Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Duitse aandelen Terug naar discussie overzicht

Rheinmetall 2023

116 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Krentenmenten 21 februari 2024 07:00
    quote:

    Krentenmenten schreef op 20 februari 2024 18:46:

    Arjan hield er niet van (om zijn moverende redenen), echter principes zijn (extreem) duur ….

    www.iex.nl/Artikel/790984/Slotcall-Wi...

    Ik heb ze al sinds de invasie van de Krim. Mss te vroeg, maar zeker niet te laat….
    correctie: Arend-Jan
  2. forum rang 9 objectief 21 februari 2024 08:31
    quote:

    Krentenmenten schreef op 20 februari 2024 18:46:

    Arjan hield er niet van (om zijn moverende redenen), echter principes zijn (extreem) duur ….

    Lijkt me onzin, je kon ook Nvidia (of vele anderen) kopen, dan had je ook mega winst. (wel achteraf verhaal, dat is nutteloos)
  3. forum rang 6 Krentenmenten 21 februari 2024 08:34
    quote:

    objectief schreef op 21 februari 2024 08:31:

    [...]

    Lijkt me onzin, je kon ook Nvidia (of vele anderen) kopen, dan had je ook mega winst. (wel achteraf verhaal, dat is nutteloos)
    Lees z’n oude columns er op na….niks dat er principes mis is, maar dan mis je ook een hoop geld als het een van de drijfveren is om te beleggen….
  4. forum rang 9 objectief 21 februari 2024 09:23
    quote:

    Krentenmenten schreef op 21 februari 2024 08:34:

    [...] Lees z’n oude columns er op na….niks dat er principes mis is, maar dan mis je ook een hoop geld als het een van de drijfveren is om te beleggen….
    Geld is niet zo belangrijk of hoort te zijn in je leven.
  5. forum rang 6 Krentenmenten 8 maart 2024 18:09
    quote:

    objectief schreef op 21 februari 2024 09:23:

    [...]

    Geld is niet zo belangrijk of hoort te zijn in je leven.
    Zonder geld, ben je een aap, (met veel kennis….)
  6. forum rang 4 Tonydwi 13 maart 2024 16:41
    De Spaanse regering heeft Rheinmetall, 's werelds grootste fabrikant van artilleriemunitie, de opdracht gegeven om in totaal 94.200 155 mm-kogels te leveren. De daartoe gesloten raamovereenkomst heeft een omvang van circa € 208 miljoen. De artillerierondes moeten tussen eind 2024 en eind 2025 aan het Spaanse leger worden geleverd, met een verlengingsoptie van twee jaar.

    De nu bestelde munitie wordt al gebruikt door de Spaanse klant; dit is de tweede raamovereenkomst. De nieuwe order benadrukt de betrouwbaarheid van Rheinmetall als partner van het Spaanse leger voor de levering van belangrijke producten.

    De ER02A1 hoog-explosieve (HE) projectielen hebben een maximaal bereik van 30 kilometer in de boat-tail (BT) variant en bijna 40 kilometer in de base-bleed (BB) variant. Deze laatste heeft een speciaal apparaat aan de basis van het projectiel. Dit verwarmt de lucht die door het projectiel zelf wordt gegenereerd tijdens zijn baan, waardoor de weerstand wordt verminderd en het maximale bereik wordt vergroot.

    De nieuwste contracten op het gebied van 155 mm artilleriemunitie onderstrepen de leidende technologische positie van Rheinmetall op het gebied van de Europese munitieontwikkeling en -productie. Kaderovereenkomsten met diverse NAVO-lidstaten borgen de aanvoer van artilleriemunitie.

    Pas op 12 februari 2024 vond de symbolische baanbrekende ceremonie voor een nieuwe fabriek plaats in Unterlüß, Nedersaksen, in aanwezigheid van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. De fabriek zal explosieven en onderdelen voor raketartillerie en vooral artilleriemunitie produceren. Op 18 februari 2024 ondertekenden Rheinmetall en een Oekraïens partnerbedrijf een Memorandum of Understanding dat in de toekomst ook de productie van artilleriemunitie in Oekraïne mogelijk zal maken.
  7. forum rang 4 Tonydwi 15 maart 2024 06:53
    Defensieaannemer en automobieltoeleverancier Rheinmetall mikt op verdere aanzienlijke groei in het lopende jaar met het oog op de uitpuilende orderportefeuilles. "De koers is uitgezet voor verdere groei en toenemende winstgevendheid", zei CEO Armin Papperger donderdag in Düsseldorf. Vorig jaar bleef Rheinmetall echter achter bij haar omzetdoelstelling. Het bedrijfsresultaat steeg echter naar een recordniveau. Aandeelhouders kunnen uitkijken naar een merkbaar hoger dividend. De aandelen stegen naar een nieuwe recordhoogte.

    De aandelen stegen rond het middaguur met 5,3 procent naar 443,60 euro en waren daarmee de grootste stijger op de DAX. Recente winstnemingen hebben de aandelen, die in feite al maanden van record naar record snellen, gladgestreken. Sinds het begin van de Russische aanvalsoorlog tegen Oekraïne in februari 2022 zijn de aandelen verviervoudigd in waarde. Dit jaar alleen al is de aandelenkoers met meer dan de helft gestegen.

    Hoewel het vierde kwartaal achterbleef bij de verwachtingen, zijn de vooruitzichten goed genoeg, schreef UBS-analist Sven Weier. De omzet van Rheinmetall zal naar verwachting stijgen tot ongeveer 10 miljard euro in het lopende jaar. Analisten hadden verwacht dat het DAX-genoteerde bedrijf gemiddeld 9,6 miljard euro zou genereren. In 2023 had Rheinmetall de omzet met 12 procent verhoogd tot iets minder dan 7,2 miljard euro. Dit bleef echter achter bij de eigen prognose van het defensiebedrijf, dat had gemikt op 7,4 tot 7,6 miljard euro. Meer dan 400 miljoen euro aan verkopen werd uitgesteld naar het lopende jaar vanwege vertragingen in de acceptatie door klanten, zei Papperger vanmorgen in een conference call. Bijna 9 miljard euro aan omzet is al geboekt voor 2024.

    Het bedrijfsresultaat steeg vorig jaar met 19 procent naar een recordbedrag van 918 miljoen euro. Dit resulteerde in een winstmarge van 12,8 procent na 12,0 procent in het voorgaande jaar. Rheinmetall had gemikt op ongeveer 12 procent. Voor dit jaar wordt een marge tussen 14 en 15 procent verwacht. Het resultaat voor de aandeelhouders in 2023 is een winst van 535 miljoen euro. Aandeelhouders krijgen een dividend van 5,70 euro per aandeel, tegenover 4,30 euro per aandeel in het voorgaande jaar.

    Gezien de hausse op het gebied van bewapening kan Rheinmetall zich nauwelijks redden van orders. Talrijke grote orders van de Bundeswehr en andere strijdkrachten werden vorig jaar binnengehaald, met name op het gebied van munitie, gevechtsvoertuigen en luchtverdediging. In totaal heeft Rheinmetall voor 19,9 miljard euro aan orders binnengehaald. Dit betekent dat de bewapeningsgroep een orderboek heeft van in totaal 38,3 miljard euro - meer dan ooit tevoren in de geschiedenis van het bedrijf.

    De vraag naar wapens en munitie is bijzonder sterk, waarbij dit segment zijn aandeel in de totale defensiebusiness meer dan verdubbelde. De omzet in dit segment steeg met 29 procent. Naast Duitsland kwam er een aanzienlijke groei-impuls uit andere NAVO-landen in Oost-Europa en Oekraïne. De Spaanse munitiefabrikant Expal, die Rheinmetall op 1 augustus vorig jaar overnam voor een voorlopige aankoopprijs van € 1,2 miljard, zorgde ook voor een rugwind.

    Rheinmetall blijft een bijzonder sterk groeipotentieel zien op het gebied van munitie. Medio februari is het defensieconcern begonnen met de uitbreiding van de fabriek in Unterlüß, Nedersaksen. Verdere fabrieken worden gebouwd in Oekraïne en Litouwen. Het doel is om tegen 2027 1,1 miljoen patronen per jaar te produceren, vertelde Papperger aan journalisten. Ter vergelijking: voor het uitbreken van de oorlog in Oekraïne werd er al aan 70.000 patronen voldaan. Sindsdien is de productie enorm uitgebreid.

    De operationele vrije kasstroom bereikte vorig jaar 356 miljoen euro na een min van 151 miljoen euro in het jaar daarvoor. Dit is bijzonder opmerkelijk voor een sterk groeiend bedrijf, benadrukt Papperger. Rheinmetall ontvangt "veel vooruitbetalingen" van klanten. De verhouding tussen de vrije kasinstroom en het bedrijfsresultaat (cash conversion rate) zal naar verwachting rond de 40% liggen in het lopende jaar.

    Rheinmetall bevestigde zijn doelstellingen voor de middellange termijn. Tegen 2026 moet de omzet stijgen tot tussen de 13 en 14 miljard euro en het bewapeningsconcern wil tegen die tijd de operationele winstmarge boven de 15% brengen. In een interview met de krant "Handelsblatt" medio februari was Papperger zelfs nog optimistischer en voorspelde hij een winst van "in de richting van 15 miljard euro" tegen het volgende jaar.
  8. forum rang 4 Tonydwi 3 april 2024 07:52
    De in Düsseldorf gevestigde technologiegroep Rheinmetall heeft een opdracht ontvangen van KNDS Duitsland om kerncomponenten te leveren voor 22 zelfrijdende houwitsers PzH 2000 via haar divisies Weapon and Ammunition en Vehicle Systems Europe. Rheinmetall levert 22 wapensystemen L52 van 155 mm kaliber en evenveel chassis voor de PzH 2000 voor de Duitse Bundeswehr. Na een definitieve systeemintegratie en inbedrijfstelling bij Rheinmetall in Unterluess zullen de eerste van deze artilleriesystemen in de zomer van 2025 aan de Bundeswehr worden geleverd. Dit contract omvat voor Rheinmetall een totaal contractvolume van ongeveer € 135 miljoen.

    Dit contract benadrukt de expertise van Rheinmetall als technologieleider voor 155 mm artilleriewapens en als een goed presterende partner in de constructie van rupsvoertuigen. Rheinmetall is een wereldleider op het gebied van geweerlopen en de bijbehorende munitietechnologie, waaronder bijvoorbeeld het 120 mm kanon met gladde loop voor gevechtstanks. Veel gebruikerslanden over de hele wereld vertrouwen op de wapentechnologie van Rheinmetall.

    Dit contract onderstreept bovendien het voortdurende vertrouwen van de Bundeswehr in de kwaliteit en betrouwbaarheid van de PzH 2000. Dit wapensysteem, dat sinds de ontwikkeling in de jaren tachtig en negentig voortdurend is gemoderniseerd, staat bekend om zijn uitstekende mobiliteit, langeafstandsvuurkracht en bescherming. In Oekraïne bewijst de PzH 2000 momenteel zijn betrouwbaarheid en uitstekende nauwkeurigheid. De technologiegroep, gevestigd in Düsseldorf, is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van wapen- en munitiesystemen.
  9. forum rang 4 Tonydwi 3 april 2024 07:53
    Rheinmetall ontvangt ruim € 130 miljoen aan financiering van de Europese Unie om de productie van munitie te vergroten. Ruim een ??kwart van het totale bedrag van 500 miljoen euro dat door de EU in het kader van de Act of Support in Ammunition Production (ASAP) is toegekend om de productie van 155 mm artilleriemunitie en -kruit uit te breiden, zal naar in totaal zes projecten worden gekanaliseerd. door de Europese dochterondernemingen van Rheinmetall AG. Het programma ondersteunt projecten in Duitsland, Hongarije, Roemenië en Spanje.

    ASAP is het eerste EU-financieringsprogramma voor de uitbreiding van de munitieproductie. De bijbehorende subsidieovereenkomsten zullen naar verwachting in mei 2024 worden ondertekend.

    "We zijn dankbaar dat de Europese Unie haar vertrouwen in ons heeft gesteld als een van de belangrijkste Europese leveranciers van 155 mm-munitie, en ons aanzienlijk in haar financieringsprogramma heeft opgenomen", zegt Armin Papperger, CEO van Rheinmetall AG. “Het grote belang van artillerie blijkt uit de strijd van Oekraïne om zijn land te verdedigen. Ook de Europese strijdkrachten moeten hun voorraden artilleriemunitie aanvullen. Wij zijn er klaar voor en werken er al aan.”

    Rheinmetall heeft zijn productiecapaciteit sinds 2022 vergroot en het bedrijf streeft ernaar om tegen 2027 tot 1,1 miljoen artilleriegranaten per jaar te produceren. Bovendien zullen vanaf 2026 jaarlijks tot 1,5 miljoen voortstuwingsmodules en 3.000 ton RDX-explosieven worden geproduceerd.

    In de toekomst worden verdere aanbestedingen verwacht. In haar onlangs gepubliceerde voorstel voor een Europees Defensie-investeringsprogramma (EDIP) is de EU van plan de uitbreiding van de productiecapaciteit voor andere defensieproducten te bevorderen.
  10. forum rang 4 Tonydwi 9 april 2024 01:43
    Rheinmetall maakt de weg vrij voor autonome onbemande grondvoertuigen (UGV's) in Japan nadat hij namens het Japanse Ministerie van Defensie een contract van miljoenen dollars heeft gekregen.

    De Rheinmetall Mission Master SP UGV's zullen naar verwachting begin volgend jaar worden afgeleverd om te testen. Deze compacte, low-signature elektrische UGV’s zullen elk worden uitgerust met verschillende payload-modules, waaronder vracht, bewaking en een op afstand bestuurbaar wapenstation. Het contract omvat ook een langdurig ondersteunings- en trainingsprogramma, evenals reserveonderdelen.

    Rheinmetall zal de UGV's leveren in samenwerking met hoofdaannemer Marubeni Aerospace, een groot Japans zakenconglomeraat dat door Rheinmetall zal worden opgeleid om lokale ondersteuning te bieden aan de Japan Ground Self-Defense Force.

    Rheinmetall Missiemeester SP
    De Rheinmetall Mission Master SP is een volledig elektrische, compacte UGV die is ontworpen om autonoom missies uit te voeren, zoals bevoorradingsmissies voorwaarts en de laatste mijl, stille wachtoperaties en rijtuigen met lichte lading, inclusief sectiesensoren en wapensystemen. Het voertuig kan worden gesleept of per parachute worden ingezet om missies uit te voeren op moeilijk bereikbare terreinen, en kan worden uitgerust met rupsbanden om de mobiliteit in diepe sneeuw en modder te verbeteren – een ideaal kenmerk voor landen met extreme klimaten zoals Japan.

    De Mission Master SP was de eerste UGV die in 2017 door Rheinmetall Canada werd ontwikkeld en is sindsdien ingezet tijdens meerdere live militaire oefeningen door landstrijdkrachten, waaronder het Duitse, Amerikaanse, Koninklijke Nederlandse en Poolse leger. Ook diverse NAVO-partners, zoals Groot-Brittannië en de VS, hebben deze UGV aangeschaft.

    Autonome oplossingen voor het moderne slagveld
    Net als andere platforms in de Rheinmetall Mission Master-familie wordt het SP-voertuig bestuurd door Rheinmetall PATH: een AI-aangedreven navigatiesysteem dat op elk voertuig kan worden geïnstalleerd. Deze agnostische reeks geavanceerde sensoren en perceptie-algoritmen zorgt ervoor dat de Mission Master-voertuigen autonoom door uitdagende omgevingen kunnen navigeren.

    “Terwijl de internationale spanningen blijven stijgen, zoeken steeds meer landen naar autonome oplossingen om een ??concurrentievoordeel te behouden en zich voor te bereiden op het moderne slagveld. Onze Mission Master-voertuigen uitgerust met onze PATH A-kit hebben de afgelopen jaren goed gepresteerd in tal van internationale tests. Deze ervaringen hebben ons in staat gesteld onze technologie te verfijnen en een internationaal bekend kenniscentrum voor UGV's te worden”, vertelt Pietro Mazzei, president en CEO van Rheinmetall Canada.
  11. Alex 9 april 2024 11:21
    Inderdaad, ik kan ook niks vinden waar dit ineens vandaan komt. Wie het weet mag het zeggen.
  12. Alex 9 april 2024 11:35
    Hensoldt is ook hard gedaald. Bijkoopkans dat zeker, blijf het wel vreemd vinden, dat plotselinge daling. Gaat niet om een paar procenten nl.
  13. Alex 9 april 2024 12:20
    MILAN, April 9 (Reuters) - Shares in German defence company Rheinmetall fell more than 12% at one point on Tuesday after earlier hitting its latest record high as traders got nervous about the sustainability of its record-breaking run.

    By 0910 GMT, Rheinmetall was down 8.7%, bringing year-to-date gains to 78%.

    One Frankfurt trader said there was no immediate reason to point to and said profit taking was likely behind the plunge. Defence stocks have been among the best performers in Europe so far this year as investors bet on rising military spending.

    (Reporting by Danilo Masoni, editing by Alun John)

    ((Danilo.Masoni@TR.com; Reuters Messaging: danilo.masoni.thomsonreuters.com@reuters.net))

    Keywords: RHEINMETALL STOCKS/
  14. Joh 9 april 2024 12:30
    Hoogtevrees winstnemingen. Dit hoort erbij. We krijgen een nieuwe bodem en gaan van daaruit gewoon weer omhoog. De orders blijven komen.
116 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.361
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.904
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.380
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.055
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.753
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.981
Air France - KLM 1.024 34.315
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.358
Allfunds Group 3 1.197
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.260
AMG 965 125.731
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.119
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.604
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.273
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.684
ASML 1.762 76.934
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.667

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht