Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TKH Group NL0000852523

Laatste koers (eur)

39,940
  • Verschill

    +0,080 +0,20%
  • Volume

    94.168 Gem. (3M) 89,6K
  • Bied

    39,760  
  • Laat

    40,500  
+ Toevoegen aan watchlist

TKH 2024: Nieuwe fabrieken af, nu produceren

310 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Lekker Truitje 6 februari 2024 11:08
    Uit het oog, uit het hart ? Zijn er plots geen electriciteitskabels meer nodig voor de vergroening ? Om over alle andere kabels nog maar niet te spreken ?
    Of blijft iedereen op zijn aandelen zitten en verroert zich niet, tot de cijfers straks ? (Doe ik trouwens ook....)
  2. 030 N 6 februari 2024 11:26
    ik heb op 36,70 mijn laatste pluk gekocht. Mijn positie zit vol voor dit bedrijf.
  3. forum rang 5 The Third Way... 6 februari 2024 12:09
    Zo zit ik er ook in. Nu al een redelijke P/E en een mooie call-optie op wanneer de vergroeningsinhaalslag wordt ingezet...

    We zijn niet de enigen die zitten te wachten:

    www.telegraaf.nl/financieel/162252328...

    Kleine beursbedrijven op historisch hoge korting: ’Inhaalslag is goed mogelijk’
    JOHAN WIERING

    AMSTERDAM - Kleine en middelgrote beursgenoteerde bedrijven zijn traditioneel hoger gewaardeerd dan grotere, door hun bovengemiddelde groeivooruitzichten. De afgelopen paar jaar is dat volledig omgedraaid, onder meer vanwege de sterk gestegen rentes. Mede omdat de rentes inmiddels op hun retour zijn, kunnen juist kleine bedrijven dit jaar volgens experts een inhaalslag maken.

    Lodewijk van der Kroft heeft vertrouwen in Alfen, dat na de glijvlucht in de voorgaande dertien maanden de weg omhoog is ingeslagen. „Dit bedrijf kan een rol vervullen in het oplossen van de problemen met de elektriciteitsnetwerken.”

    Lodewijk van der Kroft, partner bij vermogensbeheerder Comgest, heeft hoofdzakelijk naar Europa gekeken. Hij constateert dat, hoewel kleine bedrijven in de afgelopen drie maanden op de beurs bovengemiddeld goed presteerden, de premie die beleggers normaal gesproken willen betalen voor kleinere bedrijven geheel verdwenen is en zelfs is omgeslagen in een korting. Een situatie die zich de afgelopen twintig jaar niet heeft voorgedaan.

    „Vooral sinds de inval van Rusland in Oekraïne hebben smallcaps het relatief slecht gedaan. Zij zijn gevoeliger voor wat er in Europa gebeurt en hebben bovengemiddeld veel last gehad van de gevolgen van de inval voor de economie, de energievoorziening en de daarmee oplopende inflatie.”

    Groot waarderingsverschil
    Portfoliomanager Jan-Jaap Bongers van beleggingsfonds Teslin stelt dat Nederland een soortgelijk beeld laat zien. „Nederlandse kleine tot middelgrote beursbedrijven hebben het de afgelopen jaren relatief slecht gedaan, waardoor er nu sprake is van een groot waarderingsverschil met AEX-fondsen.” Bongers zegt dat dit tot uiting komt in de waardering op de beurs, gerelateerd aan het verwachte bedrijfsresultaat dit jaar. „Deze is gemiddeld acht voor de kleinere bedrijven en veertien voor de AEX-fondsen.”

    Van der Kroft wijst erop dat de rentes in navolging van de inflatie hard zijn gestegen, wat kleinere bedrijven bovengemiddeld raakt. „Enerzijds omdat hun bovengemiddelde verwachte winstgroei bij hogere rentes een lagere contante waarde krijgt. Bovendien zijn kleine bedrijven vaak meer met leningen gefinancierd, terwijl grote bedrijven dankzij hun netto kaspositie zelfs baat hebben bij hogere rentes.”

    Etf's goed voor grote bedrijven
    Voorts heeft de groeiende populariteit van etf’s de relatieve waardering van kleine bedrijven geen goed gedaan, meldt de expert van Comgest. „Het geld van deze passieve beleggingsfondsen gaat hoofdzakelijk naar de grote bedrijven.”

    Bongers stelt dat ook de afgenomen aandacht van analisten voor kleinere bedrijven hun waardering geen goed heeft gedaan. „Door de enkele jaren geleden doorgevoerde wijziging in de regelgeving, moeten de kosten van aandelenresearch direct aan de afnemers worden doorberekend, wat ervoor heeft gezorgd dat deze minder wordt afgenomen.” Volgens Bongers leidt dit weer tot minder liquiditeit. „Wat het voor grotere beleggers lastiger maakt hierin te beleggen.”

    Van der Kroft acht het zeer wel mogelijk dat kleine bedrijven een inhaalslag gaan maken. Hij legt uit dat de dalende rentes hun winstgevendheid en waardering ten goede komen. „Tot nu toe zijn vooral technologieaandelen bepalend voor de huidige beursrecords. In een volgende fase zou een bredere groep bedrijven indices naar nieuwe hoogten kunnen stuwen.” Een potentiële aanjager kan private equity zijn, zegt Bongers, dat de afgelopen jaren veel kapitaal heeft opgehaald en hiervoor een bestemming moet zoeken. „Small caps zijn van oudsher favoriete prooien. De relatief aantrekkelijke waardering van small caps kan private equity, ondanks de vele onzekerheden in de wereld, over de streep trekken.”

    Beursrally verbreedt zich
    Bongers denkt ook dat dalende rentes en meer overnames van kleinere bedrijven een inhaalslag kunnen triggeren. „Het zou daarnaast goed zijn als grote institutionele beleggers actiever in kleine en middelgrote bedrijven worden. Het verleden heeft uitgewezen dat indien deze bedrijven met goede resultaten komen, herstel naar meer realistische en dus duidelijk hogere waarderingen snel kan gaan.”

    Mijlpaal beurs: ASML stuwt AEX boven de 800 punten
    Beleggingsstrateeg Simon Wiersma van ING sluit zich hierbij aan. „Wij denken dat de beursrally zich gaat verbreden naar de achtergebleven kleine en middelgrote bedrijven. Daarom hebben wij onze positie in dit segment naar overwogen gebracht.”
  4. forum rang 4 White Arrow 6 februari 2024 12:47
    quote:

    Lekker Truitje schreef op 6 februari 2024 11:08:

    Uit het oog, uit het hart ? Zijn er plots geen electriciteitskabels meer nodig voor de vergroening ? Om over alle andere kabels nog maar niet te spreken ?
    Of blijft iedereen op zijn aandelen zitten en verroert zich niet, tot de cijfers straks ? (Doe ik trouwens ook....)
    Die cijfers worden niet spectaculair. Mogelijk dalen we daar nog op. Echter de industrie in Europa toont de eerste tekenen van verbetering en dit aandeel gaat daar bovengemiddeld van profiteren. In 2025 zien we heel andere koersen op het bord. Chippers zijn momenteel hot en de rest not. ;-)
  5. forum rang 5 Lekker Truitje 6 februari 2024 14:23
    6-2-24 (ABM FN-Dow Jones) Fugro heeft een contract binnengesleept voor de ontwikkeling van het Nederlandse offshore windpark Doordewind. Dit maakte Fugro dinsdagochtend bekend.
    Fugro zal geofysisch onderzoek uitvoeren met behulp van zijn innovatieve 2D ultra-ultra-high resolution methode.
    Het project Doordewind, onder leiding van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, maakt deel uit van de Roadmap Offshore Windenergie 2030 van de Nederlandse overheid, die tot doel heeft de ontwikkeling van offshore windenergie in Nederland te versnellen.
    De start van het veldwerk staat gepland voor april 2024 en zal worden uitgevoerd met Fugro's geofysische schip Fugro Pioneer.
    Doordewind ligt ongeveer 77 kilometer uit de noordkust van Nederland en zal het eerste windpark zijn dat aansluit op de Eemshaven.

    Weer kabeltjes nodig, daar naar toe en naar alle individuele windturbines. En wie is de hofleverancier van Tennet ?
  6. forum rang 5 The Third Way... 7 februari 2024 08:04
    Kijk eens aan, een belangrijk klantensegment van TKH lijkt uit "de hoek waar de klappen vallen" te kruipen. Net zoals bij TenneT was er een mega overheidshulp voor nodig, zoals voorspeld, maar vandaag meldt Siemens Energy dat de orders weer toenemen:

    'Siemens Energy’s business development in the first quarter of the fiscal year was supported by continued favorable energy market trends. With a strong order development.

    Orders increased year-over-year by 23.9% on a comparable basis (excluding currency translation and portfolio effects) to €15.4bn. The book-to-bill ratio (ratio of orders to revenue) was slightly above 2, driving the order backlog to a new high of €118bn.'

    Goed nieuws ook al is het zeker niet uit de problemen wat druk op de leveranciers zal inhouden, getuige de winstmarge: 'a Profit margin before special items between negative 2 % and positive 1 %.'

    p3.aprimocdn.net/siemensenergy/db7c8e...

    Al bij al dus prima voor leveranciers aan de offshore sector zoals TKH met zijn gloednieuwe fabrieken...
  7. forum rang 5 The Third Way... 7 februari 2024 08:44
    Orsted is wel een zeeer belangrijke klant van TKH en dat presenteerde vandaag ook de cijfers. In een woord zoals verwacht: dramatisch.

    Wel overwegend weer een lichtpuntje wat betreft groei, dus orders van leveranciers zoals TKH. Tis minder maar nog steeds 8% groei jaarlijks:

    'Ørsted expects EBITDA (excluding new partnerships) to increase to approx. DKK 39-43 billion in 2030, corresponding to an annual growth (CAGR) of 8 % in the period 2023-2030 (previously DKK 50-55 billion in 2030, corresponding to a targeted annual growth of 13-14 %).'

    orsted.com/en/company-announcement-li...

    Kortom, eenzelfde bericht als bij Siemens Energy: de bodem is hopelijk bereikt en het kan weer gaan groeien met weliswaar laser-focus op (bv. TKH's) kosten...
  8. Fezpatrick 7 februari 2024 14:10
    quote:

    NickieToTheT schreef op 2 februari 2024 12:33:

    [...]
    Het is 37,12 geworden haha
    Had zomaar een eurootje lager gekunt......... ;)
  9. 030 N 7 februari 2024 14:37
    quote:

    Fezpatrick schreef op 7 februari 2024 14:10:

    [...]

    Had zomaar een eurootje lager gekunt......... ;)
    Nog wel meer ook. Bijna half dag volume erdoor.
  10. forum rang 5 The Third Way... 7 februari 2024 17:30
    (Bloomberg) -- Vestas Wind Systems A/S expects earnings to improve this year after a return to profitability in 2023 as the Danish company turns the page on an industry-wide crisis that slowed the development of projects.

    The world’s biggest turbine maker sees the margin for full-year earnings before interest and taxes in the range of 4% to 6%, it said in a statement on Wednesday. That builds on the momentum that started at the tail end of last year, following a flood of orders from the US to Australia.

    The improved outlook follows the turmoil — due to soaring raw-materials prices, higher borrowing costs, and persistent supply-chain issues — that has hit manufacturers and developers alike. Although several announced orders won’t be executed in 2024, and no dividends will be paid to shareholders, the company will pay employees a bonus for the first time in four years.

    “We have been through a tough period and now our guidance for this year reflects the fact that the path that we’re on is moving ahead as we in many ways would like to see it,“ Chief Financial Officer Hans Martin Smith said in a phone interview.

    Shares jumped as much as 8.4% in early Copenhagen trading, the most in three months, before paring gains slightly.

    While Vestas is over the worst, others in the wind industry are still suffering. Siemens Energy AG expect its cash outflows to continue to deepen into 2025 as repairs of its defective turbines will take several years. And it will take until 2026 for its Spanish wind unit Gamesa to break even, the company said, reiterating previous guidance.

    On the developer side, Denmark’s Orsted A/S said it will pause dividend payments until at least 2025 and slash plans to build new projects this decade as part of a wide array of cost-cutting measures

    More Numbers here: Vestas Sees 2024 Adjusted Ebit Margin 4% to 6%, Est. 5.11%

    Vestas reported a record 18.4 gigawatts of new turbine orders last year. That comes on top of a 20-gigawatt backlog and higher prices for turbines. An expected growth in onshore wind in the US, combined with a bumper auction pipeline, should also support the company this year.

    Vestas posted €231 million in earnings before interest, taxes and special items for 2023, beating analyst estimates of €186.5 million. That compares with a loss of €1.15 billion for 2022.

    www.bnnbloomberg.ca/vestas-posts-impr...
  11. PJ 8 februari 2024 11:46
    Denk dat TKH weer zal verrassen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!up
310 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht