Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.498 Posts
Pagina: «« 1 ... 3103 3104 3105 3106 3107 ... 3175 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. PeterW 16 maart 2024 10:03
    De media vernemen de belangrijkste reden waarom Duitsland Oekraïne niet voorziet van Taurus-kruisraketten

    EUROPESE PRAVDA , OEKRAÏENSE PRAVDA — VRIJDAG 15 MAART 2024, 20:03

    De belangrijkste reden waarom de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zich actief verzet tegen de levering van Taurus-langeafstandskruisraketten aan Oekraïne kan verband houden met de speciale kenmerken van de raketten van het richtsysteem.

    www.pravda.com.ua/eng/news/2024/03/15...
  2. forum rang 6 Fred 62 16 maart 2024 10:31
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 maart 2024 08:56:

    De wereld zit vol met idioten!!!!
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Aan de grens staan Nederlanders al te trappelen: ‘Russisch visum regelen we voor jullie’
    I
    Geef die mensen de ruimte die ze willen.
    Nl paspoort inleveren voor een Russisch paspoort.
    Ik zou zeggen , niet tegenhouden maar actief helpen.
  3. forum rang 8 het zwaard 16 maart 2024 11:02
    De Viking vliegt hoog door de lucht, langsheen de Noorse kust. Geduldig speurt hij de diepe, donkere wateren van de Noorse Zee en de Barentszzee af. Hij zoekt naar Russische schepen en onderzeeërs. Dat is namelijk wat P-8 Poseidons doen. Het Noorse leger kocht de voorbije jaren vijf van die maritieme verkenningsvliegtuigen. Het zijn Boeings van net geen 40 meter lang en met een spanwijdte van 37 meter. Ze zitten tjokvol radars en informatica. De militairen aan boord kijken niet uit het raam, maar wel naar de computerschermen die hun vertellen wat er op en onder het water gebeurt. Ook de namen van de andere toestellen zijn geplukt uit de Noorse mythologie. Ze heten Vingtor, Ulabrand, Hugin en Munin.

    Samen met een zwerm Amerikaanse satellieten zijn de Noorse P-8’s de ogen van de Navo in dit ijskoude deel van de wereld. Dag na dag observeren ze vanuit de lucht en de ruimte, met de bedoeling dat het bondgenootschap niet verrast wordt door een Russische actie vanuit het noorden. En er zijn weinig landen waarvoor die missie zo belangrijk is als … België.

    De laatste weken ging er geen dag voorbij zonder dat een Europese generaal of regeringsleider opriep om de ogen te openen voor het gevaar aan de oostgrens van Europa. In Oekraïne woedt al ruim twee jaar een vernietigende oorlog, maar de bevolking in de rest van Europa voelt daar in het dagelijkse leven zo goed als niets van. “De boodschap over de dreiging van Rusland is niet nieuw. Maar in verschillende defensiehoofdkwartieren heeft men nu eindelijk het gevoel dat er ook geluisterd wordt. Ze kunnen ze nu verpakken in verstaanbare taal, zodat niet alleen de politiek, maar ook de bevolking mee is”, zegt Wim Robberecht, die tot eind vorig jaar de militaire inlichtingendienst Adiv leidde en de oorlog vanuit de Belgische en Navo-cockpit mee kon volgen.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 maart 2024 12:11
    NOELREPORTS
    @NOELreports
    ·
    3h
    Russian losses per 16/03/24 reported by the Ukrainian general staff

    +1160 men
    +21 tanks
    +24 APVs
    +26 artillery systems
    +2 AD systems
    +14 UAVs
    +2 cruise missiles
  5. forum rang 8 het zwaard 16 maart 2024 13:01
    Russische stad Belgorod sluit winkelcentra en scholen

    In de Russische stad Belgorod doen de winkelcentra en scholen de komende dagen de deuren dicht. Dat heeft de gouverneur van de gelijknamige oblast, Vjatsjeslav Gladkov, zaterdag aangekondigd, vanwege de aanvallen van Oekraïne op het grensgebied.

    Volgens Gladkov zullen de winkelcentra in de stad zondag en maandag dicht blijven, net zoals de scholen op maandag en dinsdag. Dat is ook het geval in acht andere districten in de oblast.

    Eerder had de gouverneur bekendgemaakt dat twee burgers waren omgekomen bij Oekraïense aanvallen.
  6. forum rang 9 Calimero 16 maart 2024 13:11
    quote:

    Fred 62 schreef op 16 maart 2024 10:31:

    [...]

    Geef die mensen de ruimte die ze willen.
    Nl paspoort inleveren voor een Russisch paspoort.
    Ik zou zeggen , niet tegenhouden maar actief helpen.
    Eens ..

    Voordelen :

    Meer woonruimte in NL komt dan beschikbaar
    Minder sociale verzekeringen uit te betalen
    Minder onruststokers hier
    etc.

    Nadeel :

    Mannen worden op een of andere manier dan geronseld voor het leger .... dus meer Russische soldaten om af te knallen ..

    www.youtube.com/embed/sh1Yo8Xdrvg?rel...
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 maart 2024 13:27
    quote:

    Oliegarch schreef op 16 maart 2024 13:00:

    Hoe gaat het eigenlijk met het offensief? Zijn ze al bijna in Moskou?
    Ben je al wezen stemmen....????
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 maart 2024 13:29
    quote:

    Fred 62 schreef op 16 maart 2024 10:31:

    [...]
    Geef die mensen de ruimte die ze willen.
    Nl paspoort inleveren voor een Russisch paspoort.
    Ik zou zeggen , niet tegenhouden maar actief helpen.
    Ik ben het helemaal met je eens, maar het idee dat dit soort mensen in Nederland vrij rondlopen is al afschuwelijk.
  9. forum rang 6 Fender bass 16 maart 2024 14:26
    Gek, inderdaad. Waarom zouden, op het oog, doodnormale inwoners van een bezet gebied iets tegen het herverkiezingstheater van de agressor hebben? Goeie vraag vanuit de kiescommissie op De Krim.

    Russia: 'Precautionary measures' for elections in Crimea
    maart 16, 2024 01:06p.m. CET
    The Russian Foreign Ministry's special envoy, Rodion Miroshnik said Saturday that in response to incidents in Simferopol and Yalta where individuals attempted to contaminate polling stations with a substance, local authorities in Crimea enhanced "precautionary measures."

    Citing Chairman of the Crimean Electoral Commission Mikhail Malyshev, Rodion said that "security authorities have been ordered to inspect large bags and packages that some voters bring to the polls. There are also tables at the entrance to the polling stations where voters can temporarily leave bottles of water or juices." He added that “completely normal and adequate people are increasingly taking part in enemy actions [… with] their motivation” being “unclear." Earlier during the day, Rodion said that "all attempts of foreign influence on the election process in Russia" should be taken not just as "interference in internal affairs, but crimes against statehood."

    Crimea remains internationally recognized as Ukrainian territory occupied by the Russian Federation.

    KEYWORDS:
    CRIMEA | ELECTIONS | RUSSIAN ELECTIONS
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 maart 2024 14:36
    Wordt Russische president vervangen door dubbelgangers?
    Achterkleinzoon Stalin doet opvallende bewering: ’Zeer waarschijnlijk dat Poetin dood is’

    Onze redactie
    1 min geledenin Buitenland

    Een opvallende uitspraak van de achterkleinzoon van Jozef Stalin: Vladimir Poetin zou al jaren dood zijn. De Russische president wordt volgens Jacob Dzjoegasjvili, zoals het verre familielid van de voormalige Sovjet-dictator heet, al een tijd vervangen door dubbelgangers.
    Is de Russische president Vladimir Poetin nog levende, of is hij al een tijdje dood? De achterkleinzoon van Jozef Stalin denkt het laatste...

    Is de Russische president Vladimir Poetin nog levende, of is hij al een tijdje dood? De achterkleinzoon van Jozef Stalin denkt het laatste...

    In gesprek met de Britse tabloid The Sun zegt Dzjoegasjvili al jaren niks meer gezien te hebben van de echte Russische leider. „Poetin is al lang verdwenen. In plaats van hem manipuleren onbekende en niet-gekozen personen die de macht in het Kremlin hebben gegrepen acteurs die niet eens op Poetin lijken.”

    De achterkleinzoon van Stalin meent dat beelden van de huidige ’Poetin’ niet overeenkomen met beelden die sinds 2002 verschijnen. Daarnaast: „De huidige Poetin gedraagt zich niet als een hooggeplaatst autoriteitsfiguur. Het is zeer waarschijnlijk dat de echte Poetin dood is.”

    www.telegraaf.nl/nieuws/839923483/ach...
  11. forum rang 8 het zwaard 16 maart 2024 14:45
    Russen krijgen dreig-sms voor gepland protest

    Voor een gepland protest bij de Russische presidentsverkiezingen hebben Russische burgers volgens mediaberichten waarschuwingen op hun mobiele telefoons gekregen. Het onafhankelijke nieuwsportaal Meduza heeft screenshots gepubliceerd van zulke berichten.

    "Ongeacht het feit dat u ideeën van extremistische organisaties steunt, zijn we verheugd dat u in Moskou gaat stemmen, want elke stem is belangrijk", zo staat in het bericht op de website van Meduza. Daarna volgt het verzoek om "rustig" aan de verkiezingen deel te nemen, zonder "wachtrijen en provocaties". Het is vooralsnog niet bekend wie achter de berichten zit die op de applicaties Telegram en Signal zijn verstuurd. Ook is niet geweten hoe de ontvangers zijn uitgekozen.

    De presidentsverkiezingen in Rusland duren nog tot zondagavond. Hoewel er officieel vier kandidaten zijn, is het duidelijk dat de presidentsverkiezingen in Rusland moeten uitdraaien op een grote overwinning van huidig president Vladimir Poetin. Kremlincritici en tegenstanders van de oorlog in Oekraïne zijn zorgvuldig uit de verkiezingsstrijd geweerd.

    De oppositie riep op tot een protestactie: tegenstanders moeten zondag op het middaguur in hun stemkantoren verschijnen. De lange rijen moeten de ontevredenheid in het land aantonen, zo hoopt de oppositie. De Russische autoriteiten dreigden er eerder al mee deelnemers strafrechterlijk te laten vervolgen. Moskou stelt ook dat de actie op "extremistische activiteiten" wijst.

    Vrijdag, op de eerste dag van de verkiezingen, waren al enkele protestacties waargenomen. In enkele stemkantoren goten kiezers zo inkt in de stembussen of stichtten ze kleine branden. Verschillende mensen zijn opgepakt.
  12. forum rang 7 ffff 16 maart 2024 15:40
    quote:

    haas schreef op 13 december 2021 11:41:

    30 jaren geleden : toen zei de minister van buitenandse zaken van USA: de oostgrens voor Navo komt op Oder- Neise grens: no inch farther .
    www.npostart.nl/2doc/25-11-2021/VPWON...
    In dankbare herinnering aan Haas. Posting 2021. Al weer ruim 2 jaar geleden dat hij dit schreef. Lees ook, als je tijd overhebt, de discussie die daarop volgt en waaruit al de vooringenomen standpunten blijken.....

    Enfin, vandaag verkiezingen, over enkele maanden in Europa en dan in de USA en dan zullen er wel spijkers met koppen worden geslagen. Hopen we allemaal.

    Peter
  13. forum rang 6 Fred 62 16 maart 2024 15:50
    quote:

    ffff schreef op 16 maart 2024 15:40:

    [...]

    Enfin, vandaag verkiezingen

    Peter
    Dit zijn geen verkiezingen Peter.
    Dit is theater met de grote PSP [ poppen speler putin ].
  14. forum rang 7 A3aan 16 maart 2024 16:12
    Die Oder/Neisse grens is inderdaad overeengekomen bij het opheffen van de muur. Niemand die dat nog wil weten of horen. Mogen de Russen zich dan bedonderd voelen of niet met aanvulling van Polen, Roemenië ,Hongarije Baltisch Staten, etc.?
  15. bub 16 maart 2024 16:34
    Je kunt het ook zien als het zwichten van de NAVO voor de voormalige leden van het oude oost-blok. Die voelden zich namelijk helemaal niet veilig. Het is natuurlijk de vraag wat gebeurd zou zijn zonder toetreding van die landen. De meest optimistische visie is dat die landen in een soort vacuum zouden blijven zitten. De pessimistische visie is dat het aloude gevoel van onzekerheid van Rusland geleid zou hebben tot oorlogen om haar buitengrens te beschermen. Wie het weet mag het zeggen.
  16. forum rang 8 GakGak 16 maart 2024 17:06
    quote:

    A3aan schreef op 16 maart 2024 16:12:

    Die Oder/Neisse grens is inderdaad overeengekomen bij het opheffen van de muur. Niemand die dat nog wil weten of horen. Mogen de Russen zich dan bedonderd voelen of niet met aanvulling van Polen, Roemenië ,Hongarije Baltisch Staten, etc.?
    .
    Russen die zich bedonderd voelen ?

    Na het afpakken van forse gebiedsdelen van Polen, Finland en nog veel meer in het verleden ?
    Na agressie richting Georgie, Tsjetsjenie, Afghanistan en nog veel meer in het verleden ?

    Er is indertijd ook iets overeengekomen tussen Rusland en Oekraine namelijk een soevereine staat die al zijn nucleaire troep
    weer afstond aan dat onbetrouwbare Rusland....vergeten ?

    Rusland wel want die erkent helemaal geen soevereine staat meer en begint aan landjepik, want daar wonen nu eenmaal veel Russen of in elk geval Russisch sprekenden.
    Dus annexeer je die gebieden maar zolang niemand een poot uitsteekt om het te voorkomen...

    Het groepje Baudet, Jimmy Dijk etc. is niet erg groot maar kent volgelingen van allerlei pluimage.
    Begrip tonen voor oorlogsmisdadigers, sinds wanneer in de geschiedenis is dat een veilig en logisch alternatief ?
  17. forum rang 8 GakGak 16 maart 2024 17:25
    quote:

    bub schreef op 16 maart 2024 16:34:

    Je kunt het ook zien als het zwichten van de NAVO voor de voormalige leden van het oude oost-blok. Die voelden zich namelijk helemaal niet veilig. Het is natuurlijk de vraag wat gebeurd zou zijn zonder toetreding van die landen. De meest optimistische visie is dat die landen in een soort vacuum zouden blijven zitten. De pessimistische visie is dat het aloude gevoel van onzekerheid van Rusland geleid zou hebben tot oorlogen om haar buitengrens te beschermen. Wie het weet mag het zeggen.
    .
    Misschien het scenario dat poetin met zijn corrupte entourage zich onzeker ging voelen.
    Een ontevreden achterban in een democratische omgeving, die via verkiezingen zou gaan afdwingen dat er meer
    economische groei en zekerheid zou zijn, zoals zichtbaar in de buurlanden, de Baltische staten etc.

    Stel je voor dat Oekraine een economische grootmacht wordt, aanvankelijk corrupt maar steeds meer
    democratisch en dat was voor poetin minstens zo gevaarlijk als een (verzonnen) Navo dreiging.

    Deze oorlogsmisdadiger had niet voldoende aan twee corrupte machtsperiodes maar wist dat hij via afschaffing
    van elke vorm van democratie als dictator zo lang mogelijk aan de macht moest zien te blijven.

    Dat er binnen Rusland via intimidatie, bedreiging en leugens veel begrip is voor dat soort van machtsvertoon is nog te
    begrijpen.
    Alle andere begripvolle zielen kunnen niet veel anders verwachten dan massaal als malloten gezien te worden.

    Of als niet zo erg dappere zielen die vinden dat elke nucleaire dreiging wordt uitgebannen door maar veel toe te geven.
  18. Advocaat van de Duivel 16 maart 2024 18:14
    quote:

    Calimero schreef op 16 maart 2024 13:11:

    [...]
    Eens ..

    Voordelen :

    Meer woonruimte in NL komt dan beschikbaar
    Minder sociale verzekeringen uit te betalen
    Minder onruststokers hier
    etc.

    Nadeel :

    Mannen worden op een of andere manier dan geronseld voor het leger .... dus meer Russische soldaten om af te knallen ..

    www.youtube.com/embed/sh1Yo8Xdrvg?rel...
    Waarom is de kans dat die mannen kunnen worden afgeknald een nadeel....opgeruimd staat netjes zou ik zeggen.
63.498 Posts
Pagina: «« 1 ... 3103 3104 3105 3106 3107 ... 3175 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.311
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.895
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.342
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.769
Alfen 12 16.261
Allfunds Group 3 1.190
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 332
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.250
AMG 965 125.687
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.264
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.675
ASML 1.762 76.893
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.664

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht