Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

TRUMP

70.824 Posts
Pagina: «« 1 ... 3522 3523 3524 3525 3526 ... 3542 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 gnocchi. 15 april 2024 19:29
    'Er komt een arrestatie': Trump krijgt grimmige waarschuwing van hush money rechter
    Travis Gettys
    15 april 2024 1:05PM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/donald-trump-jail-26...

    De rechter die de rechtszaak over het zwijggeld van Donald Trump voorzit gaf een grimmige waarschuwing aan het begin van de rechtszaak.
    Rechter Juan Mechan vertelde de voormalige president dat hij elke dag van het proces, dat maandag begon, moet bijwonen of gearresteerd kan worden, meldt NBC News.
    "Als je niet komt opdagen zal er een arrestatie plaatsvinden," vertelde de rechter hem.
    De rechter richtte zich rechtstreeks tot Trump toen hij ook uitlegde dat, hoewel er van hem verwacht werd dat hij aanwezig zou zijn, hij verwijderd zou worden als hij zich zou misdragen tijdens de rechtszaak.
    Als dat gebeurt, wordt hij mogelijk gearresteerd en gaat de zaak zonder hem verder, zei de rechter.
    "Als u opzettelijk niet in de rechtszaal verschijnt wanneer dat vereist is, dan kan en zal elke procedure in uw zaak, inclusief de hoorzitting, het proces en, als u veroordeeld wordt, het vonnis, doorgaan in uw afwezigheid," vertelde Merchan hem, volgens een rechtbank transcript.

    "Er zal een arrestatiebevel tegen u worden uitgevaardigd en u zult apart worden vervolgd en apart worden gestraft voor het springen op borgtocht, wat er ook gebeurt in deze zaak."
    De rechter waarschuwde hem ook dat het proces door zou gaan, zelfs als hij opgesloten zou worden voor minachting van de rechtbank of andere aanklachten.
    "Als u opzettelijk weigert om naar de rechtbank te komen wanneer dat wordt vereist, of op enige manier opzettelijk de inspanningen om u naar de rechtbank te brengen hindert of belemmert, dan kan en zal elke procedure in uw zaak, inclusief de hoorzitting, het proces en, als u wordt veroordeeld, de veroordeling, doorgaan in uw afwezigheid," zei Merchan.
  2. forum rang 9 gnocchi. 15 april 2024 19:33
    Adam Klasfeld heeft deze post opnieuw geplaatst
    Lawrence O'Donnell
    @Lawrence
    De revolutie wordt niet uitgezonden. Omdat ze niet zijn komen opdagen. Een paar miljoen Trump-stemmers wonen binnen een uur van het gerechtsgebouw. Misschien kwamen er 50 opdagen.

    twitter.com/Lawrence/status/177991828...
  3. forum rang 7 Succes 15 april 2024 19:37
    quote:

    closer schreef op 15 april 2024 14:51:

    DJT staat in de premarket op fors verlies: $27.00 -$5.59 (-17.15%)
    Trump Media & Technology Group (DJT) stock slid as much as 16% on Monday after the parent company of Donald Trump's social media platform Truth Social filed to issue more than 21 million shares.

    Monday's stock slide was an extension of last week's sell-off and highlighted the shares' volatility since Trump Media went public after merging with Digital World Acquisition Corp in late March.

    Last week, shares tanked more than 20% in one day after an updated regulatory filing from the company showed Trump Media taking on heavy losses and facing "greater risks" associated with the former president's ties to the platform.

    26.59 -6.00 (-18.41%)
  4. forum rang 9 gnocchi. 15 april 2024 20:01

    'Oud en zwak': Waarnemers roosteren Trump voor het nemen van 'dutjestijd' tijdens hush-money proces
    Brad Riet
    15 april 2024 1:53PM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-fell-asleep-at...

    Voormalig president Donald Trump heeft naar verluidt een dutje gedaan tijdens de eerste dag van zijn zwijggeldproces in New York op maandag en het duurde niet lang voordat zijn internetcritici toesloegen.
    Volgens Maggie Haberman, verslaggever van de New York Times, bleef het hoofd van Trump maandag "naar beneden vallen" terwijl hij in de rechtszaal was en zijn mond werd "slap".
    Gezien alle grappen die Trump in de loop der jaren heeft gemaakt over het uithoudingsvermogen van zijn politieke tegenstanders, waaronder zijn besluit om president Joe Biden in 2020 als "Sleepy Joe" te bestempelen, bespotten veel gebruikers op Twitter hem omdat hij niet eens in staat is om een dag wakker te blijven tijdens zijn eigen strafproces.
    "Als Trump te oud en zwak is om wakker te blijven tijdens zijn eigen strafproces, wat denk je dat er dan gebeurt in de Situation Room?" vroeg Pod Save America presentator Dan Pfeiffer.

    "Slaperige Don ... heeft niet het uithoudingsvermogen, de kracht, de mannelijkheid om zelfs maar een paar uur in de rechtbank te staan," kraakte anti-Trump strateeg Rick Wilson. "Triest! Zwak! Low-T!"
    Het anti-Trump Lincoln Project, waarvan Wilson medeoprichter is, vroeg sarcastisch:"Waar is Mike Lindell als je hem nodig hebt?", een verwijzing naar de Trump-lievende kussenmaker die berucht werd door valse beweringen te spuien over stemmachines die de verkiezingen van 2020 van Trump zouden stelen.

    "Arme baby," grapte Twitter-gebruiker Alison Berkowitz. "Dutjestijd!"
    Het Twitter-account voor Republikeinse Kiezers Tegen Trump merkte de ironie op van Trump die een dutje doet gezien zijn bijnaam voor Biden.
    "Sleepy Joe' is projectie, zoals alles," schreven ze.
    David DeWitt, een voormalig rechtbankverslaggever en huidig hoofdredacteur bij de Ohio Capital Journal, merkte op dat hij "nog nooit een verdachte van een misdrijf heeft zien slapen tijdens zijn strafproces zoals Trump blijkbaar doet."
    Twittergebruiker Francis Maxwell vroeg zich ondertussen af hoe de trouwste aanhangers van de president zouden denken dat hij in slaap zou vallen.
    "Hoe lang duurt het voordat de MAGA-cultisten beweren dat Trump eigenlijk diep in gebed was in plaats van een dutje te doen tijdens zijn eigen strafproces?" vroeg hij zich af.
    Twittergebruiker Liz Chausse grapte echter dat het in slaap vallen van Trump misschien niet helemaal zijn eigen schuld was omdat "ze hem waarschijnlijk hebben verdoofd."
  5. forum rang 6 Plein777 15 april 2024 20:34
    .

    www.youtube.com/watch?v=Y7wNDVof8QY

    Collins on Trump's statement outside court: He did say one thing that is accurate

    Before stepping into a New York courtroom for the historic start of his first criminal trial, former President Donald Trump spoke briefly to reporters and slammed the criminal case. CNN's Kaitlan Collins reports. #CNN #News
  6. forum rang 9 gnocchi. 15 april 2024 22:25
    'In het gezicht van zijn advocaat praten': Trump pusht advocaat om 'harder te vechten' in rechtszaak
    Sarah K. Burris
    15 april 2024 3:31PM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-gets-in-lawyer...

    Volgens een rapport verloor Donald Trump het van zijn advocaten zodra de groep terugkeerde van de lunchpauze.
    De advocaten hadden ruzie over het verzuim van Trump's team om documenten te produceren onder de wederzijdse ontdekkingswetten van New York.
    "Rechter [Juan] Merchan vertelt de advocaten van Trump dat ze 24 uur hebben om dit te doen, of dergelijk bewijs zal worden uitgesloten van gebruik," meldde Stewart Bishop van Law360. "Trump raadsman Todd Blanche klaagt, zegt dat dat niet genoeg tijd is, met de juryselectie en zo."
    Dat is de situatie die Trump op het verkeerde been leek te zetten.

    "Dit is waar het interessant wordt," zei Katy Tur van MSNBC die een update vanuit de rechtszaal voorlas. "Donald Trump bemoeit zich hier nu persoonlijk mee. Hij zet Todd Blanche - zijn advocaat - onder druk om harder te vechten voor deze documenten en deze naleving door te zeggen dat ze meer tijd nodig hebben."

    Ze wendde zich tot Catherine A. Christian, een 30-jarige veteraan van het kantoor van de openbare aanklager in Manhattan.
    "Wat vind jij ervan dat Donald Trump zich hiermee gaat bemoeien, Catherine? Opstaan en zijn - of in het gezicht van zijn advocaat kruipen en hem vertellen dat hij moet vechten - om harder te vechten?" vroeg Tur.

    "Het zal een lang proces worden voor Mr. Blanche omdat hij de controle kwijt is. Hij is een van die cliënten waarvan je hoopt dat je ze niet hebt, want als hij zich nu zo gedraagt, zal hij dat tijdens het hele proces blijven doen," zei ze.
    "In termen van wederzijdse ontdekking hebben aanklagers in New York meer te doen. De verdediging wordt ook verondersteld om dingen over te dragen, maar de gevolgen voor hen als ze het niet doen zijn niet zo ernstig als voor aanklagers. Dus dit zal geen groot probleem zijn."
    Bishop meldde dat de rechter "wrang" zei dat het juridische team van Trump "een stortvloed aan moties heeft ingediend tot aan deze rechtszaak".
    "De manier waarop u ervoor kiest om uw tijd te gebruiken is uw zaak," zei Merchan tegen Blanche over de tijd die u heeft om de benodigde documenten te verzamelen.

    Bekijk de commentaren van MSNBC hieronder.

    www.youtube.com/watch?v=4nZMIegpppQ
  7. forum rang 9 gnocchi. 15 april 2024 22:43
    Zal Donnie dit echt 40 dagen volhouden om te komen?
    ===================================================
    Rechter dreigt Trump met arrestatie op eerste dag rechtszaak

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/judge-t...

    Donald Trump zal niet snel terugkeren op het campagnepad. Allereerst is er zijn geestelijk onvermogen. Trumps gedrag wordt steeds onaangepaster en steeds vreemder. Op dit moment vragen we ons af of hij wel weet voor WELKE strafzaak hij terecht staat.
    Maar er is nog een reden waarom hij geen campagne kan voeren. Donald Trump moet elke dag zijn proces bijwonen - of gearresteerd worden. Gelukzaligheid. De donkere en winderige zeeën van Karma hebben zich geopend om hem te ontvangen, ze koesteren zich in hun macht over hem en trekken hem eronder met stijgende vreugde.
    Trump's eerste strafproces begon met een waarschuwing van zijne edelachtbare. Rechter Merchan zorgde ervoor dat Donnie wist dat de rechtszaal voor onbepaalde tijd zijn thuis zal zijn. "Als u niet komt opdagen, zal er een arrestatie plaatsvinden." Wat een vernedering voor Donald Trump! Wat een vernedering!
    Deze rechter waarschuwde de kleuter ook om zich niet te misdragen. Het is alsof je probeert te communiceren met een kleuter, nietwaar? Justitie legde Trump uit dat dat niet zou gebeuren. Als er sprake is van wangedrag, zal Donnie in twee schoppen uit de rechtszaal worden verwijderd.

    En mogelijk gearresteerd. Hij kan nergens heen - NERGENS - om te vluchten. De rechter vertelde Donnie dat als hij niet verschijnt: "Een arrestatiebevel zal worden uitgevaardigd." Wat een afgang! Wat een schande heeft hij over zichzelf afgeroepen! Wat een val voor de narcist uit de hel.
  8. forum rang 10 luchtschip 16 april 2024 03:55
    Is Trump's borgstelling van $ 175 miljoen al geregeld ?

    Het is 21.54 uur ( Amerikaanse tijd ) en Don Hankey’s Knight Specialty Insurance Company heeft nog geen gerechtelijke papieren ingediend om hun borgsom van $175 miljoen in de civiele fraudezaak van Trump te rechtvaardigen. Die indiening moet *vandaag* plaatsvinden. ( dus voor 24:00 uur Amerikaanse tijd = 06:00 uur Ned tijd )

    twitter.com/lawofruby/status/17800418...
  9. forum rang 10 luchtschip 16 april 2024 05:15
    quote:

    luchtschip schreef op 16 april 2024 03:55:

    Is Trump's borgstelling van $ 175 miljoen al geregeld ?

    Het is 21.54 uur ( Amerikaanse tijd ) en Don Hankey’s Knight Specialty Insurance Company heeft nog geen gerechtelijke papieren ingediend om hun borgsom van $175 miljoen in de civiele fraudezaak van Trump te rechtvaardigen. Die indiening moet *vandaag* plaatsvinden. ( dus voor 24:00 uur Amerikaanse tijd = 06:00 uur Ned tijd )

    twitter.com/lawofruby/status/17800418...
    Knight Specialty Insurance Co. heeft nu een groot aantal documenten ingediend om rechter Arthur Engoron te overtuigen van de toereikendheid van zijn borgsom van $ 175 miljoen in de civiele fraudezaak van de procureur-generaal van New York.

    En die documenten zeggen niet alleen dat het onderpand van Trump een Schwab-effectenrekening is die wordt aangehouden door de Donald J. Trump Revocable Trust, maar ook dat op 5 april 2024 deze een waarde had van $175,3 miljoen, ook al is het pas vandaag ingediend.

    copy van de verklaring aan de rechtbank
    pbs.twimg.com/media/GLQQMNhXwAEZhj6?f...

    twitter.com/lawofruby/status/17800650...

    Mooi verhaal, maar Knight Specialty Insurance Co moest aantonen dat het gerechtigd is om in de Staat New York zulke borgstellingen e doen.
    En daar lees ik niets over
    Ook met het gereserveerde geldbedrag zal wel iets mis zitten

    Het is wachten op de reactie van Aanklaagster Letitia James

    Wanneer deze verklaring niet wordt geacccepteerd kan zij overgaan tot beslaglegging op Trump's bezittingen
  10. forum rang 10 luchtschip 16 april 2024 05:27
    Geniale zet van het Biden/Harris campagneteam :

    ‘Stormachtig’/ Stormy :

    Biden-campagne gaat los op de eerste dag van het proces tegen Trump op beschuldiging van het vervalsen van documenten om zijn zwijggeldbetalingen ( Hush Money ) aan een pornoster ( Stormy Daniels ) te verdoezelen. :

    >>>>Biden/Harris

    For immediate release 15 April 2024 :

    Wake up Donald :

    After Stormy Abortion Ban Coverage, Trump Poll Memo Attempts To Hush Panic

    pbs.twimg.com/media/GLP7-qZXYAAiPwD?f...

    twitter.com/MuellerSheWrote/status/17...
  11. forum rang 9 gnocchi. 16 april 2024 08:19
    Waar is Clarence Thomas?
    Bocha Blue | 11:00 pm EDT 15 april 2024

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/wheres-...

    Mysterie is weer de kop opgestoken bij het Hooggerechtshof. Clarence Thomas was maandag opvallend afwezig bij een rechtszitting. Iedereen vraagt zich af waarom? Waar zou de man kunnen zijn? Clarence Thomas, de man van een opstandeling, mist zelden rechtszittingen, maar maandag deed hij dat wel. Dit leidde uiteraard tot een golf van speculaties.
    Wat zou de reden kunnen zijn achter de afwezigheid van Clarence Thomas? Wat vooral raadselachtig is, is het ontbreken van een officiële reden voor zijn afwezigheid. Normaal gesproken wordt er een reden gegeven wanneer een rechter niet aanwezig is, maar in dit geval is het allemaal een mysterie.
    Wat kan de reden zijn achter de afwezigheid van Clarence Thomas? Misschien is hij op een parkeerplaats van de Walmart mensen aan het bekijken, zoals hij beweert graag te doen. Of misschien hebben hij en Ginny hun trouwplannen vernieuwd. Alles is mogelijk in deze rechtbank.
    Zou hij bij de rechtszaak van Donald Trump kunnen zijn? Nee, niet waarschijnlijk. Maar is het niet ODD dat dit zou gebeuren op de eerste dag van Stinky's rechtszaak? Misschien heeft Thomas, overweldigd door verdriet dat de zaak van het zwijggeld doorging, een dagje geestelijke gezondheid genomen.

    Op Twitter lopen de speculaties hoog op, velen hopen dat hij zijn ontslag aan het schrijven was. Chief Justice John Roberts merkte zijn afwezigheid op, maar gaf er geen reden voor. De mysterieuze verdwijning van Thomas is nu een punt van intrige. Waar ben je, Clarence Thomas?
  12. forum rang 9 gnocchi. 16 april 2024 10:47
    Het lijkt erop dat Donald Trump onzin uitkraamt over het feit dat hij Barron's afstuderen wil bijwonen.
    Bill Palmer | 9:29 pm EDT 15 april 2024

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/looks-l...

    Donald Trump, als hij niet bezig was met wegdommelen in de rechtszaal, heeft vandaag een groot deel van de dag gezeurd over de weigering van de rechter om hem volgende maand bij het afstuderen van zijn zoon Barron te laten zijn. De rechter zei dat hij moest afwachten hoe het proces zou verlopen en omdat Trump niet begrijpt dat hij een strafrechtelijk gedaagde is met beperkte rechten, maakt hij zich daar druk over. Maar het zit zo.
    Bestsellerauteur Jeff Pearlman van de New York Times heeft onderzoek gedaan en hij zegt dat Donald Trump de diploma-uitreikingen van zijn vier andere kinderen al niet heeft bijgewoond. Met andere woorden, Trump heeft vroeger nooit om zijn kinderen gegeven en dat doet hij nu zeker niet.
    Met andere woorden, net als alles wat met Donald Trump te maken heeft, geeft hij een verkeerd beeld van de situatie rond het afstuderen van Barron. Moeten we nu echt geloven dat hij, na bijna dertig jaar van diploma-uitreikingen te hebben gemist, er nu opeens wel een wil bijwonen?

    Vergeet niet dat dit niet het politieke rijk is. Trump kan niet zomaar leugens verzinnen en er dan mee wegkomen. Het staat de rechter vrij om Trump te vragen waarom hij deze diploma-uitreiking moet bijwonen als hij ze tot nu toe nooit belangrijk vond. En Trump zal met een geldig antwoord moeten komen, anders wordt zijn motie afgewezen. Trump heeft het niet meer voor het zeggen.
  13. forum rang 8 Lepre Chaun 16 april 2024 11:47
    De strafzaak tegen Donald Trump over het betalen van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels verliep de eerste dag direct moeizaam.

    Maandag zouden de juryleden worden gekozen, maar tientallen kandidaten gaven aan niet objectief te kunnen oordelen.

    Rechter Juan Merchan liet aan zeker vijftig mensen weten dat zij niet geschikt waren als juryleden.

    Dat lag vooral aan hun persoonlijke mening over Trump of de zaak, of hun "politieke voorkeuren".

    Veel kandidaat-juryleden gaven zelf al aan niet objectief te kunnen kijken naar de zaak.

    "Ik kan het gewoon niet maken", zei een van hen in de rechtbank.

    Trump zelf was ook aanwezig in de zaal, omdat hij daartoe verplicht is.
  14. forum rang 8 Lepre Chaun 16 april 2024 11:54
    Donald Trump is een ‘ongelooflijk politiek dier’

    Kristin Tate, medewerker van Sky News, zegt dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump een “ongelooflijk politiek dier” is.

    “Hij verslaat Biden op dit moment in bijna elke peiling. Het is behoorlijk verbluffend”, vertelde ze aan Sky News-presentator Danica De Giorgio.

    ‘Als je hem alle media-aandacht geeft, ook al is het negatieve media-aandacht, gaat hij alleen maar hoger en hoger in de peilingen.

    “Ik weet niet hoe hij het doet.

    “Eén ding dat links heeft gedaan, denk ik, is hun kaart met Trump overspelen.”

    www.skynews.com.au/opinion/donald-tru...
  15. forum rang 9 gnocchi. 16 april 2024 12:31
    Donald Trump uitbarsting op komst...
    Bocha Blue | 10:30 pm EDT 15 april 2024.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/donald-...

    Rapporten suggereren dat het gedrag van Donald Trump steeds onvoorspelbaarder wordt. Hij zou zich bemoeien met de verdediging van zijn advocaten en een verhitte discussie met hen hebben. Donald Trump wil naar verluidt dat zijn advocaat, Todd Blanche, "harder vecht" om meer tijd te krijgen voor het overhandigen van bepaalde documenten. De rechter gaf het Trump-team 24 uur om deze documenten te produceren. Dit was genoeg om de oranje gek te maken.
    "Zijn advocaat voor de voeten lopen". Uit deze berichten kan worden afgeleid dat Trump zijn frustratie afreageert op zijn juridische team. Het is in zekere zin begrijpelijk. Hij kan zijn ongenoegen immers niet uiten in de rechtszaal, omdat de rechter duidelijk heeft gemaakt dat dergelijk gedrag snel tot zijn arrestatie zou leiden.
    Dus stel je AL die woede voor die in hem groeit, de stank ervan wordt groter en groter, een vulkaan van woede die Trump op iemand moet loslaten. Dat is waar de advocaten om de hoek komen kijken. Trump heeft zijn advocaten eerder als boksbal gebruikt. Bovendien is hij waarschijnlijk boos op hen omdat ze geen moties hebben gewonnen om het proces te stoppen.
    Todd Blanche, de advocaat van Trump, staat voor een enorme taak als hij door de koude en turbulente wateren van de woede van Trump moet navigeren, zeggen experts.
    "Uit de hand gelopen." Het probleem voor Trump is dat dit pas de eerste dag is. Stel je voor hoe Donald Trump zal zijn op de TIENDE dag - of de 20e dag.

    Het lijkt er zeker op dat alle systemen op volle toeren draaien wat betreft de woede van Trump. Stel je eens voor, vrienden, hoe het moet zijn om al die ziedende woede in je opgesloten te hebben. Stel je voor wat er gebeurt als Michael Cohen, Hope Hicks en de rest van de oude bende tegen hem getuigen.

    Er is een voelbaar gevoel van anticipatie omdat velen zich afvragen of er een uitbarsting in de rechtszaal aan zit te komen. Hoe dan ook, dit is de eerste dag en Trump wordt al gek. Eens kijken of hij aan het eind van de week nog overeind staat.
  16. forum rang 9 gnocchi. 16 april 2024 12:44
    Dag twee van Trump's rechtszaak gaat verder met kronkelige juryselectie
    Frankrijk
    16 april 2024 6:27AM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/day-two-of-trump-s-t...

    Het strafproces van Donald Trump in New York voegt een dramatische wending toe aan de toch al gespannen Amerikaanse presidentsverkiezingen van november (AFP)
    Dag twee van het ongekende strafproces van Donald Trump opent dinsdag in New York op dezelfde manier als het eerste eindigde -- met de beklaagde en Amerikaanse presidentskandidaat die gedwongen wordt om in stilte toe te kijken terwijl advocaten het martelende proces van het kiezen van een jury doorlopen.
    Geen enkele andere ex-president in de Amerikaanse geschiedenis is voor een strafrechtbank gedaagd en het proces in een onaantrekkelijk gerechtsgebouw in Manhattan komt op een moment dat Trump vecht voor een schokkende terugkeer naar het Witte Huis tijdens de verkiezingen in november.
    Trump heeft de zwijggeldzaak in New York herhaaldelijk beschreven als een schijnvertoning -- of als onderdeel van een verregaande complottheorie waarin Democraten hem proberen tegen te houden om het op te nemen tegen president Joe Biden.
    Maar de realiteit drong door voor de 77-jarige, hard-rechtse Republikein toen rechter Juan Merchan de routinematige waarschuwing gaf voor strafrechtelijk gedaagden dat hij dagelijks aanwezig moet zijn of gearresteerd kan worden.
    Merchan waarschuwde Trump ook voor herhaling van zijn eerdere pogingen om hoorzittingen te verstoren met opruiende posts op sociale media en uitbarstingen in de rechtszaal.

    Ter illustratie van de buitengewone aard van de procedure is potentiële juryleden verteld dat ze anoniem zullen blijven voor het publiek. Merchan zei dat dit is om hen te beschermen tegen pogingen tot omkoping of zelfs fysiek letsel.

    Maar het selecteren van 12 gewone burgers om te oordelen over een van de beroemdste -- en meest controversiële -- figuren in het land is geen eenvoudige zaak.
    Van de eerste groep van 96 kandidaat-panelleden die maandag werden beëdigd voor de screening, werden er minstens 50 snel geëxcuseerd nadat ze hadden gezegd dat ze niet eerlijk en onpartijdig konden zijn.
    Negen anderen mochten vertrekken nadat ze hadden aangegeven dat er dwingende redenen waren waarom ze niet konden dienen, terwijl de overgebleven kandidaat-juryleden werden ondervraagd over hun opleiding, hobby's en nieuwsconsumptie.
    Dat proces, dat dinsdag om 1330 GMT wordt hervat, kan volgens een van de advocaten van Trump wel twee weken duren.

    Maandag zat Trump urenlang te gapen en, volgens verslagen van journalisten die achter hem zaten, soms in te dommelen, voordat hij plotseling weer oplette.
    De scène is ver weg van zijn gebruikelijke luxe huizen of de rauwe bijeenkomsten waar aanbiddende menigten zijn naam scanderen.
    "Het is oplichterij. Het is een politieke heksenjacht", zei Trump maandag bij het verlaten van de rechtbank. "We hebben een echt probleem met deze rechter."

    Trump wordt geconfronteerd met drie andere strafzaken over het bewaren van topgeheime documenten na zijn aftreden en zijn ongekende pogingen om zijn verkiezingsverlies in 2020 van Biden ongedaan te maken.
    Deze rechtszaken zijn aantoonbaar zwaarder qua inhoud, maar Trump is erin geslaagd om verdere vertragingen te forceren, wat betekent dat ze mogelijk niet beginnen voor de verkiezingen van 5 november.
    In New York wordt de Republikein beschuldigd van het vervalsen van bedrijfsgegevens in een plan om een vermeende buitenechtelijke seksuele ontmoeting met pornoactrice Stormy Daniels te verdoezelen om zijn eerste verkiezingscampagne in 2016 te beschermen tegen onrust op het laatste moment.
    Hoewel het om relatief kleine aanklachten gaat, is het juridische en politieke gevaar maar al te reëel.
    Merchan heeft aangegeven dat hij een strikte discipline zal handhaven om te voorkomen dat Trump zijn optredens verandert in geïmproviseerde campagnebijeenkomsten.
    De rechter heeft volgende week al een hoorzitting gepland om te bekijken of Trump in minachting moet worden gehouden voor het schenden van een gedeeltelijk spreekverbod dat hem verbiedt om personen aan te vallen die met de zaak te maken hebben.
    Als Trump wordt veroordeeld in de zwijggeldzaak kan hij mogelijk gevangenisstraf krijgen, maar juridische waarnemers zeggen dat boetes waarschijnlijker zijn. De maximale straf is vier jaar voor elke aanklacht.
    Hoe dan ook, het vooruitzicht dat Trump een veroordeelde misdadiger wordt, is een ongekende wilde kaart in een toch al onvoorspelbare verkiezing.
    Bovendien zei Trump vorige week dat hij wilde getuigen -- een riskante optie die de meeste advocaten zouden willen vermijden.
  17. forum rang 9 gnocchi. 16 april 2024 13:05
    Trumps dutje in de rechtszaal laat zien dat 'dit alles eindelijk op hem drukt': Morning Joe
    Travis Gettys
    16 april 2024 6:46AM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/donald-trump-trial-2...

    MSNBC's Joe Scarborough merkte op dat Donald Trump leek te worstelen onder het gewicht van zijn overvloedige juridische problemen.
    De voormalige president leek even weg te dommelen tijdens de eerste dag van zijn strafproces in Manhattan, waar hij wordt geconfronteerd met 34 aanklachten wegens het vervalsen van bedrijfsgegevens om een betaling van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels te verdoezelen, en panelleden van "Morning Joe" analyseerden zijn houding in de rechtszaal.
    "De realiteit is aangebroken," zei panellid Jonathan Lemire. "Hij heeft geen keuze in deze zaak. We hoorden Trump gisteren achteraf klagen dat de rechter hem niet weg liet gaan om de diploma-uitreiking van zijn zoon bij te wonen, om weg te gaan om de pleidooien van het Hooggerechtshof bij te wonen, die voor volgende week gepland staan. De rechter zei zoiets als, zo werkt het niet. We gaan je behandelen als ieder ander. Je bent een verdachte, je moet hier zijn. De rechter zou een vrijstelling voor een dag kunnen geven als hij dat wil, misschien voor het afstuderen, maar hij hoeft dat zeker niet te doen. We konden de frustratie van Trump ook duidelijk zien in de Truth Social posts erna. Zijn houding in de rechtszaal, sommige verslaggevers zijn toegelaten in de kamer, en ze suggereren dat hij er gefrustreerd uitzag. Hij sloot zijn ogen. We weten niet of hij sliep of niet, maar hij sloot zijn ogen."

    Scarborough onderbrak toen en vroeg de anderen om na te denken over eerdere berichtgeving over president Joe Biden die zijn ogen sloot tijdens openbare evenementen.
    "Wacht even - jullie hebben de Trump-standaard gezien voor het beoordelen van Joe Biden als hij zijn ogen sluit en bidt tijdens een herdenkingsdienst in Hawaï, dan is hij slaperig en suf," zei Scarborough. "Ik zag iets afgelopen weekend, een krantenkop, en ik zal niet eens zeggen wat de krant was. Ik had zoiets van, oh, oké, ik moet het zien want er stond dat Biden versuft was of wat dan ook, zoals toen hij over het grasveld van het Witte Huis liep. Als ze hun standaard zouden gebruiken, zouden ze zeggen dat als Joe Biden dat in de rechtszaal zou doen, hij comateus was en met spoed naar Bellevue moest of zoiets."

    "Ja, Trump, natuurlijk, hoewel, we kunnen - we hoeven niet de Bill O'Reilly te zijn - wat zou hij hebben?" voegde Scarborough eraan toe, en co-host Willie Geist herinnerde zich dat de voormalige Fox News-host met lichaamstaalexperts sprak om het gedrag van Hillary Clinton te analyseren. "Ja, dat hoeven we niet te zijn. Je kunt naar zijn gezicht kijken en zien dat het gewicht van dit alles eindelijk op hem drukt."
    Lemire belichtte vervolgens een interview dat hij hield op "Way Too Early", het programma dat hij presenteert, met een juridisch expert die zijn eigen ervaring beschreef bij het bijwonen van strafprocessen.

    "We spraken met Charles Coleman, een van de juridische experts van MSNBC in 'Way Too Early', die opmerkt dat, nogmaals, het bijwonen van een strafzaak vermoeiend is," zei Lemire. "Je zit daar zeven, acht uur. Het is intens, het eist een tol van iedereen, vooral van iemand van achter in de 70 die nu onder grote druk staat. Dat is echt iets. Voor de rest verliep gisteren zoals verwacht, verliep het routinematig. Maar dat neemt de geschiedenis niet weg. Dit was de eerste keer dat een voormalig president en bijna presidentskandidaat als strafrechtelijk beklaagde zat."

    Bekijk de video hieronder.
    www.youtube.com/watch?v=Z7Gx0E7xSt4
  18. forum rang 9 gnocchi. 16 april 2024 14:27
    Donald J. Trump
    @realDonaldTrump

    -12m
    Deze conflicterende, Trump-hatende rechter laat me niet reageren op mensen die de hele dag op tv liegen en haat spuwen. Hij loopt ruw over mijn advocaten en juridisch team heen. Het New Yorkse systeem van "gerechtigheid" wordt gedecimeerd door critici uit de hele wereld. Ik wil spreken, of op zijn minst kunnen reageren. Verkiezingsfraude! VERVALST, ONGRONDWETTELIJK PROCES! Neem het spreekverbod af!
70.824 Posts
Pagina: «« 1 ... 3522 3523 3524 3525 3526 ... 3542 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.361
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.904
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.380
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.055
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.754
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.981
Air France - KLM 1.024 34.315
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.358
Allfunds Group 3 1.197
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.260
AMG 965 125.731
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.119
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.604
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.273
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.685
ASML 1.762 76.934
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.667

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht