Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.699 Posts
Pagina: «« 1 ... 3028 3029 3030 3031 3032 ... 3185 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 plusmin 16 februari 2024 00:01
    quote:

    het zwaard schreef op 15 februari 2024 23:55:

    Poetin: meer kinderen nodig om etnisch te overleven
    De Russische president Vladimir Poetin roept Russen op meer kinderen te krijgen. Volgens Poetin staat de "etnische overleving" van Rusland op het spel.

    Russen zouden minimaal twee kinderen moeten krijgen "als we als etnische groepen in Rusland willen overleven", stelde de president tijdens een bezoek aan een tankfabriek. Bij één kind per familie zou de bevolking krimpen. "Als we willen groeien en ons willen ontwikkelen, hebben we minimaal drie kinderen nodig", aldus Poetin.

    Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne hebben honderdduizenden Russen het land verlaten. Westerse inlichtingendiensten schatten het aantal Russische doden door de oorlog op meer dan 100.000.

    De Russische bevolking krimpt al jaren. De Russische bevolking bestond volgens de Wereldbank in 2022 uit ruim 144 miljoen mensen. Voor de krimp die inzette na de val van de Sovjet-Unie waren dat ruim 148 miljoen mensen. Volgens de Wereldbank werden in 2021 in Rusland per vrouw 1,5 kind geboren. Om de bevolkingsgrootte stabiel te houden zou elke vrouw 2,1 kinderen moeten krijgen, stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.
    Verstandig, nog meer inteelt en extra slachtvee
  2. forum rang 8 het zwaard 16 februari 2024 00:20
    Zelf bananen kweken ( bananen Made in Russia, kan het nog gekker)
    Oleg Knyazkov, de directeur van de Russische consumentenwaakhond, voorspelt dat er binnen een maand een nationaal bananentekort zal zijn. Hij moedigt de Russen daarom aan om de fruitsoort zelf te kweken. En wie dat niet ziet zitten, moet gewoon geduld hebben, klinkt het. Als compensatie is Moskou immers bananen van India beginnen kopen. De eerste lading kwam aan in januari en ook de komende maanden zullen er bananen uit India worden geleverd.

    Dat de Russen de oorlog tot in hun winkelkar voelen is al langer duidelijk. Zo steeg de prijs van eieren de afgelopen maanden met meer dan 50 procent. Volgens experten hebben de hoge energieprijzen en de westerse sancties het houden van kippen en het produceren van eieren heel duur gemaakt. De situatie is zelfs zo erg dat Russen urenlang moeten aanschuiven om het basisproduct voor een normale prijs te kopen bij lokale handelaars.
    Wanneer beginnen ze met Noord-Koreaanse en Chinese eieren in te voeren ?
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 februari 2024 08:20
    NOELREPORTS
    @NOELreports
    ·
    8m
    Russian losses per 16/02/24.

    400K+ reached.

    +1210 men
    +23 tanks
    +39 APVs
    +21 artillery systems
    +4 UAVs
    +13 cruise missiles
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 februari 2024 08:28
    Oekraïne krijgt over een jaar 1 miljoen drones van westerse coalitie
    16 februari 2024 07:45
    Aangepast 16 februari 2024 07:48
    Een Oekraïense militair staat op het punt een drone te lanceren. Beeld © EPA

    Een door Letland geleide groep landen, waaronder Nederland, wil Oekraïne over een jaar een miljoen drones leveren.

    Volgens de Letse minister van Defensie Andris Spruds is het 'op dit moment de belangrijkste taak om Oekraïne van deze zeer noodzakelijke technologieën te voorzien, vooral omdat er nog steeds een tekort aan munitie is'.
    Concurrerende defensie-industrieën

    De drones moeten worden geleverd op 24 februari 2025, de verjaardag van de Russische invasie van Oekraïne. De invasie is volgens Spruds niet alleen een conflict tussen Oekraïne en Rusland, maar ook een botsing waarbij concurrerende defensie-industrieën betrokken zijn.
    Recordaantal

    Het Verenigd Koninkrijk deed gisteren al uit de doeken dat Oekraïne meer drones zou krijgen. Er wordt 200 miljoen pond (233 miljoen euro) uitgetrokken om de onbemande toestellen te produceren, meldde het Britse ministerie van Defensie.
    VK voornaamste droneleverancier

    Het Verenigd Koninkrijk behoort tot de belangrijkste bondgenoten van Oekraïne. Het land verwacht daar dit jaar zo'n 2,5 miljard pond voor uit te trekken en wil daarmee ook de voornaamste droneleverancier van Oekraïne worden. Nederland voorziet Oekraïne ook van veel andere militaire hulp en heeft onder meer F-16-jachtvliegtuigen toegezegd.
    Ollongren:

    De toezegging van de bondgenoten, waartoe bijvoorbeeld ook Duitsland behoort, komt op het moment dat de Europese Unie de levering in maart van een miljoen artilleriegranaten aan Kyiv met enkele maanden heeft uitgesteld. In Washington wordt een Amerikaans hulppakket geblokkeerd door een patstelling in het Congres.

    Volgens de Estse buitenlandse Inlichtingendienst heeft het Kremlin ongeveer drie tot vier keer zoveel artillerie als de Oekraïense strijdkrachten. Ook heeft het zijn munitieproductie vorig jaar opgevoerd tot vier miljoen eenheden, vergeleken met 600.000 granaten in 2022. En het aantal drones dat Rusland op Oekraïne heeft afgestuurd, loopt ook in de vele duizenden.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 februari 2024 09:22
    Oekraïners trekken zich terug uit delen strategische stad: ‘Beslissende slag in de Hel van Avdiivka’

    Oekraïense en Russische troepen zijn verwikkeld in ‘hevige gevechten’ in Avdiivka, de lang en zwaar bevochten stad in het oosten van Oekraïne. De Oekraïense troepen zijn bezig met het opzetten van nieuwe defensieve posities rond Avdiivka, aldus een hoge Oekraïense militaire commandant die ook hint op een mogelijke terugtrekking ‘in het licht van de golven van Russische aanvallen’.
    Bob van Huët 16-02-24, 08:58 Laatste update: 09:01

    Russische troepen zouden nu de Oekraïense loopgraven in Avdiïvka binnenkomen en beginnen de Oekraïense verdediging te overweldigen, aldus berichten van het front. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky verklaarde gisteravond dat Kyiv ‘alles doet wat mogelijk is’ om zijn troepen te redden. De situatie in Avdiïvka wordt beschreven als ‘kritiek’.

    ,,Er zijn hevige gevechten aan de gang in de stad”, bevestigt Oleksandr Tarnavskiy, een hoge Oekraïense commandant op sociale media. ,,Onze troepen gebruiken alle beschikbare krachten en middelen om de vijand tegen te houden.” Hij benadrukt dat de prioriteit van Kyiv is om soldatenlevens te sparen. ,,We waarderen elk stuk Oekraïens grondgebied, maar de grootste waarde en prioriteit voor ons is het behoud van het leven van elke Oekraïense soldaat.”
  6. Handel & Wandel 16 februari 2024 09:37
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 februari 2024 10:41:

    'Rusland grijpt terug naar verouderde tanks na grote verliezen'

    Rusland grijpt terug naar oudere tanks vanwege de grote verliezen die het leger heeft geleden tijdens de oorlog in Oekraïne. Volgen het Britse International Institute for Strategic Studies (IISS) hebben de Russen meer dan 3000 tanks verloren. Dat is hetzelfde aantal dat het leger had vóór de invasie. Er zijn echter nog voldoende gepantserde voertuigen van mindere kwaliteit in voorraad, meldt het onderzoekscentrum.

    “Moskou is in staat geweest om kwaliteit in te ruilen voor kwantiteit door duizenden oudere tanks uit de opslag te halen in een tempo dat soms kan oplopen tot 90 tanks per maand”, schrijft het IISS in zijn jaarlijkse militaire balansrapport. De voorraad is groot genoeg om de komende drie jaar 'zware verliezen te lijden'.

    In totaal beschikt de Russische strijdmacht volgens het rapport over 1750 gevechtstanks, bestaande uit tientallen jaren oude én moderne tanks. Daarnaast zijn er nog eens 4000 voertuigen in de opslag.

    Ook Oekraïne heeft veel tanks verloren, maar het rapport stelt dat westerse hulp ervoor heeft gezorgd dat de voorraden op peil bleven. Tegelijkertijd werd de kwaliteit van de voertuigen verbeterd.
    Ik kan dit artikel niet terug vinden op internet, anders dat het onlangs in de Limburger heeft gestaan.
    In het begin van de Russische invasie van de Oekraïne heb ik me ook eens verdiept in deze materie. Toen kwam ik een getal tegen van 12.000 tanks waarvan 2/3 inzetbaar en 1/3 in de mottenballen. Kan dat artikel nu niet meer zo snel terug vinden. Artikelen over dit onderwerp die wel te vinden zijn spreken over zeer wisselende getallen aan tanks. Mogelijk heeft dat ook te maken met de varianten (T-72, T-80. etc.).
    Volgens Espresso TV zijn er nu 6422 tanks vernietigd (voor wat het waard is, propaganda). Blijven er nog voldoende tanks over om nog een paar jaar oorlog te voeren.

    6422 + 1750 + 4000 = 12.172, misschien klopt het wel?

    www.youtube.com/watch?v=nMocTIo1IIE
  7. forum rang 8 het zwaard 16 februari 2024 09:55
    “Trump wil Rusland en Oekraïne aan onderhandelingstafel krijgen door ze te chanteren”
    In de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in november zijn kandidaat Donald Trump (77) en zijn adviseurs alvast een plan aan het bekokstoven om Rusland en Oekraïne aan de onderhandelingstafel te krijgen. Dat schrijft het financiële persagentschap ‘Bloomberg’. Trump wil beide partijen meer bepaald dwingen om vredesgesprekken te starten.
    Trump en zijn team willen Moskou en Kiev aan de onderhandelingstafel dwingen, schrijft Bloomberg. Volgens anonieme bronnen zou de oud-president daarvoor niet vies zijn van een beetje chantage. Het plan luidt immers als volgt: als Oekraïne weigert deel te nemen aan de vredesgesprekken, zal Washington ermee dreigen om de militaire steun aan het land stop te zetten. In het geval dat Rusland niet wil meewerken, zal Trump de hulp aan Oekraïne net opschalen.

    Of Trump ook de kans zal krijgen om zijn sluwe plan uit te voeren, valt nog af te wachten. De 77-jarige ex-president heeft de afgelopen maanden al meermaals gezegd dat hij “de enige” is die de oorlog kan oplossen, en sterker nog: dat hij dat in amper “24 uur” zou kunnen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky noemde Trumps uitspraken eerder al “zorgwekkend en gevaarlijk”.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 februari 2024 09:56
    quote:

    Handel & Wandel schreef op 16 februari 2024 09:37:

    [...]

    Ik kan dit artikel niet terug vinden op internet, anders dat het onlangs in de Limburger heeft gestaan.
    In het begin van de Russische invasie van de Oekraïne heb ik me ook eens verdiept in deze materie. Toen kwam ik een getal tegen van 12.000 tanks waarvan 2/3 inzetbaar en 1/3 in de mottenballen. Kan dat artikel nu niet meer zo snel terug vinden. Artikelen over dit onderwerp die wel te vinden zijn spreken over zeer wisselende getallen aan tanks. Mogelijk heeft dat ook te maken met de varianten (T-72, T-80. etc.).
    Volgens Espresso TV zijn er nu 6422 tanks vernietigd (voor wat het waard is, propaganda). Blijven er nog voldoende tanks over om nog een paar jaar oorlog te voeren.

    6422 + 1750 + 4000 = 12.172, misschien klopt het wel?

    www.youtube.com/watch?v=nMocTIo1IIE
    Tanks zijn waardeloos zonder een getrainde bemanning en zo'n opleiding kost algauw een half jaar.
    En dan zwijgen we nog over het onderhoud.
  9. forum rang 8 het zwaard 16 februari 2024 10:01
    Het plan luidt immers als volgt: als Oekraïne weigert deel te nemen aan de vredesgesprekken, zal Washington ermee dreigen om de militaire steun aan het land stop te zetten. In het geval dat Rusland niet wil meewerken, zal Trump de hulp aan Oekraïne net opschalen.

    Kunnen we hieruit besluiten dat Trump niet WEIGERACHTIG staat om militaire steun te verstrekken aan Oekraïne
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 februari 2024 10:04
    quote:

    het zwaard schreef op 16 februari 2024 10:01:

    Het plan luidt immers als volgt: als Oekraïne weigert deel te nemen aan de vredesgesprekken, zal Washington ermee dreigen om de militaire steun aan het land stop te zetten. In het geval dat Rusland niet wil meewerken, zal Trump de hulp aan Oekraïne net opschalen.

    Kunnen we hieruit besluiten dat Trump niet WEIGERACHTIG staat om militaire steun te verstrekken aan Oekraïne
    Volgens Liesbeth zijn we binnenkort verlost van Poetin, Trump en Biden.
  11. forum rang 9 josti5 16 februari 2024 10:12
    quote:

    Fred 62 schreef op 15 februari 2024 20:26:

    [...]

    Dat komt door je fascistische trekken.
    ----------------
    Goed: mijn niet OK is dus genegeerd door de moderatie.

    Enfin: laat maar fijn staan, deze drek, als symbool van het 'niveau', hier.
  12. PeterW 16 februari 2024 10:57
    Amerikaanse denktank: “Rusland legt basis voor mogelijke invasie van Moldavië”

    Experten hebben al meermaals gewaarschuwd dat het volgende slachtoffer van Rusland wel eens Moldavië zou kunnen zijn. In een nieuw rapport herhaalt ‘The Institute for the Study of War’ (ISW) dat die dreiging reëel is. Sterker nog: volgens de gerenommeerde Amerikaanse denktank is Rusland op dit moment “voorwaarden aan het stellen om een invasie van het Oost-Europese land te rechtvaardigen”.

    Bron: Ukrainska Pravda, ISW

    www.hln.be/buitenland/amerikaanse-den...
  13. forum rang 10 luchtschip 16 februari 2024 11:09
    Generale Staf van het Oekrainse leger :

    Avdiivka in het oosten van Oekraïne :

    Oekraïens militair commando rapporteert vandaag - "geplande versterking van eenheden is onderweg en troepen manoeuvreren op de bedreigde assen."

    Wanhopig op zoek naar een overwinning, hoe hol ook, gooit Rusland alles in de strijd om de nu gedecimeerde stad aan te vallen - met 64 grondaanvallen die gisteren in en rond de stad werden afgeslagen

    twitter.com/GlasnostGone/status/17584...
  14. forum rang 10 luchtschip 16 februari 2024 11:11
    Vandaag gaat de Veiligheidsconferentie van München van start.

    Oekraïne en het Midden-Oosten zullen gaan domineren, waarbij president Zelensky de conferentie zal toespreken.

    Voor het tweede jaar op rij waren er geen Russische functionarissen uitgenodigd "omdat ze niet geïnteresseerd leken in een zinvolle dialoog", aldus de organisatoren.

    twitter.com/GlasnostGone/status/17584...

    news.sky.com/story/ukraine-war-latest...
  15. forum rang 10 luchtschip 16 februari 2024 11:14
    "De situatie in Avdiivka is moeilijk, maar onder controle. Er vinden hevige gevechten plaats in de stad", zegt generaal Oleksandr Tarnavskiy, commandant van de Oekrainse operationele groep Tavria.

    "Er zijn nieuwe posities voorbereid en er worden nog steeds krachtige vestingwerken gebouwd... We waarderen elk stuk Oekraïens land, maar de hoogste waarde en prioriteit voor ons is het behoud van het leven van Oekraïense soldaten."

    twitter.com/GlasnostGone/status/17583...
  16. forum rang 10 luchtschip 16 februari 2024 11:20
    Witte Huis verklaring :

    De situatie in Avdiivka is kritiek en de stad kan onder Russische controle vallen vanwege het gebrek aan munitie voor de Oekraïense strijdkrachten.

    Er zijn momenteel zeven keer meer Russische bezetters aan dit front dan Oekraïense militairen.

    video 0:44 minuut Engels gesproken

    twitter.com/maria_drutska/status/1758...
  17. forum rang 6 Fred 62 16 februari 2024 11:24
    quote:

    josti5 schreef op 16 februari 2024 10:12:

    [...]
    ----------------
    Goed: mijn niet OK is dus genegeerd door de moderatie.

    Enfin: laat maar fijn staan, deze drek, als symbool van het 'niveau', hier.
    Iedereen ziet hier al jaren dat je pro Rusland bent
    en anti het westen.
    Jouw drek wordt hier al jaren getolereerd .
  18. forum rang 10 luchtschip 16 februari 2024 11:34
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 februari 2024 08:20:

    NOELREPORTS
    @NOELreports
    ·
    8m
    Russian losses per 16/02/24.

    400K+ reached.

    +1210 men
    +23 tanks
    +39 APVs
    +21 artillery systems
    +4 UAVs
    +13 cruise missiles
    Vladimir Vladimirovitch Putin heeft een mijlpaal bereikt

    pbs.twimg.com/media/GGbIGqiXwAAMazZ?f...

    400.000 Russische mannen hebben of het leven gelaten of zijn de rest van hun leven zwaar gewond, vanwege hun adoratie voor hun grote Leider

    Voornamelijk mannen van etnische minderheden in Rusland, om zodoende de macht te kunnen behouden door de etnische Rus in de Moskou en Sint Petersburg regio als grote groep in Rusland, die Putin steunen

    twitter.com/NOELreports/status/175838...
  19. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 februari 2024 11:42
    NOELREPORTS
    @NOELreports
    ·
    1h
    "The use of glide bombs in Avdiivka has increased, they use up to 50 a day. These glide bombs are much worse than artillery. In addition, they are starting to use phosphorus intensively. The intensity is growing," speaker of the 3rd assault brigade Oleksandr Borodin said.
  20. forum rang 10 luchtschip 16 februari 2024 11:46
    Russische troepen hebben de controle overgenomen over het Cheburashka-steunpunt, net ten noorden van de luchtmachtbasis Zenit.

    foto's en video 0:46 minuut waarin de Russen met de Russische vlag op de luchtmachtbasis Zenit. staan

    twitter.com/NOELreports/status/175844...
63.699 Posts
Pagina: «« 1 ... 3028 3029 3030 3031 3032 ... 3185 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.456
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.949
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.479
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.092
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.542
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.368
AMG 965 125.867
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.667
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.704
ASML 1.762 77.058
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.673
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht