Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

4.602 Posts
Pagina: «« 1 ... 189 190 191 192 193 ... 231 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 benbelegger 4 maart 2024 12:58
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 4 maart 2024 11:27:

    Kamala Harris? De secretaresse van Joe Biden. Nog nooit iets zinvols van haar gehoord sinds het aantreden van haar baas. Nou is dat gelukkig ook niet de bedoeling. Als vice president regel je de stomerij en zorg je voor verse bloemen
    Ik quote vanmorgen een stukje uit The Guardian, maar ik lees zojuist het volgende:

    De Israëlische minister van Nationale Veiligheid Ben Gvir reageerde op de oproep van de Amerikaanse vice-president Kamala Harris tot een staakt-het-vuren in Gaza op X en schreef: “Het is tijd om Hamas te vernietigen, Kamala”.

    Op beelden vrijgegeven door Harris is te zien hoe ze op zondag 3 maart spreekt in Selma, Alabama.

    “Ik herhaal: de dreiging die Hamas vormt voor het volk van Israël moet worden geëlimineerd. En gezien de immense omvang van het lijden in Gaza moet er een onmiddellijk staakt-het-vuren komen voor ten minste de komende zes weken, wat momenteel op tafel ligt”, zei Harris tegen een menigte ter herdenking van de 59e verjaardag van Bloody Sunday.

    Maandagochtend reageerde Gvir op de toespraak op X en schreef: “Het is tijd om Hamas te vernietigen, Kamala.”

    De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz is momenteel op reis naar Washington, waar hij Harris zal ontmoeten.

    Volgens Israëlische media berispte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu Gantz voor de reis, die niet door hem was goedgekeurd . Krediet: Kamala Harris via Storyful

    Videotranscriptie
    KAMALA HARRIS: Gezien de enorme omvang van het lijden in Gaza moet er onmiddellijk een staakt-het-vuren komen.

    --voor tenminste de komende zes weken, wat momenteel op tafel ligt. Hierdoor zullen de gijzelaars eruit komen en zal er een aanzienlijke hoeveelheid hulp binnenkomen. Dit zou ons in staat stellen iets duurzamers op te bouwen om ervoor te zorgen dat Israël veilig is en om het recht van het Palestijnse volk op waardigheid, vrijheid en zelfbeschikking te respecteren.

    Hamas beweert dat het een staakt-het-vuren wil. Welnu, er ligt een deal op tafel. En zoals we al zeiden: Hamas moet akkoord gaan met die deal. Laten we een staakt-het-vuren regelen. Laten we de gijzelaars herenigen met hun families. En laten we onmiddellijke hulp bieden aan de bevolking van Gaza.
    uk.news.yahoo.com/time-destroy-hamas-...
  2. forum rang 6 benbelegger 4 maart 2024 13:16
    quote:

    closer schreef op 4 maart 2024 12:30:

    [...]

    En ondertussen werd aan de Israëlische aanval op het hulpkonvooi (donderdag) en de inval in Ramallah op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever (vandaag) nog geen woord gewijd. Niet heel verrassend.
    Die informatie lees je overal, in heel de wereld en ook in alle arabische landen.

    En dat is niet heel verrassend.
  3. forum rang 7 Beur 4 maart 2024 13:33
    Wanneer je terroristengroepen zoals Hamas niet grondig opruimt maar gelegenheid geeft zich te hergroeperen en weer aan te groeien, betekent dat in de toekomst nog veel meer doden dan de huidige aantallen onder de Gazanen en Israëliers.
  4. forum rang 8 closer 4 maart 2024 13:42
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
  5. forum rang 7 Beur 4 maart 2024 14:02
    quote:

    closer schreef op 4 maart 2024 13:42:

    [...]
    Dat is een verkapt pleidooi voor genocide.
    Wat een grote woorden van een zich ethisch en moreel superieur voelende. Bah!
    Ik bedoel uiteraard te zeggen dat het niet uitschakelen van terrostengroepen zoals Hamas op den duur nog veel meer mensenlevens zou kunnen kosten.
    Dat valt dan weliswaar niet onder de noemer "genocide" maar ik neem aan dat een zichzelf zo ethisch bewust voelend mens het niet uitmaakt of het doden aan welke kant dan ook zullen zijn.
  6. forum rang 8 closer 4 maart 2024 14:19
    Als je "uiteraard" iets anders bedoelde dan de "stoere" praat uit jouw eerste post, waarom schreef je dat dan niet in plaats van gemakzuchtig terug te kaatsen met een variant op "deugmensen"?
  7. forum rang 7 Beur 4 maart 2024 14:41
    quote:

    closer schreef op 4 maart 2024 14:19:

    Als je "uiteraard" iets anders bedoelde dan de "stoere" praat uit jouw eerste post, waarom schreef je dat dan niet in plaats van gemakzuchtig terug te kaatsen met een variant op "deugmensen"?
    Ik moet er inderdaad rekening meehouden dat er hier mensen zijn die vooral vanuit de emotie reageren en niet vanuit de ratio. Het niet zich eerst goed tot zich door laten dringen wat er staat.
    Meteen grote woorden in de mond nemen als "genocide". Indien zij het een vreemde gedachte vinden niet gewoon eerst vragen wat iemand er mee bedoelt.
    Dat bemoeilijkt de discussie wel.
  8. forum rang 8 closer 4 maart 2024 14:51
    Discussie? Er is hier helemaal geen discussie.
    Er komen hier vrijwel alleen nog fanatieke Israël-aanhangers die elke relativering ridiculiseren, bijv. door iemand hooghartig als "emotioneel" af te schilderen. Maar wat kun je ook anders verwachten van personen die dit als een godsdienstoorlog zien, geloof en twijfel gaan kennelijk niet samen.
  9. forum rang 5 Hoppschwiiz 4 maart 2024 15:02
    quote:

    closer schreef op 4 maart 2024 13:42:

    [...]
    Dat is een verkapt pleidooi voor genocide.
    Genocide zit in het gedachtengoed van de fanatieke islamisten. Zij willen elke Jood vermoorden/verdrijven omdat zij geen enkel Jood dulden in (in hun ogen) Arabische gebieden.
    Hoe grote groepen genocide koppelen aan de acties van Israel, is mij een raadsel. Zoek het woord eens op en kijk wat het betekent. Israel heeft nergens opgeroepen alle Palestijnen te elimineren. Alleen Hamas, en zo nodig Hezbollah, Fatah etc. Daarna dienen de Palestijnen een gematigd bestuur te formeren, waarbij Israel erkend wordt, de sharia nooit ingevoerd zal worden, en er geen militaire banden zullen bestaan met Iran, Syrie, Rusland en andere extreme bondgenoten. En niet te vergeten per ommegaande de gijzelaars vrij te laten.

    Om het te verduidelijken: waren de Duitsers in Nederland bezig met genocide nadat zij Rotterdam gebombardeerd hadden? Natuurlijk niet. Net zoals de Amerikanen niet met genocide bezig waren toen zij de de 2 Japanse steden gebombardeerd hadden.

    Maar weer wel in Nigeria waar moslim groepen alle christenen aan het vermoorden zijn of in Soedan waar de niet-Arabische bevolking in Darfur opgejaagd en vermoord wordt door de Janjaweed die weer ondersteund wordt door de regering.

    Kortom: Israel is bezig de militaire takken van de Palestijnen/Arabieren uit te schakelen. Volkomen legitiem, gezien de ellende die deze groepen al 10 tallen jaren veroorzaken
  10. forum rang 9 objectief 4 maart 2024 15:07
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
  11. forum rang 8 closer 4 maart 2024 15:30
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 4 maart 2024 15:02:

    [1] Om het te verduidelijken: waren de Duitsers in Nederland bezig met genocide nadat zij Rotterdam gebombardeerd hadden? Natuurlijk niet.

    (...)

    [2] Kortom: Israel is bezig de militaire takken van de Palestijnen/Arabieren uit te schakelen. Volkomen legitiem, gezien de ellende die deze groepen al 10 tallen jaren veroorzaken
    1. Een bizar voorbeeld waar het de Duitsers in WOII betreft.
    2. Vergeleken met de "genocide" door Palestijnen/Arabieren (waar jullie steeds op hameren) is Israël met hun "legitieme" uitroeiing aan de winnende hand.
  12. forum rang 5 Hoppschwiiz 4 maart 2024 16:21
    quote:

    objectief schreef op 4 maart 2024 15:07:

    We hebben in Israel te maken met een wraakactie van premier Netanyahu, die zat te slapen. Hij probeert diverse volkeren uit te roeien en daarmee wordt hij meer en meer op de nieuwe Hitler te lijken. En dat alles vanwege die extreem gelovige achterban, die zelf het leger niet in willen.
    Je hebt ze nog steeds niet helemaal op een rijtje? Hoe krijg je die onzin verzonnen. En dan ga je het nog posten ook. “Hij probeert diverse volkeren uit te roeien…….”

    Simpele vraag: welke volkeren (meervoud) en hoever is hij al opgeschoten? Gezien je stellige tekst, moet dat voor jou makkelijk te beantwoorden zijn

    @closer jij mag het ook beantwoorden.
  13. forum rang 9 objectief 4 maart 2024 16:23
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
  14. forum rang 8 closer 4 maart 2024 16:25
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 4 maart 2024 16:21:

    Gezien je stellige tekst, moet dat voor jou makkelijk te beantwoorden zijn
    Aan stellige teksten geen gebrek in dit draadje.
  15. forum rang 5 Hoppschwiiz 4 maart 2024 16:58
    quote:

    objectief schreef op 4 maart 2024 16:23:

    [...]

    Klopt, Palestijnen, Libanezen, Syries en als Turkije niet bij de NAVO zat dan waren die ook het doelwit.
    Uitroeien? Daar zijn de Israëliërs dan ook erg slecht in. 30’000 doden in een gebied waar 2,5 miljoen mensen wonen. In 5 maanden tijd.
    Gelukkig behoort het land tot de top wat betreft de ontwikkeling van chips, ai, biotech, wapenindustrie, etc, etc
  16. forum rang 7 Beur 4 maart 2024 17:43
    quote:

    objectief schreef op 4 maart 2024 16:23:

    [...]

    Klopt, Palestijnen, Libanezen, Syries en als Turkije niet bij de NAVO zat dan waren die ook het doelwit.
    Niet te geloven dit.... Je wordt sprakeloos van zoveel gedebiteerde ruwe domheid.
  17. forum rang 6 Cash collector 4 maart 2024 18:19
    quote:

    closer schreef op 4 maart 2024 13:42:

    [...]
    Dat is een verkapt pleidooi voor genocide.
    Het opruimen van de organisatie Hamas kan redelijkerwijs niet als genocide worden aangemerkt.
  18. forum rang 8 closer 4 maart 2024 18:38
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
  19. forum rang 6 Cash collector 4 maart 2024 18:43
    quote:

    closer schreef op 4 maart 2024 18:38:

    [...]
    Het eufemisme "opruimen van Hamas" komt in de praktijk op hetzelfde neer als genocide.
    Je hebt je feiten niet op een rijtje dus ga je proberen de feiten op te rekken. Een bekende slinkslinkse tactiek.

    Hamas is een politieke organisatie en kwalificeert als zodanig niet als nationale, religieuze of etnische groep.

    De organisatie Hamas kan mij niet snel en effectief genoeg worden opgeruimd.
  20. forum rang 7 Succes 4 maart 2024 18:57
    quote:

    closer schreef op 4 maart 2024 16:25:

    [...]
    Aan stellige teksten geen gebrek in dit draadje.
    Idd, velen hebben (in dit draadje) schijnbaar 'de waarheid' in pacht.
    En ben je het daar niet mee eens ... dan ben je 'dom'!

    Maar is dat niet net zo 'dom' of zelfs 'dommer'?
4.602 Posts
Pagina: «« 1 ... 189 190 191 192 193 ... 231 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.352
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.903
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.373
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.055
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.981
Air France - KLM 1.024 34.314
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.339
Allfunds Group 3 1.196
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.259
AMG 965 125.724
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.115
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.601
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.273
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.681
ASML 1.762 76.926
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.667

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht