Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Avantium NL0012047823

Laatste koers (eur)

2,550
  • Verschill

    +0,050 +2,00%
  • Volume

    189.325 Gem. (3M) 628,9K
  • Bied

    2,550  
  • Laat

    2,560  
+ Toevoegen aan watchlist

Avantium 2024

1.981 Posts
Pagina: «« 1 ... 76 77 78 79 80 ... 100 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 maart 2024 11:37
    quote:

    Redeemer schreef op 13 maart 2024 11:34:

    [...]
    Ik mis hier toch enige onderbouwing. Of ben je soms een bot? Een AI dark knight... ;-)
    Ervaring valt niet te onderbouwen.
  2. forum rang 4 Redeemer 13 maart 2024 11:43
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 13 maart 2024 11:00:

    [...]

    De nieuwe fabriek zal enorme verliezen gaan opleveren, dus de daling van de beurswaarde is volkomen juist.
    Ook de plastic producenten moeten uiteindelijk hun CO2 footprint sterk gaan verlagen. Of ze het nu leuk vinden en willen of niet. Uiteindelijk zullen ze mee gaan in de vaart der volkeren. En die verandering komt niet van de grote spelers in de markt maar vaak van de kleinere. Ik pretendeer geen mega succes voor Avantium, heb ik nooit gedaan ook, maar de huidige koers is gewoon een legitiem geregisseerde fake koers, dat is mijn mening. De laatste stukken ter waarde van 10 miljoen euro van de extra 20 miljoen euro die is opgehaald met de emissie gingen als warme broodjes over de toonbank en nu dan deze nep koers?
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 13 maart 2024 12:44
    We hadden het laatst hierover, ook in relatie met AVTX.
    Theoretisch valt AVTX hier nog niet onder. Dus op korte termijn verwacht ik persoonlijk hier niks van.
    Misschien in 2026/27 (?).

    Uit het onderzoek blijkt dat pensioenfondsen vooral bij obligaties en aandelen in ontwikkelde markten de keuze maken voor duurzaamheid. Het gaat in deze beleggingcategorieën met name om grote beursgenoteerde bedrijven die veel voortgang hebben geboekt bij het inzichtelijk maken van hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid, zegt chief investment officer Edith Siermann van Goldman Sachs. Het gebrek van betrouwbare, relevante data over ESG in sommige delen van de markt vormt een van de obstakels voor institutionele beleggers, stelt ze. Immers, als niet duidelijk is in hoeverre bedrijven voldoen aan duurzaamheidseisen kun je ze ook niet buitensluiten, of juist opnemen in de portefeuille.

    Europese pensioenfondsen steken hun geld het liefst in obligaties en …
    fd.nl/financiele-markten/1510791/euro...
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 maart 2024 13:10
    quote:

    Redeemer schreef op 13 maart 2024 11:43:

    [...]Ook de plastic producenten moeten uiteindelijk hun CO2 footprint sterk gaan verlagen. Of ze het nu leuk vinden en willen of niet. Uiteindelijk zullen ze mee gaan in de vaart der volkeren. En die verandering komt niet van de grote spelers in de markt maar vaak van de kleinere. Ik pretendeer geen mega succes voor Avantium, heb ik nooit gedaan ook, maar de huidige koers is gewoon een legitiem geregisseerde fake koers, dat is mijn mening. De laatste stukken ter waarde van 10 miljoen euro van de extra 20 miljoen euro die is opgehaald met de emissie gingen als warme broodjes over de toonbank en nu dan deze nep koers?
    Blijkbaar weet je niet wat warme broodjes zijn.
  5. forum rang 7 mvliex 1 13 maart 2024 13:59
    [Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
  6. forum rang 8 aextracker 13 maart 2024 14:43
    quote:

    Redeemer schreef op 13 maart 2024 11:43:

    [...]

    Ook de plastic producenten moeten uiteindelijk hun CO2 footprint sterk gaan verlagen. Of ze het nu leuk vinden en willen of niet. Uiteindelijk zullen ze mee gaan in de vaart der volkeren. En die verandering komt niet van de grote spelers in de markt maar vaak van de kleinere. Ik pretendeer geen mega succes voor Avantium, heb ik nooit gedaan ook, maar de huidige koers is gewoon een legitiem geregisseerde fake koers, dat is mijn mening. De laatste stukken ter waarde van 10 miljoen euro van de extra 20 miljoen euro die is opgehaald met de emissie gingen als warme broodjes over de toonbank en nu dan deze nep koers?
    Tja, AVANTIUM NV is nou eenmaal niet een aandeel zonder risico.
    Het aandeel bevat weinig zicht op rendement op korte termijn (< 1, 2 jaar).
    De laatste emissie ging op euro 1.87 plus claimwaarde o.b.v. bezit oude aandelen.
    Zelf had ik een kleine positie ingenomen o.b.v. GAK euro 3,46. Ik gokte daarmee op een claim.
    De claim derhalve volop benut en meegelift op die discounted value.

    Vond en vind het net als bij Pharming NV een waardige belegging om aktief iets van de BV Nederland mee te beleven.
    Mee beleven vanuit de gedachte dat deze ESG gecertificeerde onderneming pro-aktief en disruptief ECHT een verschil kan maken in diverse ketens en sectoren met haar kennis, patenten, technologie en straks de pilotfabriek.

    Pas wanneer de pilotfabriek in Delfzijl gaat draaien, kunnen we iets gaan zien van de eerste fase van het verdienmodel.
    Eerst dan ervaart AVANTIUM of de berekende waarde waartegen de circulaire, plantaardige polymeren geproduceerd en verkocht gaan worden een brutomarge oplevert, met zicht op netto resultaat op termijn.
    Ik schat dat netto positief resultaat pas bij een vol jaar en vol draaiende fabriek zichtbaar wordt.
    D.w.z. bij de presentatie van de halfjaar- & jaarcijfers 2025.

    De 2e fase en bron van inkomsten wordt pas 2e helft 2025 , resp. 2026 zichtbaar , wanneer vanuit applicaties de pilotpartners besluiten opbouwende praktische ervaring m.b.t. de plantaardige polymeren i.c.m. de technologische kennis en inzichten op te schalen in hun eigen procesomgeving. In de fase H2- 2024 t\m H1 2026 mag je i.m.o. pas echte koers dynamiek verwachten a.g.v. het aantal partners, dat harde licenties neemt en besluit de fossiele polymeren component in haar proces omgeving te vervangen door de circulaire, plataardige variant.

    AVANTIUM is een "lange adem fonds", waar diverse risico afwegingen een rol spelen, doch de klimaat beoogde positieve bijdrage het verschil moet gaan maken vanuit een disruptief proces.
    Het verschil is dan met name gelegen dat de CO2 footprint significant lager uitpakt tegen een minimale meerkosten\verpakking of applicatie. Bijkomend voordeel is dat een volgende "klimaat killer" (methaan) mee reduceert.
    Methaan is een CO2 emissie-knaller die vnl. vrijkomt bij fossiele energie opwekking.

    "De markt moet het echter eerst zien om te geloven".
    Het gedrag van beleggers, overheden en consumenten kent daarbij voldoende uitdagingen.
    De laatste staan los van de bewezen meerwaarde die plantaardige polymeer FDCA van AVANTIUM diverse sectoren heeft te bieden.
  7. forum rang 5 Hernia 13 maart 2024 18:03
    Avantium vandaag groen en dit is een goed teken. Ik denk dat dit aandeel nog veel verder zal gaan stijgen. De bodem is gezet. Het ziet er nu heel goed uit.
  8. forum rang 4 K. Wiebes 13 maart 2024 19:09
    Bij mij ziet 't eruit als 2,18 ;)

    Maar goed: zoals eerder gepost: ook ik verwacht een verdere stijging o.b.v. nieuwe deals;
    ook al hebben ze de RAY-technologie op ijs gezet.
  9. forum rang 8 aextracker 14 maart 2024 08:41
    quote:

    Guan1969! schreef op 13 maart 2024 21:50:

    hims.uva.nl/content/news/2024/03/prom...
    De kennis component & goeroe Gruter ook aktief binnen AVANTIUM als begeleider\professor.

    www.bing.com/ck/a?!&&p=e822f0...

    In short;
    Gert-Jan Gruter specializes in Catalysis, Bio-based chemistry, (bio-based) polymers and sustainability. At Avantium he is responsible for all R&D programs in the field of Renewable Chemistry. He has initiated groundbreaking sustainable programs such as the YXY technology to produce FDCA monomer and PEF polyester from sugars, Avantium’s biorefinery technology to produce sugars from biomass, ethylene glycol from carbohydrates and the electrochemical conversion of CO2 to syngas, formic acid, oxalic acid and derivatives.

    Gruter is working for technology company Avantium since 2000, initially as Vice President Technology and since 2004 as Chief Technology Officer (technisch directeur). In 2014 Gruter was elected ‘European CTO of the year’, an award organized by EIRMA and Spinverse. From 1999 to 2006, Gruter was extraordinary professor of Polymer catalysis at the Technische Universiteit Eindhoven. Before 2000 was leading a Polyolefins Catalyst Development research group at DSM Research.

    Gruter is inventor on more than 200 patents and patent applications. He is author on about 30 scientific papers and book chapters, Gruter is member of the innovation and sustainability policy teams of branch organization VNCI (vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie). He is also member of the core team of APC, a working group that brings together leading R&D managers from the agro-, paper- and chemical industries.

    kennis en kunde genoeg bij deze Heer Gruter; 200 patenten op zijn naam.
    Nu louter nog conversie van patenten naar wereldwijd baanbrekende CO2 emissie reducerende bijdragen middels proces applicaties in de grootschalige , brede orientatie van de chemische industrie.

    Leuke scoop Guan 1969 !

    AB !
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 maart 2024 08:53
    quote:

    aextracker schreef op 14 maart 2024 08:41:

    [...]

    De kennis component & goeroe Gruter ook aktief binnen AVANTIUM als begeleider\professor.

    www.bing.com/ck/a?!&&p=e822f0...

    In short;
    Gert-Jan Gruter specializes in Catalysis, Bio-based chemistry, (bio-based) polymers and sustainability. At Avantium he is responsible for all R&D programs in the field of Renewable Chemistry. He has initiated groundbreaking sustainable programs such as the YXY technology to produce FDCA monomer and PEF polyester from sugars, Avantium’s biorefinery technology to produce sugars from biomass, ethylene glycol from carbohydrates and the electrochemical conversion of CO2 to syngas, formic acid, oxalic acid and derivatives.

    Gruter is working for technology company Avantium since 2000, initially as Vice President Technology and since 2004 as Chief Technology Officer (technisch directeur). In 2014 Gruter was elected ‘European CTO of the year’, an award organized by EIRMA and Spinverse. From 1999 to 2006, Gruter was extraordinary professor of Polymer catalysis at the Technische Universiteit Eindhoven. Before 2000 was leading a Polyolefins Catalyst Development research group at DSM Research.

    Gruter is inventor on more than 200 patents and patent applications. He is author on about 30 scientific papers and book chapters, Gruter is member of the innovation and sustainability policy teams of branch organization VNCI (vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie). He is also member of the core team of APC, a working group that brings together leading R&D managers from the agro-, paper- and chemical industries.

    kennis en kunde genoeg bij deze Heer Gruter; 200 patenten op zijn naam.
    Nu louter nog conversie van patenten naar wereldwijd baanbrekende CO2 emissie reducerende bijdragen middels proces applicaties in de grootschalige , brede orientatie van de chemische industrie.

    Leuke scoop Guan 1969 !

    AB !
    Gruter werkt al ca 24 jaar voor Avantium en heeft nog geen zak gepresteerd.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 maart 2024 09:41
    quote:

    Erg chebbi schreef op 14 maart 2024 09:35:

    Nee, honderd posts op een dag dat is pas een prestatie..!
    Hoe gaat het met je aandelen Ebusco met GAK 16.27.......???
  12. forum rang 8 aextracker 14 maart 2024 11:54
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 14 maart 2024 08:53:

    [...]

    Gruter werkt al ca 24 jaar voor Avantium en heeft nog geen zak gepresteerd.
    Noem 200 patenten & 30 scientific papers maar "geen zak". . . . . .

    Zijn toch 2 patenten & 1,5 paper per jaar :)

    www.bing.com/ck/a?!&&p=22cb6a...

    Vind de tijd als CTO i.c.m. professor rol goed besteed!
    Tevens duidt het hoe complex het is om fossiele polymeren in de chemische sector te vervangen door circulaire non-fossiele polymeren. Met verve een "disruptieve opdracht", waar alleen kennis, competentie en overtuiging i.c.m. doorzettingsvermogen bijdragen aan toekomstig succes.

    Zodra AVANTIUM's missie slaagt met FDCA\Delfzijl en aanslaat in applicaties (zie de groeiende partnerlist van afgelopen jaar in Japan & Thailand) levert GertJan Gruters inspanning wereldwijd straks een grote bijdrage aan een beter en gezonder klimaat.

    Noem het maar niets . . . . . . .
  13. beterwisdanonwis 15 maart 2024 09:23
    In de toenemende discussie over de nadelige effecten van microplastics wordt de propositie van PEF steeds interessanter. Daar waar recycling van PET ter discussie staat vanwege de slechte afbreekbaarheid van "PET microplastics"' en de toegenomen aandacht hiervoor, wordt PEF een steeds interessanter alternatief. Hoewel ook PEF kleine deeltjes kwijtraakt, worden deze wel veel sneller afgebroken dan de PET deeltjes (zijn bijna blijvend).
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 maart 2024 09:27
    quote:

    aextracker schreef op 14 maart 2024 11:54:

    [...]

    Noem 200 patenten & 30 scientific papers maar "geen zak". . . . . .

    Zijn toch 2 patenten & 1,5 paper per jaar :)

    Vind de tijd als CTO i.c.m. professor rol goed besteed!
    Tevens duidt het hoe complex het is om fossiele polymeren in de chemische sector te vervangen door circulaire non-fossiele polymeren. Met verve een "disruptieve opdracht", waar alleen kennis, competentie en overtuiging i.c.m. doorzettingsvermogen bijdragen aan toekomstig succes.

    Zodra AVANTIUM's missie slaagt met FDCA\Delfzijl en aanslaat in applicaties (zie de groeiende partnerlist van afgelopen jaar in Japan & Thailand) levert GertJan Gruters inspanning wereldwijd straks een grote bijdrage aan een beter en gezonder klimaat.

    Noem het maar niets . . . . . . .
    Ouwe patenten hebben geen waarde meer.
  15. forum rang 8 aextracker 15 maart 2024 10:22
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 maart 2024 09:27:

    [...]

    Ouwe patenten hebben geen waarde meer.
    Patenten houden hun rechten gedurende 20 jaar.
    M.b.t. FDCA zit het bij AVANTIUM voorlopig wel snor :)
    De samenwerking met Eastman Chemical dateert sinds 2021 Februari.

    www.avantium.com/wp-content/uploads/2...

    M.b.t. patentrecht voeg ik wat substantie toe aan DZR's de one-liner.
    One-liners waar de lezer weinig mee kan, anders dan een suggestie negeren dat AVANTIUM weinig waarde kan ontlenen aan zijn patentrecht\licentie m.b.t. FDCA. . . .

    www.bing.com/ck/a?!&&p=927eb4...

    Bovendien vallen "ouwe patenten" te verlengen . . . .

    www.bing.com/ck/a?!&&p=232c4c...

    Happy fridays !
  16. forum rang 4 Redeemer 15 maart 2024 15:36
    Gewoon koers drukken door shorthandel. Dat is wat ik vermoed en verwacht eerdaags een melding bij de AFM. Tijdens de emissie waren de Hong Kong boys ook al aan het kloten.
    Als dat soort partijen je eenmaal in het vizier hebben dan kom je er nog moeilijk van af. Kijk maar naar PostNL of Pharming.
  17. forum rang 4 Pitmans 16 maart 2024 10:16
    quote:

    Pitmans schreef op 16 februari 2024 00:28:

    [...]Voor de rekenarij : Senfi en Kooi krijgen voor hun €4.5mio resp. €7.5mio in totaal 6417112 stukken (exact aan €1.87 per stuk dus). Het pakket van Kooi is dus €7.5mio/€1.87=4.011mio stukken en dat is inderdaad wat verschilde tussen de originele AFM-melding en de gecorrigeerde die er nu staat.
    De stukken van Kooi zijn nu ook geplaatst. Zelf meldt hij nog geen substantieel belang, of het moet in het verleden verpakt zijn in een rechtspersoon.
    ***EDIT*** hij was cornerstone investor bij de emissie, geen eerdere positie dus. Volgens mij moet hij dus nog ongeveer 5% melden.
    www.afm.nl/sector/registers/meldingen...
  18. forum rang 8 aextracker 16 maart 2024 11:44
    quote:

    Pitmans schreef op 16 maart 2024 10:16:

    [...]De stukken van Kooi zijn nu ook geplaatst. Zelf meldt hij nog geen substantieel belang, of het moet in het verleden verpakt zijn in een rechtspersoon.
    ***EDIT*** hij was cornerstone investor bij de emissie, geen eerdere positie dus. Volgens mij moet hij dus nog ongeveer 5% melden.
    www.afm.nl/sector/registers/meldingen...
    Peter Kooi lijkt mij "geen eendagsvlieg".
    Hij maakt(e) eerder al bewuste keuzes achter zijn private bedrijf en werd bijzonder succesvol.
    Vanuit dat succes is hij nu een stevige private investeerder en richt zich op economische bedrijvigheid in Noord Nederland.

    Vind Kooi's levensverhaal bijzonder en mooi;
    - Van een hard werkende , visionaire ( en soms wat gelukkige) ondernemer van eenvoudige komaf , met een doel voor ogen tot een zwaar vermogende private investeerder.

    Chapeau en respect voor deze "corner stone investeerder" bij de recente AVANTIUM (claim)emissie.
1.981 Posts
Pagina: «« 1 ... 76 77 78 79 80 ... 100 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht