Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.972 Posts
Pagina: «« 1 ... 3099 3100 3101 3102 3103 ... 3199 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Succes 13 maart 2024 19:44
    From Moscow to Mumbai: Russia Pivots South for Trade

    Once dependent on Europe for trade, Russia has been forging new routes that will allow it to skirt Western restrictions. A planned railway through Iran could be key for those ambitions.

    www.nytimes.com/2024/03/13/world/euro...

    For centuries, trade with Europe was the main pillar of Russia’s economy.

    The war in Ukraine ended that, with Western sanctions and other restrictions increasingly cutting Russia off from European markets. In response, Moscow has expanded ties with the countries more willing to do business with it — China to the east, and, via a southern route, India and the countries of the Persian Gulf.

    That southern route has now become a focus of Russian policymakers as they try to build infrastructure for their plans to pivot away from the West for good. The effort faces challenges, including questions over financing, doubts over the reliability of Russia’s new partners, and threats of Western sanctions targeting countries that trade with Russia.

    ...
  2. forum rang 8 het zwaard 13 maart 2024 20:20
    Europa kan in juni beginnen met leveren honderdduizenden granaten aan Oekraïne

    Europa kan op ‘korte termijn’ zo’n 300.000 artilleriegranaten aan Oekraïne leveren. Volgens Tsjechië, dat vorige maand met een initiatief kwam om in totaal 800.000 granaten aan het land te geven, moeten uiterlijk in juni de eerste leveringen rond zijn. Dat heeft de Tsjechische nationale veiligheidsadviseur aan Reuters bevestigd.

    Ook de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Dmytro Koeleba, zei vandaag tijdens een persconferentie dat de eerste levering eraan zit te komen. ‘Deze week zullen we contact hebben met onze Tsjechische collega’s om een gedetailleerd plan voor de levering op te stellen’, zei hij in Kiev. Hij wilde geen verdere details over de precieze tijdlijn geven, maar bevestigde dat de levering ‘geen maanden’ op zich zal laten wachten.
  3. forum rang 4 shaai 13 maart 2024 20:20
    quote:

    PeterW schreef op 13 maart 2024 18:16:

    Topman (54) Russisch oliebedrijf Lukoil “plots” overleden: hij is al vierde in twee jaar tijd

    Er is opnieuw een topman overleden van Lukoil, een van de grootste oliebedrijven van Rusland. Het gaat om de 54-jarige vicevoorzitter van de raad van bestuur, Vitali Robertoes.

    “Met grote spijt delen wij u mee dat de vicepresident van het bedrijf, Robertoes Vitali Vladimirovitsj, plots op 54-jarige leeftijd is overleden”, aldus een verklaring van het bedrijf, die vandaag werd vrijgegeven.

    www.hln.be/buitenland/topman-54-russi...

    Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
    het tel nr van een goede glazenzetter lijkt me nuttiger
  4. forum rang 4 shaai 13 maart 2024 20:26
    quote:

    josti5 schreef op 13 maart 2024 18:05:

    [...]
    Wie de berichten en voorspellingen omtrent alleen slechts WO I en II enigszins heeft gevolgd weet, dat dit slechts oorlogsretoriek is.
    De onderliggende redenen hiertoe blijven maar al te vaak verborgen: maar al te vaak zijn de connecties tussen boodschapper en bron verborggen.
    De defensies van EU en NAVO worden in alle openheid al sinds 24 februari 2022 direct op de proef gesteld: dat is geen ‘grote vraag’, maar een dagelijks gegeven, voor wie de juiste bronnen volgt.

    Enerzijds lezen we hier van alles over de successen van Oekraine, en anderzijds lezen we hier van alles over de zwaktes en geringe vooruitgang van de Russen.

    Nou, als die Russen zo zwak, slecht zijn, en na twee jaar niet of nauwelijks vooruitgang boeken tegen een landje als Oekraine, waarom zijn ‘wij’ dan zo angstig voor ‘ de Russen op de Dam’, zoals weer eens in dit bericht?
    omdat zonder grote steun Oekraine all zou hebben verloren; en indien Oekraine zou (hebben) verliezen, dan proberen de Russen later een volgende stap.

    Europa kan beter meer en meer massale steun verlenen, een snelle(re) winst van Oekraine zou naast een hoop bespaard menselijk leed ook geopolitiek en economisch goed voor Europa (EN Oekraine natuurlijk) zijn. Verlies zou dramatisch zijn, en voor Europa tot veel hogere kosten leiden dan massale steun. Cynisch bekeken heeft een voortdurende oorlog voor Amerika de nodige voordelen (oa: LNG export, wapensystemen testen en exporteren, verschuivende energie-industrie van Europa naar de VS)
  5. bub 13 maart 2024 20:55
    Het zuiden kan niet leveren wat Europa en de VS kunnen leveren: technologie en kwalitatief goede consumentengoederen. En dan de extra afstanden en alle andere problemen met betrouwbaarheid en dergelijke.
  6. forum rang 10 luchtschip 14 maart 2024 03:47
    quote:

    luchtschip schreef op 13 maart 2024 15:34:

    Vroeg in de ochtend van 13 maart 2024 :

    De olieraffinaderij Ryazan in Rusland, die 18,8 miljoen ton olie per jaar verwerkt, werd getroffen door verschillende drones, wat explosies en brand veroorzaakte.

    De fabriek is een van de vijf grootste brandstofproducenten in Rusland en een van de weinige producenten van katalysatoren voor bedrijven in de petrochemische industrie in het land. Tot voor kort leverde de fabriek aardolieproducten aan het grootste deel van Centraal-Rusland en een aantal aangrenzende regio's.

    4 korte video's --klik op de video's voor grootbeeldscherm

    twitter.com/wartranslated/status/1767...

    kaart Ryazan --ca 100km ten Zuid Oosten van Moskou
    maps.app.goo.gl/kG5zE5FPPecKp5cP6
    Anton Gerashchenko :

    Het lijkt erop dat de olieraffinaderij van Ryazan waarschijnlijk minstens weken buiten bedrijf zal zijn. En de grootste oliedestillatie-eenheid bij de olieraffinaderij van LUKOIL in de regio Nizjni Novgorod werd gisteren gesloten na een brand als gevolg van een drone-aanval.

    Volgens Russische Telegram-kanalen zijn verschillende technologische complexen voor de verwerking van olie tot directe benzine ernstig beschadigd bij de olieraffinaderij van Ryazan.

    De vernietiging van de Russische olie-infrastructuur zal doorgaan.

    Twee dingen zijn al duidelijk:

    1
    Zaaien in Rusland zal erg moeilijk zijn, wat betekent dat de voedselprijzen waarschijnlijk halverwege de zomer drastisch zullen gaan stijgen.

    2
    Lange rijen om gas in Rusland te krijgen en de gasprijzen zullen waarschijnlijk over een paar weken al stijgen. Een stijging van de gasprijzen zal ertoe leiden dat de prijzen van alles in Rusland zullen stijgen.

    LUKOIL-Nizhegorodnefteorgsintez is niet slechts een van de vele olieraffinaderijen. Het is de grootste raffinaderij binnn het benzine-olieprofiel van de Russische Federatie.

    Begin januari meldde Lukoil problemen bij de olieraffinaderij van Nizjni Novgorod. Eén van de twee bestaande benzineproductie-eenheden werd gesloten. De reden werd toegeschreven aan het defect raken van in het buitenland gekochte compressorapparatuur. Vanwege sancties was het onmogelijk om er onderdelen voor te leveren.

    Vervolgens vroeg LUKOIL zelfs andere producenten om te helpen met de levering van maximaal 200.000 ton Ai-95-benzine in januari en februari, hoewel het Ministerie van Energie van de Russische Federatie officieel bleef volhouden met de verklaring dat dit de markt niet zou beïnvloeden. Een maand later begon het met het voorbereiden van beperkingen in Rusland op de benzine-export.

    De Oekrainse drones van 13 maart hebben mogelijk de tweede, nieuwere en laatste eenheid kunnen uitschakelen . ( het effect van die aanval is nog niet bekend )
    Dit zou de productie van benzine kunnen stopzetten of aanzienlijk beperken, wat al een probleem was in de fabriek vanwege defecten aan de apparatuur. En systematische, aanhoudende en voortdurende Oekrainse drone aanvallen zullen de benzineproductie verder kunnen stopzetten

    In 2023 verwerkte de raffinaderij gemiddeld 410.000 ton benzine per maand, tot 4,5 miljoen per jaar. Hetzelfde geldt voor diesel brandstof. Totale benzineproductie in heel Rusland - tot 43 miljoen ton.

    Niet slechts een van de vele raffinaderijen in kwestie, maar minstens 10% van de totale Russische benzineproductie.

    In de context van de regionale consumptie zou het tekort veel groter kunnen zijn. Het specifieke van olieraffinaderijen is dat ze in consumptiegebieden zijn geplaatst, omdat het veel handiger is om ruwe olie (via pijpleidingen) te transporteren dan producten daaruit.

    De belangrijkste consumenten van de raffinaderij waren Moskou en de regio Moskou, waar benzine per pijpleiding werd geleverd, en de productieregio zelf. Maar zelfs als de voorraden worden vervangen, zal dergelijke brandstof veel duurder zijn, omdat er logistieke kosten aan verbonden zijn. Dit zal resulteren in een nieuwe en nu al aanzienlijke stijging van de brandstofprijzen.

    Ondanks het strategische belang van de raffinaderij werd er geen fatsoenlijke bescherming tegen drones georganiseerd. Hierdoor kon de raffinaderij "afgemaakt" worden.

    Lokale landbouwproducenten kunnen de volgende in het proces zijn.
    Stijgende prijzen en dalende productie aan de vooravond van het zaaiseizoen kunnen een ernstig probleem worden voor de Russische landbouwsector.

    >>video in 2de tweet --twee korte video's van tankwagens die bij de brandende raffinaderij staan 0:11 en 0:13 minuut

    klik op de video voor grootbeeldscherm

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
  7. forum rang 10 luchtschip 14 maart 2024 04:58
    Er is een video gepubliceerd van het Il-76-vliegtuig dat neerstortte in de regio Ivanovo, Rusland.

    Alle 16 mensen aan boord kwamen om.

    De hoofdversie van de crash is volgens Russische publieke zenders een technische storing. De bemanning had tijd om de brand van de vierde motor en de eruit vliegende bladen te melden, waardoor de systemen beschadigd raakten

    video 0:27 minuut

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
  8. forum rang 10 luchtschip 14 maart 2024 05:39
    Internationale Vrouwendag was op 8 maart

    En het is dan in Rusland een belangrijke traditie om op de dag bloemen voor de vrouw te kopen

    >>>Let op, tulpen uit Nederland!

    Plaatsvervanger van de Doema, Oleg Nilov, heeft Russische mannen die op 8 maart bloemen kochten beschuldigd van het financieren van granaten voor de strijdkrachten van Oekraïne.

    "Die bloemen waar jullie mannen voor in de rij stonden en bereid waren ieder bedrag ervoor te betalen om jullie gelukkig te maken"

    “Zes miljard dollar voor bloemen van onze mannen stroomde naar Nederland! En waar stuurt Nederland dit geld heen en moedigt de rest van de bende aan hetzelfde te doen? Om granaten te kopen voor de Oekrainse strijdkrachten”, zei hij.

    "Kunnen we zelf geen tulpen of rozen laen groeien ?"

    video 0:36 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...

    We kunnen ze ook tulpen sturen met de kleuren van de Oekrainse vlag
    pbs.twimg.com/media/GIjR91vW8AAAc82?f...

    Hij zegt echt 6 miljard dollars en niet 6 miljard roebels
    Een volstrekte leugen

    In 2023 exporteerde Nederland in geheel 2023 voor Euro 223,7 miljoen aan snijbloemen naar Rusland

    zie eerste alinea in dit artikel

    floranews.com/nieuws.php?id=20111
  9. forum rang 5 Mdv 14 maart 2024 05:55
    HUR Confirms Massive Drone Attack Damaged A-50U Aircraft at Taganrog Aviation Plant

    Kyiv Post's military intelligence sources confirm that a Russian A-50 long-range radar and control aircraft was damaged after last weekend’s major attack.

    www.kyivpost.com/post/29449
  10. forum rang 6 Fender bass 14 maart 2024 07:25
    quote:

    luchtschip schreef op 14 maart 2024 05:39:

    Internationale Vrouwendag was op 8 maart

    En het is dan in Rusland een belangrijke traditie om op de dag bloemen voor de vrouw te kopen

    >>>Let op, tulpen uit Nederland!

    Plaatsvervanger van de Doema, Oleg Nilov, heeft Russische mannen die op 8 maart bloemen kochten beschuldigd van het financieren van granaten voor de strijdkrachten van Oekraïne.

    "Die bloemen waar jullie mannen voor in de rij stonden en bereid waren ieder bedrag ervoor te betalen om jullie gelukkig te maken"

    “Zes miljard dollar voor bloemen van onze mannen stroomde naar Nederland! En waar stuurt Nederland dit geld heen en moedigt de rest van de bende aan hetzelfde te doen? Om granaten te kopen voor de Oekrainse strijdkrachten”, zei hij.

    "Kunnen we zelf geen tulpen of rozen laen groeien ?"

    video 0:36 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...

    We kunnen ze ook tulpen sturen met de kleuren van de Oekrainse vlag
    pbs.twimg.com/media/GIjR91vW8AAAc82?f...

    Hij zegt echt 6 miljard dollars en niet 6 miljard roebels
    Een volstrekte leugen

    In 2023 exporteerde Nederland in geheel 2023 voor Euro 223,7 miljoen aan snijbloemen naar Rusland

    zie eerste alinea in dit artikel

    floranews.com/nieuws.php?id=20111
    Er zullen wel wat lokale tussenhandelaren goed verdiend hebben om tot die 6 miljard dollar te komen ;-)
    Een praktijk waar ze in Rusland en Oekraïne goed in zijn.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 maart 2024 08:23
    NOELREPORTS
    @NOELreports
    ·
    59m
    Russian losses per 14/03/24 reported by the Ukrainian general staff

    +970 men
    +5 tanks
    +17 APVs
    +11 artillery pieces
    +2 AD systems
    +15 UAVs
    +1 cruise missile
  12. forum rang 8 het zwaard 14 maart 2024 08:24
    'Militanten van pro-Oekraïense paramilitaire groepering opgepakt in Sint-Petersburg'

    In Sint-Petersburg zijn vier militanten van een pro-Oekraïense paramilitaire groepering opgepakt. Dat heeft de Russische veiligheidsdienst FSB laten weten. De vier zouden aanslagen op Russisch grondgebied voorbereid hebben en geprobeerd hebben om Russische soldaten te vergiftigen, zegt de FSB, maar die bewering valt niet onafhankelijk te controleren.

    Het gaat om leden van het zogenaamde Russische Vrijwilligerskorps, dat volgens de FSB handelt in het belang van de Oekraïense inlichtingendienst. De vier, die in Sint-Petersburg wonen, zouden plannen hebben gesmeed om voeding voor Russische militairen in Oekraïne te vergiftigen met een "zeer giftige substantie".

    Bovendien zouden ze in Sint-Petersburg en onmiddellijke omgeving op verkenning zijn geweest met het oog op het voorbereiden van aanslagen.

    Het Russische Vrijwilligerskorps deed in maart 2023 van zich spreken met een inval in de Russische regio Briansk, aan de grens met Oekraïne. Volgens de Russische autoriteiten kwamen toen twee burgers om het leven, en raakte een 11-jarig kind gewond.
  13. forum rang 8 het zwaard 14 maart 2024 08:41
    Poetin ontslaat chef Russische marine

    Het Kremlin heeft de chef van de Russische marine Nikolaj Jevmenov aan de deur gezet. Dat melden zowel Russische, Oekraïense als westerse functionarissen. Moskou wil het nieuws - traditiegetrouw - niet bevestigen.

    Het ontslag komt er nadat Oekraïne volgens Amerikaanse schattingen 15 Russische schepen deed zinken op de Zwarte Zee in een periode van zes maanden. Die prestatie is opmerkelijk omdat Kiev niet over een traditionele marine of vloot oorlogsschepen beschikt. De aanvallen werden telkens uitgevoerd met zeedrones en raketten.

    Volgens een Oekraïense militaire inlichtingenfunctionaris was het ontslag van Jevmenov direct gelinkt aan het verlies van de Russische oorlogsschepen. Oekraïne schat dat Rusland ongeveer een derde van haar Zwarte Zeevloot - die ooit 80 schepen telde - kwijtraakte sinds het begin van de Russische invasie in februari 2022.

    Admiraal Jevmenov leidde de Russische marine vijf jaar. Hij zou uit zijn functie ontheven zijn en vervangen door het hoofd van de Noordelijke Vloot van Rusland, admiraal Aleksandr A. Moïsejev.

    Goede zaak, die vele ontslagen militairen. Ooit vormen zij misschien nog een front tegen Poetin en zijn barbaren.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 maart 2024 12:52
    India wil 'gestolen' burgers terug die door Russisch leger zijn geronseld
    Door
    Lotje van den Dungen
    13 maart 2024 20:23
    Aangepast 14 maart 2024 09:16
    Familielid belt met gerekruteerde Indiër Beeld © Faisal Bashir / SOPA / Sipa

    Tientallen Indiase burgers zitten 'vast' in het Russische leger. De Indiërs worden door online recruiters naar Rusland gehaald, waar hen een goed salaris is beloofd. Maar dan moeten ze vechten aan het front in Oekraïne. "Het is levensgevaarlijk."

    "We kwamen naar Rusland met oud en nieuw en ontmoetten hier een agent. Hij liet ons Rusland zien en nam ons mee naar Belarus." In een zelf opgenomen video op sociale media staan zeven Indiase burgers in een Russisch militair uniform. Ze vertellen de camera hoe ze daar zijn beland.

    "Eenmaal in Belarus begon de agent om meer geld te vragen, ook al hadden we hem al betaald. Hij liet ons achter op de snelweg, waar de politie ons oppakte en uitleverde aan het Russische leger."

    De mannen krijgen dan een onmogelijke keuze voorgelegd: of ze moeten tien jaar gevangen zitten in een Russisch strafkamp, of ze moeten in het Russische leger dienen. Zij kozen voor het laatste. Nu doen zij een oproep: ze zitten 'vast' aan het front in Oekraïne, in een strijd die niet van hen is.
    Mensenhandel

    Het nieuws houdt India de laatste weken enorm bezig. Zo bevestigde het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken afgelopen weekend dat er bewijsmateriaal zou zijn van 'een groot mensenhandelnetwerk' naar Rusland. "We doen opnieuw een oproep tot Indiase staatsburgers om zich niet te laten overhalen door aanbiedingen van recruiters voor ondersteunende banen in het Russische leger", zo waarschuwden de autoriteiten.
    Nepal

    Hoe gaat zo'n Russische recruiter dan te werk? Uit getuigenissen van Indiase gedupeerden en hun familieleden is dat af te leiden. Zo zijn de meeste Indiërs online benaderd door een zogenoemde 'agent' met een bekend YouTube-kanaal. Hij zou jonge mensen overhalen om in Rusland te komen werken. Soms gaat dat over ondersteunende banen voor het Russische leger, zoals chauffeur, maar soms worden ook gewone kantoorbanen beloofd. En alles voor een goed salaris én een bonus.
    Omgekomen aan het front

    'Je hoeft niet te vechten', wordt in ieder geval beloofd in één van de recruiter-video's. Niets blijkt minder waar. De Indiërs zitten nu vast op het slagveld in Oekraïne. En het geld? Daarvan hebben de meesten ook nog niets gezien.
  15. forum rang 8 het zwaard 14 maart 2024 13:10
    Noorwegen zal defensiebudget optrekken naar NAVO-doelstelling van 2 procent van het bbp

    Noorwegen zal dit jaar nog het defensiebudget optrekken tot de NAVO-doelstelling van 2 procent van het bbp. Dat heeft de Noorse premier Jonas Gahr Støre meegedeeld. Daarmee wordt de drempel van 2 procent twee jaar sneller bereikt dan oorspronkelijk de bedoeling was.

    Het defensiebudget, dat oorspronkelijk rond de 8 miljard euro zou schommelen, zal in het voorjaar naar boven worden bijgesteld. Støre wou nog geen concrete cijfers kwijt, maar gaf aan dat daarmee de 2 procent-doelstelling zou worden gehaald.

    “Rusland heeft geen belang bij een militair conflict met een NAVO-land”, stelde de Noorse premier. “Maar we zullen waarschijnlijk nog lange tijd rekening moeten houden met een gevaarlijker en onvoorspelbaarder buurland, Rusland.”

    Noorwegen deelt een 198 kilometer lange landgrens met Noorwegen. “Noorwegen bedreigt niemand”, onderstreepte Støre nog. “Het gaat niet om een plan om een conflict uit te lokken, het is een plan om conflicten te vermijden
    Bron: Belga
  16. forum rang 8 het zwaard 14 maart 2024 13:14
    Aandelen tip voor 4 xf ?

    Duitse defensiereus Rheinmetall positief over 2024

    De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht dat de omzet dit jaar naar circa 10 miljard euro zal stijgen, ruim meer dan de 7,2 miljard euro in 2023. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Duitse defensiebedrijf.

    Landen wereldwijd verhogen hun defensiebudgetten, als gevolg van alle geopolitieke onzekerheid, zoals de oorlog in Oekraïne en situatie rond Gaza.

    Tegelijk met de hogere omzet, rekent Rheinmetall ook op een stijgende marge. De operationele marge zal volgens de fabrikant stijgen van 12,8 procent in 2023 naar 14 tot 15 procent in 2024.

    De orderportefeuille van Rheinmetall stond eind 2023 op een recordniveau van 38,3 miljard euro, een stijging van 44 procent op jaarbasis.

    Aandeelhouders van Rheinmetall kunnen een dividend van 5,70 euro per aandeel tegemoet zien over 2023. Dat is flink meer dan de 4,30 euro per aandeel een jaar eerder.

    Het aandeel Rheinmetall steeg donderdag ruim 4 procent.
  17. forum rang 8 closer 14 maart 2024 13:26
    quote:

    het zwaard schreef op 14 maart 2024 08:24:

    'Militanten van pro-Oekraïense paramilitaire groepering opgepakt in Sint-Petersburg'

    In Sint-Petersburg zijn vier militanten van een pro-Oekraïense paramilitaire groepering opgepakt. Dat heeft de Russische veiligheidsdienst FSB laten weten. De vier zouden aanslagen op Russisch grondgebied voorbereid hebben en geprobeerd hebben om Russische soldaten te vergiftigen, zegt de FSB, maar die bewering valt niet onafhankelijk te controleren.

    Het gaat om leden van het zogenaamde Russische Vrijwilligerskorps, dat volgens de FSB handelt in het belang van de Oekraïense inlichtingendienst. De vier, die in Sint-Petersburg wonen, zouden plannen hebben gesmeed om voeding voor Russische militairen in Oekraïne te vergiftigen met een "zeer giftige substantie".

    Bovendien zouden ze in Sint-Petersburg en onmiddellijke omgeving op verkenning zijn geweest met het oog op het voorbereiden van aanslagen.

    Het Russische Vrijwilligerskorps deed in maart 2023 van zich spreken met een inval in de Russische regio Briansk, aan de grens met Oekraïne. Volgens de Russische autoriteiten kwamen toen twee burgers om het leven, en raakte een 11-jarig kind gewond.
    Waarom vermeld je de bron niet?
    Beetje vreemd dat wel de actie uit 2023, maar niet de invallen van gisteren genoemd worden: www.iex.nl/Forum/Post/15222041.aspx
  18. forum rang 4 shaai 14 maart 2024 13:47
    quote:

    Fender bass schreef op 14 maart 2024 07:25:

    [...]

    Er zullen wel wat lokale tussenhandelaren goed verdiend hebben om tot die 6 miljard dollar te komen ;-)
    Een praktijk waar ze in Rusland en Oekraïne goed in zijn.
    230mln (ca 250mln usd) groothandel (export-)prijzen zou best eens winkelprijzen 6mrd usd kunnen zijn?
  19. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 maart 2024 14:37
    quote:

    shaai schreef op 14 maart 2024 13:47:

    [...]
    230mln (ca 250mln usd) groothandel (export-)prijzen zou best eens winkelprijzen 6mrd usd kunnen zijn?
    lol
    Natuurlijk niet...!!!
  20. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 maart 2024 15:03
    Letse premier: “Er komt een nieuw IJzeren Gordijn tussen Rusland en Europa”

    De Letse premier Evika Silina (48) heeft tijdens een toespraak voor de Amerikaanse denktank ‘Atlantic Council’ gesproken over een nieuw IJzeren Gordijn tussen Rusland en Europa. Ze drukte ook op het belang van het onder controle houden van Rusland. “Als we dat niet doen, zal Rusland zich niet gedeisd houden”, aldus Silina. “En dan zou het gevaar wel heel dichtbij kunnen komen.”
    KVDS 14 mrt. 2024 Laatste update: 14:58

    0 reacties

    Silina prijst zich in dat opzicht gelukkig dat Letland lid is van de NAVO. “Ik weet hoe moeilijk het is om in een land te leven waar geen vrijheid van meningsuiting bestaat. Waar je vervolgd kan worden als je politiek anders denkt dan de regeringsleiders. Ik was nog een klein meisje in de Sovjettijd, maar ik herinner me nog hoe het is als je grenzen gesloten zijn en je geen bondgenoten hebt waar je kan op rekenen.”
63.972 Posts
Pagina: «« 1 ... 3099 3100 3101 3102 3103 ... 3199 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.296
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.720
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.014
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.570
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.215
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.771
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.887
Ahold 3.536 74.008
Air France - KLM 1.024 34.373
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.754
Allfunds Group 3 1.226
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.770
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.436
AMG 965 126.374
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.525
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.178
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.737
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.166
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.297
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.737
ASML 1.762 77.348
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.706
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 15 mei

    1. ABN Amro Q1-cijfers
    2. InPost Q1-cijfers
    3. Allianz Q1-cijfers
    4. Commerzbank Q1-cijfers
    5. RWE Q1-cijfers
    6. Thyssenkrupp halfjaarcijfers
    7. ASMI €2,75 ex-dividend
    8. NL economische groei Q1 (voorlopig)
    9. NL consumentenuitgaven maart
    10. NL internationale handel maart
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht