Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.602 Posts
Pagina: «« 1 ... 3079 3080 3081 3082 3083 ... 3181 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Fred 62 7 maart 2024 12:39
    quote:

    josti5 schreef op 6 maart 2024 23:36:

    [...]

    Sinds 1 van mijn zoons in Italie woont.

    Ik begrijp hem wel.
  2. forum rang 7 ffff 7 maart 2024 12:50
    quote:

    het zwaard schreef op 7 maart 2024 07:37:

    Euroclear waarschuwt dat het een buffer moet aanhouden voor mogelijke risico's. "We zijn vandaag al blootgesteld aan meer dan 100 rechtszaken in Rusland. Rusland erkent de wettelijkheid van de sancties niet en dus hebben we al meerdere rechtszaken verloren", zegt Mostrey.

    Euroclear onderstreept dat de bedrijfslogica iets anders is dan de politieke logica. "We hebben een sterke sympathie voor Oekraïne, maar wij moeten aan het bedrijfsrisico denken."

    De CEO wijst erop dat ze contractueel verplicht blijft om de bedragen die vanuit Rusland geïnvesteerd zijn, terug te geven. "Misschien komt dat er pas binnen 10 of 15 jaar van, maar het is een heel sterke verplichting die gestoeld is op eigendomsrecht, een universeel recht. Dat is het risico dat we sterk moeten bewaken."
    Naast alle terechte haat en behoefte om wraak te nemen, zijn er gelukkig toch nog genoeg verantwoordelijken die hun gezonde verstand gebruiken.
    SCHITTEREND vind ik de terechte omschrijving........ " Politieke logica" niet hetzelfde is als " Bedrijfslogica, als de logica van contractuële verplichtingen"

    Juist het afgelopen jaar kun je in de mdia keer op keer lezen hoe politieke logica maar uitgevoerd moet worden, omdat politici dat nu eenmaal zo in hun hoofd uitgedacht hebben en daarbij volledig voorbijgaan aan andere logica's

    De allereerste schorsing in de KK in de Rusland draad betrof Chiddix, nu bijna twee jaar geleden, die zich samen met mij stomverbaasd keek naar de maatregelen waarbij bezittingen van Russen bevroren werden. Voor politici een gemakkelijke en dankbare beslissing, gezien de terechte woedende sentimenten, maar puur juridisch klopt het van geen kanten. Chiddix en ikzelf wezen daarop, maar zoiets heeft bij "blinde woede" weinig gehoor.

    PRACHTIG: Politieke logica is iets anders dan bedrijfslogica.

    De vele processen in de toekomst zullen dat uitwijzen.

    Peter
  3. forum rang 7 A3aan 7 maart 2024 12:55
    Oei Peter toch. Weer niet het grootste gedeelte van de bezoekers hier naar de mond praten. Geven ze je weer stiekem een NOK.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 maart 2024 13:01
    Zware gevechten bij Avdiivka: Oekraïne slaat talloze Russische aanvallen af

    Er hebben wederom zware gevechten plaatsgevonden rondom Avdiivka. De Oekraïense generale staf heeft melding gemaakt woensdag 21 afzonderlijke gevechten nabij de stad in het oosten van het land.

    Russische troepen zetten intensieve operaties voort ten westen van de nu door Moskou bezette stad. "De Oekraïense verdedigers hebben 21 vijandelijke aanvallen afgeslagen in de omgeving van de nederzettingen Berdychi, Tonen'ke, Pervomais'ke en Nevel's'ke", aldus de generale staf.

    Avdiivka kwam onlangs in Russische handen terecht nadat het Oekraïense leger zich terugtrok. De stad is inmiddels zo goed als plat gebombardeerd. Ondanks de terugtrekking van de Oekraïense troepen blijft het toch een belangrijk aandachtspunt van zowel Moskou als Kiev te zijn aan het 1500 kilometer lange front.
  5. forum rang 6 Fred 62 7 maart 2024 13:16
    quote:

    ffff schreef op 7 maart 2024 12:50:

    [...]

    De allereerste schorsing in de KK in de Rusland draad betrof Chiddix, nu bijna twee jaar geleden, die zich samen met mij stomverbaasd keek naar de maatregelen waarbij bezittingen van Russen bevroren werden.
    Peter

    Crimineel geld wordt altijd geconfiskeerd.
    En nagenoeg alle rijke Russen zijn crimineel.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 maart 2024 13:23
    quote:

    Fred 62 schreef op 7 maart 2024 13:16:

    [...]Crimineel geld wordt altijd geconfiskeerd.
    En nagenoeg alle rijke Russen zijn crimineel.
    Geld kan alleen worden onteigend dmv een gerechtelijke procedure.
  7. forum rang 8 GakGak 7 maart 2024 13:26
    ¨De allereerste schorsing in de KK in de Rusland draad betrof Chiddix, nu bijna twee jaar geleden, die zich samen met mij stomverbaasd keek naar de maatregelen waarbij bezittingen van Russen bevroren werden. Voor politici een gemakkelijke en dankbare beslissing, gezien de terechte woedende sentimenten, maar puur juridisch klopt het van geen kanten. Chiddix en ikzelf wezen daarop, maar zoiets heeft bij "blinde woede" weinig gehoor.
    PRACHTIG: Politieke logica is iets anders dan bedrijfslogica.
    De vele processen in de toekomst zullen dat uitwijzen.
    Peter¨
    .
    En waar blijft de verontwaardiging over het feit dat rusland de eigendommen van Kasparov (zonder vorm van
    proces) annexeert ?
    .
    www.nu.nl/sport-overig/6304181/ruslan...
  8. forum rang 7 ffff 7 maart 2024 13:32
    Fred,

    PRACHTIG zo'n posting. Het toont toch zo jouw vooringenomenheid. Ooit iets gelezen over succesvolle ondernemers? In principe had IEDEREEN een kans bij het uiteenvallen van de USSR door de in het Westen bewierookte Gorbatsjov. De mensen die de risico's namen en rijkelijk beloond werden, worden uiteraard beschimpt. Maar goed opletten: EERST mochten ze wel tientallen jaren spotgoedkoop gas en olie aan het aan olie en gas verslaafde Westen voor een spotprijs verkopen. Ter meerdere glorie van de Westerse industrieën die konden floreren dankzij die goedkope energie.

    En toen kwamen de politieke controverses, over de Krim en de Oost-oekra?7ners die niets van Kiev moesten hebben..... En barstte de bom met de vele gruwelijkheden en plotsklaps mogen de Russen niet complete Engelse voetbalploegen bezitten, niet bij Daemen de schitterendste boten laten bouwen waarvoor zelfs een brug in midden Rotterdam moest worden half afgebroken. Neen , plots konden we geen Eurocup voetbalwedstrijden dankzij Gazprom meer zien, waar we 12 jaar met veel plezier naar gekeken hebben.

    Plots waren het ALLEMAAL criminelen..... Hoe verzin je het, Fred.

    Maar: Er worden ook nog nuchtere heldere mediaberichten geplaatst: Twee weken geleden: Er zijn in Rusland vandaag de dag nog.......honderden Westerse bedrijven actief. Tjha, het is alweer slikken voor jullie, maar al die Westerse ondernemers houden zich terecht volledig gedeisd en verborgen, maar handelen ( gelukkig in mijn optiek) toch gewoon met Russen verder.

    Alle rijke Russen zijn criminelen. Stel je voor dat de socialisten die dieptreurige mening plakken op Westerse rijken.....

    Houd jij maar jouw mening Fred. Ik praat liever met ondernemers die nog gewoon doorgaan met zakendoen in Rusland, maar uiteraard niet de media opzoeken. En gelijk hebben ze.

    Peter
  9. forum rang 6 win some... 7 maart 2024 14:08
    Nou, dat is toch wel een te positief beeld over de gang van zaken in Rusland. Om daar succes te hebben moest je in toenemende mate naar de pijpen van Poetin dansen. En als je dit niet deed was het gedaan met de rijkdom. Denk bijvoorbeeld aan Chodorkovsky,. Denk bijvoorbeeld aan Derk Sauer die weg moest, omdat hij Poetin niet naar de mond sprak. Ook Shell heeft in het verleden bij het Sachalin-project ondervonden dat het ondernemingsklimaat in Rusland werd gekenmerkt door maffiapraktijken van de Russische overheid. Daarnaast zijn er ook talloze voorbeelden van rijke ondernemers in Rusland die op een verdachte manier via zelfmoord en ongelukken om het leven zijn gekomen. Betekent niet dat alle rijke Russen criminelen en Poetinaanhanger zijn, maar een deel heeft zijn rijkdom wel grotendeels aan de voorkeursbehandeling door Poetin te danken. En is dus niet op een eerlijke manier aan zijn geld gekomen.
  10. forum rang 4 shaai 7 maart 2024 14:12
    quote:

    het zwaard schreef op 7 maart 2024 07:18:

    luchtschip
    6 maart 2024 22:01
    auteur info
    Steeds meer Chinese huurlingen vullen de gelederen van het Russische leger in Oekraïne.

    Heeft iemand een idee hoeveel Westerse huurlingen de gelederen vullen bij Oekraïne ?
    zou momenteel ca 2000 kunnen zijn.
    Las jij hoeveel Chinese huurlingen bij de Russen het waren?

    en.wikipedia.org/wiki/International_L...

    op Quora schrijft www.quora.com/profile/Roland-Bartetzko er vaak over. Een Duitse para die in de ex-Joegoslavie oorlogen vocht, en nu als vrijwilliger troepen ondersteunt met materieel in Oekraine. 'checkered past' kun je wel zeggen.
  11. forum rang 6 Fred 62 7 maart 2024 14:13
    quote:

    ffff schreef op 7 maart 2024 13:32:

    Fred,

    Ooit iets gelezen over succesvolle ondernemers?

    Peter

    Jazeker Peter.
    Ik was er één.
    Vandaar dat ik lekker kan lummelen in het Rusland draadje.

    Groetjes Fred.

    PS

    Maar wij lopen natuurlijk niet te koop met onze rijkdom [ knipoog ]
  12. forum rang 6 Fred 62 7 maart 2024 14:16
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 7 maart 2024 13:23:

    [...]
    Geld kan alleen worden onteigend dmv een gerechtelijke procedure.
    Vertel dat de Russen.
  13. forum rang 7 ffff 7 maart 2024 14:20
    www.boursier.com/actualites/reuters/l...

    Vanwege Reuters niet zomaar te kopieëren, maar kort samengevat: China zet alle zeilen bij om samen te werken met Rusland Moordenaar of toch wel moordenaar:...In de politiek moet je wel je gezond verstand gebruiken: L'amitié oftewel " de vriendschap " Als het mar geld opbrengt.... Nu nog een ietsepietsje van dat denkvermogen in Den Haag, want die verpamperde hangmatmaatschappij moet natuurlijk wel verdiend worden....

    Peter
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 maart 2024 14:37
    quote:

    ffff schreef op 7 maart 2024 13:32:

    Fred,

    PRACHTIG zo'n posting. Het toont toch zo jouw vooringenomenheid. Ooit iets gelezen over succesvolle ondernemers? In principe had IEDEREEN een kans bij het uiteenvallen van de USSR door de in het Westen bewierookte Gorbatsjov. De mensen die de risico's namen en rijkelijk beloond werden, worden uiteraard beschimpt. Maar goed opletten: EERST mochten ze wel tientallen jaren spotgoedkoop gas en olie aan het aan olie en gas verslaafde Westen voor een spotprijs verkopen. Ter meerdere glorie van de Westerse industrieën die konden floreren dankzij die goedkope energie.

    En toen kwamen de politieke controverses, over de Krim en de Oost-oekra?7ners die niets van Kiev moesten hebben..... En barstte de bom met de vele gruwelijkheden en plotsklaps mogen de Russen niet complete Engelse voetbalploegen bezitten, niet bij Daemen de schitterendste boten laten bouwen waarvoor zelfs een brug in midden Rotterdam moest worden half afgebroken. Neen , plots konden we geen Eurocup voetbalwedstrijden dankzij Gazprom meer zien, waar we 12 jaar met veel plezier naar gekeken hebben.

    Plots waren het ALLEMAAL criminelen..... Hoe verzin je het, Fred.

    Maar: Er worden ook nog nuchtere heldere mediaberichten geplaatst: Twee weken geleden: Er zijn in Rusland vandaag de dag nog.......honderden Westerse bedrijven actief. Tjha, het is alweer slikken voor jullie, maar al die Westerse ondernemers houden zich terecht volledig gedeisd en verborgen, maar handelen ( gelukkig in mijn optiek) toch gewoon met Russen verder.

    Alle rijke Russen zijn criminelen. Stel je voor dat de socialisten die dieptreurige mening plakken op Westerse rijken.....

    Houd jij maar jouw mening Fred. Ik praat liever met ondernemers die nog gewoon doorgaan met zakendoen in Rusland, maar uiteraard niet de media opzoeken. En gelijk hebben ze.
    Peter
    Alle rijke Russen zijn crimineel; dat kan ook niet anders in een corrupte maatschappij met een criminele baas.
  15. forum rang 8 het zwaard 7 maart 2024 14:54
    quote:

    JP Samosa schreef op 7 maart 2024 12:22:

    Stalin werd vergiftigd door het Westen”: Russische communisten openen nieuw onderzoek naar dood Sovjetdictator
    De Communistische Partij in Rusland riep gisteren op tot een nieuw onderzoek naar de dood van Stalin. Ze suggereren dat de Sovjetdictator “vergiftigd werd door het westen”. Stalin overleed gisteren exact 71 jaar geleden.

    IHB 06-03-24, 14:48 Laatste update: 06-03-24, 14:50 Bron: Politico
    “De partij doet beroep op het Openbaar Ministerie van de Russische Federatie en de Federale Veiligheidsdienst van Rusland om de mogelijke betrokkenheid van Westerse inlichtingendiensten bij de dood van Jozef Vissarionovitsj Stalin te controleren”, zei Sergej Malinkovitsj, voorzitter van de Communistische Partij in Rusland, dinsdag volgens het staatspersbureau RIA.
    …….
    Alweer eentje onder het kopje ‘ je gelooft het niet maar het is echt waar’……..


    Nu nog de naam Rusland terug veranderen in USSR en klaar is kees. Het Communisme is nooit weg geweest. Kijk anders eens naar de peilingen in België , het verbaast mij steeds hoeveel mensen bereid zijn om op de 2 Communistische partijen aldaar te willen stemmen. In Brussel zijn ze zelfs de grootste partij !
  16. forum rang 8 het zwaard 7 maart 2024 15:02
    ffff schreef : Houd jij maar jouw mening Fred. Ik praat liever met ondernemers die nog gewoon doorgaan met zakendoen in Rusland, maar uiteraard niet de media opzoeken. En gelijk hebben ze.
    Peter

    Met andere woorden : Het interesseert mij geen zak hoeveel onschuldige burgers er worden afgeslacht , zolang de beurs het maar goed blijft doen. En b.t.w. de media niet opzoeken ? Waarom doe jij het dan wel? Of is dit forum voor jou geen media ?
    Het Zwaard
  17. forum rang 5 Mdv 7 maart 2024 15:42
    quote:

    het zwaard schreef op 7 maart 2024 15:02:

    ffff schreef : Houd jij maar jouw mening Fred. Ik praat liever met ondernemers die nog gewoon doorgaan met zakendoen in Rusland, maar uiteraard niet de media opzoeken. En gelijk hebben ze.
    Peter

    Met andere woorden : Het interesseert mij geen zak hoeveel onschuldige burgers er worden afgeslacht , zolang de beurs het maar goed blijft doen. En b.t.w. de media niet opzoeken ? Waarom doe jij het dan wel? Of is dit forum voor jou geen media ?
    Het Zwaard
    Doktertje blijkt eigenlijk ook gewoon een crimineel te zijn, alleen maar opzoek naar t grote geld, maakt niet uit hoe, als t maar oplevert. Geld maakt mensen gek, dokter is daar een goed voorbeeld van
  18. forum rang 7 plusmin 7 maart 2024 15:59
    quote:

    Mdv schreef op 7 maart 2024 15:42:

    [...]
    Geld maakt mensen gek [...]
    En het maakt ze niet gelukkig, dan gaan ze soms lekker tegendraads doen op een forum, uit verveling.
  19. forum rang 7 plusmin 7 maart 2024 16:19
    quote:

    ffff schreef op 7 maart 2024 14:20:

    [...]
    China zet alle zeilen bij om samen te werken met Rusland
    [...]
    Peter
    China misbruikt rusland, van vriendschap is geen enkele spraken.
    rusland is vanwege de sancties zwaar afhankelijk van de Chinese export richting rusland.
    China is weer zwaar afhankelijk van de russische olie dat ze nu voor een spotprijs op de kop tikken.

    China zal niet blij zijn met de recente uitbreiding van de NAVO, dat westerse landen (zonder uitzondering) hun defensie uitgaven sterk verhogen zullen ze ook niet blij mee zijn. Dat de invasie voor een westerse verbroedering heeft gezorgd is het laatste dat ze willen.

    Zodra China rusland niet meer nodig heeft zullen ze het laten vallen als een baksteen!
63.602 Posts
Pagina: «« 1 ... 3079 3080 3081 3082 3083 ... 3181 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.388
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.393
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.067
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.760
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.406
Allfunds Group 3 1.209
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.764
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.289
AMG 965 125.748
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.130
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.614
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.278
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.974
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.652
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.675

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht