Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.565 Posts
Pagina: «« 1 ... 3112 3113 3114 3115 3116 ... 3179 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Succes 19 maart 2024 16:53
    Russia is seeking to effect demographic change while suppressing ukrainian and crimean tatar identities

    Amnesty International

    Russia has attempted to change the ethnic makeup of Crimea while suppressing non-Russian identities on the peninsula, including through restricting education in Ukrainian and Crimean Tatar languages, attacking religious minorities, stifling media and culture, as well as undermining representative institutions and abusing the criminal justice system.

    The percentage of the Crimean population identifying as Ukrainian or Crimean Tatar has significantly decreased. Residents of Crimea are obliged to accept Russian passports or face the deprivation of their human rights, denial of access to essential services and even risk being deported. Meanwhile, there is evidence that Russia has transferred its own population into Crimea in violation of international law

    ...

    www.amnesty.ch/de/laender/europa-zent...
  2. forum rang 7 Succes 19 maart 2024 16:58
    Oekraïne wil de oorlog naar Rusland brengen

    Geruchtmakende aanvallen door Oekraïne op Russisch grondgebied deze week. Met drones brengt Oekraïne de oorlog steeds vaker naar Rusland. In twee jaar tijd bouwt Oekraïne een geheel nieuwe defensie-industrie uit de grond. Het accent ligt nu op drones.

    nos.nl/nieuwsuur/video/2513050-oekrai...

    nos.nl/nieuwsuur/collectie/13965/arti...
  3. forum rang 10 luchtschip 19 maart 2024 17:09
    Kozinka, Rusland, provincie Belgorod, SMO-zone ( zone van de Special Military Operation ) , is niet meer bewoonbaar.

    Russische opstandige soldaten hebben het Russische stadje Kozinka ingenomen

    video 0:28 minuut geluid aan Engels ondertiteld

    twitter.com/wartranslated/status/1770...
  4. forum rang 10 luchtschip 19 maart 2024 17:13
    Vanuit India was Hemul Mangakia 23 op zoek naar een betere toekomst.

    In een YouTube-advertentie werd reclame gemaakt voor banen als bewaker in de Russische stad Sint-Petersburg. Het loon was goed: tot £ 2.000 per maand.

    Het was een oplichterij.

    Hij werd onder druk gezet om een ??contract te tekenen: met het Russische leger. Zijn lichaam werd vorige week teruggestuurd naar India. Hij stierf in Oekraïne.

    foto
    twitter.com/GlasnostGone/status/17700...
  5. forum rang 10 luchtschip 19 maart 2024 17:16
    “Patriotten en andere systemen moeten doen waarvoor ze zijn ontworpen: levens beschermen, geen stof verzamelen in opslagplaatsen.”

    President Zelensky heeft opnieuw een beroep gedaan op de bondgenoten voor meer luchtverdediging.

    Hij zei dat Rusland deze maand 130 raketten, meer dan 320 aanvalsdrones en bijna 900 geleide bommen heeft gelanceerd.

    twitter.com/GlasnostGone/status/17700...

    news.sky.com/story/russia-ukraine-war...
  6. forum rang 10 luchtschip 19 maart 2024 17:18
    Hoofd buitenlands beleid van de EU, Josep Borrell, zegt dat hij zal voorstellen om 90% van de inkomsten uit Russische tegoeden die in Europa zijn bevroren, te gebruiken om wapens te kopen voor Oekraïne.

    Morgen zal hij een voorstel indienen bij andere EU-landen

    twitter.com/GlasnostGone/status/17700...
  7. forum rang 7 JP Samosa 19 maart 2024 17:35
    quote:

    Succes schreef op 19 maart 2024 16:33:

    De Duitse minister van Defensie Boris Pistorius heeft dinsdag een hulppakket aangekondigd voor Oekraïne ter waarde van bijna 500 miljoen euro dat 10.000 granaten omvat. Hij zei ook niet te twijfelen aan de betrouwbaarheid van de Verenigde Staten als partner.

    “We hebben opnieuw een hulppakket samengesteld ter waarde van bijna een half miljard euro”, zei Pistorius tegen verslaggevers aan de zijlijn van de gesprekken met de Verenigde Staten en andere bondgenoten op de luchtmachtbasis Ramstein. De munitie komt uit de voorraden van de Bundeswehr. Daarnaast krijgt Kyiv 100 gepantserde infanterievoertuigen en 100 transportvoertuigen.

    Hij zei ook dat hij niets toe te voegen had aan het standpunt van Duitsland dat er in Oekraïne geen 'boots on the ground' (grondtroepen) zullen zijn. Daarmee verwees hij naar de reactie van bondskanselier Olaf Scholz op een uitspraak van de Franse president Emmanuel Macron. Die zei vorige week op televisie dat hij niet uitsluit dat zijn land grondtroepen naar Oekraïne zal sturen.

    ,,We zijn er niet zeker van dat we het zullen doen. Momenteel bevinden we ons niet in deze situatie maar we sluiten ook niets uit'', sprak hij in een interview met de Franse televisiezenders TF1 en France 2. Eind februari zei Macron tijdens een persconferentie voor het eerst dat het sturen van grondtroepen 'niet uitgesloten' was.
    Het is zo dom, naïef en nutteloos om uitgebreid te vertellen dat Duitsland geen boots On the ground zal sturen.
    ( terwijl de Russen mensen overal vandaan halen om te dienen als kanonnenvoer…bijv.Nepalezen!)
    Sjonge jonge…..niet te geloven dit. Wat een brave angsthaas

    Laat Poetin lekker zweten en gissen.
    Macron is een stuk slimmer
  8. forum rang 10 luchtschip 19 maart 2024 17:37
    Lindsey Graham, lid van de Senaat in de US, en vazal van Donald Trump

    Lindsey. Graham heeft een bezoek aan President Zelensky gebracht

    Hij heeft een verklaring uitgebracht over het gesprek

    Maar een huichelaar in dienst van Putin vazal Donald Trump, die zijn "goede wil" komt tonen aan Zelensky ?

    Dit zegt hij in werkelijkheid, tussen de regels door gelezen :

    Ik heb een zeer productief bezoek gehad met president Zelenski en andere Oekraïense functionarissen over de stand van de oorlog en wat ons te wachten staat.

    Tijdens mijn ontmoeting met president Zelenski bleef ik #Oekraïne uitverkopen, voor wannabe-dictator Trump en zijn massamoordvriend Poetin. Ik ben een slijmerd en laat mij gebruiken als boodschappenjongetje voor Putin en Trump

    Dit is zijn gelikte verklaring :

    Ik heb een zeer productief bezoek gehad met president Zelenski en andere Oekraïense functionarissen over de stand van de oorlog en wat ons te wachten staat.

    Tijdens mijn ontmoeting met president Zelensky heb ik hem laten weten dat, gezien de crisis aan de zuidgrens van de Verenigde Staten en onze overweldigende schuldenlast, het idee van president Trump om de hulp van de Verenigde Staten om te zetten in een lening zonder rente en kwijtschelding de meest waarschijnlijke weg voorwaarts is. . Dit geldt niet alleen voor de hulp aan Oekraïne, maar ook voor andere landen over de hele linie. Ik herhaalde dat de Oekraïense hulpwetgeving van het Huis van Afgevaardigden een aantal Amerikaanse grensbeveiligingsbepalingen moet omvatten.

    Ik dring er ook bij de regering-Biden op aan om artillerie over langere afstanden te sturen, de F-16-training voor de Oekraïners te versnellen en Rusland aan te wijzen als staatssponsor van terrorisme volgens de Amerikaanse wet.

    Zodra Oekraïne weer op de been is, zullen ze een economische grootmacht zijn vanwege hun toegang tot massale voorraden van cruciale mineralen, olie en gas.

    Het is duidelijk dat de Oekraïners de steun van de Verenigde Staten waarderen. Ik weet dat Amerikanen onze vrienden en bondgenoten willen helpen, maar ik geloof ook dat we rekening moeten houden met onze economische situatie zoals we anderen helpen.

    twitter.com/GlasnostGone/status/17700...
  9. forum rang 9 josti5 19 maart 2024 17:41
    quote:

    luchtschip schreef op 19 maart 2024 16:40:

    [...]

    Iedereen weet dat er een aanklacht tegen Putin is wegens kinderhandel en bovendien is er een wereldwijd opsporingsbevel om hem voor zijn daden te laten verantwoorden ten overstaan van de rechter van het Internationaal StrafHof te Den Haag
    --------------------
    Ach ja, over de legitimiteit van dat Internationaal Strafhof:

    'Behalve Rusland erkennen onder meer de Verenigde Staten, Israël en China de legitimiteit van het Internationaal Strafhof niet. Zij weigeren dus mee te werken aan onderzoeken van het Hof.'

    En: 'De Verenigde Staten hebben zelfs beloofd om soldaten en bewindslieden koste wat kost te beschermen tegen het Strafhof. In een speech uit 2018 noemde John Bolton, korte tijd de Nationale Veiligheidsadviseur onder president Trump, het Hof zelfs ‘een aanval op Amerikaanse soevereiniteit’, omdat het Amerikanen zou kunnen vervolgen zonder toestemming van Washington.
    Die ferme houding wordt beloond: eind 2021 meldde de hoofdaanklager van het ICC dat het onderzoek naar misdaden in Afghanistan zich voortaan enkel op de Taliban en IS zal concentreren, en niet op wandaden van het Amerikaanse leger of de pro-Amerikaanse Afghaanse regering van Ashraf Ghani. In 2021 liet het Strafhof ook weten een onderzoek naar Britse oorlogsmisdaden in Irak stop te zetten, ondanks bewijsgronden dat Britse troepen onder meer opzettelijk mensen zouden hebben gedood en verkracht.'

    www.oneworld.nl/mensenrechten/moet-po...,Nederlandse)%20het%20Statuut%20van%20Rome.

    Blaas dus maar niet zo hoog van de toren over dat Internationaal Strafhof, want jouw eigen ideale land, de USA, erkent dat strafhof niet eens.

    En ook jouw held POTUS Biden heeft na drie jaar presidentschap hierin nog geen millimeter bewogen.

    De Verenigde Staten en Israël mogen dan in de ogen van sommigen de superdemocratieën zijn, en Rusland en China de superdictaturen: in dit opzicht handelen ze alle 4 exact hetzelfde.

    Tja: beeldvorming en realiteit zijn nogal eens een wereld van verschil...
  10. forum rang 6 Fred 62 19 maart 2024 17:43
    quote:

    matad schreef op 19 maart 2024 15:26:

    [...]

    En nu u toch bezig bent schrijf dan ook aan 14000 Palestijnse ouders dat dit leger zo nauwkeurig bombardeert met bunker Busters dat er slechts 14.000 kinderen zijn omgekomen.

    Zouden we wel moeten doen ja.

    Allemaal een mail met daarin de vraag met waarom die
    ouders hun kinderen door Hamas als schild laten gebruiken.

    Je zal gezegend zijn met zulke ouders.
  11. forum rang 10 luchtschip 19 maart 2024 17:46
    Generale Staf van het Oekrainse Leger :

    Het is een harde les in moderne oorlogsvoering en de incompetentie van de Russische marine.

    Om te voorkomen dat #Oekraïne nog meer schepen tot zinken brengt, vermijdt de Russische Zwarte Zeevloot letterlijk alle operaties in de Zwarte Zee. Gedurende ongeveer twee weken (inclusief vandaag) heeft geen enkel Russisch schip de Zwarte Zee durven betreden.

    twitter.com/GlasnostGone/status/17700...
  12. forum rang 9 josti5 19 maart 2024 17:51
    quote:

    JP Samosa schreef op 19 maart 2024 17:35:

    [...]

    Het is zo dom, naïef en nutteloos om uitgebreid te vertellen dat Duitsland geen boots On the ground zal sturen.
    ( terwijl de Russen mensen overal vandaan halen om te dienen als kanonnenvoer…bijv.Nepalezen!)
    Sjonge jonge…..niet te geloven dit.

    Laat Poetin lekker zweten en gissen.
    Macron is een stuk slimmer
    --------------
    Macron slimmer?

    Duitsland voelt de hete adem van de verkiezingen voor Europees parlement en 2025 in de nek: simple as that!
    En ze zijn zich rotgeschrokken van de vele rukken naar rechts in Europa.

    Overigens heeft Biden al vóór het uitbreken van de oorlog uitgeroepen, dat er geen Amerikaanse militairen gaan vechten in Oekraïne - dat vond ik dan wél weer erg dom, naïef en contraproductief:

    WASHINGTON, Dec 8 (Reuters) - U.S. President Joe Biden said on Wednesday putting American troops on the ground in Ukraine to deter a potential Russian invasion was "not on the table" and he hoped to announce a meeting with Russia and other NATO countries by Friday.
    Biden said there would be high-level meetings with Russia and at least four major NATO allies to "discuss the future of Russia's concerns relative to NATO writ large" and whether or not accommodations could be worked out as it related to "bringing down the temperature along the eastern front.

    www.reuters.com/world/us/biden-says-p...,other%20NATO%20countries%20by%20Friday.

    2 maanden later begon de ellende.
  13. forum rang 9 josti5 19 maart 2024 18:15
    quote:

    josti5 schreef op 19 maart 2024 09:18:

    [...]
    --------------
    Frappant, dat het nu doodstil blijft, als luchtschip dezelfde bron (Hindustan Times) hanteert als ik deed, en daarvoor werd verguisd.

    Conclusie wederom: selectieve verontwaardiging, alhier.
    ----------
    Ook gij geen reactie, luchtschip?

    En Beur ook niet?

    Om van het clubje maar niet te spreken...

    Dus als het ons uitkomt, gebruiken wij deze bron, en als een forumgenoot deze bron gebruikt, en het betreft ons onwelgevallig nieuws, dan deugen zowel bron als boodschapper niet?

    Is DIT dus de 'moraal', alhier?

    Over huichelarij gesproken!
  14. forum rang 10 luchtschip 19 maart 2024 18:41
    Russen proberen een eerder beschadigde en buitgemaakte Oekraïense Leopard 2A4 te evacueren, maar komen daarbij onder Oekraïens vuur te liggen. Ze breken de evacuatie af en verliezen zelf een pantservoertuig.

    twitter.com/NOELreports/status/177001...

    Zelfde drone aanval maar vanuit een andere drone bezien

    video 1:08 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/177012...

    richting Kreminna nabij Terny. ( Noord Oost Oekraine --Kreminna is door de Russen bezet --rechts pop de kaart--Terny in oekrainse handen middenboven links op de kaart )

    deepstatemap.live/en#12/49.0603/38.0323

    .
  15. forum rang 10 luchtschip 19 maart 2024 18:53
    Russische opstandelingen handhaven hun aanwezigheid in het grensgebied met Rusland

    Gorkovsky, dat is bevrijd door Tsjetsjeense vrijwilligers en eenheden van het Legioen van de Vrijheid van Rusland en het Russische Vrijwilligerskorps.

    video 0:23 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/177003...
  16. forum rang 6 Fender bass 19 maart 2024 18:54
    quote:

    josti5 schreef op 19 maart 2024 18:15:

    [...]
    ----------
    Ook gij geen reactie, luchtschip?

    En Beur ook niet?

    Om van het clubje maar niet te spreken...

    Dus als het ons uitkomt, gebruiken wij deze bron, en als een forumgenoot deze bron gebruikt, en het betreft ons onwelgevallig nieuws, dan deugen zowel bron als boodschapper niet?

    Is DIT dus de 'moraal', alhier?

    Over huichelarij gesproken!
    Hou vol met deze vraag, Josti5. Je bent iets groots op het spoor. 'Het clubje' spant samen tegen jou.
    'Ze' spreken vast ergens samen af zonder jou.
63.565 Posts
Pagina: «« 1 ... 3112 3113 3114 3115 3116 ... 3179 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.361
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.904
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.380
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.055
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.753
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.981
Air France - KLM 1.024 34.315
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.358
Allfunds Group 3 1.197
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.260
AMG 965 125.731
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.119
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.604
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.273
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.684
ASML 1.762 76.934
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.667

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht