Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

4.603 Posts
Pagina: «« 1 ... 196 197 198 199 200 ... 231 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 17 maart 2024 04:44
    quote:

    benbelegger schreef op 6 maart 2024 12:21:

    PALM BEACH, Florida – Voormalig president Donald Trump verklaarde dinsdag dat Israël “het probleem moet oplossen” in zijn oorlog tegen Hamas, zijn meest definitieve standpunt over het conflict sinds de terreurgroep op 7 oktober 1.200 Israëli’s doodde en meer dan 200 gijzelaars nam. .

    “Je moet het probleem oplossen”, zei Trump dinsdag op Fox News toen hem werd gevraagd naar de oorlog. ‘Er heeft een vreselijke invasie plaatsgevonden die nooit zou zijn gebeurd als ik president was.’

    Lees het hele artikel op: www.nbcnews.com/politics/donald-trump...
    "Het zou nooit gebeurd zijn als ik (Trump) president was".
    Wat een grootspraak, wat een afschuwelijke narcist, wat een belachelijke clown toch telkens weer.

    Om met Willem van Oranje te spreken: "God, heb medelijden met het Amerikaanse volk (en met ons), als deze frauduleuze, ophitsende en leugenachtige klootviool herkozen wordt.
  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 17 maart 2024 05:12
    quote:

    matad schreef op 13 maart 2024 22:03:

    [...]
    Het vreemde is dat Israël met twee maten meet. Of is dat voor Israël niet zo vreemd?
    Zo neemt Israël jaarlijks duizenden Palestijnen gevangen waarvan er enkele honderden zonder enige vorm van aanklacht of proces gevangen blijven. Ze weten dus niet, iets dat de gijzelaars door Hamas wel weten, waarvoor ze gevangen zitten. Of zijn de gegijzelde Palestijnen soms andere mensen?
    Weer terug en nog steeds even krom denkend?

    De door Hamas gegijzelden zouden weten waarvoor ze gevangen zitten? (áls ze nog leven.)
    Je hebt het over tieners die dansten op een onschuldig festival.

    Als Israël sommige Palestijnen vastzet heeft dat zijn redenen. Al blijft een proces dan soms te lang uit. Dat is het enige wat ik met je eens ben.
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 17 maart 2024 05:38
    quote:

    Succes schreef op 14 maart 2024 20:20:

    ...
    ‘Israël ontwijkt de belangrijkste vraag in de Gaza-oorlog’

    Hamas moet worden vernietigd, vinden Israëliërs. Begrijpelijk en terecht. Maar tegen welke prijs?
    ...

    Ook wie begrip heeft voor het Israëlische optreden na 7 oktober, zal zich afvragen waarom er in Israël zo weinig debat is over de vele duizenden doden onder de ­Palestijnse burgerbevolking. Het land klampt zich vast aan het eigen gelijk en er heerst vooral onbegrip over alle kritiek. De teneur: het is in Europa of Amerika gemakkelijk oordelen, maar Hamas heeft een antisemitisch bloedbad aangericht en zal dat opnieuw doen als het de kans krijgt. Dus Hamas moet worden vernietigd.

    Maar wordt in Israël wel de vraag gesteld hoeveel Palestijnse burgerdoden daarbij acceptabel zijn? En als alle Hamas-strijders in Gaza zijn gedood, is hun gedachtegoed dan ook echt weg? Wil en kan Israël ook de Hamas-leiders liquideren die veilig in Qatar en Libanon zitten? En hoeveel zonen van omgekomen Palestijnse burgers zullen straks wraak willen nemen op de Joden?

    Deze lastige vragen zijn uiteindelijk belangrijker voor de toekomst van Israël en Gaza dan de vraag wie er het meest schuldig was aan de drama’s op 17 oktober 2023 en 29 februari 2024.

    Helaas is het onderscheid tussen Hamas-terroristen en Palestijnse 'burgers' in Gaza nogal diffuus.
    Slechts de kinderen in Gaza zijn volmaakt onschuldig. Zij zijn helaas de dupe van zowel het Hamas-terrorisme als het Israëlische tegengeweld.
  4. Jalapenjos 17 maart 2024 08:08
    quote:

    matad schreef op 13 maart 2024 22:03:

    [...]

    Het vreemde is dat Israël met twee maten meet. Of is dat voor Israël niet zo vreemd?
    Zo neemt Israël jaarlijks duizenden Palestijnen gevangen waarvan er enkele honderden zonder enige vorm van aanklacht of proces gevangen blijven. Ze weten dus niet, iets dat de gijzelaars door Hamas wel weten, waarvoor ze gevangen zitten. Of zijn de gegijzelde Palestijnen soms andere mensen?
    Dit is toch wel de verwonderlijkste redenatie in tijden!
    De Palestijnen zouden niet weten waarom ze vastzitten omdat er geen sprake is van een aanklacht of een proces, maar de ontvoerde Israëliërs, zouden zonder aanklacht of proces wel moeten of kunnen weten waarom ze zijn ontvoerd. Dat is pas meten met 2 maten! Als de ontvoerde Israëliërs het kunnen weten dan kunnen de formeel gearresteerde Palestijnen het zéker weten.
    Let wel, je hebt het ook nog over het onderscheid tussen door terroristen ontvoerde burgers en door formele instituties gearresteerden. En ja, wat je er verder ook van vind: als je voor 7 oktober die mening nog niet was toegedaan, dan kan het toch niet anders dan dat Hamas op 7 oktober door haar handelen de facto is verworden tot een terroristische organisatie. Een ieder die dat ontkent is zelf gevaarlijk.

    PS alsof er ook maar ooit een goede reden zou bestaan voor een ONTVOERING!!
  5. forum rang 6 benbelegger 17 maart 2024 09:15
    De Indiase marine zei zaterdag een schip te hebben heroverd op Somalische piraten voor de Indiase kust, waarmee de bemanning werd gered en een einde kwam aan de drie maanden durende overname van de bulkcarrier MV Ruen.

    De kaping in december 2023 was de eerste keer sinds 2017 dat een vrachtschip met succes aan boord werd gebracht door Somalische piraten.

    Het Indiase oorlogsschip Kolkata “heeft in de afgelopen 40 uur door gezamenlijke acties met succes alle 35 piraten in het nauw gedreven en gedwongen zich over te geven en zorgde voor een veilige evacuatie van 17 bemanningsleden”, aldus de marine.

    Indiase troepen onderschepten vrijdag voor het eerst de MV Ruen, aldus de marine. “Het schip opende het vuur op het oorlogsschip, dat actie onderneemt [in overeenstemming met] het internationaal recht, uit zelfverdediging en om piraterij tegen te gaan, met minimale kracht die nodig is om de dreiging van de piraten voor de scheepvaart en zeevarenden te neutraliseren.”

    Een gewapende piraat houdt de wacht aan de kust van Hobyo, in het noordoosten van Somalië.
    De impact van de warmere zeeën op de visbestanden leidt tot een toename van piratenaanvallen
    Lees verder
    Geen van de geredde bemanningsleden raakte gewond tijdens de operatie, uitgevoerd door verschillende marineschepen, helikopters en andere vliegtuigen, aldus de marine.

    De Bulgaarse eigenaar Navibulgar noemde de vrijlating van de Ruen “een groot succes, niet alleen voor ons, maar voor de hele mondiale maritieme gemeenschap… De oplossing van deze zaak bewijst dat de veiligheid van de commerciële scheepvaart niet in gevaar zal komen.”

    Het Bulgaarse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat het op zoek was naar de “spoedige terugkeer” van zeven geredde staatsburgers. De andere bemanningsleden waren negen Birmezen en één Angolees.

    Lees verder: www.theguardian.com/world/2024/mar/17...
  6. forum rang 5 Hoppschwiiz 17 maart 2024 10:34
    @Beperktedijkbewaking Met de kerk bedoel ik de kerkleiders in een land met een autocratisch regime. En kerk is voor mij ook de moskee. In landen waar het economisch matig of slecht gaat zie je de gebedshuizen altijd volstromen. Het zijn centrale punten waar je nog saamhorigheid treft in de malaise. Mensen zoeken hoop, een oorzaak van hun ellende en een mogelijke uitweg. Als de man op de kansel maar telkens weer hel en verdoemenis preekt, maar ook een uitweg wijst, kun je je volk voor je laten ‘werken’.

    De Joden, Christenen en ongelovigen zijn de oorzaak van de ellende? Ga voor een paar grijpstuivers het leger in en trek ten strijde! Grote beloningen zullen u en uw familieleden ten deel vallen! Vrees de dood niet, maar omarm de dood. Martelaardom is tenslotte de ultieme beloning. Etc, etc. ‘De kerk’ is een uiterst nuttige bondgenoot voor een dictator.

    En in enkele gevallen is ‘de kerk’ de leidende partij en worden politie en leger voor hun karretje gespannen om het volk in het gareel te houden
  7. forum rang 6 Cash collector 17 maart 2024 10:39
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 17 maart 2024 03:33:

    [...]
    Hoe de aarde eruit zou zien zonder homo sapiens, Neanderthaler en mensapen? Daarvoor moet je ca 1 miljoen jaar terug gaan. Zeker niet vredevoller, wel ongerepter.

    (Sorry voor de late reactie. Had wat medische besognes, niks ernstigs gelukkig.)
    Mooi dat je er weer bent.
  8. forum rang 6 matad 17 maart 2024 13:32
    Het collectieve schaamtegevoel van West Europa jegens wat de Joden was aangedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog werd wel een beetje kortzichtig en egoïstisch gekanaliseerd. Wie moest er boeten voor dit schaamtegevoel?
    Juist de inwoners (Palestijnen) van Palestina. Tjonge, daar kwam het Westen toch even goed weg. Schaamtegevoel weg en groepen gefrustreerden opgeruimd. Zo handen weer gewassen in onschuld.
    In feite zijn het rotstreken Een ander volk opzadelen met je eigen boete.

    Lijkt een beetje op de streken van Netanyahu die de oprichting van Hamas steunde om de eenvoudige reden dat indien er twee partijen, Hamas en de Palestijnse Autoriteit, strijden om de macht dat dan Israël niet kan overleggen met een partij over de oprichting van een Palestijnse staat iets wat Netanyahu beslist niet wil. Ook al geeft hier iemand op dit draadje aan dat de oprichting van een Palestijnse staat altijd de bedoeling is geweest van Israël. Wat een gotspe. Dezelfde persoon beweert overigens eveneens dat Israël bij een voedseluitreiking niet op Palestijnen die in de rij stonden heeft geschoten. De zoveelste misdaad van dit beste leger ter wereld.
    Maar ja, ik las gisteren ook de post van iemand die beweerde dat er geen hongersnood in Gaza was. Ik heb die persoon geantwoord dat ik dat ook al vreemd vond gelet op de voedseldroppings en de aanleg van een “voedselhaven” in Gaza.
    Tja, er gebeurt nogal veel met onze belastingcenten. Vrachtwagens met voedsel die door het etterende gedrag van de Israëliërs niet binnenkomen en voedseldroppings door o.a. Nederland terwijl alle partijen wapens leveren aan Israël.

    Dat er geen genocide plaats vind is te danken aan de pers. Israël zou dat wel willen doch kan dat echt niet maken.
    Een genocide wortelt in het verleden van onderdrukking, miskenning, vernedering etc. Kijk maar naar de geschiedenis. Volkeren die jarenlang leefden onder het juk van wrede, arrogante heersers grijpen vaak de macht wanneer de ketens van ze afvallen of een gelegenheid zich voordoet en draaien de rollen dan meteen om. Hetzelfde wat nu hier gebeurd. De vroegere vervolgde wordt de huidige vervolger.

    Wij zullen nooit leren van de geschiedenis. Net zoals in alle conflicten is dit weer een blijk van de ongelooflijke domheid van de mens als soort. We zullen nooit in staat zijn om het correcte te doen. Ik schaam me keer op keer dat ik mens ben. Het meest verdrietige is nog dat we weten hoe het wel zou kunnen zijn en dat we de kennis en de middelen hebben om van de aarde een paradijs te maken een fijne plek voor iedereen maar dat we te dom zijn om het echt te doen.

    Terwijl ik dit epistel zit te typen denk ik wat hebben die schuldbewuste Europeanen gedaan voor de Roma’s en Sinti’s gedaan? Of had het Joodse ras een soort voorkeursrecht?
  9. forum rang 6 Cash collector 17 maart 2024 13:51
    quote:

    matad schreef op 17 maart 2024 13:32:

    Het collectieve schaamtegevoel van West Europa jegens wat de Joden was aangedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog werd wel een beetje kortzichtig en egoïstisch gekanaliseerd. Wie moest er boeten voor dit schaamtegevoel?
    Juist de inwoners (Palestijnen) van Palestina. Tjonge, daar kwam het Westen toch even goed weg. Schaamtegevoel weg en groepen gefrustreerden opgeruimd. Zo handen weer gewassen in onschuld.
    In feite zijn het rotstreken Een ander volk opzadelen met je eigen boete.

    Lijkt een beetje op de streken van Netanyahu die de oprichting van Hamas steunde om de eenvoudige reden dat indien er twee partijen, Hamas en de Palestijnse Autoriteit, strijden om de macht dat dan Israël niet kan overleggen met een partij over de oprichting van een Palestijnse staat iets wat Netanyahu beslist niet wil. Ook al geeft hier iemand op dit draadje aan dat de oprichting van een Palestijnse staat altijd de bedoeling is geweest van Israël. Wat een gotspe. Dezelfde persoon beweert overigens eveneens dat Israël bij een voedseluitreiking niet op Palestijnen die in de rij stonden heeft geschoten. De zoveelste misdaad van dit beste leger ter wereld.
    Maar ja, ik las gisteren ook de post van iemand die beweerde dat er geen hongersnood in Gaza was. Ik heb die persoon geantwoord dat ik dat ook al vreemd vond gelet op de voedseldroppings en de aanleg van een “voedselhaven” in Gaza.
    Tja, er gebeurt nogal veel met onze belastingcenten. Vrachtwagens met voedsel die door het etterende gedrag van de Israëliërs niet binnenkomen en voedseldroppings door o.a. Nederland terwijl alle partijen wapens leveren aan Israël.

    Dat er geen genocide plaats vind is te danken aan de pers. Israël zou dat wel willen doch kan dat echt niet maken.
    Een genocide wortelt in het verleden van onderdrukking, miskenning, vernedering etc. Kijk maar naar de geschiedenis. Volkeren die jarenlang leefden onder het juk van wrede, arrogante heersers grijpen vaak de macht wanneer de ketens van ze afvallen of een gelegenheid zich voordoet en draaien de rollen dan meteen om. Hetzelfde wat nu hier gebeurd. De vroegere vervolgde wordt de huidige vervolger.

    Wij zullen nooit leren van de geschiedenis. Net zoals in alle conflicten is dit weer een blijk van de ongelooflijke domheid van de mens als soort. We zullen nooit in staat zijn om het correcte te doen. Ik schaam me keer op keer dat ik mens ben. Het meest verdrietige is nog dat we weten hoe het wel zou kunnen zijn en dat we de kennis en de middelen hebben om van de aarde een paradijs te maken een fijne plek voor iedereen maar dat we te dom zijn om het echt te doen.

    Terwijl ik dit epistel zit te typen denk ik wat hebben die schuldbewuste Europeanen gedaan voor de Roma’s en Sinti’s gedaan? Of had het Joodse ras een soort voorkeursrecht?
    Je maakt opnieuw een vergelijking tussen wat er met de Joden in WWII gebeurd is en wat er nu tussen Israël en Hamas gebeurt.

    Je beschuldigt Israël van het willen plegen van genocide met als enige onderbouwing jouw Jodenhaat en jouw wens om Israël vernietigd te zien worden.

    [Modbreak IEX: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]
  10. forum rang 8 closer 17 maart 2024 17:42
    quote:

    Cash collector schreef op 17 maart 2024 13:51:

    jouw Jodenhaat en jouw wens om Israël vernietigd te zien worden.

    Ik schaam me dat jij mens bent.
    Je kunt je beter schamen voor wat je hier durfde te schrijven.

    Moderator, als topicstarter zie ik met spijt aan hoe in dit draadje iedere ruimte voor nuance ontbreekt. Ongeacht eigen voorkeuren zou ik het toejuichen als er rechtvaardig wordt gemodereerd. Eerste vereisten zijn fatsoenlijk taalgebruik en respect voor andere forumleden (oud, jong, hoog- of laagopgeleid) die allen hun best doen om hun standpunt te onderbouwen. Laat u niet misleiden door manipulerende posts als bovenstaande. Niemand misgunt de joden hun eigen land, maar in dit draadje wordt elke kritiek gemakshalve weggezet als "jodenhaat".
  11. forum rang 9 josti5 17 maart 2024 18:17
    quote:

    closer schreef op 17 maart 2024 17:42:

    [...]
    Je kunt je beter schamen voor wat je hier durfde te schrijven.

    Moderator, als topicstarter zie ik met spijt aan hoe in dit draadje iedere ruimte voor nuance ontbreekt. Ongeacht eigen voorkeuren zou ik het toejuichen als er rechtvaardig wordt gemodereerd. Eerste vereisten zijn fatsoenlijk taalgebruik en respect voor andere forumleden (oud, jong, hoog- of laagopgeleid) die allen hun best doen om hun standpunt te onderbouwen. Laat u niet misleiden door manipulerende posts als bovenstaande. Niemand misgunt de joden hun eigen land, maar in dit draadje wordt elke kritiek gemakshalve weggezet als "jodenhaat".
    ------------------
    Waarom deze klacht?

    Het valt mij juist op dat op deze draad, in tegenstelling tot op de Rusland-draad, wél een open uitwisseling is toegestaan, en dat is toch positief?

    Het gebruikelijke gescheld en getier gewoon negeren: we kennen onze pappenheimers inmiddels wel, zij halen zichzelf daarmee omlaag, en worden minder serieus genomen.

    Waarbij posts van bepaalde personen simpelweg overslaan veel tijd en ergernis scheelt.
  12. forum rang 9 josti5 17 maart 2024 18:35
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 17 maart 2024 10:34:

    @Beperktedijkbewaking Met de kerk bedoel ik de kerkleiders in een land met een autocratisch regime. En kerk is voor mij ook de moskee. In landen waar het economisch matig of slecht gaat zie je de gebedshuizen altijd volstromen. Het zijn centrale punten waar je nog saamhorigheid treft in de malaise. Mensen zoeken hoop, een oorzaak van hun ellende en een mogelijke uitweg. Als de man op de kansel maar telkens weer hel en verdoemenis preekt, maar ook een uitweg wijst, kun je je volk voor je laten ‘werken’.

    De Joden, Christenen en ongelovigen zijn de oorzaak van de ellende? Ga voor een paar grijpstuivers het leger in en trek ten strijde! Grote beloningen zullen u en uw familieleden ten deel vallen! Vrees de dood niet, maar omarm de dood. Martelaardom is tenslotte de ultieme beloning. Etc, etc. ‘De kerk’ is een uiterst nuttige bondgenoot voor een dictator.

    En in enkele gevallen is ‘de kerk’ de leidende partij en worden politie en leger voor hun karretje gespannen om het volk in het gareel te houden
    ---------------
    Kerken zijn organisaties van mensen, met veelal priesters, imams, dominees etc., die tussen de gelovige en hun God in staan, en dan gaat het vaak mis, door menselijke beïnvloeding, menselijke (kerk)regels, gevoel van meerderwaardigheid tov andere geloofswijzen en dergelijke, 'in naam van God'.

    Met een geloof-op-zich is meestal niks mis, zo lang als het maar individueel blijft.
  13. forum rang 6 Cash collector 17 maart 2024 19:04
    quote:

    closer schreef op 17 maart 2024 17:42:

    [...]
    Je kunt je beter schamen voor wat je hier durfde te schrijven.

    Moderator, als topicstarter zie ik met spijt aan hoe in dit draadje iedere ruimte voor nuance ontbreekt. Ongeacht eigen voorkeuren zou ik het toejuichen als er rechtvaardig wordt gemodereerd. Eerste vereisten zijn fatsoenlijk taalgebruik en respect voor andere forumleden (oud, jong, hoog- of laagopgeleid) die allen hun best doen om hun standpunt te onderbouwen. Laat u niet misleiden door manipulerende posts als bovenstaande. Niemand misgunt de joden hun eigen land, maar in dit draadje wordt elke kritiek gemakshalve weggezet als "jodenhaat".
    Ik schaam mij dat er mensen bestaan die dit forum vervuilen met met hun Jodenhaat en verheerlijking van islamistische terreur.

    Je gaat bewust voorbij aan de context van de berichtjes waarin een relatie wordt gelegd tussen de Holocaust en de ontmanteling en opruiming van de organisatie Hamas.

    Waarom zou er respect moeten zijn voor mensen met antisemitische opvattingen?
  14. forum rang 6 benbelegger 17 maart 2024 19:48
    Benjamin Netanyahu heeft beloofd door te gaan met het sturen van Israëlische troepen naar de zuidelijkste stad Rafah in Gaza, waarbij hij de diepe internationale zorgen over de risico's voor meer dan een miljoen Palestijnen die daar onderdak hebben gezocht, verwerpt.

    Netanyahu zei dat geen enkele hoeveelheid internationale druk Israël ervan zou kunnen weerhouden al zijn oorlogsdoelen te verwezenlijken.

    “Op het diplomatieke front zijn we er tot nu toe in geslaagd onze strijdkrachten vijf volle maanden op ongekende wijze te laten vechten. Het is echter geen geheim dat de internationale druk toeneemt”, zei Netanyahu aan het begin van een kabinetsvergadering.

    “Degenen die zeggen dat de actie in Rafah niet zal plaatsvinden, zijn degenen die ook hebben gezegd dat we Gaza niet zouden binnengaan, of zouden optreden in Shifa of in Khan Younis, en dat we de gevechten niet zouden hervatten na de pauze [in de vijandelijkheden in november] .”

    Israëlische militaire functionarissen zeggen dat Rafah het laatste bolwerk van Hamas in Gaza is, met duizenden militanten en hoge leiders daar gevestigd. Ze zeggen dat het onaangeroerd laten van Rafah Hamas in staat zou stellen de controle over delen van Gaza te behouden, tunnels naar Egypte te exploiteren en zijn strijdkrachten in de toekomst snel weer op te bouwen.

    Rafah is nu echter de thuisbasis van meer dan 1 miljoen mensen die van elders in Gaza zijn ontheemd als gevolg van het Israëlische offensief dat werd gelanceerd na de aanvallen op Israël in oktober, waarbij Hamas 1.200 mensen doodde, voornamelijk burgers, en ongeveer 250 gijzelaars in beslag nam.

    Joe Biden heeft gezegd dat een invasie in Rafah een ‘rode lijn’ zou zijn zonder geloofwaardige maatregelen om burgers te beschermen.

    Israël heeft gezegd dat het ‘humanitaire eilanden’ zal creëren om de enorme aantallen mensen die nu in tentenkampen of overvolle schuilplaatsen in Rafah wonen, te beschermen. Netanyahu zei zondag laat na een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz dat burgers tijdens een aanval niet in de stad vast zouden komen te zitten.

    Op een gezamenlijke persconferentie in Jeruzalem benadrukte Scholz dat alomvattende humanitaire hulp voor Gaza essentieel en urgent is. “We kunnen niet toekijken hoe de Palestijnen hongersnood riskeren”, zei hij.

    Lees verder: www.theguardian.com/world/2024/mar/17...
  15. forum rang 8 closer 17 maart 2024 20:43
    quote:

    Cash collector schreef op 17 maart 2024 19:04:

    Ik schaam mij dat er mensen bestaan die dit forum vervuilen met met hun Jodenhaat en verheerlijking van islamistische terreur.

    Je gaat bewust voorbij aan de context van de berichtjes waarin een relatie wordt gelegd tussen de Holocaust en de ontmanteling en opruiming van de organisatie Hamas.

    Waarom zou er respect moeten zijn voor mensen met antisemitische opvattingen?
    Wel ja, ga maar door met nieuwe beschuldigingen: "Je gaat bewust voorbij"...

    Wijs die berichten dan eens aan, want ik zie ze niet. Ik zie hier wel enorm veel berichten waarin de islam wordt teruggebracht tot een haatreligie die het joodse volk wil vernietigen.
  16. forum rang 5 Hoppschwiiz 17 maart 2024 21:04
    Die zogenaamde hongersnood wordt als argument gebruikt om Israel te doen stoppen met hun acties. Terwijl alle hulpgoederen ingenomen worden door Hamas ten behoeve van hun strijders. Wat er over is wordt door Hamas verkocht op de markt. Mensonterend.

    Snel Rafah zuiveren en het bestuur (tijdelijk) overnemen

    @Beperktedijkbewaking, die kinderen zijn over het algemeen niet zo zielig. Vanaf 5 jaar worden zij gebrainwashed. Dat houdt anno nu, 2024, in dat iedereen die geboren is in 2000 of later inmiddels gestoord is en een potentieel gevaar voor elke Joodse burger is.

    Las gisteren dat er een groep Palestijnse kinderen (tussen de 5 en 10jaar oud) opgepakt is op de Westbank omdat ze stenen en glazen flessen gooiden naar een Joodse kinderspeelplaats. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen
  17. forum rang 6 matad 17 maart 2024 22:07
    Wat erg toch indien je ziende blind bent.

    Op de grensovergangen tussen Israël /Egypte en Gaza worden gemiddeld 500 vrachtwagens doorgelaten. Nu, na de start van de oorlog, slechts 100 per dag. De reden is dat er mogelijk wapens voor Hamas worden meegesmokkeld. Er staan files vrachtwagens voor de grens en veel chauffeurs slapen al weken in hun cabine. Komen ze eindelijk aan de beurt voor controle dan moeten de chauffeurs zelfs de achterlichten demonteren om te zien of er wapens in zitten. Is dat gebeurd en moeten de papieren goedgekeurd worden. Dan heeft de controlerende Israëliër plots een plaspauze nodig. Komt hij daarvan terug dan heeft hij ineens lunchpauze, komt hij daarvan terug dan zijn de papieren verloren. En deze etterende, vernederende behandeling van dit beste leger gaan maar door. Een leger dat met 350.000 militairen nog niet eens een handvol gijzelaars kan vinden op een oppervlakte van tweemaal Texel. Sterker nog ze vinden er twee en schieten er drie dood die notabene ongewapend waren en ook nog eens met een witte vlag zwaaiden. De zoveelste oorlogsmisdaad van een deel van dit door God gezonden volk.
    Maar vooruit we geven dit soort personen die beslist het predikaat mens niet verdienen gelijk. De vrachtwagens stikken van de wapens. Welnu dit toch zeer economisch denkend volk zou toch kunnen begrijpen dat men toch makkelijker wat Israëlische militairen mee kan zenden om bij het lossen de vracht op wapens te controleren. Maar wacht even. Deze week deed men dat ook en toen werden er een honderdtal Palestijnen doodgeschoten die in de rij stonden bij de voedselverdeling. Oh, de zoveelste oorlogsmisdaad kan er nog wel bij. En maar klagen over die 850 burgers die omgekomen zijn op 7 oktober. De kolonisten schieten er per jaar al 100 dood bij het landjepik spelen. Waarom 850? Het waren er toch meer? Tja, dat komt weer uit de koker van Israël. Nader onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat dit beste leger ter wereld op zeven oktober nogal wat eigen mensen en burgers heeft doodgeschoten. Alleen is dit nogal pijnlijk om bekend te maken.
    Overigens wat denkt u van de bedragen die nodig zijn om voedsel te droppen en een haven aan te leggen? En dat terwijl er vrachtwagens aan de grens staan. De belastingbetaler draait voor dit spel voor de bühne op terwijl de VS intussen volop wapens levert en Nederland onder het gerechtelijk verbod tracht onderuit te komen. Tenminste zolang Mark nog niet zeker is van zijn baan.
    Wist u overigens dat het Israëlische leger honderden bunker busters op het dichtbevolkte Gaza gooit? Militaire experts volgen dit met argusogen en bestuderen de effecten nauwgezet. Gaat bij u een belletje rinkelen? Nee, ik zal nog wat hinten. Iran, uranium centrifuges, in opslagplaatsen diep onder de grond…. Gaan de belletjes rinkelen?
    Gossie Matad nu ga je de fout in. Iran stuurt toch Hamas aan zo wordt hier beweerd. Foei. Alhoewel wat denk je van al die raketten die Hamas afvuurt? Tja, die zijn inderdaad net zo sterk als het zwaarste vuurwerk dat Nederland op oudejaarsavond afsteekt. Er vallen daardoor in Nederland meer gewonden dan in Israël.
  18. forum rang 6 Cash collector 17 maart 2024 23:26
    quote:

    closer schreef op 17 maart 2024 20:43:

    [...]
    Wel ja, ga maar door met nieuwe beschuldigingen: "Je gaat bewust voorbij"...

    Wijs die berichten dan eens aan, want ik zie ze niet. Ik zie hier wel enorm veel berichten waarin de islam wordt teruggebracht tot een haatreligie die het joodse volk wil vernietigen.
    Dat is geen beschuldiging, het is een feitelijke waarneming.

    Dat jij alleen maar leest of verwijst naar wat voor jouw mening goed uitkomt is jouw probleem, maak het niet mijn probleem.
  19. forum rang 6 Cash collector 17 maart 2024 23:47
    quote:

    matad schreef op 17 maart 2024 22:07:

    Wat erg toch indien je ziende blind bent.

    Op de grensovergangen tussen Israël /Egypte en Gaza worden gemiddeld 500 vrachtwagens doorgelaten. Nu, na de start van de oorlog, slechts 100 per dag. De reden is dat er mogelijk wapens voor Hamas worden meegesmokkeld. Er staan files vrachtwagens voor de grens en veel chauffeurs slapen al weken in hun cabine. Komen ze eindelijk aan de beurt voor controle dan moeten de chauffeurs zelfs de achterlichten demonteren om te zien of er wapens in zitten. Is dat gebeurd en moeten de papieren goedgekeurd worden. Dan heeft de controlerende Israëliër plots een plaspauze nodig. Komt hij daarvan terug dan heeft hij ineens lunchpauze, komt hij daarvan terug dan zijn de papieren verloren. En deze etterende, vernederende behandeling van dit beste leger gaan maar door. Een leger dat met 350.000 militairen nog niet eens een handvol gijzelaars kan vinden op een oppervlakte van tweemaal Texel. Sterker nog ze vinden er twee en schieten er drie dood die notabene ongewapend waren en ook nog eens met een witte vlag zwaaiden. De zoveelste oorlogsmisdaad van een deel van dit door God gezonden volk.
    Maar vooruit we geven dit soort personen die beslist het predikaat mens niet verdienen gelijk. De vrachtwagens stikken van de wapens. Welnu dit toch zeer economisch denkend volk zou toch kunnen begrijpen dat men toch makkelijker wat Israëlische militairen mee kan zenden om bij het lossen de vracht op wapens te controleren. Maar wacht even. Deze week deed men dat ook en toen werden er een honderdtal Palestijnen doodgeschoten die in de rij stonden bij de voedselverdeling. Oh, de zoveelste oorlogsmisdaad kan er nog wel bij. En maar klagen over die 850 burgers die omgekomen zijn op 7 oktober. De kolonisten schieten er per jaar al 100 dood bij het landjepik spelen. Waarom 850? Het waren er toch meer? Tja, dat komt weer uit de koker van Israël. Nader onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat dit beste leger ter wereld op zeven oktober nogal wat eigen mensen en burgers heeft doodgeschoten. Alleen is dit nogal pijnlijk om bekend te maken.
    Overigens wat denkt u van de bedragen die nodig zijn om voedsel te droppen en een haven aan te leggen? En dat terwijl er vrachtwagens aan de grens staan. De belastingbetaler draait voor dit spel voor de bühne op terwijl de VS intussen volop wapens levert en Nederland onder het gerechtelijk verbod tracht onderuit te komen. Tenminste zolang Mark nog niet zeker is van zijn baan.
    Wist u overigens dat het Israëlische leger honderden bunker busters op het dichtbevolkte Gaza gooit? Militaire experts volgen dit met argusogen en bestuderen de effecten nauwgezet. Gaat bij u een belletje rinkelen? Nee, ik zal nog wat hinten. Iran, uranium centrifuges, in opslagplaatsen diep onder de grond…. Gaan de belletjes rinkelen?
    Gossie Matad nu ga je de fout in. Iran stuurt toch Hamas aan zo wordt hier beweerd. Foei. Alhoewel wat denk je van al die raketten die Hamas afvuurt? Tja, die zijn inderdaad net zo sterk als het zwaarste vuurwerk dat Nederland op oudejaarsavond afsteekt. Er vallen daardoor in Nederland meer gewonden dan in Israël.
    Zo, heb je je dagelijkse drukje weer gedaan?

    Je vervalt in herhaling. Dat verhaaltje over die grenscontroles van jou heb je al eens gepost.

    Het effect van bunkerbommen is al lang bekend en om de Iraanse nucleaire faciliteiten te saboteren voldoet een computervirus.
    Innovatie op het slagveld vind je niet in Gaza, daarvoor moet je naar Oekraïne. In Gaza wordt een groep terroristen effectief straat voor straat en huis voor huis opgeruimd.

    Ik las vandaag een artikel dat Hamas gebroken is en dat de top van Hamas denkt dat ze nog iets te onderhandelen hebben. Het gaat daar dus de goede kant op.
  20. forum rang 10 luchtschip 18 maart 2024 06:59
    Een belangrijke operatie van de Israëlische strijdkrachten lijkt aan de gang te zijn in en rond het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad, na berichten dat verschillende hoge Hamas-leiders bij het medische complex waren aangekomen;

    Luchtaanvallen zijn gericht op de bovenste verdiepingen van het ziekenhuis, terwijl speciale troepen doorgaan met het ontruimen van het terrein, waarbij sporadisch geweervuur ??en explosies te horen zijn.

    video 0:47 minuut geluid aan

    twitter.com/narendra483/status/176955...
4.603 Posts
Pagina: «« 1 ... 196 197 198 199 200 ... 231 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.363
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.904
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.382
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.055
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.756
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.981
Air France - KLM 1.024 34.315
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.361
Allfunds Group 3 1.197
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.261
AMG 965 125.733
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.121
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.604
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.273
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.688
ASML 1.762 76.935
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.667

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht