Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

4.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 203 204 205 206 207 ... 237 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Marty.mcFly 19 maart 2024 16:59
    quote:

    Cash collector schreef op 19 maart 2024 16:53:

    [...]

    Als hij democratisch wordt herkozen zal dat niet aan jou liggen.

    Zou Hamas ook verkiezingen winnen als die nu worden gehouden? De bevolking van Gaza beseft dat ze door Hamas in de val zijn gelokt en als wapen zijn gebruikt. Ik vermoed dat Hamas dan niet alleen fysiek gedecimeerd zal zijn.
    Totaal verzwegen in onze Nederlandse pers:

    www.palestinechronicle.com/al-aqsa-ma...

    En dat van een Palestijnse bron.

    Misschien niet pro-Hamas genoeg voor onze dappere journalisten.
  2. forum rang 6 benbelegger 19 maart 2024 19:41
    quote:

    Rowi62 schreef op 19 maart 2024 15:56:

    [...]

    God en Allah bestaan niet. .
    Ha, ha, echt een uitspraak van iemand die zichzelf op de wereld heeft gezet.

    Je lijkt Sinterklaas wel: toen Sinterklaas nog maar net geboren was, ging hij op zijn knietjes zitten, vouwde zijn handjes samen en dankte Onze Lieve Heer voor ziijn geboorte.

    Dat is jou vast niet gelukt, anders hadden wij het al wel gehoord.
  3. forum rang 10 luchtschip 19 maart 2024 21:37
    quote:

    matad schreef op 19 maart 2024 14:00:

    Israël vernielde zondagmorgen om 5.00 uur twee klaslokalen van een school in Abu an-Nuwar, op de Westelijke Jordaanoever. Volgens Broederlijk Delen kunnen daardoor 26 kinderen niet meer naar de klas. De twee vernielde klaslokalen werden gefinancierd door leden van het West Bank Protection Consortium, waar ook België deel van uitmaakt.

    Israël had op 12 december al het bevel uitgevaardigd voor de vernieling van de klaslokalen, die niet op een wettige manier zouden gebouwd zijn. “Het leger verklaart steevast dat de klaslokalen gebouwd werden zonder bouwvergunning. Maar bouwvergunningen zijn zo goed als onmogelijk te verkrijgen voor de Palestijnse gemeenschappen in Zone C”, zegt Julie Goditiabois, beleidsmedewerker Israël en Palestina bij Broederlijk Delen. Zone C is het gebied op de Westelijke Jordaanoever dat volledig onder Israëlisch toezicht staat.

    (lees verder onder de foto)

    © AP
    Volgens Broederlijk Delen wil Israël met die vernieling in de eerste plaats de uitbreiding van de Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever eenvoudiger maken. Abu an-Nuwar ligt in een gebied dat de huidige Israëlische regering op termijn wil annexeren. Zo zou Oost-Jeruzalem volledig geïsoleerd worden van de Westelijke Jordaanoever, stelt de ngo. “Op die manier wordt de oprichting van een territoriaal eengemaakte Palestijnse staat met Oost-Jeruzalem als hoofdstad onmogelijk. De tweestatenoplossing lijkt verder af dan ooit.”

    Het Israëlische leger heeft sinds 2009 naar schatting vierhonderd structuren vernield die gefinancierd werden door de EU of haar lidstaten, besluit Broederlijk Delen.
    oud nieuws uit 2018 :

    Krantenbericht van 7 februari 2018 --Nieuwsblad Belgie :

    Israël vernielt Palestijnse school die met Belgisch geld betaald werd

    www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180207_033...

    je bent nu pure propaganda aan het plaatsen met stokoude gebeurtenissen en de indruk te geven dt dit deze dagen gebeurd is

    Bovendien hebben we het over de strijd tussen hamas in de Gaza strook
    Hamas heeft zich afgescheiden van de Westbank Palestijnen die geregeerd worden door de Palestijnse autoriteit

    Wat er in de Westbank gebeurt heeft niets met de Hamas strijd tegen Israel te maken en zeker niet wanneer je ons dood gooit met stokoude nieuwsberichten

    met sensatie verhalen vol oud nieuws maak je jezelf onbetrouwbaar in het geven van informatie
  4. forum rang 10 luchtschip 19 maart 2024 21:48
    quote:

    matad schreef op 19 maart 2024 11:59:

    Israël heeft een Palestijnse elektriciteitsvoorziening op de Westelijke Jordaanoever vernietigd. Het gaat om een Nederlands ontwikkelingsproject in het dorp Jubbet adh Dhib, waar de Nederlandse overheid vorig jaar ongeveer een half miljoen euro investeerde in zonnepanelen en andere apparatuur. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is woest en eist opheldering.
    Woensdagochtend vielen Israëlische soldaten het Palestijnse dorp binnen waarna zij de installatie ontmantelden. Wat te zwaar was om mee te nemen werd vernield. Elad Orian, oprichter en directeur van de Israëlische hulporganisatie van Comet-me, is verbijsterd:
    "De zonnepanelen werken al een half jaar. Ze bedreigen niemand. In de buurt van het dorp zijn een aantal illegale Joodse nederzettingen. Daar wordt niets afgebroken of geconfisqueerd."
    Ook op het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft men geen goed woord over voor de Israëlische sloopactie. Nederland schenkt jaarlijks tientallen miljoen euro’s aan ontwikkelingsprojecten in door Israël illegaal bezet Palestina. Formeel eist de Israëlische regering dat eerst bij hen om toestemming gevraagd wordt, maar hulporganisaties doen dat vaak niet. De wachttijden zijn lang, de slagingskansen zijn laag. Wie een hulpproject wil starten in Palestina is overgeleverd aan Israëlische willekeur.
    Woordvoerder Chris Bakker van het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten:
    "Wij hebben direct ernstig geprotesteerd bij de Israëlische autoriteiten en aangedrongen op teruggave van de goederen. We bekijken momenteel de precieze schade en welke volgende stappen genomen kunnen worden."
    Israël vernietigt met grote regelmaat ontwikkelingsprojecten in Palestina. Ook Nederlandse projecten waren eerder doelwit van de agressie. In maart vorig jaar werd een landbouwproject verwoest waar Nederland 10 miljoen dollar in had geïnvesteerd. Dat project was bedoeld om Palestijnen te leren hoe ze de grond het best konden gebruiken om gewassen te verbouwen. Israëlische militairen confisqueerden zowel de grond als de landbouwmachines. In 2000 vernietigde het Israëlische leger een haven in aanbouw in de illegaal bezette Gazastrook. Met de haven werd ook een Nederlandse bijdrage van 23 miljoen euro vernietigd.
    Oud nieuws uit 2017 --bovendien op de Westelijke Jordaan oever, waar Hamas helemaal niets mee te maken heeft

    BNN Vara 30 6 2017 :

    Israël vernietigt wéér Nederlands hulpproject in Palestina

    Israël heeft een Palestijnse elektriciteitsvoorziening op de Westelijke Jordaanoever vernietigd. Het gaat om een Nederlands ontwikkelingsproject in het dorp Jubbet adh Dhib, waar de Nederlandse overheid vorig jaar ongeveer een half miljoen euro investeerde in zonnepanelen en andere apparatuur.

    www.bnnvara.nl/joop/artikelen/israel-...

    je bent nu pure propaganda aan het plaatsen met stokoude gebeurtenissen en de indruk te geven dt dit deze dagen gebeurd is

    Bovendien hebben we het over de strijd tussen hamas in de Gaza strook
    Hamas heeft zich afgescheiden van de Westbank Palestijnen die geregeerd worden door de Palestijnse autoriteit

    Wat er in de Westbank gebeurt heeft niets met de Hamas strijd tegen Israel te maken en zeker niet wanneer je ons dood gooit met stokoude nieuwsberichten

    met sensatie verhalen vol oud nieuws maak je jezelf onbetrouwbaar in het geven van informatie
  5. forum rang 5 Hoppschwiiz 19 maart 2024 22:13
    quote:

    Cash collector schreef op 19 maart 2024 16:53:

    [...]

    Als hij democratisch wordt herkozen zal dat niet aan jou liggen.

    Zou Hamas ook verkiezingen winnen als die nu worden gehouden? De bevolking van Gaza beseft dat ze door Hamas in de val zijn gelokt en als wapen zijn gebruikt. Ik vermoed dat Hamas dan niet alleen fysiek gedecimeerd zal zijn.
    Helaas zullen de Palestijnen weer voor Hamas of een andere terroristen club kiezen. Net zoals de Russen ogenschijnlijk massaal Putin herkozen hebben. Elke serieuze oppositie die opstaat wordt vermoord. Net zoals een paar dagen geleden een Palestijnse clan leider die zich bezig wilde houden met de distributie van hulpgoederen, vermoord werd door Hamas
  6. forum rang 6 matad 19 maart 2024 22:19
    Dag L.S.

    Zag je post en dacht even dat je je excuses aan kwam bieden voor je onterechte beschuldiging van mij dat ik een Rusland of Iran fan ben.
    Helaas niet, maar mogelijk bedenk je je nog of komt het licht.

    Even heel kort.
    Of het door mij geplaatste nieuws nu over Gaza gaat over over de Westbank doet niet zoveel ter zake.
    Het gaat om het laffe optreden van het Israëlische leger. De modus operandus dus.
    Hoe u hier reageert dat zal ongeveer hetzelfde zijn als op een ander draadje. De modus operandus dus.
    Daarom heb ik ook totaal niet naar een tijdslijn gezocht.
    Zag wel onder een artikel dat er minimaal al 200 soortgelijke vernielingen door dat beste leger ter wereld waren verricht. Tja, daar moet je wel erg goed voor opgeleid zijn om met bulldozers de boel plat te rijden of ‘s nachts op gebouwen te schieten.

    Indien ik de vier randomartikelen neem dan zullen het al gauw 800 heldendaden worden.
    Maar ik vraag me af, heb ik die wel nodig? Een leger dat tot nu toe twee gijzelaars heeft gevonden en er drie heeft doodgeschoten ( die notabene ook nog met een witte vlag zwaaiden) maar toch minimaal 14.000 onschuldige kinderen de dood in bombardeert is voor mij namelijk het lafste leger dat er bestaat. Dit leger wordt ook nog eens aangestuurd door een in en in corrupte Netanyahu. Kan het allemaal nog erger?

    Welnu verder wat de tijd betreft. Doet dat ter zake als u weet dat ik vanaf 1948 reken?
    In feite zijn de wandaden van dit leger alleen maar groter geworden. Nu culminerend in het opzettelijk veroorzaken van de hongersnood van 2,2 miljoen mensen. Doet dat niets met je of wordt zoiets ondergeschikt gemaakt aan wat onterechte haat jegens een verzetsbeweging?

    Groet.
  7. forum rang 10 luchtschip 19 maart 2024 22:23
    quote:

    matad schreef op 19 maart 2024 13:29:

    [...]

    Slechts enkele kanttekeningen.

    Waarom wordt Israël niet gedwongen om duizenden Palestijnen die zonder enige vorm van aanklacht of proces vastzitten in Israëlische gevangenissen direct vrij te laten? Bombardeert Hamas nu Jerusalem of Tel Aviv om die gijzelaars vrij te krijgen?

    Elke gedode Palestijn wordt vervangen door 10 Hamasstrijders zijnde verwanten, vrienden en kennissen . De haat die Israël aan het scheppen is zal verschrikkelijk zijn.

    Israël is verantwoordelijk voor de meedogenloze moorden op Gaza. Niet Hamas gooit bommen die heeft namelijk nog niet eens vliegtuigen. Maar zelfs Bomber Harris gooide niet zo’n zware bommen op Dresden of Hamburg dan Israël nu doet. Honderden bunker busters op een volgebouwde stad met tienduizenden doden tot gevolg. Wat een onvoorstelbare wreedheid. Heel de Israëlische legertop en regering hoort achter de tralies en niet Hamas dat geboren is uit de ongekende vernedering van de Palestijnen.
    1)
    Waarom wordt Israël niet gedwongen om duizenden Palestijnen die zonder enige vorm van aanklacht of proces vastzitten in Israëlische gevangenissen direct vrij te laten?

    >>omdat er geen duizenden Palestijnen zijn die zonder enige vorm van aanklacht of proces vastzitten in de Israelische gevangenissen

    2)
    Bombardeert Hamas nu Jerusalem of Tel Aviv om die gijzelaars vrij te krijgen?

    Het antwoord op die vraag weet jij ook wel

    Hamas is een terreurorganisatie die zich in dienst gesteld heeft van Iran en Rusland om het Joodse volk uit dit gebied in het Midden oosten te verdrijven

    Hamas gebruikt het Palestijnse volk in de Gaza strook alleen als menselijk schild voor hun ondergrondse tunnels, munitie opslag en lanceerinstallaties.

    Hamas. steelt en berooft de Palestijnen in de Gaza strook van de ontwikkelingshulp die voor de Palestijnen bedoeld is

    Hamas gebruikt de ellende en armoede van de Palestijnen in de Gaza strook om anti Israel propaganda in de wereld te kunnen voeren , door te vertellen dat die armoede de schuld van Israel is

    Hamas geeft geen zier om de Palestijnse bevolking en zeker niet over de Palestijnen in Joods gevangenissen--tenzij het strijders van de terreurgroep Hamas zijn

    3)
    Elke gedode Palestijn wordt vervangen door 10 Hamasstrijders zijnde verwanten, vrienden en kennissen . De haat die Israël aan het scheppen is zal verschrikkelijk zijn.

    Dat iedere gedode Palestijn vervangen wordt door 10 Hamasstrijders is een gedachte die jij ter plekke fantaseert, maar gespeend is van iedere reliteitszin

    >de haat die Israel aan et scheppen is zal verschrikkelijk zijn

    De Islam tolereert alleen gelvigen in de Islam -- wie niet de Koran volgt is een infidel ( een ongelovige/heidene ) --oftewel een minderwaardig type die men mag haten, vernederen en als gehorige mag behandelen

    >>>>Kom ons niet vertellen en wijsmaken hoe jij je kan inleven met de zogenaamde gevoelens van vernedering van deze groep gelovigen

    4)
    Israël is verantwoordelijk voor de meedogenloze moorden op Gaza. Niet Hamas gooit bommen die heeft namelijk nog niet eens vliegtuigen. Maar zelfs Bomber Harris gooide niet zo’n zware bommen op Dresden of Hamburg dan Israël nu doet. Honderden bunker busters op een volgebouwde stad met tienduizenden doden tot gevolg. Wat een onvoorstelbare wreedheid.

    >>Hamas is met barbaarse aanvallen en duizenden raketbeschietingen de oorlog begonnen

    Wie een oorlog begint "zogenaamd" als regering leider van een volk, zal ook de verantwoording moeten nemen om het volk te beschermen tegen een Israëlische reactie op deze barbaarse vernedering van het Israelisch volk

    Hamas heeft het eigen Palestijnse volk in de steek gelaten --Palestijnse burgers moesten de klappen opvangen terwijl Hamas veilig in hun tunnels dacht te zijn, verstopt achter zijn volk

    Je verdraait de boel : er worden geen bommen gegooid op een volgebouwde stad
    Er worden bommen zeer gericht op specifieke doelen --de huizen waar Hamas strijders gelegerd zijn en de tunnels van de Hamas terreurgroep -- aanvallen uitgevoerd

    Dat daar huizen zijn waar ook gewone burgers wonen, is volledig de verantwoordelijkheid van de Hamas terreur groep

    5)
    Heel de Israëlische legertop en regering hoort achter de tralies en niet Hamas dat geboren is uit de ongekende vernedering van de Palestijnen.

    >>>Hamas is verantwoordelijk na hun oorlogsverklaring middels barbaarse aanvallen
    Hamas is een terreurgroep die in hun manifest hebben staan, dat zij de Israëlische staat en hun inwoners complet willen vernietigen
    Hamas wordt gefinancierd en van wapens voorzien door Rusland en Iran

    Hamas heeft dankzij Rusland en Iran een wereldwijde propaganda machine, die de zaak omdraait en de Palestijnen in de slachtofferrol plaatst en Israel als meedogenloze agressor afbeeldt

    Helaas ben jij gevallen voor deze gelikte propaganda en verspeidt jij ,et verve de meest leugenachtige voorstelling van zaken namens Iran en Rusland

    De Ayatollah's en Putin zijn je zeer dankbaar voor jouw tomeloze inzet, jouw steun aan de Palestijnen, jouw promotie van de Islam en jouw opwekking van verachting voor Israel
  8. forum rang 6 Cash collector 19 maart 2024 23:54
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 19 maart 2024 22:13:

    [...]
    Helaas zullen de Palestijnen weer voor Hamas of een andere terroristen club kiezen.
    ...
    In mijn optiek maakt dat de bevolking van Gaza en West Bank medeplichtig aan terrorisme.
  9. forum rang 6 Cash collector 19 maart 2024 23:55
    quote:

    matad schreef op 19 maart 2024 22:19:

    Dag L.S.

    Zag je post en dacht even dat je je excuses aan kwam bieden voor je onterechte beschuldiging van mij dat ik een Rusland of Iran fan ben.
    Helaas niet, maar mogelijk bedenk je je nog of komt het licht.

    Even heel kort.
    Of het door mij geplaatste nieuws nu over Gaza gaat over over de Westbank doet niet zoveel ter zake.
    Het gaat om het laffe optreden van het Israëlische leger. De modus operandus dus.
    Hoe u hier reageert dat zal ongeveer hetzelfde zijn als op een ander draadje. De modus operandus dus.
    Daarom heb ik ook totaal niet naar een tijdslijn gezocht.
    Zag wel onder een artikel dat er minimaal al 200 soortgelijke vernielingen door dat beste leger ter wereld waren verricht. Tja, daar moet je wel erg goed voor opgeleid zijn om met bulldozers de boel plat te rijden of ‘s nachts op gebouwen te schieten.

    Indien ik de vier randomartikelen neem dan zullen het al gauw 800 heldendaden worden.
    Maar ik vraag me af, heb ik die wel nodig? Een leger dat tot nu toe twee gijzelaars heeft gevonden en er drie heeft doodgeschoten ( die notabene ook nog met een witte vlag zwaaiden) maar toch minimaal 14.000 onschuldige kinderen de dood in bombardeert is voor mij namelijk het lafste leger dat er bestaat. Dit leger wordt ook nog eens aangestuurd door een in en in corrupte Netanyahu. Kan het allemaal nog erger?

    Welnu verder wat de tijd betreft. Doet dat ter zake als u weet dat ik vanaf 1948 reken?
    In feite zijn de wandaden van dit leger alleen maar groter geworden. Nu culminerend in het opzettelijk veroorzaken van de hongersnood van 2,2 miljoen mensen. Doet dat niets met je of wordt zoiets ondergeschikt gemaakt aan wat onterechte haat jegens een verzetsbeweging?

    Groet.
    Irrelevant geklets.
  10. forum rang 6 matad 20 maart 2024 00:12
    Chapeau L.S.
    Prima epistel.
    Natuurlijk. rammelt het in mijn optiek van alle kanten.
    Wat wil je? Een gedegen reactie of laten we de boel de boel?

    Groet
  11. forum rang 6 matad 20 maart 2024 00:18
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 19 maart 2024 22:13:

    [...]Net zoals een paar dagen geleden een Palestijnse clan leider die zich bezig wilde houden met de distributie van hulpgoederen, vermoord werd door Hamas
    Is dit je zoveelste Israëlische leugen Hoppschwiiz of krijgen we nu eindelijk eens een bron?
  12. forum rang 5 Hoppschwiiz 20 maart 2024 10:17
    Ach ja, die @matad. Met dit soort mensen valt op geen enkel vlak te debatteren. Ze hebben bepaalde ideeën ontwikkeld en zijn met geen mogelijkheid bereid te nuanceren of op andere gedachten te brengen. Hij is een uitgesproken voorbeeld van de polarisatie die je wereldwijd ziet.
    Het gebied Palestina werd voor 1948 bevolkt door vredelievende Arabische volkeren die er een bloeiende gemeenschap van hadden gemaakt. En in één klap waren daar bloeddorstige Joden die iedereen wilden doden en de idylle verstoorden. Wat hadden die nieuwelingen daar in vredesnaam te zoeken? Laat ze toch teruggaan naar hun landen van herkomst. Zo beroerd was het toch niet geweest in Duitsland, Polen, Rusland etc? Om nog maar te zwijgen over de Arabische landen waar iedereen altijd met open armen ontvangen wordt.

    Tja, als zo’n sprookje geloofd wordt, kun je ook niet anders dan boos worden. Kinderen kun je makkelijk in Sinterklaas laten geloven. Als je oud wordt is er ook een kans dat je weer gemakkelijk in sprookjes gaat geloven. Aandoenlijk is het wel
  13. Jalapenjos 20 maart 2024 10:32
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 20 maart 2024 10:17:

    Ach ja, die @matad. Met dit soort mensen valt op geen enkel vlak te debatteren. Ze hebben bepaalde ideeën ontwikkeld en zijn met geen mogelijkheid bereid te nuanceren of op andere gedachten te brengen. Hij is een uitgesproken voorbeeld van de polarisatie die je wereldwijd ziet.

    Ik zie dat anders. Er valt (of in ieder geval "viel") prima met hem te debatteren, maar gaandeweg zijn zijn argumenten 'belegen' geworden, moest hij in (onjuist of onterechte) herhalingen vallen of heeft hij geen argumenten meer.
    Ik ben het nooit met hem eens, hij zal het nooit met mij/ons eens worden. Dat geeft niets. Mooie, steekhoudende argumenten zijn echter altijd interessant.
  14. forum rang 6 benbelegger 20 maart 2024 12:42
    De vertegenwoordiger van Israël bij de VN, Meirav Eilon Shahar , heeft een brief gepubliceerd die zij heeft gestuurd naar dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus , de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie, waarin zij details uiteenzet over de militaire operatie van Israël in het al-Shifa ziekenhuis-complex.

    Een gedeelte uit haar brief:

    Ze vervolgt:

    Het blootgelegde bewijsmateriaal, evenals het onmiskenbare bewijs dat Hamas-terroristen zich schuilhouden in het ziekenhuiscomplex, toont opnieuw het systematische misbruik door Hamas aan van ziekenhuizen en civiele infrastructuur voor zijn terroristische activiteiten.

    Gezondheidsfaciliteiten mogen nooit in gevaar worden gebracht of uitgebuit. In Gaza worden ziekenhuizen gebruikt om terroristische activiteiten te coördineren, om wapenarsenalen op te slaan of als hoofdkwartier voor terroristische organisaties.

    Het internationaal recht is duidelijk: deze beschermde gebieden kunnen hun bescherming verliezen als ze buiten hun humanitaire functie worden gebruikt, om daden te begaan die schadelijk zijn voor de andere partij.


    De brief besluit:

    Ik zou van u verwachten dat u eist dat Hamas stopt met het weerzinwekkende gebruik van onschuldige Palestijnen als menselijk schild. Israël zal in Gaza blijven handelen in overeenstemming met het internationaal recht. Wij zullen alles doen wat in onze macht ligt om schade aan de burgerbevolking te voorkomen. Intussen moet de Internationale Gemeenschap ophouden zich terzijde te schuiven, terwijl Hamas op cynische en systematische wijze de civiele infrastructuur en gezondheidszorgfaciliteiten misbruikt.
    www.theguardian.com/world/live/2024/m...
  15. forum rang 6 benbelegger 20 maart 2024 12:49
    De Britse minister van Buitenlandse Zaken, David Cameron, heeft tijdens een reis naar Thailand opnieuw gesproken over Israël en Gaza. Hij zei dat het van cruciaal belang is dat de strijd wordt onderbroken om de vrijlating van gijzelaars mogelijk te maken, maar dat Israël “de Hamas-leiders uit Gaza moet halen”.

    Reuters meldt dat hij tegen de media zei:

    Wat we vooral moeten proberen te doen, is die pauze om te zetten in een permanent, duurzaam staakt-het-vuren. Dat doen we alleen als aan heel veel voorwaarden is voldaan. We moeten Hamas-leiders uit Gaza halen, we moeten de terroristische infrastructuur ontmantelen.
    www.theguardian.com/world/live/2024/m...
  16. forum rang 10 luchtschip 20 maart 2024 14:45
    Gezamenlijke IDF- en ISA-aankondiging:

    De IDF en ISA ( Israelische Inlichtingendienst ) hebben hoge Hamas-agenten in Rafah geëlimineerd

    Maandag hebben IDF-straaljagers die op IDF- en ISA-inlichtingen inspeelden, senior Hamas-agenten in Rafah geëlimineerd die de militaire vleugel hielpen bij het vestigen van voortdurende controle, evenals bij operaties in het veld.

    De getroffen agenten waren Sayid Katab Alkhashash, Osama Hamd Zaher, Muhammad Aud Almelalakhi, de hoofden van het Hamas-noodbureau in Noord- en Oost-Rafah, naast Hadi Abu Alrus Kasin, een operationeel officier.

    De senior agenten waren de vertegenwoordigers van de Hamas-leiding in Rafah. Als onderdeel van hun rol leidden zij de activiteiten van de terreurorganisatie in humanitaire zones en waren zij verantwoordelijk voor de coördinatie met Hamas-agenten in het veld.

    Bovendien werd Nidal Aleed, het hoofd van het Rafah Emergency Bureau van Hamas, dat al zijn operaties in het gebied leidde, vorige week tijdens een aanval uitgeschakeld.

    foto's van de uitgeschakelde Hamas topmensen
    pbs.twimg.com/media/GJHQ_THXEAAl2GB?f...

    twitter.com/IsraelWarRoom/status/1770...
  17. forum rang 5 Hoppschwiiz 20 maart 2024 17:11
    “Hamas chief Ismail Haniyeh was an UNRWA teacher”.

    Dan heeft hij in elk geval zijn inkomen een flinke boost gegeven

    Hamas chief Ismail Haniyeh worked as a teacher for the United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA) in the past, former UNRWA official Ahmad Oueidat revealed in an interview with the London-based Al-Hiwar TV channel last week, according to footage translated by MEMRI.
  18. forum rang 6 matad 20 maart 2024 18:43
    quote:

    matad schreef op 20 maart 2024 00:12:

    Chapeau L.S.
    Prima epistel.
    Natuurlijk. rammelt het in mijn optiek van alle kanten.
    Wat wil je? Een gedegen reactie of laten we de boel de boel?

    Groet
    Beste L.S.

    Je kunt nu wel mijn (bovenstaande) post negeren net zoals je weigert om excuus te maken voor de onware opmerkingen die je hebt gemaakt over mijn positie t.o.v. Rusland en Iran maar het siert je allemaal niet erg.

    Ik had, zoals ik een paar maal heb geschreven ergens nog wel bewondering voor Israël en voor jou. Mijn respect voor Israël is echter 180 graden gedraaid toen ik de luchtaanvallen van dit leger zag op bevolkte gebieden. Wat een barbaarsheid om kinderen en mensen zo af te slachten met zo’n buitenproportionele eigenrechting.

    Mijn respect/bewondering voor jou was gebaseerd op je tomeloze inzet op het Rusland draadje. Ook ik stond en sta nog steeds achter Oekraïne. Uiteraard twijfelde ik wel eens aan je, toen je voor de honderdste keer een video toonde van een Russische tank waar de turret vanaf werd geschoten of je overijverig gedoe om in elk autobrand , een aanslag van het Russische verzet te zien. Maar wie zonder fouten is….Edoch, mijn respect voor je is intussen behoorlijk bekoeld. Enerzijds blijk je geen karakter te hebben daar je gewoon iemand totaal onwaar beschuldigd en je een sorry niet door je strot kunt krijgen en verder blijk je in al je reacties dezelfde gedaante aan te nemen als degene die je bestrijdt namelijk Poetin, een dictator. Je duldt geen tegenspraak, gaat onbeschoft tekeer als iets je niet bevalt en geeft geen antwoord op normale vragen.

    Ik zal dus je van alle kanten rammelende onware post op een nette manier beantwoorden.

    Met vriendelijke groet.
    Matad
  19. forum rang 6 matad 20 maart 2024 19:06
    P.S.

    Ik ben nog iets vergeten toe te voegen.
    Ik schreef in mijn post dat ik nog wel wat bewondering/ respect had voor Israël.
    Nu ik echter wat dieper in de geschiedenis van Israël verzeild ben geraakt kom ik tot de ontdekking dat Israël een verschrikkelijke
    achterbakse, arrogante, manipulerende Staat is. Ik heb daar best verdriet over. Vraag me dan af : “ Hoe kun je zo blind zijn geweest?”
4.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 203 204 205 206 207 ... 237 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.841
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.521
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.539
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.142
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.000
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.605
Allfunds Group 3 1.222
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.402
AMG 965 126.154
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.704
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.138
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.728
ASML 1.762 77.176
ASR Nederland 18 4.127
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.692
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht