Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

8.080 Posts
Pagina: «« 1 ... 360 361 362 363 364 ... 404 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JP Samosa 22 mei 2024 21:31
    In Volkskrant:
    Opinie: Bij voorbaat volhouden dat migratiemaatregelen niet kunnen vanwege Brussel, dient geen enkel doel
    Heronderhandelen met de Europese Unie over migratie kan wel degelijk.
    …………
    in de media wordt echter nogal rondgepomt dat het niet zou kunnen………
  2. forum rang 8 Freemoneyforever 23 mei 2024 02:05
    quote:

    JP Samosa schreef op 22 mei 2024 21:31:

    In Volkskrant:
    Opinie: Bij voorbaat volhouden dat migratiemaatregelen niet kunnen vanwege Brussel, dient geen enkel doel
    Heronderhandelen met de Europese Unie over migratie kan wel degelijk.
    …………
    in de media wordt echter nogal rondgepomt dat het niet zou kunnen………
    Dan zet je toch gewoon een muur om Nederland, misschien ook een dam in de Rijn bij Lobith, dan kan dat water Duitsland doen overstromen..... Deze regering gaat Nederland redden;)
  3. forum rang 10 voda 23 mei 2024 07:01
    Heel erg terecht! Hoera!!

    ’Consumenten af van onzekerheid’
    Tweede Kamer grijpt in op energiemarkt: einde aan boete teruglevering zonnepanelenbezitter
    MIKE MULLER

    1 uur geleden in BINNENLAND

    DEN HAAG - De Tweede Kamer grijpt in op de energiemarkt. Een ’boete’ betalen voor het terugleveren van stroom die wordt opgewekt met zonnepanelen wordt wettelijk verboden. Ook worden de teugels aangetrokken bij het afsluiten van energiecontracten.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/1907073209/tw...
  4. forum rang 9 objectief 23 mei 2024 08:03
    quote:

    voda schreef op 23 mei 2024 07:01:

    ’Consumenten af van onzekerheid’
    Tweede Kamer grijpt in op energiemarkt: einde aan boete teruglevering zonnepanelenbezitter
    Dit lijkt me geen goede zaak, want de meeste zonnepanelenbezitters doen al gouden zaken, dat moet niet extra beloond worden.
  5. Beukenootje 23 mei 2024 08:27
    Wat in ieder geval niet helpt is om dit probleem maar van 1 kant te bekijken en vanuit daar een benaming te geven. Het wordt tijd dat dit eens goed op een rijtje wordt gezet.
    Is het nou een beloning voor toch al gefortuneerde zonnepanelenbezitters? Of gewoon slechts een vergoeding voor geleverde elektriciteit ? Of een boete wegens het dumpen van een onnodig product op een overvol netwerk? Of is het een bijdrage in de kosten voor uitbreiding van het netwerk zodat de levering straks weer beloond kan worden?
    Of is het vandaag het ene, morgen het andere en weer andersom afhankelijk van de nieuwsbron en de politieke partij?
  6. forum rang 4 Charlemagne 23 mei 2024 08:37
    zonnepanelen: uit de hand gelopen warrige regelgeving, niet uniform, willekeur... wat wil je nou ...ondernemer worden? of gewoon energie voor je huis; de bedoeling is wel duidelijk: dat laatste..... dus stop met de rest, dat lijkt me goede zaak......
  7. forum rang 7 rene l 23 mei 2024 11:52
    [quote alias=ffff id=15304147 date=20240

    Allemaal LIJST 2 hè ! Ook al ken je er geen mens van en voor Rene de PVV lijst NR 8 en dan kandidaat nr. 20 ! ( Is Geert Wilders) The one and only ?

    Peter

    [/quote]

    Tsja Peter, eigenlijk bijna allemaal onbekende smoelen die ze ingelijst hebben en verkiesbaar zijn.

    Ik heb gisteren eens onderzoek gedaan van wie precies het kopstuk van de PVV voor de aankomende Europese Verkiezingen is.
    Na een tijdje kwam ik er achter dat ik bezig was met de kieslijst van de vorige verkiezingen.
    Ik ga straks maar stemmen op de nr. 1 die bovenaan staat bij de PVV, en daar breng ik zelfs 3 stemmen op uit.

    Want ja, een vriend van mij is dan samen met zijn vrouw ons land ontvlucht met hun camper richting het beloofde land Finland voor een vakantie.
    Hij zegt ook tegen mij, ik had 1 van mijn kinderen wel kunnen laten stemmen voor ons maar omdat hun in een andere provincie wonen gaat dat een heel gedoe worden.

    Jij krijgt van ons de gemachtigde stempassen, we weten ook zeker dat je 100% te vertrouwen bent en onze stemmen niet verloren zult laten gaan.

    We maken er dan ook geintjes over, Finland is het beloofde land, en ik vraag dan aan hun, jullie zullen wel niet met de boot de oversteek maken vanuit Zweden naar Finland, maar deze tocht over land doen via Sint Petersburg in Rusland.
    Er komen dan de nodige opmerkingen los die hier niet voor herhaling vatbaar zijn.

    Ik moet dan bij hun het gras ook een keer maaien, hij heeft gelukkig een kleiner gazon dan wij maar wel een hele grote benzine maaier.
    Meestal belt hij mij wel een paar keer tijdens hun vakantie, ik zeg dan tegen hem, heb je nog ergens bier staan, ik heb al je kratten inmiddels leeggezopen, grasmaaien is zeer dorstig werk, en nog wat, het is binnen erg tochtig omdat er een paar ruiten ingegooid zijn en een deel van het meubilair verdwenen is.
    Oh ja, en nog wat, ze hebben jullie electrische fietsen ook uit de garage gejat.
    Tja, zo gaat dat bij ons, en als ze terug zijn worden we door hun altijd uitgenodigd op een etentje bij de wok.

    Zelf ben ik ook van mening dat je je stem niet verloren moet laten gaan omdat je geen vertrouwen hebt in het regime in Nederland.
    Iederéén is vrij in de keuze waarop, we leven nog steeds in min of meer een soort van democratie.
    Wel zou ik zeggen, neem een half uur de tijd om van de belangrijkste partijen de standpunten t.o.v. Europa eens door te lezen, en vorm je eigen mening van wat je belangrijk vind.
    En maak van daaruit je keuze, dwing niemand, maar laat iederéén zelf beslissen waar hij of zij op wil stemmen.
    Want als je niet stemt dan heb je achteraf ook geen recht om te klagen.

    Gisteren was het wel lachen met al die debatten op tv, het was een compleet circus met de nodige rariteiten en clowns, en ik vond persoonlijk dat Wilders het zeer goed gedaan heeft en ook constructief en communicatief zeer sterk was.
    Ik dacht nog, daar staat onze nieuwe minister president, hij behoort onze MP te worden, een natuurlijke leider die ook over een gezonde dosis humor beschikt en zich niet de kaas van het brood laat eten.

    Maar Omtzigt wil dat helemaal niet hebben, hij waant zich blijkbaar allesbepalend.

    En heel bijzonder, onze dochter was vrij, ze heeft zich nog nooit voor de politiek geinteresseerd maar zat vol belangstelling dat zooitje ongeregeld op tv gade te slaan.
    Tja, ze heeft vorig jaar haar opleiding in de zorg afgerond, ze werkt nu als woonbegeleidster in een GGZ instelling voor ouderen.
    Begin dit jaar hebben ze haar jaarcontract opengebroken, wel onder voorwaarde dat ze intern verdere opleidingen gaan doen en haar contract is aangepast tot een contract voor onbepaalde tijd.
    Ze vroeg aan mij wat houdt dat precies in, ik zeg dan, je kun er in principe tot je pensioen blijven werken, maar als ze van je af willen dan vinden ze altijd wel een reden om je er uit te mieteren.

    Ze maakte tijdens het debat ook wel wat opmerkingen, ze zei over een aantal personen die zich wel heel erg gek gedroegen en rare bewegingen maakten, ik zal eens vragen of er voor hun bij mij op het werk nog een plekje vrij is.
    Ze begint ook een klein beetje te snappen van hoe het in het leven werkt maar zal nog heel veel ervaring op moeten doen.

    Wat mij opviel, Pieter Omtzigt is de grote stoorzender, hij bemoeit zich overal mee, hij wil overal zijn wil op leggen, hij wil bepalen wat er gebeurd, maar hij blijft omtrekkende bewegingen maken en durft zijn eigen mening niet uit te spreken.
    Een gevaarlijk mannetje die al een keer als Dhr. Elders afgeserveerd is, hij zal straks nog voor veel problemen zorgen en vele nodige plannen bewust traineren.

    Franz Hammer gedroeg zich werkelijk als een klein kind die net een spelletje Mens erger je Niet verloren had, wat een figuur, hij barstte bijna in huilen uit omdat hij verloren heeft en nu langs de zijlijn staat.
    Zelfs onze dochter noemt hem al de Tuinkabouter als hij in beeld verschijnt.

    Vanmorgen moest onze dochter weer om 7 uur beginnen, en dan is het voor ons de regel, we moeten er dan ook vroeg uit, samen nog even een boterham eten, en zo hoort het ook volgens mij.

    En dan hoor je gisteren ook al die verhalen van die armoedzaaiers waarvan de kinderen met een lege maag naar school gaan.
    Ze zijn niet allemaal zo, maar er zitten veel notoire steuntrekkers tussen die alleen maar klagen, die niks aan hun armen, handen, rug of benen hebben maar gewoon tot een uur of 10 in hun nest blijven liggen en het verrekken om te werken.
    En dan maar klagen, zie eens wat je als steuntrekker met een gezin met 2 kinderen aan basisinkomen hebt, best wel een interessant bedrag.
    Je krijgt over het algemeen ook zo'n 400 Euro aan huurtoeslag, kinderbijslag, ook zo'n 200 Euro per maand voor 2 minderjarige kinderen, ook krijg je zorgtoeslag waardoor de zorg bijna gratis is, en vanuit de gemeente valt er ook nog wel het nodige gratis te ontvangen, bij ons in het dorp strooien ze grif met gratis abbo's voor heel veel dingen.
    Veel slechter dan een gezin met een modaal inkomen wat hard moet werken voor hun inkomen zullen ze het niet hebben, ze hoeven er echter geen éne ruk voor te doen.

    En dan klagen dat die pupers met een lege en knorrende magen op school komen, tja, bij ons is er zelfs al een vmbo school waar ze voor de leerlingen een luxe ontbijt verzorgen met belegde broodjes en versgetapte sapjes en nog heel veel meer, gewoon onder schooltijd, en het gaat ten koste van het lesgeven.
    Raar toch, die ouders hebben blijkbaar geen cent te makken, maar hun kinderen gaan tegenwoordig wel bijna allemaal op een nagelnieuwe fatbike naar school, en uiteraard lopen ze op de nieuwste Nike's, en er zitten ook de nodige tussen die een dure handtas van Louis Vuitton om de schouder hebben hangen.

    Niks anders dan luie profiteurs, uiteraard heb je ook uitzonderingsgevallen die tussen wal en schip gevallen zijn.
    En onderschat de statushouders ook niet die inmiddels een mooie sociale huurwoning bedongen hebben, ik blijf dit nog steeds een grote schande vinden.

    Maar wat kost een heel brood bij de Aldi, 99 Cent, dagelijks versgebakken bij ons om de hoek, wat kost een pak melk, deze week kost een kilo bananen bij de Lidl 99 Cent.
    En neem op zaterdag maar eens een kijkje op de markt, daar is nog heel veel meer voor een spotgoedkope prijs in te slaan.

    Bananenland Nederland, wat zal de toekomst ons brengen, volgens mij niet veel goeds.

    www.youtube.com/watch?v=VPRjCeoBqrI
  8. forum rang 9 objectief 23 mei 2024 12:29
    quote:

    rene l schreef op 23 mei 2024 11:52:

    [quote alias=ffff id=15304147 date=20240

    Ik heb gisteren eens onderzoek gedaan van wie precies het kopstuk van de PVV voor de aankomende Europese Verkiezingen is.
    Na een tijdje kwam ik er achter dat ik bezig was met de kieslijst van de vorige verkiezingen.

    "'onderzoek"' dat staat toch op elke kieslijst; straks ga je nog op zoek naar het achterwiel van je fiets.
  9. forum rang 10 voda 23 mei 2024 13:09
    Veel onzekerheid na schrappen salderingsregeling: ‘De politiek stuitert als een balletje in een flipperkast’

    Consumenten hebben sinds de Eerste Kamer de afbouw van de salderingsregeling in februari tegenhield, voor een half miljard euro zonnepanelen gekocht. Nu de nieuwe regeringscoalitie de salderingsregeling helemaal schrapt gaat dat gezinnen honderden euro’s per jaar extra kosten. De politiek wil duidelijkheid creëren, maar door een nieuwe wending werd het donderdag zó ingewikkeld dat ze zelfs op het ministerie van Financiën niet meer snappen hoe het nu zit.

    Ton Voermans 23-05-24, 12:29 Laatste update: 13:06
    Volgens branchevereniging Holland Solar hebben honderdduizend huishoudens een offerte voor een zonnestroominstallatie getekend nadat in februari de Eerste Kamer de afbouw van de salderingsregeling tegenhield. Gemiddeld kost zo’n installatie 5000 euro, dus er is voor een half miljard euro op de daken vastgeschroefd.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/binnenland/veel-onzekerheid...
  10. forum rang 6 Marcel H. 23 mei 2024 13:34
    quote:

    voda schreef op 23 mei 2024 13:09:

    Veel onzekerheid na schrappen salderingsregeling: ‘De politiek stuitert als een balletje in een flipperkast’

    Consumenten hebben sinds de Eerste Kamer de afbouw van de salderingsregeling in februari tegenhield, voor een half miljard euro zonnepanelen gekocht. Nu de nieuwe regeringscoalitie de salderingsregeling helemaal schrapt gaat dat gezinnen honderden euro’s per jaar extra kosten. De politiek wil duidelijkheid creëren, maar door een nieuwe wending werd het donderdag zó ingewikkeld dat ze zelfs op het ministerie van Financiën niet meer snappen hoe het nu zit.

    Ton Voermans 23-05-24, 12:29 Laatste update: 13:06
    Volgens branchevereniging Holland Solar hebben honderdduizend huishoudens een offerte voor een zonnestroominstallatie getekend nadat in februari de Eerste Kamer de afbouw van de salderingsregeling tegenhield. Gemiddeld kost zo’n installatie 5000 euro, dus er is voor een half miljard euro op de daken vastgeschroefd.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/binnenland/veel-onzekerheid...
    Investeren in zonnepanelen is riskeren, ook als het zonnetje schijnt.
  11. forum rang 7 rene l 23 mei 2024 14:03
    Vanaf begin juli moeten alle nieuwe verkochte auto's volgens de regels van de Eurofielen uitgerust worden met een irritant piepsysteem dat in werking gaat wanneer de geldende snelheid overschreden wordt.

    Tevens moeten deze auto's ook voorzien zijn van een zwarte doos die alle ritgegevens registreert.

    Tja, weer de opmaat voor de steeds verdergaande regel- en controledrift.
    Alles weten ze straks van je, controle tot het oneindige.

    Maar het biedt wel mogelijkheden, je auto is straks via internet compleet onder controle van Brussel, alle flitspalen kunnen verwijderd worden en de boetes voor de snelheidsovertredingen en die van bijv. door roodlicht rijden kunnen dan straks automatisch afgeschreven worden.

    En ik kan nog heel veel meer voorbeelden opnoemen van wat ons nog te wachten staat, maar ik zal mijn mond daar maar over houden.
    Mangel het volk maar verder, en stem voor vrijheid.
  12. forum rang 4 robrdam 23 mei 2024 14:06
    Rene wil graag de vrijheid houden om spelende kinderen en argeloze fietsers de stuipen op het lijft te jagen.
  13. forum rang 9 objectief 23 mei 2024 14:06
    quote:

    rene l schreef op 23 mei 2024 14:03:

    Vanaf begin juli moeten alle nieuwe verkochte auto's volgens de regels van de Eurofielen uitgerust worden met een irritant piepsysteem dat in werking gaat wanneer de geldende snelheid overschreden wordt.

    Eurofielen zou ik het niet noemen, maar burgers die hun verstand gebruiken en niet bejaard zijn en alles bij het oude willen laten.
  14. forum rang 7 rene l 23 mei 2024 14:14
    quote:

    robrdam schreef op 23 mei 2024 14:06:

    Rene wil graag de vrijheid houden om spelende kinderen en argeloze fietsers de stuipen op het lijft te jagen.

    Juist niet, ik hou mij namelijk altijd netjes aan de geldende snelheden met mijn auto.
    En laten we eerlijk zijn, de notoire hardrijders zullen in no-time dit soort systemen uit weten te schakelen.

    En wat mij betreft, pak al die jongeren op hun fat-bikes maar eens aan net als al die oudjes op hun electrische fiets die lak hebben aan alle verkeersregels en voluit over een druk kruispunt jakkeren en denken dat ze altijd maar voorrang hebben.
  15. forum rang 9 objectief 23 mei 2024 14:29
    2027 is een jaar om naar uit te kijken; dan wil de toekomstige coalitie diverse dingen veranderen.
    Het kenmerk van nieuw bestuur is schijnbaar: een lange horizon.
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 23 mei 2024 14:31
    quote:

    rene l schreef op 23 mei 2024 14:14:

    [...]

    Juist niet, ik hou mij namelijk altijd netjes aan de geldende snelheden met mijn auto.
    En laten we eerlijk zijn, de notoire hardrijders zullen in no-time dit soort systemen uit weten te schakelen.

    En wat mij betreft, pak al die jongeren op hun fat-bikes maar eens aan net als al die oudjes op hun electrische fiets die lak hebben aan alle verkeersregels en voluit over een druk kruispunt jakkeren en denken dat ze altijd maar voorrang hebben.
    Wat gaat Wilders aan dat fat-bike gebruik doen?

    Hoe gaat Wilders die oudjes aanpakken op hun e-bike verkeersregellak?

    En voor wat betreft het uitschakelen van die snelheidsalarmen: gewoon de auto afpakken en een levenslang rijverbod zal impact hebben.

    Ik ben benieuwd hoe e.e.a. zal lopen, en in afwachting van een mooie MP, hetgeen Geert niet gegund is.
  17. forum rang 6 kassa! 23 mei 2024 15:13
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 23 mei 2024 14:31:

    [...]
    in afwachting van een mooie MP
    PlayMate may 2000 ?
8.080 Posts
Pagina: «« 1 ... 360 361 362 363 364 ... 404 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.861
AB InBev 2 5.313
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.917
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 254
Accsys Technologies 22 9.071
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 168
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.929
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.641
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.924
ageas 5.843 109.799
Agfa-Gevaert 13 1.906
Ahold 3.536 74.071
Air France - KLM 1.024 34.435
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.792
Alfen 13 17.745
Allfunds Group 3 1.247
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 346
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.781
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.745
AMG 965 127.394
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.528
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.261
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 329
Arcadis 251 8.640
Arcelor Mittal 2.025 318.919
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 273
arGEN-X 15 9.216
Aroundtown SA 1 196
Arrowhead Research 5 9.337
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.833
ASML 1.762 78.620
ASR Nederland 18 4.198
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.864
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 50
Azerion 7 2.711

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 juni

    1. Detailhandelsverkopen mei (Chi)
    2. Industriële productie mei (Chi) volitaliteit verwacht
    3. ING Beleggersdag
    4. Flow Traders ex €0,15 dividend
    5. Empire State index juni (VS)
  2. 18 juni

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit 4,35%
    2. ZEW-index economisch sentiment juni (Dld) 50 volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (eur)
    4. Detailhandelsverkopen mei (VS) +0,3%
    5. Industriële productie mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht