuwe mobilisatie komt. De aanslagen wijzen hoogstwaarschijnlijk op een gebrek aan vertrouwen in deze belofte", zo staat in de mededeling.

    Het Britse ministerie van Defensie geeft sinds het begin van de oorlog in Oekraïne dagelijks informatie over het verloop over de oorlog. Moskou verwijt Londen desinformatie.
  7. forum rang 8 het zwaard 28 januari 2024 14:49
    Angst voor tweede mobilisatiegolf in Rusland: “Dubbel zo veel aanvallen op militaire rekruteringskantoren in jongste 6 maanden”
    De jongste zes maanden is het aantal aanvallen op militaire rekruteringskantoren in Rusland verdubbeld. Dat meldden Britse militaire inlichtingendiensten. Ze vermoeden dat het te maken heeft met een groter gevoel van ontevredenheid over de oorlog bij de Russische bevolking. En in het bijzonder bij zij die opgeroepen dreigen te worden voor militaire dienst mocht president Vladimir Poetin een nieuwe mobilisatiegolf aankondigen.
    De Russische autoriteiten meldden afgelopen week dat er al 220 aanvallen waren uitgevoerd op militaire rekruteringskantoren sinds de start van de invasie van Oekraïne. Het onafhankelijke Russische mediakanaal ‘Mediazona’ heeft het over 113 aanvallen sinds 26 juli vorig jaar. “De cijfers wijzen op een verdubbeling van het aantal aanvallen de jongste zes maanden”, aldus de Britten.
  8. forum rang 8 het zwaard 28 januari 2024 14:50
    vervolg:

    De directeur van de belangrijkste Russische buitenlandse inlichtingendienst (SVR) Sergej Narysjkin beschuldigt de brandstichters ervan dat ze handelen in opdracht van het Westen.

    Ontevredenheid
    Klopt niet, volgens de Britse militaire inlichtingendiensten. “De toename van het aantal aanvallen is meer dan waarschijnlijk te wijten aan een groter gevoel van ontevredenheid onder de Russische bevolking over de oorlog en dan vooral bij zij die gemobiliseerd zouden worden bij een eventuele tweede mobilisatiegolf”, klinkt het. “Sommige van de verdachten zijn intussen beschuldigd van terrorisme en verraad.”
  9. forum rang 9 Calimero 28 januari 2024 15:51
    quote:

    luchtschip schreef op 28 januari 2024 13:59:

    En of de sancties werken

    Blijkbaar houdt India van goedkope Russische olie, maar is het bang voor Amerikaanse sancties als het in dollars betaalt en dus alleen roepies aanbiedt. Rusland heeft geen behoefte aan roepies en veertien schepen vol Russische olie zitten vast. Het lijkt een goed voorbeeld dat sancties werken

    Reuters: Veertien tankers met olie uit de Russische Federatie wachten al enkele weken op verscheping vanuit India. Allemaal vanwege problemen met de betaling: de Indiase kant weigert olie in dollars te betalen, uit angst onder Amerikaanse sancties te vallen. Ze bieden aan om in roepies te betalen, waar de Russische kant niet langer mee instemt.

    twitter.com/Billbrowder/status/175154...
    :)

    www.youtube.com/embed/89m5lKavIEY?rel...
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 januari 2024 16:53
    Special Kherson Cat
    @bayraktar_1love
    ·
    2h
    Quantum-Systems donates 100 Trinity drones in various configurations to Ukraine.

    As known, one of three configurations that Ukraine will receive will be Trinity Pro: Mapping Drone.
    deaidua.org/news/2024/01/28/quantum-s...

    About Trinity Pro: quantum-systems.com/trinity-pro/
    Image
    pbs.twimg.com/media/GE7wb62WEAEcNV1?f...
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 januari 2024 16:55
    Ukraine is introducing yet another drone. The German drone manufacturer Quantum-Systems has started the delivery of 100 Trinity drones of various models on schedule.

    The delivery of the drones was announced in September 2023 during a meeting between founding CEO of Quantum-Systems Florian Seibel and Kyiv’s Major Vitali Klitschko at the Stern Stewart Institute Summit.

    The company, which is particularly intensively involved in Ukraine’s defence campaign, is actually donating these drones. Quantum-Systems is also supplying hundreds of Vector UAVs to Ukraine on behalf of the German government.

    A spokesperson for the company confirmed to me in November last year that they were planning to train Ukrainian soldiers on these mapping UAVs in January 2024.

    While researching for another article I plan to publish next week, I was told that the Ukrainian operators had completed the train-the-trainer training at the Trinity in Ukraine and that a first delivery to the city administration of Kyiv will take place this month.

    pbs.twimg.com/media/GE7wb62WEAEcNV1?f...
  12. forum rang 10 luchtschip 28 januari 2024 17:11
    Strijd om Avdiivka

    Khorne Group FPV- drone groep : uitleg over de inspanningen van de Russen in het Tsarska Okhota-gedeelte van de Avdiivka-strijd, de riolen waardoor ze zich een weg baanden naar de zuidelijke buitenwijk, Tsarska Okhota, van Avdiivka en wat er daarna gebeurt ( geen happy ending voor deze Rus )

    video 1:26 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/wartranslated/status/1751...
  13. forum rang 10 luchtschip 28 januari 2024 17:53
    Een Russische militaire verslaggever beschrijft een interessante FPV-tactiek :

    Oekraïners plaatsen drones op de weg, kijken naar de camera's en zodra ze een inkomend voertuig opmerken, heffen ze de drone op en laten de auto erin rijden.

    tekst van Russische militaire blogger naar Engels vertaald

    pbs.twimg.com/media/GE4yDRCWsAAhdOM?f...

    twitter.com/wartranslated/status/1751...

    Een drone die op de grond staat en waarvan alleen de camera's draaien gebruikt minder batterij voorraad en kan dus langer gebruikt worden
  14. forum rang 10 luchtschip 28 januari 2024 22:19
    Deze Russische militair werd in zijn benen beschoten door zijn commandanten (of hij schoot zichzelf neer om te voorkomen, dat hij met een aanval mee moest doen). Storm Z-eenheid (ex-gevangene).

    video 1:00 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/wartranslated/status/1751...
  15. Felix 29 januari 2024 03:14
    quote:

    Felix schreef op 28 januari 2024 03:48:

    [...]Voor de broodnodige evenwichtige berichtgeving hier alle terreinwinsten van 25 t/m 27 januari
    die gemeld zijn in de dagelijkse updates van de pro-Oekrainse én objectieve site deepstatemap.live

    Terreinwinsten voor Rusland
    - ten Noorden van Krokhmalne (regio Kharkiv) naar het Westen: 0,8 km2 deepstatemap.live/en#13/49.6012/37.9233
    - ten Zuiden van Adviivka: 0,3 km2 deepstatemap.live/en#15/48.1105/37.7774

    Terreinwinsten voor Oekraine:
    - ten Noord-Westen van Verbove (bij Robotyne) naar het Westen: 1,4 km2 deepstatemap.live/en#13/47.4536/35.9600
    - ten Westen van Krasnohorivka (bij Adviivka): 0,4 km2 deepstatemap.live/en#13/48.2189/37.7157

    Aantal terreinwinsten vanaf 8 december 2023
    voor Rusland: 86 x
    voor Oekraine: 9 x

    Totale oppervlakte terreinwinst vanaf 1 januari 2024
    voor Rusland: 30,5 km2
    voor Oekraïne: 3,5 km2
    Omdat het gaat om het terugdrijven van de indringer, Rusland,

    hier alle terreinwinsten van 28 januari
    volgens de pro-Oekrainse én objectieve site deepstatemap.live

    Terreinwinsten voor Rusland
    - ten Noorden van Krokhmalne (regio Kharkiv) naar het Westen: 4,6 km2 deepstatemap.live/en#13/49.5905/37.8837
    - ten Zuid-Westen van Lyman Pershyl (regio Kharkiv) naar het Zuid-Westen richting Kupiansk: 0,4 km2 deepstatemap.live/en#13/49.7807/37.7355
    - ten Noord-Westen van Donetsk naar het Noord-Westen richting Pervomaiske: 0,7 km2 deepstatemap.live/en#13/48.0731/37.6615
    - ten Zuiden van Avdiivka (regio Donetsk) richting Avdiivka: 0,4 deepstatemap.live/en#14/48.1122/37.7449
    - ten Zuiden van Marinka (regio Donetsk) naar het Zuid-Westen richting Novomykhailivka: 3,5 km2 deepstatemap.live/en#12/47.8944/37.5471

    Terreinwinsten voor Oekraine: geen

    Aantal terreinwinsten vanaf 8 december 2023
    voor Rusland: 91 x
    voor Oekraine: 9 x

    Totale oppervlakte terreinwinst vanaf 1 januari 2024
    voor Rusland: 40,1 km2
    voor Oekraïne: 3,5 km2
64.438 Posts
Pagina: «« 1 ... 2970 2971 2972 2973 2974 ... 3222 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.392
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.056
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.790
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.448
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.819
ageas 5.843 109.790
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.037
Air France - KLM 1.024 34.407
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.551
Allfunds Group 3 1.241
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 343
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.595
AMG 965 126.803
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.220
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.812
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.206
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.327
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.795
ASML 1.762 77.984
ASR Nederland 18 4.181
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.825
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht