Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.588 Posts
Pagina: «« 1 ... 3045 3046 3047 3048 3049 ... 3180 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Succes 20 februari 2024 16:34
    Zo'n 84 procent van de Giro555-opbrengst uitgegeven aan Oekraïne

    Giro555 heeft tot eind november vorig jaar in totaal 153.052.615 miljoen euro (zo'n 84 procent) van het opgehaalde bedrag voor Oekrai¨ne besteed aan humanitaire hulp. Dat staat dinsdag in de tweede tussenrapportage van de actie Samen in actie voor Oekrai¨ne. In totaal is sinds de start van de landelijke actie op 28 februari 2022 meer dan 184 miljoen euro opgehaald. Het geld is vooral besteed aan noodhulp zoals voedsel, medische zorg en onderdak. Daarmee hebben de samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 volgens het rapport bijna 5 miljoen Oekrai¨ners geholpen.

    153.847 huishoudens kregen financiële hulp. Ook werden 698.689 voedselpakketten, 716.036 hygie¨ne pakketten en 654.334 maaltijden uitgedeeld. Daarnaast kregen 157.137 volwassenen en 264.059 kinderen met bijvoorbeeld een trauma ook psychische hulp.

    Het rapport laat verder een verschuiving zien in de hulpverlening voor Oekrai¨ners die naar buurlanden zijn gevlucht. De hulp was eerst vooral gericht op de opvang van deze groep, maar omdat de oorlog voortduurt, nu vaker op integratie, psychische hulpverlening en werk. Verder focussen de samenwerkende hulporganisaties zich op de wederopbouw van Oekrai¨ne, zoals het herstellen van woningen en infrastructuur.

    "Samen met onze Oekraïense partner zijn we na de damdoorbraak in Zuidoost-Oekraïne gaan helpen door nieuwe watertorens te plaatsen", zegt directeur van Cordaid en actievoorzitter Heleen van den Berg. In de regio Dnipro is inmiddels de eerste watertoren neergezet. De tweede volgt binnenkort. Deze torens zorgen voor de watervoorziening voor 2.104 inwoners. Ook in de regio's Cherson en Donetsk worden watertorens en -bronnen hersteld en filtersystemen geïnstalleerd. Cordaid verwacht deze activiteiten deze maand af te ronden, waardoor 33.400 mensen kunnen rekenen op een stabiele watervoorziening.
  2. forum rang 8 Succes 20 februari 2024 16:48
    SpaceX will try to stop Russia using Starlink internet, Ukraine says, after Musk denied it was happening at all

    Ukraine said Monday that it's working with Elon Musk's SpaceX to stop Russia using Starlink terminals in its war. The development — described by a Ukrainian minister giving a TV interview — followed a public fight over whether Russia had access to the technology at all.

    ...

    Musk has been an ambivalent figure in the war. He was praised by Ukrainians for providing Starlink access to the military in the early months of the conflict but has also been receptive to Russia's point of view. He infamously cut off Starlink access during a high-stakes Ukrainian attack on Russia's Black Sea Fleet, causing the attack to fail.
    Last week, he urged Republican lawmakers to vote against more funding for Ukraine, saying "there is no way in hell" that Russia would lose the war.

    ...

    news.yahoo.com/tech/spacex-try-stop-r...
  3. forum rang 10 voda 20 februari 2024 17:09
    Overgelopen helikopterpiloot zoveelste slachtoffer
    Poetin vergeet én vergeeft niet: dodenlijst van Kremlin blijft maar groeien
    ONZE REDACTIE BUITENLAND

    4 min geleden in BUITENLAND

    AMSTERDAM - Lang heeft de naar Oekraïne overgelopen Russische helikopterpiloot Maksim Koezminov niet kunnen genieten van zijn half miljoen dollar aan beloningsgeld. Een dodelijke kogelregen in een Spaanse parkeergarage toont maar weer eens hoe onverbiddelijk en bikkelhard het regime in Moskou heerst.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/1188880811/po...
  4. forum rang 8 closer 20 februari 2024 17:36
    quote:

    voda schreef op 20 februari 2024 17:09:

    Overgelopen helikopterpiloot zoveelste slachtoffer
    Poetin vergeet én vergeeft niet: dodenlijst van Kremlin blijft maar groeien
    ONZE REDACTIE BUITENLAND

    4 min geleden in BUITENLAND

    AMSTERDAM - Lang heeft de naar Oekraïne overgelopen Russische helikopterpiloot Maksim Koezminov niet kunnen genieten van zijn half miljoen dollar aan beloningsgeld. Een dodelijke kogelregen in een Spaanse parkeergarage toont maar weer eens hoe onverbiddelijk en bikkelhard het regime in Moskou heerst.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/1188880811/po...
    Svp. geen oud nieuws plaatsen.
  5. forum rang 8 het zwaard 20 februari 2024 17:42
    quote:

    Advocaat van de Duivel schreef op 20 februari 2024 16:35:

    [...]

    Daar is wel een directe remedie tegen te bedenken: Tesla in de ban doen in het Westen!
    Dat heeft weinig zin, denk ik. Tesla heeft nog steeds veel voorsprong i.v.m. elektrische auto's op zijn concurrenten Als hij morgen zijn aandelen zou te koop aanbieden staan deze laatsten in rij aan te schuiven . Daar wordt de man alleen maar rijker mee. In het verleden heeft hij meermaals verteld om het bedrijf van de hand te doen ,om zich meer te gaan toeleggen op andere zaken .
  6. forum rang 8 het zwaard 20 februari 2024 18:07
    Washington vaardigt vrijdag 'pakket sancties' uit tegen Moskou

    De Verenigde Staten gaan vrijdag "een pakket sancties" uitvaardigen tegen Rusland na de dood van de Russische opposant Aleksej Navalny. Dat heeft de woordvoerder van het Witte Huis, John Kirby, dinsdag gezegd.

    "Op initiatief van president Biden kondigen we vrijdag een reeks grote sancties aan om Rusland verantwoordelijk e houden voor wat er met Navalny is gebeurd", zegt Kirby. Hij gaf dinsdag nog geen details over de sancties.

    Kremlincriticus Navalny kwam vrijdag op 47-jarige leeftijd om het leven in het Siberische strafkamp Poolwolf in Siberië. Ondanks internationaal protest worden zijn verwanten de toegang tot zijn lijk ontzegd. Navalny's team ziet dat als een poging tot een doofpotoperatie.
  7. forum rang 8 het zwaard 20 februari 2024 18:19
    Februari 2022. De Russische president Vladimir Poetin besluit om Oekraïne binnen te vallen, en zo start een oorlog die intussen al twee jaar woedt. De westerse landen reageren met een aantal sancties, in de hoop Rusland zo op de knieën te dwingen. Russische tegoeden worden bevroren, handelsakkoorden worden opgezegd en invoerverboden worden afgekondigd.

    Toch voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat Rusland het komende jaar opnieuw economische groei zal kunnen optekenen. Liefst 2,6 procent groei wordt er verwacht, en volgens Rosstat, het officiële statistiekenbureau in Rusland, kon er in 2023 zelfs 3,6 procent genoteerd worden (en dat is meer dan in de Verenigde Staten of in Europa).

    Hebben al die sancties dan geen of weinig effect gehad? Econoom Koen Schoors wil dat cijfer alvast nuanceren, want onder dat positieve cijfer zit een veel genuanceerder verhaal.

    Rusland heeft een arme economie
    Rusland heeft een arme economie en die groeien nu eenmaal sneller, zo vertelt Schoors. "De eerste zeven jaar dat Vladimir Poetin president was, groeide de Russische economie zelfs met 7 procent. Daarna zakte dat cijfer terug naar 4 procent, en nu gaat het cijfer zelfs richting de 2,6 procent. Er is dus nog steeds economische groei, maar er is ook een sterke groeivertraging merkbaar."

    Rusland heeft nu even een oorlogseconomie
    De oorlog in Oekraïne is als het ware een soort doping voor de Russische economie. Poetin geeft tientallen miljarden uit aan defensie, en bijna al die uitgaven komen ook nog eens terecht bij binnenlandse bedrijven.

    Op het eerste gezicht lijkt dat positief, want het creëert inkomen voor de eigen bevolking. Maar volgens Schoors mogen we ons daar niet op blindstaren. "Dit is natuurlijk een productie die is voorbestemd om opnieuw vernietigd te worden", vertelt de econoom. "Ze draagt niet bij aan investeringen of toekomstige groei. Het is economische groei, maar enkel op korte termijn."

    Op lange termijn ziet het er namelijk een pak slechter uit. Niet het minst omdat Rusland aan sneltempo (toekomstige) arbeidskrachten ziet verdwijnen. Sinds het begin van de oorlog hebben meer dan 800.000 mensen het land verlaten, vaak mensen die jong en getalenteerd zijn.

    "Tel daar nog eens de meer dan 50.000 doden en waarschijnlijk meer dan 200.000 (zwaar)gewonden bij, en dan is het duidelijk dat dit een heel slechte zaak is voor Rusland", vertelt Schoors na een nog conservatieve schatting.

    Investeren in eigen economie, maar met welk geld?
    Zolang de Russisch-Oekraïense oorlog blijft duren, kan de Russische regering niet anders dan geld pompen in die oorlogseconomie. Daarvoor kan ze een beroep doen op een stevige spaarpot.

    Niet verwonderlijk volgens Schoors, want Rusland heeft de afgelopen twintig jaar een sterk economisch beleid gevoerd. "Ze hebben heel veel van hun olie- en gasgeld kunnen opsparen. Een groot deel daarvan (zo'n 300 miljard euro) zit bevroren door de sancties, maar er blijft nog steeds zo'n 120 miljard over."

    "Daarnaast is er nog die verkoop van olie en gas. Het land verkoopt noodgedwongen een pak minder en met een pak minder winst dan vroeger, maar de inkomsten zijn er nog steeds."

    Investeren, maar ten koste van al de rest
    Dankzij een stevige spaarpot en wat olie- en gasgeld kan Rusland z'n oorlogseconomie dus draaiende houden. Maar intussen moeten de andere sectoren in Rusland het met een pak minder stellen, vertelt Schoors. De gezondsheidszorg bijvoorbeeld ziet het aantal investeringen stevig afnemen, en ook infrastructuurwerken worden uitgesteld.

    Uiteindelijk zullen de Russen dit niet meer aanvaarden

    Koen Schoors, econoom (UGent)
    Wie volgens Schoors wel garen kan spinnen bij de moeilijke positie van Rusland, is China. "Veel Russische industrieën zijn aan het krimpen, en op die manier is Rusland een soort van ondergeschikte partner aan het worden aan China. Rusland is steeds meer grondstoffen aan het exporteren naar China, en daarvoor krijgt het betaald in de Chinese munt (en niet in dollar). Daardoor kan Rusland niet anders dan afgewerkte producten in China te gaan kopen."
    "Een mooi voorbeeld daarvan is de autoindustrie: sinds de oorlog hebben bijna alle buitenlandse bedrijven Rusland verlaten. Het Russische Lada is intussen het grootste automerk, maar de volgende merken in de rij zijn allemaal van Chinese makelij."

    Rusland ziet China dus zijn markt veroveren, maar het kan niet veel anders doen dan het gewoon laten gebeuren.

    Investeren, maar hoe lang nog?
    Het is een uiterst penibele situatie voor Rusland, maar volgens Schoors is het ook een eindig verhaal. "Met die oorlogskas kunnen ze het nog wel twee jaar uitzingen, ook al gaat het ten koste van de rest van het land. In een democratie zou dit nooit kunnen, het is enkel dankzij grootschalige propaganda dat dit kan."

    "Uiteindelijk zullen ook de Russen dit niet meer aanvaarden. Zij zullen niet meer aanvaarden dat zij een slechter leven moeten leiden voor een oorlog, terwijl ze hun zonen en mannen in diezelfde oorlog zien sterven.
  8. forum rang 10 luchtschip 20 februari 2024 18:42
    Hoe Poetins corrupte Russische bedrijven hun vuile geld witwassen.

    De Franse autoriteiten hebben een onderzoek geopend naar het witwassen van geld in verband met een van de meest luxueuze villa's aan de Côte d'Azur. Het Russische gasbedrijf Gazprom wordt ervan verdacht eigenaar te zijn.

    foto van de betreffende zeer luxueuze villa
    twitter.com/GlasnostGone/status/17599...

    www.lemonde.fr/en/economy/article/202...
  9. forum rang 10 luchtschip 20 februari 2024 18:48
    de 4 bruggenhoofden over de Dnjepr rivier in de Kherson regio
    Het meest noordelijke bruggenhoofd is Krynky

    >>Generale Staf van het Oekrainse leger :

    Rusland beweert het zuidelijke bruggenhoofd van de Dnipro-rivier in Oekraïne te hebben vernietigd door het dorp Krynky te heroveren.

    Maar vanavond rapporteert het Oekraïense leger vandaag slechts één Russische aanval op het dorp, dat werd afgeslagen. In het verleden heeft Rusland ten onrechte beweerd het bruggenhoofd meerdere keren te hebben vernietigd.

    kaart
    pbs.twimg.com/media/GGzCcYgWEAAzTYx?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/17599...
  10. forum rang 10 luchtschip 20 februari 2024 19:38
    "In het gebied waar de Russische vliegtuigen onlangs zijn getroffen, komen ze niet zo veel meer voor en vliegen ze niet dichtbij. Hun A-50 staat over het algemeen dichter bij Rostov, omdat ze bang zijn om hem in de buurt van de Oekraïense grens te gebruiken." Dat zei luchtmachtwoordvoerder Yuriy Ignat.

    twitter.com/NOELreports/status/175991...

    A50 :

    De Beriev A-50 Sjmel is de opvolger van de Tupolev Tu-126 Moss, een van de eerste AWACS systemen van de USSR.

    foto van dit AWAC verkenningsvliegtuig :
    www.google.nl/search?q=a+50+plane&...
  11. forum rang 8 Succes 20 februari 2024 19:40
    Ukrainian general wants Canada’s 83,000 decommissioned rockets

    Ukrainian military leader is asking Canada to hand over tens of thousands of rockets that are awaiting demolition at a Saskatchewan military base.

    In an exclusive interview with Global News, Lieutenant General Kyrylo Budanov urged the government to let Ukraine have the decommissioned CRV7 rockets.

    Doing so would help Ukraine fend off Russian forces and save taxpayers the cost of destroying them, said Lt. Gen. Budanov, chief of the Ukrainian defence ministry’s intelligence directorate.

    “We hope it will be a win-win situation,” he said.

    ...

    globalnews.ca/news/10271532/ukraine-g...
  12. forum rang 10 luchtschip 20 februari 2024 19:41
    Russische troepen probeerden Lastochkyne, ten westen van Avdiivka, te bestormen met een tank en 6 BMP's ( infanterie gevechtsvoertuigen ). Volgens de laatste informatie zijn alle BMP's beschadigd of vernield terwijl de infanterie vluchtte of werden geraakt door FPV-drones.
    De tank ontsnapte.

    video 0:08 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/175990...
  13. forum rang 8 Succes 20 februari 2024 19:42
    Biden wants people to know most of the money he's seeking for Ukraine would be spent in the US

    MESQUITE, Texas (AP) — At a bustling construction site outside of Dallas, there are hopes that Congress can finally pass nearly $95 billion in foreign aid including funding for Ukraine — because factory jobs in the United States depend on that money.

    Aerospace and defense company General Dynamics’ new factory in the Dallas suburb of Mesquite is expected to initially employ 150 people to produce munitions. Set to open in June, construction is nearing completion, with newly planted trees and shrubs already in place at the complex overlooking one of the area’s busiest interstates.

    ...

    www.yahoo.com/news/biden-wants-people...
  14. forum rang 8 closer 20 februari 2024 20:09
    Poetin maant Russisch leger om door te stoten na de val van Avdiivka – Oekraïne heeft tekort aan munitie

    Volgens president Poetin moet het leger de val van Avdiivka uitbuiten en de opmars in Oekraïne nu voortzetten. Hierdoor rijst de vraag welk doelwit langs de frontlinie het Russische leger zich nu zal richten. Het toenemende munitietekort aan Oekraïense zijde biedt de Russen de kans om dieper door te stoten op het slagveld.

    De Russen ruiken kansen, na de val van Avdiivka in het weekeinde. De militaire operaties van het Russische leger bij het platgeschoten stadje in Oost-Oekraïne zijn de laatste dagen flink afgenomen, nu de Oekraïners zich in westelijke richting hebben teruggetrokken. Maar verwacht wordt dat de Russische eenheden zich zullen hergroeperen en voorbereiden op nieuwe aanvallen elders.

    President Vladimir Poetin zei dinsdag dan ook dat het leger de val van Avdiivka moet uitbuiten en de opmars moet voortzetten. De val van het kleine Avdiivka, na vier maanden van bloedige strijd, is dus niet alleen een symbolische overwinning voor Moskou.

    Verder lezen: www.volkskrant.nl/cs-b73f87bf
63.588 Posts
Pagina: «« 1 ... 3045 3046 3047 3048 3049 ... 3180 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.382
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.392
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.065
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.760
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.404
Allfunds Group 3 1.209
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.760
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.275
AMG 965 125.746
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.127
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.609
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.277
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.972
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.673

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht