Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

6.497 Posts
Pagina: «« 1 ... 281 282 283 284 285 ... 325 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 6 april 2024 16:41
    Rene schrijft hierboven in zijn zoveelste prachtpostings van de afgelopen dagen:

    Stel jezelf eens voor in haar positie, vraag het maar aan Peter..
    Als de mogelijkheden er zijn, en je doet niks wat niet legaal is, je bent transparant, en je doet het geheel volgens de regels.
    Dan ben je toch niet gek, je zou het toch zelf ook doen, want anders ben je gewoon een dief van je eigen portemonnee.

    Je slaat de spijker op zijn kop, Rene. En, zo ontzettend grappig, je duidt meteen het tweede onderwerp aan, waarover ik zojuist in de draad van Monitor ( Over al of niet kopiëren van artikelen) schreef: Laat ik er echt maar over zwijgen. Inmiddels ingelezen in wat haar adviseurs nu eigenlijk precies gedaan hebben door het kapitaal binnen die Nederlandse vennootschap met 130 miljoen te verminderen en daarover dan geen cent te betalen.... en daarvoor.."petje af" Het geld staat prima in Jersey.....

    Tenslote moest ik even glimlachen Rene, dat je ook al naar Zwitserland kijkt/ keek. Ik krijg daar sinds bijna twee jaar de mooiste drukwerken over en er is genoeg op de beurs daar te beleven. Er zijn hier in de KK van IEX ook enkele redelijk bekende posters met Zwitserse aandelen. Zelf zit ik in Holcim Doet het prima en gaat het volgens mij nog beter doen, want er wordt wat kapotgeschoten iedere dag weer in Europa en omstreken....

    Maar Rene: Dan ook weer de koers van de Zwitserse Frank in de gaten houden, dat was leuk gestegen vorig jaar, maar zakt recent. Weer een kopzorg erbij zogezegd.

    FIJN, heel FIJN dat je de lacunes ontstaan door al die schorsingen wat opvult. Ik zie dat Hirshi ook al zijn best doet! Bravo.

    Peter
  2. forum rang 6 Cash collector 6 april 2024 16:47
    Jetten belooft 'keiharde oppositie' tegen 'extreemrechts' kabinet.

    Vanzelfsprekend. Mooi dat Jetten zijn verlies heeft geaccepteerd. Hij moet nog wel even wennen aan het idee dat het een centrumrechts kabinet zal zijn want Wilders draait bij en de fascistisch aandoende FvD doet niet mee.

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...
  3. forum rang 7 JP Samosa 6 april 2024 17:45
    Net als vorige week zaterdag is XR woedend over "het disproportionele geweld" dat de politie zou hebben gebruikt. Ze stellen dat agenten onder meer neusklemmen hebben toegepast om mensen makkelijker aan te houden.

    Een politiewoordvoerder zegt in een reactie op die beschuldiging dat "lichte dwang" is toegepast bij arrestanten die weerstand boden. "Wij zouden dat geen neusklem noemen. Wat we doen is dat we tegen de zijkant van de neus duwen. Zo wordt het verzet gebroken", aldus de woordvoerder.
    …………….
    Lachen….
  4. forum rang 7 rene l 6 april 2024 17:57
    quote:

    Cash collector schreef op 6 april 2024 13:42:

    [...]

    Je weet het niet eens ongeveer, je weet er helemaal niets van. Het enige wat je weet is dat je een mening hebt.

    Zo is het maar net Cash,

    Ik geef gewoon toe dat het voor mij een mistig gebeuren is, jij niet, maar ik vind het wel heel bijzonder dat het nieuws over de berichtgeving over het terugbetalen van onze centen door de Grieken sinds 2017/2018 stokt en dat je er eigenlijk niks meer over hoort.

    Ik zal er wel te dom voor zijn, er overheen lezen, jij bent waarschijnlijk een soort van doorgestudeerde econoom, maar ik geef altijd mijn eigen mening, en jij niet.
    Ergens heb ik nog steeds het vermoeden dat ze deze zogenaamde obligaties met droge ogen afgestempeld hebben en dat ze waardeloos afgelopen zijn.
    En ze hopen dat er geen haan meer naar kraait.

    Net als gisteravond bij OP1, het was weer een zeer vermakelijke vertoning die zeker de moeite waard was om te aanschouwen.
    Pieter Omtzigt was uitgenodigd, Maarten van Rossum ook, de kartrekker van de NSC voor Europa had Pieter bij zich, en er waren nog wat andere bekende en voor mij onbekende types.

    Direct begon Pieter er over dat Geert een tweet geplaatst had over dat de asielstroom volledig uit de klauwen loopt en dat ons land wel bezet gebied lijkt.
    Wilders had dit nooit mogen doen volgens hem, alles wat er tijdens de onderhandelingen besproken werd moest namelijk binnenkamers blijven en er mocht op dit moment niks gelekt worden.
    Tja dacht ik nog, en jij mocht een tijdje geleden wel de auto van Kim lenen om de pers te woord te staan.

    Maarten van Rossum ging er direct met gestrekt been in, wat Wilders gezegd had was helemaal niet zo, wat denkt Wilders wel, en hij begon hem toch een partij te schofferen.
    En toen, toen ging hij door, zelfs de stemmers op Wilders zijn een dom volk en deze werden ook nog even flink door hem geschoffeerd.
    Ik dacht nog, nou, nou, 1 op de 3 kiesgerechtigden zou nu bij nieuwe verkiezingen op Wilders stemmen, je doet in feite dus aan een soort van groepsbelediging en je heb volledig de lak aan de normale burgers die in jouw ogen minderwaardig zijn.

    Zelfs Pieter ging dit een beetje te ver en hij keurde deze reactie van Maarten af.
    Sven de presentator hield zijn hoofd koel, een goeie vent die altijd kritisch door durft te vragen, hij schudde een beetje met zijn hoofd en dacht er volgens mij het zijne van.

    Ik dacht nog, Maarten, snap jij het zelf wel, begeef je je wel eens onder de normale burgers, en weet je wel wat er in de realiteit allemaal speelt in Nederland.
    Ga maar eens een dag meelopen met een middenstander die een winkel in Ter Apel heeft.
    En vraag je maar eens af waarom de inwoners van Beekbergen niet meer bij Appie in hun eigen dorp de boodschappen halen maar helemaal naar de Appie in Ugchelen rijden.

    Ik zal je het vertellen, ze zijn bang in hun eigen winkel, bang voor hun eigen veiligheid.

    Tja, vandaag bij ons op de markt werd er weer flink gewaarschuwd voor zakkenrollers.
    Je mag het niet zeggen, maar het zijn Oostblokkers, arbeidsmigranten, en er zitten ook mensen uit de Oekraine tussen die wij gastvrij ontvangen hebben en veiligheid bieden.

    Daarna kwam de lijsttrekker van NSC voor de Europese verkiezingen aan het woord.
    Hij kwam niet zo sterk over, hij stuntelde een beetje, en net als Pieter zelf, hij draait ook om de feiten heen, beiden zeggen ze niet wat ze nu precies willen.
    Ook werden er nog wat vragen over de broer van Pieter gesteld, ik wist niet dat hij een broer had, Pieter had hem blijkbaar bij NSC naar binnen willen halen, en het is een echte WEF man.
    Pieter praatte er snel over heen, bij hem was dit niet bekend, bijzonder, heel bijzonder.
    Ook viel mij op dat Pieter in korte tijd een hele dikke kop gekregen heeft, het is echt zo, opgezwollen, opmerkelijk, wat zou er met hem aan de hand zijn.

    Lilian Marijnessen zat er ook bij, had je haar moeten zien kijken over wat er allemaal verteld werd, ze zei niet veel, dat heeft ze de hele uitzending ook eigenlijk niet gedaan.

    De verslaggever besprak de wekelijkse politiek ook nog, een mooie gast die het altijd mooi kan vertellen.
    Hij vertelde ook nog iets opmerkelijk, de 2 nieuwe info- of formateurs schijnen in de wandelgangen door de kamerleden Peppie en Kokkie genoemd worden, en dit heb ik niet zelf bedacht.
    Dit zegt volgens mij alles, ze worden niet echt serieus genomen, een nieuwe regering zal er denk ik niet snel komen.

    Maarten bleef maar afgeven op Geert, zijn haat tegen Wilders is intens en zit heel erg diep.

    Tja, toch deze week ook een opmerkelijk stukkie, er ontstaat een tweespalt in Nederland tussen onze eigen burgers, de upperclass trekt steeds meer naar elkaar toe, ze gaan steeds minder om met de normale burgers.
    De verschillen tussen rijk en tot modaal worden steeds groter, ik signaleer het al langer.

    Ik dacht nog, Maarten, stel jij je nu eens voor dat je in een simpele huurwoning woont en dat je plotseling een statushoudersgezin met 4 kinderen naast je zou krijgen te wonen die heel erg luidruchtig zijn en hun eigen normen en waarden hanteren en geen woord Nederlands spreken.
    Of stel je voor, jij woont waarschijnlijk in een heel groot huis in een dure wijk, stel je nu eens voor dat de riante woning pal naast je gebruikt gaat worden voor de opvang van 25 jonge mannen uit Afrika die Nederland uitverkoren hebben als het beloofde land voor hun.
    Je zou dit dus prima vinden en ze met open armen ontvangen, het fantastisch vinden, of niet dan.

    Verder zeg ik niks, maar Maarten, met jou heb ik het helemaal gehad, jij bent net als velen, je kunt dan wel denken dat je een slim mens bent maar ik vraag mij af of dat dit in de praktijk ook zo is.
    Ik denk het niet.
    Je hebt namelijk geen enkel benul van wat er in de echte wereld speelt en je wilt dit ook absoluut niet zien.
  5. forum rang 6 Cash collector 6 april 2024 18:32
    quote:

    rene l schreef op 6 april 2024 17:57:

    [...]

    Zo is het maar net Cash,

    Ik geef gewoon toe dat het voor mij een mistig gebeuren is, jij niet, maar ik vind het wel heel bijzonder dat het nieuws over de berichtgeving over het terugbetalen van onze centen door de Grieken sinds 2017/2018 stokt en dat je er eigenlijk niks meer over hoort.

    Ik zal er wel te dom voor zijn, er overheen lezen, jij bent waarschijnlijk een soort van doorgestudeerde econoom, maar ik geef altijd mijn eigen mening, en jij niet.
    ....
    Je vertelde onlangs dat je berichten halfslachtig leest. Misschien is het jou dus niet opgevallen dat ik nog geen mening heb gegeven over de hulp aan Griekenland.

    Voor ik ergens een mening over vorm zorg ik dat ik inzicht heb in de materie. Daarom vroeg ik jou hoe het met die hulp aan de Grieken zit. Jij hebt er immers zo'n stellige mening over...

    Je valt een beetje door de mand nu blijkt dat je uit je nek kletst.

    Het blijkt dat het voor jou en de mensjes hier die jouw berichten juichend ontvangen helemaal niet belangrijk is of jouw mening op meer is gebaseerd dan wat onheilspellend gerommel in de onderbuik.

    Stel je de puinhoop voor als jij invloed zou hebben op beleid. In Apeldoorn staan de slechtste stuurlui aan wal.
  6. forum rang 6 Cash collector 6 april 2024 20:13
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 april 2024 20:07:

    Overheidsapparaat

    Ook het overheidsapparaat is vastgelopen. Het is nog een wonder dat mensen ieder jaar hun belastingaangifte doen en het in de afwikkeling daarvan meestal goed lijkt te gaan, ondanks de toeters en bellen waarmee onze Kamerleden in de loop der jaren het belastingstelsel hebben volgehangen. Dat er zoiets als een toeslagenaffaire kon ontstaan, moeten toch vooral onze parlementariërs zich aantrekken. Zij zijn verantwoordelijk voor ons bovenmatig gecompliceerde belastingstelsel.

    Bij de pappen- en nathoudkabinetten van manager Rutte ontbrak iedere visie. Maar met zijn erfenis, een rechtse verkiezingsoverwinning, zijn we van de wal in de sloot geraakt. Ook ons politieke stelsel is totaal vastgelopen. Vier partijen die elkaar wantrouwen, gewoon onvoldoende kwaliteit en ervaring in huis hebben en hun mooie verkiezingsbeloften op geen enkele manier kunnen waarmaken. Met informateurs die meer gedragstherapeuten zijn, is dit formatieproces een totale blamage geworden.

    www.telegraaf.nl/financieel/693490833...
    Paywall. Als er één krant is waar ik nooit voor zal betalen is het De Telegraaf (dit is uitdrukkelijk geen uitnodiging tot het plaatsen van auteursrechtelijk beschermde tekst).
  7. forum rang 6 Fender bass 6 april 2024 20:23
    quote:

    Cash collector schreef op 6 april 2024 18:32:

    [...]

    Je vertelde onlangs dat je berichten halfslachtig leest. Misschien is het jou dus niet opgevallen dat ik nog geen mening heb gegeven over de hulp aan Griekenland.

    Voor ik ergens een mening over vorm zorg ik dat ik inzicht heb in de materie. Daarom vroeg ik jou hoe het met die hulp aan de Grieken zit. Jij hebt er immers zo'n stellige mening over...

    Je valt een beetje door de mand nu blijkt dat je uit je nek kletst.

    Het blijkt dat het voor jou en de mensjes hier die jouw berichten juichend ontvangen helemaal niet belangrijk is of jouw mening op meer is gebaseerd dan wat onheilspellend gerommel in de onderbuik.

    Stel je de puinhoop voor als jij invloed zou hebben op beleid. In Apeldoorn staan de slechtste stuurlui aan wal.
    Het was vooral een open brief van een verstokte tv-kijker uit Apeldoorn gericht aan Maarten van Rossem.
  8. forum rang 10 luchtschip 6 april 2024 22:44
    Wanneer treuzelaar Geert Wilders totaal incapabel is om zijn 37 zetels om te zetten in een coalitie regering, gaat de vorige regering gewoon door met regeren

    >.minister van Defensie Kajsa Ollongren :

    .Nederland gaat 24 F-16 vliegtuigen leveren aan Oekraïne

    “Oekraïne vecht, maar het is een oorlog voor vrijheid, democratie, de rechtsstaat en tegen illegale agressie. En daarom zijn we bereid Oekraïne te steunen en daarom doen we er alles aan om munitie zo snel mogelijk te leveren, vooral van het 155 millimeter kaliber. We werken er heel hard aan", zei mevrouw Ollongren.

    video 0;23 minuut

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
  9. forum rang 6 Cash collector 7 april 2024 00:52
    quote:

    Fender bass schreef op 6 april 2024 20:23:

    [...]

    Het was vooral een open brief van een verstokte tv-kijker uit Apeldoorn gericht aan Maarten van Rossem.
    Als ik TV recensies zou willen lezen zou ik die van Angela de Jong uitkiezen. Nu heb ik ook geen abonnement op het AD dus dat blijft mij bespaard.
  10. forum rang 7 JP Samosa 7 april 2024 08:59
    quote:

    Cash collector schreef op 7 april 2024 00:52:

    [...]

    Als ik TV recensies zou willen lezen zou ik die van Angela de Jong uitkiezen. Nu heb ik ook geen abonnement op het AD dus dat blijft mij bespaard.
    En dan duikt Angela deJong zelf ook nog op in talkshows. De schaamte voorbij.blauwbloed, Royaltydeskundigen, Maarten Rossum, bekende Nederlanders die allerlei met ‘leuke spelletjes’ veel zendtijd vullen, wie is mol, moltalk, after moltalk, en after aftel moltalk, Holland bakt en Holland nabakken,jorislinsen….etc.etc.etc.
    Dus het voorstel om in het budget van n miljard flink te snoeien, ja, daar ben ik voor…..
  11. forum rang 7 Succes 7 april 2024 12:16
    Leden van Pieter Omtzigts NSC nog altijd niet gerust op coalitie met PVV, maar, zo zeggen ze: er is geen alternatief

    Congres NSC Op het NSC-congres over de Europese verkiezingen gaat het in de wandelgangen vooral over de formatie. Bij leden klinken zorgen én vertrouwen. Eén lid zegt haar lidmaatschap nog tijdens het congres op.

    ...

    De boodschap van leden is dubbel. Enerzijds klinken er zorgen. „Ik ben bang dat NSC niet in staat zal zijn om zich voldoende te verweren tegen de PVV”, zegt accountant Edwin Kroon (64) bijvoorbeeld. „Alles aan die partij is slecht”, zegt student Pieter van Bentum (29). Maar wat leden dan vaak meteen óók zeggen: er is geen alternatief, wie moet er dán besturen? „De PVV is nou eenmaal de grootste partij”, zegt Kroon. „Laat ons er dan voor zorgen dat er tenminste een tegengeluid is.”

    ...

    www.nrc.nl/nieuws/2024/04/06/leden-va...
  12. forum rang 6 Plein777 7 april 2024 12:45
    quote:

    Cash collector schreef op 6 april 2024 16:47:

    Jetten belooft 'keiharde oppositie' tegen 'extreemrechts' kabinet.

    Vanzelfsprekend. Mooi dat Jetten zijn verlies heeft geaccepteerd. Hij moet nog wel even wennen aan het idee dat het een centrumrechts kabinet zal zijn want Wilders draait bij en de fascistisch aandoende FvD doet niet mee.

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...
    Jetten begrijpt het nog steeds niet :

    www.nrc.nl/nieuws/2024/04/04/de-verki...

    verkiezingen 15 zetels?

    NIEUWS
    Tweede Kamerverkiezingen D66 verloor bij de verkiezingen in november 15 van de 24 zetels. Volgens een intern evaluatierapport had de partij moeite om in de campagne de juiste toon te vinden tegenover populistische partijen.
  13. forum rang 6 Cash collector 7 april 2024 15:18
    quote:

    Plein777 schreef op 7 april 2024 12:45:

    [...]

    Jetten begrijpt het nog steeds niet :

    www.nrc.nl/nieuws/2024/04/04/de-verki...

    verkiezingen 15 zetels?

    NIEUWS
    Tweede Kamerverkiezingen D66 verloor bij de verkiezingen in november 15 van de 24 zetels. Volgens een intern evaluatierapport had de partij moeite om in de campagne de juiste toon te vinden tegenover populistische partijen.
    Jetten heeft niets geleerd van het grote verlies bij de verkiezingen en al helemaal niet van de onvrede die nu bij D66 intern geuit wordt.

    Hij gaat stug door met betweten en verantwoordelijkheid afschuiven. Laat hem maar een tijdje flink oppositie voeren.
  14. forum rang 10 luchtschip 7 april 2024 15:44
    quote:

    Cash collector schreef op 7 april 2024 15:18:

    [...]

    Jetten heeft niets geleerd van het grote verlies bij de verkiezingen en al helemaal niet van de onvrede die nu bij D66 intern geuit wordt.

    Hij gaat stug door met betweten en verantwoordelijkheid afschuiven. Laat hem maar een tijdje flink oppositie voeren.
    negens voor nodig om verliezende partijen bij de verkiezingen op een kinderachtige wijze te besmeuren met goedkope kritiek

    partijen met een standpunt werden overschreeuwd door populistische partijen met weinig inhoudelijke plannen en voorstellen

    Besteedt je aandacht maar aan het falen van Geert Wilders om met maar liefst 37 zetels op korte termijn partners te vinden voor een meerderheidscoalitie

    Met het versterken van vijandsbeelden en de anderen de schuld geven, verhul je niet het totale onvermogen van Geert Wilders om zijn succes bij de verkiezingen om te zetten in concrete daadkrachtige acties

    Met veel poeha de verkiezingen ingaan en dan laten blijken dat je niet capabel bent om er ook maar iets van te maken

    Met flauwe kritiek op D66 en nu Jetten, maak je jezelf belachelijk -- dat speelt geen rol en verdient geen aandacht
  15. forum rang 8 GakGak 7 april 2024 17:12
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
  16. forum rang 7 rene l 7 april 2024 17:32
    quote:

    Cash collector schreef op 6 april 2024 18:32:

    [...]

    Je vertelde onlangs dat je berichten halfslachtig leest. Misschien is het jou dus niet opgevallen dat ik nog geen mening heb gegeven over de hulp aan Griekenland.

    Dat klopt niet helemaal wat je nu zegt Cash, ik heb duidelijk aangegeven dat dit van toepassing is op de berichten die jij hier plaatst.
    Maar omdat je posting zeer kort was had ik hem toevallig wel helemaal gelezen.
    Wat wel klopt is dat je eigenlijk zelf nergens een eigen mening over hebt, en ik wel, ik probeer namelijk anderen ook wakker te schudden, niks mis mee lijkt mij.
    Maak je overigens niet ongerust, er zitten hier op IEX de nodige types waarbij ik elke posting eigenlijk altijd volledig negeer.
    Tenzij het met teveel wordt.

    Je hebt me ook al een paar keer gevraagd waarom ik niet in de gemeenteraad van ons dorp zit.
    Heel simpel, ik ben daar totaal niet geschikt voor, ik ken mezelf namelijk, DZR weet dit ook.

    Zelf ben ik namelijk een slagvaardig type, hou er van om zelf beslissingen te nemen, en is er een probleem, dit moet zo snel mogelijk opgelost worden.
    En dat gaat soms niet altijd helemaal volgens de regels, soms moet je namelijk wat, gewoon improviseren.

    Het is een feit, en dat is niet alleen bij de gemeenteraad in ons dorp, je komt in feite terecht in een soort van slangenkuil.
    Doelloos vergaderen omdat er vergaderd moet worden, haantjes en kippen met een heel groot ego, baantjesjagers, bepaalde belangen van buitenaf die niet in het voordeel zijn van de burgers, elkaar de hand boven het hoofd houden, en corruptie is schering en inslag.
    Je ziet het ook aan bepaalde types, het maakt niet uit bij welke partij ze zitten, zien ze betere financiele kansen bij een andere partij, of zien ze kansen om in het zadel te blijven zitten, dan zijn ze niet te beroerd om de overstap te maken, en ze staan dan plotseling volledig achter het programma van deze andere partij.
    Al met al zou ik mij zeer onprettig voelen als ik in zoiets dergelijks terecht zou komen.

    Net als afgelopen donderdagavond, de dorpsraad had de wekelijkse raadsvergadering.
    De algehele pleuris was er weer eens uitgebroken, verhitte discussies tot in het oneindige.
    En waar ging het over, je gelooft het of niet, over een bosje bloemen.

    In ons dorp is het namelijk al vele decennia een traditie dat mensen die iets bijzonders doen of bereikt hebben een bosje bloemen krijgen.
    Je moet dan denken aan een echtpaar dat 75 jaar getrouwd is, of iemand die 100 geworden is.
    Of iemand die zich inzet als vrijwilliger en dit bijvoorbeeld 25 jaar doet zonder er betaald voor te worden.
    Of iemand die een ander uit het kanaal red omdat deze persoon met zijn auto van de weg afgeraakt is na het innemen van lachgas en volgens het spoor bijster geraakt is.

    Maar daar was dus een discussie over, een bloemetje zou niet meer kunnen en deze traditie zou een bepaalde partij graag af willen schaffen.
    Je denkt dan, ze willen op de kosten letten, nee, dat was het niet, we hebben volgens zeggen namelijk geld zat.
    De echte reden, het bosje bloemen met het cellofaan papier er omheen vinden ze maar milieu onvriendelijk.

    En werkelijk, ze hebben het er blijkbaar de hele avond over gehad, de gemoederen waren hoog opgelopen, heftige ruzies, en de echt belangrijke agenda punten waren niet aan de orde gekomen wegens tijdsgebrek.
    Deze worden doorgeschoven naar de volgende vergadering.
    Want ja, tijd is tijd bij de overheid, overwerken is een woord dat namelijk niet in hun agenda voorkomt.

    Ik ben benieuwd wat ze besluiten, maar volgens mij is er helemaal niks mis mee om iemand die het verdiend een bosje bloemen te geven en hem of haar in de schijnwerpers te zetten.

    En nog wat, binnenkort beginnen ze met de bouw van een nieuw en groot zwembad, alles is al geregeld.
    Behalve de energie, Liander kan namelijk gezien het stroomtekort dat er ook bij ons is de aansluiting niet regelen.
    Dit kan nog wel eens jaren en jaren gaan duren.

    Sinds kort hebben ze ook externe adviseurs ingeschakeld om de kosten naar beneden te brengen, maar wat nu blijkt, de declaraties die deze adviseurs indienen zijn totaal uit de klauwen gelopen en hebben het beschikbare budget inmiddels met klinkende cijfers overschreven.

    Allemaal visionairs bij ons, en in andere gemeentes zal het er volgens mij geen ruk beter aan toe gaan.
    Geef ze allemaal een ballon met lachgas totdat het lachen ze vergaat.
  17. forum rang 4 Aandachtige lezer 7 april 2024 18:34
    quote:

    rene l schreef op 7 april 2024 17:32:

    [...]

    Dat klopt niet helemaal wat je nu zegt Cash, ik heb duidelijk aangegeven dat dit van toepassing is op de berichten die jij hier plaatst.
    Maar omdat je posting zeer kort was had ik hem toevallig wel helemaal gelezen.
    Wat wel klopt is dat je eigenlijk zelf nergens een eigen mening over hebt, en ik wel, ik probeer namelijk anderen ook wakker te schudden, niks mis mee lijkt mij.
    Maak je overigens niet ongerust, er zitten hier op IEX de nodige types waarbij ik elke posting eigenlijk altijd volledig negeer.
    Tenzij het met teveel wordt.

    Je hebt me ook al een paar keer gevraagd waarom ik niet in de gemeenteraad van ons dorp zit.
    Heel simpel, ik ben daar totaal niet geschikt voor, ik ken mezelf namelijk, DZR weet dit ook.

    Zelf ben ik namelijk een slagvaardig type, hou er van om zelf beslissingen te nemen, en is er een probleem, dit moet zo snel mogelijk opgelost worden.
    En dat gaat soms niet altijd helemaal volgens de regels, soms moet je namelijk wat, gewoon improviseren.

    Het is een feit, en dat is niet alleen bij de gemeenteraad in ons dorp, je komt in feite terecht in een soort van slangenkuil.
    Doelloos vergaderen omdat er vergaderd moet worden, haantjes en kippen met een heel groot ego, baantjesjagers, bepaalde belangen van buitenaf die niet in het voordeel zijn van de burgers, elkaar de hand boven het hoofd houden, en corruptie is schering en inslag.
    Je ziet het ook aan bepaalde types, het maakt niet uit bij welke partij ze zitten, zien ze betere financiele kansen bij een andere partij, of zien ze kansen om in het zadel te blijven zitten, dan zijn ze niet te beroerd om de overstap te maken, en ze staan dan plotseling volledig achter het programma van deze andere partij.
    Al met al zou ik mij zeer onprettig voelen als ik in zoiets dergelijks terecht zou komen.

    Net als afgelopen donderdagavond, de dorpsraad had de wekelijkse raadsvergadering.
    De algehele pleuris was er weer eens uitgebroken, verhitte discussies tot in het oneindige.
    En waar ging het over, je gelooft het of niet, over een bosje bloemen.

    In ons dorp is het namelijk al vele decennia een traditie dat mensen die iets bijzonders doen of bereikt hebben een bosje bloemen krijgen.
    Je moet dan denken aan een echtpaar dat 75 jaar getrouwd is, of iemand die 100 geworden is.
    Of iemand die zich inzet als vrijwilliger en dit bijvoorbeeld 25 jaar doet zonder er betaald voor te worden.
    Of iemand die een ander uit het kanaal red omdat deze persoon met zijn auto van de weg afgeraakt is na het innemen van lachgas en volgens het spoor bijster geraakt is.

    Maar daar was dus een discussie over, een bloemetje zou niet meer kunnen en deze traditie zou een bepaalde partij graag af willen schaffen.
    Je denkt dan, ze willen op de kosten letten, nee, dat was het niet, we hebben volgens zeggen namelijk geld zat.
    De echte reden, het bosje bloemen met het cellofaan papier er omheen vinden ze maar milieu onvriendelijk.

    En werkelijk, ze hebben het er blijkbaar de hele avond over gehad, de gemoederen waren hoog opgelopen, heftige ruzies, en de echt belangrijke agenda punten waren niet aan de orde gekomen wegens tijdsgebrek.
    Deze worden doorgeschoven naar de volgende vergadering.
    Want ja, tijd is tijd bij de overheid, overwerken is een woord dat namelijk niet in hun agenda voorkomt.

    Ik ben benieuwd wat ze besluiten, maar volgens mij is er helemaal niks mis mee om iemand die het verdiend een bosje bloemen te geven en hem of haar in de schijnwerpers te zetten.

    En nog wat, binnenkort beginnen ze met de bouw van een nieuw en groot zwembad, alles is al geregeld.
    Behalve de energie, Liander kan namelijk gezien het stroomtekort dat er ook bij ons is de aansluiting niet regelen.
    Dit kan nog wel eens jaren en jaren gaan duren.

    Sinds kort hebben ze ook externe adviseurs ingeschakeld om de kosten naar beneden te brengen, maar wat nu blijkt, de declaraties die deze adviseurs indienen zijn totaal uit de klauwen gelopen en hebben het beschikbare budget inmiddels met klinkende cijfers overschreven.

    Allemaal visionairs bij ons, en in andere gemeentes zal het er volgens mij geen ruk beter aan toe gaan.
    Geef ze allemaal een ballon met lachgas totdat het lachen ze vergaat.
    Op zich is dat wel waar, snijbloem zijn ontzettend slecht voor het milieu. Goed dat men daar mee wil stoppen. Er is vast wel een alternatief te bedenken.
  18. forum rang 4 Aandachtige lezer 7 april 2024 18:36
    quote:

    luchtschip schreef op 7 april 2024 15:44:

    [...]

    negens voor nodig om verliezende partijen bij de verkiezingen op een kinderachtige wijze te besmeuren met goedkope kritiek

    partijen met een standpunt werden overschreeuwd door populistische partijen met weinig inhoudelijke plannen en voorstellen

    Besteedt je aandacht maar aan het falen van Geert Wilders om met maar liefst 37 zetels op korte termijn partners te vinden voor een meerderheidscoalitie

    Met het versterken van vijandsbeelden en de anderen de schuld geven, verhul je niet het totale onvermogen van Geert Wilders om zijn succes bij de verkiezingen om te zetten in concrete daadkrachtige acties

    Met veel poeha de verkiezingen ingaan en dan laten blijken dat je niet capabel bent om er ook maar iets van te maken

    Met flauwe kritiek op D66 en nu Jetten, maak je jezelf belachelijk -- dat speelt geen rol en verdient geen aandacht
    Er is een reden voor het electorale succes van populistische partijen, en ook een reden waarom het doorgaans - of zelfs altijd - een bestuurlijke ramp wordt. Maar er is nog altijd geen goede remedie gevonden tegen het gevaar van populistische partijen. Het zou mooi zijn als partijen als D66 daar eens over zouden nadenken. Of is deze partij vanuit de historie misschien ook een partij met populistische wortels?
6.497 Posts
Pagina: «« 1 ... 281 282 283 284 285 ... 325 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.362
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.904
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.380
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.055
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.754
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.981
Air France - KLM 1.024 34.315
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.359
Allfunds Group 3 1.197
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.260
AMG 965 125.733
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.120
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.604
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.273
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.688
ASML 1.762 76.935
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.667

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht