Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TITAN NL0010389508

Laatste koers (eur)

1,440
  • Verschill

    +0,040 +2,86%
  • Volume

    49.946 Gem. (3M) 4K
  • Bied

    1,440  
  • Laat

    1,460  
+ Toevoegen aan watchlist

NC

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 augustus 2001 14:44
    AMSTERDAM (MoneyView On-Line) - Newconomy nv heeft het kort geding dat het heeft aangespannen tegen Publishing Partners Nederland bv (PPN) verloren. Hierdoor blijft de beslaglegging van PPN op een pakket door Newconomy gehouden aandelen in verschillende vennootschappen, waaronder op een pakket aandelen Ilse Media Groep bv (onderdeel van VNU nv), gehandhaafd. Dit blijkt uit het vonnis van mr. J.R. Branbergen, president van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. De vordering van EUR 43 mln van PPN op Newconomy, in verband met de afwikkeling van de verkoop van internetprovider Wish aan Newconomy, blijft onverminderd van kracht. Newconomy wordt tevens de kosten van het geding in rekening gebracht; door PPN vooralsnog begroot op NLG 400 en NLG 1.550 aan salariskosten voor de procureur van Arrondissementsrechtbank Amsterdam. Newconomy wenst op dit moment niet te reageren op de uitspraak, maar meldt wel dat het binnen anderhalf uur met een persbericht naar buiten komt.
  2. [verwijderd] 10 augustus 2001 14:46
    Even een kwalitatieve onderbouwing van dit berichtje... De beslaglegging blijft gehandhaafd. Als ik mij niet vergis valt ook het Tie belang in de beslaglegging. Dus NC kan nog niet verkopen, niet verder verkopen bedoel ik dan. Wat gaat er met dit belang gebeuren? Als het naar PPN gaat, is het natuurlijk in no time op de markt, kunnen we weer een vette daling verwachten. Als het bij NC blijft, is het 50-50 of het naar de markt gestort wordt of niet. Maar laten ze voorlopig die beslaglegging maar mooi volhouden.
  3. [verwijderd] 10 augustus 2001 15:07
    Waarom zou ppn het gelijk op de markt gooien?? Zij zitten misschien niet zo in geld nood als NC, dus houden ze hun aandelen misschien mooi vast.
  4. Highsand 10 augustus 2001 15:38
    Even een reactie op deze "kwalitatieve" onderbouwing: Eventuele volgende stap na beslaglegging is dat PPN als schuldeiser faillissement aanvraagt voor NC. Bij akkoord faillissement komen aandelen TIE in de boedel. Op basis van rangorde boedelschuleisers zal een vordering kunnen worden toegewezen. Kans is klein dat volledig belang TIE in handen van PPN komt. PPN is niet een zogenaamd preferent crediteur.
  5. stot 10 augustus 2001 15:56
    in dat laatste geval komen ze in handen van abn amro. alles beter dan bij newconomy. tie mag niet meer met newconomy worden geassocieerd.
  6. [verwijderd] 10 augustus 2001 16:08
    PPN heeft BESLAG laten leggen op die belangen. Dat betekend dat ze er wel een recht op zullen hebben. Ik weet niet hoe juridisch alles in elkaar zit in Nederland, maar als je ergens beslag op laat leggen en dat wordt toegekend, betekend dat meestal dat je dus ergens recht op hebt.
  7. Highsand 10 augustus 2001 16:54
    Lees dan eerst eens hoe het in elkaar zit........Jouw conclusie dat als PPN beslag legt op tegoeden NC, zij tevens recht hebben op het belang TIE is pertinent onjuist.
  8. [verwijderd] 10 augustus 2001 19:01
    De vraag is: hebben ze gericht beslag laten leggen. Zo ja waarop? Is het op het pakket TIE en het wordt toegewezen dan zullen ze er m.i. wel recht op hebben. Zo niet dan geen rechten op TIE-aandelen. DE tijd zal het wel uitwijzen. Jaap
  9. [verwijderd] 10 augustus 2001 19:55
    Tussen twee haakjes, hoeveel aandelen TIE heeft NC nog in port.? Weinig, ze hebben hun aandelen de laatste tijd al van de hand gedaan. Lees de pb maar eens van NC. En Maurice is niet voor niets uit de RB van TIE gegaan!. Ik verwacht op 28 augustus wel iets moois van TIE en geloof daar ook wel een beetje in. De kwartaalcijfers komen niet voor niets een dag voor de ava! Heel slim gepland! Eddy
  10. Highsand 10 augustus 2001 22:00
    Geen enkele schuldeiser zal ooit met succes beslag kunnen leggen op TIE-aandelen. Er zal door ander schuldeisers van NC met succes een beroep kunnen worden gedaan op Actio Pauliana. De vraag of er sprake is van "gerichte beslaglegging" is dan in zijn geheel niet van toepassing en duidelijk door iemand geplaatst met een gebrek aan basis juridische kennis.
11 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht