Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

4.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 215 216 217 218 219 ... 237 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 benbelegger 30 maart 2024 09:28
    De VS hebben de afgelopen dagen toestemming gegeven voor de overdracht van miljarden dollars aan bommen en straaljagers naar Israël , zeiden twee bronnen die bekend zijn met de inspanning vrijdag, zelfs nu Washington publiekelijk zijn bezorgdheid uit over een verwacht Israëlisch militair offensief in Rafah.

    De nieuwe wapenpakketten omvatten meer dan 1.800 MK-84 bommen van 2.000 pond en 500 MK-82 bommen van 500 pond, zeiden de bronnen, die een rapport in de Washington Post bevestigden.

    Washington geeft jaarlijks 3,8 miljard dollar aan militaire hulp aan Israël, zijn oude bondgenoot.

    Het pakket komt op een moment dat Israël te maken krijgt met sterke internationale kritiek op zijn aanhoudende bombardementen en grondoffensief in Gaza, en op een moment dat sommige leden van de partij van Joe Biden hem oproepen om de Amerikaanse militaire hulp stop te zetten.

    De Verenigde Staten hebben met spoed luchtverdediging en munitie naar Israël gestuurd, maar sommige Democraten en Arabisch-Amerikaanse groeperingen hebben kritiek geuit op de standvastige steun van de regering-Biden aan Israël, die het land volgens hen een gevoel van straffeloosheid geeft.

    Biden erkende vrijdag “de pijn die veel Arabische Amerikanen voelen” over de oorlog in Gaza en over de Amerikaanse steun voor Israël en zijn militaire offensief.

    Toch heeft hij blijvende steun aan Israël gezworen, ondanks de steeds openlijker onenigheid met Benjamin Netanyahu, de Israëlische premier.

    Lees verder: www.theguardian.com/us-news/2024/mar/...
  2. forum rang 5 Hoppschwiiz 30 maart 2024 10:49
    @benbelegger “ Washington geeft jaarlijks 3,8 miljard dollar aan militaire hulp aan Israël, zijn oude bondgenoot.”

    Feitelijk betreft dit indirecte steun aan de Amerikaanse defensie industrie. Zo’n 90% van deze steun wordt direct weer in de VS besteed aan orders. Goed voor de werkgelegenheid en zeer goed voor de ontwikkeling van de defensie-industrie in de VS
  3. forum rang 6 benbelegger 30 maart 2024 22:59
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 30 maart 2024 10:49:

    @benbelegger “ Washington geeft jaarlijks 3,8 miljard dollar aan militaire hulp aan Israël, zijn oude bondgenoot.”

    Feitelijk betreft dit indirecte steun aan de Amerikaanse defensie industrie. Zo’n 90% van deze steun wordt direct weer in de VS besteed aan orders. Goed voor de werkgelegenheid en zeer goed voor de ontwikkeling van de defensie-industrie in de VS
    Ja, oorlog levert heel wat op maar gaat tevens "ten koste van"".

    Omzet wapenhandel 1900 miljard; oplossen van de honger in de wereld minder dan 350 miljard
    www.managementsite.nl/jonge-bazen/omz...

    In Rusland gaat het ook goed:
    www.businessinsider.nl/rusland-oorlog...

    Mannetjes zullen altijd oorlog blijven voeren.
  4. forum rang 10 luchtschip 30 maart 2024 23:10
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 26 maart 2024 15:27:

    [...]
    Degenen die je hier Hamasfans noemt zijn volgens mij strijders voor mensenrechten. Als Hamas of een andere organisatie Israël had afgesloten van de wereld om hongersnood te creëren en de boel plat te bombarderen met meer dan 30.000 doden, dan zouden de door jou vermeende Hamas-fans hier opkomen voor de mensenrechten in Israël.

    Derhalve is de insenuering dat hier Hamas-fans zijn in mijn optiek onjuist, en ben je vals aan het beschuldigen, op een manier zoals de Israëlische propaganda doet, die de geschiedenis het liefst met de terreur van Hamas op 7 oktober laat beginnen.

    Mocht jij met verwijzingen Hamasfans weten te vinden in dit draadje, dan ben ik benieuwd naar je verwijzing.

    Volgens mij lijd je aan (overigens begrijpelijke) woede, met als gevolg verstandsvernauwing, wellicht aangejaagd door de aanslagen van 7 oktober.

    Wat zou het mooi zijn als de hardnekkige Israëlfans alhier op basis van bovenstaande meningen van mensen die mensenrechten propageren eens zouden respecteren in hun manier van reageren hier.

    Ergo: ga je schamen, en ontwikkel je fatsoen, opdat je fake-info om mensenrechtenstrijders in een hoek te duwen weglaat. Dat geldt voor alle posters, die mensenrechtenstrijders proberen aan te vallen hier. Gebruik je verstand, in plaats van los gaan op mensenrechtenstrijders. Dat is barbaars.
    Je schrijft :

    >>"Degenen die je hier Hamasfans noemt zijn volgens mij strijders voor mensenrechten."
    >>"Wat zou het mooi zijn als de hardnekkige Israëlfans alhier op basis van bovenstaande meningen van mensen die mensenrechten propageren eens zouden respecteren in hun manier van reageren hier."
    >>" Dat geldt voor alle posters, die mensenrechtenstrijders proberen aan te vallen hier. Gebruik je verstand, in plaats van los gaan op mensenrechtenstrijders. Dat is barbaars."

    Nou, alle respect voor mensenrechtenstrijders

    en kun jij als woordvoerder van mensenrechtenstrijders , die in de bres staat voor mensenrechtenstrijders, ook een toelichting geven op wat hier gebeurt ?

    Arme Palestijnse ontheemden vinden een leegstaand huis en trekken erin
    Blijkt dit huis eigendom te zijn van een Hamas leider en worden die arme Palestijnen kuis verrot geslagen door Hamas soldaten

    >>Dit is wat Hamas is...

    Deze vluchtelingen hadden onderdak gezocht in wat een verlaten huis in Gaza leek. Het bleek van een hooggeplaatste Hamas-leider te zijn, dus liet hij zijn handlangers de burgers in elkaar slaan.

    Hij veroorzaakte hun ellende vanaf het begin...

    video 0:39 minuut geluid aan

    twitter.com/visegrad24/status/1774175...

    Kun je hier een duidelijke stelling nemen op dit barbaarse gedrag van deze Hamas leider en zijn strijders ?

    Hoe kun je als mensenrechtenstrijder de ogen sluiten voor dit barbaarse gedrag van Hamas strijders tegen hun eigen Palestijnse volk ?

    Dus daarom vraag ik jou een duidelijk oordeel aangaande dit onmenselijk gedrag tegen gewone Palestijnse burgers
  5. forum rang 10 luchtschip 31 maart 2024 00:11
    29 maart ( afgelopen vrijdag )

    Meer dan 30 doden na Israëlische luchtaanvallen op wapendepots van het IRGC ( het Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde korps ) en het Assad-regime nabij de luchthaven van Aleppo en andere plaatsen in Syrië

    De video toont enorme secundaire explosies terwijl de Iraanse wapens ontploffen na de luchtaanvallen

    Slechte dag voor het islamitische regime

    video 0:25 minuut geluid aan

    twitter.com/visegrad24/status/1773543...
  6. forum rang 6 benbelegger 31 maart 2024 15:32
    De gesprekken gericht op het tot stand brengen van een wapenstilstand tussen Israël en Hamas in de Gazastrook zullen zondag in Caïro worden hervat, meldde de Egyptische krant Al-Qahera, dagen nadat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu groen licht gaf voor nieuwe onderhandelingen.

    “Een Egyptische veiligheidsbron bevestigde tegenover Al-Qahera News de hervatting van de onderhandelingen over een wapenstilstand tussen Israël en Hamas in de Egyptische hoofdstad Caïro morgen”, zei een presentator van de zender, die dicht bij de inlichtingendiensten van het land staat, zaterdag in een uitzending. .

    Egypte, Qatar en de VS hebben in eerdere onderhandelingsrondes bemiddeld, maar een werkbare overeenkomst bleef ongrijpbaar.
    Lees verder: www.theguardian.com/world/live/2024/m...
  7. forum rang 6 benbelegger 31 maart 2024 15:32
    Het Israëlische leger zei zondag dat het een luchtaanval had uitgevoerd op een commandocentrum van de gewapende Islamitische Jihad-groep op de binnenplaats van het Al-Aqsa-ziekenhuis in de Gazastrook, volgens een rapport van Reuters.

    “Het commandocentrum en de terroristen werden precies aangevallen, met als doel de schade aan niet-betrokken burgers in de omgeving van het ziekenhuis tot een minimum te beperken”, aldus het leger. “Het Al-Aqsa-ziekenhuisgebouw werd niet beschadigd en de werking ervan werd niet beïnvloed.” The Guardian heeft deze beweringen niet geverifieerd.

    Israël zegt dat ziekenhuizen in Gaza door Hamas en andere militante groepen als bases worden gebruikt , en heeft video’s en foto’s vrijgegeven die deze bewering ondersteunen. Hamas en de medische staf ontkennen dit.
    www.theguardian.com/world/live/2024/m...
  8. forum rang 6 benbelegger 31 maart 2024 15:38
    quote:

    luchtschip schreef op 31 maart 2024:

    Het Israëlische leger bevestigt dat het Raad Taabat, het hoofd van de bevoorradingseenheid in Hamas en een van de absolute topcommandanten van Hamas, heeft geliquideerd.

    twitter.com/visegrad24/status/1773665...
    Twee Israëlische ministers zullen de komende week in Washington het geplande offensief bespreken, tijdens een bezoek dat Netanyahu aanvankelijk had afgezegd uit protest tegen de onthouding van de regering-Biden in de Veiligheidsraad.

    Amerikaanse functionarissen zeggen dat ze de bijeenkomsten zullen gebruiken om een alternatieve blauwdruk te presenteren voor de bestrijding van de opstand tegen Hamas in Rafah, waarbij de nadruk zal liggen op precisie-aanvallen op hoge Hamas-figuren, maar ze geven toe dat ze hun bezoekers op geen enkele manier kunnen verplichten de suggesties serieus te nemen.

    “Ze zijn een soevereine staat. We zullen ons niet bemoeien met hun militaire planning, maar we zullen in algemene termen schetsen wat volgens ons een andere manier is om dezelfde doelen beter te bereiken”, aldus een Amerikaanse functionaris.
    www.theguardian.com/world/2024/mar/31...
  9. forum rang 10 luchtschip 31 maart 2024 18:05
    Vrkalring van het IDF ( Israel Defense Forces--het Israelisch leger ) :

    *De IDF en ISA vielen een operationeel commandocentrum van de Islamitische Jihad aan, gelegen op de binnenplaats van het Al-Aqsa-ziekenhuis*

    Een tijdje geleden heeft een IAF-vliegtuig ( IAF --Israeli AirForce ) nauwkeurig een operationeel commandocentrum van de Islamitische Jihad en terroristen getroffen die opereerden vanaf de binnenplaats van het Al-Aqsa-ziekenhuis in de omgeving van Deir al Balah.

    Na een operationeel planningsproces werden het commandocentrum en de terroristen nauwkeurig aangevallen, bedoeld om de schade aan niet-betrokken burgers in de omgeving van het ziekenhuis tot een minimum te beperken.

    Het gebouw van het Al-Aqsa-ziekenhuis werd niet beschadigd en de werking ervan werd niet beïnvloed.

    De positionering van het commandocentrum en de terroristen die opereerden vanuit de binnenplaats van het Al-Aqsa-ziekenhuis is een verder bewijs van het systematische misbruik door de terroristische organisaties van de humanitaire medische infrastructuur voor hun terroristische activiteiten.

    twitter.com/IsraelWarRoom/status/1774...
  10. forum rang 6 benbelegger 1 april 2024 09:22
    GAza wordt geconfronteerd met een steeds diepere anarchie nu de laatste overblijfselen van de burgerlijke orde instorten, waardoor een vacuüm ontstaat dat steeds meer wordt opgevuld door gewapende bendes, clans, machtige families en criminelen, zo blijkt uit tientallen interviews met hoge hulpfunctionarissen, experts en mensen in het gebied.

    De geïnterviewden beschreven de voortdurende dreiging van hongersnood en bombardementen door het Israëlische leger (IDF), maar ook een meedogenloze nieuwe wereld waarin wapens, messen en intimidatie vaak bepalen wie broodnodige humanitaire hulp krijgt.

    Het vijf maanden durende Israëlische militaire offensief heeft Hamas in het grootste deel van Gaza van de macht verdreven, maar de islamitische militante groepering is niet vervangen door enige andere vorm van bestuur. Het systematisch aanvallen van de politiemacht van Gaza, die Israël beschouwt als onderdeel van Hamas, en de vrijlating van honderden gevangenen uit gevangenissen door de groep in het begin van het conflict hebben de chaos verergerd.

    'Ik ben verschillende keren beroofd van zowel waardevolle als werkelijk waardeloze dingen', zegt Jalal Muhammad Harb Warsh Agha, een veehandelaar die nu in Rafah woont.

    Osama Abdel Rahman Abu Daqqa, 52, gemeenschapsleider in Rafah, de zuidelijkste stad van Gaza, zei: “De oorlog heeft alles veranderd, maar bovenal is er nu geen veiligheid meer. Er is nu niets meer voor de zwakken. Alleen de sterken kunnen nu overleven.”

    Verschillende hoge humanitaire functionarissen gebruikten de uitdrukking ‘Mogadishu aan de Middellandse Zee’ om een potentiële nabije toekomst voor Gaza te beschrijven, hoewel de meesten benadrukten dat het voorbarig zou zijn om het huidige gebied te vergelijken met Somalië of soortgelijke mislukte staten.

    Lees verder: www.theguardian.com/world/2024/apr/01...
  11. forum rang 8 closer 2 april 2024 10:03
    09:04
    Hulporganisatie staakt activiteiten in Gazastrook na dood zeven medewerkers

    De hulporganisatie World Central Kitchen (WCK) heeft gezegd haar activiteiten in de Gazastrook te staken na de dood van zeven van haar medewerkers bij een Israëlische luchtaanval. De aanval vond plaats in Deir al Balah, in centraal Gaza. Onder de doden bevinden zich drie Britten, een Australiër, een persoon met de Amerikaanse en Canadese nationaliteit, een Pool en hun Palestijnse chauffeur, meldt WCK.

    WCK zegt in een verklaring dat het team onderweg was met een hulpkonvooi bestaande uit twee gepantserde voertuigen met het logo van de organisatie en een ander voertuig. Zij waren onderweg vanuit een magazijn in Deir el Balah toen ze werden geraakt. Volgens de organisatie hadden zij het transport gecoördineerd met het Israëlische leger.

    www.volkskrant.nl/buitenland/live-mid...
  12. forum rang 6 benbelegger 2 april 2024 17:03
    Israël heeft bevestigd dat de zeven omgekomen medewerkers van hulporganisatie World Central Kitchen slachtoffers zijn van een Israëlische aanval.
    "Het tragische incident van gisteravond is een gevolg van een IDF-aanval en we onderzoeken de omstandigheden", meldt het Israëlische leger volgens persbureau Reuters in een verklaring.

    Premier Benjamin Netanyahu zegt dat zulke dingen gebeuren tijdens oorlogen en dat het een ongeluk was. "We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt", zei hij volgens BBC News.

    De aanval waarbij de zeven hulpverleners omkwamen vond plaats in Deir Al Balah, in het midden van de Gazastrook.

    Onder de doden is onder anderen een Australiër, bevestigt de Australische premier Anthony Albanese. Het gaat om de 44-jarige Lalzawmi Frankcom. Australië heeft Israël om opheldering gevraagd.

    Andere slachtoffers kwamen uit onder meer Ierland, Polen en het Verenigd Koninkrijk, meldt World Central Kitchen. Weer een ander slachtoffer had zowel de Amerikaanse als de Canadese nationaliteit. Het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde de dood van de Poolse hulpverlener zo'n twee uur na de verklaring van World Central Kitchen.

    World Central Kitchen-baas Erin Gore sprak van een "onvergeeflijke daad". Oprichter José Andrés, een beroemde chef-kok, zei dat de Israëlische regering moet stoppen met de "willekeurige dodelijke aanvallen".
    www.nu.nl/midden-oostenconflict/63075...
  13. forum rang 5 Hoppschwiiz 2 april 2024 17:37
    quote:

    closer schreef op 2 april 2024 10:03:

    09:04
    Hulporganisatie staakt activiteiten in Gazastrook na dood zeven medewerkers

    De hulporganisatie World Central Kitchen (WCK) heeft gezegd haar activiteiten in de Gazastrook te staken na de dood van zeven van haar medewerkers bij een Israëlische luchtaanval. De aanval vond plaats in Deir al Balah, in centraal Gaza. Onder de doden bevinden zich drie Britten, een Australiër, een persoon met de Amerikaanse en Canadese nationaliteit, een Pool en hun Palestijnse chauffeur, meldt WCK.

    WCK zegt in een verklaring dat het team onderweg was met een hulpkonvooi bestaande uit twee gepantserde voertuigen met het logo van de organisatie en een ander voertuig. Zij waren onderweg vanuit een magazijn in Deir el Balah toen ze werden geraakt. Volgens de organisatie hadden zij het transport gecoördineerd met het Israëlische leger.

    www.volkskrant.nl/buitenland/live-mid...
    Dit zijn van die fouten die haast onvermijdelijk zijn in een oorlog. Verschrikkelijk

    Verder zou ik zeggen: Ga als de wiedeweerga Rafah binnen en rook alle Hamas leden uit.
  14. forum rang 10 luchtschip 2 april 2024 22:52
    Op de West Bank regeert de Palestijnse Autoriteit -- echter hamas leden proberen onrust te stoken op de West Bank

    >>Versterkingen van de Palestijnse Autoriteit arriveren te midden van ernstige botsingen tussen Palestijnse veiligheidstroepen en Hamas in de stad Tulkarm op de Westelijke Jordaanoever.

    video 0:15 minuut

    twitter.com/IsraelWarRoom/status/1775...
  15. forum rang 6 benbelegger 4 april 2024 09:46
    Hoe komt het dat er nog steeds raketten uit Gaza komen?

    De Israëlische stad Ashdod werd een week geleden nog onder vuur genomen met raketten uit de Gazastrook. En de geëvacueerde kibboetsen vlak bij Gaza hebben nog steeds een paar keer per week te maken met het luchtalarm. Hoe komt het dat er nog steeds raketten uit Gaza komen?

    www.nu.nl/307445/video/hoe-komt-het-d...
  16. forum rang 8 closer 4 april 2024 13:29
    Israël gebruikte AI-systeem ‘om 37.000 mogelijke Hamas-strijders te identificeren én te kunnen doden’

    Een tot nu toe onbekend AI-systeem bracht voor de Israëlische geheime dienst 37.000 Palestijnse burgers in kaart die voor Hamas zouden strijden, melden verschillende media. De personen op de lijst zouden gedood mogen worden. ‘De machine deed het koeltjes. En dat maakte het makkelijker.’

    Het Israëlische leger maakt in Gaza gebruik van een AI-systeem dat de gezichten kan herkennen van Palestijnse burgers. Dit melden de Israëlisch-Palestijnse publicatie +972 Magazine en de Hebreeuwstalige nieuwssite Local Call op basis van gesprekken met zes Israëlische inlichtingenfunctionarissen.

    Dit systeem, Lavendel genaamd, identificeerde maar liefst 37.000 potentiële doelwitten op basis van hun vermoede banden met Hamas. Het leger had vervolgens ook toestemming om deze duizenden Palestijnse burgers te doden, blijkt uit de opvallend openhartige verklaringen.

    Verder lezen: www.volkskrant.nl/cs-bb7a3736/
  17. forum rang 6 Cash collector 4 april 2024 17:38
    quote:

    closer schreef op 4 april 2024 13:29:

    Israël gebruikte AI-systeem ‘om 37.000 mogelijke Hamas-strijders te identificeren én te kunnen doden’

    Een tot nu toe onbekend AI-systeem bracht voor de Israëlische geheime dienst 37.000 Palestijnse burgers in kaart die voor Hamas zouden strijden, melden verschillende media. De personen op de lijst zouden gedood mogen worden. ‘De machine deed het koeltjes. En dat maakte het makkelijker.’

    Het Israëlische leger maakt in Gaza gebruik van een AI-systeem dat de gezichten kan herkennen van Palestijnse burgers. Dit melden de Israëlisch-Palestijnse publicatie +972 Magazine en de Hebreeuwstalige nieuwssite Local Call op basis van gesprekken met zes Israëlische inlichtingenfunctionarissen.

    Dit systeem, Lavendel genaamd, identificeerde maar liefst 37.000 potentiële doelwitten op basis van hun vermoede banden met Hamas. Het leger had vervolgens ook toestemming om deze duizenden Palestijnse burgers te doden, blijkt uit de opvallend openhartige verklaringen.

    Verder lezen: www.volkskrant.nl/cs-bb7a3736/
    Wat had je liever gehad? Een willekeurige slachtpartij zoals op 7 oktober?
  18. forum rang 6 benbelegger 4 april 2024 20:30
    quote:

    closer schreef op 4 april 2024 13:29:

    Israël gebruikte AI-systeem ‘om 37.000 mogelijke Hamas-strijders te identificeren én te kunnen doden’

    Een tot nu toe onbekend AI-systeem bracht voor de Israëlische geheime dienst 37.000 Palestijnse burgers in kaart die voor Hamas zouden strijden, melden verschillende media. De personen op de lijst zouden gedood mogen worden. ‘De machine deed het koeltjes. En dat maakte het makkelijker.’

    Het Israëlische leger maakt in Gaza gebruik van een AI-systeem dat de gezichten kan herkennen van Palestijnse burgers. Dit melden de Israëlisch-Palestijnse publicatie +972 Magazine en de Hebreeuwstalige nieuwssite Local Call op basis van gesprekken met zes Israëlische inlichtingenfunctionarissen.

    Dit systeem, Lavendel genaamd, identificeerde maar liefst 37.000 potentiële doelwitten op basis van hun vermoede banden met Hamas. Het leger had vervolgens ook toestemming om deze duizenden Palestijnse burgers te doden, blijkt uit de opvallend openhartige verklaringen.

    Verder lezen: www.volkskrant.nl/cs-bb7a3736/
    Alles hierover is ook te lezen in The Guardian: www.theguardian.com/world/2024/apr/03...

    Een stukje daar uit:

    Details over de specifieke soorten gegevens die worden gebruikt om het algoritme van Lavender te trainen, of hoe het programma tot zijn conclusies kwam, zijn niet opgenomen in de verslagen die zijn gepubliceerd door +972 of Local Call. De bronnen zeiden echter dat Unit 8200 tijdens de eerste paar weken van de oorlog het algoritme van Lavender verfijnde en de zoekparameters aanpaste.

    Na willekeurige steekproeven te hebben genomen en de voorspellingen te hebben gecontroleerd, kwam de eenheid tot de conclusie dat Lavendel een nauwkeurigheidspercentage van 90% had bereikt, aldus de bronnen, wat ertoe leidde dat de IDF het grootschalige gebruik ervan als een hulpmiddel voor doelaanbevelingen goedkeurde.

    Lavender creëerde een database van tienduizenden personen die werden aangemerkt als overwegend laaggeplaatste leden van de militaire vleugel van Hamas, voegde ze eraan toe. Dit werd gebruikt naast een ander op AI gebaseerd beslissingsondersteuningssysteem, genaamd Gospel , dat gebouwen en structuren als doelwit aanbeveelde in plaats van individuen.


    Ondertussen zijn er vanuit Hamas, Islamitische Jihad, Hezbollah, Iran en anderen, totaal geen openhartige verklaringen. Hamas houdt zich stipt aan het script van Handvest 1988 en Beginselverklaring 2017. Islamitische Jihad helpt Hamas met raketten afschieten. Hezbollah blijft stoken vanuit Libanon. Iran verleent morele ondersteuning en wapens. En de hele Al-oemma juicht mee.

    En nog eens ondertussen:

    Afghaanse vrouwen die op overspel worden betrapt, zullen in het openbaar gestenigd of gegeseld
    worden - net zo lang tot ze dood zijn. Met die aankondiging maakt de hoogste leider van de Taliban
    opnieuw duidelijk dat er geen grenzen zijn aan de onderdrukking van vrouwen in Afghanistan.
    ‘We voeren binnenkort de straf voor overspel in’, zei mullah Haibatullah Akhundzada in een
    audioboodschap, waarin hij zich met name richtte tot Westerse landen. ‘Dit gaat tegen jullie
    democratie in, maar wij zullen ermee doorgaan. We zeggen allebei dat we mensenrechten
    verdedigen - maar ik vertegenwoordig Allah en jullie de duivel.’

    www.nd.nl/nieuws/buitenland/1218689/z...

    Maar daar maakt de westerse wereld zich al lang niet meer druk over.
    "Dat hoort nou eenmaal bij dat volk en bij hun geloof" lijkt de gedachte te zijn.

    Waarom spreekt de wereld zich zo weinig uit tegen islamitisch geweld??
4.740 Posts
Pagina: «« 1 ... 215 216 217 218 219 ... 237 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.841
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.522
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.540
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.143
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.607
Allfunds Group 3 1.222
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.402
AMG 965 126.156
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.704
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.140
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.728
ASML 1.762 77.177
ASR Nederland 18 4.127
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.693
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht