Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Hagemeyer Terug naar discussie overzicht

RT Maandag 15 mei - 2006

121 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 mei 2006 12:07
    NL FONDSEN: AEX -0,6%, pakt iets van zijn verlies terug15 mei 2006, 12:04 uur
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX zette maandag zijn daling voort. De index zakte zelfs onder de belangrijke technische steun van 448,9 en raakte 446,79. Inmiddels pakt de graadmeter wat van zijn verlies terug. Belangrijkste reden voor de mineurstemming is de zwakke dollar in combinatie met inflatie-angst.

    De AEX noteert 0,6% lager op 452,55 punten, de Midkap gaat met 2,6% omlaag naar 612,72 punten en de ASX zakt 2,2% naar 639,47 punten.

    Hieronder volgt een overzicht van het belangrijkste bedrijfsnieuws van maandag 15 mei 2006 per genoteerd fonds.

    AEX:

    KPN +0,3% op EUR9,30; het nieuwe interactieve televisieplatform MediaMall, dat in 2007 wordt opgenomen in het televisiepakket dat Koninklijke KPN sinds begin mei aanbiedt onder de noemer 'Mine', kijkt al over de landsgrenzen heen voor verdere uitrol van de dienst. Dat zegt chief executive Ruud Smeets van MediaMall, een joint-venture van KPN en Stream Group uit Roermond, in een interview met Dow Jones Nieuwsdienst.

    TomTom -1,8% op EUR35,36; heeft zijn navigatiesysteem voor motor- en scooterrijders, de TomTom Rider, uitgebreid met een montageset, waardoor het apparaat nu ook geschikt is wordt voor gebruik in de auto. De nieuwe TomTom Rider, dat gebruik maakt van kaarten van Navteq, krijgt een retailadviesprijs mee van EUR699. De TomTom Rider die al in omloop was kost EUR599.

    ASML +1% op EUR15,86; Lehman Brothers verlaagt het advies naar underweight van equal weight.

    ABN Amro -0,2% op EUR22,47; wil zijn omzet uit Azie verdrievoudigen tot bijna EUR5 miljard in 2010. Dat zegt Jeroen Drost, die leiding geeft aan de Aziatische activiteiten van ABN Amro, maandag in een interview met de Financial Times. Ook de winst moet volgens Drost verdrievoudigd worden. In 2005 haalde ABN Amro EUR1,2 miljard aan omzet uit Azie en een netto operationele winst van EUR204 miljoen.

    Reed Elsevier +0,4% op EUR11,54; heeft een bod van Cinven Group op haar zakelijke publicaties afgewezen, meldt de Sunday Times zondag op basis van anonieme bronnen. De financiele investeerder zou een bedrag van GBP2 miljard op tafel willen leggen en is volgens de krant nog altijd geinteresseerd in het onderdeel van Reed Business.

    MIDKAP:

    Ordina -2,9% op EUR17,63; noteert maandag EUR0,20 ex-dividend.

    ASMI -0,9% op EUR15,30; financieel topman Naud van der Ven maakt zich "geen zorgen" over de aandeelhoudersvergadering die het bedrijf aanstaande donderdag houdt. Dat zegt de CFO van de Bilthovense toeleverancier van de chipindustrie maandagochtend tegen Dow Jones Nieuwsdienst. Het Britse hedgefund Mellon HBV Alternative Strategies, dat volgens de laatste meldingen een belang van 6,1% houdt in ASMI, wil dat ASMI de verlieslatende front-end divisie splitst van de winstgevende back-end tak. ASMI heeft geweigerd dit onderwerp ter stemming op de agenda voor donderdag te zetten, waarop Mellon aangaf tegen de benoeming van Chuck del Prado als nieuw bestuurslid te zullen stemmen alsmede tegen de decharge van het bestuur over het gevoerde beleid. Chuck del Prado is de zoon van de huidige bestuursvoorzitter en grootaandeelhouder (21,9%) Arthur del Prado. De CFO verwacht dat "alle voorstellen" aangenomen worden.

    Nutreco -1,6% op EUR48,07; ABN Amro verhoogt het koersdoel naar EUR57,50 van EUR48.

    LogicaCMG -1,5% op EUR2,65; gaat nieuwe, zogeheten messaging-producten en -diensten leveren aan Oman Mobile, een aanbieder van mobiele telefonie in het golfstaatje Oman. Er zijn geen financiele details bekendgemaakt.

    Wessanen -6,4% op EUR12,25; heeft zijn nettowinst in het eerste kwartaal van dit jaar fors zien stijgen, omdat het minder buitengewone lasten boekte, maar het resultaat van het voedingsconcern bleef wel duidelijk achter bij de verwachtingen van analisten. De winst over het kwartaal dat eindigde op 31 maart kwam uit op EUR5,1 miljoen, tegenover EUR3,1 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet bleef nagenoeg gelijk en kwam uit op EUR408 miljoen. De omzet werd geholpen door een positief valuta-effect van EUR20 miljoen. Het bedrijf uit Utrecht handhaaft zijn verwachting voor 2006 van een omzetgroei van 4-5% voor de merkactiviteiten in Europa en Noord-Amerika en de distributieactiviteiten in Europa.

    Corio -2,8% op EUR48,36; heeft het direct resultaat in het eerste kwartaal van 2006 zien stijgen, maar handhaaft de verwachting dat over geheel 2006 minder geld verdiend zal worden voor de aandeelhouders. Het direct beleggingsresultaat, het operationele resultaat op basis waarvan het dividend wordt uitgekeerd, steeg met 4% naar EUR50,9 mln, dankzij met 3,5% gestegen netto huurinkomsten. Voor geheel 2006 handhaaft Corio de verwachting dat het direct resultaat licht zal dalen. Oorzaken zijn hogere rentekosten, gelijkblijvende huurinkomsten en stijgende beheerskosten.

    ASX:

    Ballast Nedam -1,5% op EUR34,02; mag het nieuwe universiteitsgebouw voor de Universiteit van Amsterdam realiseren. Met deze opdracht is een bouwsom gemoeid van circa EUR65 miljoen. Ook in Rotterdam mag Ballast Nedam aan de slag. In opdracht van OVG Projectontwikkeling gaat het bouwbedrijf een nieuw kantoorgebouw realiseren en het bestaande kantoor renoveren. Hiervoor is EUR16 miljoen uitgetrokken.

    LOKAAL:

    Aispray -2,8% op EUR26,45; noteert maandag EUR0,75 ex-dividend.

    Macintosh +4,1% op EUR28,83; ABN Amro start het volgen van het aandeel met als eerste advies buy en als eerste koersdoel EUR37.

    Gamma -1,6% op EUR43,40; heeft het voornemen om dochteronderneming Ames Europe, onderdeel van niet voorgezette activiteiten, te verkopen. De koper is een Nederlandse particuliere investeerder met belangen in onder meer een drukkerij en een logistieke dienstverlener, aldus Gamma, dat geen financiele details bekendmaakt.

    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com

    << Vorige |
  2. [verwijderd] 15 mei 2006 12:33
    De koersdaling van afgelopen weken is mijn inziens sterk overdreven! Het bewijst nog maar eens hoe broos de "markt"-koerswaarde van een aandeel wel is. Maar.... geen paniek dit is slechts een tijdelijke"overdreven" correctie die zich op KT zal herstellen tot een meer aanvaardbaar koersniveau om dan op LT de afgegeven koersdoelen te veroveren.

    Profiteer van de daling als dit in je mogelijkheden ligt!

    Groeten Ivo
  3. [verwijderd] 15 mei 2006 13:09
    quote:

    Ivonievel schreef:

    De koersdaling van afgelopen weken is mijn inziens sterk overdreven! Het bewijst nog maar eens hoe broos de "markt"-koerswaarde van een aandeel wel is. Maar.... geen paniek dit is slechts een tijdelijke"overdreven" correctie die zich op KT zal herstellen tot een meer aanvaardbaar koersniveau om dan op LT de afgegeven koersdoelen te veroveren.

    Profiteer van de daling als dit in je mogelijkheden ligt!

    Groeten Ivo
    Zeker eens. Jammer genoeg kan ik niet meer profiteren van de daling, ben op mijn turbo's blijven zitten. Maar achteraf praten heeft geen zin. Als ik nu nog geld vrij had, zou ik zeker bijkopen.
  4. [verwijderd] 15 mei 2006 13:41
    quote:

    Ivonievel schreef:

    Welke turbo? Ik heb daarstraks TL 3.81 gekocht in de dip"wel risico genomen" en mijn aandelen blijven LT.
    Het grootste gedeelte is 3,41. Verder heb ik nog een redelijk gedeelte 3,21 en nog een beetje 3,61.
  5. [verwijderd] 15 mei 2006 14:03
    Ik hoor nu niemand over het feit dat de TL 3,81 niet gekilld is. Als de koers vanochtend 5 cent lager was gegaan, had het hele forum weer moord en brand geschreeuwd.
  6. [verwijderd] 15 mei 2006 14:09
    RTRS-BEURZEN: Verliezen Europese aandelenmarkten houden aan
    AMSTERDAM (ANP) - De verliezen op de Europese aandelenmarkten lijken niet te
    stoppen. ,,Het is de daling waar we al een tijdje op zitten te wachten. Het kon
    niet uitblijven'', aldus een handelaar van Eureffect maandag.

    De AEX, de hoofdgraadmeter in Amsterdam, stond rond het middaguur 0,5
    procent lager op 452,52 punten. Slechts vier van de vijentwintig fondsen wisten
    het hoofd boven water te houden. Eerder in de ochtend werd een dieptepunt
    bereikt van 446,79 punten (minus 1,8 procent), het laagste niveau sinds eind
    januari.

    Ook de beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stonden net als die in
    Amsterdam in de min met verliezen rond de 1 procent. Vooral de oliefondsen
    kregen het zwaar te verduren. Dit was te wijten aan een rapport dat vrijdag van
    het Internationale Energiebureau IEA verscheen, waarin op de dalende
    oliebehoefte in de wereld als gevolg van de hoge olieprijs werd gewezen.

    Sinds halverwege vorige week zijn de aandelenmarkten wereldwijd in mineur.
    Belangrijkste aanleiding was dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de
    Fed, liet doorschemeren nog niet klaar te zijn met de reeks renteverhogingen.
    Sindsdien zijn beleggers in de greep van de inflatieangst en het rentespook.

    Volgens een handelaar van Thedoor Gilissen gaat het om de combinatie van
    inflatieangst, stijgende rente, hoge olieprijs en zwakke dollar. Daar wordt nu
    collectief op gereageerd, aldus de handelaar. Immers, deze factoren spelen al
    maanden een rol op de financiele markten.

    Bij Eureffect vinden ze de zogeheten correctie dan ook meer dan terecht.
    Eerder deze maand bereikte de AEX een hoogtepunt van 478 punten, een stijging
    van 10 procent ten opzichte van het begin van het jaar.

    De euro gaat inmiddels richting het niveau van 1,30 dollar van 1,20 in het
    begin van dit jaar. Veel Europese bedrijven halen een stuk van de omzet in de
    VS. Een zwakke dollar raakt de winstgevendheid van deze bedrijven.

    In Amsterdam kreeg het voedingsmiddelenbedrijf Wessanen er in de negatieve
    stemming nog eens extra van langs na tegenvallende kwartaalcijfers. Het aandeel
    noteerde bijna 5 procent lager op 12,46 euro.

    De euro staat op 1,2839 dollar tegen 1,2867 aan het eind van de beurshandel
    vrijdag.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 504 5999))
  7. [verwijderd] 15 mei 2006 14:33
    Ik heb een tijd geleden ook Turbo 3,81 gekocht (Toen Hagie nog rond de 4,80 zat). Die stonden vorige week nog op 0,72 cent. Ik was bang dat ze omlaag zouden gaan, dus had ik een verkooporder gezet op 0,71 (om er zeker van te zijn dat ze verkocht zouen worden). Keek ik 's middags, stonden ze nog bij mijn portefeuille. Ik dacht, dat zal wel komen omdat dat van ABN is, dan duurt dat wat langer. Een paar dagen later stond hij er nog bij en heb ik de Rabobank gebeld. Wat bleek, ze waren niet verkocht! Op dat moment stonden ze al onder de 0,50! Mooi is dat.
  8. [verwijderd] 15 mei 2006 14:36
    quote:

    W Boot schreef:

    Ik heb een tijd geleden ook Turbo 3,81 gekocht (Toen Hagie nog rond de 4,80 zat). Die stonden vorige week nog op 0,72 cent. Ik was bang dat ze omlaag zouden gaan, dus had ik een verkooporder gezet op 0,71 (om er zeker van te zijn dat ze verkocht zouen worden). Keek ik 's middags, stonden ze nog bij mijn portefeuille. Ik dacht, dat zal wel komen omdat dat van ABN is, dan duurt dat wat langer. Een paar dagen later stond hij er nog bij en heb ik de Rabobank gebeld. Wat bleek, ze waren niet verkocht! Op dat moment stonden ze al onder de 0,50! Mooi is dat.
    Dat is mooi kloten.
  9. [verwijderd] 15 mei 2006 15:05
    Ik zelf begin het vertouwen te verliezen in Hagie op lang termijn, dit is mijn nog niet overkomen ik was aldoor vol zelf vertrouwen.
    Ik hoop dat het tijdelijk is en dat het komt door de beurs rompslomp die er omheen hangt, olie, rente, economy, beursklimaat, vertrouwen en noem maar op.
    Er vliegt op het ogenblik heel veel virtueel geld bij mijn de kast uit, zal wel niet de enigste zijn die zich zo voelt denk ik.
    Ik houdt me dan maar vast aan het afgegeven doel voor Hagemeyer en hoop dat dat dan maar uitkomt op termijn.

    Peter
121 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.308
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.963
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.029
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.601
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.310
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.777
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.894
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.388
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 16.853
Allfunds Group 3 1.235
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.466
AMG 965 126.464
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.187
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.756
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 269
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.306
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.763
ASML 1.762 77.509
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.773
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
    3. Brunel ex €0,55 dividend
    4. HAL ex €2,85 dividend
    5. UMG ex €0,27 dividend
    6. Alfen Q1-cijfers
    7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
  2. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht